مقام آموزشی ایران: جایگزینی زبان چینی بهجای انگلیسی به سختی امکانپذیر است

پس از سخنان یک مقام آموزشی در ایران در مورد احتمال ورود زبانهای چینی و عربی به فهرست آموزش زبانهای خارجی مدارس ایران، غلامرضا کریمی، یک مقام دیگر آموزشی، روز یکشنبه گفت که «معلم زبان چینی برای تدریس در مدارس دولتی نداریم.»
غلامرضا کریمی اضافه کرد که بنابر این «جایگزینی زبان چینی بهجای انگلیسی به سختی امکانپذیر است.»
علی محبی، سرپرست معاونت برنامهریزی درسی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی ایران، یک هفته پیش از این از احتمال ورود زبانهای چینی و عربی به فهرست آموزش زبانهای خارجی مدارس سخن گفته بود.
اما روز یکشنبه، هفتم مهر، غلامرضا کریمی رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور آموزش و پرورش در گفتوگو با ایرنا گفت: «شورای عالی آموزش و پرورش مصوب کرده که زبانهای انگلیسی، فرانسه، روسی، چینی و اسپانیایی میتواند در مدارس به دانشآموزان آموزش داده شود اما با توجه به اینکه آموزش و پرورش معلم زبان چینی ندارد، امکان این کار در مدارس دولتی فراهم نیست.»
کریمی یادآور شد: «اگر دانشآموزان در مدارس غیرانتفاعی خواهان یادگیری زبان چینی باشند، مدرسه این اختیار را دارد که با استخدام معلم در این حوزه این آموزش را به دانشآموزان ارائه دهد.»
آقای کریمی افزود: «جایگزینی زبان چینی به جای انگلیسی به سختی امکانپذیر است. مطالب عنوان شده بعضاً در فضای مجازی مبنی بر جایگزینی زبان چینی به جای زبان انگلیسی بدون توجه به محدودیتهای موجود مطرح شده است.»
وی اضافه کرد که «سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی باید برای زبانهای مطرح و مهم دنیا که تعامل بیشتری با آنها داریم، برنامه درسی و محتوای لازم را آماده کند.»
به نوشته ایرنا، این پیشنهاد اولین بار از سوی علی ذوعلم، رئیس سابق سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی عنوان شده بود تا زبان چینی و عربی (البته نه به شکلی که هماکنون در مدارس آموزش داده میشود) در کنار زبانهای دیگر، به فهرست آموزشهای دانشآموزان افزوده شود.
مقامهای جمهوری اسلامی پیش از این از اقبال مردم ایران به آموختن زبان انگلیسی ابراز ناخشنودی کردهاند. این اولین بار است که بحث آموزش زبان چینی در مدارس ایران بهطور جدی مطرح میشود.
رهبر جمهوری اسلامی سال ۹۵ ضمن انتقاد از ترویج زبان انگلیسی در نهادهای آموزشی ایران گفته بود که «اکنون کار به جایی رسیده است که آموزش زبان انگلیسی به مهد کودکها کشیده شده است».
زبان انگلیسی در برنامه درسی رسمی ایران برای ۶ سال دوره ابتدایی وجود ندارد. اما مدارس گوناگون غیر دولتی، نیمهدولتی و یا بخش کوچکی از مدارس دولتی انگلیسی را بصورت فوق برنامه به دانشآموزان درس میدهند و این کلاسها اجباری نیستند.
پس از سخنان آیتالله خامنهای، آموزش و پرورش تدریس زبان انگلیسی در مدارس ابتدایی را ممنوع اعلام کرد.
پس از آن در مهرماه سال گذشته ۵۷ نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان رهبر جمهوری اسلامی طرحی یک فوریتی را برای حذف درس زبان انگلیسی از تمام مدارس ایران ارائه کردهاند.
در صورت تصویب طرح این نمایندگان در مجلس، آموزش زبان انگلیسی از مدارس حذف و تنها در آموزشگاههای آزاد تحت نظارت این وزارتخانه انجام میشد.
در این طرح همچنین استخدام معلمان زبان انگلیسی در آموزش و پرورش ممنوع میشد. این طرح اما به تصویب نرسید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر