دوشنبه، آبان ۲۶، ۱۳۹۹

جمهوری پلید و ننگین اسلامی ایران می‌گوید در پی جنگ قره‌باغ مرزهای ایران عوض نشده و تغییری را هم نخواهد پذیرفت

 

جمهوری پلید و ننگین اسلامی ایران می‌گوید در پی جنگ قره‌باغ مرزهای ایران عوض نشده و تغییری را هم نخواهد پذیرفت


سعید خطیب‌زاده

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پی انتشار برخی خبرهای غیررسمی مبنی بر این‌که در پی آتش‌بس قره‌باغ، ایران دیگر مرزی با ارمنستان ندارد، گفت: نه مرزی عوض شده و نه ایران تغییری خارج از مطالب اعلام‌شده را می‌پذیرد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، سعید خطیب‌زاده، روز دوشنبه ۱۶ آبان، همچنین گفت کریدوری که جمهوری آذربایجان را از طریق ارمنستان به نخجوان وصل می‌کند، «یک جاده ترانزیتی است و در همین حد می‌فهمیم و آن را پیگیری هم کردیم».

تاکنون ارتباط زمینی نخجوان و جمهوری آذربایجان از طریق ایران یا با دور زدن گرجستان و ترکیه بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در حالی مدعی عدم تغییر در مرزها شده که طبق توافق صلح میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، جاده مورد بحث می‌تواند همچنین باعث تسهیل ارتباط میان جمهوری آذربایجان و ترکیه شود.

ترکیه هفته گذشته اعلام کرده بود که در نظر دارد از قارص ترکیه تا نخجوان خط آهن بکشد. سه سال پیش خط آهن باکو-تفلیس-قارص افتتاح شد و اکنون این خط آهن می‌تواند به نخجوان نیز متصل شود.

پیش از این نیز خبرگزاری فارس تسلط آذربایجان بر نوار مرزی قره‌باغ را «تحول شوم علیه ایران» توصیف کرده و تأکید کرده بود که «آنکارا دیگر برای دسترسی به آذربایجان نیازی به مسیر ترانزیتی ایران ندارد».

این خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران هم‌چنین با اعلام این‌که ایران مسیر ترانزیت به ارمنستان را از دست داد، اضافه کرده بود که روسیه و ترکیه می‌توانند «به‌راحتی ایران را از معادلات آتی انتقال انرژی به اروپا کنار بگذارند» و این امر میلیاردها دلار خسارت در پی دارد.

با این‌همه، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ۱۳ آبان و در آستانه آتش‌بس طی سخنانی که به جانبداری حکومت ایران از آذربایجان تعبیر شد گفته بود: «سرزمین‌های آذربایجان همه باید آزاد شود.»

در جریان جنگ ۴۴ روزانه، نیروهای ارمنی ناچار شدند از بخش‌های بزرگی از مناطق تحت کنترل خود، به‌ویژه در امتداد مرزهای ایران عقب‌نشینی کنند.

بر اساس توافق آتش‌بس ۱۰ نوامبر نیروهای نظامی ارمنی خارج از قره‌باغ باید به تدریج مناطق را ترک کنند.

منطقه قره‌باغ فعلا تحت نظارت نیروهای حافظ صلح روسیه خواهد بود و از سویی نیروهای نظامی ترکیه در مرکزی که برای نظارت بر صلح ایجاد شده، حضور خواهند داشت.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است ارمنی‌ها قبل از خروج از برخی مناطق خانه‌های خود را آتش می‌زنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر