فرانسه از پیشرفت اروپا برای مقابله با تحریم های آمریکا علیه ایران خبر داد
به گزارش رویترز،ژان ایو لودریان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «ال. سی. ای» گفته است: ما در خصوص یک موضوع پیشرفت داشتیم و آن اجرای قانون مربوط به سال ۱۹۹۶ است که اکنون آن را به روز کرده ایم تا به ما به اجازه دهد از شرکت هایمان در مقابل فشار آمریکا محافظت کنیم، اما این کافی نیست.
وزیر خارجه فرانسه اضافه کرده است: ما نیاز داریم یک ساز و کار مالی براساس یورو یا ارزهای دیگر به غیر از دلار ایجاد کنیم که بتواند ضمن محافظت از شرکت های مرتبط با ایران، به ایران اجازه دهد نفت خود را صادر کند.
دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت اعلام کرد که آمریکا از توافق هستهای با ایران موسوم به «برجام» خارج میشود و علاوه بر بازگرداندن تحریمهای تعلیق شده ایران، مجازاتهای تازهای علیه تهران وضع میکند.
پس از خروج آمریکا از برجام، مقام های این کشور به شرکت های اروپایی هشدار دادند که فعالیت های خود در ایران را متوقف کنند. تاکنون شماری از شرکت های خارجی حاضر در ایران اعلام کرده اند که به کار خود در این کشور پایان می دهند.
این در حالی است که کشورهای اروپایی در حال مذاکره و رایزنی برای یافتن راه حلی در خصوص مقابله با تحریم های آمریکا علیه ایران هستند.
در همین زمینه، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته بود، دلیل تلاش های اروپا برای حفظ برجام نه به دلیل منافع اقتصادی بلکه به دلیل منافع امنیتی است.
از سوی دیگر، عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران نیز دراین رابطه پیشتر گفته بود: اروپاییها می بایست یک بسته اقتصادی به ایران ارائه دهند که راهحلهای عملی برای تأمین منافع ایران داشته باشد.
بازگشت تحریم ها و راکتور اراک
در همین حال خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات های غربی می گوید، بازگشت تحریم های آمریکا علیه سازمان انرژی اتمی ایران باعث خواهد شد که کار های مرتبط با پروژههای بازطراحی رآکتور اراک و تغییر کاربری سایت فردو با مشکل مواجه شوند.
سه دیپلمات غربی گفته اند، در نشست جمعه هفته گذشته بین نمایندگان بریتانیا، فرانسه و آلمان به همراه روسیه و چین با ایران در وین این موضوع به طور مفصل مورد بحث قرار گرفت. چین و روسیه نیز در این زمینه ابراز نگرانی کردند.
یک دیپلمات غربی گفته است: این تحریم ها ممکن است به اشاعه تسلیحات هسته ای منجر بشود، چرا که باعث توقف فعالیت برای تغییرات در آب سنگین اراک و سایت فردو خواهند شد.
آینده راکتور اراک یکی از دشوارترین موضوعات در مذاکرات هستهای ایران و قدرتهای جهانی بود که در نهایت در تابستان ۲۰۱۵ به توافق این کشور با دولتهای آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان انجامید.
در طرح تغییر ساختار راکتور اراک این تاسیسات، قرار بود تولید آب سنگین به شکلی تغییر داده شود که از این پس قادر به تولید پلوتونیوم مورد استفاده در سلاحهای هستهای نباشد.
آمریکا و چین بهطور مشترک ریاست گروه کاری مسئول پروژه تغییر ساختار راکتور اراک را برعهده دارند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر