ضربالاجل به مسافران نوروزی برای ترک ۶۷ شهر ایران
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت ایران روز یکشنبه ۸ فروردین، با اشاره به این که در حال حاضر ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی کرونا هستند گفت که مسافرانی که در این شهرها به سر میبرند، ۷۲ ساعت فرصت دارند که از این شهرها خارج شوند.
بر اساس آخرین اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا در روز شنبه، هفتم فروردین ماه، در روزهای گذشته وضعیت ۲۳ شهرستان به رنگ قرمز و ۴۴ شهرستان به رنگ نارنجی تبدیل شده و سفر «از» و «به» این ۶۷ شهر کشور ممنوع اعلام شده است.
بر اساس تعریف ستاد کرونا در وضعیت قرمز یا «خیلی پرخطر» از هر صدهزار نفر در یک شهرستان، دستکم ۱۰ نفر و در وضعیت نارنجی یا «پرخطر» از هر صدهزار نفر در یک شهرستان، دستکم شش نفر به دلیل ابتلا به کرونا بستری شدهاند.
مقامات وزارت بهداشت ایران سفرهای نوروزی و کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی را دلایل اصلی افزایش آمار کرونا در کشور میدانند.
در اسفندماه ۹۹، عکسها و ویدئوهای بسیاری از تجمع شهروندان در مراکز خرید و وسایل حمل و نقل عمومی به مناسبت خریدهای نوروزی منتشر میشد.
در همین حال بسیاری از کارشناسان و حتی مقامات وزارت بهداشت ایران بارها دربارهٔ خیز دوباره کرونا بهویژه به دلیل شیوع گسترده ویروس جهشیافته در صورت سفرهای نوروزی هشدار داده بودند.
با این همه ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیتهای ویژهای برای سفرهای نوروزی اعلام نکرد و بسیاری از مقامات از جمله حسن روحانی، رئیسجمهور ایران تنها به توصیه به شهروندان برای ماندن در خانه و رعایت پروتکلهای بهداشتی در صورت دید و بازدید نوروز بسنده کردند.
جان باختن «۹۸ بیمار دیگر»
در همین حال وزارت بهداشت در روز یکشنبه از جان باختن ۹۸ بیمار دیگر بر اثر ابتلا به کرونا و شناسایی هشت هزار و ۷۵۰ بیمار جدید در یک شبانهروز گذشته خبر داد.
به این ترتیب مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۲ هزار و ۳۹۷ نفر و تعداد کل بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۸۵۵ هزار و ۶۷۴ نفر رسید.
مقامهای وزارت بهداشت ایران در حالی بهطور روزانه آمار ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را بدون ارائه آمار تفکیکی در اختیار رسانهها قرار میدهند که تردیدهای جدی نسبت به درستی این آمار وجود دارد و سازمان نظام پزشکی ایران آمار قربانیان را سه تا چهار برابر آمار رسمی میدانند.
آغاز دیرهنگام و سرعت کم واکسیناسیون
در همین حال، دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور از آغاز دیرهنگام واکسیناسیون و سرعت کم آن در ایران انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محسن مصلحی روز یکشنبه، هشتم فروردین، همچنین با بیان این که درصد تلفات کادر درمان ایران در ردههای بالای جهان قرار دارد، گفت: «واکسیناسیون گروههای اولویتدار در ایران به خاطر ورود دوز کم واکسن تا این لحظه با سرعت کندی پیش رفته است.»
کیانوش جهانپور، مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت ایران، دوم فروردین ماه امسال گفته بود که تنها ۷۰۰ هزار دوز واکسن کرونا در شبکه بهداشتی کشور توزیع شده است. به این ترتیب در بهترین حالت تاکنون تنها ۳۵۰ هزار نفر از جمعیت ایران واکسن کرونا دریافت کردهاند.
این در حالی است که ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، اوایل اسفند سال گذشته وعده داده بود که تا پایان سال ۱۳۹۹، ۱.۳ میلیون نفر با اولویت کادر درمان واکسن دریافت خواهند کرد.
در همان زمان محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی از روند تهیه و توزیع واکسن در کشور انتقاد کرده و خواستار پیگیری عوامل اصلی این «عقبماندگی» شده بود.
در طول ماههای گذشته انتقادهای گستردهای درباره مدیریت دولت روحانی در خرید و واردات واکسن خارجی کرونا مطرح شده است و بسیاری از کاربران در شبکههای اجتماعی به عملکرد دولت و همچنین سخنان رهبر جمهوری اسلامی درباره ممنوعیت واردات واکسن کرونای آمریکایی و بریتانیایی اعتراض کردهاند.
در پی عقب ماندن ایران از برنامه واکسیناسیون کرونا، سازمان غذا و دارو روز چهارم فروردین با انتشار فراخوانی، از شرکتهای واردکننده دارو دعوت کرد که اگر «قادر» به تامین واکسن کرونا از «منابع مورد تایید این سازمان هستند»، مستندات خود را ارائه کنند.
پس از منع ورود واکسنهای تولید شده در آمریکا و بریتانیا از طرف علی خامنهای، وزارت بهداشت ایران اقدام به سفارش واکسن از روسیه، هند و چین کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر