پنجشنبه، خرداد ۰۹، ۱۳۹۸

ناکامی نتانیاهو در تشکیل دولت جدید؛ انتخابات در اسرائیل دوباره برگزار می‌شود

ناکامی نتانیاهو در تشکیل دولت جدید؛ انتخابات در اسرائیل دوباره برگزار می‌شود


حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو در انتخابات بیستم فروردین امسال توانست همراه با سایر جریان‌های دست راستی نیمی از ۱۲۰ کرسی‌ کنست (پارلمان) را از آن خود کند.
به دنبال شکست تلاش‌های بنیامین نتانیاهو برای تشکیل دولت جدید در مهلت تعیین شده، پارلمان اسرائیل (کنست) بامداد پنجشنبه نهم خرداد به انحلال خود و برگزاری دوباره انتخابات رای داد.
به گزارش رویترز، انحلال پارلمان اسرائیل و برگزاری انتخابات پارلمانی با ۷۴ رای موافق در مقابل ۴۵ رای‌ مخالف تصویب شد. این رای گیری دقایقی پس از مهلت تعیین شده برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل،تا پایان چهارشنبه انجام شد.
تلاش های بنیامین نتانیاهو تا ساعات پایانی چهارشنبه برای تشکیل دولت ائتلافی به ویژه با حزب «اسرائیل خانه ما» به رهبری آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع سابق نتیجه‌ای نداشت.
بنیامین نتانیاهو پس از رای گیری صبح روز پنج‌شنبه آویگدور لیبرمن را متهم کرد که در مذاکراتش اصلا به دنبال توافق نبوده است.
او همچنین مدعی شد که آویگدور لیبرمن در مذاکرات برای تشکیل دولت جدید بارها خواسته‌های تازه مطرح کرد. آقای نتانیاهو گفت، جاه طلبی یک نفر باعث شد که اسرائیلی‌ها مجبور شوند یکبار دیگر پای صندوق‌های رای بروند.
حزب «اسرائیل خانه ما» پنج کرسی در پارلمان اسرائیل داشت و حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو برای تشکیل دولت جدید به آرای این حزب نیاز داشت.
قرار است انتخابات جدید اسرائیل در ۱۷ سپتامبر سال جاری برگزار شود.
حزب لیکود در انتخابات بیستم فروردین امسال ۳۵ کرسی کنست، پارلمان اسرائیل، را به خود اختصاص داد و ائتلاف رقیب، موسوم به «آبی- سفید» نیز که حزب نوپایی بود، ۳۵ کرسی به دست آورد.
اما از آنجا که ۶۶ نماینده از ۱۲۰ عضو مجلس جدید به رئیس‌جمهوری توصیه کردند که رهبر لیکود را به تشکیل دولت جدید مکلف کند، آقای ریولین این ماموریت را بر دوش آقای نتانیاهو گذاشت.
آقای نتانیاهو که ظرف یک دهه گذشته در قدرت بوده و در حال حاضر با چند پرونده فساد دست به گریبان است، هنوز نتوانسته که ائتلافی از احزاب دست راستی، افراطی و یهودیان اولترا ارتدوکس تشکیل دهد.
وی اواسط اردیبهشت‌ماه گفته بود شروطی که هر یک از احزاب یاد شده تعیین کرده‌اند، دشوار است و او نمی‌تواند همه خواسته‌های آن‌ها را برآورده کند.
یکی از اختلافاتی که باعث توقف در مذاکرات مربوط به تشکیل دولت ائتلافی شده، بین حزب «اسرائیل خانه ما» و «اتحاد یهودیت توراتی» بر سر لایحه خدمت اجباری در ارتش است که طلاب یهودی اولترا ارتدوکس را از سربازی معاف می‌کند.
از سوی دیگر، آقای لیبرمن اردیبهشت‌ماه به بنیامین نتانیاهو «ضرب‌الاجل» داد که یا باید همه خواسته‌های این حزب را بپذیرد یا اینکه او و حزبش به جناح اپوزیسیون خواهند پیوست.
وی که در سودای بازگشت به پست وزارت دفاع است، خواسته‌های متعددی برای پیوستن به ائتلاف دولت تازه نتانیاهو مطرح کرده و خواهان کسب اختیارات بیشتری نیز برای خود شده است تا در تصمیمات مهم مربوط به وزارت دفاع و نیروهای مسلح، «مستقل» عمل کند و مانند دوره پیشین وابسته به تایید نتانیاهو نباشد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر