پنجشنبه، شهریور ۲۵، ۱۳۹۵

شکوائیه عربستان از ایران به شورای امنیت سازمان ملل

شکوائیه عربستان از ایران به شورای امنیت سازمان ملل

نماینده عربستان در سازمان ملل طی نامه‌ای به شورای امنیت، ایران را متهم کرده که با ارسال سلاح به یمن قطعنامه ۲۲۱۶ این شورا را نقض کرده است. امیر مکه نیز گفته علیرغم "دروغ‌ها و اتهامات" حج امسال بدون حادثه برگزار شد.
عبدالله معلمی سفیر عربستان در سازمان ملل عبدالله معلمی سفیر عربستان در سازمان ملل
دامنه تنش‌های میان ایران و عربستان ظاهرا به شورای امنیت سازمان ملل کشیده می‌شود. روزنامه سعودی الریاض روز پنج‌شنبه ۲۵ شهریور (۱۵ سپتامبر) گزارش داد که عربستان سعودی طی نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل خواستار آن شده که این شورا جلوی ارسال اسلحه از ایران به یمن را بگیرد.
عبدالله معلمی نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل در این نامه مدعی شده که ایران با ارسال سلاح به یمن قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت را تقض کرده است.
قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت که در آوریل ۲۰۱۵ تصویب شد نیروهای نظامی در یمن را تحریم تسلیحاتی کرده است.
ایران بارها ارسال سلاح به شورشیان حوثی یمن را تکذیب کرده است.
بیشتر بخوانید: "ایران و عربستان در حال جنگ سرد هستند"
نماینده عربستان در سازمان ملل نوشته موشک‌های بالستیکی که از یمن به سمت مراکز نظامی عربستان شلیک شده‌اند از سوی ایران در اختیار شورشیان شیعه قرار داده شده‌اند.
سفیر عربستان در سازمان ملل گفته است: «تجاوزها به شهرهای مرزی عربستان سعودی با استفاده از موشک‌های ساخت ایران انجام شده‌اند. ریاض بارها با انتقال محموله‌های غیرقانونی ایران مقابله کرده است. قاچاق سلاح از ایران به یمن نه تنها نقض قوانین بین المللی است بلکه امنیت پادشاهی عربستان سعودی، یمن و منطقه را تهدید می کند.»
معلمی همچنین گفته ریاض قربانی حملات گروه‌های شبه نظامی حوثی و عبدالله صالح است و موشک‌ها و خمپاره‌های این گروه‌ها تا کنون منجر به "تلفات انسانی و مادی و تخریب زیرساخت‌ها و آسیب به بیمارستان‌ها و مدارس شده است".
بیشتر بخوانید: رئیس دفتر خامنه‌ای: بین ایران و آل ‌سعود دریای خون است
علی عبدالله صالح رئیس‌جمهور سابق یمن و رهبر حزب حاکم سابق "کنگره عمومی مردمی" است. او از سوی ایران حمایت می‌شود. نیروهای صالح به همراه شیعیان حوثی، صنعا پایتخت یمن را در اختیار دارند.
در مقابل عربستان از دولت عبد ربه منصور هادی حمایت می‌کند که از سوی سازمان ملل به عنوان دولت رسمی یمن شناخته می‌شود. هادی هم‌اکنون در ریاض به سر می‌برد اما نیروهایش بندر عدن در جنوب یمن را در کنترل خود دارند.
عربستان از ماه مارس سال ۲۰۱۵ ائتلافی از کشورهای عربی تشکیل داد که به حملات هوایی علیه مواضع شورشیان دست می‌زنند. در اثر این بمباران‌ها تا کنون تعداد زیادی غیر نظامی و کودک کشته شده‌اند.
ادامه دعوا بر سر مراسم حج
دامنه اختلافات ایران و عربستان تنها محدود به یمن نیست. شرکت نکردن ایرانیان در مراسم حج امسال، اختلافات دو کشور در این زمینه را نیز تشدید کرده است.
در آخرین اظهارنظرها، خالد الفیصل، شاهزاده سعودی و امیر منطقه مکه، روز چهارشنبه، ۲۴ شهریور، با انتقاد تلویحی از ایران گفت: «علیرغم دروغ‌ها و اتهام‌هایی که برخی افراد مطرح کردند تا مقام‌های عربستان سعودی را به بی‌کفایتی در برگزاری مراسم حج متهم کنند، حج امسال بدون هیچ حادثه‌ای برگزار شد.»
بیشتر بخوانید: عربستان کانال تلویزیونی حج به زبان فارسی راه‌اندازی کرد
این شاهزاده سعودی سپس با نام بردن از ایران ادامه داد: «عربستان در مسائل داخلی ایران دخالت نمی‌کند، اما در عین حال اجازه نخواهد داد که از اماکن مقدس و مراسم حج، برای مقاصد سیاسی استفاده شود.»
امیر مکه همچنین از رهبران مذهبی مسلمانان جهان خواست تا با فرقه‌گرایی مبارزه کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر