پنجشنبه، تیر ۱۳، ۱۳۹۸

کپلر: اوج‌گیری صادرات گاز مایع ایران؛ ادامه صادرات نفت به چین و هند و ترکیه

کپلر: اوج‌گیری صادرات گاز مایع ایران؛ ادامه صادرات نفت به چین و هند و ترکیه


گاز مایع بعد از نفت خام و محصولات پتروشیمی، بزرگ‌ترین منبع درآمد صادراتی ایران است
شرکت ردیابی نفتکش‌ها، کپلر، روز پنج‌شنبه، ۱۳ تیرماه، به رادیوفردا گفت که ایران در ماه گذشته میلادی، ژوئن، ۵۷۳ هزار تن گاز مایع (ال‌پی‌جی) صادر کرده است که نسبت به ماه پیش از آن ۳۱ درصد و نسبت به سال گذشته ۴۶ درصد افزایش را نشان می‌دهد.
تقریبا کل گاز مایع ایران راهی چین شده و تنها ۹ هزار تن در ماه گذشته به دیگر کشورها فروخته شده است.
گاز مایع بعد از نفت خام و محصولات پتروشیمی، بزرگ‌ترین منبع درآمد صادراتی ایران است. ژوئن پارسال دوسوم گاز مایع صادراتی ایران راهی چین می‌شد، اما ژوئن امسال تقریبا چین تنها مشتری گاز مایع ایران باقی مانده است.
صادرات گاز مایع ایران در ماه گذشته، بیشترین میزان از اوت ۲۰۱۸ است.
صادرات گاز مایع ایران از دسامبر ۲۰۱۷ تا پایان ماه گذشته (هزار تن در ماه):
نمودار صادرات گاز مایع از ایران
نمودار صادرات گاز مایع از ایران
بر اساس این گزارش، ایران ماه گذشته ۱۸۶ هزار بشکه نفت به چین تحویل داده که دوسوم آن نفتی است که بعد از زمان پایان معافیت‌های آمریکا به مشتریان نفتی ایران در دوم ماه مه، از بنادر ایران راهی چین شده است.
بر اساس یافته‌های کپلر، نفتکش «سالینا» که اخیرا پخش گزارشی از آن در صداوسیمای ایران نیز موجی از انتقادها را برانگیخت و اشتباها نام این نفتکش را «سارینا» عنوان کردند، یک میلیون و ۵۰ هزار بشکه نفت و یک ابرنفتکش دیگر ایران به نام «هورس» دو میلیون و ۱۳۰ هزار بشکه نفت ایران را تحویل بنادر چین داده‌اند.
ترکیه نیز یک محموله یک میلیون و ۳۰ هزار بشکه‌ای از ایران دریافت کرده است.
این در حالی است که آمریکا از دوم ماه مه، خرید نفت از ایران را برای همه مشتری‌ها تحریم کرده است.
در همین زمینه نشریه پولیتیکو روز گذشته گزارشی منتشر کرد که حاکی از مذاکرات آمریکا با چین برای دادن معافیت به شرکت سینوپک برای دریافت نفت ایران بود.
این شرکت در میادین نفت غرب کارون دو میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده و ایران متعهد به بازپرداخت آن از طریق تحویل نفت است. گزارش‌ها حاکی است که تنها دو شرکت سینوپک و «سی‌ان‌پی‌سی» چین که ایران به هر دو آنها بدهی از بابت توسعه میادین نفتی دارد، نفت از ایران دریافت کرده‌اند.
قبلا گزارش‌هایی نیز درباره بدهی ایران به برخی شرکت‌های هندی در کار ساخت و ساز منتشر شده بود که ایران متعهد به پرداخت این بدهی از طریق تحویل نفت بود. هنوز معلوم نیست چرا ترکیه نفت از ایران خریده است و آیا در نظر دارد تحریم‌های آمریکا را نادیده بگیرد یا خیر.
میزان تحویل نفت ایران به چین، هند و ترکیه (هزار بشکه در روز):

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر