چهارشنبه، مهر ۰۹، ۱۳۹۹

آلمان: در نگرانی آمریکا از لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران شریک هستیم

 

آلمان: در نگرانی آمریکا از لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران شریک هستیم


هایکو ماس از ایران خواسته است که به تمام تعهدات برجامی خود عمل کند.

وزیر خارجه آلمان می‌گوید مادامی که ایران اسرائیل را تهدید می‌کند و از سوریه تا لبنان و یمن امنیت منطقه را برهم می‌زند، این کشور در نگرانی آمریکا از لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران شریک است.

هایکو ماس روز سه‌شنبه هشتم مهرماه در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد با این‌همه، لغو برجام ما را به تحریم تسلیحاتی ایران نزدیک نخواهد کرد؛ برعکس در بهترین حالت لغو برجام ایران را به تولید بمب هسته‌ای نزدیک تر خواهد کرد.

وی گفت به همین دلیل دیگر اعضای برجام هر چه در توان دارند برای حفظ آن تلاش می‌کنند.

آقای ماس همچنین از ایران خواست که به تمام تعهدات برجامی خود عمل کند.

مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا ۲۰ شهریور در بیانیه‌ای اعلام کرد همه تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران که در چارچوب توافق هسته‌ای موسوم برجام تعلیق شده بودند، با فعال کردن مکانیسم ماشه دوباره اجرایی شدند.

آمریکا اردیبهشت سال ۹۷ از برجام خارج شد و تحریم‌های سختی علیه ایران به اجرا گذاشت. جمهوری اسلامی نیز یک سال بعد به‌صورت مرحله‌ای از تعهدات برجامی خود عدول کرد.

آمریکا می‌گوید مکانیسم ماشه را فعال کرده و تحریم‌های تسلیحاتی ایران که قرار است طبق برجام، ۲۷ مهر امسال لغو شود، به قوت خود باقی خواهد ماند.

قبلا اعضای اروپایی برجام نیز گفته بودند با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران موافق هستند، اما آمریکا عضو برجام نیست و نمی‌تواند از مکانیسم ماشه برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران استفاده کند.

با این‌حال آمریکا هشدار داده است هر شرکت و دولتی که با ایران معامله تسلیحاتی داشته باشد، تحریم خواهد شد.

بریتانیا، فرانسه و آلمان به‌عنوان اعضای اروپایی برجام می‌گویند به تلاش «بی وقفه» خود برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران ادامه می‌دهند.

این سه کشور اروپایی تاکید کرده‌اند که همچنان به «اجرای کامل» قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که سال ۱۳۹۴ در پیوند با توافق هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی تصویب شد، پایبند هستند.

چین و روسیه، دو عضو دیگر برجام، بر حفظ این توافق تاکید کرده‌اند.

رویترز: تولید روزانه نفت ایران ۱۲۰ هزار بشکه افزایش یافته است

 

رویترز: تولید روزانه نفت ایران ۱۲۰ هزار بشکه افزایش یافته است

بررسی‌های خبرگزاری رویترز نشان می‌دهد که تولید روزانه نفت ایران در ماه سپتامبر ۱۲۰ هزار بشکه نسبت به ماه اوت افزایش یافته است.

آخرین آمار اوپک نشان می‌دهد تولید نفت ایران در ماه گذشته میلادی حدود ۱.۹ میلیون بشکه بوده که نسبت به دوران قبل از تحریم‌ها نصف شده است. گزارش‌های اوپک تنها آمارهای تولید نفت اعضایش را منتشر می‌کند، نه صادرات.

قبلا شرکت ردیابی نفتکش‌ها، تانکر ترکرز، گزارش داده بود در ماه جاری صادرات نفت ایران روزانه به ۱.۵ میلیون بشکه اوج گرفته است.

صادرات نفت ایران در سال جاری میلادی به طور متوسط روزانه ۳۰۰ هزار بشکه گزارش شده بود و آمارهای تانکر ترکز از جهش چشمگیر در صادرات نفت ایران در ماه سپتامبر خبر می‌دهد.

البته دیگر شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها مانند کپلر و رفینیتو نیز افزایش صادرات نفت ایران در ماه جاری را تایید می‌کنند، اما اطلاعات آنها نشان می‌دهد صادرات روزانه نفت ایران حدود ۴۰۰ هزار بشکه است، نه ۱.۵ میلیون بشکه.

چین، سوریه و ونزوئلا تنها مشتریان رسمی نفت خام ایران هستند. آمارهای رسمی چین نشان می‌دهد که در هفت ماه ابتدایی سال روزانه ۷۷ هزار بشکه نفت از ایران خریده، اما گزارش‌های متعددی از فروش نفت ایران تحت نام نفت اندونزی و مالزی به چین گزارش شده است.

همچنین چین برای اولین بار در ماه جاری کلا آمارهای واردات نفت از ایران را از گزارش‌های گمرکی خود حذف کرد و دقیقا معلوم نیست ماه گذشته چه میزان نفت از ایران خریده است.

چین قبلا نیز آمارهای مربوط به خرید نفت از ونزوئلا را از گزارش‌های گمرکی حذف کرده بود. آمریکا صادرات نفت ایران و ونزوئلا را تحریم کرده است.

یک سال حقوق یک کارگر معادل یک متر واحد مسکونی در تهران

 

یک سال حقوق یک کارگر معادل یک متر واحد مسکونی در تهران

قیمت متوسط مسکن در شهر تهران از شهریور سال گذشته تا امسال ۹۲ درصد افزایش داشته است. در برخی مناطق تهران این افزایش قیمت بالاتر از ۱۰۰ درصد بوده است.

بر اساس آمار بانک مرکزی ایران، در شهریورماه متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در شهر تهران ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده است. این قیمت در شهریور ۹۸، ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود. یعنی قیمت مسکن از شهریور ۹۸ تا ۹۹ حدود ۹۲ درصد بیشتر شده است.

تجارت نیوز در گزارشی که از قیمت مسکن تهیه کرده، بر اساس حداقل دستمزد مصوب کارگران که دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است، محاسبه کرده که یک کارگر در صورتی که یک سال تمام هیچ خرجی نکرده و تمامی حقوقش را پس‌انداز کند بعد از یک سال می‌تواند یک متر و ۲۰ سانتیمتر مربع مسکن در تهران بخرد. 

بدین ترتیب این کارگر با همین منوال یعنی پس‌انداز تمامی حقوقش بعد از ۴۶ سال می‌تواند یک خانه ۶۰ متری در تهران بخرد، اگر تا آن زمان قیمت خانه همینگونه ثابت باقی مانده باشد.

این در حالی است که سقف وام مسکن اعلام‌شده از سوی بانک مرکزی نیز ۴۰۰ میلیون تومان است که با آن تنها می‌توان ۱۶ مترمربع از یک واحد مسکونی در تهران را خرید.

سایت "نود اقتصادی" نیز در جدولی قیمت مسکن در مناطق مختلف تهران در شهریور ۹۸ و ۹۹ را با یکدیگر مقایسه کرده است.

بر اساس این جدول، گران‌ترین مناطق تهران از نظر مسکن به ترتیب مناطق یک، سه و دو هستند. اما بیشترین تورم در یک سال گذشته در منطقه ۱۹ اتفاق افتاده؛ قیمت مسکن در این منطقه تهران از شهریور ۹۸ تا شهریور ۹۹، ۱۲۹ درصد افزایش داشته است. پس از آن به ترتیب مناطق سه و یک هریک با ۱۰۴ و ۱۰۳ درصد رشد قیمت مسکن مواجه بوده‌اند.

دلایل: از سقوط ارزش ریال تا کمیسیون معاملات املاک

پیشتر وزارت راه و شهرسازی آماری درباره قیمت مسکن تهیه کرده بود که بر اساس آن در سه سال گذشته مسکن در تهران ۵۰۰ درصد رشد قیمت داشته است.

کارشناسان این رشد جهشی را که از اواسط سال ۹۶ آغاز شده تحت تاثیر عوامل مختلفی چون اختلاف فاحش میان میزان تولید و تقاضای واقعی مسکن، سقوط چشمگیر ارزش ریال و افزایش شدید قیمت مصالح ساختمانی می‌دانند.

به نظر بسیاری از کارشناسان یکی دیگر از دلایل بالا رفتن قیمت مسکن به خصوص در تهران کمبود عرضه آپارتمان نوساز بوده است.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی تحقیقی و مفصل در این باره نوشته: «توجه به کارنامه ساخت‌وساز در شهر تهران طی دوره زمانی ۹۳ تا ۹۸ نشان می‌دهد که در این دوره زمانی، تیراژ ساخت‌وساز سالانه به‌طور میانگین معادل ۱۵ درصد افت داشته است.»

در این میان رییس انجمن انبوه‌سازان یکی از علل گرانی مسکن را بالا رفتن هزینه‌های دولتی ساخت مسکن دانسته است. مجتبی بیگدلی به سایت "بازار" گفته قبلا هزینه بیمه تامین اجتماعی در ازای هر متر مربع مسکن، ۲۵۰ تومان بود ولی حالا متری ۳۰ هزار تومان است.

به گفته او سازمان‌های نظام مهندسی و شوراهای شهر هم "مسابقه گذاشته" و به شدت هزینه‌ها را افزایش داده‌اند.

رییس انجمن انبوه‌سازان این گفته را که "اصناف باعث گرانی مسکن هستند" "دادن آدرس غلط از سوی دولت" دانسته است.

اخیرا با مصوبه دولت نرخ کمیسیون معاملات املاک حدود ۵۰ درصد کاهش یافت. این اقدام در راستای ساماندهی به بازار مسکن انجام شده است.

 رئیس اتحادیه مشاوران املاک اصفهان اما به ایسنا گفته است: «در خصوص علل گرانی مسکن می‌توان ده‌ها علت را برشمرد و حق کمیسیون‌های مشاوران املاک بخش کوچکی از آن است. با وجود تاکیدهای بخش خصوصی، دولت هیچ گونه مشورتی در تعیین تعرفه جدید مشاوران املاک نداشته است و ما پیش‌بینی می‌کنیم این تصمیم عجولانه بازار را به هم ریخته‌تر از قبل کند.»

کمبود آپارتمان نوساز، بی ارزش شدن نرخ ریال، بالا بودن کمیسیون معاملات املاک یا هر دلیل دیگر؛ نتیجه اما یکی است: داشتن سقفی از آن خود برای بسیاری از ساکنان تهران و شهرهای بزرگ ایران به رویایی دست‌نیافتنی بدل شده است.

در همین زمینه:

دستیابی آژانس به دومین مرکز هسته‌ای مشکوک در ایران

 

دستیابی آژانس به دومین مرکز هسته‌ای مشکوک در ایران

بر اساس اعلام رسمی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بازرسان این سازمان به دومین مرکز مشکوک به فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در ایران، دسترسی پیدا کردند.

دسترسی بازرسان آژانس به این مرکز بر اساس موافقت ایران، امکان‌پذیر شد.

جمهوری اسلامی در جریان سفر ماه گذشته مدیرکل آژانس به تهران با این موضوع موافقت کرده بود.

به گزارش روز چهارشنبه، نهم مهر خبرگزاری رویترز، آژانس در بیانیه رسمی خود به نام هیچ‌یک از این دو مرکز اشاره‌ای نکرده، اما اعلام کرده که فعالیت مشکوک در این دو مرکز به سال ۲۰۰۳ میلادی بازمی‌گردد.

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند ایران در آن سال مشغول یک برنامه هسته‌ای مرتبط با ساخت سلاح هسته‌ای بوده است.

با آنکه آژانس اعلام کرد رسما اجازه دسترسی به همه مراکز هسته‌ای در سراسر ایران را دارد، اما تهران برای هفت ماه، مانع دستیابی آژانس به این دو مرکز شده بود.

ایران همواره هرگونه فعالیت هسته‌ای مشکوک را رد و اعلام کرده به همه توافقات هسته‌ای خود پایبند است.

وزارت خارجه آمریکا از رژیم ایران خواست امیرحسین مرادی را آزاد کند

 

وزارت خارجه آمریکا از رژیم ایران خواست امیرحسین مرادی را آزاد کند

محمد مرادی و پسرش، امیرحسین مرادی

در پی خودکشی پدر امیرحسین مرادی زیر فشار روانیِ حکم اعدام پسرش امیرحسین مرادی، وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه، هشتم مهرماه، از رژیم حاکم بر ایران خواست این معترض سیاسی را آزاد کند.

وزارت خارجه آمریکا با انتشار توئیتی به زبان فارسی با بیان این‌که «رژیم به اندازه کافی خون ریخته است»، نوشت: «رژیم حتی اگر افراد را اعدام نکند، همچنان باعث از دست رفتن خانواده‌ها می‌شود».

امیرحسین مرادی یکی از معترضان بازداشت‌شده در جریان اعتراض‌های آبان ۹۸ بود که در دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شده است، اما روز دوشنبه اعلام شد که پدرش، محمد مرادی، در خانه‌اش خودکشی کرده است.

دلیل خودکشی پدر آقای مرادی، «فشارهای زیاد روانی» و «بلاتکلیفی» و «نگرانی از اجرای حکم اعدام» فرزندش گزارش شده است.

وزارت خارجه آمریکا در پیام توئیتری خود با بیان این‌که خانواده امیرحسین مرادی «به اندازه کافی از سوی رژیم رنج کشیده‌اند»، اضافه کرده است که تنها راه مناسب این است که حکومت ایران بلافاصله امیرحسین مرادی را آزاد کند.

 

عکس نمایه، صفحه نمایه را در توییتر در برگه جدیدی باز می‌کند

(۱/۲) رژیم حتی اگر افراد را اعدام نکند همچنان باعث از دست رفتن خانواده ها می شود. ما نمی توانیم غم و اندوه خود برای خانواده مرادی را به دلیل این فاجعه اخیر به طور کامل ابراز کنیم. آنها به اندازه کافی از سوی رژیم رنج کشیده اند.

به گفته کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل، امیرحسین مرادی و دو معترض دیگر که به اعدام محکوم شده‌اند، برای اخذ اعتراف شکنجه شده‌اند.

بیش از دو ماه پیش، در پی اعتراض‌های گسترده داخلی و خارجی به حکم اعدام این سه نفر، دیوان عالی کشور با بررسی مجدد پرونده آن‌ها موافقت کرد، ولی در این فاصله هنوز گزارشی درباره روند بررسی و تصمیم دیوان عالی کشور منتشر نشده است.

 

اولین کارت زرد مجلس یازدهم به دولت حسن روحانی

 

 اولین کارت زرد مجلس یازدهم به دولت حسن روحانی

 

 

وزیر نفت ایران که توضیحاتش درباره دلایل تأخیر بهره‌برداری از فاز ۱۴ پارس جنوبی نتوانست نمایندگان را قانع کند از مجلس یازدهم کارت زرد گرفت.

به گزارش ایسنا، بیژن نامدار زنگنه صبح امروز نهم مهر برای پاسخ به سئوال ابراهیم رضایی، نماینده دشتستان در این باره در مجلس حاضر شده بود.

بعد از توضیحات وزیر نفت رضایی گفت که از پاسخ‌های وزیر قانع نشده و تقاضای رسیدگی حقوقی درباره‌این موضوع را دارد، چون عدم تکمیل فاز ۱۴ پارس جنوبی "مصداق ترک فعل است و حتی باید در این باره تحقیق و تفحص صورت گیرد."

از مجموع ۲۴۱ نماینده مجلس ۸۲ نفر رأی موافق، ۱۲۹ نفر رأی مخالف و ۹ نفر رأی ممتنع دادند.

آمار رسمی قربانیان کرونا در ایران از ۲۶ هزار نفر گذشت

 

آمار رسمی قربانیان کرونا در ایران از ۲۶ هزار نفر گذشت

براساس آمار وزارت بهداشت ایران، با درگذشت ۱۸۳ بیمار مبتلا به کرونا در شبانه‌روز گذشته، آمار رسمی قربانیان این ویروس در ایران از مرز ۲۶ هزار نفر گذشت.

سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، روز چهارشنبه نهم مهر، در گزارش روزانه خود از شناسایی سه هزار و ۵۸۲ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ نیز خبر داد و گفت در حال حاضر نزدیک به چهار هزار و صد نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند.

بر اساس این گزارش رسمی، مجموع بیماران مبتلا به کرونا در ایران نیز از ۴۵۷ هزار نفر گذشته است.

درستی آمار روزانه و رسمی اعلام‌شده از سوی وزارت بهداشت، همواره از سوی برخی کارشناسان مستقل مورد تردید جدی قرار گرفته و برخی منابع می‌گویند آمار ابتلا و قربانیان در ایران بین دو تا چند برابر آمار رسمی است.

بنا به اعلام وزارت بهداشت، در حال حاضر وضعیت استان‌های استان های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد همچنان قرمز است.

چهار استان کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز هنوز در وضعیت هشدار قرار دارند.

درخواست روحانی شیاد و کلاش و شارلاتان و دروغگوی خبیث و جنایتکار وفاسد : شرایط امروز «جنگی» است، آن را با شرایط تحریم مقایسه نکنید

 

درخواست روحانی شیاد و کلاش و شارلاتان و دروغگوی خبیث و جنایتکار وفاسد : شرایط امروز «جنگی» است، آن را با شرایط تحریم مقایسه نکنید

حسن روحانی در جلسه هیئت دولت، ۹ مهر ۹۹

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، روز چهارشنبه نهم مهر، در جلسه هیئت وزیران گفت ایران از سال ۹۷ وارد جنگ اقتصادی با آمریکا شده و از منتقدان ناتوانی‌های دولت در اداره کشور خواست شرایط کنونی را با شرایط تحریم مقایسه نکنند.

آقای روحانی علی‌رغم اذعان به این‌که «ممکن است مشکلات مدیریتی هم وجود داشته باشد»، گفت: «مهم این است که ببینیم درصد این‌ها در این شرایط جنگ به چه میزان است. برخی دوباره شرایط کنونی را با شرایط تحریم مقایسه نکنند.»

رئیس‌جمهور ایران شرایط کنونی را «جنگ اقتصادی» توصیف کرد که به‌گفته او از سال ۱۳۹۷ آغاز شده است.

منظور آقای روحانی خروج آمریکا از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷ است که به دستور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، انجام شد و در پی آن تحریم‌های آمریکا علیه ایران مجدداً برقرار شد.

دونالد ترامپ پس از خرج از برجام اعلام کرد که خواهان توافق تازه‌ای با ایران است که برنامه‌ موشک‌های بالیستیک و همچنین فعالیت‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی را هم در بر گیرد، اما ایران می‌گوید پیش از هر مذاکره‌ای آمریکا باید به برجام برگردد و نیز تعهد بدهد که از آن خارج نمی‌شود، ضمن آن‌که حاضر به مذاکره درباره توان نظامی خود نیست.

رئیس‌جمهور ایران در سخنان امروز خود همچنین با اشاره به «شرایط بهتر کشور در دولت یازدهم» و خروج از فهرست سیاه اف‌ای‌تی‌اف، اضافه کرد اما «مشکلاتی برای ما ایجاد شد زیرا لوایح چهارگانه دولت دچار مشکل شد که مورد تأکید دولت و جلسه سران سه قوه بود».

لوایح مربوط به پولشویی و اف‌ای‌تی‌اف به دلیل آن‌چه «مخالفت پنهانی علی خامنه‌ای ، رهبر جمهوری اسلامی» اعلام شد، در مجمع تشخیص مصلحت نظام مسکوت ماند و تصویب نشد.

"تختی برای بیماران کرونایی در مراکز درمانی باقی نمانده است"

 

"تختی برای بیماران کرونایی در مراکز درمانی باقی نمانده است"

با بالارفتن آمار مبتلایان و نیز فوت‌شدگان در اثر کرونا در ایران، درباره نبود تخت بیمارستانی برای این بیماران هشدار داده شده است. مقامات دولتی نیز از بررسی طرح اعمال جریمه برای نزدن ماسک سخن گفته‌اند.

دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در ایران هشدار داده که آمار مبتلایان و جان‌باختگان کرونا در کشور به ویژه در تهران به شدت رو به افزایش است.

دکتر مردانی در گفت‌وگو با روزنامه وطن امروز گفته است: «آمار بستری‌شدگان، مبتلایان و جان‌باختگان کرونایی در کشور بویژه کلانشهر تهران به‌شدت رو به افزایش است، طوری که بیمارستان‌ها به سختی مبتلایان بدحال را پذیرش می‌کنند، چرا که تختی برای بیماران کرونایی در مراکز درمانی باقی نمانده است.»

او گفته اوضاع تهران به حدی بحرانی است که اگر محدودیت‌های اجتماعی برقرار نشود، هفته آینده راهروهای بیمارستان‌ها نیز پر خواهد شد. به گفته این پزشک در حال حاضر نیز به دلیل پر شدن ظرفیت بیمارستان‌ها، حتی بیماران بدحال نیز به سختی پذیرش می‌شوند "چرا که تختی برای بیماران کرونایی در مراکز درمانی باقی نمانده است".

در توضیح راهکار برای این معضل، دکتر مردانی گفته است: «محدودیت‌هایی نظیر کنترل ترددها، تعطیلی مراکز شلوغ و پرتردد، ایجاد دورکاری و تجدید نظر در استفاده مردم از حمل ‌ونقل عمومی (مترو، اتوبوس و تاکسی‌ها) راهکاری است که چنانچه عملی نشود باید منتظر روزهای سخت برای کادر درمان و افزایش آمار مرگ‌ومیر بود.»

به گفته این عضو ستاد علمی کرونا، در این شرایط "تعطیلی یک هفته‌ای تهران دور از انتظار نیست".

سخنگوی وزارت بهداشت نیز با اعلام اینکه پیگیر تعطیلی تهران و مصوبه دورکاری است، گفت ممکن است "در برخی استان‌ها از جمله تهران تعطیلی یک هفته‌ای داشته باشیم".

در فضای مجازی نیز در روزهای اخیر خبرهای زیادی از وضعیت بد بیمارستان‌ها منتشر شده است. کاربری که از اعضای کادر درمانی است چند روز پیش یک رشته توییت درباره وضعیت بیمارستانی که در آن کار می‌کند منتشر کرد که بازخورد فراوانی در فضای مجازی داشت.

وضع خطرناک تبریز

 

مدیرعامل سازمان‌های آرامستان‌های شهرداری تبریز گفته در سه روز گذشته آمار فوت شدگان بر اثر بیماری کووید ۱۹ از دیگر فوت‌شدگان در این شهر پیشی گرفته است.

فرخ جلالی به ایسنا گفته خانواده‌ها در آرامستان‌ها کمتر حضور دارند اما با این حال درخواست کرده که حضور خانواده متوفیان حداقلی باشد و حتما از ماسک استفاده کنند. دیدن صورت فرد فوت‌شده در اثر کرونا نیز خلاف مقررات بهداشتی است.

به گفته او برگزاری مراسم در آرامستان تبریز نیز به کلی ممنوع است.

کاهش چشمگیر استفاده از ماسک

علی ربیعی، سخنگوی دولت از کاهش چشمگیر استفاده مردم از ماسک خبر داده است. او در نشست خبری‌‌اش در روز سه‌شنبه ۸ مهر به ایسنا گفت: «رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح کشور به ۸۵/ ۶۱ درصد کاهش یافته است. استفاده از ماسک در کشور نیز به ۵۸ درصد کاهش یافته و میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در صنوف و مراکز عمومی کامل اجرا نمی‌شود.»

به گفته سخنگوی دولت، اختیارات بیشتری به استان‌ها داده شده تا در صورت لزوم با کسانی که از ماسک استفاده نمی‌کنند برخورد قضایی صورت بگیرد.

وزیر کشور نیز این موضوع را تایید کرده و گفته در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا مسئله جریمه برای عدم استفاده از ماسک مطرح شده است.

این در حالی است که با توجه به باز بودن تمامی ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها، بانک‌ها، کارخانجات و... نیز عدم اعمال مقررات منع رفت و آمد یا محدود کردن سفرها، امکان یا انتظار رعایت فاصله اجتماعی از مردم، بی‌ثمر است.

در ایام تعطیلی‌های محرم نه تنها جلوی هیأت‌های عزاداری گرفته نشد بلکه ممنوعیت یا محدودیتی برای سفر نیز در نظر گرفته نشد و به همین دلیل پس از این ایام آمار کرونا در بیشتر نقاط ایران به شدت افزایش یافت.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت در حال حاضر ۱۵۸ شهرستان ایران در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و اوضاع در برخی استان‌ها از جمله اصفهان مناسب نیست.

تحریم جمهوری اسلامی ایران و زرادخانه اقتصادی آمریکا

 

تحریم جمهوری اسلامی ایران و زرادخانه اقتصادی آمریکا


دلار آمریکا اهرم بسیار مهم دیگری است که در زرادخانه این کشور علیه جمهوری اسلامی به کار افتاده و کمر اقتصاد ایران را شکسته است.

نگاه فریدون خاوند: هم خروج آمریکا از «برجام» در اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ و هم فعال ساختن مکانیسم ماشه علیه ایران در پایان شهریور ماه گذشته، با مخالفت دیگر قدرت‌های امضاکننده این موافقتنامه روبه‌رو شد. به رغم این مخالفت‌ها، واشینگتن توانست «برجام» را در کما فرو ببرد و جمهوری اسلامی ایران را، زیر فشار سخت‌ترین تحریم‌های دوران معاصر، در بدترین شرایط اقتصادی بعد از جنگ با عراق قرار دهد.

یادآوری می‌کنیم که در پی امضای «برجام» در تیرماه ۱۳۹۴، ده‌ها هیئت نمایندگی از کشورهای بزرگ صنعتی جهان در جستجوی «الدورادو» رهسپار تهران شدند و پرآوازه‌ترین بنگاه‌های اقتصادی بین‌المللی زمینه استقرار درازمدت خود را در این کشور فراهم آوردند؛ از توتال و انجی و شل گرفته تا پژو-سیتروئن، رنو، فولکس واگن، مرسدس بنز، زیمنس، آلستوم، دی زد بانک و غیره...

شگفت آنکه بلافاصله بعد از خروج آمریکا از «برجام» و بازگشت تحریم‌های این کشور، همان شرکت‌ها با شتاب ایران را ترک کردند. حتی ساینوپک چینی که قرار بود با همکاری توتال فرانسوی در توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی همراه شود، از مشارکت در این طرح خودداری کرد، و مهم‌ترین شرکت‌های خودروسازی چینی، که برای ایران برنامه‌ها داشتند، پا پس کشیدند.

چگونه است که قدرت‌های بزرگی چون چین و روسیه، به رغم رقابت سرسختانه خود با آمریکا، نتوانستند در یاری رساندن به نظام تهران از مرز ابتکارهای حاشیه‌ای و کم‌اثر فراتر بروند و حتی، در بسیاری موارد، عملاً در اعمال فشار اقتصادی بر ایران با آمریکا همکاری کردند؟ چرا سه قدرت بزرگ اروپایی عضو «برجام» (آلمان، فرانسه، بریتانیا)، و نیز کل اتحادیه اروپا در نقش یک نهاد مقتدر، با وجود تلاش‌های گوناگون‌شان در نجات موافقتنامه، ناکام ماندند؟

در اینجا به دلایل بنیادی شکست «برجام» نمی‌پردازیم. آیا مسئول اصلی این شکست آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی است که «روح» این قرارداد را نادیده گرفت و، بعد از پذیرفتن آن، از سیاست‌های پیشین خود چه در مقیاس جهانی و چه در سطح منطقه‌ای ذره‌ای کوتاه نیامد؟ و یا مسئول واقعی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکاست که تصمیم گرفت امضای سلف خود را پس بگیرد؟ پاسخ به این پرسش‌ها، موضوع این مقاله نیست.

بحث اصلی بر سر زرادخانه نیرومندی است که به ایالات متحده آمریکا امکان داد به تنهایی، و به رغم مخالفت مهم‌ترین قدرت‌های جهانی، «برجام» را خنثی کند و کشتی اقتصاد جمهوری اسلامی را عملاً به گل بنشاند. این زرادخانه بر یک قدرت اقتصادی تکیه دارد که بدون درک توانایی‌ها و ضعف‌های آن نمی‌توان با ابعاد گوناگون روابط بین‌المللی در دوران معاصر، آنگونه که باید و شاید، آشنا شد.

کشورهایی چون آلمان، ژاپن، چین و کره جنوبی، با شناخت قدرت اقتصادی آمریکا و بهره‌برداری زیرکانه از آن، به افزایش رفاه و ثروت مردمان خود کمک کردند. در عوض کشورهای دیگری چون ایران و ونزوئلا، با تکیه بر شعارهای توخالی، زرادخانه اقتصادی آمریکا را علیه خود به کار انداختند و مردمانشان را به روز سیاه نشاندند.

اوج‌گیری آمریکا به عنوان قدرت مطلق در صحنه اقتصادی جهان، یکی از پیامدهای جنگ جهانی دوم است. دیگر قدرت‌های آن زمان، از روسیه و ژاپن و آلمان گرفته تا امپراتوری‌های عظیم مستعمراتی در اروپای غربی، زیر فشار فاجعه‌آمیز جنگ، کمر خم کرده بودند و تنها آمریکا بود که با تکنولوژی و شرکت‌های چندملیتی و دلار خود، در نقش فاتح اصلی به مقتدرترین کانون شکوفایی اقتصادی در تاریخ تمدن انسانی بدل شد.

امروز، ۷۵ سال بعد از پایان جنگ جهانی دوم، آمریکا قدرت مطلق خود را در عرصه اقتصادی از دست داده و با رقیبانی نیرومند همچون اتحادیه اروپا و چین و ژاپن روبه‌روست. با این همه در عرصه اقتصادی، آمریکا هنوز از چنان اهرم‌هایی برخوردار است که می‌تواند از آنها هم برای جذب متحد و همراه استفاده کند و هم برای اعمال فشار بر رقیبان و دشمنانش. این اهرم‌ها، همان زرادخانه اقتصادی است که ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی به کار گرفته است.

قدرت اقتصادی که یک کشور می‌تواند با تکیه بر آن بر فعالیت‌های اقتصادی در جهان و در سایر کشورها تأثیر بگذارد، از عناصر گوناگون سرچشمه می‌گیرد؛ از جمله مساحت، جمعیت، تولید ناخالص داخلی، جایگاه در بازرگانی بین‌المللی، نقش ممتاز در تولید شماری از محصولات استراتژیک، ظرفیت تکنولوژیک و نوآوری، نفوذ در سازمان‌های بین‌المللی، داشتن یک پول نیرومند، برخورداری از جاذبه لازم برای جذب مغزها و سرمایه‌ها، مجهز بودن به زیربناهای مالی و بانکی نیرومند و غیره...

در اینجا تنها به چند عنصر از عناصر تشکیل‌دهنده زرادخانه اقتصادی آمریکا اشاره می‌کنیم که باعث شده‌اند دیگر قدرت‌ها، به رغم تمایل و مواضع رسمی‌شان، با تحریم‌های واشینگتن علیه جمهوری اسلامی همراهی کنند. اوج این همراهی را در خودداری این قدرت‌ها از خرید نفت ایران می‌بینیم، حتی در مورد کشوری مانند جمهوری خلق چین که، بعد از خروج آمریکا از «برجام»، واردات نفتی‌اش را از جمهوری اسلامی، دستکم بر پایه آمار رسمی، به یک دهم کاهش داد.

یکی از مهم‌ترین اهرم‌های قدرت اقتصادی آمریکا، بازار این کشور است که با پایین‌ترین موانع گمرکی هر سال حدود سه هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار کالا و خدمات از جهان می‌خرد. این به آن معناست که هزاران واحد تولیدی در سراسر جهان برای مصرف‌کنندگان آمریکایی تولید می‌کنند و شمار مهمی از آنها سرنوشتشان در گرو دستیابی آزاد به این بازار است. کدام بنگاه اقتصادی حاضر است برای حضور در ایران، بازار آمریکا را رها کند؟

دلار آمریکا اهرم بسیار مهم دیگری است که در زرادخانه این کشور علیه جمهوری اسلامی به کار افتاده و کمر اقتصاد ایران را شکسته است. به رغم سر بر آوردن پول‌های نیرومند دیگری در جهان، اسکناس سبز همچنان به عنوان سیال‌ترین و مورد اعتمادترین پول جهان بر اریکه خدایی تکیه زده و در آینده قابل پیش‌بینی جانشینی برای آن دیده نمی‌شود. بخش بسیار بزرگی از مبادلات بازرگانی بین‌المللی از جمله خرید و فروش مواد اولیه به ویژه نفت با دلار انجام می‌گیرد. ۶۲ درصد ذخایر ارزی در بانک‌های مرکزی جهان به دلار آمریکاست، حال آنکه جایگاه یورو در این عرصه ۲۱ درصد، ین ژاپن پنج درصد، لیره استرلینگ ۴.۵ درصد و یوآن چین زیر دو درصد است. بانک یا بنگاه تولیدی که به دلیل تحریم آمریکا نتواند از دلار استفاده کند، جایی در صحنه جهانی ندارد.

بانک‌های آمریکایی نیز که در تأمین مالی بخش بسیار بزرگی از پروژه‌های اقتصادی در جهان نقشی استراتژیک ایفا می‌کنند، در تأثیرگذاری تحریم‌های واشینگتن جایگاهی بنیادی دارند. اینکه «برجام» بعد از خروج آمریکا از این توافق به شیر بی یال و دم و اشکم بدل شد، ضعف بسیار شدید نظام بانکی اروپا در مقابل آمریکا را به نمایش می‌گذارد. در میان ۱۰ بانک نخست جهان از نظر ارزش سهامشان در بورس، حتی نام یک بانک منطقه یورو دیده نمی‌شود. ارزش سهام جی پی مورگان، غول بانکی آمریکایی، به تنهایی به معادل پنج بانک نخست منطقه یورو است. جمهوری اسلامی چگونه انتظار دارد شرکت‌های اروپایی به نجاتش بشتابند، در شرایطی که شمار زیادی از این شرکت‌ها برای تأمین مالی پروژه‌های خود به بانک‌های آمریکایی نیاز دارند.

در پایان و به منظور مشخص‌تر شدن نقش زرادخانه اقتصادی آمریکا در روابط اقصادی بین‌المللی، به یک شرکت بزرگ اروپایی اشاره می‌کنیم که به رغم همکاری دیرینه خود با ایران، بعد از خروج آمریکا از «برجام» فرار را بر ماندن در جمهوری اسلامی ترجیح داد. سخن بر سر شرکت فرانسوی «توتال» است که تیرماه ۱۳۹۶ به یک پروژه پنج میلیارد دلاری برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی پیوست و بلافاصله بعد از بازگشت تحریم‌های آمریکا، به مشارکت ۵۰.۱ درصدی خود در این پروژه پایان داد.

تصمیم «توتال» به خروج از میدان پارس جنوبی کاملاً طبیعی است وقتی بدانیم که این غول نفتی فراملیتی بخش بزرگی از فعالیت‌هایش را در ده‌ها کشور جهان با دلار آمریکا انجام می‌دهد، ۳۰ درصد از کل سهامش در اختیار سهامداران آمریکایی است، حدود ۱۰ میلیارد دلار دارایی در خاک آمریکا دارد، و ۹۰ درصد عملیاتش را در کشورهای گوناگون جهان از طریق بانک‌های آمریکایی تأمین مالی می‌کند.

دیپلماسی کشورهایی که به تأمین رفاه مردمان خود می‌اندیشند، بر پایه شناخت همین داده‌های ساده شکل می‌گیرد. کشور های دیگری هستند که به جای دیدن واقعیت‌های جهان، در دگم‌های مکتبی فرو می‌روند و به جایی می‌رسند که جمهوری اسلامی رسید.

دبیر حقوق بشر قوه فاسد وجنایتکار قضاییه: تعامل سیاسی ما با غرب ممکن نیست

 

دبیر حقوق بشر قوه فاسد وجنایتکار قضاییه: تعامل سیاسی ما با غرب ممکن نیست

علی باقری کنی

دبیر ستاد حقوق بشر ایران می‌گوید جمهوری اسلامی در حوزه سیاسی قادر به «تعامل» با غرب نیست. او همچنین حقوق بشر را ابزاری برای اهداف سیاسی غرب توصیف کرد.

به گزارش روز چهارشنبه، نهم مهر، در خبرگزاری رسمی قوه قضائیه، میزان، علی باقری کنی در برنامه تلویزیونی «متن حاشیه» گفت: «ما در ساحت حقوقی قابلیت تعامل با همه دنیا از جمله غربی‌ها را داریم، اما در ساحت سیاسی این تعامل ممکن نیست، چون غرب هدف سیاسی خاصی دارد که می‌خواهد آن را از طریق حقوق بشر محقق کند.»

آقای باقری کنی این موضوع را «مانع اصلی» مذاکره حقوق بشری با غربی‌ها عنوان کرد و مدعی شد این در حالی است که در جمهوری اسلامی «سیاست، حقوق بشری است».

وی رویکرد «تهاجمی» ایران نسبت به غرب در حوزه حقوق بشر را در دو حوزه «بیان اشکالات حقوق بشری آنها بر اساس معیارهای خودشان» و «عرضه دستاوردها و محصولات حقوق بشری به دنیا» عنوان کرده است.

او در این مصاحبه به صراحت می‌گوید که «حقوق بشر یک جبهه تقابلی است».

اظهارات وی در شرایطی بیان می‌شود که در ماه‌های اخیر به دلیل صدور و اجرای احکام سنگین برای معترضان سیاسی در ایران که بیشتر آنها جوان هستند و نیز شرایط نامناسب زندانیان سیاسی عقیدتی، سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر، ایران را تحت فشار قرار داده‌اند.


فشار دوباره آمریکا بر کشورهای اروپایی بر سر همکاری با شرکت چینی «هوآوی»

 

فشار دوباره آمریکا بر کشورهای اروپایی بر سر همکاری با شرکت چینی «هوآوی»


همزمان با تجدید فشارهای واشینگتن به کشورهای اروپایی برای ممنوع کردن مشارکت شرکت چینی هوآوی در توسعه زیرساخت‌های شبکه ارتباطی فایو جی، کیث کراچ، معاون وزارت خارجه آمریکا در امور اقتصادی، گفت هوآوی «بخشی از ابزارهای کنترل امنیتی حکومت چین و شریک‌جرم نقض حقوق‌بشر» است.

کیث کراچ این سخنان هشدارآمیز را روز سه‌شنبه هشتم مهر همزمان با اولین سفر خود به کشورهای اروپایی پس از شروع همه‌گیری کرونا بیان کرد. بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان، ایتالیا و اسپانیا در مرحله تصمیم‌گیری نهایی در مورد زیرساخت‌های شبکه ارتباطی فایو جی هستند.

آقای کراچ افزود دولت‌های اروپایی برای توسعه شبکه ارتباطی جدید فقط باید از شرکت فنلاندی نوکیا و یا شرکت سوئدی اریکسون استفاده کنند.

او در سخنرانی خود در یک پژوهشکده آلمانی همچنین افزود: «هوآوی یکی از بازوهای سیستم کنترل امنیتی حزب کمونیست چین و ابزار نقض حقوق بشر است.»

شرکت هوآوی اتهام‌های دولت آمریکا مبنی بر استفاده حکومت چین از شبکه ارتباطی این شرکت برای مقاصد جاسوسی را همواره تکذیب کرده است.

با این حال، آقای کراچ که در برلین با مقامات دولت آلمان دیدار و گفت‌وگو کرده، بدون ارائه هیچ مدرک مشخصی در سخنرانی خود گفت که شرکت هوآوی در سرکوب دموکراسی‌خواهان هنگ‌کنگ و مسلمانان ساکن ایالت سین کیانگ چین مشارکت دارد.

او افزود که مشارکت شرکت هوآوی در توسعه شبکه ارتباطی فایو جی در کشورهای اروپایی پیمان ناتو را به خطر می‌اندازد و این فناوری جدید «ستون فقرات سیستم کنترل امنیتی حکومت چین است.»

در حال حاضر سرعت اولین سیستم فایو جی به‌عنوان جدیدترین نسل ارتباط اینترنتی، در آمریکا ۵۱ مگابیت در ثانیه گزارش شده است در حالی‌که کشورهای رقیب آمریکا توانسته‌اند به سرعتی بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ مگابیت بر ثانیه در مراحل اولیه دست پیدا کنند.

شرکت هوآوی از پیشگامان این صنعت در جهان است اما به دلیل حاضر نبودن آن در بازار آمریکا، توسعه فایو جی در ایالات متحده به کندی پیش می‌رود.

معاون وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از سخنانش گفت: «شرکت‌های غیرقابل‌اعتماد و خطرناکی نظیر هوآوی تأمین‌کننده فناوری های پیشرفته برای حزب کمونیست چین در عرصه سایبری و صنایع نظامی هستند.»

دولت‌های بریتانیا و فرانسه چند ماه پیش تصمیم گرفتند مشارکت شرکت هوآوی در توسعه زیرساخت‌های فناوری ارتباطی فایو جی را ممنوع کنند، ولی آلمان و ایتالیا هنوز در حال بررسی این موضوع هستند.

دولت آمریکا از سال گذشته فعالیت هوآوی در آن کشور را ممنوع کرده و در پی تحریم این شرکت، در حال حاضر هر شرکت آمریکایی برای معامله و یا فروش قطعات به هوآوی باید از دولت جواز مخصوص دریافت کند.

همزمان با تشدید فشارهای آمریکا، شرکت هوآوی سرمایه‌گذاری خود در شرکت‌های چینی تولیدکننده قطعات کامپیوتری و ابزارهای رسانه‌ای را افزایش داده است.

سپاه پاسداران از کشته شدن سه تن از نیروهای خود در سیستان و بلوچستان خبر داد

 

سپاه پاسداران از کشته شدن سه تن از نیروهای خود در سیستان و بلوچستان خبر داد

سپاه پاسداران روز سه‌شنبه هشتم مهرماه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که سه نفر از نیروهای آن در سیستان و بلوچستان به دست گروهی که هویت آن هنوز معلوم نیست، کشته شده‌اند.

این اطلاعیه می‌گوید دو دستگاه خودروی متعلق به نیروهای بسیج شهرستان نیکشهر مورد حمله یک دستگاه خودروی پژو ۴۰۵ قرار گرفتند که این حمله سه کشته و یک مجروح بر جای گذاشته است.

به گفته قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران، تلاش‌ها برای تشخیص هویت عاملان این حمله آغاز شده است.

استان سیستان و بلوچستان طی سال‌های اخیر بار‌ها محل رویارویی نیروهای نظامی و انتظامی با گروه‌های مسلح مخالف جمهوری اسلامی بوده است. از جمله، بهمن ماه ۱۳۹۷ حمله‌ای انتحاری به اتوبوس حامل کارکنان سپاه در این استان ۲۷ کشته بر جای گذاشت.

مسئولیت آن حمله را گروه جیش العدل بر عهده گرفت.

جوانان بیشتری در موج سوم کرونا در ایران مبتلا می‌شوند

 

جوانان بیشتری در موج سوم کرونا در ایران مبتلا می‌شوند

یک مقام ستاد مقابله با کرونا در تهران هشدار داد که جوانان بیشتری در موج سوم کرونا در ایران به این ویروس مبتلا خواهند شد.

به گزارش روز چهارشنبه، نهم مهر، در خبرگزاری ایرنا، نادر توکلی، معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در تهران، به جوانان هشدار داد: «در موج سوم این بیماری خطرناک که به تازگی آغاز شده است، از این بیماری مصون نخواهند بود و بیشتر از موج دوم درگیر آن خواهد شد.»

وی خواستار رعایت جدی پروتکل‌های بهداشتی از سوی همه به‌ویژه جوانان شد.

به گفته او، اگر روند افزایش مبتلایان به بیماری کرونا در روزهای آینده ادامه یابد، «با وجود هماهنگی‌های انجام شده در روند پذیرش بیماران مشکلات جدی ایجاد می‌شود.»

در هفته‌های اخیر شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در ایران افزایش چشمگیری داشته و مقام‌های وزارت بهداشت در مورد شرایط سخت پاییز و زمستان هشدار داده‌اند.

سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز سه‌شنبه خبر داد که طی ۲۴ ساعت گذشته، ۲۰۷ تن بر اثر کرونا جان باختند و شمار قربانیان این بیماری در ایران به مرز ۳۰ هزار نفر نزدیک شد.

حمله به اورژانس یک مرکز درمانی در رشت با قمه

 

حمله به اورژانس یک مرکز درمانی در رشت با قمه

رئیس مرکز دانشگاهی پورسینا در رشت از حمله به اورژانس این مرکز از سوی گروهی از «اراذل و اوباش» خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه، نهم مهر، در خبرگزاری ایسنا، سیروس امیرعلوی گفت که بر اثر این حمله، «چند تن از همراهان مصدوم شدند که در حال حاضر حال‌شان خوب است».

به گفته وی، «اراذل و اوباش، سه تن از همراهان مضروب تحت مراقبت اورژانس و همچنین یک تن از همراهان سایر بیماران بخش را مجروح کردند.»

آقای امیرعلوی از بازداشت شماری از ضاربان خبر داده و افزود که شمار دیگری نیز تحت تعقیب قرار دارند.

آن ‌طور که او روایت کرده، این حمله ساعت دو بامداد روز چهارشنبه رخ داده و علت آن نیز ادامه دعوای این افراد در خارج از بیمارستان و کشیده شدن آن به داخل بوده است.

رئیس مرکز دانشگاهی پورسینا در رشت با توجه به دعوای ضاربان با استفاده از قمه و چاقو، از رعب و وحشت شدید بیماران و همراهان آنها خبر داده است.

فعالان زن خواستار پایان یافتن حبس نسرین ستوده شدند

 

فعالان زن خواستار پایان یافتن حبس نسرین ستوده شدند

شماری از فعالان زن خارج از ایران در نامه‌ای سرگشاده با نگرانی از وضعیت جسمی نسرین ستوده، از مقام‌های جمهوری اسلامی خواستند به حبس وی و سایر زندانیان سیاسی پایان دهند.

در این نامه آمده که جمهوری اسلامی باید بسیاری از زندانیان از جمله زندانیان سیاسی را که مشمول آزادی مشمول هستند، از زندان آزاد کند.

نویسندگان این نامه نوشته‌اند جمهوری اسلامی برای «کشتن زندانيان سياسی آمادگی کامل دارد و آنها را در شرايط نامناسب تحت حبس نگه داشته و آشکارا در معرض خطر مرگ قرار داده است.»

در این نامه از این که نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، به گفته خانواده‌اش، با وجود شرایط جسمی نامناسب به زندان بازگردانده شده، به شدت اعتراض شده است.

در این نامه همچنین از جمهوری اسلامی خواسته شده به خواسته‌هایی که نسرین ستوده به خاطر آنها دست به اعتصاب غذا زده بود، توجه کرده و برای برآورده کردن آنها اقدام کند.

این نامه را از جمله ژانت آفاری، نیلوفر بیضایی، نیره توحیدی، پروین اردلان، آسیه امینی، لادن برومند و آذر نفیسی امضا کرده‌اند.

خانم ستوده که با اتهامات سیاسی به ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده و در زندان از ۲۰ مرداد در اعتراض به وضعیت زندانیان سیاسی اعتصاب غذا کرده بود، پنجم مهرماه به دنبال وخیم شدن حال جسمی‌اش اعتصاب غذای خود را شکست.

رئیس‌جمهوری ننگین اسلامی ایران و فرمانده نیروی قدس فاسد و قاتل و دزد سپاه از آیت‌الله سیستانی دلجویی کردند

 

رئیس‌جمهوری ننگین اسلامی ایران و فرمانده نیروی قدس فاسد و قاتل و دزد سپاه از آیت‌الله سیستانی دلجویی کردند


حسن روحانی هنگام دریافت استوارنامه سفیر جدید عراق در تهران، ۸ مهر

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، روز سه‌شنبه هشتم مهر، هنگام دریافت استوارنامه سفیر جدید عراق در تهران از آیت‌الله سیستانی به عنوان کسی یاد کرد که «همواره نزد مردم و دولت ایران مورد احترام بوده است».

اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، نیز سیستانی، مرجع تقلید شیعیان ساکن عراق، را «نماد افتخار و اقتدار مرجعیت و قدرت بسیج‌کنندگی آن در جامعه عراق و جوامع اسلامی» خواند.

این اظهارنظرها پس از آن صورت می‌گیرد که انتقاد حسین شریعتمداری، مدیر روزنامه کیهان، از آیت‌الله سیستانی واکنش‌هایی را در میان مقامات عراقی و ایرانی برانگیخت.

شریعتمداری که بیش از ربع قرن است به نمایندگی از رهبر جمهوری اسلامی روزنامه کیهان را اداره می‌کند، سه روز پیش در یادداشتی نوشته بود که آیت‌الله سیستانی در دیدار با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در عراق از او خواسته است انتخابات پارلمانی عراق تحت نظارت نمایندگانی از سازمان ملل انجام شود، و این درخواست را «دون ‌شأن و جایگاه» این مرجع تقلید شیعه توصیف کرده بود.

او همچنین در انتقادی تندتر نوشته بود که «دعوت از سازمان ملل برای نظارت بر انتخابات یک کشور، اعلام ورشکستگی آن کشور و بدبینی به ملت و خوش‌بینی به بیگانگان است».

این یادداشت حسین شریعتمداری با واکنش‌های تندی از سوی مقامات عراقی مواجه شد تا جایی که روز گذشته مدیرمسئول کیهان از آیت‌الله سیستانی عذرخواهی کرد و توضیح داد که یادداشت قبلی‌اش «خطای ناخواسته» بوده و برداشت او «با واقعیت فاصله داشته است».

حسن روحانی در دیدار امروز خود با نصیر عبدالمحسن عبدالله، سفیر جدید عراق در تهران، همچنین گفت که نقش مرجعیت آیت‌الله سیستانی «در ثبات و امنیت عراق بی‌بدیل است».

اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه، نیز در یک دیدار عمومی، «مقاومت مردم عراق» در برابر داعش را «محصول درایت، هوشمندی و نقش‌آفرینی محوری» سیستانی توصیف کرد و او را «نماد افتخار و اقتدار مرجعیت در این کشور» خواند.

حسین شریعتمداری از سال ۱۳۷۲ با حکم علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، مدیر مسئول روزنامه کیهان و نماینده او در مؤسسه کیهان است.

این چهره‌ تندرو ظرف ۲۷ سال گذشته روزنامه کیهان را به رسانه‌ای مهم علیه منتقدان و مخالفان حکومت جمهوری اسلامی تبدیل کرد. مخالفان رویه کیهان، این روزنامه را به پرونده‌سازی علیه روشنفکران، فعالان سیاسی و اجتماعی متهم می‌کنند و از پیوندهای مدیریت کیهان با سازمان اطلاعات سپاه پاسداران می‌گویند.

برخی اسناد نیز حکایت از همکاری شریعتمداری با سازندگان برنامه تلویزیونی «هویت» دارد، برنامه‌ای که در دهه ۱۳۷۰ زیر نظر سعید امامی، معاون وقت وزارت اطلاعات و از عوامل قتل‌های زنجیره‌ای روشنفکران و مخالفان، شکل گرفت و در آن اعترافاتی که تحت فشار و شکنجه از فعالان اخذ شده بود، پخش شد.

با این حال حسین شریعتمداری در دولت محمود احمدی‌نژاد جایزه‌ای با عنوان «بهترین و منصف‌ترین منتقد دولت نهم» دریافت کرد.

فعالان سیاسی و اجتماعی و برخی هنرمندان سرشناس تاکنون بارها از روزنامه کیهان و حسین شریعتمداری به دادگاه شکایت کرده‌اند، اما او معمولاً تبرئه شده است.‎

این نخستین بار نیست که آقای شریعتمداری در خصوص اوضاع عراق دیدگاه‌های جنجال‌برانگیزی را ابراز می‌کند. او پیشتر در آذر سال ۱۳۹۸ در دو یادداشت جداگانه خواستار تصرف سفارت آمریکا در بغداد توسط معترضان عراقی شده بود.

پس از آن بود که منابع انتظامی عراق در روز ششم آذر از هجوم معترضان عراقی به کنسولگری ایران در نجف و به آتش کشیدن آن خبر دادند با این باور که شبه‌نظامیان وابسته به ایران عامل سرکوب اعتراضات سال گذشته بصره بوده‌اند.

اعلام موضع دلجویانه رئیس‌جمهور ایران و فرمانده نیروس قدس سپاه در حالی اعلام می‌شود که پیش از این، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، نیز در پیامی توئیتری به ستایش از آیت‌الله علی سیستانی پرداخته و او را «دژ استوار عراق» و «سرمایه‌ای برای جهان اسلام» لقب داده بود.

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، نیز در توئیتی با اشاره به دیدارش با وزیر خارجه عراق، نوشته بود: «حمایت از خواست و اراده مرجعیت، سیاست دائم و غیر قابل تغییر جمهوری اسلامی ایران است».

رویارویی دونالد ترامپ و جو بایدن در نخستین مناظره انتخاباتی

 

رویارویی دونالد ترامپ و جو بایدن در نخستین مناظره انتخاباتی


نخستین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ در کلیولند در ایالت اوهایو برگزار شد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده و جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در نخستین مناظره تلویزیونی خود بر سر دیوان عالی آمریکا، کووید- ۱۹، سوابق دو نامزد، اقتصاد، تغییرات اقلیمی، مسائل نژادی و خشونت در شهرها و یکپارچگی انتخابات به بحث و جدل پرداختند.

نخستین مناظره دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ سه‌شنبه هشتم مهرماه و تنها ۳۵ روز مانده به این انتخابات برگزار شد.

به دلیل شیوع ویروس کرونا دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری در آغاز این مناظره از دست دادن با یکدگر خودداری کردند.

مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ساعت ۲۱ به وقت شرق آمریکا در کلیولند در ایالت اوهایو آغاز شد و کمی بیش از ۹۰ دقیقه طول کشید.

کریس والاس، خبرنگار شبکه فاکس نیوز مجری این مناظره بود و براساس قرعه دونالد ترامپ آغازگر این مناظره بود.

نخستین پرسش در خصوص معرفی قاضی ایمی برت برای دیوان عالی آمریکا بود.

دونالد ترامپ در پاسخ به این پرسش گفت، ما در انتخاب پیروز شدیم و حق داشتیم نامزد عضویت دیوان عالی را معرفی کنیم. پیروزی در انتخابات پیامد دارد. اگر دموکرات‌ها قدرت و رای لازم را می‌داشتند سریعتر این کار را انجام می‌دادند.

ایمی برت روز شنبه و هشت روز پس از مرگ روث بیدر گینزبرگ، قاضی لیبرال دیوان عالی آمریکا توسط دونالد ترامپ معرفی شد.

جو بایدن در پاسخ گفت، این حق مردم است با رای خود رئیس جمهور آینده را انتخاب کنند و او می‌بایست نامزد دیوان عالی را معرفی کند چرا که ده ها هزار نفر رای خود را قبلا ارسال کرده‌اند.

نامزد حزب دموکرات اضافه کرد که او به لحاظ شخصی مشکلی با گزینه پیشنهادی ترامپ برای دیوان عالی ندارد، اما پرونده اختلاف بر سر بیمه همگانی بعد از انتخابات به دیوان عالی می‌رود و او می‌تواند بر سرنوشت ده‌ها میلیون‌ نفر تاثیر بگذارد.

مالیات پرداختی دونالد ترامپ

در بخش دیگری از مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، مجری از دونالد ترامپ در خصوص گزارش اخیر روزنامه نیویورک تایمز پرسید.

کریس والاس پرسید، او در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ چقدر مالیات پرداخته است؟ دونالد ترامپ در پاسخ گفت که او میلیون‌ها دلار مالیات پرداخته است.

اما مجری بار دیگر تاکید کرد که به طور مشخص چه میزان در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ مالیات پرداخته کرده‌اید. دونالد ترامپ در پاسخ گفت که در این دوسال «میلیون‌ها دلار مالیات بر درآمد پرداخت» کرده است.

دونالد ترامپ در ادامه این مناظره گفت٬ چرا همسر شهردار مسکو سه و نیم میلیون دلار به هانتر بایدن، پسر جو بایدن داده است.

جو بایدن در پاسخ تاکید کرد، مشخص شده این این گزارش درست نیست و فرزند او هیچ کار اشتباهی را انجام نداده است.

آخرین پرسش مجری درباره پذیرش نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در سوم نوامبر بود.

مجری از هر دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری خواست با توجه به میزان زیاد آرایی که از طریق پست ارسال شده آیا از هواداران خود درخواست می‌کنند تا اعلام نتیجه نهایی صبر کنند.

دونالد ترامپ در پاسخ به این پرسش بر احتمال تقلب گسترده در آرایی که از طریق پستی ارسال شده‌اند، تاکید کرد.

دونالد ترامپ گفت، چطور می‌توان با نتیجه انتخابات راه آمد وقتی که میلیون‌ها رای از طریق پست ارسال شده‌اند و بسیاری از این آرا پس از روز انتخابات شمرده خواهند شد.

جو بایدن در پاسخ با رد احتمال تقلب در آرایی که از طریق پست ارسال می‌شوند، گفت، دونالد ترامپ در تلاش است تا مردم را از رای دادن منصرف کند، چرا که می‌کوشد مردم را بترساند و فکر کنند (این شیوه رای دادن) مشروعیت ندارد.

نگاهی به سابقه مناظره های تلویزیونی در آمریکا

نخستین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ۲۶ سپتامبر سال ۱۹۶۰ بین جان اف کندی، نامزد حزب دموکرات و ریچارد نیکسون، معاون ریاست جمهوری و نامزد حزب جمهوریخواه برگزار شد. این مناظره را ۷۰ میلیون نفر مشاهده کردند. در این انتخابات جان اف کندی به پیروزی رسید.

ولی پس از این انتخابات، مناظره تلویزیونی بین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تا سال ۱۹۷۶ متوقف شد. به گزارش رویترز، اما در انتخابات ریاست جمهوری ۱۹۷۶ مناظره های تلویزیونی بین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سرگرفته شد.

در این سال، جرالد فورد، رئیس جمهوری آمریکا و نامزد حزب جمهوریخواه با جیمی کارتر، نامزد حزب دموکرات مناظره کرد. در این انتخابات جیمی کارتر به پیروزی رسید.

چهار سال بعد در سال ۱۹۸۰، جیمی کارتر با رونالد ریگان، نامزد حزب جمهوریخواه مناظره کرد. در این انتخابات جیمی کارتر شکست خورد.

مناظره های تلویزیونی بین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا طی چهار دهه گذشته به طور منظم ادامه داشته است.

عربستان خواستار «موضع قاطع و برخورد جدی» جامعه جهانی با ایران شد

 

عربستان خواستار «موضع قاطع و برخورد جدی» جامعه جهانی با ایران شد


کابینه عربستان سعودی

در ادامه تشدید تنش‌ بین ایران و عربستان، کابینه عربستان سعودی بار دیگر بر درخواست این کشور برای اتخاذ موضعی قاطع‌تر از سوی جامعه جهانی علیه ایران تأکید کرد.

خبرگزاری دولتی عربستان بامداد چهارشنبه، ۹ مهرماه، گزارش داد که کابینه این کشور بار دیگر از جامعه جهانی خواسته است تا با «تخطی‌های» ایران در خصوص برنامه هسته‌ای‌اش برخوردی جدی کند.

عربستان سعودی روز دوشنبه هم اعلام کرده بود که در ماه جاری یک «هسته تروریستی» آموزش‌دیده توسط سپاه پاسداران را متلاشی کرده و یک سخنگوی امور امنیتی عربستان گفت که «ده عضو این هسته بازداشت شده‌اند و از آنها سلاح و مواد منفجره ضبط شده است».

در بیانیه سخنگوی یاد شده آمده بود که اعضای این هسته به مدت چند هفته در اواخر سال ۲۰۱۷، «در پایگاه‌های سپاه پاسداران در ایران آموزش نظامی و میدانی دیده‌ بودند، از جمله این که چطور مواد منفجره بسازند».

یک روز پس از آن، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در واکنش به این خبر، حکومت سعودی را متهم به «کنار گذاشتن عقلانیت سیاسی»، انجام «نمایشی دست چندم»، «پرونده‌سازی دروغین»، «اتهام‌زنی‌های تکراری، کلیشه‌ای و بی‌ارزش»، و «سناریونویسی‌های بی‌ارزش و سفارشی» علیه ایران «برای سرپوش گذاشتن بر اقدامات شکست‌خورده خود» کرد.

پافشاری جمهوری اسلامی بر ادامه برنامه اتمی، با وجود فشارها و ضرر و زیان فراوان اقتصادی، نگرانی‌هایی فزاینده در بسیاری از کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای و به‌ویژه برای عربستان ایجاد کرده است.

در روزهای اخیر، ملک سلمان، پادشاه سعودی، روز دوم مهر، در نخستین نطق خود در سازمان ملل گفت که ایران با نقض توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام، در صدد «تشدید فعالیت‌های توسعه‌طلبانه، ایجاد شبکه‌های تروریستی خود و استفاده از تروریسم» است.

او در ادامه تأکید کرد که نتیجه اقدامات جمهوری اسلامی تا امروز چیزی جز «آشوب، افراط‌گرایی و فرقه‌گرایی» در منطقه خاورمیانه نبوده است.

پس از آن، نماینده ایران در سازمان ملل و همچنین سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به سخنان پادشاه عربستان سعودی در مجمع عمومی سازمان ملل، کشور عربستان را «موجودی حقیر» نامیده و سخنان پادشاه آن کشور را مردود دانستند

ریاض پیش از این نیز ایران را در رابطه با یک رشته حملات به تاسیسات نفتی و همچنین نفتکش‌های خود در خلیج فارس متهم کرده بود و خواستار برادر قاطع جهانی با جمهوری اسلامی شده بود.

جمهوری اسلامی این اتهام‌ها را رد کرده است، اما در عین حال مقامات مختلف لشکری و کشوری در جمهوری اسلامی همواره از تمایل خود به «نابودی» پادشاهی سعودی سخن گفته‌اند.

سه‌شنبه، مهر ۰۸، ۱۳۹۹

سهیل عربی به‌دلیل افشای وضعیت زندان تهران به سلول انفرادی در رجایی‌شهر منتقل شده است

 

سهیل عربی به‌دلیل افشای وضعیت زندان تهران به سلول انفرادی در رجایی‌شهر منتقل شده است

فرنگیس مظلوم، مادر سهیل عربی، نیز به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به شش سال حبس محکوم شده است.

سازمان «گزارشگران بدون مرز» از انتقال سهیل عربی، زندانی سیاسی، به سلول انفرادی در زندان رجایی‌شهر به‌دلیل افشاگری درباره «وضعیت اسفبار» زندان بزرگ تهران خبر داد و آزارگری قضایی علیه او را محکوم کرد.

پیش از این، ۲۹ شهریور، گزارش شده بود که آقای عربی در پی انتشار فایل صوتی و افشای شرایط ناگوار زندانیان در زندان تهران بزرگ، روز ۲۸ شهریور «به بهانه انتقال به بهداری» از بند، خارج و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش خود اعلام کرده که فرنگیس مظلوم، مادر سهیل عربی، مطلع شده که فرزندش به زندان رجایی‌شهر منتقل شده و هم‌اکنون در سلول انفرادی به سر می‌برد.

سهیل عربی سال ۹۲ به خاطر انتشار مطالبی در فیس‌بوکش توسط سپاه پاسداران بازداشت و ابتدا به اتهام «سب‌النبی» به اعدام محکوم شد، اما این حکم در دادگاه تجدیدنظر به هفت سال و نیم زندان، «دو سال تحقیقات مذهبی برای اثبات پشیمانی» و «دو سال ممنوع‌الخروجی» تغییر کرد.

مادر او، خانم مظلوم، نیز که سال‌ها در پی دادخواهی برای فرزندش بود، پارسال بازداشت و تیرماه امسال به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به شش سال حبس محکوم شد.

سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش خود ضمن محکوم کردن «آزارگری قضایی» علیه سهیل عربی، «باج‌خواهی مقامات ایران علیه خانواده‌های روزنامه‌نگاران» را نیز محکوم کرده است.

جمهوری ننگین و دروغگوی اسلامی ایران مورد گروه «آموزش‌دیده سپاه» در عربستان: پرونده‌سازی دروغین است

 

جمهوری ننگین و دروغگوی اسلامی ایران مورد گروه «آموزش‌دیده سپاه» در عربستان: پرونده‌سازی دروغین است

سعید خطیب‌زاده اتهام عربستان را «سناریونویسی‌های بی‌ارزش و سفارشی» علیه ایران دانسته است.

یک روز پس از آنکه عربستان سعودی اعلام کرد در ماه جاری یک «هسته تروریستی» آموزش‌دیده توسط سپاه پاسداران را متلاشی کرده است، سخنگوی وزارت خارجه ایران به این خبر واکنش نشان داد.

سعید خطیب‌زاده روز سه‌شنبه هشتم مهر، حکومت سعودی را متهم به «کنار گذاشتن عقلانیت سیاسی»، انجام «نمایشی دست چندم»، «پرونده‌سازی دروغین»، «اتهام‌زنی‌های تکراری، کلیشه‌ای و بی‌ارزش»، و «سناریونویسی‌های بی‌ارزش و سفارشی» علیه ایران «برای سرپوش گذاشتن بر اقدامات شکست‌خورده خود» کرد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، او اعلام این خبر را «در امتداد مواضع بی اعتبار و تکراری این کشور طی سال‌های گذشته» نامید و گفت که این «راهی نیست که عربستان را به مقصد برساند».

عربستان سعودی روز دوشنبه اعلام کرد در ماه جاری یک «هسته تروریستی» آموزش‌دیده توسط سپاه پاسداران را متلاشی کرده و یک سخنگوی امور امنیتی عربستان گفت که ۱۰ عضو این هسته بازداشت شده‌اند و از آنها سلاح و مواد منفجره ضبط شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این سخنگو که نامش فاش نشده است گفته که سه نفر از دستگیرشدگان در ایران آموزش دیده بودند و بقیه «وظایف گوناگونی در این هسته داشته‌اند».

در بیانیه سخنگوی یاد شده آمده که اعضای این هسته به مدت چند هفته در اواخر سال ۲۰۱۷، «در پایگاه‌های سپاه پاسداران در ایران آموزش نظامی و میدانی دیده‌ بودند، از جمله اینکه چطور مواد منفجره بسازند».

این بیانیه می‌افزاید: سلاح‌ها و مواد منفجره ضبط شده از این افراد در یک خانه و یک مزرعه انبار شده بود.

ریاض پیش از این نیز ایران را در رابطه با یک رشته حملات به تاسیسات نفتی و همچنین نفتکش‌های خود در خلیج فارس متهم کرده بود. اتهام‌هایی که جمهوری اسلامی آنها را رد می‌کند.

آیا ایران در انتقال سلاح به ارمنستان با روسیه همکاری می‌کند؟

 

آیا ایران در انتقال سلاح به ارمنستان با روسیه همکاری می‌کند؟

رسانه‌های جمهوری آذربایجان مدعی شده‌اند که روسیه برای حمایت نظامی از ارمنستان از خاک ایران و از نوشهر استفاده می‌کند. ایران این خبر را تکذیب کرده و مدعی است که کامیون‌های راهی ارمنستان حامل کالاهای غیرنظامی هستند.

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران و تکذیب همراهی این کشور در انتقال سلاح به ارمنستان

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران و تکذیب همراهی این کشور در انتقال سلاح به ارمنستان

با داغ شدن شعله‌های یک جنگ تمام عیار بین جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان، بازار گمانه‌زنی‌ها، شایعات و اتهامات نیز داغ شده است.

رسانه‌های آذربایجان از همراهی جمهوری اسلامی با روسیه در زمینه تقویت نظامی ارمنستان خبر داده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران چنین اخباری را "کذب و بی اساس" خوانده و مدعی شده است که نیروهای اپوزیسیون با هدف بر هم زدن مناسبات ایران و جمهوری آذربایجان اقدام  به پخش چنین شایعاتی می‌کنند.

این نخستین باری نیست که رسانه‌های آذربایجان از انتقال جنگ‌افزارهای ساخت روسیه از طریق ایران به ارمنستان گزارش می‌دهند.

حتی پیش از رویارویی‌های نظامی اخیر بین آذربایجان و ارمنستان، چنین خبری از سوی رسانه‌های آذربایجان منتشر شده بود.

تازه‌ترین مورد از طرح چنین اتهاماتی به  پیش از رویارویی نظامی اخیر آذربایجان با ارمنستان و به روز ۱۷ شهریور بازمی‌گردد. در آن هنگام نیز جمهوری اسلامی اخبار مربوط به حمل جنگ‌افزارهای روسی از طریق خاک خود به ارمنستان را تکذیب کرده بود.

اکنون، به موازات تشدید بحران قره‌باغ، باردیگر جمهوری اسلامی متهم به کمک به تجهیز نظامی ارمنستان توسط روسیه شده است.

چرا ایران؟

روزنامه "اخبار اقتصادی آلمان" روز سه‌شنبه ۲۹ سپتامبر (هشتم مهر) با انتشار گزارشی به نقل از خبرگزاری "ای‌زد‌تودی" آذربایجان از حمل جنگ‌افزارهای روسی از طریق ایران به ارمنستان خبر داده است. این روزنامه نیز در توضیح این خبر نوشته است که راستی‌آزمایی درباره مطالب عنوان شده در این گزارش در شرایط کنونی ممکن نیست.

سایت خبرگزاری "ای‌زد‌تودی" حتی تصویری نیز در ارتباط با این خبر منتشر کرده است. مکان و زمان تهیه این عکس نیز ناروشن است.

موضوع اینکه چرا باید روسیه برای انتقال جنگ‌افزار به ارمنستان مسیر طولانی ایران را انتخاب کند، پرسشی است که وب‌سایت آذربایجانی "1news.az" کوشیده است به به آن پاسخ دهد.

این وب‌سایت نوشته است که پس از امتناع گرجستان در فاصله زمانی بین ۱۷ ژوئیه تا ششم اوت از عبور هواپیماهای باربری حامل جنگ‌افزارهای روسی از آسمان خود به ارمنستان، روسیه ناگزیر به استفاده  از مسیرهای دیگر شده است.

در این گزارش آمده است که هواپیماهای باربری بزرگ "ایلیوشین ایل-۷۶" روسیه پس از مسدود شدن فضای گرجستان ناگزیر شده‌اند جنگ‌افزارهای خود را از شهرهای روستوف و مین‌ودی در روسیه به شهر آق‌تاو واقع در قزاقستان، شهر ترکمن‌باشی در ترکمنستان و همچنین به نوشهر در ایران ارسال کنند.

رسانه‌های آذربایجان در همین ارتباط اعلام کرده‌اند که جنگ‌افزارهای ساخت روسیه از این شهرها و از جمله از نوشهر توسط کامیون به ارمنستان منتقل شده‌اند.

اعتراض آذربایجان، تکذیب ایران

در ماه ژوئن، توفیق ذولفقاروف، وزیر سابق خارجه آذربایجان به موضوع انتقال جنگ‌افزارهای روسی از طریق خاک ایران به ارمنستان اشاره کرده بود.

Karte Armenien Aserbaidschan Berg-Karabach EN

ذولفقاروف گفته بود که «هرگاه محموله نظامی توسط هواپیما حمل می‌شود، این محموله باید با یک توضیح‌نامه کتبی و همچنین سندی درباره نوع جنگ‌افزار و مقصد نهایی آن نیز ضمیمه شود. این یکی از مقررات حقوق بین‌الملل است. اما ما می‌بینیم که در سال جاری، فعالیت‌ها و همکاری‌های با ایران صورت می‌گیرد. ما نمی‌بایست فراموش کنیم که سال‌هاست محموله‌های نظامی از طریق خاک ایران به ارمنستان حمل می‌شود.»

اظهارات مقامات آذربایجان و به‌ویژه گزارش منتشر شده از سوی رسانه‌های آذربایجان واکنش سریع سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران را الزامی ساخته است.

خطیب‌زاده در پاسخ به پرسش خبرنگاران گفته است: «تردد کامیون و ترانزیت کالاهای متعارف غیرنظامی میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه، به طور معمول همواره برقرار بوده و کامیون‌های مورد اشاره نیز صرفا در همین چارچوب به فعالیت خود مشغول هستند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران مدعی شده است که ایران به هیچ کشوری اجازه نمی‌دهد از خاک ایران برای حمل جنگ‌افزار استفاده کند.

به‌رغم آنکه خبر مربوط به همراهی ایران با روسیه در حمل جنگ‌افزار به ارمنستان از سوی برخی از مقامات جمهوری آذربایجان هم مطرح شده است، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، پخش چنین اخباری را به اپوزیسیون ایران نسبت داده است.

درخواست جهانی برای آتش‌بس در قره‌باغ؛ تکذیب «ترانزیت سلاح» از ایران

 

درخواست جهانی برای آتش‌بس در قره‌باغ؛ تکذیب «ترانزیت سلاح» از ایران


یکی از توپخانه‌های نیروهای ارمنی. امروز، ۸ مهر

با وارد شدن درگیری نظامی جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه ناگورنو قره‌باغ به سومین روز خود، مقامات آمریکایی، فرانسوی و آلمانی خواستار پایان این درگیری شدند و ایران نیز ترانزیت سلاح و ادوات نظامی از خاک خود به ارمنستان را تکذیب کرد.

وزیر امور خارجه ایالات متحده، مایک پومپئو، روز سه‌شنبه خواستار پایان جنگ در منطقه ناگورنو قره‌باغ و بازگشت به مذاکرات «در اسرع وقت» شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای پومپئو در بازدید از یونان گفت: «هر دو طرف باید خشونت را متوقف کنند و با گروه مینسک کار کنند… تا هرچه سریع‌تر به مذاکرات اساسی برگردند.»

فرانسه نیز روز سه‌شنبه گفت که خواستار مذاکرات بین «گروه مینسک» برای میانجی‌گری بین طرف‌های متخاصم است.

گروه مینسک تحت رهبری روسیه، فرانسه و آمریکا است.

در همین حال خبر می‌رسد که دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، از ترکیه خواسته است تا از نفوذ خود بر جمهوری آذربایجان استفاده کرده و به این درگیری نظامی پایان دهد.

در خبری دیگر، به گزارش خبرگزاری ایلنا، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز سه‌شنبه «برخی ادعاهای مطرح شده درباره ترانزیت سلاح و ادوات نظامی از ایران به ارمنستان» را تکذیب کرد.

سعید خطیب‌زاده در این باره گفت: «به هیچ وجه اجازه نمی‌دهیم از خاک کشورمان برای انتقال سلاح و مهمات استفاده شود.»

او تاکید کرد: «تردد کامیون و ترانزیت کالاهای متعارف غیرنظامی میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه، به طور معمول همواره برقرار بوده و کامیون‌های مورد اشاره نیز صرفا در همین چارچوب به فعالیت خود مشغول هستند.»

در درگیری‌های اولیه سال‌ها پیش بین این دو جمهوری سابق شوروی بر سر قره‌باغ نیز اتهام‌های مشابهی متوجه جمهوری اسلامی مطرح بود که با تکذیب تهران مواجه شد.

درگیری در قره‌باغ اکنون وارد سومین روز خود شده و نیروهای آذربایجانی و ارمنی هر دو ادعا می‌کنند که خسارات سنگینی بر طرف مقابل وارد کرده‌اند.

تماس فوری رهبران جهان برای توقف درگیری‌های شدید که از روز یک‌شنبه آغاز شده بی‌نتیجه بوده و بنا بر گزارش‌ها، قرار است شورای امنیت سازمان ملل روز شنبه برای مذاکرات اضطراری در مورد این درگیری تشکیل جلسه دهد.

در درگیری‌های شدید روزهای اخیر مرگ نزدیک به ۱۰۰ نفر تاکنون تأیید شده است.

مقامات دفاعی ارمنستان می‌گویند جدایی‌طلبان در قره‌باغ حملات آذربایجان را در امتداد خط مقدم دفع کرده‌اند و «دشمن متحمل خسارات جدی در نیروی انسانی شد».

وزارت دفاع در ایروان گفت ارتش جمهوری آذربایجان از زمان آغاز درگیری‌ها با نزدیک به ۵۰ هواپیمای بدون سرنشین و چهار هلی‌کوپتر ساقط شده و ۸۰ تانک منهدم شده، خسارات زیادی دیده است.

مقامات دفاعی در پایتخت آذربایجان، باکو، به نوبه خود می‌گویند که «درگیری‌های شدید» در ساعات اولیه روز سه‌شنبه ادامه داشته و ارتش آنها یک ضد حمله ارامنه را دفع کرده و «یک ستون از خودروهای نفربر ارمنی و یک واحد توپخانه» و همچنین یک هنگ پیاده‌نظام موتوریزه را منهدم کرده است.

مقامات در باکو گفتند که نیروهای آذربایجانی «حمله به شهر فضولی را ادامه دادند و چهار تانک دشمن و یک خودروی زرهی را منهدم کرده و ۱۰ سرباز را نیز کشته‌اند.»

نبرد میان آذربایجان مسلمان و ارمنستان مسیحی این خطر را با خود دارد که پای ترکیه و روسیه نیز به درگیری در قفقاز جنوبی باز شود.

حکم اعدام محیط‌بان همدانی به دیه تبدیل شد

 

حکم اعدام محیط‌بان همدانی به دیه تبدیل شد

عکس از آرشیو

فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست ایران از نقض رای قصاص با اعدام برای یک محیط‌بان به نام سعید مومیوند و تبدیل آن «به پرداخت دیه» خبر داد.

جمشید محبت‌خانی با اشاره به رأی شعبه دادگاه همدان که به دلیل نقص پرونده، حکم به اعدام این محیط‌بان صادر کرده بود، گفت: «این حکم پس از دو بار رفت‌ و برگشت و بعد از سومین اعتراض به دیوان عدالت کشور ارسال شد و این دیوان نسبت به رأی صادره واکنش نشان داد.»

به نظر می‌رسد اشاره این مقام سازمان حفاظت به دیوان عالی کشور باشد.

به گفته آقای محبت‌خانی، در حال حاضر پرونده محیط‌بان مومیوند به شعبه هم‌عرض منتقل شده و با توجه به تکمیل نواقص پرونده، حکم اعدام این محیط‌بان به حکم «شبه عمد» تبدیل خواهد شد و بر اساس حکم جدید او محکوم به پرداخت دیه می‌شود.

آقای مومیوند در سال ۱۳۹۵ به همراه همکارانش در اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان همدان در منطقه محافظت‌شده «نشر»، شاهد حضور فردی مسلح و یک نفر دیگر در این منطقه می‌شود و اقدام به توقیف خودروی آن‌ها می‌کند. اما یکی از دو سرنشین خودرو، متواری می‌شود.

این محیط‌بان پس از اخطار به فرد متواری، اقدام به شلیک هوایی می‌کند، اما با توجه به ناهموار بودن زمین و شرایط منطقه این تیر ناخواسته به فرد خاطی اصابت می‌کند و فرد مجروح پس از ۱۷ روز کما، جان خود را از دست می‌دهد.

پس از دو سال رأی قصاص نفس برای محیط‌بان صادر و او در سال ۹۷ به اعدام محکوم شد، این حکم پس از آن که از سوی دیوان عدالت اداری به عنوان غیر عمد شناخته شد به پرداخت دیه تقلیل یافت.

 

نتانیاهو: گزینه حمله پیش‌دستانه به ایران هم‌چنان روی میز است

 

نتانیاهو: گزینه حمله پیش‌دستانه به ایران هم‌چنان روی میز است


نخست وزیر اسرائیل روز سه‌شنبه، هشتم مهر، هشدار داد که گزینه «حمله پیش‌دستانه» کشورش به ایران «هنوز به روی میز است».

بنیامین نتانیاهو «هشدار» به ایران را در جریان سخنرانی مجازی برای آیینی‌ در گورستان نظامیان اسرائیلی در سالروز جنگ سال ۱۹۷۳ میان اسرائیل و کشورهای عرب بیان کرد.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، وی در این مراسم گفت: «اگر قبل از شروع جنگ آن سال، اقدام به حمله پیش‌دستانه کرده بودیم، جنگ یوم کیپور سمت و سوی کاملا متفاوتی به خود می‌گرفت.»

بنیامین نتانیاهو اظهار داشت واقف است که «حمله پیش‌دستانه کاری بسیار سخت است» اما نظر به «درس عبرت» از جنگ سال ۱۹۷۳، اسرائیل آموخته که «باید برای محافظت از خود هر کاری را انجام دهد» و در این ارتباط «یک حمله پیش‌دستانه را بعید نمی‌داند».

بنیامین نتانیاهو سال گذشته در کنار جنگنده‌های اف ۳۵ آمریکایی که نیروی هوایی اسرائیل در اختیار گرفته، در «هشدار» به ایران گفته بود که این جنگنده‌ها می‌توانند به هر نقطه‌ای برسند.

اشاره بنیامین نتانیاهو در سخنرانی روز سه‌شنبه‌اش از «درس عبرت» جنگ سال ۱۹۷۳ غافلگیر شدن اولیه اسرائیل از حمله مشترک مصر و سوریه بود که ابتدا به تلفات و جراحات سنگینی در میان نظامیان اسرائیلی انجامید و این کشور را وارد جنگی دشوار کرد که در طول آن، شمار دیگری از دولت‌های عربی نیز به آن پیوستند اما در بخش پایانی عملیات، کشورهای عرب خواهان آتش‌بس شدند.

بنیامین نتانیاهو گفت، «قدرت» کشورش موجب شد که طرف مقابل «برای آتش‌بس، به التماس بیفتد».

وی در مورد حضور نظامی ایران در سوریه نیز گفت: «رژیم ایران می‌خواهد در مرز شمالی ما استقرار یابد و با این‌که هنوز به ما حمله نکرده، ما نباید به او اجازه استقرار در آنجا را بدهیم. به همین دلیل از تمرکز نیرو (نیروهای ایرانی و متحدینش در سوریه) جلوگیری کرده و با آنها مبارزه می‌کنیم.»

در حالی که اسرائیل سال‌هاست حضور نظامی ایران در سوریه را یک «تهدید جدی» برای خود توصیف می‌کند، تهران تاکید دارد که حضورش در سوریه «مستشاری» است.

به گفته بنیامین نتانیاهو، «قدرت» اسرائیل سبب شد ابتدا مصر و اردن به سوی توافق صلح با اسرائیل گام بردارند و به تازگی نیز امارات متحده عربی و بحرین وارد این مسیر شده‌اند.

«هشدار» بنیامین نتانیاهو در مورد «حمله پیش‌دستانه» علیه ایران در حالی بیان شد که گیلعاد اردان، سفیر جدید اسرائیل در سازمان ملل، در توییترش خبر داده است که بنیامین نتانیاهو در سخنرانی مجازی‌اش در شامگاه سه‌شنبه برای نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطالب «جدید و جالبی» بیان می‌کند که نیازمند واکنش سازمان ملل و شورای امنیت خواهد بود.

او در طول حدود ۱۳ سالی که نخست وزیر اسرائیل است، همواره از تریبون مجمع عمومی سازمان ملل برای آن‌چه که افشای «رازهای ایران» می‌نامد، به‌ویژه در مورد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، استفاده کرده است

نخستین دادگاه‌های «جرم سیاسی» در آبان ۹۹ برگزار می‌شود

 

 

نخستین دادگاه‌های «جرم سیاسی» در آبان ۹۹ برگزار می‌شود


سخنگوی قوه قضائیه ایران روز سه‌شنبه از برگزاری نخستین دادگاه‌های مربوط به «جرم سیاسی» در ماه آبان سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری رسمی قوه قضائیه ایران، میزان، غلامحسین اسماعیلی در یک نشست خبری گفت که بر اساس بخشنامه جرم سیاسی که از سوی رئیس قوه قضائیه صادر شده، برای «تعدادی از پرونده‌ها که می‌توانست مصداق جرم سیاسی باشد کیفرخواست جرم سیاسی صادر شده است».

وی هیچ اشاره‌ای به این پرونده‌ها نکرده و تنها از برگزاری این دادگاه‌ها در آبان‌ماه خبر داده است.

مرکز رسانه قوه قضائیه روز ۱۷ خردادماه، از ابلاغ بخشنامه ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه مرتبط با جرایم سیاسی خبر داده بود.

این قانون اردیبهشت ١٣٩۵ در مجلس شورای اسلامی با وجود ایرداهای دولت و نیز برخی حقوقدانان مبنی بر جامع نبودن آن به تصویب رسید و با تأیید شورای نگهبان برای اجرا ابلاغ شد.

در بخشنامه ابلاغی ابراهیم رئیسی بر لزوم رسیدگی به اتهامات مرتکبان جرایم موضوع «ماده ۲ قانون جرم سیاسی» تأکید شده است که بر اساس آن، توهین به مقدسات، رهبری و مراجع تقلید همچنان از شمول جرایم سیاسی خارج و مشمول جرایم معروف به «امنیتی» است.

بر اساس ماده ۲ این قانون، «توهین» به رؤسای قوای سه‌گانه، جرائم انتخاباتی و «نشر اکاذیب» از جمله موارد جرایم سیاسی شناخته شده‌اند.

تشخیص «توهین» و «نشر اکاذیب» به روال معمول بر عهده نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی است که سابقه بسیار طولانی در استفاده از این عناوین برای برخورد با مخالفان و منتقدان حکومت دارند.

به موجب ماده یک این طرح، جرایم مذکور در این قانون در صورتی سیاسی محسوب می‌شود که «مرتکب قصد ضربه زدن به اصل نظام را نداشته باشد».

علاوه ‌بر این، تشخیص سیاسی بودن جرم نیز در این قانون بر عهده دادسرا یا دادگاهی گذاشته شده که پرونده متهم در آن مطرح است، ضمن آن‌که اگر متهم نسبت به غیرسیاسی بودن جرم اعتراض داشته باشد، مرجع رسیدگی به اعتراض همان دادسرای رسیدگی‌کننده به پرونده است.

مقام‌های جمهوری اسلامی بارها ادعا کرده‌اند که در ایران جرم و زندانی سیاسی وجود ندارد و به‌ طور معمول این دسته از متهمان و زندانیان را «امنیتی» تلقی می‌کنند.

اعلام احکام جدید دادگاه‌های مفاسد اقتصادی

غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری خود اطلاعاتی نیز از احکام جدید دادگاه‌های مفاسد اقتصادی ارائه کرد.

وی از جمله گفت که قدرت احمدی، کارشناس حوزه معاونت امور صنایع وزارت صمت، به جرم «مشارکت در اخلال در نظام تولید با اخذ رشوه»، به ۱۰ سال حبس و محمدحسن محمدی، کارمند وزارت صمت به تحمل ۸ سال حبس محکوم شده است.

سخنگوی قوه قضائیه ایران در عین حال گفت که مسعود رضا، معاون اداره صمت لرستان، به تحمل ۱۰ سال حبس، محسن گودرزی‌نژاد به تحمل ۹ سال حبس و ناصر شهبازی، کارمند اداره صمت لرستان به تحمل ۶ سال حبس محکوم شده‌اند.

وی همچنین با تمجید از اقدامات قوه قضائیه در برگزاری دادگاه‌های مفاسد اقتصادی اضافه کرد که این نهاد، «خطوط قرمز ترسیم شده از ناحیه بیگانگان» را به رسمیت نمی‌شناسد.

دادگاه‌های ویژه اقتصادی در مرداد سال ۹۷ و پس از درخواست صادق لاریجانی، رئیس وقت قوه قضائیه و موافقت علی خامنه‌ای، برای مدت دو سال تشکیل شد.

در آن زمان، هدف از درخواست تشکیل این دادگاه‌ها که برخی تشریفات آیین دادرسی را رعایت نمی‌کردند، «برخورد سریع و قاطع» با «مفسدان اقتصادی» اعلام شد که به گفته آقای لاریجانی «در راستای اهداف دشمن» فعالیت می‌کنند.

سخنگوی قوه قضائیه ایران ۱۶ شهریور سال جاری از موافقت رهبر جمهوری اسلامی با ادامه فعالیت «دادگاه‌های ویژه جرائم و مفاسد اقتصادی» تا شهریور ۱۴۰۰ خبر داد.

به گفته سخنگوی قوه قضائیه، این دادگاه‌های ویژه که قبلا «شعبی از دادگاه انقلاب» بودند، از این پس «دادگاه کیفری یک و دو و انقلاب» را خواهند داشت که به معنای افزایش «صلاحیت» و اختیارات این دادگاه‌ها خواهد بود.

نماینده اردبیل: دو میلیون تومان شیرینی است، نه رشوه

 

نماینده اردبیل: دو میلیون تومان شیرینی است، نه رشوه

کاظم موسوی در کنار علی لاریجانی

یک نماینده مجلس ایران که عضو کمیسیون اقتصادی هم هست در تعریف «رشوه» چنین نظر داد که رد و بدل شدن پول تا مبلغ دو میلیون تومان رشوه حساب نمی‌شود.

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی با بیان این که اگر شیرینی «پُرملات» باشد با رشوه تفاوتی ندارد، گفت: «اعتقاد من بر این است اگر فردی یک جعبه شیرینی یا مبلغی معادل ۵۰۰ هزار تومان تا یک و دو میلیون تومان پرداخت کند، تنها شیرینی محسوب می‌شود.»

به گزارش خبرگزاری برنا، کاظم موسوی روز سه‌شنبه، هشتم مهرماه، درباره تفاوت «رشوه» و «شیرینی» در سیستم اداری کشور افزود: «اهدای این مبالغ مانند آن است که شخصی به خانه کسی می‌رود و به اندازه بضاعت خود هدیه می‌دهد، اما این‌که افراد مبلغ‌های صد یا ۵۰۰ میلیون تومانی در ادارات رد و بدل می‌کنند، رشوه محسوب می‌شود.»

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به مجازات درنظرگرفته‌شده برای دریافت رشوه تصریح کرد: «در اسلام هم رشوه‌گیرنده، هم رشوه‌دهنده و هم فرد واسطه جای‌شان «جهنم» است و در قانون مجازات اسلامی ما هم نسبت به این موضوع، جرم‌انگاری شده و از انفصال خدمت گرفته تا جریمه نقدی و حبس، مجازات در نظر گرفته شده است.»

آقای موسوی پیشنهادی هم برای تشدید مجازات رشوه ارائه داد و گفت: «به نظر من دو ماه الی یک سال حبس تادیبی برای رشوه‌گیرنده کافی نیست و باید مجازات آن‌ها تشدید شود.»

در ماده سه قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری آمده است: «هر یک از مستخدمان و مأموران دولتی برای انجام دادن یا انجام ندادن امری که مربوط به سازمان‌های مزبور است، وجه یا مال یا سند پرداخت وجه یا تسلیم مالی را مستقیماً یا غیرمستقیم قبول کند، در حکم مرتشی است.»

در هیچ یک از قوانین مربوط به ارتشاء به میزان یا مبلغ خاصی برای تشخیص و تعیین رشوه اشاره نشده است.