بحران تازه تجارت جهانی؛ بازگشایی کانال سوئز ممکن است «هفتهها» طول بکشد
سه روز از به گل نشستن کشتی باربری غولپیکری که کانال سوئز را مسدود کرده است میگذرد و تلاش تاریخی گروهی از متخصصان و کارشناسان زبده برای جابهجایی آن همچنان ادامه دارد.
همزمان، تصمیم ادارهکنندگان کانال سوئز مبنیبر توقف موقت ناوبری و رفتوآمد کشتیها در این آبراه حیاتی در روز پنجشنبه پنجم فروردین، به نگرانیها درباره سرنوشت تجارت جهانی در میانه بحران همهگیری کووید ۱۹ دامن زده است.
این تصمیم در پی آن اعلام شد که جریان جزر و مد در طول شب گذشته، باعث کندی در روند جابهجایی کشتی غولپیکر «اور گرین» شده است.
این کشتی باری که با پرچم پاناما از آسیا به مقصد اروپا در حال حرکت بود، از روز سهشنبه در پی وزش شدید باد و توفان شن در کانال سوئز گرفتار شده است.
تصاویر ماهوارهای نشان میدهد این کشتی حامل کانتینر به طول ۴۰۰ متر و عرض ۵۹ متر، به صورت مورب کل کانال سوئز را مسدود کرده است.
اداره کانال سوئز از تجهیز هشت یدککش برای جابهجایی و انتقال این کشتی غولپیکر به وزن حدودا ۲۲۰ هزار تُن خبر داد.
گزارشها حاکی است که ترافیک کشتیهای متوقفمانده در هر دو سوی کانال سوئز، هرجومرجی بیسابقه را در حیاتیترین آبراه تجاری جهان رقم زده است.
در مجموع ۱۵۶ کشتی باری و تانکرهای حامل نفت و گاز و همچنین کشتیهای فلهبر حامل غلات در دو سوی این آبراه متوقف ماندهاند و تاکنون، سه کشتی به بیرون از کانال هدایت شدهاند.
روسیه و عربستان سعودی، بزرگترین صادرکنندگان نفت از طریق کانال سوئز هستند، در حالیکه هند و چین واردکنندگان اصلی محمولههای نفتی به شمار میروند.
کارشناسان ناوبری میگویند اگر طی روزهای آینده این مانع برطرف نشود، احتمالا مسیری جایگزین برای رفتوآمد کشتیها پیرامون آفریقا باید در نظر گرفت. این در حالی است که مسیرهای جایگزین، حدودا یک هفته به طول سفر هر کشتی میافزاید.
در همین حال، به گفته برخی کارشناسان احتمال میرود دنیا با بحران دستمال کاغذی روبهرو شود، چرا که کشتی حامل ماده خام تولید این کالا نیز در پی ترافیک پیشآمده در آبراه سوئز متوقف مانده است.
کانال سوئز که رابط دریای سرخ و مدیترانه است، روزانه محل تردد بهطور متوسط ۵۰ کشتی باری غولپیکر است. تنها در سال گذشته نزدیک به ۱۹ هزار کشتی از آن عبور کردند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر