چهارشنبه، خرداد ۰۷، ۱۳۹۹

کرونا در جهان؛ هشدار درباره پایان نیافتن موج اول، ائتلاف برای مقابله با اخبار جعلی

کرونا در جهان؛ هشدار درباره پایان نیافتن موج اول، ائتلاف برای مقابله با اخبار جعلی


یادبودی برای پزشکان فوت شده بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در سنت‌پترزبورگ روسیه
یک مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت روز سه‌شنبه ششم خرداد هشدار داد که جهان هنوز در مرحله همه‌گیری ویروس کرونا قرار دارد.
مایک رایان، رئیس اجرایی سازمان جهانی بهداشت، گفت: «در حال حاضر ما در موج دوم نیستیم. ما در میانه موج اول شیوع ویروس در سطح جهان هستیم».
او با اشاره به وضعیت آمریکای جنوبی، جنوب آسیا و نقاط دیگر افزود: «ما هنوز در مرحله‌ای هستیم که ویروس در حال شیوع است».
هند
هند روز دوشنبه برای هفتمین روز پیاپی شاهد رکورد جدیدی در تعداد موارد ابتلا به ویروس بود. دولت هند روز سه‌شنبه اعلام کرد که بیش از شش هزار و ۵۰۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده است.
تعداد موارد ابتلا در هند به بیش از ۱۴۵ هزار مورد و موارد مرگ‌ومیر به حدود چهار هزار و ۲۰۰ نفر رسیده است. بخش زیادی از این موارد مربوط به مناطق فقیر و پرجمعیت کشور است.
ایالت ماهاراشترا در غرب هند و گُجرات بیش از سایر نقاط کشور تحت تاثیر ویروس قرار گرفته‌اند. همزمان با بازگشت کارگران مهاجر به زادگاه خود شیوع ویروس در مناطق شرقی کشور نیز افزایش یافته است. با وجود این دولت هند از روز دوشنبه اجازه داد تعداد محدودی از پروازهای داخلی از سر گرفته شود.
برزیل
سازمان جهانی بهداشت در مورد برزیل هشدار داد که قبل از بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی، دولت باید تعداد کافی تست برای جلوگیری از شیوع ویروس در اختیار داشته باشد.
تعداد موارد ابتلا شناسایی شده در این کشور به ۳۷۵ هزار نفر و موارد مرگ‌ومیر به بیش از ۲۳ هزار نفر رسیده ولی بسیاری معتقدند که تعداد واقعی بسیار بیشتر از آمارهای دولتی است.
دکتر مایک رایان گفت ضریب بالای انتقال و شیوع ویروس در برزیل نشان می‌دهد که این کشور فارغ از تاثیر آن بر اقتصاد باید حدی از مقررات قرنطینه در کشور را حفظ کند.
ولی فرماندار ایالت سائوپائولو با قرنطینه کامل در این ایالت که از نظر اقتصادی مهمترین ایالت برزیل است مخالفت کرده و محدودیت‌ها قرار است از روز اول ژوئن کاهش یابد.
روسیه
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، اعلام کرد مراسم رژه نظامی به مناسبت هفتادوپنجمین سالروز پیروزی در جنگ جهانی دوم که به دلیل بحران کرونا به تعویق افتاده بود روز ۲۴ ژوئن برگزار خواهد شد.
او مدعی شد که این کشور از مرحله اوج شیوع ویروس عبور کرده است.
موارد شناسایی شده ابتلا به کرونا در روسیه به بیش از ۳۶۰ هزار مورد و تعداد مرگ‌ومیر به بیش از سه هزار و ۸۰۰ نفر رسیده است. روسیه پس از آمریکا و برزیل از نظر تعداد مبتلایان شناسایی شده در رتبه سوم قرار دارد.
تعداد اندک موارد مرگ‌ومیر به نسبت تعداد مبتلایان در این کشور سوءظن کارشناسان را برانگیخته است . مقامات و نهادهای مسئول دستکاری در تعداد قربانیان را رد کرده و دلیل پایین بودن تلفات را موثر بودن مقررات قرنطینه در این کشور اعلام کرده‌اند.
تسهیل رفت‌وآمد در کشورهای اروپایی
همزمان برخی از کشورهای اروپایی مقررات و سیاست‌های خود در زمینه مسافرت‌های خارجی را اعلام کرده‌اند.
وزیر خارجه اسپانیا گفت تمامی کشورهای اتحادیه اروپا باید به شکل هماهنگ مرزهای خود را به روی کشورهای دیگر بگشایند و در عین حال در مورد کشورهایی که سفر به آنها مطمئن تلقی می‌شود تصمیم یکسانی بگیرند.
کشورهای جنوب اروپا نظیر اسپانیا، ایتالیا و یونان که گردشگری سهم عمده‌ای در اقتصاد آنها دارد تلاش می‌کنند هر چه سریعتر شرایط مناسب و تصمین‌های ایمنی برای سفر مسافران خارجی را فراهم کنند.
جمهوری چک، مجارستان و اسلوواکی توافق کرده‌اند که از روز چهارشنبه به مدت ۴۸ ساعت مرزهای خود را برای سفر اتباع این سه کشور بدون مقررات قرنطینه بگشایند.
آسیا
در اندونزی، چهارمين کشور پر جمعيت جهان، همزمان با بازگشايی مراکز بزرگ خريد و ساير فعاليت‌های اقتصادی از روز چهارم ژوئن، دولت قرار است برای تضمين اجرای مقررات بهداشتی و ايمنی ۳۴۰ هزار نيروی امنيتی را در ۲۵ شهر بزرگ مستقر کند.
دولت کره جنوبی پوشيدن ماسک در شبکه حمل‌ونقل عمومی و تاکسی‌ها را اجباری کرد. همزمان با آمادگی اين کشور برای بازگشايی مراکز آموزشی از روز چهارشنبه، رديابی دامنه شیوع موارد جديد ابتلا به ويروس که ظاهرا در کلوب‌های شبانه‌ روی داده ادامه دارد.
وزير بهداشت کره جنوبی گفت از روز اول ماه ژوئن اماکن «پر خطر» نظير بارها، کلوب‌های شبانه، ورزشگاه‌ها و سالن‌های کنسرت بايد مشخصات تمامی مشتريان خود را ثبت کنند تا در صورت انتقال ويروس، رديابی افراد مبتلا و آنهايی که در معرض خطر هستند امکان‌پذير باشد.
ائتلاف رسانه‌ای برای مقابله با اخبار جعلی درباره کرونا
همزمان هفت رسانه عمومی و دولتی در آمريکا، اروپا، کانادا، ژاپن و استراليا اعلام کردند که برای مقابله با اخبار جعلی در مورد ويروس کرونا و بيماری کوويد-۱۹ به خصوص در شبکه‌های اجتماعی با هم همکاری خواهند کرد.
اين رسانه‌ها عبارتند از رسانه جهانی فرانسه، صدای آلمان (دويچه‌وله)، بخش جهانی بی‌بی‌سی، بخش جهانی رسانه عمومی ژاپن (ان‌اچ‌کی)، راديو سی‌بی‌سی کانادا، شبکه‌ ای‌بی‌سی استراليا، صدای آمريکا و راديو اروپای آزاد/راديو آزادی.
طبق آمارهای دولتی از سراسر جهان که دانشگاه جان هاپکينز آن را جمع‌آوری و منتشر می‌کند تا روز سه‌شنبه ششم خرداد تعداد موارد ابتلا به ويروس کرونا در سطح جهان به ۵.۵ ميليون نفر و موارد مرگ به حدود ۳۵۰ هزار نفر رسيده است.
کارشناسان معتقدند تعداد واقعی موارد ابتلا و مرگ‌ومير بيشتر از اين است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر