آمریکا جمهوری اسلامی ایران را به نقض حقوق بشر در سوریه، عراق و یمن متهم کرد
وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود دربارهٔ وضعیت حقوق بشر در سراسر جهان در سال ۲۰۲۰، ایران، روسیه، چین و شمار دیگری از کشورها را به نقض حقوق بشر متهم کرد.
در بخش خلاصه این گزارش دربارهٔ ایران آمدهاست، مقامهای حکومت جمهوری اسلامی نه تنها در نقض حقوق بشر علیه ایرانیها بلکه علیه مردم سوریه از طریق حمایت نظامی از بشار اسد و نیروهای حزبالله، در عراق از طریق گروههای شبه نظامی، و در یمن از طریق حوثیها دست داشتهاند.
وزارت خارجه آمریکا میگوید، حکومت ایران بهطور عمده از طریق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از حکومت بشار اسد در سوریه حمایت میکند و بکارگیری جنگجویان شیعه عراقی، افغانی و پاکستانی و انتقال آنها به سوریه باعث طولانی شدن جنگ داخلی در این کشور شده که به کشته شدن هزاران نفر غیرنظامی سوری در این سال منجر شد.
در گزارش وزارت خارجه آمریکا آمدهاست، حکومت جمهوری اسلامی مستقیماً از شبه نظامیان عراقی از جمله سازمان تروریستی کتائب حزبالله که گفته میشود در اعدامهای بدون محاکمه، ناپدید شدن اجباری و سایر موارد نقض حقوق بشر غیرنظامیان در عراق نقش داشته، حمایت میکند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز سهشنبه با اشاره به انتشار چهل و پنجمین گزارش سالانه حقوق بشر گفتهاست، این گزارش نشان میدهد که حقوق بشر، شفافیت و پاسخگویی در صدر سیاست خارجی ایالات متحده است.
تداوم نقض گسترده حقوق بشر در ایران
وزارت خارجه آمریکا در گزارش خود درباره «نقض فاحش حقوق بشر در ایران» به مواردی مانند، «گزارشهای متعدد درباره قتلهای غیرقانونی یا خودسرانه ، و صدور و اجرای احکام اعدام برای جرایمی که مطابق با استاندارد قانونی بین المللی معمولا «جرم جدی» محسوب نمیشوند و آئین دادرسی عادلانه برای متهمان از جمله برای نوجوانان رعایت نمیشود، شکنجه بازداشت شدگان ، همچنین استفاده سیستماتیک و منظم از بازداشت و حبس خودسرانه و شرایط سخت و خطرناک زندان برای زندانیان» پرداخته است.
وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه این گزارش تاکید کرده است که حکومت جمهوری اسلامی، عملاً هیچ اقدامی برای تحقیق، تعقیب، مجازات و یا بازخواست مقامهایی که دست به نقض حقوق بشر میزنند، انجام نداده است.
این گزارش میگوید، در جریان اعتراضات آبان سال ۱۳۹۸ و سرکوب این اعتراضات دستکم ۳۰۴ کشته شدند ولی حکومت جمهوری اسلامی هیچ اقدامی برای تعقیب عاملان این سرکوبها و دیگر سرکوبها در سالهای گذشته نکرده است و مقامهای جمهوری اسلامی در تمام سطوح از مصونیت برخوردارند.
در این گزارش تصریح شده است که دادگاه انقلاب اسلامی همچنان اکثر قریب به اتفاق احکام اعدام را صادر میکنند در حالی که متهمان از حق آیین دادرسی عادلانه برخوردار نیستند.
وزارت خارجه آمریکا در ادامه نوشته است، دادگاهها مانع دسترسی متهمان به وكیل میشوند و در اکثر موارد احکام صادره بر پایه اعترافات تحت شکنجه متهمان است.
در ادامه این گزارش به مواردی از نقض حقوق بشر در ایران در سال گذشته پرداخت شده است.
وزارت خارجه آمریکا در ادامه به موضع اعدام روح الله زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز اشاره کرده و به نحوه انتقال او از عراق به ایران و نحوه محاکمه و صدور حکم برای او پرداخت است.
در این گزارش همچنین به حکم اعدام نوید افکاری٬ کشتیگیر ایرانی، اشاره شده است.
نوید افکاری به رغم ابهامات فراوانی که از سوی وکلایش اعلام شد و به رغم کارزار جهانی در مخالفت با اعدامش، ۲۲ شهریور، اعدام و شبانه دفن شد.
او که پس از شرکت در اعتراضهای مرداد ۹۷ بازداشت شد، به قتل یک کارمند حراست متهم شده بود. نوید افکاری و دو برادرش یعنی وحید و حبیب که اکنون در زندان به سر میبرند، در جریان دادگاه گفتند که تحت شکنجه مجبور به پذیرش مسئولیت قتل شدهاند.
در ادامه گزارش وزارت امور خارجه آمریکا به نقض حقوق بشر اقلیتهای دینی از جمله بهاییها پرداخته شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر