چهارشنبه، خرداد ۱۷، ۱۳۹۶

واردات "خرمای اسرائیلی" به ایران قانونی بوده است

واردات "خرمای اسرائیلی" به ایران قانونی بوده است

پس از یک سال ۹ کامیون خرمای محصول اسرائیل در ایران با حکم قضایی نابود شد. جنجال بر سر ورود "قانونی" این محموله‌ها آن‌هم از کشوری که ایران ۳۸ سال است هرگونه ارتباط با آن را ممنوع کرده، هنوز هم ادامه دارد.
Deutschland Tunesien Geschenk Datteln (Farjana K. Godhuly/AFP/Getty Images) عکس تزئینی است
بیش از یک سال پیش خبر ورود ۹ کامیون "خرمای اسرائیلی" به کشوری که خود درصد بالایی از خرمای جهان را تولید می‌کند، در محافل سیاسی و رسانه‌ای جمهوری اسلامی جنجال آفرید. هفته گذشته نیز دستور قضایی امحای "خرماهای آلوده" در ایران صادر شد.
بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، علاوه بر ممنوعیت سفر شهروندان ایرانی به اسرائیل، واردات تمام کالاهای اسرائیلی به ایران ممنوع است و شکستن این ممنوعیت با مجازات‌های قضایی همراه خواهد بود.
حال پس از گذشت بیش از یک سال گمرک جمهوری اسلامی روز چهارشنبه (۱۷ خرداد/ ۷ ژوئن) جزئیات ماجرای جنجال‌انگیز ورود "خرماهای اسرائیلی" به ایران را منتشر کرده است. گمرک گفته است خرماها با دستور قضایی از بین رفته‌اند.
طبق این گزارش، گمرک ایران در فروردین ماه سال گذشته (۱۳۹۵) در مرحله ارزیابی تعدادی از محموله‌های خرما در مرز بازرگان، متوجه شده که کالاها مارک Jordan River Medjool را برخود داشته و محصول اسرائیل بوده‌اند.
با روشن شدن اینکه محموله‌ها "همگی محصول اسرائیل" هستند، حراست گمرک بازرگان دستگاه‌های اطلاعاتی را مطلع کرده است. پس از اطلاع یافتن از ورود کالاهای اسرائیلی به محوطه‌های بندری مرز بازرگان، شعبه بازپرسی دادسرای شهرستان ماکو نیز دستور توقیف کالاها که روی هم ۹ کامیون بوده را صادر کرده است.
پس از مرحله بازپرسی، پرونده برای ادامه رسیدگی به شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ماکو ارجاع می‌شود. در این مرحله دادگاه دستور رفع توقیف ۹ دستگاه کامیون حامل خرما را صادر کرده، اما "دستور امحاء" محموله‌های خرما به علت اسرائیلی بودن آن صادر می‌شود.
توکل حیدری، رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی روز پنجشنبه گذشته (۱۱ خرداد) دلیل رفع توقیف از کامیون‌های حامل "خرماهای اسرائیلی" را بی‌اطلاعی مأموران از "ممنوعیت واردات کالاهای اسرائیلی به ایران" عنوان کرده بود.
گمرک ایران از شرکت‌های حمل و نقل "ج. ر."، ر. م. ش." و "آ. خ." به عنوان شرکت‌هایی که محموله‌های خرما توسط آنان وارد ایران شده نام برده، اما هویت شرکت یا شرکت‌های اصلی واردکننده‌ی کالا را مشخص نکرده است.
Alireza Jahanbakhsh im Trikot von AZ Alkmaar (picture-alliance/dpa/A.Astfalck)

وقتی مصاف با اسرائیل برای ورزشکاران ایران مسئله‌ساز می‌شود

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر