چهارشنبه، فروردین ۱۱، ۱۴۰۰

الکسی ناوالنی به دلیل محرومیت از خدمات پزشکی اعتصاب غذا کرد

 

الکسی ناوالنی به دلیل محرومیت از خدمات پزشکی اعتصاب غذا کرد


به گفته الکسی ناوالنی، مدیریت زندان تاکنون به درخواست‌های او برای برخورداری از خدمات پزشکی پاسخ نداده است.

الکسی ناوالنی، منتقد سرسخت حکومت روسیه، از روز چهارشنبه ۱۱ فروردین با هدف اعمال فشار به مدیریت زندان برای برخورداری از خدمات پزشکی دست به اعتصاب غذا زد. او از هفته گذشته اعلام کرده بود که از درد شدید در ناحیه کمر و پاهایش رنج می برد.

به گفته آقای ناوالنی، ماموران زندان در طول شب هر ساعت او را از خواب بیدار می‌کنند و مدیریت زندان تاکنون به درخواست‌های او برای برخورداری از خدمات پزشکی پاسخ نداده است.

آقای ناوالنی در یک نامه تند خطاب به مدیر زندان که روز چهارشنبه توسط همکارانش در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد گفته است که به تقاضاهای روزانه او برای معاینه توسط پزشک مورد نظرش و دریافت داروهای مناسب هیچ توجهی نشده است.

او در بخشی از این نامه می‌گوید: «من واقعا به یک دکتر نیاز دارم. هر زندانی (طبق قانون) می‌تواند درخواست کند که یک پزشک متخصص او را معاینه کند. حتی من که بی‌گناه هستم چنین حقی دارم. می‌خواهم که به یک پزشک اجازه داده شود من را معاینه کند و اعلام می‌کنم تا زمانی که این درخواست اجرا نشود اعتصاب غذا خواهم کرد».

مدیریت زندان که در صد کیلومتری شرق مسکو قرار دارد تاکنون به اعتصاب غذای آقای ناوالنی واکنش نشان نداده است.

مقامات مسئول زندان هفته گذشته پس از معاینه الکسی ناوالنی اعلام کردند که وضعیت جسمی او رضایت‌بخش است.

کاخ کرملین نیز تاکنون حاضر نشده که در مورد سلامتی او اظهار نظر کند و می‌گوید این مسئله مربوط به اداره زندان‌های روسیه است.

گروهی از کارکنان خدمات درمانی روسیه روز یکشنبه با انتشار یک نامه سرگشاده خواستار ارائه خدمات پزشکی مناسب به الکسی ناوالنی شدند.

آن‌ها در بخشی از این نامه نوشتند: «ما نگران سلامتی او هستیم. رها کردن بیمار در چنین شرایطی ممکن است به آسیب‌های جبران ناپذیر از جمله از دست دادن نسبی و یا کامل حرکت در اندام‌های تحتانی منجر شود».

الکسی ناوالنی می‌گوید درد شدید در ناحیه کمر ابتدا به پای راست و سپس به پای چپش سرایت کرده و تنها دارویی که تاکنون به او داده‌اند ایبوبروفن است.

الکسی ناوالنی اوایل ماه ژانویه و پس از چند ماه درمان در آلمان به خاطر مسمومیت با ماده مخرب اعصاب «نوویچوک» به روسیه بازگشت و هنگام ورود به فرودگاه مسکو بازداشت شد.

دادگاهی در شهر مسکو در ماه فوریه با تجدیدنظر در حکم حبس تعلیقی که چند سال پیش به جرم اختلاس صادر شده بود او را به دو سال و نیم زندان محکوم کرد.

دولت‌های غربی، دادگاه حقوق بشر اروپا و نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر ضمن محکوم کردن این تصمیم از روسیه خواسته‌اند که هر چه سریع‌تر او را آزاد کند.

دولت روسیه که در مسمومیت آقای ناوالنی با ماده مخرب اعصاب اظهار تردید کرده موضع‌گیری کشورهای غربی را دخالت در امور داخلی خود و غیرقابل پذیرش می‌داند.

کاخ کرملین و رسانه‌های وابسته به دولت، الکسی ناوالنی را یک «آشوبگر» وابسته به غرب معرفی می‌کنند و سخنگوی ولادیمیر پوتین ادعا کرده که او با سی‌آی‌ای رابطه دارد.

هواداران آقای ناوالنی اعلام کرده‌اند که به زودی تجمعات اعتراضی گسترده‌ای ترتیب خواهند داد و امیدوارند که این فراخوان به گسترده‌ترین اعتراضات سیاسی در روسیه معاصر منجر شود. اما دولت اعلام کرده که برگزاری این اجتماعات غیرقانونی است.

پرایس: آمریکا و چین درباره مهار برنامه هسته‌ای ایران منافع مشترکی دارند

 

پرایس: آمریکا و چین درباره مهار برنامه هسته‌ای ایران منافع مشترکی دارند


ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز چهارشنبه ۱۱ فروردین در خصوص توافق ۲۵ ساله ایران و چین گفت، واشینگتن و پکن در خصوص مهار برنامه هسته‌ای ایران منافع مشترکی دارند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، پس از آنکه وزیران خارجه ایران و چین روز هفتم فروردین، سند برنامه جامع همکاری بین دو کشور را در تهران امضا کردند، گروه‌های محافظه کار در آمریکا از این توافق به عنوان «یک محور» جدید ضد آمریکایی یاد کردند و می توانست از جانب مقام‌های دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا مورد انتقاد قرار گیرد.

با این حال، دولت جو بایدن تاکنون از انتقاد از این سند همکاری بین ایران و چین خودداری کرده است.

ند پرایس در نشست خبری خود در این‌باره گفت، همانطور که می‌دانید رابطه ما با چین بر پایه رقابت تعریف می‌شود، اما در برخی موارد، همسویی تاکتیکی نسبتاً باریکی داریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اضافه کرد، ایران یکی از این موارد است. چین تاکنون با تلاش‌ها برای مهار برنامه هسته‌ای ایران همکاری کرده است.

ند پرایس تصریح کرد، البته پکن هیچ علاقه‌ای ندارد که ببیند ایران در حال توسعه سلاح هسته‌ای است، چرا که (دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای) تأثیر بی‌ثبات کننده عمیقی بر منطقه‌ای خواهد داشت که چین به آن وابسته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا می‌گوید در جریان مذاکرات اخیر برای احیای برجام و آینده این توافق تلاش شده تا چین نیز مشارکت داده شود.

گفت‌و‌گو معنا دار با ایران

وی اضافه کرده است، همانطور که گفتیم، آماده گفت‌وگوی معنادار با ایران برای پیدا کردن راهی برای بازگشت متقابل به توافق هسته‌ای و پایبندی به تعهدات آن هستیم. البته همچنان به تعامل با چین و دیگر کشورها ادامه می‌دهیم.

به رغم ابراز تمایل دولت جو بایدن برای گفت وگو با ایران جهت بازگشت این کشور به توافق هسته‌ای موسوم برجام، این موضوع تاکنون پیشرفتی نداشته است.

پیش از این رسانه‌های آمریکایی گزارش داده بودند که آمریکا آماده است برای احیای برجام برخی تحریم‌ها علیه ایران را در مقابل اقدام متقابل تهران لغو کند. ایران پیش از این حاضر نشده است که با آمریکا در چارچوب گروه ۱+۵ درباره توافق هسته ای برجام گفت وگو کند.

رویترز روز سه‌شنبه به نقل از سه مقام غربی که نامشان فاش نشده، نوشت كه دولت بایدن و ایران از طریق طرف‌های اروپایی حاضر در برجام ، بریتانیا ، فرانسه و آلمان، به طور غیر مستقیم ارتباط برقرار كرده‌اند و آنها معتقدند كه ایران اکنون می‌خواهد درباره طرح گسترده‌تری برای بازگشت به برجام مذاكره كند.

در همین زمینه، یک مقام ارشد آمریکایی به لورا روزن، خبرنگار آزاد حوزه سیاست خارجی در واشینگتن گفته است،تماس با ایران از طریق واسطه‌ها کار را مشکل کرده و سبب سو‌تفاهم و از دست رفتن زمان شده است.

وی تصریح کرده است، در عین حالی که ایالات متحده آماده است که پیش از انتخابات (ریاست جمهوری) ایران گا‌م‌های عملی (برای بازگشت به برجام) بر دارد، اما نمی‌تواند اجبار کند که چنین تحولی در این بازه زمانی روی دهد.

این مقام تصریح کرده است، در صورت مذاکرات مستقیم با ایران « سریعتر» می‌توان به نتیجه رسید.

وی تصریح کرده است که باید روی گام‌های همزمان بازگشت به توافق کرد.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز ۲۰ اسفند در جلسه هیئت دولت گفت: «برای بازگشت به تعهدات کل در برابر کل یا جزء در برابر جزء هم آماده‌ایم»، ولی ساعاتی بعد شبکه پرس‌ تی‌وی به نقل از یک «مقام امنیتی» نوشت: «تنها راه بازگشت ایران به تعهدات برجامی خود این است که واشینگتن تمامی تحریم‌ها را بردارد و اگر تحریم‌ها برداشته نشوند، ایران اقدامات بیشتری را در آینده نزدیک اتخاذ خواهد کرد که فراتر از تعهدات تهران ذیل توافق هسته‌ای است.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، روز اول فروردین باردیگر تکرار کرد که آمریکا باید ابتدا تمامی تحریم‌ها علیه ایران را برداشته و تهران پس از راستی‌آزمایی، مذاکرات برای بازگشت آمریکا به برجام را بررسی خواهد کرد.

اتحادیه اروپا «هشت» نیروی نظامی و سه نهاد حکومتی ایران را به دلیل سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ تحریم می‌کند

 

اتحادیه اروپا «هشت» نیروی نظامی و سه نهاد حکومتی ایران را به دلیل سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ تحریم می‌کند

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۱۱ فروردین به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که اتحادیه اروپا در واکنش به سرکوب خونین اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸، هفته آینده «هشت» تن از شبه‌نظامیان و فرماندهان پلیس ایران را همراه با سه نهاد حکومتی تحریم می‌کند.

این نخستین تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران از سال ۲۰۱۳ به این سو محسوب می‌شود که دلیل آن نقض حقوق بشر در کشور است.

سه دیپلمات مطلع از تصمیمات اتحادیه اروپا گفتند که دارایی افراد مشمول این تحریم‌ها در اروپا مسدود خواهد شد و آن‌ها امکان سفر به کشورهای این اتحادیه را دیگر نخواهند داشت.

طبق این گزارش، افراد مشمول تحریم‌ شامل اعضای گروه شبه‌نظامی بسیج می‌شوند، نهادی که تحت فرماندهی سپاه پاسداران، قدرتمندترین نیروی امنیتی در جمهوری اسلامی است.

رویترز یک روز قبل از این خبر داده بود که اتحادیه اروپا در رابطه با این تحریم‌ها برنامه‌ریزی می‌کند.

ایران همواره اتهام نقض حقوق بشر را رد کرده است. طبق گزارشی که رویترز در پی اعتراضات آبان سال ۹۸ به نقل از سه مقام وزارت کشور ایران منتشر کرد، حدود هزار و ۵۰۰ نفر در این اعتراضات کشته شدند. سازمان ملل متحد نیز شمار کشته‌شدگان را دست‌کم ۳۰۴ نفر عنوان کرده است.

روحانی شیاد و کلاش و جنایتکار و فاسد و دروغگوی پلید و خبیث : در مسائل پیچیده راه حلی جز رفراندوم وجود ندارد

 

روحانی شیاد و کلاش و جنایتکار و فاسد و دروغگوی پلید و خبیث : در مسائل پیچیده راه حلی جز رفراندوم وجود ندارد

در آستانه ۱۲ فروردین روز برگزاری رفراندوم جمهوری اسلامی رییس‌ جمهوری ایران گفت در مسائلی که به هم پیچیده می‌شود و هرکس نظری می‌دهد راه حلی جز رجوع به اصل ۵۹ قانون اساسی وجود ندارد.

حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران در سخنانش به مناسبت ۱۲ فروردین "روز جمهوری اسلامی" بر اصل ۵۹ قانون اساسی تاکید کرد و اساس این روز را عمل به این اصل قانون اساسی دانست.

اصل ۵۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می‌گوید: «در مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همه‌پرسی و مراجعه مستقیم به آرا مردم صورت گیرد. درخواست مراجعه به آرای عمومی باید به تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد.»

روحانی در توضیح این مسئله گفت: «اتفاقا من سال‌هاست می‌اندیشم، چهار سوال اصلی در این چهار مساله وجود دارد، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، چهار مساله مهم، البته می‌شود ۸ مساله کرد، اگر یک رفراندوم گذاشته شود و این چهار مساله نوشته شود، آری و نه است و می‌گوییم این اینطوری است آری یا نه؟ یا هر سبک دیگری.»

او تاکید کرد که "راه حل مشکلات پیچیده کشور فقط اصل ۵۹ قانون اساسی است" و ادامه داد: «اگر یک مساله پیچیده هست، دائم به هم می‌پیچیم، این به آن می‌گوید، او به این می‌گوید، این از آن انتقاد می‌کند، او از این انتقاد می‌کند، راه حلی جز اصل ۵۹ قانون اساسی وجود ندارد.»

تا کنون از سوی بسیاری تحلیلگران و فعالان سیاسی برای موضوعات پیچیده‌ای چون رابطه با آمریکا پیشنهاد برگزاری رفراندوم شده که همگی با هجوم اعتراضات جناح تندرو در نطفه خفه شده است.

روحانی این پرسش را مطرح کرد که علت بزرگداشت و افتخار روز ۱۲ فروردین چیست؟ و پاسخ آن را برگزاری رفراندوم دانست.

او البته در ادامه تصریح کرد: «ما کشور سوئیس نیستیم که ۱۰۰ هزار نفر یک درخواستی را امضا کنند و دولت مجبور شود که رفراندوم برگزار کند». اما در عین حال گفت که در سفر به سوییس از رییس جمهور این کشور درباره مشکل بودن یا نبودن برگزاری مداوم رفراندوم پرسیده و او هم گفته هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

با این حال روحانی تاکید کرد که برگزاری رفراندوم باید مطابق با قانون اساسی و منطبق با اصل ۵۹ باشد.

روحانی پیشتر نیز درباره رفراندوم صحبت کرده و با اعتراضات شدید جناح تندرو حاکمیت روبرو شده بود. آخرین بار دی‌ماه گذشته بود که گفت با گذشت ۴۰ سال از رفراندوم جمهوری اسلامی می‌توان دوباره رفراندوم برگزار کرد.

"۱۲ فروردین یعنی مردم همه‌کاره هستند"

روحانی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت رأی مردم اشاره کرد و گفت: «اگر بخواهیم ۱۲ فروردین ۵۸ را در یک جمله تفسیر کنیم، این است که میزان رای مردم و ملت است، مردم همه‌کاره هستند و این مردم هستند که برای خودشان نظامی را برمی‌گزینند و انتخاب می‌کنند.»

او تاکید کرد:‌ «این مردم هستند که بالاترین مقامات و مدیریت کشور را با صندوق آرا و با آرای خودشان برمی‌گزینند و انتخاب می‌کنند».

به همین دلیل او انتخاباتی را که مشارکت مردم در آن کم باشد "یک ضربه بسیار بزرگ به راه و روشی" دانست که در ۱۲ فروردین از آن استفاده شده است.

البته در واقع سیستم انتخاباتی جمهوری اسلامی طوری است که لااقل در تعیین رهبری هرچند مردم غیرمستقیم نقش دارند اما عملا کاندیداهای مجلس خبرگان را که وظیفه‌اش انتخاب رهبری است، شورای نگهبانی باید انتخاب کند که نیمی از اعضایش منصوبان مستقیم رهبر هستند.

همین امر باعث میشود که عملا تنها کسانی بتوانند به رهبری برگزیده شوند که خود رهبر‌، غیر مستقیم آنها را تایید یا حتی تعیین کرده باشد.

اختیار نظارت استصوابی نیز که به شورای نگهبان داده شده، عملا حق انتخاب مردم را در انتخابات به کسانی محدود می‌کند که غیرمستقیم مورد تایید رهبر باشند.

تولید نفت ایران در ماه مارس «۱۰ درصد» افزایش یافت

 

تولید نفت ایران در ماه مارس «۱۰ درصد» افزایش یافت

نمایی از پالایشگاه آبادان

تحقیقات خبرگزاری رویترز نشان می‌دهد که تولید روزانه نفت ایران در ماه مارس، با ۲۱۰ هزار بشکه‌ افزایش به ۲.۳ میلیون بشکه رسیده است.

بدین ترتیب تولید نفت ایران طی یک ماه گذشته بالای ۱۰ درصدی افزایش نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش که روز چهارشنبه ۱۱ فروردین منتشر شد، آمارهای ردیابی نفتکش‌ها از افزایش صادرات نفت ایران در سه ماه گذشته نیز خبر می‌دهد.

رویترز روز سه‌شنبه نیز با استناد به آمارهای شرکت ردیابی نفتکش‌ها، رفینیتو، گزارش داده بود که صادرات روزانه نفت ایران به چین در ماه مارس به ۳.۷ میلیون تن رسیده که معادل حدود ۹۰۰ هزار بشکه در روز است.

صادرات روزانه نفت ایران به چین در ماه‌های ژانویه و فوریه نیز به ترتیب حدود ۷۴۰ هزار بشکه و ۴۵۰ هزار بشکه بوده است.

این در حالی است که آمارهای رسمی گمرک چین نشان می‌دهد که در ماه‌های ژانویه و فوریه نفتی از ایران خریداری نکرده است.

رویترز و بلومبرگ قبلا گزارش داده بودند که بخش اعظم نفت ایران تحت نام نفت امارات، عمان، عراق و مالزی راهی چین می‌شود.

تولید نفت ایران در دوران قبل از تحریم‌ها بالغ بر ۳.۸ میلیون بشکه در روز بود اما این رقم پارسال نصف شد. صادرات نفت ایران نیز از ۲.۵ میلیون بشکه در روز در دوران قبل از تحریم‌ها به حدود ۳۲۰ هزار بشکه در روز طی سال گذشته میلادی رسیده بود.

حمله هکرهای «ایرانی» به محققان ارشد پزشکی آمریکا و اسرائیل

 

حمله هکرهای «ایرانی» به محققان ارشد پزشکی آمریکا و اسرائیل


نشریه «دِ هیل» آمریکا گزارش داده است هکرهای ایرانی مرتبط با جمهوری اسلامی ایران ده‌ها محقق ارشد آمریکایی و اسرائیلی را چهار ماه پیش هدف قرار داده‌اند.

این گزارش که روز چهارشنبه ۱۱ فرودین منتشر شد می‌افزاید تحقیقات گروه امنیت سایبری «پروف پوئینت» نشان می‌دهد دو گروه از هکرهای ایرانی که با نام «فسفری» و «بچه‌ گربه ملوس» مشهور هستند، ۲۵ محقق ارشد و حرفه‌ای از کشورهای آمریکا و اسرائیل در زمینه‌های ژنتیک، اعصاب و غده‌شناسی را در ماه دسامبر پارسال مورد هدف قرار داده‌اند.

این گروه‌های هکری تلاش کرده‌اند از طریق فرستادن ای‌میلی گمراه‌کننده که محققان را به یک سایت تقلبی با ظاهر تارنمای مایکروسافت هدایت می‌کند، به اسناد شخصی آن‌ها دسترسی پیدا کنند.

این گزارش مشخص نکرده است آیا هکرهای ایرانی در عملیات خود موفق بوده‌اند یا نه، اما می‌نویسد حملات برای دستیابی به اطلاعات پزشکی موضوع جدیدی نیست و قبلا نیز گروه امنیت سایبری «پروف پوئینت» از تلاش‌های هکرهای مرتبط با سپاه پاسداران و برخی دیگر از کشورها مانند چین برای هدف قرار دادن محققان، بیمارستان‌ها و غیره در میانه بحران کرونا خبر داده بود.

خبرگزاری رویترز و سه محقق امنیت سایبری نیز اردیبهشت پارسال گزارش داده بودند، آرشیوهای اینترنتی قابل دسترس برای عموم نشان می‌دهند که هکرهای مرتبط با ایران کوشیده‌اند تا به حساب‌های کارکنان شرکت داروسازی آمریکایی گیلیاد رخنه کنند.

شرکت آمریکایی گیلیاد تولیدکننده دارویی به نام رمدسیویر است. مقام‌های بهداشتی آمریکا گفته بودند این دارو «شواهد روشنی» از تاثیر بر بهبود بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نشان داده است.

نشریه «دِ هیل» می‌نویسد گروه «فسفری» یکی از هکرهای بسیار حرفه‌ای مورد حمایت جمهوری اسلامی است که طی سال‌های گذشته آغاز به فعالیت کرده است.

شرکت مایکروسافت پارسال گزارش داده بود که این گروه حدود صد مهمان عالی‌رتبه کنفرانس امنیتی مونیخ را مورد حمله سایبری قرار داده است.

مایکروسافت سال ۲۰۱۹ نیز از حمله اینترنتی به صدها کاربر این شرکت توسط گروه «فسفری» خبر داده بود.

شرکت رایانه‌ای مایکروسافت مهرماه ۹۸ اعلام کرده بود گروه «فسفری حملاتی علیه یک کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا (در سال ۲۰۱۶) انجام داده‌اند.

مایکروسافت گفته بود این شرکت فعالیت‌های سایبری «گسترده» این هکرها را کشف کرده است که علاوه بر کارزار انتخاباتی، مقامات فعلی و سابق دولت آمریکا، روزنامه‌نگاران فعال در زمینه سیاست بین‌المللی و ایرانیان سرشناس ساکن خارج از کشور را هدف حملات خود قرار داده‌اند.

قبل از آن خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی از تلاش گروه «بچه‌گربه ملوس» برای رخنه به ای‌میل شخصی «چند مقام مسئول» در وزارت خزانه‌داری آمریکا خبر داده بود.

"عوارض شدید واکسن کرونای روسی در برخی از ایرانی‌ها"

 

"عوارض شدید واکسن کرونای روسی در برخی از ایرانی‌ها"

مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا از "عوارض شدید واکسن کرونای روسی در برخی از ایرانی‌ها" خبر داد. محرز گفت سرعت واردات واکسن کرونا به ایران نیز به کندی پیش می‌رود و تامین واکسن ذره ذره خواهد بود.

مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره واکسن‌های وارداتی کرونا به ایران گفت تا کنون مقدار کمی واکسن از کشورهای چین و روسیه خریداری شده است که در این میان، واکسن روسی در برخی افراد عوارض شدیدی ایجاد کرده است.

به گفته محرز در بسیاری از افراد این عوارض برطرف شده، اما در برخی افراد هنوز عوارض ناشی از دریافت واکسن روسی کرونا وجود دارد. 

مینو محرز این سخنان را روز چهارشنبه ۱۱ فرودین (۳۱ مارس) در مصاحبه با سایت "رکنا" بیان کرده است. به گفته این مقام علمی کشور شیوع کرونا در هر کشوری، وقتی به میزان قابل قبولی کنترل می‌شود که بیش از ۷۰ درصد مردم واکسینه شده باشند و تنها با رسیدن به این رقم می‌توان به برداشتن محدودیت‌های کرونایی فکر کرد. 

دکتر مینو محرز که خود سرپرست تیم تحقیقاتی نخستین واکسن ایرانی کرونا یعنی "کوو ایران برکت" است از کندی روند تامین واکسن در کشور انتقاد کرده است. او همچنین گفته است تا زمانی که واکسن ایرانی کرونا به تولید انبوه نرسد، تامین واکسن در ایران به کندی پیش خواهد رفت.

طبق گفته عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا سرعت واردات واکسن کرونا به ایران به کندی پیش می‌رود و با ادامه این شرایط، بازهم روند تامین این واکسن، ذره ذره خواهد بود. او افزود ایران به دلیل تحریم نمی‌تواند تعداد زیادی واکسن سفارش دهد و مشکلات بانکی و مالی نیز به این موضوع دامن زده است.

سرپرست تیم تحقیقاتی واکسن ایرانی کرونا در خصوص آخرین وضعیت واکسن "کوو ایران برکت" هم توضیح داد که این واکسن تا کنون هیچ عارضه‌ای نداشته و نتیجه آن مطلوب بوده است. اما او تاکید کرده است که هنوز زمان به قدری کافی نگذشته است که بتوان این واکسن را کاملا مطلوب توصیف کرد.

رئیس جمهور راوی روزهای سخت بود و نوید روزهای بهتر داد، در جلسه‌ای که روزنامه خراسان برایش تیتر زد تدبیر زیر باران و آفتاب یزد نوشت: دولت زیر باران اعتراض. در این جلسه از نیمه بارانی، رئیس جمهور گفت: سال ۱۴۰۰ قطعا بهتر از امسال خواهد بود و تأخیر در برداشتن تحریم‌ها به هر دلیلی را خیانت به ملت بزرگ ایران خواند و از اقلیتی که در برداشتن تحریم‌ها سنگ‌اندازی می‌کنند، خواست توبه کنند.

در این روزهای آخر سال، حال ایران چگونه است؟

حمله اهانت‌آمیز حسین شریعتمداری حرامزاده سخیف وطن فروش بی جدا و مزدور یزیدعلی خامنه ای به مخالفان سند ایران و چین

 

حمله اهانت‌آمیز حسین شریعتمداری حرامزاده سخیف وطن فروش بی جدا و مزدور یزیدعلی خامنه ای به مخالفان سند ایران و چین

حسین شریعتمداری سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین را مقدمه‌ای برای تشکیل یک قطب قدرتمند اقتصادی در مقابل غرب و راهی برای خنثی کردن تحریم‌ها دانست. محمود واعظی نیز تحریم‌ها را دلیل عدم انتشار این سند عنوان کرد.

حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در گفت و گو با خبرگزاری فارس سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین را "مقدمه تشکیل یک قطب قدرتمند اقتصادی در مقابل غرب" دانسته و "کمترین نتیجه" آن را "خنثی کردن تحریم‌ها" دانسته است. او مخالفت‌های ایرانی‌ها با این معاهده را به "غربزده‌ها" ربط داده و با استناد به سخن روح‌الله خمینی گفته است که "این مخالفت را تنها می‌توان با دو گزینه جهالت و خیانت تعریف کرد."

نماینده خامنه‌ای در موسسه کیهان که طیف بسیار تندروی جمهوری اسلامی را نمایندگی می‌کند، علت نگرانی اروپا و آمریکا از همکاری ایران و چین را "خنثی‌کردن تحریم‌ها" عنوان کرده و گفته است: «همانگونه که شاهد بوده‌اید، آمریکا و اروپا از این توافقنامه به شدت عصبانی هستند چرا که روال غلط و خسارت بار کنونی را به نفع کشورمان که البته منافع چین را هم در خود دارد، برهم می‌زند.»

به گفته او این معاهده آمریکا را در برابر ایران "خلع سلاح" می‌کند.

این در حالی است که بسیاری از کارشناسان گفته‌اند اجرایی شدن این سند مستلزم برداشته شدن حداقل بخشی از تحریم‌های بانکی و نفتی آمریکا علیه ایران است.

با این حال شریعتمداری نگرانی آمریکا و اسرائیل از سند همکاری ایران و چین را معلول این موضوع دانسته که "با این معاهده از بن‌بستی که متاسفانه به علت نابلدی و بعضاً در پی خیانت بعضی‌ها به ایران تحمیل شده بود خارج می‌شویم و می‌توانیم تحریم‌های آمریکا را خنثی کنیم".

وی در ارتباط با مخالفان ایرانی سند مشترک جمهوری اسلامی و چین هم افزوده است که « این جریان مرموز سیاسی، دنیا را در آمریکا و اروپا خلاصه می کند و نگاهی به مواضع و عملکرد آنها نشان می دهد رابطه با غرب را هم در وابستگی به آمریکا و اروپا تعریف می‌کنند و دقیقاً به همین علت است که از سیلی ایران به آمریکا وحشت کرده‌اند.»

جریان‌های مخالف سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین طیف‌های گوناگونی از اصلاح‌طلبان تا ملیون و طرفداران سلطنت را در بر می‌گیرند.

عدم انتشار سند به دلیل تحریم‌ها

محمود واعظی رییس دفتر ریاست جمهوری در مصاحبه با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، تحریم‌ها را دلیل منتشر نشدن سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین دانسته اما هیچ توضیحی در این باره نداده است.

این در حالی است که در همان روزی که واعظی با ایرنا مصاحبه و این موضوع را بیان کرده (سه‌شنبه ۱۰ فروردین) علی ربیعی سخنوی دولت ایران گفت تهران هیچ مانعی برای انتشار سند همکاری ندارد و این پکن است که بنا بر ملاحظاتی مخالف انتشار آن است.

واعظی در عین حال گفته: «این سند، یک قرارداد الزام‌آور یا تعهدآور نیست و انتشار متن چنین اسنادی چندان مرسوم نیست، ‌الزام قانونی نیز ندارد.»

پیشتر نیز از سوی سایر مقامات دولت جمهوری اسلامی این استدلال مطرح شده بود. این در حالی است که عدم انتشار این سند به گمانه‌زنی‌هایی اغلب منفی درباره محتوای آن دامن زده است. از جمله این که در توافق همکاری ۲۵ ساله میان ایران و چین امتیازات بیشتری به چین داده شده تا به ایران.

واعظی اما این مسئله را رد کرده و گفته است:‌«این سند صرفا یک نقشه راه و چارچوب رای توسعه روابط دو کشور در آینده است، اصولا امتیازی در آن رد و بدل نشده که به ما کمتر و به آنها بیشتر رسیده باشد. در عین حال در تنظیم همین تفاهمنامه نیز نگاه کلان حاکم این بوده که منافع هــر دو طرف در نظر گرفته شود.»

رابطه با "قدرتمندترین کشور جهان"

محمود واعظی در بخش دیگری از این مصاحبه به قدرت اقتصادی و نظامی چین اشاره کرده و گفته است: «بدون تردید توســعه روابط با چین، به عنوان کشوری که درحال تبدیل به قدرتمندترین کشــور جهان از نظر اقتصــادی و نظامــی اســت، حتما برای ما مفید است.»

او وزن و جایگاه چین در مناسبات جهانی را در اندازه‌ای دانسته که "بسیاری از کشورهای جهان به مراتب جدی‌تر و خیلی قبل‌تر از ایران مناسبات راهبردی خود را با چین تعریف کرده‌اند."

رییس دفتر ریاست جمهوری نیز همانند حسین شریعتمداری واکنش‌های انتقادآمیز آمریکا و برخی کشورهای منطقه را دلیلی بر درست بودن سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین دانسته و گفته است: «اصولا یک دلیل مهم برای حقانیت و اهمیت این سند، نوع واکنش‌هایی است که دشمنان ایران نسبت به آن نشان می‌دهند. آنها به دنبال انزوا و تضعیف کشور ما در سال های گذشته بوده‌اند، معلوم است که از توسعه روابط خارجی ما خوشحال نمی‌شوند.»

واعظی همچنین توافق همکاری ایران و چین را "گامی ضد تحریم" دانسته و گفته: «طبیعتا کشورهایی که به به تحریم اعتیاد پیدا کرده‌اند، از چنین چیزی خوشحال نخواهند شد.»

حبیب و وحید افکاری «همچنان در سلول انفرادی هستند»

 

حبیب و وحید افکاری «همچنان در سلول انفرادی هستند»

نوید افکاری، کشتی‌گیر اعدام شده در ایران

سعید افکاری، برادر نوید افکاری، کشتی‌گیر اعدام شده در ایران، از تداوم نگهداری دو برادرش در سلول انفرادی و محرومیت آنها از حقوق قانونی خبر داده است.

آقای افکاری در توییتر خود نوشته است که دو برادرش، حبیب و وحید از حق تماس و حق مداوا محروم هستند.

او همچنین خبر از ملاقات خانواده‌اش با حبیب و وحید افکاری داده است.

 

برای اولین بار در سال نو رفتیم ملاقات حبیب و وحید که هنوز در انفرادی و بدون حق تماس و بدون حق مداوا هستند؛ سال نو رو به همه‌ مردم شریف ایران تبریک گفتند و آرزوی فردایی بهتر داشتن، و گفتن باور داشته باشید به قدرتتون شرح این هجران و این خون جگر این زمان بگذار تا وقت دگر

نوید افکاری با وجود ابهامات فراوانی که از سوی وکلایش اعلام شد و به‌غم کارزار جهانی در مخالفت با اعدامش، ۲۲ شهریور، اعدام و شبانه دفن شد.

او که پس از شرکت در اعتراض‌های مرداد ۹۷ بازداشت شد، به قتل یک کارمند حراست متهم شده بود. نوید افکاری و دو برادرش یعنی وحید و حبیب که اکنون در زندان به سر می‌برند، در جریان دادگاه گفتند که تحت شکنجه مجبور به پذیرش مسئولیت قتل شده‌اند.

سعید افکاری پیشتر خبر داده بود که براساس دستور دادستان استان فارس در تاریخ دوم اسفند ماه، حبیب و وحید باید به بند عمومی زندان منتقل شوند. با گذشت بیش از یک ماه از این دستور اما آنها همچنان در سلول انفرادی زندانی هستند.

 

عضو ستاد مقابله با کرونا: واکسن روسی در برخی از ایرانی‌ها عوارض شدید ایجاد کرده است

 

عضو ستاد مقابله با کرونا: واکسن روسی در برخی از ایرانی‌ها عوارض شدید ایجاد کرده است


محموله واکسن روسی اسپوتنیک که به ایران فرستاده شده است.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران از «عوارض شدید» واکسن کرونا در برخی از ایرانی‌ها خبر می‌دهد.

مینو محرز که مدیر پروژۀ تحقیقات تولید واکسن ایرانی کرونا نیز هست، روز چهارشنبه ۱۱ فروردین در مصاحبه با پایگاه خبری «رکنا» گفته است «واکسن روسی در برخی افراد عوارض شدیدی ایجاد کرده که البته در بسیاری از افراد این عوارض برطرف شده، اما در برخی افراد هم هنوز عوارض ناشی از دریافت واکسن روسی کرونا وجود دارد.»

او توضیح بیشتری در مورد این عوارض شدید و تعداد و درصد افرادی که دچار آن شده‌اند نداد.

ایران تاکنون چند صد هزار دوز واکسن کرونا از چین و روسیه خریداری کرده و کمی بیش از ۱۶۰ هزار دوز در کشور تزریق شده که بخش اعظم این افراد نیروهای کار نظام بهداشتی هستند.

بروز عوارض در واکسن‌ها موضوع جدیدی نیست، خصوصاً اینکه میخائیل موراشکو وزیر بهداشت روسیه نیز پاییز پارسال در گفت‌وگو با روزنامه مسکو تایمز گفته بود از هر هفت نفر تزریق‌کننده واکسن روسی «اسپوتنیک وی» یک نفر عارضه جانبی داشته، اما به‌گفته وی، این عوارض «خفیف» بوده است.

وی در ادامه گفته بود این عوارض شامل تب، درد مفاصل و بی‌حالی در ۲۴ ساعت ابتدایی تزریق واکسن است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه نیز روز دوشنبه هفته جاری و پنج روز پس از دریافت واکسن کرونا اذعان داشت که «دچار عوارض جانبی» شده است. وی گفت فردای روزی که واکسن دریافت کرده، درد عضلانی خفیفی داشته، اما تب نداشته است.

وی با این‌حال نگفت کدام واکسن روسی را تزریق کرده است. روسیه تاکنون سه نوع واکسن تولید کرده است.

بهمن‌ماه پارسال بستری شدن سه تن از پرستاران بیمارستان امام شهر ساری پس از تزریق واکسن روسی به دنبال وخامت حال آنها در شبکه‌های اجتماعی خبرساز شد، اما مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران این موضوع را تکذیب کرد.

ماه گذشته نیز مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت ایران اعلام کرد یک پزشک در گناباد استان خراسان رضوی پس از تزریق واکسن روسی اسپوتنیک، دچار خونریزی داخلی شدید شد و هم‌اکنون در بیمارستان بستری است.

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو، با تأیید این خبر گفته بود این پزشک پس از تزریق واکسن روسی دچار «علائم گوارشی شده و در مدفوع او خون دیده شد».

وی گفت «هر واکسنی دارای عوارضی است و این موضوع بعید و دور از انتظار نیست».

واکسن‌ روسی هنوز از سوی نهادهای بهداشتی جهانی مجوزهای لازم را برای استفاده در طرح‌های واکسیناسیون عمومی دریافت نکرده‌اند. با این حال، ایران برای خرید دو میلیون دوز واکسن «اسپوتنیک وی» با روسیه قرارداد بسته است.

بر اساس مطالعات خود روسیه و چندین نهاد خارجی، میزان اثربخشی واکسن تولیدی روسیه بالای ۹۰ درصد است.

همچنین «صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم شرکت‌های روسی» روز سه‌شنبه ۱۹ اسفند خبر داد که این نهاد با ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و آلمان برای ساخت واکسن «اسپوتنیک وی» در آن کشورها به توافق رسیده است.

از امسال، مصرف گاز در ایران از تولید آن پیشی می‌گیرد

 

از امسال، مصرف گاز در ایران از تولید آن پیشی می‌گیرد


جایگاه خودروهای گازسوز در ایران

شورای عالی انرژی ایران می‌گوید از سال جاری تا سال ۱۴۱۰، تراز گازی کشور منفی خواهد شد.

بر اساس پیش‌بینی سندی که از سوی این شورا منتشر شده است، با فرض اعمال سیاست‌های بهینه‌سازی مصرف گاز و همچنین نرخ رشد اقتصادی ۵.۶ درصدی محاسبه شده‌است، تراز گاز کشور در سال ۱۴۰۰ منفی خواهد شد؛ بدین معنا که مصرف گاز از تولید پیشی خواهد گرفت.

بنابر این سند که جزئیاتی از آن روز چهارشنبه ۱۱ فروردین در خبرگزاری فارس آمده، تراز گاز کشور در ۴ ماه سرد سال ۱۴۰۰ منفی خواهد شد و به ۲۹.۹- میلیون متر مکعب در روز خواهد رسید.

به بیان دیگر در سال جاری نیز همانند سال گذشته، به احتمال زیاد در شهرهای ایران قطع گاز و قطع برق و آلودگی هوا ناشی از سوزاندن مازوت در نیروگاه‌ها رخ خواهد داد.

بنابر سند تازه، در سال جاری میزان تولید و عرضه گاز ۸۱۲.۵ میلیون متر مکعب در روز (۲۹۶ میلیارد متر مکعب در سال) پیش‌بینی می‌شود و میزان مصرف گاز ۸۳۴.۱ میلیون متر مکعب در روز برآورد شده است؛ یعنی در سال ۱۴۰۰ تراز گازی کشور منفی ۲۱.۵ میلیون متر مکعب در روز خواهد بود.

البته ایران سال‌هاست که در زمستان به خاطر اوج‌گیری مصرف خانگی گاز، با کمبود گاز مواجه است.

ایران بعد از روسیه با دارا بودن ۳۳ تریلیون متر مکعب گاز، بزرگترین ذخایر گازی جهان را دارد.

زمستان پارسال کمبود گاز باعث مصرف چشمگیر سوخت‌های آلاینده مانند مازوت (نفت کوره) در نیروگاه‌ها و آلودگی شدید هوای کلانشهرها شد.

ابتدای امر، وزارت نفت ایران منکر استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها شد، اما با تأیید سازمان حفاظت محیط زیست و ادامه هشدارها و گزارش رسانه‌ها، مقامات ایران اعلام کردند به خاطر کمبود گاز مجبور به سوزاندن مازوت در بخش نیروگاهی شده‌اند.

شرکت ملی گاز ایران نیز هفته گذشته تنها مدعی افزایش شش درصدی تولید گاز کشور در سال گذشته خورشیدی شد، اما هیچ رقمی دربارهٔ میزان تولید گاز کشور نداد.

در میان سوخت‌های فسیلی گاز کمترین آلایندگی را دارد. حدود سه چهارم کل گاز تولیدی ایران از میدان پارس جنوبی استخراج می‌شود.

پیشتر وزارت نفت، همچنین برخی سازمان‌های بین‌المللی گزارش داده بودند این میدان تا سال ۲۰۲۳ به نیمه دوم عمر خود خواهد رسید و اگر سکوهای ۲۰ هزار تنی (۱۰ برابر سکوهای فعلی) با کمپرسورهای عظیم در این میدان نصب نشود، هر سال ۱۰ میلیارد متر مکعب از تولید آن کاسته خواهد شد.

قرار بود اولین سکوی عظیم برای فاز ۱۱ پارس جنوبی توسط شرکت فرانسوی توتال ساخته شود، اما این شرکت بعد از خروج آمریکا از برجام، قراردادش با ایران را لغو کرد. هزینه ساخت هر کدام از این سکوها ۲.۵ میلیارد دلار است و برای پارس جنوبی حداقل ۱۰ سکوی عظیم نیاز خواهد بود. فناوری ساخت این سکوها و کمپرسورها در دست چند شرکت انگشت‌شمار غربی است.

البته شورای عالی انرژی ایران در محاسبات خود این موضوع را در نظر نگرفته و تنها رشد سالانه مصرف گاز کشور و تأخیر در پروژه‌های تولید گاز را محاسبه و برآورد کرده است از سال جاری تراز گازی کشور منفی می‌شود.

این گزارش می‌گوید بعد از سال ۱۴۱۰، به دلیل به ثمر رسیدن پروژه‌های افزایش تولید گاز از میادین جدید گازی دوباره تراز گازی کشور مثبت خواهد شد، اما برای این کار به سرمایه‌ای معادل ۵۰ میلیارد دلار نیاز است که در صورت جذب این سرمایه اهداف تولیدی محقق خواهد شد.

منفی شدن تراز گازی ایران در حالی است که قطر بعنوان شریک ایران در پارس جنوبی، پارسال قراردادهای توسعه بیشتر بخش قطری این میدان را با شرکت‌های خارجی امضا کرد و در نظر دارد تولید گاز از این میدان مشترک را تا پنج سال آینده حدود ۴۰ درصد افزایش دهد.

قطر ۱۰ سالی زودتر از ایران توسعه پارس جنوبی را آغاز کرده بود و تاکنون ۲.۵ برابر ایران از این میدان مشترک تولید گاز داشته‌است.

البته دو سوم ذخایر پارس جنوبی بعنوان بزرگترین میدان گازی جهان در آب‌های قطر و یک سوم آن در آب‌های ایران واقع شده‌است.

آمریکا معافیت عراق برای خرید گاز از ایران را چهار ماه دیگر تمدید کرد

 

آمریکا معافیت عراق برای خرید گاز از ایران را چهار ماه دیگر تمدید کرد

به گزارش نشریه «نفتِ عراق»، آمریکا معافیت عراق از تحریم‌های نفت و گاز ایران را برای یک دوره چهارماهه تمدید کرد.

دولت دونالد ترامپ نیز معافیت عراق برای خرید گاز و برق از ایران را چندین بار تمدید کرده بود ولی این دوره این معافیت‌ها بین ۶۰ تا ۹۰ روز بود.

عراق یک سوم انرژی مورد نیازش را از طریق خرید برق از ایران و واردات گاز برای نیروگاه‌های برق خود تأمین می‌کند.
اما به دلیل تحریم بانک‌ها و صنایع نفت و گاز ایران از طرف آمریکا بخش بزرگی از پول برق و گاز خریداری شده از ایران پرداخت نشده است.

به گفته مقامات جمهوری اسلامی بغداد بیش از پنج میلیارد دلار به ایران بدهی دارد و تاکنون مذاکرات برای پرداخت این بدهی به نتیجه ملموسی نرسیده است.

گردهم‌آیی سیزده بدر و خروج اهالی از تهران ممنوع شد

 

گردهم‌آیی سیزده بدر و خروج اهالی از تهران ممنوع شد


جانشین پلیس راهور ناجا در یک گفت‌وگوی تلویزیونی از اعمال محدودیت تردد در شهرهای تهران و کرج خبر داد و گفت که براساس ابلاغیه وزارت بهداشت، این دو شهر در وضعیت نارنجی قرار گرفته‌اند.

به گفته تیمور حسینی، از سه‌شنبه، دهم فروردین، ورود خودروهای غیر بومی به تهران و کرج و خروج خودروهای بومی از این شهرها ممنوع است و بی‌توجهی نسبت به این محدودیت‌ها شامل جریمه ۵۰۰ هزارتومانی خواهد بود.

او همچنین از مسافرانی که در تهران و کرج حضور دارند خواست که امروز این شهرها را ترک کنند.

مقام‌های دولتی ایران تاکنون همواره به «توصیه» به شهروندان در مورد رعایت پروتکل‌های بهداشتی و خودداری از سفر بسنده کرده بودند و گزارش‌ها حاکی از رشد چشمگیر مسافرت‌ها به مناطق مختلف کشور در دوره کرونا است.

در همین حال روز چهارشنبه خبر رسید که گردهم‌آیی سیزده بدر هم در استان تهران ممنوع اعلام شده است.

حمید رضا گودرزی، رئیس کمیته امنیتی انتظامی ستاد مدیریت کرونا از شهرداری‌ها و نیروی انتظامی خواسته است برای اینکه مردم روز طبیعت را در خانه بگذرانند، اقدام‌های لازم را انجام دهند.

روز چهارشنبه، ۱۱ فروردین، رسانه‌های داخل ایران به نقل از سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۱۰ هزار و ۳۳۰ بیمار جدید کرونا در ایران خبر داده‌اند که یک هزار و ۲۸۸ نفر از آنها بستری شدند.

به گفته خانم لاری با ۹۶ فوتی جدید در ۲۴ ساعت گذشته، مجموع جان‌باختگان بیماری کرونا در ایران به ۶۲ هزار و ۶۶۵ نفر رسید. او گفت که مجموع بیماران کرونا در ایران به یک میلیون و ۸۸۵ هزار و ۵۶۴ نفر رسیده است.

در تعطیلات نوروزی سفرهای بین شهری و گردهم‌آیی‌ها سبب شد آمار مبتلایان بار دیگر سه رقمی شود و بر تعداد شهرهایی که در وضعیت قرمز یا نارنجی قرار دارند، افزوده شده است.

بر اساس آخرین اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا در روز شنبه، هفتم فروردین ماه، در روزهای گذشته وضعیت ۲۳ شهرستان به رنگ قرمز و ۴۴ شهرستان به رنگ نارنجی تبدیل شده و سفر «از» و «به» این ۶۷ شهر کشور ممنوع اعلام شده است.

بر اساس تعریف ستاد کرونا در وضعیت قرمز یا «خیلی پرخطر» از هر صدهزار نفر در یک شهرستان، دست‌کم ۱۰ نفر و در وضعیت نارنجی یا «پرخطر» از هر صدهزار نفر در یک شهرستان، دست‌کم شش نفر به دلیل ابتلا به کرونا بستری شده‌اند.

مقامات وزارت بهداشت ایران سفرهای نوروزی و کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی را دلایل اصلی افزایش آمار کرونا در کشور می‌دانند.

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت ایران روز یک‌شنبه ۸ فروردین، با اشاره به این که در حال حاضر ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی کرونا هستند گفته بود مسافرانی که در این شهرها به سر می‌برند، ۷۲ ساعت فرصت دارند که از این شهرها خارج شوند.

خروج اهالی تهران و کرج از این دو شهر ممنوع شد

 

خروج اهالی تهران و کرج از این دو شهر ممنوع شد

جانشین پلیس راهور ناجا در یک گفت‌وگوی تلویزیونی از اعمال محدودیت تردد در شهرهای تهران و کرج خبر داد و گفت که براساس ابلاغیه وزارت بهداشت، این دو شهر در وضعیت نارنجی قرار گرفته‌اند.

به گفته تیمور حسینی، از سه‌شنبه، دهم فروردین، ورود خودروهای غیر بومی به تهران و کرج و خروج خودروهای بومی از این شهرها ممنوع است و بی‌توجهی نسبت به این محدودیت‌ها شامل جریمه ۵۰۰ هزارتومانی خواهد بود.

او همچنین از مسافرانی که در تهران و کرج حضور دارند خواست که امروز این شهرها را ترک کنند.

مقام‌های دولتی ایران تاکنون همواره به «توصیه» به شهروندان در مورد رعایت پروتکل‌های بهداشتی و خودداری از سفر بسنده کرده بودند و گزارش‌ها حاکی از رشد چشمگیر مسافرت‌ها به مناطق مختلف کشور در دوره کرونا است.

بر اساس آخرین اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا در روز شنبه، هفتم فروردین ماه، در روزهای گذشته وضعیت ۲۳ شهرستان به رنگ قرمز و ۴۴ شهرستان به رنگ نارنجی تبدیل شده و سفر «از» و «به» این ۶۷ شهر کشور ممنوع اعلام شده است.

بر اساس تعریف ستاد کرونا در وضعیت قرمز یا «خیلی پرخطر» از هر صدهزار نفر در یک شهرستان، دست‌کم ۱۰ نفر و در وضعیت نارنجی یا «پرخطر» از هر صدهزار نفر در یک شهرستان، دست‌کم شش نفر به دلیل ابتلا به کرونا بستری شده‌اند.

مقامات وزارت بهداشت ایران سفرهای نوروزی و کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی را دلایل اصلی افزایش آمار کرونا در کشور می‌دانند.

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت ایران روز یک‌شنبه ۸ فروردین، با اشاره به این که در حال حاضر ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی کرونا هستند گفته بود مسافرانی که در این شهرها به سر می‌برند، ۷۲ ساعت فرصت دارند که از این شهرها خارج شوند.

در گزارش سالانه برابری جنسیتی، ایران در جایگاه ۱۵۰ قرار گرفت

 

در گزارش سالانه برابری جنسیتی، ایران در جایگاه ۱۵۰ قرار گرفت

در گزارش سالانه مجمع جهانی اقتصاد دربارهٔ برابری زن و مرد در کشورهای مختلف جهان، ایران در جایگاه ۱۵۰ ام قرار گرفت.

این گزارش با بررسی داده‌های رسمی دربارهٔ نقش زنان در اقتصاد، آموزش و پرورش، بهداشت و مشارکت در امور سیاسی، پیشرفت کشورهای مختلف در برداشتن موانع در راه رشد زنان را بررسی می‌کند.

در گزارش امسال عملکرد ۱۵۶ کشور جهان در زمینه برابری زن و مرد رده‌بندی شده است.

ایسلند مانند سال‌های گذشته در مقام اول جای گرفته و به‌عنوان بهترین کشور در زمینه برابری زن و مرد شناخته می‌شود.

فنلاند، نروژ، نیوزیلند و سوئد در رده‌های دوم تا پنجم قرار دارند و دو کشور نامیبیا و رواندا توانسته‌اند در رده ۱۰ کشور برتر جهان از نظر برابری زن و مرد قرار گیرند.

گوگل کانال یوتیوب شبکه پرس تی‌وی را مسدود کرد

 

گوگل کانال یوتیوب شبکه پرس تی‌وی را مسدود کرد

کانال یوتیوب شبکه تلویزیونی پرس‌تی‌وی- بخش انگلیسی صدا و سیمای جمهوری اسلامی- از سوی گوگل مسدود شد. در پیامی که این شرکت برای پرس تی‌وی فرستاده علت بسته شدن این کانال "نقض مکرر قوانین یوتیوب" عنوان شده است.

شبکه تلویزیونی پرس تی‌وی- کانال انگلیسی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران- در سایت خود اعلام کرده که گوگل کانال یوتیوب این شبکه تلویزیونی را مسدود کرده است.

در یادداشتی که از سوی گوگل برای پرس تی‌وی ارسال شده، آمده است: «ما محتوای شما را مرور کردیم و متوجه شدیم که به صورت مکرر و چندین بار دستورالعمل‌های ما نقض شده است. به همین دلیل ما کانال یوتیوب شما را حذف می‌کنیم.»

در سپتامبر سال گذشته نیز کانال یوتیوب پرس تی‌وی  به دلیل "نقض قوانین انتشار" مسدود شده بود.

 روز جمعه ۲۷ مارس نیز فیس‌بوک صفحه رسمی پرس‌‌تی‌وی را با بیش از چهار میلیون عضو به طور دائم بست. فیس‌بوک در اواسط ماه ژانویه (اواخر دی ماه) صفحه پرس‌تی‌وی را به صورت موقت مسدود کرده بود اما این بار بسته شدن پرس‌تی‌وی را دائمی اعلام کرده است. 

شبکه پرس تی‌وی که به زبان انگلیسی برنامه پخش می‌کند بارها از سوی روزنامه‌نگاران مستقل و فعالان مدنی و سیاسی متهم به همکاری با نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی شده است.

پر سر و صداترین این اتهامات که به شکایت رسمی نیز کشیده شد، شکایت مازیار بهاری  گزارشگر نیوزویک در ایران از پرس تی‌وی بود که پس از چندین ماه زندانی شدن در ایران در سال ۱۳۸۸ از این شبکه به دلیل فرستادن خبرنگاری به داخل زندان به منظور "مصاحبه" با او شکایت کرد. این به ظاهر "مصاحبه" سپس به عنوان اعتراف این خبرنگار از صدا و سیما پخش شد. 

شبکه پرس تی‌وی در دادگاهی در بریتانیا محکوم  و "آفکام" نهاد مسئول نظارت بر فعالیت تمام رسانه‌های الکترونیکی در بریتانیا، رأی به لغو پروانه فعالیت تولیدی و قطع فرکانس پخش شبکه خبری پرس‌تی‌وی از طریق ماهواره اسکای را داد.

روحانی شیاد و کلاش و جنایتکار و فاسد و دروغگوی پلید و خبیث و ریاکار: اگر مشارکت در انتخابات حداکثری نباشد ضربه بسیار بزرگی خواهد بود

 

روحانی شیاد و کلاش و جنایتکار و فاسد و دروغگوی پلید و خبیث و ریاکار: اگر مشارکت در انتخابات حداکثری نباشد ضربه بسیار بزرگی خواهد بود

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز چهارشنبه ۱۱ فروردین با اشاره به انتخابات پیش‌روی ریاست جمهوری در ایران در مورد عدم مشارکت مردم در این انتخابات ابراز نگرانی کرد.

او گفت: «خدای نکرده اگر انتخاباتی داشته باشیم که مشارکت حداکثری در آن نباشد ضربه بسیار بزرگی به راه و روشی زده‌ایم که در ۱۲ فروردین انتخاب کردیم.»

آقای روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «اگر روزی انتخابات از نظر مردم بیفتد … به معنای پایان تمام حرکت‌ها و انقلاب‌ها در کشور است.»

انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار است روز ۲۸ خرداد امسال برگزار شود.

حسن روحانی روز چهارشنبه به مناسبت سالگرد همه‌پرسی برای تعیین نظام سیاسی کشور همچنین مدعی شد که «اداره کشور ایران در اختیار مردم است و این مردم هستند که بالاترین مقام‌های کشور و مدیریت کشور را با رای خود برمی‌گزینند و انتخاب می‌کنند.»

این سخن او در حالی بیان می‌شود که تعیین رهبر در جمهوری اسلامی با انتخاب مردم نیست و در ۴۲ سال اخیر شورای نگهبان و دیگر نهادهای حکومتی از راهیابی بسیاری از فعالان سیاسی – مدنی، زنان، دگراندیشان و جناح‌های اصلاح‌طلب حکومتی به نامزدی ریاست‌جمهوری و مجلس هم جلوگیری کرده است.

همزمان با این اظهارات حسن روحانی، کارزار «نه به جمهوری اسلامی» در داخل و خارج از ایران گسترده‌تر می‌شود.

تا کنون صدها فعال سیاسی – مدنی، هنرمندان، ورزشکاران، استادان دانشگاه و فعالان حقوق زنان، اقلیت‌های دینی و قومی و فعالان حقوق بشر به این کارزار پیوسته‌اند.

در سال‌های گذشته هم برخی از دگراندیشان و فعالان مدنی پیشنهاد همه‌پرسی در ایران را مطرح کرده‌اند ولی تا کنون رهبر جمهوری اسلامی با هیچگونه مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خودشان موافقت نکرده‌است.

همسر مریم اکبری منفرد: او را غیرقانونی به زندان سمنان برده‌اند

 

همسر مریم اکبری منفرد: او را غیرقانونی به زندان سمنان برده‌اند

مریم اکبری منفرد، زندانی سیاسی

حسن جعفری، همسر مریم اکبری منفرد، زندانی سیاسی که بیش از ۱۲ سال بدون مرخصی در زندان به‌سر می‌برد در مصاحبه با رادیو فردا از بازجویی از مریم اکبری منفرد در سمنان خبر داده و می‌گوید که حکم تبعید همسرش به زندان سمنان غیرقانونی بوده است.

مریم اکبری منفرد روز سه‌شنبه، ۱۹ اسفند ماه به زندان سمنان تبعید شد. حسن جعفری، همسر او می‌گوید: حکم تبعید برای زندان گوهردشت کرج داشت اما بعد از تشکیل استان البرز، زندانیان سیاسی زن را از این زندان منتقل کردند.»

او می‌افزاید: «می‌خواستند مریم را به زندان سمنان بفرستند اما ما رفتیم دادگاه انقلاب و من خودم به صورت دستی حکم را از قاضی صلواتی گرفتم که نوشته بود به زندان شهرری منتقل شود. حکم را من شخصاً به اجرای احکام دادسرای مقدس که در اوین است دادم. اما در آستانه سال نو او را به سمنان تبعید کردند.»

به گفته آقای جعفری، مریم اکبری منفرد، شب اول تبعید، در بازداشتگاه مبارزه با مواد مخدر در سمنان «از طرف اطلاعات» مورد بازجویی قرار گرفته است.

او می‌گوید: «بازجویی و سؤال جواب کرده بودند. خانم من هم گفته من هیچ چیزی ندارم بگویم. نه به شما نامه دادم و نه درخواست کردم که به من کمک کنید و به سؤال و جواب‌ها پاسخ نداده است.»

خانم اکبری منفرد که دی‌ماه ۱۳۸۸، دو روز بعد از تجمعات اعتراضی در عاشورای همان سال، در منزل مسکونی‌اش بازداشت شد از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اتهام «محاربه و اقدام علیه امنیت ملی» به ۱۵ سال زندان محکوم شد.

اتهام اصلی مریم اکبری منفرد هواداری از سازمان مجاهدین خلق است اما حسن جعفری، همسرش پیشتر اعلام کرده که تنها ارتباط خانم اکبری با سازمان مجاهدین خلق، چند تماس تلفنی با خواهر و برادرش در «کمپ اشرف» در عراق بوده است.

همسر و دختران مریم اکبری منفرد روز پنج شنبه، پنجم فروردین ماه با او در زندان سمنان ملاقات کرده‌اند.

همسر خانم اکبری منفرد به رادیو فردا گفت: «برای ملاقات باید ۳۰۰ کیلومتر برویم و ۳۰۰ کیلومتر برگردیم به یک شهر غریب. زندان تازه‌ساختی است انتهای شهر سمنان که ۱۵ کیلومتر از سمنان خارج می‌شوید دم اردوگاه افغانستانی‌ها. امکانات خوبی آنجا ندارند و وسیله‌های بهداشتی زندان سمنان خیلی بد است. دمپایی‌ها عمومی است و یک جفت دمپایی را ده نفر به پا می‌کنند آن هم در شرایط کرونایی. امکانات ضدعفونی‌کننده کم دارند و در اختیار زندانی‌ها قرار نمی‌دهند. کارت تلفن و وسایل شخصی مریم را هم به او تحویل نداده‌اند و برای اینکه با ما تماس بگیرد او را می‌برند داخل حفاظت و از آنجا تماس می‌گیرد.»

آقای جعفری می‌گوید که نگران سلامتی همسرش است است: «سالی یکبار باید برویم برای چکاپ و حالا با توجه به اینکه مرخصی می‌دهند نمی‌دانیم از زندان سمنان با چه وسیله‌ای و چگونه و چکار کنیم. از وقتی کرونا آمده دکتر که نبرده‌ایم زیر نظر پزشک خودش هم نبرده‌ایم. نیاز به چکاب زنانگی دارد و سلامتی‌اش باید چکاپ شود. دارو لازم دارد. آفتاب که نمی‌بینند، مواد غذایی کامل نمی‌دهند، امکانات رفاهی هم ندارد.»

مریم اکبری منفرد در حالی به زندان سمنان تبعید شده‌است که به گفته همسرش، در سال ۱۳۹۲ اتهام محاربه از پرونده او حذف شده و باید از زندان آزاد شود.

چهار خواهر و برادر مریم اکبری منفرد در دهه شصت اعدام شده‌اند و او پس از انتشار فایل صوتی آیت‌الله منتظری، قائم مقام وقت رهبری، در مورد کشتار جمعی زندانیان در سال ۶۷، در دادسرای تهران شکایتی ثبت کرد و خواستار رسیدگی به دلایلِ اعدامِ چهار خواهر و برادرش در دهه شصت شد.

برگزاری دومین جلسه محاکمه مامور پلیس متهم به قتل جورج فلوید

 

برگزاری دومین جلسه محاکمه مامور پلیس متهم به قتل جورج فلوید


نمایی از دادگاه پلیس متهم به قتل جورج فلوید

دومین جلسه دادگاه دریک شاون، مامور پلیس متهم به قتل جورج فلوید سه‌شنبه ۱۰ فروردین در شهر مینیاپولیس ایالت مینه‌سوتای‌ آمریکا برگزار شد.

در این جلسه نوجوانی که با تلفن همراه خود چگونگی بازداشت منجر به مرگ جورج فلوید را در روز ۲۵ ماه مه ۲۰۲۰ ضبط کرده بود، شهادت داد. این در حالی است که وکلای مدافع دریک شاون اتهام قتل غیرعمد و شبه عمد را رد می‌کنند

به گزارش رویترز، انتشار ویدئو از جریان بازداشت جورج فلوید که یک پلیس سفید پوست هشت دقیقه و ۴۶ ثانیه زانویش را روی گردن او فشار داد، باعث تظاهرات گسترده و بی‌سابقه در ده‌های اخیر در سراسر آمریکا شد.

دریک شاون، متهم اصلی، و سه پلیس دیگر که در جریان بازداشت جورج فلوید نقش داشتند، دستگیر و برای آنها قرار وثیقه صادر شد.

دادستان‌های پرونده٬ دومین روز دادگاه پرونده دریک شاون را با فراخواندن شاهدان دستگیری جورج فلوید آغاز کردند. ابتدا زن جوانی که در پمپ بنزین آن‌سوی خیابان کار می‌کرده به ادای شهادت پرداخت.

سپس یک ورزشکار رزمی که در حال عبور از خیابان شاهد نحوه بازداشت جورج فلوید بوده به ادای شهادت پرداخت.

وکلای مدافع دریک شاون، ۴۵ ساله، می‌گویند، او در حین بازداشت جورج فلوید براساس آموزش‌ها و شگردهای پلیس عمل کرده بود و ایراد اتهاماتی مانند قتل غیرعمد (درجه ۲ و درجه ۳) و نیز یک فقره قتل شبه عمد نادرست است.

در ادامه دادگاه، ارنلا فریژیر، دختر ۱۸ ساله‌ای که جریان بازداشت جورج فلوید را با تلفن همراهش ضبط کرد به ادای شهادت پرداخت.

او گفت که به همراه پسر عمویش برای خرید تنقلات به مغازه «کاپ فودز» رفته بود که یکی از کارگران این مغازه جورج فلوید را متهم کرد که برای خرید اجناس یک اسکناس تقلبی ۲۰ دلاری داده است.

ارنلا فریژیر درباره نحوه بازداشت جورج فلوید به هیئت منصفه گفت٬ «مردی ترسیده و وحشت زده برای حفظ جانش تضرع و خواهش می‌کرد.»

اما وکلای مدافع دریک شاون می‌گویند، تجمع عابران خشمگین در اطراف محل بازداشت باعث شده بود که حواس دریک شاون نسبت به وضعیت جورج فلوید پرت شود.

ولی دادستان از ارنلا فریژیر پرسید که آیا عابران پیاده حاضر در محل پلیس را تهدید کردند. او در پاسخ گفت، نه.

در ادامه دادگاه، یک مامور امدادی آتش نشانی که در حال عبور از خبابان بوده نیز به ادای شهادت پرداخت.

او گفت که از ماموران خواسته است تا اجازه دهند به جورج فلوید کمک کنند. اما ماموران پلیس اجازه ندادند.

اریک نلسون، وکیل مدافع دریک شاون، در آغاز دادگاه روز گذشته گفته بود، ویدئو ارائه شده تنها یک سند از صدها سندی است که به این دادگاه ارائه شده است.

وی گفت: اسناد و شواهد به مراتب بیشتر از این ۹ دقیقه و ۲۹ ثانیه ویدئو است.

برجام یکی از محورهای مذاکرات سه حامی اخوندهای فاسد و تروریست و دزد مرکل، پوتین و مکرون

 

برجام یکی از محورهای مذاکرات سه حامی اخوندهای فاسد و تروریست و دزد مرکل، پوتین و مکرون


ولادیمیر پوتین، امانوئل مکرون و آنگلا مرکل (عکس آرشیو)

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان روز سه‌شنبه در یک نشست ویدئویی در خصوص مسائل مختلف بین المللی از جمله توافق هسته‌ای ایران موسوم به برجام گفت‌وگو کردند.

به گزارش رویترز، در این ویدئو کنفرانس رهبران روسیه، فرانسه و آلمان درباره مسائلی مانند کووید ۱۹، واکسن، اوکراین، لیبی و بازداشت الکسی ناوالنی، منتقد ولادیمیر پوتین گفت وگو کردند.

براساس بیانیه کاخ الیزه رهبران روسیه، فرانسه و آلمان توافق داشتند اقدامات هماهنگی برای مذاکره با ایران در راستای ترغیب این کشور اجرای «تعهدات» هسته‌ایش انجام دهند.

به رغم ابراز تمایل دولت جو بایدن برای گفت وگو با ایران جهت بازگشت این کشور به برجام، این موضوع تاکنون پیشرفتی نداشته است.

روز گذشته وب سایت آمریکایی «پولیتیکو» گزارش داد که واشینگتن برای غلبه بر بن‌بست ایجاد شده در مسیر مذاکرات با ایران، یک «پیشنهاد جدید» برای ارائه به تهران تنظیم کرده است.

شاهرخ ناظمی، مسئول دفتر اطلاع‌رسانی در دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، نیز در این باره گفته بود، بازگشت آمریکا به برجام نیازمند ارائه یک طرح مشخص است.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، روز اول فروردین باردیگر تکرار کرد که آمریکا باید ابتدا تمامی تحریم‌ها علیه ایران را برداشته و تهران پس از راستی‌آزمایی، مذاکرات برای بازگشت آمریکا به برجام را بررسی خواهد کرد.

«آمادگی آمریکا»

رویترز روز سه‌شنبه به نقل از سه مقام غربی که نامشان فاش نشده، نوشت كه دولت بایدن و ایران از طریق طرف‌های اروپایی حاضر در برجام ، بریتانیا ، فرانسه و آلمان، به طور غیر مستقیم ارتباط برقرار كرده‌اند و آنها معتقدند كه ایران اکنون می‌خواهد درباره طرح گسترده‌تری برای بازگشت به برجام مذاكره كند.

یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، هم به رویترز گفت: آنچه ما شنیده بودیم این بود که آنها (ایرانی‌ها) ابتدا به یک سری اقدامات مرحله به مرحله و گام به گام علاقه‌مند بودند و بنابراین ما در مورد یک سری اقدامات دوجانبه در حال تبادل نظر بودیم.

این مقام آمریکایی اضافه کرده است، اما ما الان به طور علنی و از طریق دیگر کانال می‌شنویم آنها ممکن است به شیوه گام‌ به گام علاقه‌ای نداشته باشند، بلکه به دنبال یک نقشه راه برای اجرای تعهدات کامل هستند.

مقام آمریکایی تاکید کرد، اگر این همان چیزی است که ایران می‌خواهد در مورد آن صحبت کند‌، ما خوشحال خواهیم شد که درباره آن صحبت کنیم.

رویترز با این حال می‌گوید مشخص نیست که این موضع ایران در قبال بازگشت به برجام باشد.

«پولیتیکو» روز گذشته نوشته بود که آمریکا به احتمال زیاد از ایران می‌خواهد در قبال لغو بخشی از تحریم‌های اقتصادی، از برخی گام‌هایی که در چارچوب کاهش تعهدات برجامی خود برداشته بازگردد و از جمله سانتریفیوژهای پیشرفته را به‌کار نگیرد و غنی‌سازی اورانیوم با غلظت ۲۰ درصدی را نیز متوقف کند.

اما روز سه شنبه شبکه پرس‌ تی‌وی، وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، به نقل از یک «مقام ارشد ایرانی» خبر داده است که تا زمانی که دولت آمریکا «همه تحریم‌ها» را لغو نکند، ایران غنی‌سازی ۲۰ درصدی را لغو نمی‌کند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز ۲۰ اسفند در جلسه هیئت دولت گفت: «برای بازگشت به تعهدات کل در برابر کل یا جزء در برابر جزء هم آماده‌ایم»، ولی ساعاتی بعد شبکه پرس‌ تی‌وی به نقل از یک «مقام امنیتی» نوشت: «تنها راه بازگشت ایران به تعهدات برجامی خود این است که واشینگتن تمامی تحریم‌ها را بردارد و اگر تحریم‌ها برداشته نشوند، ایران اقدامات بیشتری را در آینده نزدیک اتخاذ خواهد کرد که فراتر از تعهدات تهران ذیل توافق هسته‌ای است.»

آمریکا جمهوری اسلامی ایران را به نقض حقوق بشر در سوریه، عراق و یمن متهم کرد

 

آمریکا جمهوری اسلامی ایران را به نقض حقوق بشر در سوریه، عراق و یمن متهم کرد


وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود دربارهٔ وضعیت حقوق بشر در سراسر جهان در سال ۲۰۲۰، ایران، روسیه، چین و شمار دیگری از کشورها را به نقض حقوق بشر متهم کرد.

در بخش خلاصه این گزارش دربارهٔ ایران آمده‌است، مقام‌های حکومت جمهوری اسلامی نه تنها در نقض حقوق بشر علیه ایرانی‌ها بلکه علیه مردم سوریه از طریق حمایت نظامی از بشار اسد و نیروهای حزب‌الله، در عراق از طریق گروه‌های شبه نظامی، و در یمن از طریق حوثی‌ها دست داشته‌اند.

وزارت خارجه آمریکا می‌گوید، حکومت ایران به‌طور عمده از طریق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از حکومت بشار اسد در سوریه حمایت می‌کند و بکارگیری جنگجویان شیعه عراقی، افغانی و پاکستانی و انتقال آنها به سوریه باعث طولانی شدن جنگ داخلی در این کشور شده که به کشته شدن هزاران نفر غیرنظامی سوری در این سال منجر شد.

در گزارش وزارت خارجه آمریکا آمده‌است، حکومت جمهوری اسلامی مستقیماً از شبه نظامیان عراقی از جمله سازمان تروریستی کتائب حزب‌الله که گفته می‌شود در اعدام‌های بدون محاکمه، ناپدید شدن اجباری و سایر موارد نقض حقوق بشر غیرنظامیان در عراق نقش داشته، حمایت می‌کند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه با اشاره به انتشار چهل و پنجمین گزارش سالانه حقوق بشر گفته‌است، این گزارش نشان می‌دهد که حقوق بشر، شفافیت و پاسخگویی در صدر سیاست خارجی ایالات متحده است.

Honored to release the 45th annual Human Rights Report. It demonstrates that human rights, transparency and accountability are at the forefront of U.S. foreign policy. We acknowledge the work ahead and expect all nations to respect human rights and fundamental freedoms. #HRR2020

تداوم نقض گسترده حقوق بشر در ایران

وزارت خارجه آمریکا در گزارش خود درباره «نقض فاحش حقوق بشر در ایران» به مواردی مانند، «گزارش‌های متعدد درباره قتل‌های غیرقانونی یا خودسرانه ، و صدور و اجرای احکام اعدام برای جرایمی که مطابق با استاندارد قانونی بین المللی معمولا «جرم جدی» محسوب نمی‌شوند و آئین دادرسی عادلانه برای متهمان از جمله برای نوجوانان رعایت نمی‌شود، شکنجه بازداشت شدگان ، همچنین استفاده سیستماتیک و منظم از بازداشت و حبس خودسرانه و شرایط سخت و خطرناک زندان برای زندانیان» پرداخته است.

وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه این گزارش تاکید کرده است که حکومت جمهوری اسلامی، عملاً هیچ اقدامی برای تحقیق، تعقیب، مجازات و یا بازخواست مقام‌هایی که دست به نقض حقوق بشر می‌زنند، انجام نداده است.

این گزارش می‌گوید، در جریان اعتراضات آبان سال ۱۳۹۸ و سرکوب این اعتراضات دست‌کم ۳۰۴ کشته شدند ولی حکومت جمهوری اسلامی هیچ اقدامی برای تعقیب عاملان این سرکوب‌ها و دیگر سرکوب‌ها در سال‌های گذشته نکرده است و مقام‌های جمهوری اسلامی در تمام سطوح از مصونیت برخوردارند.

در این گزارش تصریح شده است که دادگاه انقلاب اسلامی همچنان اکثر قریب به اتفاق احکام اعدام را صادر می‌کنند در حالی که متهمان از حق آیین دادرسی عادلانه برخوردار نیستند.

وزارت خارجه آمریکا در ادامه نوشته است، دادگاه‌ها مانع دسترسی متهمان به وكیل می‌شوند و در اکثر موارد احکام صادره بر پایه اعترافات تحت شکنجه متهمان است.

در ادامه این گزارش به مواردی از نقض حقوق بشر در ایران در سال گذشته پرداخت شده است.

وزارت خارجه آمریکا در ادامه به موضع اعدام روح الله زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز اشاره کرده و به نحوه انتقال او از عراق به ایران و نحوه محاکمه و صدور حکم برای او پرداخت است.

در این گزارش همچنین به حکم اعدام نوید افکاری٬ کشتی‌گیر ایرانی، اشاره شده است.

نوید افکاری به رغم ابهامات فراوانی که از سوی وکلایش اعلام شد و به رغم کارزار جهانی در مخالفت با اعدامش، ۲۲ شهریور، اعدام و شبانه دفن شد.

او که پس از شرکت در اعتراض‌های مرداد ۹۷ بازداشت شد، به قتل یک کارمند حراست متهم شده بود. نوید افکاری و دو برادرش یعنی وحید و حبیب که اکنون در زندان به سر می‌برند، در جریان دادگاه گفتند که تحت شکنجه مجبور به پذیرش مسئولیت قتل شده‌اند.

در ادامه گزارش وزارت امور خارجه آمریکا به نقض حقوق بشر اقلیت‌های دینی از جمله بهایی‌ها پرداخته شده است.

 

سه‌شنبه، فروردین ۱۰، ۱۴۰۰

تیم ملی فوتبال ایران سال ۱۴۰۰ را با پیروزی بر سوریه آغاز کرد

 

تیم ملی فوتبال ایران سال ۱۴۰۰ را با پیروزی بر سوریه آغاز کرد


سوریه که پیش از سفر به ایران با نتیجه ۳-۱ مغلوب بحرین شده بود، مهاجمان اصلی خود را در اختیار نداشت.

تیم ملی فوتبال ایران در ورزشگاه آزادی و بدون حضور تماشاگران با نتیجه سه بر صفر بر سوریه غلبه کرد.

ملی‌پوشان ایران که مهیای حضور در بازی‌های متمرکز مرحله گروهی می‌شوند، در دیداری تدارکاتی از سد رقیب خود گذشتند.

این سومین بازی تیم ملی با سرمربیگری دراگان اسکوچیچ بود. او که پیشتر تیمش را مقابل ازبکستان و بوسنی و هرزگوین به برتری رسانده بود، نوار پیروزی‌هایش را ادامه داد.

در ترکیب ایران علیرضا بیرانوند، شجاع خلیل‌زاده، حسین کنعانی‌، جعفر سلمانی (سیامک نعمتی) میلاد محمدی (ابوالفضل جلالی) احمد نوراللهی، احسان حاج‌صفی (امید ابراهیمی) علی قلیزاده (الله‌یار صیادمنش) وحید امیری (امید نورافکن) مهدی طارمی و سردار آزمون (کریم انصاری‌فرد) به میدان رفتند.

سلمانی از پورتیموننزه در پرتغال و جلالی از سایپا برای نخستین بار پیراهن تیم ملی ایران را پوشیدند.

سوریه که پیش از سفر به ایران با نتیجه ۳-۱ مغلوب بحرین شده بود، مهاجمان اصلی خود را در اختیار نداشت. با این حال محمود المواس ستاره تیم سوریه که در لیگ رومانی عضویت دارد، بارها خطرآفرین شد و حتی تیر دروازه ایران را به لرزه درآورد.

هدایت این تیم را نبیل معلول سرمربی تیم ملی تونس در جام جهانی ۲۰۱۸ به عهده دارد. سوریه تنها تیم آسیاست که هر پنج بازی نخست خود را در مرحله مقدماتی جام جهانی با پیروزی به پایان رسانده است.

در اردوی تیم ملی ایران علیرضا جهانبخش، سامان قدوس و مرتضی پورعلی‌گنجی حضور نداشتند. سعید عزت‌اللهی هم مورد توجه اسکوچیچ قرار نگرفته و به این اردو دعوت نشد.

ایران خیلی زود و در نخستین دقیقه به گل رسید. کرنر ارسالی قلیزاده را کنعانی روی تیر اول با ضربه سر وارد دروازه سوریه کرد.

سفیدپوشان ایران یک بار دیگر در نیمه نخست به گل رسیدند. آن هم در شرایطی که سوریه صاحب توپ و میدان بود و چندین حمله را روی دروازه ایران تدارک دید.

شروع مجدد بیرانوند پس از مهار کرنر، به طارمی رسید. مهاجم پورتو دروازه را هدف گرفت اما دروازه‌بان برگشت داد تا آزمون به راحتی به گل برسد.

در دقیقه ۸۱ قلیزاده توپ را به انصاری‌فرد مهاجم گلزن آاک آتن سپرد که در این دقایق بازوبند کاپیتانی را در اختیار داشت.

کریم با سر توپ زیبایی که زد، دو مدافع را کنار زد و سپس با شوت سرضرب خود دروازه ابراهیم عالمه را برای سومین بار گشود. عالمه سابقه سنگربانی تیم سپاهان اصفهان را هم دارد.

برخی اعضای زن و مرد سفارت سوریه، همچنین ژنرال حاتم غائب رئیس فدراسیون فوتبال این کشور در جایگاه ویژه حضور داشتند.

اسکوچیچ پس از پیروزی ایران گفت: «پیامی به همه بازیکنان دادیم که بدانند دیده می‌شوند و برای دعوت به تیم ملی شانس دارند. در دو ماه پیش رو فرصت داریم که روی برخی نقاط کار کنیم. از نیمه دوم زیاد راضی نبودم».

در صورت عدم تایید شکایت ایران در خصوص میزبانی دور برگشت، این تیم باید عازم بحرین شود. در حالی که در دور رفت نیز مهمان تیم‌های ملی بحرین و عراق بود و در هر دو بازی شکست خورد.

در گروه سوم، عراق با ۱۱ امتیاز در صدر ایستاده. بحرین با ۹ امتیاز دوم است. ایران هم با یک بازی کمتر و ۶ امتیاز در رده سوم جای دارد. هنگ‌کنگ و کامبوج نیز در رده‌های بعدی‌اند.

این مسابقات علاوه بر مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲، کانال صعود به دور نهایی جام ملت‌های ۲۰۲۳ آسیا نیز محسوب می‌شود.

ایران در نخستین بازی از دور برگشت، سیزدهم خرداد مقابل هنگ کنگ قرار خواهد گرفت و چهار روز بعد در برابر بحرین می‌ایستد.

سپاه پاسداران «در حال ساخت سه نوع جدید از کشتی‌های جنگی است»

 

سپاه پاسداران «در حال ساخت سه نوع جدید از کشتی‌های جنگی است»


یک نیروی سپاه پاسداران بر روی ناو «شهید رودکی»

گزارش‌های تازه انتشار یافته حاکی از برخی از اقدامات نیروی دریایی سپاه پاسداران در جهت تبدیل شدن به یک نیروی دریایی «متعارف»، به شکل نیروهای دریایی معمول ارتش‌های جهان، است.

مؤسسه دریایی ایالات متحده روز دوشنبه ۹ فروردین بر اساس اطلاعاتی که از ماهواره‌ها به‌دست آمده است خبر داد که نیروی دریایی سپاه پاسداران حداقل سه نوع جدید از کشتی‌های نسبتاً‌ بزرگ را به‌طور همزمان در دست ساخت دارد.

به نوشته وب‌سایت این مؤسسه، کشتی‌های یاد شده «نسبتاً بزرگ و مدرن» به نظر می‌رسند، ضمن این‌که شکل ظاهری این کشتی‌ها به صورت «دو بَدَنه‌ای» و تا اندازه‌ای رادارگریز طراحی شده‌اند.‎

بر اساس تصاویر ماهواره‌ای، یکی از این شناورها در کشتی‌سازی «شهید محلاتی بوشهر» در حال ساخت است، دیگری در یک قایق‌سازی کوچک در حوالی بندرعباس و سومی در یک محل کشتی‌سازی جدید در نزدیکی شیب‌دراز، در جزیره قشم. طبق این گزارش، در محل سوم ممکن است زیردریایی هم ساخته شود.

علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، به تازگی اطلاعاتی در مورد این کشتی‌های جدید به رسانه‌ها داده و گفته است که این کشتی‌ها ۲۱۳ فوت طول و یک محل فرود بالگرد دارند.

او روز ۲۷ اسفند به رسانه‌های ایران گفت که یکی از این شناورها به نام «قاسم سلیمانی»، از سرعت ۴۵ گره دریایی برخوردار و قادر به پرتاب انواع موشک‌های سطح به هوا و سطح به سطح است.

آقای تنگسیری افزود در سال ۱۴۰۰ «سه فروند از این شناور پیچیده» به نیروی دریایی سپاه ملحق خواهد شد و شناور دیگری نیز با نام «ابومهدی المهندس، با قابلیت‌های آفندی و پدافندی و همچینین بدنه‌ای خاص» در سال آینده ساخته خواهد شد.

سپاه پاسداران تاکنون بیشتر مجهز به قایق‌های تندرو سبک بوده و مؤسسه دریایی ایالات متحده در گزارش تازه خود می‌گوید که به نظر می‌رسد این نهاد نظامی قصد دارد در زمینه قدرت دریایی یک نیروی موازی با ارتش ایران برای خود درست کند.

به نوشته این موسسه، یک دلیل احتمالی این اقدامات جدید سپاه می‌تواند این باشد که تاکتیک‌های نامتعارف حوثی‌های مورد حمایت ایران در درگیری دریایی خوب عمل نکرده و نتیجه لازم را نداده است.

سپاه پاسداران ۲۹ آبان پارسال نیز با انجام تعمیراتی در یک کشتی ترابری کهنه خارجی، بر روی آن ادوات نظامی سوار کرد و از آن تحت عنوان «ناو هواپیمابر» یا «ناو اقیانوس‌پیمای شهید رودکی» رونمایی کرد.

این در حالی است که به طور معمول، گشت‌زنی دریایی سپاه پاسداران به خلیج فارس محدود می‌شود و نیروی دریایی ارتش از این نظر آب‌های دریای عمان و فراتر از آن را پوشش می‌دهد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه به هنگام رونمایی از آن شناور گفت که حضور و اجرای ماموریت در اقیانوس هند و فراساحل، «حق» این نهاد شبه‌نظامی است.