طویله ولایت وقیح مجلس قدیم ایران تصویب کرد؛ «اطلاع ندادن کودک آزاری جرم است»
بر اساس مصوبه مجلس ایران، هرکس از کودکآزاری «یا خطر شدید و قریبالوقوع علیه طفل و نوجوانی» مطلع بوده و آن را به «مقامات و مراجع صلاحیتدار» اطلاع ندهد به مجازات «درجه شش» محکوم خواهد شد.
زندان از شش ماه تا دو سال، جریمه نقدی از دو تا هشت میلیون تومان، شلاق از ۳۱ تا ۹۹ ضربه و محرومیت از حقوق اجتماعی از شش تا پنج سال، مجازاتهای «درجه شش» است.
بر اساس این مصوبه، همچنین این فرد «در صورت عدم دسترسی به این مقامات و مراجع و یا عدم تأثیر دخالت آنها در رفع تجاوز و خطر» و در صورتی که اقدامش «خطری مشابه یا شدیدتر متوجه خود او یا دیگران» نکند، باید از کودکآزاری یا «تشدید» آن جلوگیری کند.
در صورتی که این فرد از این اقدام «امتناع» کند به مجازات «درجه شش» محکوم خواهد شد.
بر اساس مصوبه مجلس ایران، همچنین مقاماتی که نسبت به گزارش یا جلوگیری از کودکآزاری وظیفه دارند، در صورت انجام ندادن این وظیفه به دو یا هر سه مجازات «درجه شش» و همچنین در مواردی به انفصال موقت از خدمات دولتی یا عمومی یا محرومیت از فعالیت در آن شغل از شش ماه تا دو سال محکوم میشوند.
لایحه «حمایت از کودکان و نوجوانان» در ۵۱ ماده و با هدف پیشگیری از «استثمار، سوءرفتار و خشونت» علیه کودکان و نوجوانان ارائه شده است.
نمایندگان مجلس روز دوم مرداد و حدود هفت سال پس از ارائه این لایحه، با کلیات آن موافقت کردند.
معصومه ابتکار، معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده، در جلسه مجلس برای بررسی این لایحه و بدون اشاره به جزئیات گفته بود که «آمار کودکآزاری و سوءاستفاده از کودکان نگران کننده است».
نمایندگان مجلس در جلسه روز یکشنبه همچنین تصویب کردند که افشای هویت کسانی که کودکآزاری را گزارش میدهند، بدون رضایت آنان جرم است.
همچنین افشای «هویت یا اطلاعات و اسرار» کودک و نوجوان آسیب دیده یا افشای «جزئیات جرم ارتکابی توسط طفل و نوجوان یا علیه وی ... بهگونهای که موجب تجری دیگران، آموزش شیوه ارتکاب آن یا بروز هر گونه ضرر یا آسیب به طفل و نوجوان یا خانواده وی شود»، جرم است.
در مصوبه مجلس برای «آزار جنسی تماسی» کودکان توسط «محارم یا با عنف (زور)» مجازات زندان «درجه پنج» و برای «سایر آزارهای جنسی تماسی» مجازات «درجه شش» تعیین شده است.
در صورت تایید این مصوبه از سوی شورای نگهبان، «آزار جنسی غیرتماسی با محارم» شامل مجازات «درجه هفت» و «سایر آزارهای جنسی غیرتماسی» شامل مجازات «درجه هشت» خواهد شد.
به این ترتیب در مصوبه مجلس مجازات آزار جنسی کودکان توسط «محارم» سنگینتر از آزار جنسی توسط دیگر افراد است.
براساس قواعد شرعی نزدیکانی چون پدر، مادر، خواهر، برادر، مادربزرگ، پدربزرگ، دایی، عمه و خاله «محارم» محسوب میشوند.
در این مصوبه مجازاتهایی نیز برای «بهرهکشی جنسی» و برقراری ارتباط در فضای مجازی با کودکان و نوجوانان با هدف « آزار جنسی یا ارتباط جنسی نامشروع» تصویب شده است.
زندان از دو تا پنج سال و جریمه نقدی مجازات «درجه پنج» و زندان از سه تا شش ماه، شلاق از ۱۱ تا ۳۰ ضربه و جریمه نقدی مجازات «درجه هفت» است.
زندان تا سه ماه، جریمه نقدی و شلاق تا ۱۰ ضربه «مجازات درجه هشت» است.
رضا جعفری رئیس اورژانس اجتماعی ایران اعلام کرده بود تا اسفندماه پارسال، ۲۷ هزار و ۵۰۰ مورد از انواع کودکآزاری جنسی، جسمی، عاطفی و غفلت به اورژانس اجتماعی اطلاع داده شده بود.
بر اساس آماری که حسین اسد بیگی رئیس سابق اورژانس اجتماعی ایران اعلام کرده، معمولا ۶۰ درصد از کودکآزاریها توسط پدر و در مجموع ۸۶ درصد توسط والدین انجام شده و تنها یک و نیم درصد از کودکآزاریها توسط افراد غریبه انجام شده است.
در همین حال روز یکشنبه سعید حاجیان فرماندار شادگان در استان خوزستان، خبر داد که عموی یک دختر به دلیل «ضرب و جرح» و «شکنجه» او بازداشت شده است.
به گفته آقای حاجیان، پدر این کودک مدتی پیش فوت کرده و مادر این کودک از عموی فرزندش شکایت کرده است.
چند پرونده قتل و آزار جنسی کودکان در سالهای اخیر خبرساز شده است. از جمله پروندههای آزار جنسی و قتل ندا دختر شش ساله در مشهد، آتنا اصلانی در پارسآباد، اهورا کودک سه ساله در رشت و همچنین ستایش قریشی دختر شش ساله افغان در ورامین.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر