رویترز: بیش از ۶۶ میلیون بشکه نفت ذخیره ایران بیمشتری است
همچنین ایران تا ماه گذشته ۲۰ میلیون بشکه نفت خود را در تاسیسات نفتی چین انبار کرده بود.
رویترز روز پنجشنبه دوم خرداد گزارش داد که این ذخایر در حال افزایش است.
آمریکا آبان پارسال تحریمهای نفتی ایران را به اجرا گذاشت و تنها هشت کشور مجاز شدند خرید نفت از ایران را به صورت محدود برای شش ماه ادامه دهند.
صادرات روزانه ایران در این دوره از ۲.۵ میلیون بشکه به یک میلیون بشکه سقوط کرد. با این حال آمریکا حدود سه هفته پیش، معافیتها به مشتریان ایران را متوقف کرد و بنابر گزارش شرکتهای ردیابی نفتکشها، صادرات ایران به نیم میلیون بشکه افت کرده، اما معلوم نیست این محمولهها به دست کدام مشتری در بازارهای آسیایی رسیده است.
ایران بخشی از نفت بیمشتری خود را در تاسیسات «دالیان» چین ذخیره میکند و تا پایان ماه آوریل نیز ۲۰ میلیون بشکه ذخیره نفت در دالیان داشت.
همچنین معلوم نیست آیا محمولههایی که ایران طی ماه جاری راهی آسیا کرده است برای ذخیرهسازی بوده، یا واقعا فروخته شده است.
رویترز مینویسد ایران سیستم سیگنال کشتیها را خاموش میکند و ردیابی آنها در آبهای بینالمللی مشکل است. تاکنون چین و هند به عنوان مشتری عمده نفت ایران علنا نقض تحریمهای نفتی ایران را اعلام نکردهاند.
قیمت نفت با تحریم کامل صادرات نفت ایران توسط آمریکا طی سه هفته گذشته اگرچه نوساناتی داشت، اما افزایش نیافته است.
قیمت نفت برنت در روز پنجشنبه اول خرداد با بیش از ۴.۵ درصد کاهش نسبت به روز چهارشنبه به زیر ۶۸ دلار سقوط کرد. علت این امر افزایش ذخایر استراتژیک نفت آمریکا و بدتر شدن چشمانداز اقتصاد جهانی است.
رویترز مینویسد ارزیابی شرکت ردیابی نفتکشها، کایروس، حاکی است که ایران بیش از ۴۶ میلیون بشکه نفت خود را در تاسیسات خشکی خود انبار کرده است.
ظرفیت تاسیسات ذخیرهسازی خشکی ایران حدود ۶۹ میلیون بشکه است و ایران برنامهای برای افزایش آن به حدود ۸۰ میلیون بشکه تا سال ۲۰۲۳ دارد، اما شرکت مشاوره انرژی «دِیتا گلوبال» میگوید برای این موضوع ۹۰۰ میلیون دلار سرمایه لازم است و در شرایط کنونی احتمالا ایران با مشکل تامین بودجه مواجه خواهد شد.
رویترز همچنین مینویسد نیمی از نفت ایران از میادین پیر و قدیمی تولید میشود و میلیاردها دلار نیاز است تا تولید آنها تثبیت شود، وگرنه با افت تولید مواجه خواهند شد.
به غیر از تاسیسات چین و انبارهای نفتی ایران در خشکی، گزارش شرکتهای ردیابی نفتکشها حاکی است که ایران در نفتکشهای لنگر انداخته در خلیج فارس نیز حدود ۲۰ میلیون بشکه نفت انبار کرده و منتظر است تا برای آنها مشتری پیدا کند.
رویترز مینویسد ایران در نظر داشت با خرید نفتکشهای جدید، ظرفیت ناوگان نفتی خود را افزایش دهد، اما مذاکرات به بنبست خورد و ایران به دنبال خرید نفتکشهای دستدوم و کهنه برای انبار کردن نفت بیمشتری خود است.
قبلا گزارش شده بود که ایران سفارش ساخت چند نفتکش را به کره جنوبی داده است، اما بعد از خروج آمریکا از برجام، کره جنوبی این قراردادها را لغو کرد.
این کشور همچنین از مشتریان نفتی ایران بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر