یکشنبه، اردیبهشت ۰۷، ۱۳۹۹

کرونا در ایران «همچنان در مرحله افزایشی است»؛ نیاز حومه‌نشینان به کمک‎

کرونا در ایران «همچنان در مرحله افزایشی است»؛ نیاز حومه‌نشینان به کمک‎


حسین عرفانی، رئیس اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران می‌گوید که «ایران هنوز در مرحله افزایشی ابتلا به کرونا و رسیدن به قله بیماری قرار دارد.»
آقای عرفانی که شامگاه شنبه ۶ اردیبهشت در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، سخن می‌گفت افزود: «مردم نباید فکر کنند که داستان کرونا تمام شده و می‌توانند آزادانه تردد کنند»
او تاکید کرده است که حتی با وجود فعالیت برخی صنوف، «کسانی که کار ضروری ندارند نباید از منزل خارج شوند».
پیش از این هم محمدمهدی گویا، رئیس مرکز بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت ایران نیز از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در شش استان ایران خبر داده بود.
به گفته آقای گویا و مقام‌های محلی، در استان‌های تهران، فارس، خوزستان، زنجان و آذربایجان شرقی و غربی، موارد ابتلا به کرونا بالا رفته که علت آن افزایش تردد است.
این اظهارات در حالی است که بر اساس تصمیم دولت، برخی مشاغل و ادارات دولتی از ۳۰ فروردین در تهران و از ۲۳ فروردین در سایر استان‌ها آغاز به‌کار کرده‌اند.
نیاز چند میلیون حومه‌نشین تهرانی به کمک فوری
محمد جواد حق‌شناس، رئيس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران، نیز یک‌شنبه هفتم اردیبهشت گفت با توجه به فشارهای اقتصادی ناشی از کرونا، دولت باید به ۴۰ تا ۴۵ درصد از مردم تهران که زیر خط فقر هستند، «بسته‌های حمایتی» بدهد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، او گفت که در شهرک‌های حومه تهران «بالغ بر چند میلیون نفر زندگی می‌کنند» و راهی جز اینکه دولت به این افراد کمک کند، وجود ندارد.
آقای حق‌شناس با اشاره به برنامه بنیاد مستضعفان و شهرداری تهران برای کمک به ۵ هزار نفر از دستفروشانی که از کرونا آسیب‌دیده‌اند، نیز گفته است: «۵ هزار مورد به نسبت جمعیت تهران عدد کوچکی است. در تهران فقط ۵ هزار نفر کارتن‌خواب وجود دارد».
او همچنین بار دیگر خواستار اعلام «آمار دقیق» و تفکیک‌شده مرگ‌ومیر و مبتلایان به کرونا شد و گفت داشتن چنین آماری برای اتخاذ تصمیمات درست ضروری است.



محسن هاشمی، رئيس شورای شهر تهران روز ۳۱ فروردین گفت بر اساس برآورد مرکز پژوهش‌های مجلس و «نظرات متخصصان»، آمار ابتلا به کرونا در ایران «بسیار بیشتر از عدد اعلام شده رسمی است».
پس از این ابراز نظر، عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اعضای شورای شهر تهران هشدار داد که در سخنان خود تنها به آمار وزارت بهداشت درباره کرونا استناد کنند تا به گفته او از «سوءاستفاده رسانه‌های معاند» جلوگیری شود.
با این حال آقای حق‌شناس گفته است رئيس شورای شهر باید به این نامه وزیر ارشاد «پاسخ قانونی» بدهد و بر حق اعضای شورای شهر در دریافت آمار دقیق تاکید کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر