"مسافران ایرانی ترکیه بستهای از اشخاص ناشناس قبول نکنند"
ممنوعیت اعزام تورهای گردشگری از ایران به ترکیه در پی رایزنیها تهران و
آنکارا و همچنین "درخواستهای مکرر ترکیه" لغو شده است. سرکنسول ایران در
آنکارا ضمن اعلام این خبر توصیههایی را به مسافران ایرانی ارائه کرده است.
محسن مرتضاییفر، سرکنسول جمهوری اسلامی در استانبول در گفتوگو با
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، توصیههایی را به ایرانیان برای سفر به
ترکیه ارائه داد. او در این مصاحبه از سفر سالانه یک میلیون و ۶۰۰ تا
یکمیلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر ایرانی به ترکیه سخن گفت.سرکنسول ایران همچنین تاکید کرد که در صورت بروز هر مشکلی برای اتباع ایرانی در ترکیه "قطعاً به موضوع ورود پیدا کرده و مراتب اعتراض خود را به کشور میزبان ارائه و اقامه دعوی خواهیم کرد".
ایران پس از کودتای نافرجام در ترکیه در ۱۵ ژوئیه سال جاری میلادی سفر گردشگران به این کشور را ممنوع کرده بود، اما آنگونه که در گزارش ایسنا آمده است، با رایزنیهای انجامشده میان دو کشور و نیز درخواستهای مکرر دولت ترکیه برای رفع این ممنوعیت، این منع برداشته شد.
پیشتر رضا هاکان تکین، سفیر ترکیه در ایران خواهان آن شده بود که جمهوری اسلامی هر چه سریعتر ممنوعیت ارائه خدمات آژانسهای مسافرتی ایران برای سفر به ترکیه را لغو کند.
شمار توریستهای ایرانی در ترکیه در سال ۲۰۱۳ با رقم دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به اوج خود رسید. این رقم اما در سال ۲۰۱۵ و در پی آغاز دوباره جنگ میان دولت ترکیه و حزب کارگران کردستان ترکیه (پکک) و نیز افزایش اقدامات تروریستی گروههایی مانند داعش کاهش چشمگیری یافت و به یک میلیون و یک صد هزار نفر رسید.
مرتضاییفر اما همچنان به گردشگران ایرانی توصیههایی کرده است، از جمله اینکه حتما از تورها بخواهند تا آنها را بیمه کنند، چرا که به گفته او "با پیش آمدن یک حادثه در سفر امکان دارد هزینههای سنگینی بر آنها تحمیل شود که در صورت بیمه بودن، تور موظف به پرداخت هزینهها خواهد بود".
سرکنسول جمهوری اسلامی در آنکارا همچنین به دلیل وقوع مکرر حملات تروریستی در ترکیه از ایرانیان خواسته تا در مناطق پرتردد رفتوآمد نکنند.
به گفته مرتضاییفر چند ایرانی نیز در حملات تروریستی ترکیه کشته شدهاند. او خاطرنشان ساخت که در حادثه مرزی، فرودگاه و حمله انتحاری در ترکیه سه شهروند ایرانی کشته شدهاند که پروندههای رسیدگی به مرگ آنان در دست پیگیری است.
او در این باره نیز به گردشگران ایرانی در ترکیه توصیهکرده که در اینگونه موارد حتما وکیل بگیرند: «هرگاه به واسطه چنین حوادثی یا موارد دیگر اتباع ما جان و مالشان در خطر بیفتد، باید با گرفتن وکیل از ترکیه درخواست خسارت کنند. در صورتی که آنها وکیل بگیرند، وزارت خارجه هم از حقوق اتباع ایرانی حمایت خواهد کرد. با این حال نباید فراموش کرد که بررسی پروندههای حقوقی بسیار زمانبر است.»
توصیه مهم دیگر مرتضاییفر به ایرانیان این است که "به هیچ عنوان از سایرین بستههایی را برای آوردن به ایران قبول نکنند" چرا که به گفته او غیر از احتمال حملات تروریستی، احتمال سوءاستفاده از افراد برای حمل مواد مخدر هم وجود دارد. سرکنسول ایران تاکید کرده که شهروندان ایرانی "به محض بروز حادثه به کنسولگریها مراجعه کرده و از آنها درخواست کمک کنند".
به گفتهی رضاییفر پروازهای ایران به ترکیه هیچگاه متوقف نشده بود و تنها پس از کودتا، تورهای گردشگری لغو شده بودند که آنها هم از سر گرفته شدهاند.
او همچنین شایعه لزوم دریافت ویزای ترکیه برای ایرانیان این شایعه را رد کرد و گفت: «در هیچ یک از اجلاس کمیسیونهای کنسولی در رابطه با موضوع روادید بین ایران و ترکیه موضوعی مطرح نشده و هیچ وقت روادید بین ایران و ترکیه در دستور کار نبوده است، بهویژه در حال حاضر که ترکیه برای افزایش توریست با سایر کشورها هم لغو روادید انجام میدهد.»
اتباع ایران برای سفر به ترکیه نیازی به دریافت ویزا ندارند و تنها در بدو ورود به خاک ترکیه مهر ورود در گذرنامههایشان درج میشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر