دوشنبه، مهر ۰۷، ۱۳۹۹

مقام آلمانی: «جنگ سرد علیه چین» نیازمند همبستگی میان آمریکا و اروپا است

 

مقام آلمانی: «جنگ سرد علیه چین» نیازمند همبستگی میان آمریکا و اروپا است

پتر بـَیــِر، هماهنگ‌کننده روابط حوزه اقیانوس اطلس در دولت مرکل

یک مقام ارشد دولت آلمان در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت فارغ از این‌که چه کسی پیروز انتخابات کاخ سفید در ماه نوامبر خواهد بود، اروپا و آمریکا برای مقابله با چین در «جنگ سرد جدید» نیازمند تشکیل جبهه‌ای واحدند.

در حالی‌که فقط پنج هفته تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان باقی است، پتر بـَیــِر، هماهنگ‌کننده روابط حوزه اقیانوس اطلس در دولت مرکل، بر اهمیت منافع مشترک میان اروپا و ایالات متحده تاکید کرده است.

این مقام بلندپایه دولت آلمان همچنین افزود: «جنگ سرد جدید بین ایالات متحده و چین پیشاپیش آغاز شده است و (سرنوشت) این قرن را رقم خواهد زد.»

تنش‌های بین آمریکا و چین در سال‌های اخیر روندی صعودی داشته اما استفاده از عبارت «جنگ سرد» برای اشاره به این تنش‌ها از سوی مقام‌های بلندپایه کشورها کم‌سابقه است.

آقای بیر در اظهارات اخیر خود با تکیه بر این‌که اختلاف‌های جزئی نباید اهمیت منافع مشترک را تحت تاثیر قرار دهد، گفت: «اروپا برای رویارویی با چالش عظیم چین، باید شانه به شانه در کنار آمریکا بایستد.»

به گفته آقای بیر، پس از چهار سال اختلاف نظر مکرر میان دونالد ترامپ و آنگلا مرکل بر سر موضوعات مختلف از جمله ایران، تجارت، ناتو و تغییرات اقلیمی، بر کسی پوشیده نیست که همکاری با سیاستمداری مانند «جو بایدن» برای آلمان راحت‌تر خواهد بود.

هماهنگ‌کننده روابط دو سوی اقیانوس اطلس در عین حال یادآور شد: «مسائل مناقشه‌برانگیز یک‌شبه حل نمی‌شوند اما با حضور بایدن، بار دیگر روابط دوستانه در دو سوی اقیانوس اطلس معقول‌تر، حساب‌شده‌تر و قابل اتکاتر خواهد شد.»

اواخر خرداد ماه، در روند مناقشات میان مقام‌های بلندپایه دو کشور، آلمان طرح پیشنهادی تازه در آمریکا برای افزایش تحریم‌های مربوط به خط لوله گاز «نورد استریم ۲» بین روسیه و آلمان را «باعث تاسف» و «دخالت» در امنیت انرژی اروپا دانست.

در تیر ماه ۱۳۹۷ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، دولت آنگلا مرکل را به دلیل بستن این قرارداد با روسیه شدیدا سرزنش کرده و گفته بود برلین «کاملاً به کنترل» روسیه در آمده است. البته، این اظهارنظر، واکنش فوری وزیر خارجه آلمان را به دنبال داشت. پاسخ هایکو ماس این بود که «ما اسیر نیستیم، نه اسیر روسیه، نه اسیر آمریکا».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر