ابراز «شرمندگی» و «عذرخواهی» مرتضوی از حوادث بازداشتگاه کهریزک
بازداشتگاه کهریزک یکی از مکانهای نگهداری بازداشت شدگان در جریان ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ ايران بود. در این بازداشتگاه دست کم سه تن از دستگیر شدگان به نامهای محسن روح الامینی، محمد کامرانی و امیر جوادی فر، زیر شکنجه و در جریان بازجویی کشته شدند.
پس از فاش شدن کشته شدن تعدادی از بازداشت شدگان کهریزک، آيت الله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران دستور تعطیلی این بازداشتگاه و تحقیق درباره عاملان مرگ بازداشت شدگان را داد.
سعید مرتضوی، حسن زارع دهنوردی معروف به قاضی حداد و قاضی علی اکبر حیدری فر، در ماجرای کهریزک متهم شناخته شده و برکنار شدند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم نزدیک به نهادهای امنیتی ایران، یکشنبه ۱۱ سپتامبر، سعید مرتضوی با ارائه نامهای به دادگاه رسیدگی کننده به جرایم بازداشتگاه کهریزک، نوشته است: «در رابطه با واقعه خونبار تیرماه (۲۰۰۹ میلادی)۸۸ که متعاقب فتنه بزرگ و توطئه پس از انتخابات ریاست جمهوری به وقوع پیوست رهبری معظم انقلاب به خاطر عمق فاجعه از آن به جنایت تعبیر فرمودند. به عنوان دادستان وقت عمیقا ابراز تأسف و اعتذار مینمایم و از مقام شهیدان مظلوم این حادثه جوادیفر، روحالامینی و کامرانی طلب پوزش نموده و علو درجات آنها را از خداوند بزرگ مسئلت مینمایم».
اصولگرایان ایران از جمله علی خامنهای، به اعتراضهای پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹، «فتنه» میگویند.
در بخش دیگری از نامه مرتضوی آمده است: «اینجانب به عنوان دادستان وقت تهران در پیشگاه خداوند و وجدان خود از وقوع این حادثه هولناک اگرچه خداوند باریتعالی عالم است، در شکلگیری آن هیچ عمدی نبوده، ابراز شرمندگی میکنم».
پس از اعلام انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۰۹، اصلاح طلبان که میگفتند تقلب گسترده و سازماندهی شده روی داده، دست به اعتراض زدند. حاصل سرکوب این اعتراضها، کشته شدن دهها تن در خیابانها و بازداشتگاهها بود
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر