جمعه، مهر ۰۴، ۱۳۹۹

زلمی خليلزاد از مذاکره با ايران در مورد افغانستان استقبال کرد

 

زلمی خليلزاد از مذاکره با ايران در مورد افغانستان استقبال کرد


زلمی خليلزاد نماينده ويژه آمريکا در مذاکرات افغانستان

زلمی خليلزاد نماينده ويژه آمريکا در مذاکرات افغانستان روز پنجشنبه ۳ مهر گفت که از مذاکره با ايران برای پايان دادن جنگ در افغانستان استقبال می‌کند. او اما در عين حال تهران را به تلاش برای غرق کردن واشنگتن در طولانی‌ترين جنگ آمريکا متهم کرد.

آقای خليلزاد در مذاکرات سازمان ملل در مورد بحران افغانستان که دولت ايران نيز در آن حضور داشت شرکت کرده و اين يکی از موارد نادر تماس ديپلماتيک بين دولت دونالد ترامپ و حکومت ايران بوده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای خليلزاد در يک نشست مجازی که به ابتکار موسسه صلح آمريکا برگزار شد، گفت: «ايران می‌خواهد ما بدون کسب پيروزی و يا شکست تا زمان توافق بين واشنگتن و تهران در جنگ افغانستان درگير بمانيم. ولی ما به ايران در مورد مسئله افغانستان پيشنهاد مذاکره داده‌ايم و در مجامعی که شامل کشورهای گوناگون است و هر دو کشور ايران و آمريکا در آن حضور دارند می‌توانيم گفت‌وگو کنيم.»

آقای خليلزاد درعين حال هشدار داد که واشینگتن گروه‌های مورد حمايت ايران را که در افعانستان عليه آمريکا اقدام کنند هدف حمله قرار می‌دهد و فعاليت آنها را به دقت تحت نظر دارد.

حکومت ايران با گروه طالبان که پيرو و مبلغ تفسير ويژه‌ای از اسلام سنی است مناسبات پيچيده‌ای دارد. در پی قتل تعدادی از ديپلمات‌ها و شهروندان ايرانی توسط گروه طالبان در سال ۷۷، ايران تا آستانه حمله نظامی به رژيم سابق طالبان پيش رفت. در سال‌های حکومت طالبان بر افغانستان ايران از جناح‌های رقيب حمايت می‌کرد و حتی به طور غير مستقيم از حمله نظامی آمريکا به حکومت طالبان نیز حمايت کرد.

ايران توافق صلح بين آمريکا و گروه طالبان که زمينه خروج نيروهای آمريکايی از افغانستان تا سال آينده را فراهم خواهد کرد، محکوم و واشینگتن را به مشروعيت بخشيدن به طالبان متهم کرده است.

ايران در عين حال تماس با گروه طالبان را تقويت کرده تا جايی که مقامات آمريکايی آن کشور را به حمايت از حملات طالبان عليه نيروهای غربی متهم کرده‌اند.

حکومت ايران از حمله نظامی آمريکا در پی حملات تروريستی يازده سپتامبر ۲۰۰۱ برای سرنگون کردن رژيم طالبان حمايت کرد، ولی پس از آنکه جورج دبليو بوش، رييس جمهور وقت آمريکا ايران را در «محور شرارت» قرار داد مناسبات تهران و واشنگتن تيره شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر