پنجشنبه، شهریور ۱۸، ۱۳۹۵

"حمله به سفارت عربستان پیگیری حقوقی حادثه منا را مشکل کرد"

"حمله به سفارت عربستان پیگیری حقوقی حادثه منا را مشکل کرد"

به گفته معاون کنسولی وزارت خارجه ، قبل از حمله به سفارت عربستان در تهران دو وکیل سعودی حاضر به پیگیری حادثه منا بودند.در همین حال، ایران از موضع شورای همکاری خلیج فارس در مشاجره میان ایران و عربستان انتقاد کرده است.
در واکنشی شدید به سخنان اخیر آیت‌الله خامنه پیرامون حادثه حج، عبداللطیف الزیانی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، این سخنان را "تحریک‌آمیز" و "اتهامات باطل" و علیه رهبران عربستان سعودی توصیف کرد و گفت که هدف از این این موضع‌گیری "سیاسی" کردن حج است.
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در آستانه فرارسیدن مراسم حج امسال، مقام‌های عربستان سعودی را "گمراهان روسیاه"، "وقیح و بی‌شرم" و "شجره خبیثه ملعونه" توصیف کرد. به دنبال این سخنان بود که جنگ لفظی میان رهبران ایران و عربستان بازهم شدیدتر شد.
بیشتر بخوانید: خامنه‌ای: آل‌سعود لیاقت اداره حرمین را ندارد
روز پنج‌شنبه (۱۸ شهریور/۸ سپتامبر) سخنگوی وزارت امور خارجه نسبت به موضع‌گیری دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس واکنش نشان داد و گفت که آن‌چه در منا گذشته "بی‌کفایتی و ناتوانی حاکمان آل سعود در مدیریت" حج را آشکار ساخته است.
ایران می‌گوید در حادثه حج بیش از هفت هزار نفر از زائران کشته شده‌اند. عربستان سعودی هنوز هم مسئولیت آن‌چه در حج سال گذشته رخ داده است را به عهده نگرفته است. آن‌چه ایران را پس از این حادثه در برابر عربستان سعودی در موضع ضعف قرار داد، حمله گروهی در تهران و مشهد به سفارت عربستان سعودی بود که بازتابی بسیار گسترده و به شدت به ضرر دولت ایران در عرصه جهانی بویژه در میان کشورهای منطقه داشت.
بیشتر بخوانید: "ایران و عربستان در حال جنگ سرد هستند"
حسن روحانی روز گذشته ( ۱۷ شهریور/ ۷سپتامبر) در جلسه هیئت دولت ایران گفت «دولت عربستان در قبال بی‌کفایتی خود تحت فشار سیاسی و حقوقی دولت ایران قرار گرفت و به دنبال بهانه‌ای بود که خود را از آن رها کند و متأسفانه تعدادی نادان و احساساتی این بهانه را در اختیار دولت عربستان قرار دادند تا با فرار رو به جلو و نمایش قطع رابطه سیاسی، خودش را از فشارهای سیاسی و حقوقی دولت ایران برهاند.»
با این حال ایران می‌گوید که در حال پیگیری ماجرا حج و کشته شدن گروهی از زائران ایرانی است. حسن قشقاوی، معاون وزارت خارجه گفته است که ایران از طریق نمایندگی‌های وزارت امور خارجه با "وکلای اقصی نقاط جهان" و همچنین وکلا و حقوقدانان داخلی مذاکره کرده و «همه آن‌ها بر این عقیده بودند که نمی‌توان در دیوان‌های بین‌المللی دادگستری و کیفری که تنها مراجع بین‌المللی قضایی هستند طرح دعوی کرد زیرا فرآیند عضویت ما و عربستان در این مراجع کامل نیست.»
حسن قشقاوی هم‌چنین گفت که «پیش از واقعه سفارت عربستان، با ۲۸ وکیل سعودی در ریاض گفتگو کرد و دو تن از آنان وکالت ما را پذیرفتند.»
بیشتر بخوانید: خامنه‌ای: جهان اسلام گریبان حاکمان سعودی را رها نکند

در همین زمینه:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر