علی مطهری از سیاستمداران اصولگرای ایران و نایب‌رییس پارلمان این کشور، در نامه‌ای خطاب به مصطفی پورمحمدی‌، وزیر دادگستری، در واکنش به اظهاراتش درباره اعدام‌های سال ۶۷، او را به «پاسخ ندادن و توضیح واضحات» متهم کرد.
به گزارش رسانه‌های ایران، مطهری پیشتر نیز از وزیر دادگستری خواسته بود به عنوان نماینده وزارت اطلاعات در هیئت قضایی عامل اعدام هزاران مخالف سیاسی، توضیح دهد که نحوه اجرای حکم روح‌الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران درباره اعدام‌های سال ۶۷ چگونه بوده است. مصطفی پورمحمدی در سال ۶۷ از اعضای هیاتی بود که به دستور خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی درباره اعدام زندانیان سیاسی و عقیدتی در تابستان ۶۷ تصمیم گرفتند.
پورمحمدی پنجشنبه ۴ شهریور ماه، طی سحنانی در شورای اداری استان همدان از گروه مجاهدین خلق به عنوان «دشمنان خون‌آشام ایران» نام برد و گفت که بعضی به‌دنبال تطهیر این گروه هستند. آقای پورمحمدی این سخنان را در واکنش به انتشار فایل صوتی آیت‌الله حسینعلی منتظری مرجع تقلید منتقد ایران درباره اعدام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ بیان کرد که هنگام اعدام‌ها، قائم مقام رهبری بود.
وبسایت رسمی آیت اﻟله حسینعلی منتظری اخیرا، فایل صوتی سخنان او را درباره اعدام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ منتشر کرده بود. بر پایه این سند آیت‌الله منتظری از اعدام‌های ۶۷ به عنوان «بزرگترین جنایت در جمهوری اسلامی» یاد کرده، که در آینده از آیت‌الله خمینی «چهره‌ای سفاک و خونخوار» ترسیم می‌کند.
در شرحی که همراه با فایل صوتی صحبت‌های آیت الله منتظری منتشر شده، آمده است که چون «دانستن حق مردم است»، این فایل منتشر می‌شود و پیشتر هم اسناد مکتوب مربوط به اعدام‌های تابستان ۱۳۶۷ ارائه شده است: «آیت‌الله منتظری پس از اطلاع از این اعدام‌ها و در جهت توقف آن، علاوه بر نگارش دو نامه به آیت‌الله خمینی، در تاریخ ۲۴ مرداد ۱۳۶۷ دیداری با آقایان نیری (حاکم شرع)، مرتضی اشراقی (دادستان)، ابراهیم رئیسی (معاون دادستان) و مصطفی پورمحمدی (نماینده اطلاعات در اوین) داشتند که شرح آن در پیوست شماره ۱۵۵ کتاب خاطرات آمده است. اینک فایل صوتی این دیدار با امانتدارى و بدون هیچ ویرایشی برای اولین بار منتشر مى‌گردد.»
اعدام های سال ۶۷ در پی انجام عملیات موسوم به فروغ جاویدان توسط سازمان مجاهدین خلق ایران و حمله اعضای این سازمان از خاک عراق به داخل ایران، صورت گرفت.
در پی عملیات شکست خورده فروغ جاویدان آیت اﻟله خمینی رهبر جمهوری اسلامی، به دستگاه قضایی دستور داد که هر زندانی سیاسی که بر موضع خود باقی است را اعدام کند. در پی این حکم، تنها طی دو ماه برای بسیاری از زندانیان سیاسی حکم اعدام صادر و اعدام شد.
بیشتر اعدام شدگان از میان اعضای زندانی سازمان مجاهدین خلق بوده و برخی از آنان از اعضای گروه های چپ نظیر چریک‌های فدایی خلق بودند.
تعداد قربانیان این واقعه نزد مراجع مختلف متفاوت و بین ۲۵۰۰ تا ۵۰۰۰ نفر است. در حالی که آیت‌الله منتظرش شمار اعدام شدگان را حدود ۳۸۰۰ تن برآورد کرده، اما سازمان مجاهدین خلق مدعی است ۳۰ هزار تن از اعضایش در سراسر ایران اعدام شده‌اند.