سه‌شنبه، مرداد ۰۹، ۱۳۹۷

دروغ که شاخ و دم نداره "پنج میلیون گردشگر ۱۰و نیم میلیارد دلار ارز وارد ایران کردند"

دروغ که شاخ و دم نداره "پنج میلیون گردشگر ۱۰و نیم میلیارد دلار ارز وارد ایران کردند"

معاون گردشگری ایران با اشاره به این که هر گردشگر خارجی با خود به طور مستقیم و غیر مستقیم به ترتیب ۶۸۰ و۱۳۴۰ دلار وارد کشور می‌کند مسئولان را به استفاده بهینه از ظرفیت‌های گردشگری ایران فرا خوانده است.
محمد محب‌خدایی، معاون گردشگری ایران با اشاره به میانگین ارز واردشده توسط گردشگران خارجی می‌گوید، در سال ۱۳۹۶ حدود پنج میلیون و ۲۰۰هزار گردشگر وارد ایران شده و با خود به طور متوسط ۱۰ میلیارد و ۵۰۴ میلیون دلار ارز وارد کشور کرده‌اند.
محمد محب‌خدایی به خبرگزاری ایلنا گفته است، با ورود هر گردشگر به ایران ۶۸۰ دلار به‌صورت مستقیم و ۱۳۴۰ دلار نیز به‌طور غیرمستقیم وارد کشور می‌شود.

به گفته او، براساس استاندارد جهانی هر گردشگر علاوه بر ارز واردشده مستقیم، هزینه‌هایی هم در مقصد گردشگری خود دارد که از آن به‌عنوان "ارزآوری در زنجیره" نام برده می‌شود.
او شرح می‌دهد، بر همین اساس هر گردشگر خارجی که به ایران وارد می‌شود به‌طور میانگین ۶۸۰ دلار ارزآوری مستقیم داشته و ۱۳۴۰ دلار در زنجیره هزینه می‌کند که با توجه به شمار گردشگران در سال گذشته و ضرب این مقدار در تعداد آن‌ها رقم ۱۰ میلیارد و ۵۰۴ میلیون دلار ارز وارداتی به دست می‌‌آید.
"صنعت گردشگری جایگزین درآمد نفتی"
معاون گردشگری ایران می‌گوید، ارزآوری در زنجیره شامل هزینه‌های گردشگر از شروع حرکت تا پایان سفر می‌شود و به‌عبارتی به صورت غیر مستقیم برای افرادی که در حلقه گردشگری قرار دارند، درآمدزایی می‌کند.
محمد محب‌خدایی با اشاره به شرایط کنونی کشور و بحران بازار ارز خواستار توجه مسئولان به صنعت گردشگری شده و بر اهمیت این صنعت که برخی از آن به عنوان "جایگزین درآمد نفتی" یاد می‌کنند تأکید می‌کند. ‌
او در تشریح برنامه‌های سازمان میراث فرهنگی برای افزایش گردشگران ورودی به کشور می‌گوید: «ما در این صنعت در کنار بازارهای سنتی خود، بازارهای تازه‌ای انتخاب کردیم که باید آنها را توسعه دهیم.»
بسیاری از کشورها به گردشگری به مثابه فرصتی می‌نگرند و تلاش می‌کنند با استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود خود این صنعت را به منبعی درآمدزا برای کشور تبدیل کنند.
برای مثال ترکیه که در سال‌های گذشته با افزایش حملات تروریستی و به‌خصوص عملیات گروه "دولت اسلامی" (داعش) بسیاری از گردشگران اروپایی خود را از دست داد تلاش کرد با اقدامات جبرانی توجه گردشگران سایر کشورها مانند ایران یا روسیه را به خود جلب کند. این کشور برای جلب دوباره گردشگران اروپایی نیز دست به اقدام‌هایی مانند ارائه سفرهای ارزان‌قیمت زده است.
طبق تازه‌ترین آمارهای ترکیه، میزان ورود گردشگران خارجی در نیمه نخست سال جاری به این کشور نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۳۰درصد افزایش داشته است. در این مدت (سه ماهه اول سال ۲۰۱۸) ۱۶ میلیون گردشگر خارجی وارد ترکیه شده‌اند.
محمد محب‌خدایی با اشاره به همین تلاش‌های ترکیه خواستار توجه مسئولان به ظرفیت‌های موجود در ایران و جاذبه‌های گردشگری‌اش برای کشورهای مختلف می‌شود.
او می‌گوید، ایران در حال حاضر به‌دنبال تقویت بازار خود در کشورهایی مانند عراق، آذربایجان و ترکیه است و سعی دارد تا شرایط خود را در کشورهای اروپایی نیز تثبیت کرده و مشکلاتی مانند بیمه و انتقال ارز را رفع کند. به گفته او، ایران به علاوه، برای کشورهای چین و هندوستان نیز برنامه‌هایی دارد و سعی دارد توجه گردشگران این کشورها را نیز جلب کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر