چهارشنبه، شهریور ۱۰، ۱۳۹۵

تخلیه بخش‌هایی از فرودگاه فرانکفورت در پی اخطار امنیتی

تخلیه بخش‌هایی از فرودگاه فرانکفورت در پی اخطار امنیتی

بخش‌هایی از فرودگاه فرانکفورت پس از آنکه یکی از مسافران پیش از تکمیل بازرسی‌‌های امنیتی از گیت رد شد، تخلیه شدند. پلیس می‌گوید فرد مورد نظر هنوز پیدا نشده و مشخص نیست این رخداد تصادفی یا برنامه‌ریزی شده بوده است.
گشت پلیس در فرودگاه فرانکفورت (عکس از آرشیو) گشت پلیس در فرودگاه فرانکفورت (عکس از آرشیو)
حساب کاربری "فراپورت"، شرکت بهره‌بردار فرودگاه فرانکفورت، روز چهارشنبه (۳۱ اوت/ ۱۰ شهریور) توییت کرد که یکی از مسافران پیش از تکمیل بازرسی‌های امنیتی از بخش کنترل رد شده است. به همین دلیل پلیس دو بخش از ترمینالِ یک فرودگاه را تخلیه کرده تا مسافران حاضر در این بخش‌ها بار دیگر کنترل شوند.
به گفته‌ی یک سخنگوی فراپورت، این موضوع منجر به بروز تأخیر در پروازها خواهد شد؛ تأخیری که ابعاد آن مشخص نیست.
یک سخنگوی پلیس آلمان گفته است که مشخص نیست فرد مورد نظر تصادفی یا به صورت برنامه‌ریزی‌شده از گیت رد شده است. این فرد هنوز بازداشت نشده و مشخص نیست که آیا شئی‌ای غیرقانونی به همراه داشته است یا خیر.
فرودگاه بین‌المللی فرانکفورت سومین فرودگاه پرتردد در قاره اروپا به شمار می‌رود. سال گذشته مجموعا ۶۱ میلیون مسافر از این فرودگاه جابه‌جا شدند.

بعیدی‌نژاد: اتهام جاسوسی به عضو تیم اتمی توهین به سیستم اطلاعات است

بعیدی‌نژاد: اتهام جاسوسی به عضو تیم اتمی توهین به سیستم اطلاعات است

رئيس تیم کارشناسی مذاکرات اتمی ایران ایراد اتهام جاسوسی به یکی از اعضای این تیم را "توهین به دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی" ایران دانست. حمید بعیدی‌نژاد از دو دهه سابقه کار این فرد در بالاترین رده‌ها سخن گفته است.
Hamid Baeedinejad Iran Presse Nuklear Verhandlung Lausanne Schweiz بعیدی‌نژاد (تصویر) گفته "بنابر اطلاع موثق آقای درّی اصلا تبعه کشور انگلیس نیست".
حمید بعیدی‌نژاد، رئیس تیم کارشناسی مذاکرات اتمی ایران در صفحه اینستاگرام خود پاسخ مفصلی به موضوع دستگیری و بازجویی از یکی از اعضای این تیم داده است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، بعیدی‌نژاد برای اولین بار نام کامل فرد دستگیر شده را ذکر کرده و او را "عبدالرسول دری اصفهانی" معرفی کرده است.
روز سه‌شنبه ۲۶ مرداد عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران از دستگیری و بازداشت یک متهم ایرانی دوتابعیتی در تهران خبر داد و گفت که این فرد با "سرویس جاسوسی انگلیس" مربوط بوده است.
حدود دوهفته بعد سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری خود با نمایندگان رسانه‌‌ها، دستگیری یک عضو تیم مذاکرات هسته‌ای ایران به اتهام "عامل نفوذی" را تأیید کرد.
بیشتر بخوانید: قوه قضائیه: خبر دستگیری عضو تیم مذاکرات هسته‌ای صحت دارد
غلامحسین محسنی اژه‌ای گفت که اصل خبر دستگیری این شخص صحت دارد و این فرد پس از چند روز با وثیقه آزاد شده است.
حمید بعیدی‌نژاد در پست اینستاگرامش، درباره سوابق این عضو تیم مذاکره‌کننده اتمی نوشته که او بیش از دو دهه سابقه حضور در دعاوی بین المللی را دارد.
از جمله سوابق این فرد به گفته بعیدی‌نژاد نمایندگی یکی از نهادهای مسئول بانکی، عضو هیات مدیره بانک سامان و مشاور مالی در زمان مذاکرات اتمی بوده است.
دری اصفهانی همچنین به گفته بعیدی‌نژاد، حدود یک دهه در مذاکرات حقوقی در لاهه در پرونده حساس و مهم دعاوی ایران و آمریکا بعنوان عضو داوری ایران شرکت می کرده است. او همچنین حدود یک دهه نیز وکیل حقوقی وزارت دفاع ایران در پرونده خریدهای تسلیحاتی ایران از آمریکا بوده است.
بعیدی‌نژاد همچنین گفته "بنابر اطلاع موثق آقای درّی اصلا تبعه کشور انگلیس نیست". این در حالی است که سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از قول فرماندهان اطلاعات سپاه تاکید کرده که او دوتابعیتی است.
بیشتر بخوانید: وزارت خارجه ایران و دردسر با "جاسوس" دستگیرشده
بعیدی‌نژاد ایراد اتهام جاسوسی به چنین شخصی با این سوابق را توهین به دستگاه اطلاعاتی ایران دانسته و نوشته است: «این پافشاری برخی افراد و سایتها برای اثبات جاسوسی آقای درّی بیش از همه چیز خواسته یا ناخواسته سوالاتی جدّی را متوجه نهادهای امنیتی و اطلاعاتی کشور می‌نماید که چطور فردی در چنین مسئولیت‌های مهم و حساسی آنهم نه برای چند سال بلکه برای بیش از حداقل دو دهه به جاسوسی مشغول بوده است و این موضوع از چشم نهادهای امنیتی و اطلاعاتی کشورمان پنهان و مغفول مانده است. به نظر بنده این نوع اظهارات یک توهین آشکار به نهادهای اطلاعاتی و امنیتی کشورمان می‌باشد.»
بعیدی‌نژاد همچنین تصریح کرده که خود دری اصفهانی نیز در مصاحبه‌ای که چند روز پیش در محل ساختمان بانک مرکزی انجام داده ضمن ابراز وفاداری کامل خود به منافع کشور، هر نوع اتهام امنیتی و جاسوسی را به شدت رد کرده است.
این عضو تیم مذاکره‌کننده اتمی در پایان مطلبش به "شتابزدگی" کسانی اشاره کرده که به گفته او "خیلی مایل هستند با آب و تاب دادن برخی اطلاعات ناقص و ناصحیح حکم قطعی جاسوسی برای آقای درّی را هر چه سریعتر ثابت کنند تا این نظریه خود را اثبات نمایند که دشمن درمذاکرات هسته‌ای و تیم مذاکرات هسته‌ای کشورمان نفوذ و رسوخ نموده است و این منشاء و دلیل نقص‌های عمده ساختاری برجام می‌باشد."
بعیدی‌نژاد تصریح کرده که فرایند مذاکرات اتمی پیچیده‌تر از آن است که وجود یک جاسوس حتی در صورت اثبات جاسوسی او بتواند بر ساختار و محتوای برجام تاثیری بگذارد.

ایران از ترکیه خواست عملیات نظامی در سوریه را متوقف کند

ایران از ترکیه خواست عملیات نظامی در سوریه را متوقف کند

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی می‌گوید حضور ارتش ترکیه در سوریه وضعیت جنگ داخلی این کشور را پیچیده‌تر می‌کند. دولت ایران خواستار آن شده تا ترکیه هر چه زودتر عملیات نظامی ‌در سوریه را پایان دهد.
Türkei Grenze Syrien Militär Bodentruppen Panzerverband حملات ترکیه علاوه بر هدف گرفتن نیروهای "دولت اسلامی" (داعش)، متوجه مواضع کردهای سوری نیز است
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، چهارشنبه (۳۱ اوت/ ۱۰ شهریور) با ابراز نگرانی از تداوم عملیات نظامی ترکیه در سوریه گفت: «در روند مبارزه با تروریسم هرگونه توسل به شیوه‌هایی که بر حاکمیت سیاسی و اقتدار مشروع دولت مرکزی سایه افکند، غیر قابل قبول خواهد بود.»

خبرگزاری ایرنا به نقل از قاسمی نوشت حق حاکمیت سیاسی و تمامیت ارضی و مشروعیت دولت سوریه باید از سوی همه کشورها مورد احترام باشد و دولت قانونی این کشور نباید در مقابله با تروریسم تضعیف شود.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: «اگرچه مبارزه با تروریسم و تلاش برای حفظ ثبات و امنیت منطقه یک اصل غیر قابل تغییر و مهم در سیاست خارجی کشورهای صلح‌طلب منطقه است، اما این موضوع نمی‌تواند و نباید توجیهی بر نقض تمامیت ارضی و انجام عملیات نظامی در قلمرو کشوری دیگر بدون هماهنگی با دولت مرکزی و بی‌اعتنایی به حق حاکمیت ملی آن کشور باشد.»
بیشتر بخوانید: "توافق ترکیه و کردهای سوریه برای توقف درگیری"

ایران یکی از نزدیک‌ترین متحدان بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه است و از بقای رژیم او، با پول، اسلحه و اعزام شمار زیادی سپاهی و بسیجی حمایت می‌کند. این نیروها تحت عنوان "مستشار نظامی" در صحنه جنگ داخلی سوریه و در جبهه نیروهای وفادار به اسد حضور دارند.

افزون بر نیروهای ایرانی که با نام "مدافعان حرم" شناخته می‌شوند، شبه نظامیان شیعی حزب‌الله لبنان نیز در صفوف حامیان اسد می‌جنگند.

ترکیه از یک هفته قبل عملیاتی نظامی را در شمال سوریه آغاز کرده است. این حملات علاوه بر هدف گرفتن نیروهای "دولت اسلامی" (داعش)، متوجه مواضع کردهای سوری نیز هست. آنکارا می‌خواهد با این عملیات جلوی ایجاد منطقه خودگردان کردها در مرز سوریه و ترکیه را بگیرد.
بیشتر بخوانید: هشدار آمریکا در خصوص حملات ارتش ترکیه علیه کردهای سوریه

به گفته‌ فعالان حقوق بشری، در پی حملات توپخانه‌ای و هوایی روزهای اخیر ترکیه به مناطق شمالی سوریه دست‌کم ۳۵ غیرنظامی کشته و بیش از ۵۰ تن زخمی شدند.

نیروهای کرد "یگان‌های مدافع خلق" (YPG)، هم‌پیمان آمریکا در مبارزه با داعش در سوریه هستند. این نیروها در عین حال از "حزب کارگران کردستان" (پ‌ک‌ک) حمایت می‌کنند؛ حزبی که از سوی ترکیه تشکیلاتی تروریستی شناخته می‌شود.

در همین زمینه:

کشته شدن فرمانده سپاه در حلب تکذیب شد

کشته شدن فرمانده سپاه در حلب تکذیب شد

گفته می‌‌شود احمد غلامی، سرتیپ سپاه در عملیاتی در شهر حلب کشته نشده بلکه در اثر جراحات وارده به اغما رفته است. پیش از این خبرگزاری فارس از کشته شدن این فرمانده بازنشسته سپاه خبر داده بود.
 احمد غلامی
خبرگزاری‌ فارس روز سه‌شنبه ۹ شهریور گزارش داده بود که سرتیپ بازنشسته سپاه پاسداران، احمد غلامی، پس از مجروح شدن در "منطقه‌ عملیاتی حلب"، پس از چندساعت در شامگاه روز سه‌شنبه (۹ شهریور / ۳۰ اوت) درگذشته است.
این خبر اما روز چهارشنبه ۱۰ شهریور تکذیب شد. "لشکر ۱۰ سیدالشهدا" در این رابطه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که احمد غلامی زنده است و در اثر اصابت گلوله به ناحیه سر به اغما رفته است.
خبرگزاری‌های فارس و تسنیم احمد غلامی را یکی از فرماندهان گردان‌های رزمی در جنگ ایران و عراق معرفی کرده‌اند که پس از پایان جنگ به قائم مقامی فرماندهی لشکر "سیدالشهدا" رسیده بود.
بیشتر بخوانید: "رهبر دستور همکاری ارتش و سپاه در فعالیت مستشاری را می‌دهد"
گفته می‌شود احمد غلامی به عنوان مستشار نظامی به سوریه رفته بود و مسئولیت آموزش نظامی ارتش بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را بر عهده داشت.
نگرانی ایران از ادامه عملیات نظامی ترکیه در سوریه
مقامات ایران روز چهار‌شنبه (۱۰ شهریور / ۳۱ اوت) از ترکیه خواستند تا به عملیات نظامی خود در سوریه پایان دهد. دولت ایران حضور و ادامه عملیات نظامی ترکیه در خاک سوریه را نقض حق حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه دانسته و آن را "غیرقابل قبول" می‌داند.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در این باره از "تداوم حضور و استمرار عملیات نظامی ترکیه در خاک سوریه" ابراز نگرانی کرده و تاکید می‌کند که باید به حق حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه احترام گذارده شود.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، روز یکشنبه (۷ شهریور / ۲۸ اوت) در "غازیان‌تپ" در نزدیکی مرز سوریه در باره عملیات نظامی ارتش کشورش در سوریه اظهار نظر کرد.
رئیس جمهوری ترکیه از جمله تاکید کرد که ترکیه مصمم است جریان تروریستی "دولت اسلامی" را در سوریه تار و مار کند. او در ادامه گفت ترکیه همین تصمیم را در باره "حزب اتحاد دموکراتیک" نیز دارد. اردوغان گفت: «ما اقدامات تروریستی را در نزدیکی مرزهایمان تحمل نخواهیم کرد.»
ارتش ترکیه با "حزب اتحاد دموکراتیک" (PYD) و شبه‌نظامیان کرد "یگان‌های مدافع خلق" که بازوی مسلح این حزب است و با حمایت ارتش آمریکا فعالیت می کند، به مبارزه برخاسته است. ترکیه این شبه‌نظامیان کرد را شاخه حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) و سازمانی تروریستی می‌داند.
دولت ترکیه با مبارزه با کردهای سوریه می‌خواهد از یکپارچگی کردها در شمال سوریه جلوگیری کند. کردها کنترل مناطقی از شمال سوریه و همجوار مرزهای جنوبی ترکیه را در دست دارند. آنکارا تلاش می‌کند از گسترش نفوذ کردها و تشکیل احتمالی دولتی کردی جلوگیری کند. ترکیه خواستار آن است که کردها به مناطق واقع در شرق رود فرات بازگردند.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در ادامه سخنانش با تاکید بر مبارزه با تروریسم و تلاش برای حفظ ثبات و امنیت منطقه گفت که در روند مبارزه با تروریسم هرگونه توسل به شیوه‌هایی که بر حاکمیت سیاسی و اقتدار مشروع دولت مرکزی سایه افکند "غیر قابل قبول" است.
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران
ایران نیروهای نظامی خود را آن گونه که خود می‌گوید "مستشاری و داوطلبانه" برای حمایت از ارتش بشار اسد به سوریه اعزام کرده است. ایران اعلام کرده که این نیروها به دعوت دولت مرکزی سوریه وارد جنگ داخلی آن کشور شده‌اند.
بهرام قاسمی در پایان بیانیه خود که در سایت وزارت امور خارجه ایران نیز چاپ شده، به این نتیجه رسیده است که ادامه حضور نظامی ترکیه در خاک سوریه موجب پیچیده‌تر شدن اوضاع منطقه می‌شود: «گسترش دامنه درگیری‌ها در شمال سوریه منجر به کشته شدن هرچه بیشتر انسان‌های بی‌گناه و غیرنظامی می‌شود و لازم است ارتش ترکیه سریعا اقدامات نظامی خود در سوریه را متوقف سازد».

مصباحی مقدم: محکومیت موسوی و کروبی به صلاح نیست

مصباحی مقدم: محکومیت موسوی و کروبی به صلاح نیست

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز می‌گوید محاکمه موسوی و کروبی و بازتاب داخلی و خارجی آن به نفع نظام نیست. به اعتقاد مصباحی مقدم، اگر موسوی به نتیجه انتخابات ۸۸ تن می‌داد، رئیس جمهور دور بعد می‌شد.
چهارشنبه دهم شهریور، غلامرضا مصباحی مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در نشستی خبری به موضوعاتی پیرامون انتخابات سال ۹۶، ائتلاف احتمالی با جبهه پایداری، جلسات مشترک با جریان‌های اصولگرا، پرونده تخلفات احمدی‌نژاد، عبور از روحانی و موضوع انتخابات ۸۸ و محاکمه موسوی و کروبی پرداخت.

مصباحی مقدم گفت روحانیت مبارز بنا دارد به انتخابات ریاست جمهوری آینده ورود کند و در صورت قبول جامعه مدرسین، به فعالیت مشترک در این زمینه و تعامل با احزاب اصولگرا خواهد پرداخت.

او افزود که از شخصیت‌های اصولگرا انتظار می‌رود برای اعلام تمایل به کاندیداتوری در فرآیند جمعی وارد شوند: «زیرا اقدام شخصی، اقدام‌های جمعی را خنثی می‌کند.»

مصباحی مقدم در جواب پرسشی مبنی بر احتمال رد صلاحیت حسن روحانی در انتخابات آتی گفت: «نشانه‌جدی وجود ندارد که صلاحیت آقای روحانی را برای انتخابات سال بعد به زیر سوال ببرد.»

مصباحی مقدم در باره حمایت احتمالی روحانیت مبارز از کاندیداتوری روحانی نیز گفت: «نمی‌توانم نفیا و اثباتا در مورد روحانی صحبت کنیم؛ هنوز وارد مصادیق نشده‌ایم، الان عبور از روحانی معنی ندارد چون هنوز بحثی مطرح نشده است.»

مسیح مهاجری، مدیر مسئول روزنامه "جمهوری اسلامی"، سه‌شنبه نهم شهریور گفته بود که شورای نگهبان دوست دارد روحانی را برای انتخابات بعدی رد صلاحیت کند.

"هزینه سنگین اعتراض موسوی و کروبی"

در نشست خبری از مصباحی مقدم پرسیده شد که آیا انتخابات سال ۸۸ فضای انتخابات ۹۶ را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد؟ او با توصیف آن انتخابات به یک حماسه سیاسی گفت: «اگر موسوی تن می‌داد، شک نداشتم رییس جمهور بعدی بود، اگر دروغ تقلب را دنبال نمی‌کرد، جامعه با مشکل مواجه نمی‌شد. اعتراض بی‌معنای آقایان موسوی و کروبی باعث هزینه سنگین به جمهوری ‌اسلامی در منطقه و داخل شد و ظلم بزرگی بود چراکه تاریخ نشان داده کسی سفارشی از صندوق رای بیرون نمی‌آید.»
بیشتر بخوانید: خامنه‌ای: سران فتنه حرف اینجانب را نفهمیدند


Gholamreza Mesbahi Moghadam غلامرضا مصباحی مقدم
مصباحی مقدم مدعی شد افرادی که پس از اعلام نتیجه انتخابات ۸۸ به خیابان‌ها آمدند، به موسوی و کروبی علاقه نداشتند بلکه می‌خواستند زیر چتر این اعتراض مطالبات خود و "خط کشیدن روی جمهوری اسلامی و ولایت فقیه" را دنبال کنند.

او در جواب خبرنگار دیگری که در باره ادامه حصر و تعیین تکلیف قضایی موسوی و کروبی سوال کرد، بازتاب محاکمه آنها از جنبه داخلی و خارجی را به نفع نظام ندانست و گفت: «محاکمه بدون پشیمانی آنها محکومیت‌شان را سنگین می‌کند. از طرفی اجرای این محکومیت هم به صلاح نیست. بازتاب داخلی و خارجی آن به نفع نظام نیست، لذا اگر تجدید نظری از سوی خود آنها صورت گیرد، شاید بشود به صورتی مساله را حل کرد اما آنها طوری رفتار داشتند که گویی بر حق‌اند پس بهتر است محاکمه را کنار بگذاریم.»

تقصیرات احمدی‌نژاد

مصباحی مقدم افزود: «معتقدم سال ۸۸ و در مناظرات انتخاباتی، تقصیراتی متوجه آقای احمدی‌نژاد بوده، اما وزنی که آقای مطهری به این مسئله می‌دهد را قبول ندارم.»

علی مطهری، نماینده تهران بارها خواستار رسیدگی قانونی به موضوع حصر موسوی و کروبی و دادن حق دفاع به آنها شده است.

علی خامنه‌ای در پاسخ به درخواست مستقیم مطهری برای پایان ‌بخشیدن به حبس خانگی موسوی، رهنورد و کروبی تأکید کرده که این افراد اگر محاکمه شوند، حکم‌شان سنگین خواهد بود.
بیشتر بخوانید: موسوی پیشنهاد "رفع حصر به شرط عدم فعالیت سیاسی" را نپذیرفت

مهدی کروبی در نامه‌ای سرگشاده در ۲۱ فروردین ۹۵ خواستار محاکمه علنی خود بر اساس اصل ۱۶۸ قانون اساسی شد.

آیت‌الله خامنه‌ای در تازه‌ترین موضع‌گیری در باره اعتراضات سال ۸۸ در ۳۱ مرداد گفته است: «در اوایل فتنه، به یکی از سران فتنه گفتم شما در ظاهر با نظام هستید و به گفته خودتان در حال اعتراض انتخاباتی هستید اما بدانید که مدیریت این جریان به دست بیگانگان می‌افتد و آنها با استفاده از کار شما، اصل نظام را هدف می‌گیرند».

مصباحی مقدم در نشست خبری خود هم‌چنین با اشاره به ارجاع پرونده تخلفات احمدی‌نژاد از سوی مجلس نهم به قوه قضاییه، از عدم رسیدگی به این تخلفات گلایه کرد و افزود که تکلیف انتخابات بعدی را این گونه رسیدگی‌ها تعیین می‌کند.

مصباحی مقدم این را نیز افزود که دوره احمدی‌نژاد و دوره تاثیرگذاری سیاسی او تمام شده و جامعه روحانیت مبارز نه به احمدی‌نژاد اقبال دارد، نه به افرادی که او را معرفی می‌کنند.

در همین زمینه:

كشته شدن فرمانده ايرانى مسؤول آموزش شبه نظاميان در حلب

كشته شدن فرمانده ايرانى مسؤول آموزش شبه نظاميان در حلب
 
رسانه‌هاى ايران گزارش دادند، سردار احمد غلامی که مسؤولیت آموزش شبه‌نظاميان شيعه در حلب را بر عهده داشت در درگيرى با مخالفان سورى كشته شده است.
به گزارش خبرگزاری " فارس"، غلامى كه یکی از فرماندهان جنگ ايران وعراق و فرمانده لشکر10 سیدالشهدا سپاه پاسداران ايران بود، روز گذشته (9 شهریورماه) در درگيری‌هاى شهر حلب به شدت مجروح شده و پس از چند ساعت جان باخت.
رسانه‌هاى ايران روز يكشنبه نيز از كشته شدن يك افسر ديگر به نام مصطفی رشیدپور، خبر دادند كه مدتى پيش در در درگيری‌هاى حلب مجروح شده بود و بعد از چند روز جان باخت.
ایران از زمان آغاز انقلاب سوریه با تمام توان در کنار بشار اسد قرار گرفت و پس از سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز و آغاز فاز مسلحانه در این کشور، تهران اقدام به آموزش و تسلیح شبه‌نظامیان شیعه افغان، پاکستانی، عراقی و لبنانی و اعزام آنها به سوریه برای دفاع از متحد خود کرد.
رژیم ایران همچنین نیروهایی از سپاه قدس و ارتش خود را به سوریه فرستاده و همواره مدعی شده که آنها تنها جهت ارایه خدمات آموزشی و مشورتی در سوریه حضور دارند، اما تاکنون بسیاری از نیروهای ایرانی از جمله فرماندهان علی‌رتبه این کشور در سوریه کشته شده‌اند که می‌توان نتیجه گرفت مرگ این نظامیان در نتیجه حضور مستقیم در جبهه‌های جنگ میان اسد و مخالفان وی است.

آمریکا: رفتار ایران در خلیج تحریک‌آمیز و خطرناک است

آمریکا: رفتار ایران در خلیج تحریک‌آمیز و خطرناک است
 
یک مقام نظامی آمریکایی تهران را به در پیش گرفتن رفتارهای خطرناک و تحریک‌آمیز در خلیج عربی متهم کرد. سپاه پاسداران ایران مانورهای خطرناکی را در نزدیکی ناوگان جنگی آمریکا آغاز کرده است.
اظهارات فرمانده ستاد مرکزی نیروهای آمریکایی، ژنرال جو وتل در یک کنفرانس خبری پس از محکومیت فعالیت‌های «غیر حرفه‌ای» سپاه پاسداران در آب‌های خلیج توسط وزارت دفاع آمریکا بیان شد. هفته گذشته یک یک قایق گشت زنی نیروی دریایی آمریکا مجبور شد برای منع  قایق‌های سپاه پاسداران از نزدیک شدن سه تیر هشدار دهند شلیک کند.
وتل گفت که 90 درصد اقدامات نا آمن قایق‌های ایرانی توسط نیروهای قدس وابسته به سپاه پاسداران انجام می‌شود.
او از فعالیت‌های ایران در خلیج عربی ابراز نگرانی کرد و گفت:« فعالیت‌های ایران در خلیح هنوز باعث نگرانی ما است. همچنین توسعه توانایی‌های دفاعی باعث می‌شود تا ما نظارات خود بر فعالیت‌های آنها را با احتیاط دنبال کنیم. "
وی افزود که واشنگتن هیچ تغییری در رفتارهای ایران پس از امضای توافق‌نامه هسته‌ای مشاهده نمی‌کند.

سه‌شنبه، شهریور ۰۹، ۱۳۹۵

حضور داعش در ایران؛ باورها و تردیدها

حضور داعش در ایران؛ باورها و تردیدها

مقامات ایرانی از حضور داعش در ایران خبر می​دهند. اما برخی از مسئولین در مورد وجود جریانی همسو با داعش در ایران تردید دارند. انتشار بیشتر خبرها با اعدام​ جمعی از پیروان اهل سنت و تشدید خشونت​ها در کردستان همزمان است.
(عکس تزیینی است) (عکس تزیینی است)
مقام​های ایرانی از "در اختیارگرفتن خانه​های تیمی داعش"، "کشف کمربندهای انفجاری"، "جلوگیری از انفجارهای تروریستی از جمله در متروی تهران"، "ممانعت از پیوستن ۱۵۰۰ جوان ایرانی به داعش" و "کشته شدن عناصر داعشی" خبر می​دهند.

بیشتر بخوانید: وزیر اطلاعات ایران: از پیوستن ۱۵۰۰ جوان به داعش جلوگیری کردیم
صحنه جرم و محل اتفاق گاهی در کرمانشاه یا کردستان و گاهی هم در سیستان و بلوچستان بوده است؛ می‌توان گفت که بیشترین دستگیری​ها و "عملیات ضد داعشی" در مناطق سنی​نشین کشور انجام گرفته است. در ۲۵ خرداد امسال در تهران نیز دو تن از "تروریست​ها" دستگیر شدند. فیلم اعتراف "عناصر دستگیر شده داعش" توسط وزارت اطلاعات پخش شد. بنا بر اطلاعاتی که در این فیلم داده شد​ قرار بوده دستگیرشدگان در ۵۰ نقطه تهران بمب منفجر کنند.

اعدام دسته‌ جمعی ۲۲ کرد اهل سنت در روز سه‌شنبه ۲ اوت (۱۲ مرداد) در زندان رجایی‌شهر کرج نیز همزمان با انتشار گسترده این خبرها در رسانه​های ایران صورت گرفت.

تردید مقامات ایرانی درباره حضور داعش در ایران

گروه دولت اسلامی (داعش) در جغرافیای "خلافت دولت اسلامی" خود ایران را به سه قسمت تقسیم کرده است. درباره پیوستن ایرانیان به این گروه آمار و اطلاعات موثقی در دست نیست. طبق اخبار منتشره​، این گروه تا بحال در ایران عملیات انتحاری نیز انجام نداده است.

برخی از مقام​های ایرانی حضور داعش و جریانی همسو با آن در خاک ایران را قبول ندارند. از جمله حجت الاسلام علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت​های دینی و مذهبی، حضور داعش در مناطق سنی‌​نشین کشور را تائید نمی​کند. به گفته وزیر اطلاعات سابق در دوره محمد خاتمی، در میان اهل سنت ایران همسویی با داعش وجود ندارد. خبرگزاری دولتی ایرنا پیش​تر از قول یونسی نوشته بود: «در ایران جریان همسو با داعش نداریم و در بین اهل سنت نیز چنین افرادی نداریم و اگر کسی هم به صورت فردی و موردی پیدا شود، قطعا مورد سرزنش اهل سنت است.»

بیشتر بخوانید: امیرعبداللهیان: جلوی انفجارهای تروریستی در متروی تهران را گرفتیم

همچنین سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، در تاریخ ۳۰ تیر امسال به خبرگزاری مهر در خصوص وضعیت امنیتی کشور گفت که "زمینه تلاش داعش در ایران فراهم نیست".

"استان‌های سنی‌نشین داعش پرور نیستند"

کم نیستند منتقدانی که معتقدند "بزرگ​نمایی حضور داعش در ایران" به منظور سرکوب پیروان اهل سنت انجام می​گیرد.


تقی رحمانی فعال ملی مذهبی می گوید اعدام پیروان اهل سنت در ایران به ضرر مصالح ملی است تقی رحمانی فعال ملی مذهبی می گوید اعدام پیروان اهل سنت در ایران به ضرر مصالح ملی است
تقی رحمانی، روزنامه‌نگار و فعال ملی مذهبی، به دویچه وله می​گوید که پایه​های حضور داعش در ایران ضعیف است. آقای رحمانی دلایل این پدیده را این گونه توضیح می​دهد: «چهره​های شاخص و روحانیان اهل سنت گرایشی به داعش ندارند. "مکتب قرآن"، آقای حسن امینی (حاکم شرع مردمی کردستان) یا خود مولوی عبدالحمید (امام جمعه اهل سنت زاهدان) با داعش مرز دارند. کردستان هم شرایط فرهنگی و مذهبی باز و نگاه مذهبی باز دارد و داعش​پرور نیست.»

آقای رحمانی ادامه می​دهد: «گروه​های سازمان یافته و مسلح در بلوچستان هم بودند ولی اهل سنت که طرفدار ریگی نبودند. بنابراین بستر اجتماعی جذاب برای عضوگیری داعش در کردستان، سیستان و بلوچستان و استان​های سنی​نشین کشور وجود ندارد و این بستر نباید بوجود بیاید.»

امکان ایجاد زمینه حضور داعش در ایران

احضار و بازجویی برخی روحانیان سنی و فشار به پیروان آنان، به گفته آقای رحمانی، فضا را تنگ​تر می​کند. او می گوید: «بحث ما با جمهوری اسلامی این است که شما که این فضا را می​بندید، فضا برای داعش بوجود می​آورید. اگر گروه​هایی به سبک داعش بخواهند فعالیت بکنند، در جامعه ایران حمایت اجتماعی نمی​شوند. چنین بستری هنوز وجود ندارد. ولی با تندروی​هایی که هست، متاسفانه این بستر ممکن است پدید بیاید. اعدام کردن [اشاره به اعدام دسته​جمعی ۲۲ تن از زندانیان کرد اهل سنت] نادرست بود و این گونه اعدام​ها می​تواند زمینه فرهنگی و اجتماعی را برای حضور داعش پدید آورد. وقتی به مولوی عبدالحمید یا کاک حسن امینی میدان داده نمی​شود، این زمینه شاید بوجود بیاید. در جامعه اهل سنت بستر اجتماعی برای حضور داعش نمی​بینیم و من این را فقط به حساب گرایش و رشد فرهنگی کل ایران می​دانم که رهبران اهل سنت هم در رشد آن نقش تعیین​کننده​ای دارند.»

تقی رحمانی خاطرنشان می​کند که "به بهانه مبارزه با داعش نباید حقوق شهروندی اهل سنت پایمال شود".

نظر حزب دمکرات کردستان ایران

به گفته برخی فعالان حقوق بشر محلی، "کشف خانه​های تیمی داعش" و همچنین دستگیری​های اخیر در شهرهای کردنشین کشور با اعلام اتخاذ مشی مسلحانه توسط "حزب دمکرات کردستان ایران" هم​زمان بوده است.


اعدام ۲۲ کرد سنی در زندان رجایی شهر کرج اعتراض روحانیان سنی در ایران را برانگیخت اعدام ۲۲ کرد سنی در زندان رجایی شهر کرج اعتراض روحانیان سنی در ایران را برانگیخت
حسن شرفی، جانشین دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران، در مصاحبه با دویچه وله در ارتباط با این موضوع می​گوید: «داعشی که در ایران وجود داشته باشد خود جمهوی اسلامی ایران است. ما داعش سنی داریم و داعش شیعه هم داریم و این از نوع شیعه​اش است. همه شواهد و قرائن نشان می‌دهند که پیدایش داعش برای جمهوری اسلامی نعمتی بوده است. چرا که پیدایش داعش باعث شده خواست جمهوری اسلامی که سعی می​کرد نفوذ بیشتری در عراق و سوریه داشته باشد، برآورده شود. ایران اکنون هم در سوریه دخالت مستقیم و آشکار دارد و هم در عراق که به بهانه داعش "حشد الشعبی" درست کرده که شبیه بسیج جمهوری اسلامی ایران است.»

بیشتر بخوانید: اعتراض شدید رهبران اهل سنت ایران به اعدام‌ها

این مسئول حزب دمکرات کردستان ایران معتقد است که "حمله داعش به منطقه اقلیم کردستان عراق هماهنگ با خواست ایران بوده تا حکومت اقلیم تضعیف، اختیاراتش در بغداد کم و منطقه جغرافیایی​اش محدود شود".

"اعدام پیروان اهل سنت به بهانه حضور داعش"

حسن شرفی در ادامه صحبت​های خود انتقاد می​کند: «آنهایی را که در ایران اعدام می​کنند اینها مسلمانان سنی هستند و هیچ حرکت تند یا خشونت​آمیزی هم نکرده بودند. چرا مقامات قضایی مدرکی نشان نمی​دهند و چرا محاکمات اینها را علنی نمی​کنند. من فکر می​کنم که داعشی در ایران وجود ندارد و جمهوری اسلامی می​خواهد که مخالفین خود را با هر ایده و افکاری هم که باشد به داعش منتسب بکند، برای اینکه افکار عمومی را نسبت به اقدامات خشونت​آمیزی که علیه اهل سنت می​کند، آماده سازد.»


Hassan Sharifi Kurden im Iran Politiker
جانشین دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران در ادامه تصریح می​کند: «به نظر ما یک نظام ایدیولوژیک و مذهبی نمی​تواند خواسته​هایی چون رعایت حقوق بشر، دمکراسی، برابری حقوق زن و مرد و تحقق حقوق ملیت​ها را برآورده کند. بنابراین ما همیشه با این نظام مبارزه کرده‌ایم. هر روز هم هر گروهی حالا چپ مثل کومله و یا دمکرات مثل حزب دمکرات اینها را وابسته به کشورهای بیگانه دانسته​اند. اکنون پیروان اهل سنت را هم به دلیل قرابت مذهبی به کشورهای دیگر منطقه مثل ترکیه، عربستان و کشورهای خلیج فارس منتسب می​کنند.»

او تاکید می​کند که حزب دمکرات کردستان ایران از سوی گروه دولت اسلامی به انتقام​جویی تهدید شده است، "چونکه پیشمرگه​های این حزب بنا به درخواست اقلیم کردستان با داعش جنگیدند، روستاها را آزاد کردند، اسیر از داعش گرفتند و تجهیزات نظامی آنها را به غنیمت گرفتند".

"مسافران ایرانی ترکیه بسته‌ای از اشخاص ناشناس قبول نکنند"

"مسافران ایرانی ترکیه بسته‌ای از اشخاص ناشناس قبول نکنند"

ممنوعیت اعزام تورهای گردشگری از ایران به ترکیه در پی رایزنی‌ها تهران و آنکارا و همچنین "درخواست‌های مکرر ترکیه" لغو شده است. سرکنسول ایران در آنکارا ضمن اعلام این خبر توصیه‌هایی را به مسافران ایرانی ارائه کرده است.
محسن مرتضایی‌فر، سرکنسول جمهوری اسلامی در استانبول در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، توصیه‌هایی را به ایرانیان برای سفر به ترکیه ارائه داد. او در این مصاحبه از سفر سالانه یک میلیون و ۶۰۰ تا یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر ایرانی به ترکیه سخن گفت.
سرکنسول ایران همچنین تاکید کرد که در صورت بروز هر مشکلی برای اتباع ایرانی در ترکیه "قطعاً به موضوع ورود پیدا کرده و مراتب اعتراض خود را به کشور میزبان ارائه و اقامه دعوی خواهیم کرد".
ایران پس از کودتای نافرجام در ترکیه در ۱۵ ژوئیه سال جاری میلادی سفر گردشگران به این کشور را ممنوع کرده بود، اما آنگونه که در گزارش ایسنا آمده است، با رایزنی‌های انجام‌شده میان دو کشور و نیز درخواست‌های مکرر دولت ترکیه برای رفع این ممنوعیت، این منع برداشته شد.
پیشتر رضا هاکان تکین، سفیر ترکیه در ایران خواهان آن شده بود که جمهوری اسلامی هر چه سریع‌تر ممنوعیت ارائه خدمات آژانس‌های مسافرتی ایران برای سفر به ترکیه را لغو کند.
شمار توریست‌های ایرانی در ترکیه در سال ۲۰۱۳ با رقم دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به اوج خود رسید. این رقم اما در سال ۲۰۱۵ و در پی آغاز دوباره جنگ میان دولت ترکیه و حزب کارگران کردستان ترکیه (پ‌ک‌ک) و نیز افزایش اقدامات تروریستی گروه‌هایی مانند داعش کاهش چشمگیری یافت و به یک میلیون و یک صد هزار نفر رسید.
مرتضایی‌فر اما همچنان به گردشگران ایرانی توصیه‌هایی کرده است، از جمله اینکه حتما از تورها بخواهند تا آنها را بیمه کنند، چرا که به گفته او "با پیش آمدن یک حادثه در سفر امکان دارد هزینه‌های سنگینی بر آن‌ها تحمیل شود که در صورت بیمه بودن، تور موظف به پرداخت هزینه‌ها خواهد بود".
سرکنسول جمهوری اسلامی در آنکارا همچنین به دلیل وقوع مکرر حملات تروریستی در ترکیه از ایرانیان خواسته تا در مناطق پرتردد رفت‌وآمد نکنند.
به گفته مرتضایی‌فر چند ایرانی نیز در حملات تروریستی ترکیه کشته شده‌اند. او خاطرنشان ساخت که در حادثه مرزی، فرودگاه و حمله انتحاری در ترکیه سه شهروند ایرانی کشته ‌شده‌اند که پرونده‌های رسیدگی به مرگ آنان در دست پی‌گیری است.
او در این باره نیز به گردشگران ایرانی در ترکیه توصیه‌کرده که در اینگونه موارد حتما وکیل بگیرند: «هرگاه به واسطه چنین حوادثی یا موارد دیگر اتباع ما جان و مال‌شان در خطر بیفتد، باید با گرفتن وکیل از ترکیه درخواست خسارت کنند. در صورتی که آنها وکیل بگیرند، وزارت خارجه هم از حقوق اتباع ایرانی حمایت خواهد کرد. با این حال نباید فراموش کرد که بررسی پرونده‌های حقوقی بسیار زمان‌بر است.»
توصیه مهم دیگر مرتضایی‌فر به ایرانیان این است که "به هیچ عنوان از سایرین بسته‌هایی را برای آوردن به ایران قبول نکنند" چرا که به گفته او غیر از احتمال حملات تروریستی، احتمال سوءاستفاده از افراد برای حمل مواد مخدر هم وجود دارد. سرکنسول ایران تاکید کرده که شهروندان ایرانی "به محض بروز حادثه به کنسولگری‌ها مراجعه کرده و از آن‌ها درخواست کمک کنند".
به گفته‌ی رضایی‌فر پروازهای ایران به ترکیه هیچگاه متوقف نشده بود و تنها پس از کودتا، تورهای گردشگری لغو شده بودند که آنها هم از سر گرفته شده‌اند.
او همچنین شایعه لزوم دریافت ویزای ترکیه برای ایرانیان این شایعه را رد کرد و گفت: «در هیچ یک از اجلاس کمیسیون‌های کنسولی در رابطه با موضوع روادید بین ایران و ترکیه موضوعی مطرح نشده و هیچ وقت روادید بین ایران و ترکیه در دستور کار نبوده است، به‌ویژه در حال حاضر که ترکیه برای افزایش توریست با سایر کشورها هم لغو روادید انجام می‌دهد.»
اتباع ایران برای سفر به ترکیه نیازی به دریافت ویزا ندارند و تنها در بدو ورود به خاک ترکیه مهر ورود در گذرنامه‌هایشان درج می‌شود.

مطهری: به‌جای شعار دادن، درباره اعدام‌های ۶۷ توضیح دهید

مطهری: به‌جای شعار دادن، درباره اعدام‌های ۶۷ توضیح دهید

علی مطهری در پاسخ به یکی از نمایندگان مجلس که به اظهارات اخیر او در مورد اعدام‌های ۶۷ اعتراض داشت گفت، لازم نیست دایه دلسوزتر از مادر شوید. او گفت که برای برخی از مردم مسئله ایجاد شده و ‌مسئولان باید بیایند توضیح دهند.
خبرگزاری "خبرآنلاین" روز سه‌شنبه (۹ شهریور/۳۰ اوت) نوشت که یکی از نمایندگان عضو "جبهه پایداری" در جلسه علنی مجلس در تذکری به سخنان علی مطهری در مورد اعدام‌های سال ۶۷ و نامه او به مصطفی پورمحمدی واکنش نشان داد.
علی مطهری، نایب‌رئیس مجلس، اخیرا در نامه‌ای سرگشاده به مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری، از او درباره اعدام‌های دسته‌ جمعی سال ۶۷ توضیح خواست.
مصطفی پورمحمدی، ابراهیم رییسی، حسینعلی نیری و مرتضی اشراقی اعضای گروه چهارنفره موسوم به "هیات مرگ" بودند که در سال ۶۷ با چند پرسش از زندانیانی که قبلا محاکمه شده و در حال گذراندن حکم خود بودند، آنها را به اعدام محکوم کردند.
بنابر شواهد موجود بیش از ۴ هزار نفر از زندانیان عضو سازمان مجاهدین خلق و گروه‌های چپ در اواخر تابستان ۶۷ در عرض چند هفته اعدام شدند.
سید حسین نقوی حسینی، از نمایندگان عضو جبهه پایداری، روز سه‌شنبه در تذکری خطاب به مطهری گفت: «اظهارات نایب رئیس مجلس یعنی مواضع مجلس، این مجلس سربازان ولایت هستند.»
بیشتر بخوانید: مطهری: پورمحمدی در باره فایل صوتی آیت‌الله منتظری توضیح دهد
این نماینده عضو جبهه پایداری گفت: ‌«همه می‌دانند كه منافقین بیش از ۱۷ هزار نفر از مردم ما را به خاك و خون كشیدند، از كاسب و معلم تا رئیس جمهور و نخست وزیر و رئیس قوه قضائیه را به شهادت رساندند. هنوز از ایام سالگرد شهادت رجایی و باهنر.. ‌زمانی نگذشته است، ‌هنوز از ایام شهادت پدر والا مقام نائب ‌رئیس مجلس كه از سوی همین منافقین به خاك و خون كشیده شد، عبور نكرده‌ایم.»
نقوی حسینی سپس بخش‌هایی از سخنان منسوب به آیت‌الله خمینی خطاب به آیت‌الله منتظری در سال ۶۷ را برخواند که در آن از افشاگری آیت‌الله منتظری درباره اعدام‌های گروهی انتقاد شده است.
این نماینده مجلس گفت، مستحق است که علی مطهری، نائب رئیس مجلس نیز چنین مواضعی را در قبال مجاهدین خلق داشته باشد، آنهم در شرایطی که، به گفته نقوی حسینی، "استكبار جهانی آن فایل صوتی كذایی را منتشر می‌كند تا بهره‌برداری كند".
پاسخ علی مطهری
علی مطهری در پاسخ به اظهارات این نماینده گفت: «متاسفانه جناب آقای نقوی هم نامه من را نخوانده بودند و مغالطه كردند. ‌در جنایتكار بودن منافقین كه تردیدی نیست. گروه فرقان كه پدرم را به شهادت رساند شاخه‌ای از منافقین بودند، اكبر گودرزی رهبر گروه فرقان دوست نزدیك رجوی بود.»
مطهری افزود: «آقای نقوی نمی‌خواهد دایه دلسوزتر از مادر شود. كلا حرف من در آن نامه این بود كه وقتی مسئله‌ای برای برخی از مردم ایجاد شده است، شاید نزدیك به یك ماه است كه این موضوع در رسانه‌های داخلی و خارجی مطرح است، ‌مسئولان باید بیایند توضیح دهند.»
بیشتر بخوانید: ۳۰ نماینده خواستار بررسی صلاحیت مطهری برای نایب رئيسی مجلس شدند
نایب ‌رئیس مجلس تأكید كرد: «مسئولان به جای شعار دادن در مورد اینكه منافقین جنایتكار بودند... بیایید پاسخ دهید كه در سال ۶۷ با كمال احتیاط عمل شده است و حكم هم حكم شرعی بوده و به كسی هم ظلم نشده است یا اگر كسانی اعتراض دارند اعلام كنند ما بررسی و پیگیری می‌كنیم و حتی اگر قصوری هم رخ داده باشد جبران می‌كنیم.»
مطهری خطاب به مسئولان کشور گفت: «۱۰ و ۱۵ نفر از مسئولان كشور صحبت كردند و همه فقط در مورد جنایتكار بودن منافقین حرف زدند. ما گفتیم توضیح دهید و پرونده را ببندید. آقای پورمحمدی هم آمدند و تا حدودی توضیح دادند و از ایشان هم تشكر می‌كنیم و اما این حساسیت عجیب و غریبی كه این آقایان پیدا كرده‌اند یعنی چی؟ جز اینكه مقاصد سیاسی داشته باشند،‌ هدف دیگری برای من متصور نیست.»
ادامه بازجویی از احمد منتظری
از سوی دیگر بنابر گزارش‌ها، احمد منتظری، فرزند آیت‌الله منتظری، برای دومین بار در چند هفته اخیر در دادگاه ویژه روحانیت قم حاضر شد تا به پرسش‌های بازجویان درباره انتشار فایل صوتی آیت‌الله منتظری پاسخ دهد. این بازجویی روز دوشنبه انجام شد و قرار است امروز - سه‌شنبه ۹ شهریور - نیز ادامه یابد.
فایل صوتی آیت‌الله منتظری درباره اعدام‌های ۶۷ در روز ۱۹ مرداد (۹ اوت) در سایت ایشان انتشار یافت اما یک روز بعد به‌خواست وزارت اطلاعات برداشته شد.
بیشتر بخوانید: پورمحمدی درباره اعدام‌های ۶۷: خداوند گفت به کفار رحم نکنید
در این فایل صوتی آیت‌الله منتظری در جلسه‌ای با شرکت حسینعلی نیری (حاکم شرع وقت)، مرتضی اشراقی (دادستان وقت)، ابراهیم رئیسی (معاون وقت دادستان) و مصطفی پورمحمدی (نماینده وقت وزارت اطلاعات در زندان اوین) سخن می‌گفت.
منتظری در این جلسه می‌گوید: «بزرگترین جنایتی که در جمهوری اسلامی شده و تاریخ ما را محکوم می‌کند به دست شما انجام شده و نام شما را در آینده جزو جنایتکاران در تاریخ می‌نویسند.»

آخرین اشیاء و دست‌نوشته‌های برجای‌مانده از اعدام‌شدگان دهه

اعطای املاک‌ شهرداری تهران به اعضای‌ شورای شهر تکذیب شد

اعطای املاک‌ شهرداری تهران به اعضای‌ شورای شهر تکذیب شد

عضو شورای شهر تهران واگذاری غیرقانونی املاک شهرداری به مدیران و اعضای شورای شهر تهران را تکذیب کرد. مهدی چمران گفت پرسش سازمان بازرسی کل کشور از شهرداری تهران به صورت غیرواقعی در سایت‌های خبری منتشر شده است.
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران روز سه‌شنبه (۹ شهریور/ ۳۰ اوت) درباره گزارش‌های مربوط به واگذاری املاک از سوی شهرداری تهران به مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر به خبرنگاران گفت: «واقعیت این است که این مطلب کذب است.»
چمران افزود: «حتی یکی از اعضاء شورای شهر که قبل از عضویت در شورا به هر علتی عضو یک تعاونی بود هنوز هم مسکن خود را به علت‌های مختلف دریافت نکرده و بقیه اعضاء هم در زمان عضویت در شورا دست به چنین کاری نزده‌اند.»
گزارش‌های مربوط به واگذاری غیرقانونی املاک به مدیران شهرداری و برخی از اعضای شورای شهر در رسانه‌ها به نامه‌ای از "سازمان بازرسی کل کشور" خطاب به شهرداری تهران استناد شده بود.
Iran Mehdi Chamran Stadtrat Teheran مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران
در این نامه، سازمان بازرسی از شهرداری درباره املاکی پرسیده که متعلق به شهرداری تهران بوده ولی بدون در نظر گرفتن موارد قانونی و با تخفیف‌های غیرقانونی و به دستور مستقیم شهردار تهران به مدیران و اعضای شورای شهر و برخی نمایندگان مجلس فروخته شده است.
طبق نامه سازمان بازرسی کل کشور این املاک بین سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ واگذار شده و بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان ارزش داشته است.
در طول این مدت مدیران شهرداری و شورای شهر و برخی نمایندگان مجلس این امکان را داشته‌اند تا این املاک را با تخفیف‌هایی گاه تا ۵۰ درصد و به طور اقساط خریداری کنند.
بیشتر بخوانید: فروش غیرقانونی دوهزار میلیاردی از املاک مرغوب شهرداری تهران
مهدی چمران با ابراز تأسف از انتشار "چنین اخبار غیرموثق و نادرست" گفته است: «متأسفانه در حالی که چنین اتفاقی روی نداده برخی قاطعانه آن را منتشر و با شخصیت منتخبان مردم بازی می‌کنند.»
رئیس شورای شهر تهران افزود: «آنچه که به عنوان املاک مطرح شده، اعلام نبوده، بلکه سوالی مطرح کرده‌اند که این اطلاعاتی که در اختیار سازمان بازرسی است درست است یا نه؟! از سویی دیگر هنوز به این سؤالات پاسخ داده نشده است که برخی در سایت‌ها این‌گونه اتهام می‌زنند.»
نامه بازرسی کل کشور به شهرداری فهرست گیرندگان ملک را نیز همراه داشته است. دستور واگذاری املاک با تخفیف‌های کلان نیز با امضای محمدباقر قالیباف صادر شده است.
در مواردی نیز کسانی همچون مصطفی فیضی، رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران، حمید تنها، مدیرکل دفتر وزیر دفاع و رئیس سابق حراست کل شهرداری تهران و حمیدرضا حیدریان، قائم‌مقام معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران و مدیرعامل سابق سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران این دستورات را امضا کرده‌اند.
بنابر ادعای چمران، رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفته است که نامه این سازمان به شهرداری تهران محرمانه بوده و شهرداری اشتباه کرده که آن را در دفتر محرمانه خود نگذاشته است.

دولت ایران ۸۵ درصد درمان ناباروری را می‌پردازد

دولت ایران ۸۵ درصد درمان ناباروری را می‌پردازد

ایران تصمیم گرفته با بر عهده گرفتن بخش عمده هزینه‌های درمان ناباروری به زوج‌هایی که با این مشکل مواجه‌اند کمک کند. این کمک در حوزه‌های خدمات تشخیصی و درمانی ارائه خواهد شد.
معاون درمان وزارت بهداشت ایران در نشست خبری این وزارت‌خانه در هفته دولت، با اشاره به مشکل ناباروری برخی از زوج‌ها گفت، تا کنون مهم‌ترین مانع مردم برای درمان این مشکل هزینه‌های درمان بود و میزان خانوارهایی که به دلیل این هزینه‌ها زیر خط فقر می‌رفتند به ۷درصد رسیده بود.
محمد آقاجانی گفت: «از حیث دسترسی به خدمات هم بیمارستان‌های وزارت بهداشت با مشکلات جدی بویژه در مناطق محروم مواجه بودند و تجهیزات پزشکی فرسوده بود.»
بیشتر بخوانید: آلاینده‌هایی که باعث اختلالات جنسی می‌شوند
او از پوشش ۸۵درصدی هزینه‌های درمان ناباروری توسط دولت خبر داد و گفت، ۱۷ مرکز جدید ناباروری با تمرکز بر نقاط محروم و استان‌های فاقد مرکز درمانی ناباروری که شامل استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، زاهدان، هرمزگان، و لرستان می‌شود ایجاد خواهد شد. به علاوه ۲۴ مرکز درمان ناباروری نیز در دست تجهیز قرار دارد.
آقاجانی می‌گوید، در ایران دو میلیون زوج نابارور وجود دارد که همه این زوج‌ها از این پس می‌توانند در قالب طرح تحول نظام سلامت از پوشش ۸۵درصدی هزینه‌های درمان ناباروری توسط دولت بهره‌مند شوند.
معاون درمان وزارت بهداشت ایران تشریح کرد که برای نمونه برای لقاح مصنوعی یا IVF دولت یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان یارانه خواهد داد و حدود ۳۰۰ هزار تومان را باید خود بیمار را پرداخت کند. در حالی که در گذشته کل این هزینه را باید خود بیماران می‌پرداختند.
بیشتر بخوانید: دو تا پنج سال زندان برای جراحی ناباروری دائم در ایران
او در توضیح گفت: «البته این تعرفه دولتی است یعنی اگر به مرکز دولتی یا خصوصی طرف قرارداد با دانشگاه مراجعه شود این هزینه به زوج‌ها پرداخت می‌شود و هر خدمت نیز تا سه نوبت تحت پوشش قرار می‌گیرد.»
او همچنین از توقف روند افزایشی زایمان سزارین و افزایش زایمان‌های طبیعی در ایران خبر داد.
آقاجانی رایگان‌سازی زایمان طبیعی، ایجاد شرایط زایمان بی‌درد در بیمارستان‌ها، برگزاری دوره‌های آموزشی و توانمندسازی عامل زایمان و مادران در بیمارستان‌ها و اصلاح وضعیت زایشگاه‌ها را از جمله اقداماتی دانست که به افزایش زایمان طبیعی منجر شده است.
بیشتر بخوانید: جراحی پیشگیری از بارداری در ایران از خدمات عمومی حذف شد
قرار است در قالب طرح تحول نظام سلامت ۱۸۰۰ واحد اختصاصی زایمان در سراسر کشور راه‌اندازی شود که تا کنون ۸۰۰ واحد یا به بهره‌برداری رسیده یا در آینده کامل می‌شود.

در همین زمینه:

دستگیری فعالان مدلینگ توسط اطلاعات سپاه به اردبیل رسید

دستگیری فعالان مدلینگ توسط اطلاعات سپاه به اردبیل رسید
 
ناصر عتباتی دادستان عمومی و انقلاب اردبیل از احضار و دستگیری شماری از فعالان در زمینه مدلینگ در این استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا)، ناصر عتباتی روز دوشنبه ۲۹ اوت در جمع خبرنگاران گفت: «دستگاه قضایی برای حفظ فضای امن اخلاقی به فضای مجازی نیز حساس است و در این راستا با گزارش اخیر سازمان اطلاعات سپاه استان مبنی بر فعالیت های مدلینگ مبتذل در فضای مجازی، دادستانی اردبیل به موضوع ورود کرد».
وی افزود: «چند خانم به عنوان مدل با همکاری برخی آرایشگاه‌های زنانه و چند آتلیه عکاسی اقدام به تهیه تصاویر بدون پوشش می‌کردند که با هیچ یک از مبانی دینی، اخلاقی، شرعی و اعتقادی سازگاری ندارد».
دادستان عمومی و انقلاب اردبیل گفت: «با حکم دادستانی فعالیت متخلفان رصد شد و پس از برگزاری جلسه هماهنگی با محوریت اطلاعات سپاه و همکاری پلیس اطلاعات و امنیت، پلیس فتا و حضور نمایندگان دادستان اقدام های عملی برای دستگیری افراد دخیل آغاز شد».
او در این زمینه توضیح داد: «بیش از ۲۰ نفر در این زمینه دستگیر و احضار شدند از جمله چهار نفر از فعالان فضای مجازی که صفحات را مدیریت می‌کردند و نسبت به تبلیغ فضای غیراخلاقی و مسایل غیر اعتقادی اقدام داشتند، شناسایی و تمام تجهیزات آنها توقیف شد».
او افزود: «۶ نفر از افرادی که خود را در قالب مدل عرضه می‌کردند نیز دستگیر شدند که برخی از آنها سابقه دستگیری و کیفری داشتند».
عتباتی عنوان کرد: «همچنین ۶ آتلیه مطرح که در این زمینه فعال بودند، شناسایی و در کنار برخورد با متصدیان، با توجه به فعالیت های غیرقانونی و مجرمانه پلمپ شدند».
چند روز پیش از آن نیز اطلاعات سپاه پاسداران مشهد اعلام کرد که ۶ فعال مدلینگ در این شهر با دستور قضایی بازداشت شدند.
در ماه‌های پیش هم یک مرکز وابسته به سپاه پاسداران اعلام کرد که در پروژه‌ای به نام «پروژه عنکبوت ۲» در شبکه‌های اجتماعی به ویژه اینستاگرام، پس از «شناسایی» ۱۷۰ نفر از اداره‌کنندگان صفحه‌های مدلینگ، برای ۲۹ نفر «پرونده قضایی» تشکیل شده که ۸ نفر بازداشت و بقیه احضار شده‌اند.
به نظر می‌رسد مبارزه با مدلینگ، از سوی اطلاعات سپاه پاسداران ایران، در مناطق مختلف این کشور پی‌گیری می‌شود.

پیام احمدی‌نژاد به اصول‌گرایان: از من حمایت کنید، دقیقه ۹۰ به نفع نامزدتان کنار می‌روم

پیام احمدی‌نژاد به اصول‌گرایان: از من حمایت کنید، دقیقه ۹۰ به نفع نامزدتان کنار می‌روم
 
اخبار رد و بدل شده در محافل سیاسی ایران حاکی از آن است که محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری پیشین این کشور، از اصولگرایان خواسته از او در جریان فعالیت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آینده حمایت کنند تا او در مقابله در «دقیقه ۹۰» به سود نامزد اصلی اصولگرایان، کنار رود.
به گزارش سایت «خبر آنلاین» نزدیک به علی لاریجانی رئیس پارلمان ایران، بر اساس این شنیده‌ها احمدی نژاد از طریق یک رابط، این پیام را برای اصولگرایان فرستاده که چون می‌تواند در بخش‌هایی از کشور رای مردم را به سود خود جمع کند،واصولگرایان از تخریب وی دست برداشته و به جای آن از او حمایت کنند تا بازار انتخابات به سود این جناح گرم شود.
بنا بر این گزارش، احمدی نژاد در پیغام خود به اصولگرایان این نکته را هم افزوده که در روزهای پایانی نزدیک به انتخابات به نفع نامزدی که اصولگرایان به او خواهند رسید، کنار خواهد رفت.
از پاسخی که اصولگرایان به احمدی نژاد داده‌اند، تا کنون اطلاعی در دست نیست. اما به نظر می‌رسد این جناح، به احمدی نژاد اعتماد ندارد و نمی‌خواهد به سرنوشت وعده‌های مشابهی که او در انتخابات دو دوره قبل به اصولگرایان داد، دچار شود.
از سوی دیگر به نظر می‌رسد اقدام احمدی نژاد یک ترفند سیاسی برای کسب تایید صلاحیت از شورای نگهبان با اهرم اصولگرایان باشد به ویژه این‌که گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال رد صلاحیت او از سوی شورای نگهبان مطرح است.

دوشنبه، شهریور ۰۸، ۱۳۹۵

فروش غیرقانونی دوهزار میلیاردی از املاک مرغوب شهرداری تهران

فروش غیرقانونی دوهزار میلیاردی از املاک مرغوب شهرداری تهران

طبق نامه‌ای از سازمان بازرسی کل کشور خطاب به شهرداری تهران، املاکی در شمال شهر تهران بدون طی مراحل قانونی به مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر و برخی نمایندگان مجلس واگذار شده است.
روز شنبه (۶ شهریور/ ۲۷ اوت) روزنامه شرق گزارشی بر اساس نامه سازمان بازرسی کل کشور به شهرداری تهران منتشر کرد.
در این نامه سازمان بازرسی از شهرداری درباره املاکی پرسیده که متعلق به شهرداری تهران بوده ولی بدون در نظر گرفتن موارد قانونی و با تخفیف‌های غیرقانونی و به دستور مستقیم شهردار تهران به مدیران و اعضای شورای شهر و برخی نمایندگان مجلس فروخته شده است.
بر اساس اطلاعات سازمان بازرسی که متعلق به بازه زمانی سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ است، ارزش این املاک بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است. در طول این مدت مدیران شهرداری و شورای شهر و برخی نمایندگان مجلس این امکان را داشته‌اند تا این املاک را با تخفیف‌هایی گاه تا ۵۰ درصد و به طور اقساط خریداری کنند.
اکثر این املاک در مناطق شمالی شهر تهران مثل آجودانیه و دربند قرار دارند.
بیش از ۱۵۰ مدیر ارشد در شهرداری تهران، نمایندگان مجلس، اعضای شورای شهر تهران و تعدادی از افراد حقیقی و بدون مسئولیت دولتی در فهرست کسانی هستند که این املاک به آنها واگذار شده است.
بیشتر بخوانید: گلایه عضو شورای شهر از "غوغای تخلف" در تهران
دستور ارائه تخفیف‌های کلان به این افراد و یا قسط‌های چند صد میلیونی و در مواردی میلیاردی توسط شخص شهردار تهران، محمدباقر قالیباف صادر شده است.
در برخی موارد دیگر نیز کسانی همچون مصطفی فیضی، رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران، حمید تنها، مدیرکل دفتر وزیر دفاع و رئیس سابق حراست کل شهرداری تهران و حمیدرضا حیدریان، قائم‌مقام معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران و مدیرعامل سابق سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران این دستورات را امضا کرده‌اند.
این در حالی است که ماده ١٣ آیین‌نامه مالی شهرداری‌ها تأکید دارد که فروش اموال منقول و غیرمنقول و اجاره اموال غیرمنقول شهرداری‌ها از طریق مزایده کتبی صورت خواهد گرفت.
همچنین درباره فروش اموال ‌منقول و اجاره‌ دادن واحدها و مؤسسات تابع شهرداری با جلب موافقت انجمن شهر می‌توان از طریق مزایده حضوری (‌حراج) اقدام کرد.
در هیچیک از این مواردی که سازمان بازرسی کشور در مورد آنها گزارش داده، این مقررات رعایت نشده است.
پاسخ شهردار تهران
محمدباقر قالیباف شهردار تهران پس از انتشار این گزارش، نسبت به آن واکنش نشان داده و واگذاری این زمین‌ها را در چارچوب تامین مسکن مدیران شهرداری دانسته است.
به گزارش سایت فرارو، شهردار تهران که در مراسم تجلیل از سالمندان شهرداری سخن می‌گفت، اظهار داشت: «۳۰ هزار نفر در مجموع تعاونی‌ها که بیش از ۱۵۰ تعاونی در شهرداری تهران وجود دارد، ثبت‌نام شده‌اند و بر اساس ‌آیین‌نامه واگذاری مسکن در دولت و مصوبات شورای اسلامی شهر تهران اقدام کردیم و این اختیارات را برای مسکن‌دار شدن کارکنان شهرداری تهران لازم می‌دانیم.»
بیشتر بخوانید: فاضلاب جنوب تهران آلوده‌ترین آب دنیاست
قالیباف همچنین گفته است: «ما تحت تأثیر دروغ‌ها و جوسازی‌ها قرار نمی‌گیریم... ما بحث واگذاری امتیازات، پروانه و زمین را بر اساس مُر قانون انجام داده‌ایم و تخفیفات نیز بر همان اساس بوده است.»
او افزود: «کمتر کسی در شهرداری به اندازه بنده وقت می‌گذارد و تا امروز نیز از هیچ مزایایی در شهرداری استفاده نکردم و برای رفاه حال کارمندان شهرداری از آبرویم نیز مایه می‌گذارم که به درستی انجام وظیفه کنم.»
قالیباف البته اشاره‌ای به زمین‌هایی که به نمایندگان مجلس یا برخی اشخاص حقیقی که هیچ مسئولیت دولتی نداشته‌اند واگذار شده، نکرده است.
"کاری غیراخلاقی اما نه الزاما فراقانونی"
علی صابری عضو کمیسیون حقوقی شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا نسبت به گزارش سازمان بازرسی کل کشور واکنش نشان داده است.
او بیشتر بر جنبه اخلاقی این قضیه تاکید کرده و گفته است: «ممکن است که در برخی از واگذاری‌ها و تخفیف‌ها با توجه به مصوبه شورای شهر اتفاق فراقانونی رخ نداده اما اخلاقاً این موضوع درست نبوده و در مورد برخی از اعضای شورای شهر که مدام در معرض پیشنهاد استفاده از امکانات شهرداری قراردارند، به نظر می‌رسد که اخلاقاً بهتر بود که از این امکانات استفاده نکرده و نکنند.»
بیشتر بخوانید: انتقاد از روند بسیار کند نوسازی بافت‌های فرسوده تهران
این عضو شورای شهر با تاکید بر اینکه اصل بر برائت است می‌گوید: «در این موضوع شهرداری در مقام برائت قرار دارد و دلیلی ندارد اسنادی منتشر کند بلکه باید به سوالات سازمان بازرسی پاسخ داده و در صورت احصاء تخلفات، مدارکش را به دادگاه صالحه ارائه دهد.»
صابری همچنین تصریح کرده از آنجا که یک حقوقدان است این موضوع را سیاسی نمی‌بیند و تنها از منظر حقوقی آن را بررسی می‌کند.
غلامرضا انصاری، عضو شورای شهر تهران نیز در جلسه علنی شورای شهر از مهدی چمران، رئيس شورای شهر، درباره این گزارش پرسیده است. او به چمران گفته اگر از این موضوع مطلع بوده باید اعضای شورای شهر را هم در جریان می‌گذاشته است.
انصاری به روزنامه شرق گفته است: «اگر آنچه در گزارش سازمان بازرسی آمده، درست باشد، اتفاقی ناراحت‌کننده‌تر از فیش‌های حقوقی رخ داده است؛ چراکه اینجا با اقدامی غیرقانونی از پول مردم برداشته شده است.»

اعتراض روزنامه‌نگاران به ضرب و شتم همکارشان توسط نماینده مجلس

اعتراض روزنامه‌نگاران به ضرب و شتم همکارشان توسط نماینده مجلس

ضرب و شتم یک خبرنگار از سوی نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی با واکنش بیش از ۲۰۰ خبرنگار روبرو شده است. این روزنامه‌نگاران در نامه‌ای از علی لاریجانی خواسته‌اند تا این موضوع را پیگیری کند.
نادر قاضی‌پور، نماینده ضارب نادر قاضی‌پور، نماینده ضارب
روز یک‌شنبه ۷ شهریور (۲۸ اوت) در راهروی مجلس شورای اسلامی یک خبرنگار از سوی یک نماینده مجلس مورد ضرب وشتم قرار گرفت.
احسان بداغی خبرنگار پارلمانی روزنامه ایران که از سوی نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه مورد حمله و کتک قرار گرفت، ماجرا را این‌گونه روایت کرده است: «مصاحبه با آقای قاضی‌پور در راهروی مجلس در مورد تشکیل فراکسیون مناطق آذری‌نشین بود، آقای قاضی‌پور از منظر قومی از تشکیل فراکسیون دفاع می‌کرد و من پرسیدم آیا این کار موجب ایجاد شکاف قومی و هویتی نمی‌شود؟ آقای قاضی‌پور از من پرسید در انتخابات ۹۲ و ۹۴ به چه کسانی رای داده‌ام و وقتی من پاسخ دادم شروع کرد به تمسخر من و گرایش سیاسی ذکر شده. در ادامه آقای قاضی‌پور بحث را به مسائل مذهبی و انقلابی کشاند و من را به مواجهه با این مسائل متهم کرد و در همین حین به من حمله‌ور شد.»
این خبرنگار ادامه داده «آقای قاضی‌پور ابتدا مشتی به صورت من زد و دستگاه ریکوردر من که در حال ضبط مصاحبه بود را گرفت و بعد از اینکه تلاش کردم ریکوردم را پس بگیرم دو مشت دیگر به سرم زد.»
بیشتر بخوانید: نادر قاضی‌پور: بیدی نیستم که با این بادها بلرزم
غلامعلی جعفرزاده ایمان‌آبادی نماینده رشت نیز که شاهد این ضرب و شتم بوده، در صفحه اینستاگرام خود شرحی از این ماجرا نوشته است. او نوشته در راهروی مجلس مشغول انجام مصاحبه بوده که صدای داد و فریاد می‌شنود و ادامه داده: «در یک لحظه دوست خوب و مودب بنده آقای احسان بداغی را دیدم که توسط همکارمان جناب آقای قاضی‌پور به کمدهای جانامه‌ای کوبیده شد...منت و خواهشی که آقای بداغی می‌کرد تا بتواند از دستان پرقدرت همکار آذری زبانمان رهایی یابد انصافا متاثر شدم...»
پس از این ضرب و شتم، قاضی‌پور خبرنگار را کشان‌کشان به حراست مجلس می‌برد و حراست نیز فایل صوتی را که نشان می‌داده خبرنگار چه سوالاتی کرده و قاضی‌پور چه پاسخ‌هایی داده پاک می‌کند و از این خبرنگار تعهد می‌گیرد که دیگر باعث ناآرامی در مجلس نشود.
نادر قاضی‌پور پیشتر در زمان تبلیغات انتخابات مجلس نیز درباره کاندیداتوری زنان اظهارات بی‌ادبانه‌ای کرده بود که مورد اعتراض چند مقام دولتی نیز واقع شد اما با این حال توانست به مجلس راه یابد.
اعتراض ۲۰۸ روزنامه‌نگار
یک روز پس از این واقعه، ۲۰۸ روزنامه‌نگار و خبرنگار در نامه‌ای سرگشاده به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار رسیدگی به ضرب و شتم احسان بداغی توسط نادر قاضی‌پور شدند.
در این نامه که در سایت‌های مختلف داخل ایران منتشر شده آمده است: «مشت به صورت احسان بداغی خبرنگار پارلمانی روزنامه ایران، تنها مشت به دهان ارگان رسمی دولت نبود؛ مشت به صورت همه خبرنگارانی بود که جز پرسش، خطای دیگری ندارند. بی‌گمان سال‌هاست دوره شعبان بی‌مخ‌ها در خیابان گذشته است و چه تلخ است اگر مجلس شورای اسلامی – که نهاد قانونگذاری است و کاری جز پاسداشت قانون ندارد - از خیابان‌ها عقب بماند.»
بیشتر بخوانید: گوشی مد روز نماینده ارومیه
نویسندگان نامه در پایان نوشته‌اند: «ما امضا کنندگان این نامه ضمن محکومیت شدید این اتفاق، از جنابعالی می‌خواهیم با رسیدگی دقیق و سریع این بی احترامی عظیم به ساحت خبرنگاری در "خانه ملت" را پیگیری نمایید تا هم کسی که مشت به صورت خبرنگار کوبیده و هم کسی که او را با امحاء مدارک و تهدید خبرنگار یاری کرده، به مجازات برسند که اگر این گونه نشود، بیم آن می‌رود نماینده‌ای که دیروز گفت "مجلس جای کره الاغ و زن نیست" و امروز به صورت خبرنگار مشت می‌زند، فردا در صحن علنی مجلس چاقوکشی کند.»
تا کنون جوابی از سوی علی لاریجانی به این نامه داده نشده است.

نمایش استقرار اس ۳۰۰ پیرامون تأسیسات اتمی فردو در تلویزیون ایران

نمایش استقرار اس ۳۰۰ پیرامون تأسیسات اتمی فردو در تلویزیون ایران

شبکه خبر تلویزیون جمهوری اسلامی برای نخستین بار تصاویری از سامانه‌ی پیشرفته دفاع موشکی اس ۳۰۰، ساخت روسیه را در حالی که این سامانه در اطراف تأسیسات اتمی فردو استقرار می‌یافت، پخش کرد.
در این ویدئو یک کامیون حامل سامانه موشکی اس ۳۰۰ در فردو را می‌توان دید که پرتابگرهای موشکی آن آسمان را نشانه رفته‌اند. در ویدئوی شبکه خبر همچنین رادارهای جانبی این سامانه را می‌توان دیدکه نصب و فعال شده‌اند.
آن‌گونه که خبرگزاری فرانسه بامداد دوشنبه (۲۹ اوت / ۸ شهریور) گزارش داده، فرزاد اسماعیلی، فرمانده قرارگاه هوایی خاتم‌الانبیا، در گفت‌وگو با صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفته است که "تأسیسات اتمی ایران باید تحت هر شرایط ممکن مورد حفاظت قرار گیرند".
به گفته‌ی او تمرینات پدافند هوایی در اطراف مراکز هسته‌ای ایران هر ماه در چند نوبت انجام خواهد شد. اسماعیلی همچنین تصریح کرد که "این سیستم هنوز مستقر نشده، اما آسمان جمهوری اسلامی ایران امن‌ترین آسمان شده است."
تصویری هوایی در سال ۲۰۱۳ از تأسیسات اتمی فردو تصویری هوایی در سال ۲۰۱۳ از تأسیسات اتمی فردو
تأسیسات اتمی فردو که در دل کوهی در نزدیکی قم واقع است، پس از اجرای برجام در ماه ژانویه سال جاری میلادی اقدام به توقف غنی‌سازی اورانیوم کرد.
اولین محموله سامانه اس ۳۰۰ که ساخت روسیه است، در بهار امسال به جمهوری اسلامی تحویل داده شده بود.
خبرگزاری آلمان در آن زمان گزارش داده بود که جمهوری اسلامی بیش از هر چیز با سامانه پدافند موشکی اس ۳۰۰ در صدد حفاظت از نیروگاه‌ها و مراکز اتمی خود است.
بیشتر بخوانید: ایران رسما از سامانه موشکی "باور ۳۷۳" رونمایی کرد
حسین دهقان، وزیر دفاع ایران، ۲۱ اردیبهشت ماه نیز پس از بازید از نمایشگاه دستاوردهای قرارگاه پدافند به خبرنگاران گفته بود: «سیستم پدافندی و راهبردی اس۳۰۰ را در خدمت پدافند خاتم‌الانبیا قرار دادیم، البته مشابه همین سیستم با کارکرد و عملکرد همین سیستم را در داخل طراحی کردیم و امسال آن را به خط تولید می‌رسانیم.» اشاره او به سامانه موشکی "باور ۳۷۳" است که به‌تازگی رونمایی شد.
ماجرای طولانی سامانه اس ۳۰۰
خرید سامانه موشکی اس ۳۰۰ از روسیه موضوعی است که نزدیک به یک دهه پیش مطرح شده بود. در دی ماه سال ۱۳۸۶ مصطفی محمدنجار، وزیر دفاع وقت جمهوری اسلامی، از آمادگی روسیه برای فروش سیستم دفاع موشکی اس ۳۰۰ به ایران خبر داده بود؛ موضوعی که دولت روسیه آن را تکذیب کرد.
اما حدود یک سال بعد، در جریان سفر محمدنجار به مسکو، قراردادی به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار برای دریافت ۵ سامانه دفاعی اس ۳۰۰ میان کشورهای ایران و روسیه به امضاء رسید. روسیه مدتی بعد، با وجود امضای این قرارداد، اعلام کرد که به دلیل اعمال تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی، ارسال این سامانه دفاعی را به تعویق می‌اندازد.
مقامات جمهوری اسلامی در واکنش به عدم دریافت سفارش‌های تسلیحاتی به دیوان بین‌المللی داوری در ژنو شکایت کرده و خواستار پرداخت غرامتی ۴ میلیارد دلاری از سوی روسیه شده بودند. سرانجام در آوریل سال گذشته میلادی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، حکم ممنوعیت تحویل این سامانه‌ها به ایران را لغو کرد و اجرای این قرارداد و تحویل این سامانه به ایران نیز ممکن گردید.
بیشتر بخوانید: فرمانده ارتش: امسال سال ورود نیروی زمینی به حوزه موشکی است
خبرگزاری تسنیم، روز یکشنبه (۲۸ اوت / ۷ شهریور) در گزارشی در ارتباط با قرارداد بین ایران و روسیه از "خریداری چهار گردان سامانه اس ۳۰۰" خبر داده بود که به گفته مقامات روسیه و همچنین وزیر دفاع جمهوری اسلامی "تا کنون نیمی از این خرید، یعنی دو گردان" وارد ایران شده است.
طبق این گزارش هر گردان اس ۳۰۰ (مدل پی ام یو ۲) چهار خودروی حامل پرتابگر موشک را دربرمی‌گیرد که هر خودرو نیز چهار پرتابگر دارد و افزون بر این از "سامانه راداری، پست فرماندهی و ادوات جانبی دیگر" نیز برخوردار است.
سامانه موشکی اس ۳۰۰ می‌تواند همزمان ۱۰۰ هواپیمای جنگی را در ارتفاعی حدود ۳۰ کیلومتر و در فاصله‌‌ای به شعاع ۱۵۰ کیلومتری ردیابی کند و مورد هدف قرار دهد.

"آزادی مشروط" امید کوکبی از زندان

"آزادی مشروط" امید کوکبی از زندان

وکیل امید کوکبی، فیزیک‌دان ایرانی، از موافقت دادگاه با آزادی مشروط موکلش خبر داد. سازمان‌های حقوق بشری با توجه به وضعیت جسمی نگران‌کننده امید کوکبی خواستار آزادی او شده بودند. کوکبی بیش از ۵ سال در حبس به سر برده است.
امید کوکبی امید کوکبی
به گزارش خبرگزاری ایلنا سعید خلیلی، وکیل امید کوکبی، روز دوشنبه (۲۹ اوت / ۸ شهریور) ضمن اعلام خبر موافقت دادگاه با آزادی مشروط موکلش گفت: «با نظر موافق رئیس قوه‌ی قضاییه و با رأی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، باقی‌مانده محکومیت حبس آقای امید کوکبی مشمول آزادی مشروط قرار گرفته و با این وصف دیگر ایشان به زندان بازنخواهد گشت.»
او همچنین تصریح کرد که موکلش "از سه ماه پیش و پس از ترخیص از بیمارستان در مرخصی استعلاجی به سر می‌برد". خلیلی پیشتر نیز به خبرگزاری ایلنا گفته بود که بر اساس ماده ۵۰۲ آیین دادسری کیفری، امکان تعویق مجازات موکلش وجود دارد.
بیشتر بخوانید: عفو بین‌الملل: درمان امید کوکبی باید ادامه یابد
کوکبی که دانشجوی دکترای فیزیک با گرایش لیزر در دانشگاه تگزاس آمریکا است، در بهمن ماه ۱۳۸۹ به عنوان محقق مهمان برای دیداری کوتاه به ایران سفر کرده بود، اما هنگام خروج از ایران در فرودگاه بازداشت شد.
او پس از گذشت چند ماه به اتهام "ارتباط با دولت متخاصم" و "کسب درآمد نامشروع" در دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی به ۱۰ سال زندان محکوم گردید.
اتهام دادگاه در ارتباط با "کسب درآمد نامشروع" به این خاطر بود که دانشگاهی آمریکایی هزینه‌ی سفرهای تحقیقاتی و مطالعاتی کوکبی به ایران را پرداخت می‌کرد. دلیل اتهام "ارتباط با دولت متخاصم" نیز این بود که کوکبی پیش از این حاضر نشده بود، بورسیه جمهوری اسلامی شود، بلکه با بورسیه دانشگاه آمریکایی برای ادامه‌ی تحصیل به خارج رفته بود.
این فیزیکدان نخبه در طی بیش از ۵ سال حبس در زندان به بیماری سرطان کلیه مبتلا شد. او سرانجام در پی اعتراض‌های گسترده در بیمارستان بستری شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت.
بیشتر بخوانید: نامه‌ای با امضای ۱۶ هزار فعال سیاسی و مدنی برای آزادی امید کوکبی
در اواخر آوریل سال جاری میلادی ۲۰۱۶ نیز ۱۶ هزار نفر که در میان آن‌ها اسامی چهره‌های سرشناسی مانند شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، نسرین ستوده، حقوقدان و فعال حقوق بشر، محمد ملکی، رئیس سابق دانشگاه تهران، جعفر پناهی، کارگردان و ... بسیاری دیگر از نام‌های آشنا به چشم می‌خورد، در نامه‌ای به بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل، از او خواسته بودند برای آزادی امید کوکبی وارد عمل شود و از همه ابزارهای ممکن در این راه استفاده کند.

در همین زمینه:

پورمحمدی جنایتکاردرباره اعدام‌های ۶۷: خداوند گفت به کفار رحم نکنید

پورمحمدی جنایتکاردرباره اعدام‌های ۶۷: خداوند گفت به کفار رحم نکنید

مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری، در واکنش به نامه علی مطهری که از او خواسته بود درباره اعدام‌های سال ۶۷ توضیح دهد گفت: «افتخار می‌کنیم که دستور خدا را در رابطه با منافقین اجرا کردیم.»
انتشار فایل صوتی جلسه دیدار آیت‌الله منتظری با مصطفی پورمحمدی (نماینده وقت وزارت اطلاعات در زندان اوین)، حسینعلی نیری (حاکم شرع وقت)، مرتضی اشراقی (دادستان وقت) و ابراهیم رئیسی (معاون وقت دادستان) در تاریخ ۲۴ مرداد ۱۳۶۷ همچنان با واکنش روبروست.
علی مطهری، نماینده و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، از پورمحمدی خواسته بود به جای "مغالطه" در این باره توضیح داده و روشنگری کند.
پورمحمدی که برای بازدید از لرستان به خرم آباد رفته، در جمع خبرنگاران و در پاسخ به خبرنگاری که نظر او را درباره نامه مطهری پرسید گفت: «خداوند فرمودند بر کفار رحم نکنید چون آنها به شما رحم نمی‌کنند و به منافقان نباید رحم کرد چرا که اگر بتوانند شما را به خاک و خون می کشند که کشیدند.»
او ادامه داد: «ما افتخار می کنیم که دستور خدا را در رابطه با منافقین اجرا کردیم.»
بیشتر بخوانید: اعدام‌های ۶۷؛ یک فایل صوتی، چندین صدا و یک نام ماندگار
وزیر دادگستری دولت حسن روحانی همچنین در دفاع از حکم آیت‌الله خمینی برای اعدام مجاهدین و نیروهای چپ زندانی گفت: «امام راحل به ما یاد داد که در زمین دشمن بازی نکنیم و صحنه مبارزه را ما تعیین می‌کنیم و خودمان نقشه بکشیم.»
پورمحمدی تصریح کرد که با همین "نقشه" بود که جمهوری اسلامی توانست کشور را "از دشمنی و شر دشمنان، صهیونیست‌ها و منافقین" نجات دهد.
دو روز پیش علی مطهری طی نامه‌ای خطاب به پورمحمدی نوشت: « با توجه به اینکه از نظر اسلام و در حکومت اسلامی حتی به چنین جانیانی و طرفداران آنها نیز نباید ظلم شود آیا شایعاتی که درباره اتفاق سال ۶۷ درباره نحوه اجرای حکم امام (ره) گفته می‌شود صحت دارد یا خیر؟»
بیشتر بخوانید: مطهری: پورمحمدی در باره فایل صوتی آیت‌الله منتظری توضیح دهد
پورمحمدی پیشتر در دفاع از اعدام‌های سال ۶۷ گفته بود: «گروهی قصد دارند مجاهدین خلق را تطهیر کنند. اگر جدیت نیروهای انقلابی در آن زمان نبود نمی‌شد مقابل ضد انقلاب، گروهک‌ها و مجاهدین خلق ایستاد.»
در مرداد ۱۳۶۷ و پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران و پایان گرفتن جنگ هشت ‌ساله با عراق، به دستور آیت‌الله خمینی تعداد زیادی از زندانیان سیاسی که محاکمه شده و در حال گذراندن احکامشان بودند و برخی حتی حکمشان پایان گرفته بود پس از حضور در دادگاه‌هایی چند دقیقه‌ای اعدام شدند.

«پهپاد آمریکایی با اخطار پدافند ارتش از آسمان ایران دور شد»

«پهپاد آمریکایی با اخطار پدافند ارتش از آسمان ایران دور شد»

خبرگزاری تسنیم به نقل از قرارگاه پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی خبر داده که "یک پهپاد جاسوسی رادارگریز آمریکا" که از مرز افغانستان قصد ورود به ایران را داشته، با "اخطار" این قرارگاه، مسیر خود را تغییر داده است.
پهپاد MQ-9 (عکس از آرشیو) پهپاد MQ-9 (عکس از آرشیو)
خبرگزاری تسنیم، وابسته به نهادهای امنیتی، ظهر دوشنبه (۲۹ اوت/ ۸ شهریور) در خبری فوری نوشت که قرارگاه پدافند هوایی ارتش ایران "یک پهپاد رادارگریز آمریکایی" را در شرق ایران شناسایی کرده و در فاصله‌ی ۲۰ مایلی مرز ایران به آن هشدار داده است. بر این اساس، در پی این "اخطار"، هواپیما "مجبور به ترک منطقه" شده است.
بیشتر بخوانید: آمریکا مقررات پرواز پهپادهای خود را منتشر کرد
در خبر یادشده هوای بدون سرنشین "پهپاد جاسوسی" خوانده شده که "احتمالا قصد ورود به آسمان" ایران را داشته است. مبدأ پرواز پهپاد هم "یک پایگاه در قندهار افغانستان" معرفی شده است.
تسنیم به جزئیات بیشتری اشاره نکرده و مشخص نیست که این "پهپاد رادارگریز" چگونه شناسایی شده یا چه نوع اخطاری به آن داده شده است.

یکشنبه، شهریور ۰۷، ۱۳۹۵

عراق از ایران برای صدور نفت خود کمک می‌گیرد

عراق از ایران برای صدور نفت خود کمک می‌گیرد

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد وزارت نفت عراق می‌نویسد اگر گفت‌وگوهای بغداد و اربیل بر سر صادرات نفت کرکوک به شکست بینجامد، دولت مرکزی از خاک ایران برای صدور نفت استفاده خواهد کرد.
شرکت بازاریابی ملی نفت عراق (سومو) در صدد است در هفته آتی، برای صادرات نفت این کشور از طریق ترکیه، مذاکراتی را با مسئولان اقلیم آغاز کند. معاون وزیر نفت عراق، فیاض النما، روز جمعه ۲۶ اوت در مصاحبه‌ای درباره این موضوع گفت اگر مذاکرات بدون نتیجه پایان بگیرند، تلاش برای یافتن راه دیگری جهت فروش نفت خام عراق چه از طریق ایران و یا کشورهای دیگر انجام خواهد گرفت: «زیرا ما به پول نیاز داریم.»

عراق دومین تولید کننده بزرگ اوپک پس از عربستان سعودی است. ۹۵درصد از بودجه و مخارج عمومی این کشور از طریق فروش نفت تامین می‌شود. اقتصاد عراق هم اینک به دلیل سقوط بهای نفت و مقابله با داعش، در وضعیت وخیمی قرار دارد.

دولت اقلیم کردستان، تولید روزانه ۵۰۰هزار بشکه نفت خود را از طریق ترکیه صادر می‌کند. دولت مرکزی عراق قادر نیست این حجم از صادرات را به ایران تغییر مسیر دهد اما امکان آن را دارد که تولید نفت خود در حوالی استان کرکوک را تا سقف ۱۵۰هزار بشکه در روز از طریق ایران صادر کند.

رویترز به نقل از یک منبع مطلع عراقی می‌نویسد حصول توافق بین ایران و عراق در این زمینه می‌تواند چیزی مشابه قرارداد سواپ نفت بین تهران و کشورهای دریای خزر باشد. نام این منبع در گزارش رویترز محفوظ مانده است.

ایران می‌تواند واردات نفت عراق را در پالایشگاه‌های خود تصفیه کرده و آن را به نمایندگی از دولت بغداد از پایانه‌های خود در خلیج فارس صادر کند. عراق بنادری در خلیج فارس دارد اما این بنادر مستقیما از طریق خط لوله با حوزه‌های نفتی شمال کرکوک متصل نیستند.

"حسن نیت دولت مرکزی"

معاون وزیر نفت عراق گفته است که صادرات نفت به ترکیه از طریق خطوط لوله مناطق تحت کنترل کردها، نشانه‌ای است از حسن نیت دولت مرکزی برای دعوت کردها به مذاکره.

رویترز به نقل از النما نوشت که این امر بر اساس تصمیم حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق و در چارچوب "پاره‌ای تفاهم‌ها" بین بغداد و اربیل و به خاطر پرهیز از آسیب دیدن مخازن جریان یافته است

به گفته النما، شرکت نفت شمال عراق، پمپاژ روزانه ۷۵هزار بشکه نفت خام از کرکوک را از هفته گذشته شروع کرده است.

او می‌گوید اگر توافقی نهایی بین بغداد و اربیل روی دهد، صادرات نفتی روزانه یکصد هزار بشکه می‌شود. بنا بر اظهارات النما، حدود ۲۰ هزار بشکه نفت به پالایشگاه سلیمانیه منتقل می‌شود که در حوزه اقلیم کردستان قرار دارد و ۳۰ هزار بشکه دیگر در کرکول تصفیه خواهد شد.

این خط لوله نفت خام را به بندر جیحان در دریای مدیترانه منتقل می‌کند؛ جایی که کردها نفت خود را به طور مستقل در بازارهای جهانی به فروش می‌رسانند.
بیشتر بخوانید: ترکیه تعمیر خط لوله نفتی کردستان عراق را آغاز کرد

دولت خودگردان کردستان عراق از ماه مارس ۲۰۱۶ از بغداد خواست تا استخراج نفت کرکوک را از سر گیرد تا اربیل بتواند توان خود را روی مبارزه با داعش متمرکز کند.

یکی از سخنگویان دولت خودگردان کردستان عراق در ماه ژوئن به رویترز گفته بود که کردها آماده عقد قراردادی با بغداد در این زمینه هستند به شرط آن که دولت مرکزی تضمین کند که ماهانه یک میلیارد دلار به آنها بپردازد؛ مبلغی که دو برابر بیشتر از درآمد کنونی اربیل از فروش مستقیم نفت است.

دولت مرکزی عراق مایل است صادرات نفت کردستان عراق را به عنوان ابزار کنترل دولت اقلیم، تحت نظارت خود داشته باشد.

صفین دیزایی، سخنگوی اقلیم کردستان در ماه ژوئن گفته بود اگر بغداد بگوید نفت خود را بدهید و ما به شما ۱۷درصد بودجه‌تان یعنی معادل یک میلیارد را می‌دهیم، منطقی است که با این پیشنهاد موافقت کنیم. او افزوده بود که نفت اقلیم چه به بازارهای جهانی بروند و چه از طریق بغداد به فروش برسند، تفاوتی برای اربیل ندارد: «ما آماده دیالوگ با بغداد هستیم.»

اقلیم کردستان تحویل نفت خود به دولت مرکزی را از یک سال قبل متوقف کرد و این تصمیم وقتی گرفته شد که پرداختی‌های دولت مرکزی به اربیل، به ماهانه ۴۰۰ میلیون دلار کاهش یافت

جلوگیری وزارت اطلاعات از برگزاری مجمع عمومی کانون نویسندگان

جلوگیری وزارت اطلاعات از برگزاری مجمع عمومی کانون نویسندگان

کانون نویسندگان ایران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی از برگزاری مجمع عمومی سالانه‌ی این کانون جلوگیری کرده است. در این مجمع قرار بود "هیئت دبیران" جدید کانون انتخاب شود.
قرار بود روز جمعه (۲۶ اوت/ ۵ شهریور) مجمع عمومی کانون نویسندگان ایران با هدف انتخاب "هیئت دبیران" جدید در منزل یکی از اعضا برگزار شود؛ این جلسه اما با حضور ماموران امنیتی لغو شد. این خبر را کانون نویسندگان ایران در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است.
بر این اساس، در ۱۰ روز اخیر فاطمه سرحدی‌زاده، اکبر معصوم‌بیگی، علی‌رضا عباسی، قارن سوادکوهی و رضا خندان مهابادی، پنج عضو ارشد کانون نویسندگان، به وزارت اطلاعات احضار شده‌اند؛ به آنان تاکید شده بوده از برگزاری مجمع عمومی خودداری کنند.
کانون نویسندگان ایران شهریورماه ۱۳۹۳ اعلام کرد که مجمع عمومی این کانون در روز هفتم شهریور همان سال پس از ۱۲ سال ممانعت نیروهای امنیتی بار دیگر برگزار شده است. شهریورماه ۱۳۹۴ نیز خبر تشکیل مجمع عمومی این کانون منتشر شد.
این کانون در سال ۱۳۴۷ تشکیل شده و یکی از اصلی‌ترین نهادهای غیر دولتی نویسندگان در ایران برشمرده می‌شود. دست‌اندرکاران کانون نویسندگان همواره بر غیر سیاسی بودن این تشکل و فعالیت‌های آن تأکید کرده‌اند. فعالیت‌های کانون اما همواره برای دولت‌ها حساسیت‌برانگیز بوده است.
حمله به دفتر کانون نویسندگان ایران در سال ۱۳۶۰، سانحه‌ای که در سال ۱۳۷۵ برای اتوبوس حامل گروهی از نویسندگان به ارمنستان رخ داد، ممانعت از برگزاری مجمع عمومی در سال‌های مختلف و قتل محمد مختاری و جعفر پوینده، دو عضو این کانون (پرونده موسوم به ‌"قتل‌های زنجیره‌ای") از نمونه رخدادهای سیاسی هستند که برای این تشکل صنفی-فرهنگی رخ داده‌اند.
در بیانیه کانون نویسندگان ایران که در پی لغو مجمع عمومی این نهاد صادر شده، آمده است: «ما بارها اعلام کرده‌ایم نویسنده‌ایم و ما را با قدرت سیاسی کاری نیست، اما مخالف سانسور و خواهان آزادی بیان و اندیشه بی هیچ حصر و استثنا برای همگان هستیم و بدیهی است مجامع عمومی کانون نیز هدفی جز این را دنبال نمی‌کنند».
کانون نویسندگان ایران سه ماه پیش هم در نامه‌ای خطاب به حسن روحانی خواسته بود دولت وفاداری به آزادی را در عمل نشان دهد. این تشکل، سانسور و حذف در نمایشگاه کتاب تهران را ناقض سخنان رئیس جمهوری اسلامی در دفاع از آزادی نویسندگان و ناشران خوانده بود.

مجلس خوفتگان : اعدام‌های ۶۷ دوراندیشانه و درست بوده است

مجلس خوفتگان : اعدام‌های ۶۷ دوراندیشانه و درست بوده است

دبیرخانه مجلس خوفتگان رهبری جمهوری اسلامی در واکنش به انتشار فایل صوتی آیت‌الله حسینعلی منتظری در رابطه با اعدام‌های دهه‌‌ی شصت اعلام کرد که تصمیم آیت‌الله خمینی در این باره "درست و دوراندیشانه" بوده است.
انتشار فایل صوتی جلسه مشترک آیت‌الله حسینعلی منتظری با هیئت تصمیم‌گیر اعدام‌های گسترده در سال ۱۳۶۷، بحث گسترده‌ای را در داخل و خارج از ایران دامن زد. حال مجلس خبرگان رهبری جمهوری اسلامی نسبت به این فایل صوتی واکنش نشان داده است.
حسینعلی منتظری در این فایل صوتی منتشر شده خطاب به گروه تصمیم‌گیر برای احکام اعدام گفته بود: «به نظر من بزرگترین جنایتی که در جمهوری اسلامی شده و در تاریخ ما را محکوم می‌کنند به دست شما انجام شده و شما را در آینده جزو جنایتکاران توی تاریخ می‌نویسند.»
منتظری در رابطه با نقش آیت‌الله خمینی در تأیید این احکام اعدام می‌گوید: «من می‌خوام پنجاه سال دیگه برای آقای خمینی قضاوت نکنند بگویند آقا یک چهره خونریز سفاک و هتاکی بود [...] چهره ولایت فقیه را ما کریه نشان دادیم.»
بیشتر بخوانید: مطهری: پورمحمدی در باره فایل صوتی آیت‌الله منتظری توضیح دهد
اعضای هیئت قضایی که در ۲۴ مرداد ۱۳۶۷ با منتظری ملاقات کرد، عبارت بودند از: حسینعلی نیری (حاکم شرع وقت)، مرتضی اشراقی (دادستان وقت)، ابراهیم رئیسی (معاون وقت دادستان) و مصطفی پورمحمدی (نماینده وقت وزارت اطلاعات در زندان اوین).
در این سال هزاران زندانی سیاسی وابسته به سازمان مجاهدین خلق و گروه‌های چپ بدون محاکمه به جوخه‌های اعدام سپرده شدند. برخی از این زندانیان یک بار در دادگاه محاکمه شده و محکومیت خود را می‌گذراندند.
مجلس خبرگان: فهم تصمیم خمینی برای عده‌ای دشوار است
دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری جمهوری اسلامی روز یکشنبه ۷ شهریور (۲۸ اوت) در این رابطه بیانیه‌ای منتشر کرد.
بیشتر بخوانید: "آخرین فرصت گل"؛ آخرین یادگارهای اعدام‌شدگان سیاسی و عقیدتی
به گزارش خبرگزاری فارس، در این بیانیه از جمله آمده است: «شاید هنوز هم برای عده‌ای درک تصمیم تاریخی و انقلابی حضرت امام خمینی [...] در برخورد جدی و بدون مسامحه با منافقین و محاکمه عادلانه سران و برخی اعضای گروهک منافقین در سال ۶۷ و نشان دادن فهم عمیق و دوراندیشانه آن مرد الهی در حفظ نظام اسلامی [...] دشوار باشد.»
بیانیه مجلس خبرگان اعدامی‌های سال ۶۷ را وابسته به سازمان مجاهدین خلق ایران معرفی می‌کند و می‌گوید که این اعدام‌ها در واکنش به اقدامات مسلحانه این سازمان بازمی‌‌گردد. در حالی که صدها نفر از اعضا و فعالان گروه‌هایی که نه مجاهد بودند و دست به اقدام مسلحانه زده بودند نیز اعدام شدند. مجلس خبرگان هیچ اشاره‌ای به این گروه از اعدام‌شدگان نمی‌کند.
دبیرخانه مجلس خبرگان در بیانیه‌ی خود می‌گوید "منافقین"، که منظورش سازمان مجاهدین خلق است، "بیش از هفده هزار نفر" را کشتند و اگر با آنها "مقابله جدی نمی‌شد" افراد بیشتری را قربانی می‌کردند.
دبیرخانه مجلس خبرگان مدعی است که انتشار فایل صوتی آیت‌الله منتظری پس از سه دهه "با اهداف شومی" صورت گرفته است.
این مجلس همچنین مدعی است که آمریکا هر از گاهی با بهانه‌های گوناگون می‌کوشد «جایگاه رفیع رهبری فقیه عادل در عصر غیبت را در بین مردم و متدینین، متزلزل ساخته و از سوی دیگر جریان نفاق را با مظلوم نمایی تطهیر نماید».
"آیت‌الله خمینی اعتقاد به قضاوت تاریخ نداشت"
پس از انتشار فایل صوتی آیت‌الله منتظری، علی فلاحیان، وزیر اطلاعات دوران قتل‌های زنجیره‌ای و عضو کابینه هاشمی رفسنجانی در رابطه با تصمیم آیت‌‌الله خمینی در مورد اعدام‌های ۶۷ گفته است که خمینی معتقد بود «باید حکم خدا را اجرا کرد و توجهی به قضاوت تاریخ نداشت».
بیشتر بخوانید: فلاحیان: امام معتقد بود نباید به قضاوت تاریخ توجه کرد
انتشار عمومی نوار صحبت‌های حسینعلی منتظری در مورد اعدام‌های دسته‌جمعی تابستان ۱۳۶۷ بیش از هر رویداد دیگری سکوت مقام‌ها و مراجع رسمی درباره آن کشتار را شکست. با وجود این‌که پیش از این هم در کتاب خاطرات آیت‌الله منتظری به این موضوع اشاره شده بود، کمتر مقام و مرجعی در ایران در این مورد موضع‌گیری کرده بود.
پس از انتشار نوار، مقام‌ها و شخصیت‌های جمهوری اسلامی که به آن واکنش نشان دادند، در قریب به اتفاق موارد اعدام‌های یادشده را لازم و ضروری برشمردند.
تنها مصطفی تاج‌زاده، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران، در واکنش به فایل صوتی آیت‌الله منتظری از بازماندگان قربانیانی که عضو سازمان مجاهدین خلق نبودند، عذرخواهی کرد.

در همین زمینه:

۳۰ نماینده خواستار بررسی صلاحیت مطهری برای نایب رئيسی مجلس شدند