پنجشنبه، تیر ۱۰، ۱۳۹۵

نیروی دریایی آمریکا: ملوانان بازداشت‌شده اطلاعات حساسی به ایران داده‌اند

نیروی دریایی آمریکا: ملوانان بازداشت‌شده اطلاعات حساسی به ایران داده‌اند


آمریکا و حقوقدانان بین‌المللی معتقدند که بازداشت این ملوانان توسط ایران، بر خلاف حقوق بین‌الملل بوده است.
آمریکا و حقوقدانان بین‌المللی معتقدند که بازداشت این ملوانان توسط ایران، بر خلاف حقوق بین‌الملل بوده است.
نیروی دریایی آمریکا می‌گوید ملوانانی که برای مدتی در خلیج فارس از سوی نیروی دریایی سپاه پاسداران بازداشت شده بودند، اطلاعات حساسی به مقام‌های ایرانی داده‌اند.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۱۰ تیر و به نقل از گزارش تحقیقی نیروی دریایی آمریکا نوشته است: ملوانان در کمتر از ۲۴ ساعتی که بازداشت بودند، اطلاعات حساسی به نیروهای نظامی جمهوری اسلامی داده‌اند.
پسورد تلفن‌ها و لپ‌تاپ‌های همراه ملوانان و قابلیت‌های فنی و نظامی قایق‌های پیشرفته‌ای که سوار بودند، از جمله این اطلاعات بوده است.
نیروی دریایی آمریکا همچنین هشت ملوان خود را که برای مدتی در خلیج فارس از سوی ایران بازداشت شده بودند، مجازات خواهد کرد.
خبرگزاری فرانسه هم به نقل از یک مقام نیروی دریایی آمریکا گزارش داده که مجازات این ملوانان «قضایی نخواهد بود».
نیروی دریایی ایالات متحده پیشتر دو فرمانده خود را در رابطه با این ماجرا برکنار کرده بود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس هم به نقل از گزارش تحقیقی نیروی دریایی آمریکا نوشته که «ضعف در رهبری و تصمیم‌گیری، فقدان جنگ‌آوری و مجموعه‌ای از اشکالات دیگر» به بازداشت موقت ۱۰ ملوان نیروی دریایی آمریکا از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خلیج فارس منجر شد.
این گزارش افزوده که شش ملوان و سه داوطلب پیوستن به نیروی دریایی، در رابطه با این ماجرا تنبیه شده‌اند یا خواهند شد.
دریادار جان ریچاردسون، فرمانده عملیات دریایی نیروی دریایی آمریکا، نتایج این تحقیقات را در یک کنفرانس خبری در وزارت دفاع (پنتاگون) اعلام کرد.
دریادار علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، نیز بهمن ماه پارسال در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفته بود که «اطلاعات زیادی از لپ‌تاپ‌ها و موبایل‌های نظامیان آمریکایی استخراج کردیم و متناسب با تصمیمی که گرفته می‌شود، قابل ارائه هستند».
نیروی دریایی سپاه ۲۲ دی ۱۳۹۴ ده ملوان نیروی دریایی آمریکا را در مسیر میان کویت و بحرین در آب‌های سرزمینی ایران در خلیج فارس بازداشت کرد.
هم ایران و هم آمریکا تایید کردند که این قایق‌ها با نقص فنی مواجه شده و ناخواسته وارد آب‌های ایران شده بودند.
ایران کمتر از ۲۴ ساعت بعد آنها را آزاد کرد.
آمریکا و حقوقدانان بین‌المللی معتقدند که بازداشت این ملوانان توسط ایران، برخلاف حقوق بین‌الملل بوده است. این در حالی است که نیروهای بازداشت کننده ملوانان آمریکایی از سوی آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، و سایر مقام‌های جمهوری اسلامی مورد تقدیر قرار گرفتند.

جلوگیری از برگزاری مراسم نمایش مد در تهران

جلوگیری از برگزاری مراسم نمایش مد در تهران

پلیس امنیت تهران در آخرین دقایق از مراسم نمایش مد در یکی از مجتمع‌های تجاری شمال شهر تهران جلوگیری کرد. قرار بود در این مراسم محصولات برند آمریکایی "لی‌وایز" به نمایش درآید.
خبرگزاری تسنیم گزارش داد شب گذشته (چهارشنبه ۹ تیرماه) مراسم "فشن‌شویی" که قرار بود به‌مناسبت افتتاح نمایندگی برند لی‌وایز (levis) در یکی از مجتمع‌های تجاری شمال شهر تهران برگزار شود، با مداخله پلیس لغو شد.
بر اساس این گزارش، «در مراسم افتتاحیه این برند آمریکایی قرار بود تعدادی از مانکن‌های معروف تهران با قدم زدن به‌روی فرش قرمز، لباس‌های این برند را در "شوی زنده" به نمایش بگذارند.» نزدیک به ۱۵۰ نفر برای تماشای این فشن شو به مرکز تجاری روشا رفته بودند.
خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران در ادامه گزارش خود آورده است: «این مراسم که قرار بود در ساعت ۲۲ شب گذشته در مجتمع تجاری روشا برگزار شود با دخالت پلیس امنیت تهران بزرگ لغو شد و برگزارکنندگان این مراسم، علت لغو "فشن‌شو" مذکور را نقص فنی عنوان کردند و از جمعیت حاضر در این مراسم خواستند تا هرچه سریع‌تر محل مراسم را ترک کنند.»
مجتمع تجاری "روشا" (ROSHA) در شمال تهران و نیاوران قرار دارد. این مجتمع نخستین "دپارتمان استور ایران" است و بخش اصلی فعالیت‌هایش روی پوشاک متمرکز شده است. وبسایت "روشا" در باره این مجتمع نوشته است: «دپارتمان استور روشا با گردآوری کلکسیونی ویژه از برندهای معتبر جهان، تجربه‌ای متفاوت و مفرح از خرید را برای شما فراهم می‌کند.»
لباس‌های ویژه زنان، مردان و کودکان، پوشاک و لوازم ورزشی و کیف و کفش، ساعت و زیورآلات، عطر و لوازم آرایشی، مهمترین کالاهایی هستند که در این متجمع به مشتریان عرضه می‌شوند.
مشکل فشن‌شوها در ایران
برگزاری "فشن‌شو" در ایران منع قانونی ندارد، اما در زمستان گذشته خبرهایی از بازداشت تعدادی فعالان عرصه مد در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. برخی از این‌ها مانند زوج الناز گلرخ و حمید فدایی، از چهره‌های مطرح عرضه مد در پایتخت بودند. این دو چندی بعد به قید وثیقه آزاد شدند.
علاوه بر این دو، از افرادی چون ملیکا زمانی، نیلوفر بهبودی، دنیا مقدم، دانا نیک و شبنم مولوی به عنوان مدلیست‌های بازداشت‌شده نام برده می‌شد. ظاهرا علت دستگیری این مدل‌ها تصاویر آنها در شبکه اجتماعی "اینستاگرام" بوده که هریک صدها هزار بیننده داشته است.
غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه روز ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ بازداشت مدل‌های ایرانی را تایید کرد. او گفت:‌ «مدتی پیش ۸ نفر در این رابطه دستگیر شدند و برخی نیز جرایم سنگین دارند و اشاعه فحشا و ترویج فساد و اقدام علیه آبروی مردم است که در صورت اثبات دارای مجازاتهای سنگینی است. هنوز این پرونده‌ها به دادگاه نرفته. این افراد بازداشت شده‌اند ولی بعدا با قرار آزاد شدند. برخی نیز توجیه شدند و گفتند ندانسته وارد شبکه شده‌اند.»

مدهای شاد و مدرن زنانه با پارچه‌های رنگی در اولین شو لباس سیرجان

در پی افزایش فشارها، رئیس 3 بانک ایران استعفا دادند

در پی افزایش فشارها، رئیس 3 بانک ایران استعفا دادند
 
بانک صادرات شعبه دبی
به دنبال انتشار فیش حقوقی مدیران بانکهای ایران، رئیس 3 بانک صادرات، ملت و قرض الحسنه مهر از مقام خود استعفا دادند.

به گزارش خبرگزاریهای ایران، اسماعیل لله گانی از بانک صادرات، سیامک دولتی از بانک قرض الحسنه مهر ایران و علی رستگار از بانک ملت استعفا داده‌اند.

مدیرعامل بانک صادرات در متن استعفانامه خود که در سایت بانک صادرات منتشر شد، نوشت "با توجه به فضای ایجاد شده در رسانه های کشور درخصوص پرداختهای بالا به مدیران" از مقام خود استعفا می دهد.

در هفته های اخیر رسانه های وابسته به محافل نظامی و امنیتی ایران مقاله های تندی علیه سیاستهای اقتصادی دولت حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، چاپ کردند، و به ویژه پرداخت حقوق های به گفته آنها "نجومی" به مدیران دولتی را مورد انتقاد شدید قرار دادند.

هند ۵۰۰ میلیون دلار دیگر از بدهی ایران را پرداخت کرد

هند ۵۰۰ میلیون دلار دیگر از بدهی ایران را پرداخت کرد
 
سایت «اکونومیک تایمز» به نقل از منابع آگاه نوشت که شرکت نفتی «اسار» هند ۵۰۰ میلیون دلار دیگر از بدهی‌های نفتی خود را به ایران پرداخت کرد.
بنا بر این گزارش، این شرکت نفتی طی هفته جاری این مبلغ پول را پرداخت کرده است.
شرکت «اسار» هند که روزانه ۴۰۰ هزار بشکه نفت از ایران خریداری می‌کرد در مجموع ۳ میلیارد دلار به ایران بدهی داشت که بعد از اعمال تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران تا این زمان پرداخت نکرده بود.
براساس این گزارش، برخی از این تحریم‌ها اوایل امسال و بعد از اینکه ایران و گروه ۱+۵ به توافق رسیدند لغو شد و طبق این توافق پول‌های بلوکه شده ایران در خارج از مرز‌ها قابل پرداخت شد.
پالایشگاه‌های هندی بدهی‌های ایران را به یورو و از طریق استات بانک هند و بانک آلمانی پرداخت می‌کنند.
۱۴ ژوئیه سال گذشته، توافقی هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ حاصل شد. بر پایه این توافق، در برابر محدود شدن فعالیت‌های هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور به خاطر این فعالیت‌ها، به تدریج لغو می‌شود. آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، طرف‌های مذاکره ایران بودند.

دو تن از عاملان تجاوز به دختر فرانسوی در فرحزاد تهران به اعدام محکوم شدند

دو تن از عاملان تجاوز به دختر فرانسوی در فرحزاد تهران به اعدام محکوم شدند
روزنامه دولتی ایران گزارش داد که دو تن از عاملان تجاوز جنسی به یک دختر گردشگر فرانسوی در تهران، به اعدام محکوم شدند و دو تن دیگر نیز تحت تعقیب هستند.
توریست جوان وقتی شامگاه ۱۹ سپتامبر سال گذشته، با مراجعه به یکی از کلانتری‌های تهران گفت: «۵ سپتامبر از طریق مرز زمینی ارمنستان وارد ایران شدم. روز گذشته در حال کوهنوردی در فرحزاد بودم که همزمان با غروب، هوا طوفانی شد».
او افزود: «در حالی که خسته شده بودم در بین مسیر با چهار مرد روبه‌رو شدم و آن‌ها برای استراحت مرا به باغی که در کوهپایه بود دعوت کردند. من هم غافل از نیت شوم آن‌ها به باغ رفتم اما متأسفانه هدف نقشه شیطانیشان قرار گرفتم».
پس از شکایت این دختر گردشگر فرانسوی، تحقیقات پلیس آغاز شد و در پی آن، دو تن از عاملان تجاوز دستگیر شدند. اما دو متهم دیگر از مرز تایباد، از ایران گریختند.
دو متهم دستگیر شده با حضور وکلایشان و وکیل مدافع دختر فرانسوی در شعبه هشتم دادگاه کیفری یک استان تهران پشت درهای بسته محاکمه شدند.
در پایان جلسات محاکمه، قضات عالی‌رتبه «غلام» و «حکیم» را به اتهام تجاوز، به اعدام محکوم کردند.
یک شهروند افغانستان هم که در فراری دادن دو متهم پرونده دخالت داشت، به پرداخت جزای نقدی محکوم شد. گفتنی است دو متهم متواری پرونده همچنان تحت تعقیب هستند.

نظر بدهید

ایران برای جنگ سوریه مخفیانه در افغانستان سربازگیری می‌کند

ایران برای جنگ سوریه مخفیانه در افغانستان سربازگیری می‌کند
 
یک رسانه بریتانیایی از اعزام مخفیانه جوانان شیعه افغان به ایران برای اعزام به جنگ سوریه خبر می دهد.

به نوشته روزنامه گاردین، جوانان افغان به امید "زندگی بهتر" یا "شهادت در ازای گرفتن امتیاز‌هایی برای خانواد‌ه‌شان" راهی سوریه می‌شوند.

در این گزارش که روز پنجشنبه 30 ژوئن منتشر شد، زهرا نادر، گزارشگر گاردین در کابل از "موسسه خدمات مسافرتی" در این شهر می گوید که از سوی سفارت ایران ماموریت دارد تا جوانان افغانی را به ایران بفرستد تا برای جنگ به سوریه اعزام شوند.

این گزارشگر شرح می دهد که چگونه گروهی از جوانان افغان که در کشور خود چشم‌انداز روشنی برای آیند‌ه‌شان نمی‌بینند جذب امتیازهایی می‌شوند که دولت ایران برای نبرد در سوریه در اختیارشان قرار می‌دهد.

این موسسه خدمات مسافرتی جوانان شیعه افغان را به سفارت ایران در کابل معرفی می‌کرده است. به گفته او سفارت ایران برای این جوانان ویزا صادر و مقدمات سفر آنها به سوریه را فراهم می‌کند.

در حالیکه افغانستان به طور رسمی در جنگ داخلی سوریه نقشی ندارد، لشکری از "داوطلبان" افغان در خاک سوریه حضور دارند و از بشار اسد، رئیس‌جمهور مورد مناقشه این کشور، حمایت می‌کنند. لشکر فاطمیون واحد وابسته به "سپاه قدس" ایران است که از شیعیان افغانستان تشکیل شده است. برخی از رسانه های ایران شمار افراد لشکر فاطمیون را 20 هزار نفر عنوان می کنند.

از سپتامبر سال ۲۰۱۳ تا کنون ۳۳۴ افغان در سوریه کشته شده‌اند. مجلس ایران حتی چندی پیش قانون جدیدی تصویب کرده است که به دولت ایران اجازه می‌دهد به خانواده افغان‌هایی که در سوریه کشته شده‌اند تابعیت اعطا کند.

جو امنیتی در پى تشييع جنازه دو برادر کولبر کُرد

جو امنیتی در پى تشييع جنازه دو برادر کولبر کُرد 
 
به دنبال تشييع جنازه دو بردار كولبر كرد توسط نيروهاى انتظامى ايران در يك روستا در اطراف سردشت ، نيروهاى انتظامى روستاى گویزلی كه محل سكونت اين دو جوان است را محاصره كرده و جو امنيتى شديدى ايجاد كرده اند.

به گزارش شبکه حقوق بشر کُردستان "ساکنین این روستا از ترس بازداشت محبور به تخلیه این روستا شده‌اند و در طی چند روز گذشته تعدادی از اهالی این روستاها بازداشت و مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند".

بنا به اين گزارش " برق و تلفن این روستا توسط نیروهای نظامی قطع شده است و تعدادی از مزارع روستا توسط نیروهای نظامی به آتش کشیده است".

طبق گزارش، صبح امروز پنچ شنبه ۱۰ تیرماه نیز بعد از محاصره مجدد روستا، نیروهای نظامی اقدام به بازداشت سه تن از شهروندان این روستا به نامهای ناسح و ابوبکر علیخانی و عمر عبدالله‌پور کرده و مردم روستا مجبور به ترک خانه خویش و فرار به “روستای بویژی” شده‌اند.

گفتنى است كه شامگاه دو شنبه گذشته ۷ تیرماه ، نيروهاى انتظامى در منطقه‌ی مرزی “ آلان ” از توابع شهرستان سردشت در نزدیکی روستای “گویزلی” یک کاروان از کولبران کُرد که در حال رفتن به مرز جهت آورن بار بوده را مورد هدف تیراندازی مستقیم قرار داده که در نتیجه آن دو برادر به نامهاى رئوف( فاروق ) ۲۲ ساله و لطیف علیخانی ۲۶ ساله به قتل رسیده‌اند.

اين دو برادر کولبر در حالی که به سوى مرز بودند و هنوز باری تحویل نگرفته بودند بدون اخطار قبلی مستقیم مورد هدف تیراندازی قرار گرفته و به فتل رسیدند.

سايت شبکه حقوق بشر کُردستان از شاهدان عینی نقل كرده كه چهار گلوله به سینه‌های رئوف و دو گلوله به قلب و سر لطیف برخورد کرده و هر دو برادر فوری در محل جان سپرده‌اند. هویت یکی از این نیروهای که اقدام به تیراندازی کرده فردی به نام “گروهبان رفیعی” عنوان شده است. این مامورین بعد از قتل این دو برادر کولبر اقدام به رگبار بستن اسب کولبران کرده و ۱۲ راس اسب را کشته‌اند.

شبکه حقوق بشر کُردستان مى گوید كه در طول سال ۲۰۱۵ حداقل ۴۴ کولبر و کاسبکار در پی شلیک مستقیم نیروهای نظامی به قتل رسیده اند و ۲۱ نفر هم مجروح شده‌ا‌ند، همچنین حداقل ۷ نفر با غرق شدن در رودخانه و یا در اثر سرمازدگی و حوادث دیگر جان باخته اند.

چهارشنبه، تیر ۰۹، ۱۳۹۵

مرگ یک ایرانی و زخمی شدن پنج ایرانی دیگر در حادثه فرودگاه آتاتورک

مرگ یک ایرانی و زخمی شدن پنج ایرانی دیگر در حادثه فرودگاه آتاتورک

در پی حملات انتحاری سه‌شنبه شب در فرودگاه آتاتورک استانبول، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی از مرگ «یک» تبعه ایران و زخمی شدن پنج ایرانی دیگر در این حادثه خبر داد.
در همین حال خبرگزاری‌ها در ایران از قول مقامات هوایی کشور خبر می‌دهند که «تمام پروازها» به مقصد استانبول «تا اطلاع ثانوی» لغو شده است.
این در حالی است که گزارش رسانه‌های خارجی از جمله روزنامه گاردین حاکی از آن است که پروازها از فرودگاه آتاتورک استانبول ساعاتی پس از حادثه تروریستی از سر گرفته شده است.
گزارش‌ها حاکی است که در حملات انتحاری روز سه‌شنبه، هشتم تیرماه، به فرودگاه آتاتورک استانبول ۳۶ نفر کشته و ۱۴۷ نفر زخمی شده‌اند. نخست وزیر ترکیه گروه حکومت اسلامی را مسئول این حملات معرفی کرد.
حال شماری از مجروحان این حملات وخیم است، از جمله یکی از مجروحان ایرانی حادثه.
پیش از انتشار این خبر، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود از حملات انتحاری در فرودگاه آتاتورک استانبول ابراز تاسف کرده و در برابر آنها موضع گرفته بود.
حسن قشقاوی، معاون امور ایرانیان خارج از کشور در وزارت خارجه ایران، روز چهارشنبه، ۹ تیرماه، از مرگ یک ایرانی و مجروحیت پنج ایرانی دیگر در حادثه آتاتورک خبر داد. او به نام و مشخصات این افراد اشاره نکرد.
آقای قشقاوی در عین حال احتمال بالا رفتن آمار ایرانی‌های قربانی در این حادثه را رد نکرده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، او در این باره گفت: «امیدواریم تعداد مجروحین و کشته‌شدگان ایرانی در این حادثه افزایش پیدا نکند.»
از سوی دیگر خبرگزاری فارس از قول مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشور خبر داد که تمام پروازها از ایران به استانبول لغو شده است.
با این حال همین مقام اضافه کرده است که «احتمال» برقراری پروازها از «بعدازظهر روز چهارشنبه» وجود دارد.
ترکیه و به‌ویژه شهر استانبول یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری و تجاری برای ایرانیان است و سالانه صدها هزار ایرانی با این دو هدف به استانبول سفر می‌کنند.
از همین رو این نخستین بار نیست که حملات تروریستی در ترکیه که به‌ویژه در یک سال گذشته افزایش پیدا کرده از میان ایرانی‌ها نیز قربانی گرفته است.
در فروردین‌ماه گذشته نیز انفجاری مرگبار در مرکز شهر استانبول به مرگ یک ایرانی و زخمی شدن سه ایرانی دیگر انجامید.
انفجار مرگبار سه‌شنبه شب در فرودگاه استانبول به احتمال زیاد ضربه کاری دیگری خواهد بود بر پیکر صنعت گردشگری در ترکیه که به‌ویژه در یک سال گذشته بسیار زخم خورده است.
به گزارش روزنامه گاردین، بر اساس آماری که مقامات گردشگری ترکیه اخیرا منتشر کردند، تعداد گردشگران خارجی در ماه مه گذشته بیش از یک‌سوم کاهش پیدا کرده و به پایین‌ترین حد خود در ۲۲ سال گذشته رسید.

لغو تابعیت هشت شیعه دیگر در بحرین به جرم «جاسوسی برای ایران»

لغو تابعیت هشت شیعه دیگر در بحرین به جرم «جاسوسی برای ایران»

تعدادی از شیعیان بحرین
تعدادی از شیعیان بحرین
دادگاهی در بحرین تابعیت هشت شهروند شیعه این کشور را به جرم «جاسوسی برای ایران» سلب کرد. شش تن از این افراد به حبس ابد نیز محکوم شدند. 
بحرین حدود ده روز پیش هم تابعیت عیسی قاسم، رهبر شیعیان این کشور، را به اتهام «فرقه‌گرایی و ترویج خشونت» لغو کرده بود، اقدامی که واکنش تند جمهوری اسلامی را به دنبال داشت.
خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه، ۹ تیر، گزارش داد که دادگاه بحرین به جز سلب تابعیت این هشت نفر، شش تن از آنها را به حبس ابد و دو نفر دیگر را به ۱۵ سال زندان محکوم کرده است.
این گزارش به نقل از یک منبع قضایی بحرین می‌افزاید که این افراد جز جاسوسی برای ایران، به خاطر «پیوستن به گروه‌های تروریستی، داشتن اسلحه، مهمات و مواد منفجره و آموزش دیدن برای استفاده از آنها» محکوم شده‌اند.
بحرین سال‌هاست که جمهوری اسلامی ایران را به تلاش برای برهم زدن امنیت این کشور از طریق حمایت مسلحانه و مالی از شیعیان بحرینی متهم می‌کند.
در این مدت، ده‌ها شهروند شیعه این کشور به اتهام اقدامات تروریستی با حمایت سپاه قدس جمهوری اسلامی دستگیر و محاکمه شده‌اند.
جمهوری اسلامی این اتهامات را همواره رد می‌کرد، اما پس از سلب تابعیت عیسی قاسم، هم قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس و هم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در موضع‌گیری‌های جداگانه‌ و تند وعده نابودی حکومت بحرین را دادند.
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، هم «تعرض» حکومت بحرین به شیخ عیسی قاسم را نشانه‌ «بلاهت» حکومت این کشور دانست و گفت که این مسئله به معنای برداشتن مانع از مقابل «جوانان حماسی و پرشور بحرین» برای انجام هر اقدامی در مقابل حکومت است.
دولت بحرین در سال‌های اخیر ده‌ها نفر از شیعیان این کشور را سلب تابعیت و تبعید کرده است.
آمریکا نیز به احکام جدید بحرین علیه شیعیان این کشور اعتراض کرده است.
بحرین در حاشیه جنوبی خلیج فارس، میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا است.

هند صادرات کالاهای ممنوعه به ایران را آزاد اعلام کرد

هند صادرات کالاهای ممنوعه به ایران را آزاد اعلام کرد

نارندرا مودی (چپ) نخست‌وزیر هند در دیدار با حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، هنگام سفر ماه گذشته به تهران.
نارندرا مودی (چپ) نخست‌وزیر هند در دیدار با حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، هنگام سفر ماه گذشته به تهران.
دولت هند در بیانیه‌ای که روز چهارشنبه ۹ تیرماه منتشر شد ممنوعیت معامله اقلام خاص با ایران را لغو کرد.
این بیانیه می‌افزاید که کلیه اقلام ممنوعه صادراتی بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل به ایران لغو شده است و معاملات بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل انجام خواهد شد.
قطعنامه مذکور ژوئیه پارسال و پس از دستیابی ایران و شش قدرت جهانی به توافق هسته‌ای با اکثریت قاطع ۱۵ رای مثبت از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد و از ژانویه امسال به اجرا گذاشته شد.
این قطعنامه کلیه قطعنامه‌های مالی و تنبیهی قبلی که برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای تصویب شده بودند را لغو کرده بود. بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱، شورای امنیت تمامی تحریم‌های مالی، اقتصادی، نفتی خود را علیه ایران را لغو کرد.
اکنون دولت هند می‌گوید که صادرات مستقیم یا غیرمستقیم کالاهای خاص به ایران آزاد است و می‌تواند انجام شود.
اشاره هند به مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ به مواردی نیز اشاره دارد که فعلا معامله با ایران برای هشت سال ممنوع باقی مانده است، از جمله خرید و فروش تسلیحات و فروش موادی با کاربرد دوگانه نظامی که برای آن اجازه کمیسیون ناظر بر اجرای توافق هسته‌ای در سازمان ملل لازم است.
هند دومین مشتری بزرگ نفتی ایران و یکی از پنج کشور بزرگ طرف معامله با ایران در جهان است.
بر اساس آمارهای گمرکی، کشور هند پنجمین واردکننده کالاهای ایرانی است که طی بهار سال جاری ۷.۵ درصد از سهم ارزش کالاهای صادرات غیرنفتی ایران را به خود اختصاص داده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶.۵ درصد افزایش داشته است.
بیانیه دولت هند در حالی است که روزنامه «داون» پاکستان نیز روز چهارشنبه با استناد به گفته‌های خرم دستگیر خان، وزیر بارزگانی این کشور اعلام کرد که اسلام آباد در حال عادی سازی تجارت و تعاملات بانکی با ایران است.
به گفته وی، پاکستان بعد از لغو تحریم‌ها در حال بررسی راه‌های مختلف برای گسترش روابط تجاری با ایران است و از بانک مرکزی این کشور درخواست کرد تا ظرف یک ماه راه‌های عملی برای تسهیل تعاملات بانکی با ایران را ارائه دهد.

ادامه یک جنجال: «سه هزار فیش حقوقی در دست مخالفان دولت روحانی»

ادامه یک جنجال: «سه هزار فیش حقوقی در دست مخالفان دولت روحانی»

عبدالله ناصری، عضو بنیاد باران
عبدالله ناصری، عضو بنیاد باران
عبدالله ناصری از چهره‌های اصلاح‌طلب ایران و عضو بنیاد باران می‌گوید که مخالفان دولت حسن روحانی از طریق دستگاه‌های حراستی به حدود سه هزار فیش حقوقی کارمندان دولت دست پیدا کرده‌اند که آنها را تا انتخابات ریاست جمهوری سال آینده به مرور منتشر می‌کنند.
وی در مصاحبه‌ای با روزنامه وقایع اتفاقیه که روز چهارشنبه ۹ تیر منتشر شده است گفت: «[مخالفان دولت] مدت‌هاست که به این فیش‌ها دست پیدا کرده‌اند و تعداد آن‌ها نیز زیاد است... حدود سه هزار فیش. این برنامه را برای زمین‌گیرکردن دولت دنبال می‌کنند... از طریق دستگاه‌های حراستی همه این فیش‌ها را گرفته‌اند و آنها را به مرور منتشر می‌کنند تا زمان انتخابات بهره‌برداری لازم را داشته باشند».
افشای فیش‌های حقوقی برخی مدیران در هفته‌ها و روزهای اخیر به چالشی جدی برای دولت ایران تبدیل شده است تا جایی که به برکناری مدیرعامل بانک رفاه کارگران و «استرداد۲۴۰ میلیون تومان» از حقوق و مزایای او به خزانه دولت منجر شده است. با این حال فشار بر دولت در رابطه با حقوق و مزایای دیگر مدیران همچنان دارد از جمله دریافتی‌های رییس صندوق توسعه ملی. پیش از آن نیز افشای حقوق برخی مدیران بیمه مرکزی ایران به استعفای رییس آن منجر شده بود.
اما عبدالله ناصری این واکنش‌ها را ناکافی می‌داند و به انتقاد از عملکرد دولت حسن روحانی در این باره پرداخته است.
به گفته او، عملکرد دولت در رابطه با افشای فیش‌های حقوقی مدیران «بسیار ضعیف بوده» و «خیلی عادی با آن برخورد کرده» در حالی که این ماجرا «یک بمب بوده» و «جا داشت که دولت بخشی از دولتمردان خود را مامور ویژه رسیدگی به آن کار کند و مسئولیت را به صورت جهادی پیش ببرد».
از سوی دیگر، حزب اصلاح‌طلب «ندای ایرانیان» نیز با انتشار نامه سرگشاده‌ای خطاب به حسن روحانی هشدار داده که این مسئله نباید مشمول مرور زمان بشود و از این رو دولت باید به «اقدامی جدی و قاطع در سریع‌ترین زمان ممکن» دست بزند.
این حزب با استناد به قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از دولت خواسته که «برای افزایش شفافیت و روشن شدن ذهن مردم، ظرف ده روز از انتشار این درخواست، تمام حقوق، مزایا و پاداش‌های دریافت شده سالانه توسط مسئولان ارشد دولت در ده سال گذشته را به صورت مشخص اعلام کند».
حزب ندای ایرانیان همچنین پیشنهاد راه‌اندازی سامانه‌ای داده تا «از این پس، مبلغ دریافتی تمام وزیران، معاونان، مدیران کل و مقامات همتراز شامل حقوق، مزایا و پاداش‌ها به صورت سالانه برای اطلاع عموم مردم منتشر شود».
در دنباله افشاگری‌ها پیرامون دریافتی‌های مدیران در ایران، وبسایت خبری «افکار نیوز» حقوق مرتضی شهیدزاده مدیرعامل و رییس هیات مدیره بانک کشاورزی را منتشر کرده که نشان می‌دهد جمع کل حقوق و فوق‌العاده وی در فروردین ماه بالغ بر ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.
این وبسایت البته عنوان می‌کند که حقوق آقای شهیدزاده «به نسبت حقوق‌های دریافتی برخی مدیران همتراز کمتر است».
با این حال غلامرضا مصباحی مقدم، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و از چهره‌های اصول‌گرا تاکید دارد که طبق قانون مدیریت خدمات کشوری «سقف دریافتی‌ها باید هفت برابر کف باشد».
به گفته وی، هدف مهم این قانون که در مجلس هفتم به تصویب رسید، ساماندهی دریافتی‌های کارکنان دولت بود که سقف دریافتی‌ها را هفت برابر معین می‌کرد، اما حال عده‌ای «به دنبال کنار زدن این قانون هستند که به صورت لایحه از طرف دولت داده شده و به تصویب رسیده است».
پیش از این محمد خاتمی، رییس جمهور سابق ایران نیز حقوق و مزایای بالای برخی از مدیران را غیرقابل پذیرش دانسته و از «مسئولان بالای نظام» خواسته بود که از مردم عذرخواهی کنند.

واکنش صادق لاریجانی به "انتقادهای سخیف" از قوه قضائیه

واکنش صادق لاریجانی به "انتقادهای سخیف" از قوه قضائیه

صادق لاریجانی از کسانی که با "استدلال‌های سخیف" علیه قوه قضائیه صحبت می‌کنند به شدت انتقاد کرد. او سخنان چند روز پیش ناطق نوری را "بی‌حساب و کتاب" خواند و ارزیابی او را "تاسف‌برانگیز" توصیف کرد.
رئیس قوه قضائیه شامگاه سه‌شنبه ( ۸ تیر/ ۲۸ ژوئن) در مراسم پایانی همایش دستگاه قضائی به برخی از انتقادها و گلایه‌هایی که در روزهای گذشته نسبت به فعالیت این قوه شده واکنش نشان داد.
به نوشته روزنامه "آرمان"، صادق لاریجانی با اشاره به ارزیابی برخی مسئولان از فعالیت قوه قضائیه گفت: «عده‌ای گلایه‌های نادرست می‌كنند. توهین و افترا می‌زنند.»
بیشتر بخوانید: روحانی: بدون قوه قضائیه کارا جذب سرمایه خارجی ناممکن است
اعتراف به کاستی‌های قوه قضائیه
یکی از کسانی که سخنانش با انتقاد صریح لاریجانی روبرو شده، علی اکبر ناطق نوری، رئیس پیشین مجلس و رئیس کنونی دفتر بازرسی ویژه رهبری است.
به گزارش پایگاه خبری "جماران" ناطق نوری یک روز پیشتر گفته بود: «روزی یک نفر در دفتر بازرسی نزد من آمد و گفت من هیچ توقعی از شما ندارم و فقط می‌خواهم که از دادگاه بخواهید به پرونده من عادلانه رسیدگی شود؛ چرا باید تن مردم اینگونه بلرزد و مردم به این اجماع برسند که همه اینها خرابند؟ مردم این را می‌گویند؛ می‌گویند اینها اینگونه‌اند!»
صادق لاریجانی با نقل این سخنان و بدون نام بردن از ناطق نوری، ارزیابی‌های او را "بی‌حساب و کتاب" و "تاسف‌برانگیز" خواند.
بیشتر بخوانید: ناطق نوری: در ۳۷ سال گذشته سیر قهقرایی داشته‌ایم
او در ادامه گفت: «اعتراف داریم در دستگاه قضائی کاستی‌هایی وجود دارد که برخی قصور و برخی تقصیراتی است که قوه قضائیه با آنهایی که تعمد دارد برخورد می‌کند.»
گلایه از عدم حمایت دولت و مجلس
لاریجانی شماری از منتقدان را افرادی معرفی کرد که از "مواهب انقلاب" به اندازه کافی بهره‌مند شده‌اند، اما امروز "نقش اپوزیسیون را پیدا کرده‌اند و تمام نقش و پیشرفت‌های انقلاب را نادیده می‌گیرند".
او در اظهاراتی که برخی رسانه‌ها آن را کنایه به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تعبیر کرده‌اند گفت: «برخی از اینها خودشان اشرافی‌گری راه انداختند، به خودشان، آقازاده‌هایشان و افرادی که با آنها در ارتباطند نگاه کنند می‌بینند که اینگونه بوده است.»
در مراسم یاد شده حسن روحانی، رئیس جمهور و علی لاریجانی رئیس مجلس نیز حضور داشتند و پیش از صادق لاریجانی سخنرانی کردند.
بیشتر بخوانید: بازداشت حدود صد نفر در ارتباط با حمله به سفارت عربستان
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش کاستی‌های دستگاه قضائی را به کمبود بودجه و نیروی انسانی نسبت داد و گفت: «امروز دو رئیس قوه گفتند که وجداناً و عقلا موظف هستند از قوه قضائیه حمایت کنند، اما عملاً این حمایت‌ها صورت نگرفته است و یا کم بوده است.»
بی‌اعتمادی به دستگاه قضائی
حسن روحانی در همایش قوه قضائیه به طور تلویحی اظهارات روز پیش ناطق نوری را تائید کرد و بی‌طرفی دستگاه قضائی را زیر سوال برد: «در هیچ كشوری امنیت حفظ نمی‌شود مگر آن كه مردم در پناه یک قوه قضائیه بی‌طرف، عالم و كارا باشند.»
به گزارش روزنامه آرمان رئیس دولت یازدهم با اشاره به حمله چند ماه پیش به سفارت و کنسولگری عربستان سعودی در تهران و مشهد گفت: «عاملان و آمران حمله به سفارت یک کشور روشن هستند و مردم منتظرند ببینند چگونه اجرای حکم این افراد خودسر به سمع و نظر آنها می‌رسد.»
رئیس جمهور حل بسیاری از معضلات کنونی، از جمله بیکاری، رکود اقتصادی و غیرفعال بودن شمار بزرگی از واحدهای تولیدی را وابسته به جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی عنوان کرد و تحقق این امر را مستلزم حمایت قوه قضائیه دانست.
او گفت اگر مردم از اقدام‌های قوه قضائیه در برخورد با حمله‌کنندگان به سفارت‌خانه‌های خارجی و کسانی که زمینه‌ساز تاراج و برباد رفتن درآمدهای کلان نفتی هستند آگاه شوند "به همان نسبت اعتماد داخلی و اعتماد جهانی نسبت به دستگاه قضائی بیشتر می‌شود".
به گفته‌ی روحانی سرمایه‌گذاری و ورود فناوری نوین به کشور زمانی ممکن است که دستگاه قضائی کارآمد و قابل اعتماد باشد.

پیامد کش پیدا کردن ماجرای "حقوق‌های نجومی"

پیامد کش پیدا کردن ماجرای "حقوق‌های نجومی"

افشاگری رقیبان سیاسی درباره دریافتی‌های هنگفت مدیران دولتی حکایت از دامنه‌دار بودن این ماجرا و سهم داشتن همه جناح‌ها در آن دارد. مطابق گزارش‌ها دریافتی‌های نامتعارف بر اساس قوانین معتبر در دولت‌های مختلف انجام شده است.
پس از تائید و تکذیب‌های مکرر سرانجام وزیر کار و رفاه اجتماعی، علی ربیعی روز گذشته، سه‌شنبه هشتم تیر اعلام کرد که "در چارچوب برخورد دولت با دریافت‌کنندگان حقوق‌های غیرمتعارف" مدیرعامل بانک رفاه برکنار شد.
بنابر گزارش‌ها، پیش از این ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در حاشیه همایش قوه قضائیه به خبرنگاران گفته بود انتصاب علی صدقی به مدیریت این بانک با فشار حسین فریدون، برادر رئیس جمهور انجام شده است.
وزیر کار سخنان سراج را رد کرده و به خبرگزاری دولتی ایرنا می‌گوید، اساسا انتصاب یا عزل مدیران عامل بانک‌ها دارای رویه و ضوابط خاصی است که با نظارت دستگاه‌های ناظر اعمال و اجرا می‌شود.
بیشتر بخوانید: "پرداخت‌های نامتعارف"؛ بدعت ادامه‌دار دولت احمدی‌نژاد
تائید ادامه پرداخت‌های نامتعارف
برکناری صدقی دست‌کم نشان می‌دهد دریافت "حقوق غیرمتعارف" از سوی او تا زمان برکناری صحت دارد. برخی رسانه‌ها ادعا کرده‌اند او تنها در شش ماه از سال گذشته حدود ۵۲۰ میلیون تومان دریافتی داشته است.
مسئولان دولت یازدهم پرداخت‌های نامتعارف را به قوانین و مصوبه‌های دولت قبل نسبت می‌دهند، حامیان دولت پیشین اسنادی را افشا می‌کنند که بیانگر ادامه این روند در بیش از سه سال گذشته است.
خبرگزاری تسنیم، رسانه وابسته به سپاه و منتقد دولت روز چهارشنبه، نهم تیرماه بدون ذکر منبع خود از تغییر دو مدیر بانکی دیگر در روزهای آینده خبر داد.
بنابر این گزارش مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه مهر ایران پیش از برکناری تقاضای بازنشستگی کرده و مدیر عامل بانک صادرات که برای ارائه توضیح درباره دریافت‌های نامتعارف خود به نهادهای نظارتی دعوت شده تهدید کرده که در صورت برکناری به بانک جهانی شکایت می‌کند.
بیشتر بخوانید: افشای فیش‌های حقوقی نامتعارف، چالش یا فرصت؟
مصوبه‌های فسادانگیز
خبرگزاری تسنیم به محتوای شکایت احتمالی مدیرکل بانک صادرات اشاره‌ای نکرده است، اما احتمال می‌رود که این شکایت به خاطر "مبنای قانونی" داشتن دریافت‌های هنگفت مدیران بانکی و موانع قانونی عزل آنها باشد.
احمد حاتمی‌یزد مدیرعامل پیشین بانک صادرات به روزنامه "تعادل" می‌گوید بر اساس مصوبه‌های دولت‌های نهم و دهم تعیین حقوق و مزایای مدیران موسسه‌های مالی بر عهده خود آنها گذاشته شده است.
علی‌نقی مشایخی عضو هیات علمی دانشگاه شریف هشتم تیرماه به روزنامه "تعادل" گفت: «شرایط برخورد با این دست از مدیران چندان واضح نیست و بسیار هم پیچیده است.»
در این میان برخی از رسانه‌های نزدیک به دولت علاوه بر تاکید بر "قانونی" بودن پرداخت‌های غیرمتعارف، به ضرورت متناسب بودن حقوق مدیران ارشد با بهره‌وری کار آنها اشاره می‌کنند که در اقتصاد مبتنی بر بازار آزاد امری معمول است.
۳ هزار فیش حقوقی در نوبت افشاگری
برخی از ناظران معتقدند گرچه پرداخت‌های نامتعارف تحت عنوان پاداش، مزایا، حق ماموریت، اضافه‌کاری و نام‌های دیگر ریشه در مصوبه‌های گذشته دارد، افشای فیش حقوقی مدیران در دولت یازدهم انگیزه سیاسی و جناحی دارد.
عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو شورای مشورتی بنیاد باران می‌گوید رقیبان دولت "از طریق دستگاه‌های حراستی" به حدود سه هزار فیش حقوقی مدیران دست یافته‌اند و قصد دارند از آنها برای زمین‌گیر کردن دولت حسن روحانی سوءاستفاده کنند.
او نهم تیرماه به روزنامه "وقایع اتفاقیه" گفت، افشای فیش‌های حقوقی مدیران دولتی شوک بزرگی به جامعه وارد آورده و اعتماد عمومی را نسبت به کل حاکمیت سلب کرده است.
ناصری افزود: «این مشکل به دولت اختصاص ندارد. در مجلس، قوه قضاییه، در مجمع تشخیص مصلحت نظام و تمام نهادها از جمله ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان و آستان قدس هم این مسئله باید دنبال شود. »
بیشتر بخوانید: رانت و رانت‌خواری، بیماری فراجناحی جمهوری اسلامی
دو مانع بزرگ دولت
این فعال اصلاح‌طلب با بیان این که برکناری یکی دو مدیر مشکل را حل نمی‌کند گفت: «دولت باید زودتر دست‌به‌کار شود و دستور‌العمل‌های نظام حقوقی جدیدی را که بین کف و سقف تعیین کرده اعلام کند و رسما آن را به جامعه نمایش دهد.»
برخی از کارشناسان معتقدند که دولت حسن روحانی برای حل معضل حقوق‌های نجومی و بازگرداندن اعتماد عمومی دست‌کم دو مانع اساسی دارد.
تقریبا تمام مدیران ارشد دولت و دستگاه‌ها و نهادهای عمومی شبه‌دولتی از سال‌های پیش به دریافت‌های هنگفت عادت کرده‌اند و برکناری یا کاهش شدید عایدی آنها تقریبا ناممکن است و به خلاء مدیریتی و نارضایتی می‌انجامد.
از سوی دیگر بخش بزرگی از اقتصاد کشور در اختیار نهادهای تحت نظر رهبر جمهوری اسلامی است که به راحتی تن به نظارت و بازرسی نمی‌دهند.
صفدر حسینی، مدیر عامل صندوق توسعه ملی که فیش حقوق ماهانه ۵۷ میلیون تومانی او چندی پیش افشا شد هشتم تیرماه با انتشار بیانیه‌ای ادعا کرد که مابه‌التفاوت دریافتی‌های خود تا سال ۹۴ را بازگردانده و کل دریافتی‌های او ماهانه ۱۸ و نیم میلیون تومان "بیشتر" نیست.
این رقم حدود ۲۵ برابر حداقل دستمزد تعیین شده برای کارگران در سال ۹۵ (حدود ۸۲۰ هزار تومان) است. ناصر سراج می‌گوید دست‌کم پنجاه نفر از مدیران وزارت نفت ماهی ۵۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند.

سه‌شنبه، تیر ۰۸، ۱۳۹۵

کشته شدن دستکم ۱۴ نفر در تازه‌ترین درگیری سپاه و حزب دموکرات کردستان ایران

کشته شدن دستکم ۱۴ نفر در تازه‌ترین درگیری سپاه و حزب دموکرات کردستان ایران

سپاه کردستان می‌گوید این اجساد متعلق به پیشمرگه‌های حزب کردستان ایران است.
سپاه کردستان می‌گوید این اجساد متعلق به پیشمرگه‌های حزب کردستان ایران است.
محمدحسن رجبی، فرمانده سپاه کردستان از کشته شدن ۱۱ نفر از نیروهای مسلح کرد در درگیری با سپاه پاسداران در منطقه کوسالان شهرستان سروآباد استان کردستان خبر داد. حزب دموکرات کردستان ایران هم می‌گوید که در درگیری‌های اخیر ‌ده‌ها نفر از نیروهای سپاه کشته شده‌اند.
سپاه کردستان در وبسایت خود، کشته شدن سه نفر از نیروهایش را تایید کرده است.
این سومین درگیری میان سپاه و نیروهای حزب دموکرات کردستان ایران طی کمتر از دو هفته اخیر است.
گزارش ایلیا جزایری درباره درگیری سپاه و کردها
حزب دموکرات کردستان ایران به دبیرکلی مصطفی هجری و حزب دموکرات کردستان به دبیرکلی خالد عزیزی فعالیت می‌کند.
آقای رجبی گفته که «پاسداران بومی» سپاه کردستان٬ یک تیم ۱۱ نفره «اشرار وابسته به گروهک‌های ضد انقلاب» را در شهرستان سروآباد کشته‌اند.
فرمانده سپاه کردستان افزوده که این گروه ۱۱ نفره «قصد ورود و حضور» در ایران را داشتند.
آنطور که فرمانده سپاه کردستان اعلام کرده این تیم از بدو ورود مورد «شناسایی» نیروهای سپاه این استان قرار گرفته و پس از ۱۰ روز تعقیب٬ در کوهسالان سروآباد مورد حمله قرار گرفته است.
خبرگزاری فارس هم به نقل از محمد پاکپور٬ فرمانده نیروی زمینی سپاه نوشته عملیات تعقیب و درگیری با این گروه از سه روز پیش در منطقه سروآباد آغاز و تا ظهر روز دوشنبه ادامه داشت.
سردار پاکپور گفته همه اعضای این تیم ۱۱ نفره کشته شده و «سلاح، مهمات و اسناد و مدارکی» نیز از آنها بدست نیروهای سپاه افتاده است.
فرمانده نیروی زمینی سپاه همچنین از کشته شدن «کاوه جوانمرد» که وی را از فرماندهان این گروه معرفی کرده در این درگیری‌ها خبر داده است.
سپاه کردستان تایید کرده که سه نفر از نیروهایش در این درگیری‌ها کشته شده‌اند.
اما سایت کردستان‌مدیا که اخبار حزب دموکرات کردستان ایران را منتشر می‌کند، از کشته شدن «ده‌ها» نفر از پاسداران سپاه در درگیری‌ها خبر داده است.
حسن شریفی، سخنگوی حزب دموکرات کردستان ایران به رادیو فردا گفته که اعضای این حزب «هیچ حمله‌ای به مراکز نظامی و اداری جمهوری اسلامی» انجام نداده است و پیشمرگه‌های این حزب «تنها از خود دفاع کرده‌اند».
هر دو حزب دموکرات کردستان ایران و دموکرات کردستان، از حملات توپخانه‌ای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناطقی در کردستان عراق خبر می‌دهند.
جمعه شب گذشته نیز خبر درگیری نیروهای قرارگاه «حمزه سیدالشهداء» سپاه با نیروهای حزب دموکرات کردستان در منطقه مرزی سروآباد و منطقه عمومی مهاباد منتشر شده بود.
این درگیری‌ها در حالی صورت گرفته که کانون مدافعان حقوق بشر کردستان هم روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای توپ‌باران مناطق «کیلەشین» و «حاجی عمران» را محکوم کرده است.
در بیانیه این کانون آمده که «عملیات نظامی در مناطق غیرنظامی و کوهستانی در کردستان ایران و عراق نقض آشکار قوانین بین‌المللی حقوق بشر» است و باید فورا متوقف شود.
این کانون اعلام کرده که توپخانه سپاه روز یک‌شنبه روستاهای برکما و باربزین نزدیک شهرستان سیدکان در استان اربیل اقلیم کردستان عراق را مورد هدف قرار داده‌اند.
آن‌طور که در این بیانیه آمده روز پنجشنبه نیز کوهستان کوسالان از توابع شهرستان مریوان در استان کردستان نیز مورد هدف توپخانه سپاه قرار گرفته است.
کانون مدافعان حقوق بشر کردستان اعلام کرده که «اقدامات نیروهای نظامی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی، خشونت‌آمیز، ظالمانه و برای امنیت و صلح منطقه و جهان خطرناک است».

کاخ سفید: حمایت ایران از حزب‌الله مانع ورودش به بازارهای مالی است

کاخ سفید: حمایت ایران از حزب‌الله مانع ورودش به بازارهای مالی است

کاخ سفید به سخنان دبیرکل حزب‌الله لبنان مبنی بر حمایت همه‌جانبه ایران از این گروه واکنش نشان داد. آمریکا از جمهوری اسلامی خواست، به این نکته توجه کند که متوقف کردن کمک به حزب‌الله لبنان در جهت منافع خود ایران است.
اریک شولتز، معاون مطبوعاتی کاخ سفید، در نشست مطبوعاتی روز دوشنبه ۲۷ ژوئن در کاخ سفید واشنگتن اریک شولتز، معاون مطبوعاتی کاخ سفید، در نشست مطبوعاتی روز دوشنبه ۲۷ ژوئن در کاخ سفید واشنگتن
اریک شولتز، سخنگوی کاخ سفید، روز دوشنبه (۲۷ ژوئن/ ۷ تیر) در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره ارزیابی‌اش از سخنان حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، پیرامون حمایت جمهوری اسلامی ایران از این گروه گفت: «ما می‌دانیم که ایران از تروریسم حمایت می‌کند و ما می‌دانیم که ایران حامی حزب‌الله است. به همین دلیل است که شدیدترین و جدی‌ترین تحریم‌هایی را که تا کنون وجود داشته علیه ایران اعمال کرده‌ایم. از این رو مهم است که ایران توجه داشته باشد به اینکه رفتارش موجب چنین واکنشی شده است.»
حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، روز جمعه گذشته (۲۴ ژوئن) طی سخنانی که از "المنار"، شبکه تلویزیونی وابسته به حزب‌الله پخش شد، اعلام کرد که تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی و مالی آمریکا هیچ تاثیری بر فعالیت این گروه ندارد. او گفت که حزب‌الله "هیچ پروژه مالی و سرمایه‌گذاری‌ای از طریق بانک‌ها ندارد" و بودجه حزب‌الله "به طور کامل" از طریق ایران تامین می‌شود.
حسن نصرالله تاکید کرد، این گروه لبنانی همه نیازهای خود را "از خوراک و پوشاک تا موشک و راکت" به طور مستقیم از جمهوری اسلامی دریافت می‌کند.
معاون مطبوعاتی کاخ سفید گفت: «ما اخیرا گفت‌وگویی درباره نگرانی‌های ایران در مورد دسترسی به بازارهای بین‌المللی داشتیم. حال، فعالان و نهادهای مالی به رفتار ایران می‌نگرند. اگر ایران بخواهد به حمایت مالی از تروریسم ادامه دهد و از تامین مالی حزب‌الله دست برندارد، مسلم است که این رفتار پیامدهایی خواهد داشت. فعالان و نهادهای مالی مایل نیستند با کشوری وارد معامله و تجارت شوند که دست به چنین اقداماتی (حمایت مالی از تروریسم) می‌زند.»
در عین حال واکنش جمهوری اسلامی به سخنان حسن نصرالله خونسرد به نظر می‌رسد. رمضان شریف، مسئول روابط عمومی سپاه، سخنان دبیرکل حزب‌الله لبنان مبنی بر حمایت مالی ایران از این گروه و حماس را بیان آنچه عیان بوده ارزیابی کرده و گفته است که فکر نمی‌کند این سخنان پیامدی برای ایران داشته باشد.
پس از توافق اتمی ایران با شش قدرت جهانی، مقامات مسئول جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده‌اند که ایران هنوز نتوانسته از مزایای برجام استفاده کند. جمهوری اسلامی از آمریکا خواسته است، موانعی را که بر سر راه معاملات دلاری بانک‌های غیرآمریکایی با ایران وجود دارد رفع کند.
شولتز گفت، درخواست کاخ سفید از ایران برای آنکه دست از حمایت از تروریسم بردارد، تنها به خاطر آن نیست که امنیت ملی آمریکا حفظ شود، بلکه متوقف کردن حمایت از تروریسم در خدمت دستیابی ایران به اهداف و علائق خودش هم هست.
حزب‌الله لبنان و گروه اسلام‌گرای حماس از سوی آمریکا در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارند. بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران به دلیل حمایت از تروریسم اعمال می‌شود و با توافق هسته‌ای لغو نشده است.
آمریکا در سال ۱۹۹۵ حزب‌الله لبنان را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد و اتحادیه اروپا نیز در سال ۲۰۱۳ شاخه نظامی حزب‌الله را گروهی تروریستی ارزیابی کرد. اتحادیه اروپا و آمریکا سیاست خود را در قبال حزب‌الله لبنان تغییر نداده‌اند.
تحریم‌ بانکی حزب‌الله از سوی ایالات متحده آمریکا حتی بانک‌ها و موسسات مالی لبنان را نیز وادار کرد که حساب‌های بانکی گروه حزب‌الله در لبنان را مسدود کنند.
به گفته حسن نصرالله، جمهوری اسلامی برای تامین بودجه شبه‌نظامیان حزب‌الله، هم تحریم‌های آمریکا را نقض می‌کند و هم احتمالا به شبکه‌های غیرقانونی ارسال پول نقد متوسل می‌شود.

استاد حوزه علمیه: علما در امر به معروف و نهی از منکر حق برخورد فیزیکی دارند

استاد حوزه علمیه: علما در امر به معروف و نهی از منکر حق برخورد فیزیکی دارند

مهدی هادوی تهرانی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در سخنانی بر لزوم امر به معروف و نهی از منکر تأکید کرد. او مشکلات موجود در حکومت را "طبیعی" دانست و گفت، نباید با این ‌مشکلات "جزئی" کل حکومت را زیر سوال برد.
مهدی هادوی تهرانی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در سخنانی در جلسه تفسیر قرآن در مسجد مدرسه‌ آیت‌الله گلپایگانی، امر به معروف و نهی از منکر را "ضامن سلامت جامعه و حفظ ارزش‌ها" خواند و تأکید کرد که این امر می‌تواند با "برخورد فیزیکی" نیز انجام گیرد.
او امر به معروف و نهی از منکر را وظیفه عموم مردم دانست و گفت، اما "مردم عادی حق ندارند برخورد فیزیکی داشته باشند بلکه این امر باید تحت ضابطه و قانون انجام گیرد."
بیشتر بخوانید: توقف قانون "امر به معروف و نهی ازمنکر"، خواست روحانی از خامنه‌ای
هادوی تهرانی روشن ساخت: «علما که نایب امامان معصوم هستند ولایت دارند و در امر به معروف و نهی از منکر حق برخورد فیزیکی با خاطیان را دارند.»
او همچنین "مهیا کردن بستر تحقق مالیات اسلامی" را از وظایف حکومت اسلامی خواند و گفت: «اگر این مالیات وجود نداشته باشد جامعه اسلامی هم محقق نخواهد شد.»
مدرس حوزه علمیه قم "الگوی حکومت نبوی را الگویی جهان‌شمول برای همه حکومت‌ها" شمرد. او با اشاره به این که جمهوری اسلامی نیز برگرفته از همین الگوست، مشکلات موجود "در گوشه و کنار حکومت" را "طبیعی" خواند و خاطرنشان ساخت: «نباید با مشکلات جزئی کل حکومت و نظام را زیر سوال برد.»
در جمهوری اسلامی ایران بارها از برخورد لفظی یا فیزیکی آمران به معروف و ناهیان از منکر با مردم گزارش شده است. با وجود به کار گماردن صدها مأمور برای این منظور، جمهوری اسلامی نتوانسته خواسته خود را هنوز در جامعه پیاده سازد.
چندی پیش محمدباقر الفت، معاون اجتماعی قوه قضائیه، با اشاره به تشدید "بدحجابی" گفت، "برخی اقدامات غیر کارشناسی سلیقه‌ای مسئولان در سال‌های گذشته" سبب سوق دادن جامعه "از بدحجابی به بی‌حجابی" شده است. او تأکید کرد که "تحریک جامعه"، مردم را به حرکت در جهت مخالف خواست حکومت سوق می‌دهد.
بیشتر بخوانید: "ابلاغ شیوه‌های اسلامی زندگی" برای کاهش اسیدپاشی
برخی کارشناسان تعیین نوع پوشش مردم با توسل به زور را طرحی غیرعملی می‌دانند؛ طرحی که نطفه شکست را از همان ابتدا در بطن خود دارد.
شاید به دلیل همین تجارب منفی انباشته ‌در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی باشد که مسئولان این بار در برخورد با طرح تشکیل "گشت اخلاقی نامحسوس" درنگ بیشتری کرده و برخی نیز نسبت به اجرا و پیامدهای منفی احتمالی آن هشدار داده‌اند.
تماشای ویدیو 03:11

"گشت نامحسوس" دستمایه طنز و شوخی در شبکه‌های اجتماعی

 

روحانی: بدون قوه قضائیه کارا جذب سرمایه خارجی ناممکن است

روحانی: بدون قوه قضائیه کارا جذب سرمایه خارجی ناممکن است

روحانی می‌گوید اقتصاد ایران به سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی نیاز دارد. او جلب اعتماد سرمایه‌گذاران را تلویحا به تامین امنیت سفارت‌خانه‌ها گره زد و خواستار حمایت قوه قضائیه از دولت در تحرکات اقتصادی و تامین اشتغال شد.
رئیس جمهوری ایران، سه‌شنبه هشتم تیر در همایش قوه قضائیه، بار دیگر بر نیازهای اقتصادی و ضرورت سرمایه‌گذاری در کشور تاکید کرد. او گفت برای تحرک جدی در بخش اقتصاد، قوه قضائیه باید با همه وجود به حمایت قوه مجریه بیاید: «در غیر این صورت ما به اهداف خود در جذب سرمایه داخلی و خارجی، رونق اقتصادی و تامین اشتغال میلیونی نمی‌رسیم.»

روحانی وجود دو میلیون و ۷۰۰هزار بیکار و بیش از ۴ میلیون دانشجو را یادآوری کرد و هشدار داد که این آمار می‌تواند خطری اجتماعی، امنیتی، فرهنگی و اقتصادی برای جامعه ایران باشد.

رئیس جمهوری ایران، به صورتی تلویحی موضوع جلب اعتماد سرمایه‌گذار را با مسئله تامین امنیت سفارت‌خانه‌های خارجی گره زد و گفت: «عاملان و آمران حمله به سفارت یک کشور روشن هستند و مردم منتظرند ببینند چگونه اجرای حکم این افراد خودسر به سمع و نظر آنها می‌رسد.»

به گفته روحانی اگر مردم بدانند قوه قضائیه چه کرده، به همان نسبت اعتماد داخلی و اعتماد جهانی نسبت به دستگاه قضایی بیشتر می‌شود: «ما دنبال این نیستیم که دیگران برای ما کف بزنند اما مهم است که پیش وجدان خود و نزد افکار عمومی جهان عدل اسلامی را به رخ آنها بکشیم.»

او تاکید کرد که هیچ کس سرمایه‌گذاری نمی‌کند یا فناوری به داخل کشور نمی‌آورد مگر اینکه به قوه قضائیه اعتماد داشته باشد.
حرف‌های روحانی پیرامون جلب اعتماد سرمایه‌گذاران، به موازات موضع‌گیری کاخ سفید در مورد حساسیت بازارهای بین‌المللی به رفتارهای ایران بیان شده‌اند.
اریک شولتز، سخنگوی کاخ سفید در واکنش به حمایت‌های ایران از حزب‌الله لبنان گفت به نفع جمهوری اسلامی است که این حمایت‌ها را متوقف کند: «ما می‌دانیم که ایران از تروریسم حمایت می‌کند و ما می‌دانیم که ایران حامی حزب‌الله است. به همین دلیل است که شدیدترین و جدی‌ترین تحریم‌هایی را که تا کنون وجود داشته علیه ایران اعمال کرده‌ایم. از این رو مهم است که ایران توجه داشته باشد به اینکه رفتارش موجب چنین واکنشی شده است.»
شولتز گفت ما اخیرا گفت‌وگویی درباره نگرانی‌های ایران در مورد دسترسی به بازارهای بین‌المللی داشتیم. حال، فعالان و نهادهای مالی به رفتار ایران می‌نگرند. اگر ایران بخواهد به حمایت مالی از تروریسم ادامه دهد و از تامین مالی حزب‌الله دست برندارد، مسلم است که این رفتار پیامدهایی خواهد داشت. فعالان و نهادهای مالی مایل نیستند با کشوری وارد معامله و تجارت شوند که دست به چنین اقداماتی (حمایت مالی از تروریسم) می‌زند.»

"دستمزدهای کلان برخی مدیران غفلت بود"

روحانی در بخش دیگری از سخنرانی خود، موضوع فیش‌های حقوقی برخی مدیران را ناشی از غفلت خواند و گفت: «با این که ما بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و دیوان عدالت اداری داریم، اما سال‌ها حقوق‌های نامتعارف داده شد که حتما با آن برخورد و متخلفان را عزل می‌کنیم.» روحانی خواست که حیثیت بیشتر مدیران در این زمینه مورد خدشه قرار نگیرد.
او هم‌چنین از قوه قضاییه خواست برای مقابله با مشکل رانت، فساد و قاچاق به کمک دولت بشتابد: «نباید بگذاریم قاچاق کالا به صورت سازمان‌یافته باشد. همه نیروهای امنیتی و مرزبانی باید با همه توان در کنار قوه قضائیه باشند.»
بیشتر بخوانید: روحانی: بدون تعامل با جهان رشد اقتصادی ممکن نیست
روحانی به مسئله قاچاق گازوئیل اشاره کرد که با پیمایش در اختیار افراد قرار گرفت و "در طول یک سال ۹درصد مصرف گازوئیل کاهش یافت اما این رقم همان درصد قاچاق گازوئیل بود."
دولت یازدهم مشوق‌های زیادی برای سرمایه‌گذاران خارجی در نظر گرفته اما جذب این سرمایه‌گذاران به شواهدی در ثبات و تشنج‌زدایی نیاز دارد.
حسن روحانی ۲۷ دی ماه ۹۴ هنگام ارائه لایحه بودجه ۹۵ به مجلس با تاکید بر ضرورت استفاده از تکنولوژی پیش‌رفته برای رقابت در بازارهای جهانی، خاطر نشان کرد که ایران برای بهبود وضعیت اقتصادی نیاز به جذب ۵۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی دارد.
به رغم بهبود نسبی روابط ایران با کشورهای غربی پس از توافق هسته‌ای، شرکت‌های مهم خارجی همچنان در همکاری گسترده اقتصادی با این کشور جانب احتیاط پیشه کرده‌اند.
از نظر داخلی فساد گسترده و عدم شفافیت در فعالیت‌های اقتصادی، سلطه نهادهای نظامی و حاکمیتی بر بخش بزرگی از اقتصاد، بی‌ثبات بودن قوانین، مشکلات برطرف نشده مبادلات بانکی و مالی و اعتبار نازل ایران در بازارهای پولی بین‌المللی از جمله علت‌های محتاط بودن سرمایه‌گذاران خارجی محسوب می‌شوند.

راننده، شرکت مسافربری و راه‌داری به عنوان عاملان سقوط اتوبوس سربازان به دره شناخته شدند

راننده، شرکت مسافربری و راه‌داری به عنوان عاملان سقوط اتوبوس سربازان به دره شناخته شدند
 
عكس آرشيوى
سرهنگ کسری سیروسی فرمانده پلیس راه شمال فارس گفت که در حادثه سقوط اتوبوس حلمل سربازان به دره، راننده پنجاه درصد و شرکت مسافربری و راه داری شهرستان نی ریز هر کدام ۲۵ درصد مقصر شناخته شدند.
به گزارش خبرگزاری صداو سیمای ایران، سرهنگ کسری سیروسی سه‌شنبه ۲۸ ژوئن در جمع خبرنگاران با تشریح جزییات حادثه سقوط اتوبوس حامل سربازان که ۲۲ ژوئن در گردنه لای رز نیریز رخ داد گفت: «راننده این اتوبوس، دارای دفترچه جلد قرمز بوده است».
دست کم ١۴ سرباز نیروی زمینی ارتش ایران که در پادگان ٠۵ کرمان خدمت می‌کردند در حادثه سقوط اتوبوس به دره کشته شدند.
سرهنگ سیروسی در توضیح دفترچه جلد قرمز گفت: «جلد دفترچه رانندگان آبی رنگ هست و آن دسته از رانندگانی که چندین خلاف حادثه ساز انجام دهند و نمره منفی آن‌ها بیش از ۳۰ شود دفترچه جلد قرمز به او می‌دهند و با اولین تخلف حادثه ساز دفترچه او ضبط و حق رانندگی از او گرفته می‌شود».
فرمانده پلیس راه شمال فارس بریدن ترمز در این حادثه را منتفی اعلام کرد و افزود: «به دلیل سرعت زیاد و استفاده پی در پی از ترمز، سیستم ترمز کارایی خود را از دست داده بود که همین موضوع منجر به سقوط اتوبوس به دره شد».
سرهنگ سیروسی افزود: «اگر گاردریل کنار جاده مقاومت بیشتری داشت و ایمن سازی مناسبت تری صورت گرفته بود شاید این اتفاق رخ نمی‌داد».

برکناری فیروزآبادی و تعیین باقری به ریاست ستاد مشترک ارتش ایران

برکناری فیروزآبادی و تعیین باقری به ریاست ستاد مشترک ارتش ایران
 
سرلشگر باقری
به گزارش خبرگزاری های ایران، سرلشگر حسن فیروزآبادی از ریاست ستاد کل نیروهای مسلح ایران برکنار شد و بجای او سرلشگر محمد باقری به ریاست این ستاد برگزیده شد.

علی خامنه ای، رهبر ایران، روز سه شنبه 28 ژوئن سرلشگر باقری را طی حکمی به ریاست ستاد مشترک ارتش برگزید. باقری پیشتر از این معاونت اطلاعات و عملیات ستاد ارتش را به عهده داشته است.

سرلشگر فیروزآبادی از سال 1989 ریاست ستاد مشترک ارتش ایران را به عهده داشت، و وی جزو معدود مقامات بلندپایه ایران بود که در طی دو دهه پس از فوت روح‌الله خمینی پست خود را حفظ کرده بود و توسط آیت‌الله خامنه‌ای ابقا شده‌ بود.

ایران تهدید کرد غنی سازی اورانیوم را از سر می گیرد

ایران تهدید کرد غنی سازی اورانیوم را از سر می گیرد
 
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران گفت در صورتی که کشورهای غربی به تعهدات خود عمل نکنند، این کشور غنی سازی اورانیوم با غلظت بالا را از سر می گیرد.

به گزارش رسانه های ایران، بروجردی روز سه شنبه از طرحی خبر داد که هم اکنون در مجلس ایران تصویب شده است.

بروجردی گفت: "درمجلس مصوبه‌ای با ۱۹۰ هزار سو در طول دو سال به تصویب رسیده که اگر آن‌ها نخواهند به تعهدات خود عمل کنند مجلس دولت را مکلف می‌کند در راستای غنی‎سازی اورانیوم با ضریب جداسازی بالا بدون محدودیت اقدام کند."

رهبران ایران در هفته های گذشته از عدم "رفع محدودیتهای" اقتصادی این کشور در اثر توافق اتمی انجام شده با کشورهای غربی ابراز نارضایتی کرده اند.

بروجردی نگفت که نحوه اجرای این مصوبه مجلس ایران چگونه خواهد بود و این کشور چگونه می تواند باردیگر تحریمهای اقتصادی و مالی بین المللی را پذیرا شود.

دوشنبه، تیر ۰۷، ۱۳۹۵

شکایت از اردوغان به اتهام جنایت جنگی

شکایت از اردوغان به اتهام جنایت جنگی

شماری از شخصیت‌ها، سیاستمداران و فعالان مدنی در آلمان رجب طیب اردوغان، رئيس‌جمهوری ترکیه را به جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت متهم می‌کنند. آنان از او و شمار دیگری از سیاستمداران ترکیه به دادستانی آلمان شکایت کرده‌اند.
شماری از وکلای آلمانی به نام برخی از نمایندگان پارلمان و مجلس‌های ایالتی آلمان، مدافعان حقوق بشر، پزشکان، شخصیت‌ها، دانشوران و نیز خویشاوندان قربانیان از رجب طیب اردوغان، رئيس‌جمهوری ترکیه و همچنین برخی دیگر از سیاستمداران و مقامات این کشور شکایت کرده‌اند.
اتهامی که آنان به دولتمردان ترکیه وارد می‌کنند، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در مناطق کردنشین جنوب شرقی ترکیه است. این وکلا اعلام کردند که این شکایت مطابق قوانین جزایی بین‌المللی جاری در آلمان روز دوشنبه (۲۷ ژوئن/۷ تیر) تسلیم دادستانی کل آلمان در شهر کارلسروهه می‌شود.
"تعهد اخلاقی"
بریتا ادر و پترا درویشای دو تن از وکلای آلمانی به سایت خبری کانال یک تلویزیون آلمان (تاگس‌شاو) گفتند که موکلان آنان این موضوع را "تعهد اخلاقی خود می‌دانند که از جنایات جنگی منظم در ترکیه" آنطور که قوانین حقوق بین‌المللی تصریح و ممکن ساخته و بر اصول حقوقی جهان استوار است، شکایت کنند. هدف چنین اصلی این است که از مجازات‌گریزی جانیان جنگی و جانیان علیه بشریت جلوگیری شود و این موضوع به محلی که جنایت در آن رخ می‌دهد ارتباطی ندارد.
بیشتر بخوانید: واکنش ترکیه نسبت به "نسل کشی" خواندن کشتار ارامنه توسط پاپ
پشتیبانان این شکایت در پارلمان آلمان از جمله اولا یلپکه و آندره هونکو و شماری دیگر از سیاستمداران عضو حزب چپ آلمان و نیز شمار زیادی از دانشوران آلمانی و دیگر کشورهای اتحادیه‌ی اروپا، آهنگساز و هنرمند آلمانی کنستانتین وکر و همچنین شماری از انجمن‌هایی هستند که برای حقوق بشر و حقوق پناهجویان مبارزه می‌کنند.
در کنار اردوغان، از شماری دیگر از مقامات ترکیه نیز شکایت شده است. برای نمونه، احمد داووداوغلو، نخست‌وزیر پیشین این کشور و نیز افکان آلا، وزیر کشور پیشین ترکیه و برخی سیاستمداران محلی و نیز مقامات ارتش و پلیس ترکیه. آنان نیز متهم‌اند که در جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت دست داشته‌اند.
قربانیان غیرنظامی
در شکایت‌نامه‌ای ۲۰۰ صفحه‌ای که بدین‌منظور تدوین شده و نسخه‌ای از آن در اختیار "تاگس‌شاو" قرار دارد، بطور مشخص از جنایت در استان‌های کردی در جنوب شرقی ترکیه و بویژه در شهر سیزر در استان سیرناک یاد شده است. در آنجا در جریان وضعیت فوق‌العاده ۲۱ غیرنظامی به دست نیروهای امنیتی کشته شده‌اند. این موضوع را اظهارات شاهدان عینی مستند می‌کند.
بیشتر بخوانید: اردوغان خواستار همه‌پرسی برای عضویت در اتحادیه اروپا شد
یکی دیگر از نکات کانونی این شکایت‌نامه مرگ دست‌کم ۱۷۸ نفر است که به گفته‌ی شاکیان بیشتر آنان غیرنظامی بوده‌اند. آنان در زمان منع عبور و مرور از بیم حمله‌ی توپخانه و تانک‌ها و دیگر سلاح‌های سنگین نیروهای نظامی به زیرزمینی پناه برده بودند و به‌رغم درخواست کمک تلفنی برای امدادرسانی به این افراد، به پزشکان و گزارشگران امکان ورود به آنجا را نداده‌اند و ارتباط با این افراد قطع شده است. در شکایت‌نامه آمده که بعدا اجساد سوخته بیشتر این ۱۷۸ تن از زیرزمین بیرون آورده شده است.
در شکایت‌نامه همچنین بر پایه اظهارات شاهدان عینی و نیز دیگر مستندات این ظن به میان آمده که نیروهای امنیتی بعضا در زیرزمین بنزین ریخته و سپس آنجا را آتش زده‌اند یا افرادی را نخست با سلاح‌های سنگین کشته و سپس اجساد آنان را آتش زده‌اند.
البته قطعی نیست که شکایت علیه اردوغان و دیگر سیاستمداران ترکیه شانس موفقیت داشته باشد. در سال ۲۰۱۱ نیز شکایتی از سوی وکلای برخی از سیاستمداران و انجمن‌های آلمانی علیه اردوغان و مقامات بلندپایه‌ی ارتش ترکیه تسلیم دادستانی کل آلمان شد. ولی دادستانی این پرونده را بدون بررسی‌های بیشتر متوقف کرد زیرا اردوغان به عنوان نخست‌وزیر وقت ترکیه از مصونیت سیاسی نامحدود برخوردار بود.
بیشتر بخوانید: عزل و نصب‌های گسترده در دستگاه قضایی ترکیه
ناظران معتقدند که این شکایت نیز پیامد قضایی نخواهد داشت. اما با توجه به مناسبات تنش‌آلود کنونی میان آلمان و ترکیه، به نظر می‌رسد که شکایت شماری از نمایندگان مجلس آلمان از رجب طیب اردوغان به اتهام جنایت جنگی، به تنش‌های دیپلماتیک موجود میان دو کشور خواهد افزود.

در همین زمینه:

ناطق نوری: در ۳۷ سال گذشته سیر قهقهرایی داشته‌ایم

ناطق نوری: در ۳۷ سال گذشته سیر قهقهرایی داشته‌ایم

علی‌اکبر ناطق نوری، رئیس دفتر بازرسی ویژه رهبری گفته است ایران در ٣٧ سال گذشته در بسیاری از مسائل سیر قهقهرایی داشته‌ و نظام جمهوری اسلامی نمی‌تواند ادعا کند برای دیگران الگوست.
علی‌اکبر ناطق نوری شب گذشته در سخنان در مراسم احیای شب بیست‌ویکم ماه رمضان در مقبره آیت‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی به شدت از "وضع فعلی کشور" انتقاد کرد.
او گفت: «ما می‌خواهیم این انقلاب برای جهان اسلام و کل دنیا الگو باشد؛ آیا ۳۷ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی می‌توانیم ادعا کنیم که الگوییم؟... آیا با این وضعیت رویمان می‌شود که بگوییم می‌خواهیم برای جاهای دیگر دنیا الگو شویم؟»
به گزارش پایگاه خبری "جماران" ناطق نوری با اشاره به "آمار اسف‌بار شاخص‌های مختلف اجتماعی" در کشور یادآور شد: «متأسفانه آمارهایی را خودمان در مورد وضعیت معتادان، کارتن‌خواب‌ها، رشوه و... منتشر می‌کنیم و دشمن این آمار را از خودمان می‌گیرد و علیه خودمان استفاده می‌کند... آیا با این وضع در زمینه‌های مختلف می‌توانیم الگو شویم؟»
در هفته‌های گذشته گزارش‌های زیادی از آسیب‌های اجتماعی در ایران در رسانه‌های داخل کشور منتشر شد که ابعادی تکان‌دهنده داشت. به‌ویژه آنکه این آمارها از زبان مسئولان و کارشناسان کشور از جمله وزیر کشور مطرح شد.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در نخستین روزهای آغاز به‌کار مجلس جدید در سخنانی خطاب به نمایندگان مجلس گفت، حدود دو هزار و ۷۰۰ محله حاشیه‌نشین و ۱۱ میلیون نفر حاشیه‌نشین در کشور وجود نیازمند مراقبت، کنترل و حمایت هستند.
وزیر کشور گفت، در حال حاضر یک و نیم میلیون نفر معتاد در کشور زندگی می‌کنند که اعتیاد آنها از مواد سنتی به سمت مواد صنعتی و پرخطر رفته است. او افزود: در حال حاضر ۶۰ درصد از تعداد زندانی‌های موجود در کشور به طور مستقیم و غیر مستقیم با اعتیاد و مواد مخدر در ارتباط هستند. همچنین عامل ۵۰ درصد از طلاق‌ها اعتیاد است.
به گفته رحمانی فضلی سالی ۶۰۰ هزار نفر عازم زندان‌ها می‌شوند که از این تعداد ۲۰۰ هزار نفر در زندان‌ها باقی می‌مانند که به طور حتم آثار اجتماعی غیرقابل قبول و مخربی در جامعه دارد.
بیشتر بخوانید: آمار وزیر کشور: ۱۱ میلیون حاشیه‌نشین، سه و نیم میلیون بیکار
آذرماه سال گذشته (۱۳۹۴) علی مطهری فاش ساخت که گزارشی از آسیب‌های اجتماعی از جمله افزایش نرخ طلاق، اعتیاد و حاشیه‌نشینی شهرها و مواردی از این دست به اطلاع آیت‌الله خامنه‌ای رسید و او "گزارش را شنیدند و در آخر گفتند که خودشان مسئولند و در برخی حوزه‌ها نیز اشک ریخته و گریه کرده‌اند".
محسن رنانی استاد دانشگاه اصفهان و از نظریه‌پردازان مشهور اجتماعی و اقتصادی ایران اخیرا گفته است: «ما ۱۱ میلیون حاشیه‌نشین و ۱۰ میلیون نفر بیکار داریم.»
رنانی افزود: «البته تعداد بیکاران به صورت رسمی ۴ میلیون نفر و گاهی به صورت غیررسمی ۶ میلیون نفر اعلام می‌شود، اما با نگاه اقتصادی ما باید تمام دانش‌آموختگان عالی کشور را که شاغل نیستند، بیکار حساب کنیم. با این نگاه ۱۰ میلیون نفر بیکار داریم.»
"مردم می‌گویند همه اینها خرابند"
ناطق نوری در ادامه سخنان خود در مقبره بنیانگذار جمهوری اسلامی افزود: «همه ما مورد سوال قرار می‌گیریم و باید آسیب‌شناسی کنیم که چرا پس از ۳۷ سال در بسیاری از مسائل سیر قهقهرایی داشته‌ایم؟»
او پرسید: «چرا یک فرماندار باید سالها در مسئولیت خود باقی بماند؟ چرا کسی باید جرأت کند بگوید که برای یک موضوع فلان کارها باید انجام شود و فرد باید چند نفر را ببیند تا موضوع حل شود؟»
بیشتر بخوانید: «تعداد زنان معتاد ایران در پنج سال دو برابر شده است»
ناطق نوری ادامه داد: «روزی یک نفر در دفتر بازرسی نزد من آمد و گفت من هیچ توقعی از شما ندارم و فقط می‌خواهم که از دادگاه بخواهید به پرونده من عادلانه رسیدگی شود؛ چرا باید تن مردم اینگونه بلرزد و مردم به این اجماع برسند که همه اینها خرابند؟ مردم این را می گویند؛ می‌گویند اینها اینگونه‌اند!»
رئیس دفتر بازرسی ویژه رهبری سپس به موضوع فیش‌های حقوقی با مبالغ بالا اشاره کرد و با تشکر از دستور روحانی برای رسیدگی به این موضوع گفت: «من از ایشان خواهش می‌کنم که این موضوع را جدی بگیرند. البته اینها مربوط به این دوره نیست و متعلق به دوره‌های مختلف است که امری اشتباه است.»
به گفته ناطق‌نوری «این پرداخت‌ها طبق قانون‌ها و آیین نامه‌های غلط است؛ مثلا تحت عنوان پاداش در شرکت‌های دولتی این حقوق‌ها تعلق می گیرند؟ پاداش چیست؟ من خواهش می‌کنم به این موضوع رسیدگی شود و اگر آیین نامه ها غلط است یک لایحه دو خطی به مجلس بدهید تا اصلاح شود و نظام پرداخت هماهنگ برای همه جاری شود؛ چرا که این حقوق های بالا قابل تحمل نیست.»

نرگس محمدی اعتصاب غذا کرد

نرگس محمدی اعتصاب غذا کرد

نرگس محمدی که یک سال است از دیدار و تماس تلفنی با فرزندان خردسالش محروم است از روز دوشنبه دست به اعتصاب غذا زده است. او در متنی که از زندان به بیرون فرستاده است نوشته که چاره‌ای جز اعتصاب برایش باقی نمانده است.
نرگس محمدی، نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر نرگس محمدی، نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر
نرگس محمدی، نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر که در زندان به سر می‌برد، از روز دوشنبه (۷ تیر/ ۲۷ ژوئن) اعتصاب غذا کرده است. یک سال از آخرین دیدارمحمدی با دو فرزند خردسالش می‌گذرد.
به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر محمدی با نگارش متنی از چرایی اتخاذ چنین تصمیمی سخن گفته است. او در این نوشته با بیان اینکه "خواسته‌ای جز امکان تماس تلفنی با فرزندانش ندارد"، گفته است که علی‌رغم میل و توان جسمی‌اش، راهی جز اعتصاب غذا برایش نمانده است.
نرگس محمدی در متنی که از زندان به بیرون فرستاده است، نوشته است: «سوگند خوردم که دلم برای فرزندانم تنگ و بی‌تاب است. گفتم دل کوچک فرزندان در غربتم برای من تنگ است. افسوس هیچ‌کس نشنید و وقعی ننهاد. یک‌سال صبوری کردم شاید وجدانی در این سرزمین خفته‌دلان به درد آید، حاصلی نداشت و باز مهر مادرانه‌ام را انکار کردند. علی‌رغم میل و توان جسمی‌ام، راهی برایم نماند جز اینکه فریاد مادر بودن و دلتنگ بودنم را با اعتصاب غذا اعلام نمایم.»
فرزندان خردسال نرگس محمدی پس از بازداشت این مدافع حقوق بشر از یک سال پیش نزد پدرشان که خود بر اثر فشارهای مقام‌های امنیتی و قضایی به فرانسه مهاجرت کرده رفته‌اند. او در طول یک سال گذشته تنها یک بار به مدت ۱۰ دقیقه اجازه تماس تلفنی با فرزندانش را داشته است.
بیشتر بخوانید: «روحانی نباید در برابر محکومیت نرگس محمدی سکوت کند»
نرگس محمدی در متن خود تاکید کرده است که "بودن در زندان و حتی حکم ۱۶ سال حبس در پرونده اخیرم، نه ‌تنها پشیمانم نکرده بلکه اراده و باورم را برای دفاع از حقوق بشر بیش از پیش تقویت نموده،" با این‌همه گفته است که این باور و اراده "چیزی از رنج و درد حاصل از دوری از عزیزان و فرزندان دلبندم نکاسته است."
نرگس محمدی به دلیل فعالیت‌هایش از جمله علیه مجازات اعدام به ۱۶ سال زندان محکوم شده است. این در حالی است که محمدی در صحنه بین‌المللی به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری خود مورد ستایش قرار گرفته است.
او در ماه جاری میلادی برنده جایزه‌ حقوق بشر شهر وایمار آلمان شد. در بیانیه‌ی هیات داوران این جایزه آمد که این جایزه به دلیل "فعالیت‌های درازمدت و دلیرانه‌ی محمدی که برای جان و زندگی‌اش بی‌خطر نبوده" به او تعلق گرفته است.‌
محمدی در سال ۲۰۰۹ نیز در آلمان برنده‌ی جایزه بین‌المللی بنیاد الکساندر لانگر شده بود.
سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه‌ای نرگس محمدی را "افتخاری برای روزنامه‌نگاری و دفاع از آزادی اطلاع‌رسانی" توصیف کرده است. نرگس محمدی جایزه‌ای نیز به همراه روزنامه‌نگارانی از افغانستان، بروندی و ترکیه از سوی گزارشگران بدون مرز دریافت کرده است.
بیشتر بخوانید: نرگس محمدی برنده جایزه حقوق بشر شهر وایمار آلمان شد
نرگس محمدی در سال ۱۳۸۹ دستگیر شد اما مدتی بعد طبق تشخیص پزشکی قانونی مبنی بر عدم تحمل کیفر، از زندان آزاد شد. او بار دیگر در سال ۱۳۹۱ بازداشت شد، اما این بار هم به دلیل بیماری آزاد شد. در بهار سال ۹۴ مأموران امنیتی بار دیگر نرگس محمدی را دستگیر کردند و او از آن زمان تا کنون در زندان است.
نرگس محمدی از بیماری سیستم عصبی که منجر به فلج عضلانی می‌شود رنج می‌برد. پزشکان معالج گفته‌اند که زندان وضعیت او را بدتر می‌کند و جان او را به خطر می‌اندازد.

افت ارزش پوند ادامه دارد

افت ارزش پوند ادامه دارد

روز دوشنبه، هفتم تیر ماه، ارزش واحد پول بریتانیا همچنان به سیر نزولی خود، در پی همه‌پرسی و خروج آن کشور از اتحادیه اروپا، ادامه داد.
یورو همچنان با فشار روبه‌روست و ارزش یوان چین نیز در برابر دلار آمریکا به کم‌ترین میزان طی شش سال گذشته رسیده است.
بازارهای بورس شرق آسیا نیز همچنان از ثبات کمی برخوردارند و به روند نزولی خود ادامه داده‌اند. 
به گزارش رویترز پوند بریتانیا در هفتم تیر ماه همچنان با ۲.۴ درصد کاهش ارزش در برابر واحد پول آمریکا به ۱.۳۳ دلار رسیده است، که کم‌تر از پایین‌ترین حد آن در ۳۱ سال گذشته است و این روند هنوز ادامه دارد.
یورو، پول واحد اروپایی نیز همچنان تحت فشار قرار دارد و با یک درصد کاهش روبه‌رو شده‌است. علاوه بر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، احتمال افزایش محبوبیت احزاب افراطی در اروپا و نیز ابراز نگرانی از فروپاشی اتحادیه بر بحران موجود افزوده است.
وضعیت اقتصادی همچنان به روند خرید ین ژاپن توسط سرمایه‌گذاران و سقوط بورس در آن کشور کمک می‌کند. به طوری‌که دولت ژاپن هشدار داد دوباره وارد عمل شده و ارزش ین را به طور مصنوعی کاهش خواهد داد. این هشدار سبب شد تا بورس توکیو (شاخص نیکی) کمی بهبود پیدا کند. روز جمعه نیکی با افت تقریبا هشت درصدی روبه‌رو شده بود.
بهای نفت نیز بین یک تا ۱.۳ درصد دیگر کاهش پیدا کرده و به ۴۷.۸۰ دلار در هر بشکه رسیده‌است.
افت ارزش یورو به کم‌ترین میزان طی سه ماه و نیم گذشته، ارزش یوان چین در برابر دلار را نیز کاهش داده‌است؛ افت ارزش یوان در روز دوشنبه از دسامبر سال ۲۰۱۰ تا کنون سابقه نداشته‌است.
یک مدیر مالی در ژاپن به رویترز گفته است «آنچه ما شاهدش هستیم، "فرار از آزادی‌ست". احتمالا دیوارهای بیشتری در خیلی جاها کشیده خواهد شد. بخش‌ها و سازوکارهایی که از روند جهانی شدن سود می‌برند، اکنون صدمه می‌بینند».
روز گذشته مقام‌های اقتصادی قدرت‌های آسیایی، از وضعیت بازار و شرایط پیش‌آمده در پی خروج بریتانیا ابراز نگرانی کرده بودند. [بیشتر بخوانید]

جهانگیری: حقوق و مزایا فقط با موافقت شورای حقوق و دستمزد

جهانگیری: حقوق و مزایا فقط با موافقت شورای حقوق و دستمزد

معاون اول رئیس‌جمهوری ایران اعلام کرد که از این پس شورای حقوق و دستمزد درباره حقوق و مزایای کارمندن کلیه کارمندان اجرایی تصمیم خواهد گرفت. در این میان مدیرعامل بانک رفاه کارگران از کار برکنار شد.
جلسه شورای حقوق و دستمزد در عصر یکشنبه ۶ تیر (۲۶ ژوئن) به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور ایران برگزار شد.
جهانگیری در پی این جلسه گفت که با دریافت کنندگان حقوق‌های غیرقانونی و خارج از عرف برخورد خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، معاون اول رئیس‌جمهور افزود: «انتظار جامعه و افکار عمومی نیز از دولت این است که پرداخت‌های غیرقانونی به خزانه بازگردانده و کسانی که در این زمینه مرتکب تخلف شده اند، عزل شوند.».
بیشتر بخوانید: "پرداخت‌های نامتعارف"؛ بدعت ادامه‌دار دولت احمدی‌نژاد
حکم حبس برای یک مدیر دولتی
در این میان ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور از صدور حکم حبس برای یکی از مدیران دولتی که در ارائه اسناد و گزارش‌های حقوقی خودداری کرده، خبر داده است.
ناصر سراج روز یکشنبه ۶ تیر با اشاره به گزارش ارسالی پیرامون فیش‌های حقوقی نجومی گفته است: «گزارشی که تهیه شده است، محرمانه است و امروز به سران قوا ارسال خواهد شد.»
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر لزوم ساماندهی نظام حقوق و دستمزد کشور، اظهار داشت: «بر اساس ماده ۷۴ قانون مدیریت خدمات کشوری کلیه دستگاه‌های اجرایی اعم از این‌که مشمول مقررات این قانون باشند یا نباشند، مکلفند قبل از اتخاذ تصمیم در مراجع قانونی ذیربط برای تعیین و یا تغییر مبانی و مقررات حقوق و مزایای کارمندان خود و یا هر نوع پرداخت جدید موافقت شورای حقوق و دستمزد را کسب کنند.»
جهانگیری افزود: «لازم است تا این قانون در کلیه دستگاههای نظام در قوای سه گانه و سایر نهادها و سازمان ها ی کشور اجرا گردد.»
بیشتر بخوانید: افشای فیش‌های حقوقی نامتعارف، چالش یا فرصت؟
مدیرعامل بانک رفاه کارگران برکنار شد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که مدیرعامل بانک رفاه کارگران برکنار شد و به زودی مدیرعامل جدید معرفی می‌شود.
روز گذشته شنبه ۵ تیر، علی صدقی، رئیس بانک رفاه کارگران برکناری خود را تکذیب کرده بود.
به گزارش رسانه‌ها، علی صدقی یکی از مدیران بانکی است که در روزهای گذشته فیش حقوقی ۲۴۰ میلیون تومانی او منتشر شد. این خبر بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌‌ها داشت و جنجال آفرید.
در پی آن صدقی این مسئله را تکذیب کرد و گفت از کسانی که این "گردش حساب" را به نام فیش حقوقی منتشر کردند، در دادسرای جرایم رایانه‌ای شکایت کرده‌است.»
علی ربیعی، وزیر کار نیز از این‌که رسانه‌ها اخلاق حرفه‌ای را رعایت نمی‌کنند انتقاد کرد.

در همین زمینه:

ارزیابی سپاه پاسداران از سخنان رهبر حزب‌الله لبنان

ارزیابی سپاه پاسداران از سخنان رهبر حزب‌الله لبنان

بنا به ارزیابی مسئول روابط عمومی سپاه اظهارات اخیر دبیرکل حزب‌الله لبنان مبنی بر حمایت مالی ایران از این گروه و حماس پیامدی در بر نخواهد داشت. وی سخنان حسن نصرالله را سبب "پشت‌گرمی" در مبارزه علیه اسرائيل خواند.
سردار رمضان شریف، مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران سردار رمضان شریف، مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران
رمضان شریف، مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران، در روز یک‌شنبه (۶ تیر/۲۶ ژوئن) در باره سخنان اخیر حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، مبنی بر حمایت مالی ایران از این گروه اعلام کرد که مبارزه جمهوری اسلامی با اسرائیل پنهان نبوده و این سخنان نمی‌تواند بهانه‌ای به دست غربی‌ها و اسرائیل دهد.
دبیرکل حزب‌الله لبنان در روز جمعه گذشته ( ۲۴ ژوئن/ ۴ تیر) در اظهارات کم‌سابقه‌ای اعلام کرد که تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی و مالی آمریکا هیچ تاثیری بر فعالیت این گروه ندارد چون بودجه حزب‌الله "به طور کامل" از طریق ایران تامین می‌شود.
حسن نصرالله تاکید کرد که این گروه لبنانی همه نیازهای خود را "از خوراک و پوشاک تا موشک و راکت" به طور مستقیم از جمهوری اسلامی دریافت می‌کند.
بنا به گزارش ایسنا مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران در ارزیابی از دلایل علنی کردن پشتیبانی ایران از حماس و حزب‌الله گفت: «به نظرم این اقدام سید حسن به دلیل ایجاد پشت‌گرمی ویژه برای خط مقدم جبهه مبارزه با رژیم صهیونیستی است. پیام این اقدام سید حسن به کشورهای عربی نیز این بود که حاکمان کم‌تجربه سعودی و جریان‌های تکفیری متوجه تلاشی که می‌کنند شیعه و ایران را دشمن درجه یک کشورهای عربی و اهل سنت جا بیندازند و رژیم صهیونیستی را دشمن دور خود معرفی کنند، باشند.»
رمضان شریف اظهارات دبیرکل حزب‌الله را "روشنگری و تبیین خوبی" خواند برای آنکه مردم کشورهای عربی دچار "اشتباه استراتژیک" نشوند.
مسئول روابط عمومی سپاه افزود: «این نوع موضع‌گیری‌ها به دست صهیونیست‌ها و غربی‌ها گزک نخواهد داد.» رمضان شریف اظهارات نصرالله را برای ایران بدون پیامد دانست و تصریح کرد که اسرائیل و کشورهای غربی "به اندازه کافی در مجامع بین‌المللی و منطقه‌ای" بر حمایت جمهوری اسلامی از حماس پافشاری می‌کنند.
بیشتر بخوانید: دردسر اعتراف‌های رهبر حزب‌الله برای جمهوری اسلامی
در حالی‌که مسئول روابط عمومی سپاه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا بیش از همه به کمک‌های ایران به حماس تاکید می‌کند، آنچه از سخنان حسن نصرالله در رسانه‌های بین‌المللی بازتاب گسترده‌تری داشته حمایت جمهوری اسلامی از گروه حزب‌الله بوده است.
به گفته رهبر حزب‌الله لبنان تمامی نیازهای مالی و تسلیحاتی این گروه از سوی جمهوری اسلامی ایران تامین می‌شود به گفته رهبر حزب‌الله لبنان تمامی نیازهای مالی و تسلیحاتی این گروه از سوی جمهوری اسلامی ایران تامین می‌شود
ادامه گمانه‌زنی‌ها درباره اظهارات نصرالله
حزب‌الله لبنان و گروه اسلام‌گرای حماس از سوی آمریکا در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارند. بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران که به دلیل حمایت از تروریسم اعمال می‌شود با توافق هسته‌ای لغو نشده است.
به گفته نصرالله جمهوری اسلامی برای تامین بودجه شبه‌نظامیان حزب‌الله هم تحریم‌های آمریکا را نقض می‌کند و هم احتمالا به شبکه‌های غیرقانونی ارسال پول نقد متوسل می‌شود.
آمریکا در سال ۱۹۹۵ حزب‌الله لبنان را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد و اتحادیه اروپا نیز در سال ۲۰۱۳ شاخه نظامی حزب‌الله را گروهی تروریستی ارزیابی کرد. اتحادیه اروپا و آمریکا سیاست خود را در قبال حزب‌الله لبنان تغییر نداده‌اند.
تحریم‌ بانکی حزب‌الله از سوی ایالات متحده آمریکا حتی بانک‌ها و موسسات مالی لبنان را نیز وادار کرد که حساب‌های بانکی گروه حزب‌الله در لبنان را مسدود کنند.
بیشتر بخوانید: اتحادیه اروپا "شاخه نظامی" حزب‌الله لبنان را به فهرست تروریستی خود افزود
از سوی دیگر گروه‌ها و احزاب سیاسی لبنان، گروه حزب‌الله را متهم کرده و می‌کنند که این تشکل به دلیل دریافت حمایت‌های مالی و تسلیحاتی از سوی ایران تابع سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران است و دفاع از منافع ملی لبنان الویت سیاست‌های این گروه نیست.
برخی ناظران سیاسی "علنی‌کردن" حمایت ایران از حماس و حزب‌الله از سوی بالاترین مقام مسئول حزب‌الله را ضربه به سیاست خارجی دولت روحانی در ایران می‌دانند که خواهان رفع تمامی محدودیت‌های بانکی از سوی آمریکا و دیگر کشورهای غربی است. به گفته این ناظران اظهارات نصرالله هم‌سوی با برخی محافل اصول‌گرا در ایران است که به شدت مخالف برجام و تلاش‌های دیپلماتیک دولت روحانی هستند.
حسن نصرالله آشکارا ایران را شریک خود در دور زدن تحریم‌ کشورهای غربی علیه حزب‌الله لبنان معرفی کرده است. رهبر حزب‌الله تاکید کرده که تحریم آمریکا و تصمیم بانک مرکزی لبنان بی‌تاثیر است زیرا این تشکل از طریق شبکه بانکی فعالیت نمی‌کند. نصرالله گفته است: «تا زمانی که ایران پول دارد، ما هم پول داریم.» به گفته او بودجه حزب‌الله از سوی ایران به همان طریقی به این گروه می‌رسد که دیگر تجهیزات نظامی و دیگر نیازمندی‌های این گروه.

پول ایرانیان در لبنان کجا خرج می‌شود؟

حملات توپخانه‌ای سپاه پاسداران به شهرهای اقلیم کردستان عراق

حملات توپخانه‌ای سپاه پاسداران به شهرهای اقلیم کردستان عراق

رسانه‌های کردی از حمله توپخانه سپاه پاسداران به مناطق مرزی اقلیم کردستان عراق خبر داده‌اند که به زخمی شدن پنج غیرنظامی منجر شده است. فرمانده نیروی زمینی سپاه گفته که "عقبه" نیروهای کرد را در"هر نقطه " هدف قرار می‌دهند.
به گزارش تلویزیون کردی "روداو" و وب‌سایت حزب دموکرات کردستان ایران، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه (۲۶ ژوئن/۶ تیر) مناطق مرزی "حاجی عمران"، "بربزین"، "دولی آلان"، "کونه‌ره" و "سیدکان" واقع در اقلیم کردستان عراق و مرز کردستان ایران را هدف حمله توپخانه‌ خود قرار داد. منابع کردی از زخمی شدن پنج غیرنظامی، از جمله سه کودک، یک زن و یک مرد خبر داده‌اند.
تلویزیون "ان ار تی" از تخلیه منطقه "سیدکان" خبر داده است. وب‌سایت حزب دموکرات کردستان ایران "کوردستان مدیا" نیز نوشته است که بر اثر حملات توپخانه سپاه، بخش وسیعی از مراتع جنگلی این مناطق دچار آتش‌سوزی شده‌ است.

"کوردستان مدیا" خبر داده است که اکثر شهروندان کردستان عراق که در این مناطق مشغول کشاورزی و دامداری بوده‌اند، به دلیل توپ‌باران جمهوری اسلامی ایران مجبور به ترک این مناطق شده‌اند.
این درحالی است که فرمانده سپاه پاسداران می‌گوید حملات توپخانه‌ای متوجه "عقبه نیروهای کرد" بوده است. روز یکشنبه خبرگزاری تسنیم به نقل از محمد پاکپور نوشت: «با توجه به استقرار مراکز اصلی این تروریست‌ها در شمال عراق، در صورت عدم عمل به تعهدات خود، مبنی بر جلوگیری از تحرک و اقدامات ضدامنیتی، عقبه آنها در هرنقطه و منطقه‌ای باشد، مورد هدف قرار خواهد گرفت.»
بیشتر بخوانید: "پنج عضو حزب دموکرات کردستان ایران در مهاباد کشته شدند"
آغاز یک دور جدید از درگیر‌ی‌ها
در هفته‌های اخیر نوار مرزی منطقه کردستان عراق و ایران شاهد دور تازه‌ای از درگیری‌ها میان اپوزیسیون کرد ایرانی و جمهوری اسلامی بوده است. تازه‌ترین درگیری‌ها از جمله در شامگاه جمعه ۴ تیر (۲۴ ژوئن) رخ داد.
به دنبال درگیری یاد شده سپاه پاسداران خبر از کشته شدن دو تن از "فرماندهان نیروهای مسلح کرد به نام آرش و شورش منبری" داد. اما در اطلاعیه پیشمرگان شورای نظامی حزب دمکرات کردستان ایران که روز شنبه منتشر شد تنها مرگ "شورش منبری" تایید شده است. در جریان درگیری میان نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و افراد مسلح حزب دمکرات کردستان ایران در روزهای گذشته درمنطقه مرزی سروآباد و منطقه عمومی مهاباد، "پنج تن از اعضای این حزب" کشته شدند.
در پی این درگیری سپاه پاسداران هم‌چنین اعلام کرد "مقادیر قابل توجهی سلاح، مهمات و امکانات" از نیروهای کرد به دست سپاه افتاده و هیچ عضوی از نیروهای سپاه در این درگیری‌ها آسیب ندیده‌ است.
بیشتر بخوانید: درگیری سپاه پاسداران با افراد مسلح حزب دموکرات در مهاباد
سایت "رژی کورد" اما از قول یک "منبع موثق" نوشت که چهار نفر از عوامل سپاه در جریان این درگیری‌ها کشته شده و یک عضو سپاه نیز به اسارت نیروهای پیشمرگه درآمده است. این سایت هویت یکی از زخمی‌های سپاه پاسداران را "سلیمان نوذری" اعلام کرده است.
پیش از آن نیز نیروی زمینی سپاه پاسداران روز پنجشنبه (۲۷ خرداد/ ۱۶ ژوئن) در اطلاعیه‌ای از درگیری خونین میان نیروهای سپاه و افراد مسلح حزب دموکرات کردستان ایران خبر داده بود.
بنابر اطلاعیه سپاه، ۱۱ نفر در این درگیری کشته شدند که ۹ نفر آنها از پیشمرگان کرد و دو نفر دیگر از افراد محلی سپاه بودند که از آنها با عنوان "رزمندگان بومی منطقه" یاد شده است. این درگیری روز چهارشنبه رخ داده است.
متقابلا رسانه‌های نزدیک به حزب دموکرات کردستان خبر دادند که در درگیری روز چهارشنبه (٢٦ خرداد/ ۱۵ ژوئن)‌میان پیشمرگه‌های حزب دموکرات و نیروهای سپاه پاسداران در شهرستان اشنویه از توابع استان، نیروهای سپاه پاسداران "متحمل تلفات سنگینی" شدند.
بیشتر بخوانید: درگیری میان سپاه و پیشمرگان کرد در شمال غرب ایران
اوایل سال جاری خورشیدی گزارش‌هایی در رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران منتشر شد مبنی بر اینکه حزب دموکرات کردستان پس از سال‌ها بار دیگر فعالیت‌های نظامی خود را از سر گرفته‌اند. اما برخی از رهبران این حزب در مصاحبه‌های خود این موضوع را نادرست خوانده‌اند.

در همین زمینه: