دوشنبه، تیر ۰۷، ۱۳۹۵

نرگس محمدی اعتصاب غذا کرد

نرگس محمدی اعتصاب غذا کرد

نرگس محمدی که یک سال است از دیدار و تماس تلفنی با فرزندان خردسالش محروم است از روز دوشنبه دست به اعتصاب غذا زده است. او در متنی که از زندان به بیرون فرستاده است نوشته که چاره‌ای جز اعتصاب برایش باقی نمانده است.
نرگس محمدی، نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر نرگس محمدی، نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر
نرگس محمدی، نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر که در زندان به سر می‌برد، از روز دوشنبه (۷ تیر/ ۲۷ ژوئن) اعتصاب غذا کرده است. یک سال از آخرین دیدارمحمدی با دو فرزند خردسالش می‌گذرد.
به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر محمدی با نگارش متنی از چرایی اتخاذ چنین تصمیمی سخن گفته است. او در این نوشته با بیان اینکه "خواسته‌ای جز امکان تماس تلفنی با فرزندانش ندارد"، گفته است که علی‌رغم میل و توان جسمی‌اش، راهی جز اعتصاب غذا برایش نمانده است.
نرگس محمدی در متنی که از زندان به بیرون فرستاده است، نوشته است: «سوگند خوردم که دلم برای فرزندانم تنگ و بی‌تاب است. گفتم دل کوچک فرزندان در غربتم برای من تنگ است. افسوس هیچ‌کس نشنید و وقعی ننهاد. یک‌سال صبوری کردم شاید وجدانی در این سرزمین خفته‌دلان به درد آید، حاصلی نداشت و باز مهر مادرانه‌ام را انکار کردند. علی‌رغم میل و توان جسمی‌ام، راهی برایم نماند جز اینکه فریاد مادر بودن و دلتنگ بودنم را با اعتصاب غذا اعلام نمایم.»
فرزندان خردسال نرگس محمدی پس از بازداشت این مدافع حقوق بشر از یک سال پیش نزد پدرشان که خود بر اثر فشارهای مقام‌های امنیتی و قضایی به فرانسه مهاجرت کرده رفته‌اند. او در طول یک سال گذشته تنها یک بار به مدت ۱۰ دقیقه اجازه تماس تلفنی با فرزندانش را داشته است.
بیشتر بخوانید: «روحانی نباید در برابر محکومیت نرگس محمدی سکوت کند»
نرگس محمدی در متن خود تاکید کرده است که "بودن در زندان و حتی حکم ۱۶ سال حبس در پرونده اخیرم، نه ‌تنها پشیمانم نکرده بلکه اراده و باورم را برای دفاع از حقوق بشر بیش از پیش تقویت نموده،" با این‌همه گفته است که این باور و اراده "چیزی از رنج و درد حاصل از دوری از عزیزان و فرزندان دلبندم نکاسته است."
نرگس محمدی به دلیل فعالیت‌هایش از جمله علیه مجازات اعدام به ۱۶ سال زندان محکوم شده است. این در حالی است که محمدی در صحنه بین‌المللی به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری خود مورد ستایش قرار گرفته است.
او در ماه جاری میلادی برنده جایزه‌ حقوق بشر شهر وایمار آلمان شد. در بیانیه‌ی هیات داوران این جایزه آمد که این جایزه به دلیل "فعالیت‌های درازمدت و دلیرانه‌ی محمدی که برای جان و زندگی‌اش بی‌خطر نبوده" به او تعلق گرفته است.‌
محمدی در سال ۲۰۰۹ نیز در آلمان برنده‌ی جایزه بین‌المللی بنیاد الکساندر لانگر شده بود.
سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه‌ای نرگس محمدی را "افتخاری برای روزنامه‌نگاری و دفاع از آزادی اطلاع‌رسانی" توصیف کرده است. نرگس محمدی جایزه‌ای نیز به همراه روزنامه‌نگارانی از افغانستان، بروندی و ترکیه از سوی گزارشگران بدون مرز دریافت کرده است.
بیشتر بخوانید: نرگس محمدی برنده جایزه حقوق بشر شهر وایمار آلمان شد
نرگس محمدی در سال ۱۳۸۹ دستگیر شد اما مدتی بعد طبق تشخیص پزشکی قانونی مبنی بر عدم تحمل کیفر، از زندان آزاد شد. او بار دیگر در سال ۱۳۹۱ بازداشت شد، اما این بار هم به دلیل بیماری آزاد شد. در بهار سال ۹۴ مأموران امنیتی بار دیگر نرگس محمدی را دستگیر کردند و او از آن زمان تا کنون در زندان است.
نرگس محمدی از بیماری سیستم عصبی که منجر به فلج عضلانی می‌شود رنج می‌برد. پزشکان معالج گفته‌اند که زندان وضعیت او را بدتر می‌کند و جان او را به خطر می‌اندازد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر