یکشنبه، اردیبهشت ۰۷، ۱۳۹۹

شمار جان‌باختگان کرونا در جهان از ۲۰۰هزار تن گذشت

شمار جان‌باختگان کرونا در جهان از ۲۰۰هزار تن گذشت


کادر یک آسایشگاه سالمندان در تورنتوی کانادا در حال بیرون بردن جسد یکی از ساکنان این آسایشگاه
وبسایت‌های رصدکننده آمار کرونا شامگاه شنبه، ششم اردیبهشت، گزارش دادند شمار مبتلایان به کرونا در جهان به ۲.۹ میلیون نفر نزدیک شده و تعداد جان‌باختگان نیز از مرز ۲۰۰ هزار تن گذشت؛ با این حال برخی کشورها از کاهش بحران خبر می‌دهند و سازمان جهانی بهداشت هشدار داد افراد بهبودیافته لزوما در برابر ابتلای دوباره مصون نیستند.
از ۲۰۰هزار نفری که تاکنون بر اثر کرونا جان باخته‌اند حدود ۵۳ هزار تن در ایالات متحده و حدود ۹۲ هزار تن در چهار کشور اروپایی (ایتالیا ۲۶هزار، اسپانیا ۲۳هزار، فرانسه ۲۳هزار و بریتانیا ۲۰هزار تن) بوده‌اند.
هشدار درباره عدم مصونیت
سازمان جهانی بهداشت روز شنبه اعلام کرد شواهدی یافت نشده است که نشان بدهد افراد بهبودیافته از کرونا در برابر این بیماری مصون‌اند و بار دیگر مبتلا نمی‌شوند.
با انتشار این هشدار، شماری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی از پایداری یا همیشگی بودن کرونا بشدت ابراز نگرانی کردند اما سازمان جهانی بهداشت در حساب کاربری‌اش در توئیتر نوشت که مطالعات و پژوهش‌ها همچنان ادامه دارد.
بنابر همین گزارش، پژوهش‌ها بر این متمرکز است که فهم بهتری از واکنش بدن انسان به عفونت ناشی از کووید ۱۹ به دست بیاید.
سازمان جهانی بهداشت با اشاره به نامشخص بودن نتیجه این پژوهش‌ها هشدار داده است اقدام برخی کشورها در صدور گواهینامه‌ مصونیت از کرونا می‌تواند شیوع این بیماری را افزایش دهد.
پنجمین کشور با بیش از ۲۰ هزار جان‌باخته
بریتانیا روز شنبه با اعلام بیست ‌هزار و ۳۱۹ جان‌باخته، یکی از پنج کشور جهان شد که بیماری کرونا در آنها بیش از ۲۰ هزار قربانی برجای گذاشته است.
بوریس جانسون، نخست وزیر این کشور که خود نیز به کرونا مبتلا و مدتی در بیمارستان بستری شد، زیر انتقادات شدید قرار دارد که برای مقابل با کرونا بسیار دیر اقدام کرده است.
گزارش روزنامه گاردین درباره حضور دومینیک کامینگز، دستیار نخست وزیر، در جلسات کارشناسی نظام درمانی این کشور باعث تشدید این انتقادها در دو روز اخیر شده است.
نشانه‌های امید در دو کشور اروپایی با بیشترین قربانی
ایتالیا روز شنبه کمترین تعداد مرگ بر اثر کرونا طی چهل روز اخیر را گزارش کرد.
به گفته مقام‌های بهداشتی ایتالیا، در شبانه‌روز اخیر ۴۱۵ تن در این کشور بر اثر کرونا جان باخته‌اند که پائین‌ترین رقم از ۱۷ مارس به شمار می‌رود. به این ترتیب، مجموع جان‌باختگان در ایتالیا به بیش از ۲۶هزار تن رسیده است.
تعداد مبتلایان جدید (دو هزار و ۳۵۷ نفر) نیز پائین‌ترین رقم طی پنج روز اخیر در این کشور به شمار می‌رود.
اسپانیا نیز وضعیتی کمابیش مشابه داشت و روز شنبه از کاسته شدن تعداد مبتلایان و قربانیان جدید خبر داد.
به گفته مقام‌های بهداشتی اسپانیا، در شبانه‌روز اخیر ۳۷۸ مرگ بر اثر کرونا در این کشور ثبت شد که دومین روز متوالی کاهش در آمار مرگ و میر را نشان می‌دهد. مجموع جان‌باختگان در اسپانیا اکنون به حدود ۲۳هزار تن رسیده است.
حمایت روسیه از سازمان جهانی بهداشت
در پی انتقادهای تند آمریکا از عملکرد سازمان جهانی بهداشت و سپس قطع کمک‌هایش به این نهاد، شماری از کشورها با این انتقادها همراهی کرده‌اند اما روسیه از عملکرد سازمان جهانی بهداشت حمایت کرد.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، روز شنبه به رسانه‌های این کشور گفت سازمان جهانی بهداشت در میانه این بحران دارد «کارش را بدرستی انجام می‌دهد» و انتقادهای آمریکا وارد نیست.
وی گفت: «فکر می‌کنم سازمان جهانی بهداشت نقش‌اش در رهبری و نهاد هماهنگ‌کننده را انجام می‌دهد. بله، ایده‌آل نیست اما هیچ‌کس کامل نیست.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، سازمان جهانی بهداشت را «چین‌محور» خوانده و این سازمان به همدستی در پنهان‌کاری چین متهم کرده است.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز با ارائه توضیحاتی مفصل، دلایل قطع کمک‌های واشینگتن به این سازمان را برشمرد و از جمله گفت: «آمریکا اصلی‌ترین تأمین‌کننده بودجه سازمان جهانی بهداشت بود و پس از همه‌گیری سارس به کمک این سازمان شتافت تا مقررات و ساز و کاری ویژه برای مقابله با همه‌گیری‌ها وضع کند.»

.@SecPompeo discusses the World Health Organization, China, and COVID-19. Watch the full briefing: https://youtu.be/z154pb8Ypsg .
Embedded video
با این حال به گفته آقای پومپئو، سازمان جهانی بهداشت با نزدیک شدن به چین، این مقررات را نادیده گرفت.
کانادا
در کانادا نیز شمار جان‌باختگان شبانه‌روز اخیر ۱۵۳ تن اعلام شد که ۷ درصد نسبت به روز قبلش جهش داشت و مجموع قربانیان در این کشور را به دوهزار و ۳۵۰ تن رساند.
هند
مقام‌های هند روز شنبه اعلام کردند برخی از محدودیت‌های وضع‌شده به خاطر کرونا برداشته می‌شود و برخی کسب و کارهای کوچک می‌توانند فعالیت خود را بتدریج از سربگیرند. با این حال در نقاط حاد کشور مقررات قرنطینه ادامه می‌یابد. هند بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون نفر جمعیت دارد و تاکنون ابتلای حدود ۱۹هزار تن را به کرونا و مرگ ۷۷۵ تن از آنان را ثبت کرده است

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر