جمعه، اردیبهشت ۱۰، ۱۴۰۰

ابراز خرسندی رئیس دفتر روحانی از روند مذاکرات برجام

 

ابراز خرسندی رئیس دفتر روحانی از روند مذاکرات برجام

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور ایران

رئیس دفتر رئیس‌جمهور ایران روند مذاکرات وین را «با وجود دشواری‌ها و اختلاف‌نظرموجود، مثبت و راضی‌کننده» توصیف کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، محمود واعظی جمعه ۱۰ اردیبهشت گفت: «با وجود اینکه مذاکرات روزهای سرنوشت‌سازی را می‌گذراند و دارای دشواری‌هایی است اما فضای مثبتی در وین حاکم است و اگر روند با همین شکل پیش برود، شاهد پیشرفت‌هایی در این مذاکرات خواهیم بود.»

وی توضیح بیشتری درباره پیشرفت‌های انجام شده نداد. اما تاکنون همه طرفین برجام نسبت به روند مذاکرات ابراز خوشبینی کرده‌اند. سفیر اسرائیل در آمریکا و سازمان ملل نیز اخیرا گفت کشورش «با تاسف» به این اطمینان رسیده که بازگشت آمریکا به برجام و رفع بخش عمده‎‌ای از تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی، «حتمی» است.

سومین دور مذاکرات هسته‌ای از روز سه‌شنبه ۷ اردیبهشت در وین آغاز شده است.

وزارت خارجه ایران گزارش داده که روز گذشته عباس عراقچی مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای جمهوری اسلامی با همتایان اعضای اروپایی برجام، شامل فرانسه، بریتانیا و آلمان دیدار جداگانه‌ای داشته است.

ایران هنوز وارد مذاکرات مستقیم با آمریکا نشده، اما میخائیل اولیانوف مذاکره‌کننده ارشد روسیه در برجام با انتشار توئیتی اعلام کرده که روز پنج‌شنبه با رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران دیدار دوجانبه «بسیار پرثمری» در رابطه با احیای کامل برجام داشته است.

اروپا و آمریکا با ابراز نگرش مثبت نسبت به پیشرفت در مذاکرات می‌گویند گفت‌وگوهای هسته‌ای «سختی» پیش رو خواهد بود.

سالیوان: مذاکرات برجام با جدیت ادامه دارد؛ هنوز چیزی معلوم نیست

 

سالیوان: مذاکرات برجام با جدیت ادامه دارد؛ هنوز چیزی معلوم نیست

مشاور امنیت ملی آمریکا می‌گوید همه طرفین برجام، از جمله ایران درباره لغو تحریم‌های آمریکا و بازگشت جمهوری اسلامی به تعهدات هسته‌ای با «جدیت» مذاکره می‌کنند.

به گزارش رویترز، جیک سالیوان روز جمعه ۱۰ اردیبهشت در ادامه گفت مذاکرات غیرمستقیم در وین فعلا در مرحله «نامشخصی» است.

وی توضیحی درباره جزئیات مذاکرات نداد، اما گفت هنوز اطمینانی از رسیدن به توافق در وین وجود ندارد.

سومین دور مذاکرات هسته‌ای از روز سه‌شنبه ۷ اردیبهشت در وین آغاز شده است.

همزمان با اظهارات آقای سالیوان، رئیس دفتر رئیس‌جمهور ایران روند مذاکرات وین را «با وجود دشواری‌ها و اختلاف‌نظرموجود، مثبت و راضی‌کننده» توصیف کرد.

محمود واعظی گفت: «با وجود اینکه مذاکرات روزهای سرنوشت‌سازی را می‌گذراند و دارای دشواری‌هایی است اما فضای مثبتی در وین حاکم است و اگر روند با همین شکل پیش برود، شاهد پیشرفت‌هایی در این مذاکرات خواهیم بود.»

نماینده روسیه در مذاکرات هسته‌ای نیز گفته است روز گذشته با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران دیداری «بسیار پرثمر» در رابطه با برجام داشته است.

رویترز: صادرات نفت ایران در ماه آوریل نیز افزایش یافت

 

رویترز: صادرات نفت ایران در ماه آوریل نیز افزایش یافت


تحقیقات خبرگزاری رویترز نشان می‌دهد که با وجود توافق داوطلبانه برخی از اعضای اوپک برای کاهش تولید خود، به دلیل افزایش تولید ایران در ماه آوریل صادرات نفت اوپک به نسبت ماه‌های قبل بیشتر بوده است.

بر اساس این تحقیقات، مجموع صادرات ۱۳ کشور عضو اوپک در ماه آوریل ۲۵.۱۷ میلیون بشکه در روز بوده و به نسبت ماه مارس ۱۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است. حجم صادرات اوپک از ماه ژوئن ۲۰۲۰ به غیر از فوریه امسال هر ماه افزایش پیدا کرده است.

میزان صادرات نفت ایران در ماه‌های اخیر و همزمان با مذاکرات برای احیای برجام رو به افزایش بوده است. جو بایدن از اولین روزهای ریاست جمهوری در ماه ژانویه امسال تمایل آمریکا به بازگشت به برجام را اعلام کرد.

تاکنون اعضای اوپک و کشورهای هم‌پیمان در مورد افزایش صادرات ایران حساسیتی نشان نداده‌اند و طبق توافقات قبلی صادرات این سازمان قرار است از ماه مه امسال افزایش يابد.

مدیرعامل یک شرکت ردگیری حمل و نقل دریایی به خبرگزاری رویترز گفت: «افزایش صادرات نفت ایران در ماه‌های اخیر یک روند پایدار بوده است.»

سازمان اوپک به امید بهبود اقتصاد جهانی در هفته جاری اعلام کرد که از ماه مه محدودیت هایی را که از سال گذشته در مورد حجم صادرات اعضا تصویب کرده بود به مرور لغو خواهد کرد.

عربستان سعودی نیز قرار است کاهش داوطلبانه میزان صادرات خود را که برای ماه‌های فوریه، مارس و آوریل در نظر گرفته بود در ماه مه لغو کند. تحت تاثیر کاهش موقت صادرات عربستان سعودی تولید اوپک هنوز کمتر از میزان مورد توافق اعضای این سازمان و کشورهای هم پیمان در ماه آوریل است.

کشورهای ایران، لیبی و ونزوئلا از توافق‌های اوپک دریک سال اخیر برای کاهش تولید مستثنی بودند و تغییر در میزان صادرات آنها ناقض این توافق‌ها قلمداد نمی‌شود.

براساس اطلاعات مربوط به ردگیری حمل و نقل دریایی حجم صادرات ایران از سه ماه آخر سال میلادی گذشته رو به افزایش گذاشته است. این اطلاعات نشان می‌دهد که صادرات نفت ایران در ماه آوریل امسال به نسبت ماه مارس حدود ۲۰۰ هزار بشکه افزایش یافته و به ۲.۵ میلیون بشکه در روز رسیده است که بالاترین درصد افزایش تولید در میان اعضای اوپک است.

صادرات کشورهای الجزایر، نیجریه و آنگولا نیز اندکی افزایش یافته ولی میزان تولید عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت تغییری نکرده است. همزمان صادرات ونزوئلا و لیبی در ماه آوريل کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است.

یکی از دلایل کاهش صادرات نفت لیبی در ماه آوریل اختلاف با بانک مرکزی آن کشور بر سر بودجه پایانه نفتی «حریقه» بود که از قرار معلوم در روزهای اخیر حل شده است.

صادرات ونزوئلا نیز که در ماه‌های گذشته به کندی رو به افزایش بود در ماه آوریل به دلیل کمبود نفت خام سبک مورد نیاز برای تولید نفت صادراتی کاهش یافته است.

تحقیقات خبرگزاری رویترز با استفاده از اطلاعات منابع خارجی، از جمله شرکت‌های ردگیری حمل و نقل دریایی، اطلاعات شرکت‌های نفتی و پتروشیمی، اوپک و شرکت‌های مشاوره در عرصه نفت و انرژی انجام شده است.

جهش چشمگیر تجارت ایران و ترکیه در سه ماهه ابتدایی ۲۰۲۱

 

جهش چشمگیر تجارت ایران و ترکیه در سه ماهه ابتدایی ۲۰۲۱

گزارش جدید مرکز آمار ترکیه نشان می‌دهد واردات این کشور از ایران در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۱ بیش از دو برابر شده و صادراتش به ایران نیز افزایش چشمگیری داشته است.

بر اساس این گزارش که روز جمعه ۱۰ اردیبهشت در وبسایت مرکز آمار ترکیه منتشر شده است، این کشور در سه ماهه ابتدایی سال جاری میلادی بیش از ۵۸۱ میلیون دلار واردات از ایران داشته است؛ در حالی که این رقم در دور مشابه پارسال کمتر از ۲۸۳ میلیون دلار بود.

البته در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۸ که هنوز آمریکا تحریم‌ها علیه ایران را به اجرا نگذاشته بود، صادرات ایران به ترکیه نزدیک ۲ میلیارد دلار بود. بدین ترتیب، به رغم رشد چشمگیر صادرات ایران به ترکیه، هنوز از سطح دوران پیش از تحریم‌ها بسیار کمتر است.

آمارهای جدید گمرک ایران نیز نشان می‌دهد صادرات ایران به ترکیه در ماه فروردین رشدی ۱۴۹ درصدی نسبت به فروردین پارسال داشته است.

همچنین صادرات ترکیه به ایران در سه ماهه ابتدایی سال نسبت به دور مشابه سال ۲۰۲۰ حدود ۲۱ درصد افزایش یافته و به ۶۰۳ میلیون دلار رسیده است.

پارسال برای اولین بار تراز تجاری دو کشور به نفع ترکیه شد؛ یعنی صادرات ترکیه به ایران بیش از وارداتش از جمهوری اسلامی بود. در سه ماهه ابتدایی سال نیز این وضعیت کماکان ادامه دارد.

عفو بین‌الملل: حکومت ایران دارد بی‌رحمانه با زندگی «محمد نوری‌زاد» بازی می‌کند

 

عفو بین‌الملل: حکومت ایران دارد بی‌رحمانه با زندگی «محمد نوری‌زاد» بازی می‌کند


محمد نوری‌زاد

سازمان عفو بین‌الملل روز جمعه دهم اردیبهشت حکومت ایران را به «شکنجه و آزار جنسی» و «بازی کردن با جان» محمد نوری‌زاد، فیلمساز و زندانی سیاسی منتقد رهبر جمهوری اسلامی، متهم کرد.

در گزارش این سازمان حقوق بشری آمده است سلامت محمد نوری‌زاد که از بیماری‌های زمینه‌ای نظیر ناراحتی قلبی و دیابت رنج می‌برد، به‌دلیل «شکنجه» و نیز «عدم دسترسی طولانی‌مدت به مراقبت‌های ویژه و کافی پزشکی» به خطر افتاده است.

عفو بین‌الملل همچنین از این‌که آقای نوری‌زاد «هدف شکنجه و دیگر رفتارهای بی‌رحمانه، غیر انسانی و تحقیرآمیز از جمله خشونت جنسی و تجویز اجباری مواد شیمیایی» قرار گرفته است، ابراز «وحشت» و «نگرانی» کرده است.

گزارش این نهاد حقوق بشری پس از آن منتشر می‌شود که خانواده آقای نوری‌زاد در روزهای گذشته از انتقال او به بیمارستان لقمان و تزریق مکرر «آمپول‌های نامعلوم» به این فعال سیاسی زندانی در اوین خبر دادند.

زینب نوری‌زاد، فرزند آقای نوری‌زاد، در یک فایل صوتی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، می‌گوید پدرش را به دلیل «بیهوشی» به بیمارستان لقمان منتقل کرده‌اند.

به‌گفته خانم نوری‌زاد، پدرش پس از به‌هوش آمدن متوجه شده که بیش از هشت آمپول به نقاط مختلف بدن او از جمله دستگاه تناسلی‌اش تزریق کرده‌اند.

آقای نوری‌زاد پس از انتقال به اوین در نامه‌ای به رئیس این زندان خواستار انتقال به پزشکی قانونی برای بررسی آمپول‌هایی شده که به او تزریق کرده‌اند. با این حال، مسئولان زندان از موافقت با درخواست او سر باز زده‌اند.

عفو بین‌الملل تاکید کرده است که بی‌توجهی مسئولان منجر به این شده بود که محمد نوری‌زاد برای برآورده شدن خواسته‌هایش، به «خودزنی» متوسل شود.

محمد نوری‌زاد در نهم اردیبهشت ۱۳۹۹ با انتشار یک فایل صوتی از قصدش برای «خودکشی اعتراضی» خبر داده بود. او دلیل این تصمیم خود را آزار خانواده‌اش اعلام کرد. همان زمان نیز فاطمه ملکی، همسر او، به رادیو فردا گفته بود که آقای نوری‌زاد در زندان مشهد رگ خود را زده، اما نجات یافته است.

محمد نوری‌زاد همراه با ۱۳ نفر دیگر از امضاکنندگان نامه‌ای است که در آن خواسته شده علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، از مقام خود استعفا دهد.

همه امضاکنندگان این نامه بازداشت و برخی از آن‌ها به حبس‌های طولانی محکوم شده‌اند. محمد نوری‌زاد به ۱۵ سال زندان، سه سال تبعید به ایذه و سه سال ممنوعیت از خروج از کشور محکوم شده است.

همسر محمد نوری‌زاد پیشتر در مصاحبه با رادیوفردا از افزایش فشار ماموران اطلاعاتی بر این زندانی سیاسی خبر داده و گفته بود: «افرادی از اطلاعات گفته‌اند که بله شرمنده هستیم ولی شما باید حداقل تا انتخابات در زندان باشید و ساکت هم باشید.»

«بازرسی» از دفاتر مقام‌های دولتی به دلیل انتشار فایل صوتی ضخیم ماله کش تکذیب شد

 

«بازرسی» از دفاتر مقام‌های دولتی به دلیل انتشار فایل صوتی ضخیم ماله کش  تکذیب شد

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران

پایگاه اطلاع‌رسانی دولت ایران به نقل از یک مقام آگاه در دفتر سخنگوی دولت، گزارش‌های منتشر شده در مورد «بازرسی از دفاتر مقام‌های دولتی به دلیل سرقت فایل صوتی ظریف» را تکذیب کرد.

صبح جمعه دهم اردیبهشت، اخباری مبنی‌ بر بازرسی از دفاتر مقام‌های دولتی در پی آن‌چه که «سرقت» فایل صوتی مصاحبه وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی خوانده شده است، در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

با این حال، یک مقام آگاه در دفتر سخنگوی دولت در واکنش به انتشار این خبر، گزارش‌های منتشر شده در فضای مجازی را «شایعه» و کاملا «کذب و بی‌اساس» دانست.

او هدف از انتشار این نوع گزارش‌ها را «تشویش مردم» و «اختلاف‌افکنی میان مسئولان» و مسئولیت آن را متوجه رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران دانست.

این مقام آگاه همچنین تصریح کرد که به دستور حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، مسئولیت پیگیری این پرونده بر عهده «وزارت اطلاعات» است.

در حالی‌که کمتر از دو ماه به برگزاری سه انتخابات مهم شامل انتخابات ریاست جمهوری در کشور مانده است، انتشار فایل صوتی وزیر خارجه در دولت حسن روحانی در روزهای اخیر جنجال‌ساز شد.

محمدجواد ظریف در این مصاحبه که اسفند‌ماه پارسال تحت عنوان «پروژه تاریخ شفاهی دولت» انجام شده، انتقادهای بی‌سابقه‌ای را در رابطه با تسلط نظامیان بر سیاست خارجی ایران مطرح کرده است. او می‌گوید که برخی از این سیاست‌ها از جمله سیاست‌های مربوط به سوریه ناشی از «اراده روسیه» بوده است.

انتخابات ریاست جمهوری؛ محسن رضایی سخیف ترین نادان ترین دروغگوترین پلید ترین خبیث ترین پاسداراعلام نامزدی کرد

 

انتخابات ریاست جمهوری؛ محسن رضایی سخیف ترین نادان ترین دروغگوترین پلید ترین خبیث ترین پاسداراعلام نامزدی کرد

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام روز جمعه ۱۰ اردیبهشت نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ایران را اعلام کرد.

وی در سال‌های ۸۴، ۸۸ و ۹۲ نیز در رقابت‌های انتخاباتی شرکت کرد، اما موفقیتی در کسب آرا نداشت.

آقای رضایی روز جمعه با اعلام نامزدی خود مدعی شد «من نه برای کسب رای بلکه بر اساس وظیفه و انتظاری که مردم از سرباز خود دارند، به صحنه انتخابات ورود می‌کنم».

وی در ادامه گفت، «من به صحنه آمده‌ام تا گفتمان شبکه نفوذ را خنثی کنم. جلوی سراب دروغین دیپلماسی در برابر میدان بایستم و با آنانی که رویه دروغ‌پردازی و اغواگری را به اشکال مختلف تکرار می‌کنند، مبارزه کنم».

اشاره وی به فایل صوتی مصاحبه محمد جواد ظریف است که به رسانه‌ها درز کرده است. آقای ظریف گفته بود حکومت ایران «میدان» یعنی عرصه فعالیت سپاه پاسداران را بر «دیپلماسی» ترجیح داده و در ادامه قاسم سلیمانی، فرمانده «میدان» نظام، را به وارد کردن آسیب به دیپلماسی دولت روحانی متهم کرده بود.

آقای رضایی با تاختن به سخنان ظریف اعلام کرده است مقابل «تحریف افکار عمومی با سراب آرامش و آسایش دیپلماسی ذلت و تسلیم در مقابل مقاومت و میدان» مبارزه خواهد کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه گفته است برخی با بی‌شرمی و وقاحت، خیانت‌ها، کارشکنی‌ها و فساد کارگزاران و عدم موفقیت آنان در اداره کشور را به گردن سرباز وطن و فرمانده وطن (قاسم سلیمانی) می‌اندازند و فرمانده میدان را عامل روسیه معرفی می‌کنند.

آغاز دادگاه سه ایرانی متهم به تامین مالی تروریسم در دانمارک

 

آغاز دادگاه سه ایرانی متهم به تامین مالی تروریسم در دانمارک

نخستین جلسه دادگاه بررسی پرونده سه شهروند ایرانی عرب متهم به پشتیبانی از تروریسم در کپنهاگ، پایتخت دانمارک آغاز شد. آن‌ها از رهبران "جنبش مبارزه عربی برای آزادی اهواز" بوده و متهم به جاسوسی برای عربستان شده بودند.

عکس آرشیوی است

عکس آرشیوی است

دادگاه بررسی پرونده اتهام سه شهروند ایرانی عرب در دانمارک روز پنجشنبه ۲۹ آوریل (نهم اردیبهشت) در کپنهاگ، پایتخت دانمارک برگزار شد.

خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی از جلسه دادگاه این سه شهروند ایرانی خبر از تقاضای برائت آن‌ها از سوی وکیل مدافع‌شان داده است. این سه نفر در شمار رهبران "جنبش مبارزه عربی برای آزادی اهواز" (جنبش عربی آزادیبخش الاحواز) هستند.

دو اتهام اصلی در پرونده این سه نفر وجود دارد: نخست حمایت و پشتیبانی مالی از فعالیت‌های تروریستی و دوم جاسوسی و همکاری با سازمان اطلاعات عربستان سعودی.

در صورت تایید اتهام این افراد، مجازاتی تا ۱۲ سال حبس در انتظار آن‌ها خواهد بود. این سه نفر که بین ۳۹ تا ۵۰ سال سن دارند، از ماه فوریه سال ۲۰۲۰ تا کنون در حبس به سر می‌برند.

مرکز "جنبش مبارزه عربی برای آزادی اهواز" در دو کشور دانمارک و هلند واقع است. جمهوری اسلامی این گروه را یک گروه تروریستی می‌شناسد.

دفاعیه وکیل مدافع

یکی  از سه متهم پرونده تامین مالی تروریسم از تابعیت دانمارک برخوردار است. محاکمه او به همراه دو فرد دیگر آغاز شده است. هنوز روشن نیست که صدور حکم این دادگاه چه زمانی اتفاق خواهد افتاد.

دادستانی پرونده اتهام تامین مالی تروریسم حدود دو هفته پیش علیه این افراد کیفرخواست صادر کرده بود. گرت دیرن، وکیل یکی از متهمان این پرونده به خبرنگار خبرگزاری فرانسه گفته است:

«به باور موکل او، آنچه آن‌ها به انجام آن متهم شده‌اند، مقاومت مشروع در برابر یک رژیم سرکوبگر بوده است.» وکیل مدافع این متهم پرونده یاد شده با عزیمت از این موضوع خواستار تبرئه موکل خود شده است.

دریافت پول از عربستان

یکی از اتهامات این افراد دریافت پول از عربستان سعودی بوده است. گرت دیرن، وکیل یکی از متهمان این پرونده به خبرنگار خبرگزاری یاد شده گفته است که این افراد دریافت پول را کتمان نکرده‌اند.

دیرن گفته است: «آن‌ها دریافت پول از منابع مالی متعدد و از جمله از عربستان سعودی را تکذیب نمی‌کنند. آن‌ها از این پول برای کمک به جنبش یاد شده و همچنین فعالیت‌های سیاسی خود بهره گرفته‌اند.»

گرت دیرن در عین حال افزوده است که موکل او، مسن‌ترین فرد این پرونده، در سال ۲۰۰۶ به دانمارک پناهنده شده است.

بر اساس نسخه کیفرخواست صادر شده برای این افراد گفته می‌شود که آن‌ها تا کنون مبلغ ۳۰ میلیون کرون دانمارک دریافت کرده‌اند. این پول معادل چهار میلیون یورو می‌شود.

گفته می‌شود که کمک‌های مالی دریافت شده از سوی رهبران "جنبش مبارزه عربی برای آزادی اهواز" از طریق حساب‌های بانکی در اتریش و امارات متحده عربی در اختیار آن‌ها قرار گرفته است.

افزون بر آن، این سه نفر متهم شده‌اند در فاصله زمانی بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰ اقدام به همکاری با سازمان اطلاعات عربستان نموده و درباره فعالیت‌های سیاسی افراد و سازمان‌های ایرانی در دانمارک دست به جاسوسی زده‌اند.

حمایت و پشتیبانی از فعالیت‌های "جیش‌العدل" نیز از دیگر اتهاماتی است که علیه این سه نفر مطرح شده است.

حمله نافرجام در خاک دانمارک

یکی از این سه نفر در سال ۲۰۱۸ هدف یک حمله نافرجام در خاک دانمارک واقع شده است. احتمال می‌رود که مسئولیت آن حمله برعهده جمهوری اسلامی ایران بوده است.

گفته می‌شود که جمهوری اسلامی ایران در واکنش به حمله به رژه نیروهای نظامی خود در سپتامبر سال ۲۰۱۸ اقدام به این حمله کرده است. در جریان حمله به رژه نیروهای مسلح در اهواز ۲۴ نفر کشته شده بودند.

جمهوری اسلامی ایران هرگونه مداخله‌ای در حمله نافرجام به این عضو "جنبش مبارزه عربی برای آزادی اهواز" را رسما رد می‌کند. این در حالی است که دادگاهی در دانمارک یک شهروند ایرانی نروژی را در همین ارتباط به هفت سال زندان  محکوم کرده است.

گرت دیرن، وکیل مدافع یکی از متهمان این پرونده درباره دادگاه یاد شده گفته است: «این نخستین بار در دانمارک است که در چارچوب قانون مبارزه با ترور پرسش ناظر بر تفاوت بین یک تروریست و یک مبارز راه آزادی مطرح می‌شود.»

 

SAP هشت میلیون دلار برای نقض تحریم‌های ایران پرداخت می‌کند

 

SAP هشت میلیون دلار برای نقض تحریم‌های ایران پرداخت می‌کند

شرکت نرم‌افزاری SAP آلمان به دلیل نقض تحریم‌های ایران جریمه‌ای هشت میلیون دلاری به آمریکا پرداخت می‌کند. این شرکت داوطلبانه از تجارت غیرقانونی با ایران به آمریکا خبر داد تا با مجازات شدیدتری روبرو نشود.

شرکت نرم‌افزاری SAP آلمان با افشای داوطلبانه نقض تحریم‌های ایران و تجارت غیرقانونی با این کشور، هشت میلیون دلار به آمریکا پرداخت می‌کند.

به گفته وزارت دادگستری آمریکا این شرکت با اقدام داوطلبانه خود از مجازات شدیدتر جلوگیری کرده است.

این اولین موردی است که یک شرکت از تسهیلات وزارت دادگستری ایالات متحده در زمینه افشای داوطلبانه نقض تحریم‌های ایران استفاده می‌کند.

بر اساس این مقررات اگر شرکتی پیش از آنکه مقام‌های آمریکا به تخلف آنها پی ببرد، خود آن را به طور کامل گزارش دهند، جریمه سبک‌تری در انتظارش خواهد بود.

تاکنون شرکت‌ها و نهادهای مالی بسیاری، از جمله کومرتس بانک آلمان، چند بانک چینی و شرکت‌های فرانسوی با مجازات سنگین آمریکا به خاطر نقض تحریم ها علیه ایران روبرو شده‌اند. 

بازارتهران و تبریز یک هفته دیگر تعطیل می‌مانند

 

بازارتهران و تبریز یک هفته دیگر تعطیل می‌مانند

اتاق اصناف تهران از تمدید تعطیلی بازار بزرگ و اصناف شغلی مختلف خبر داد. ادامه تعطیلی بازار تهران برای چهارمین هفته متوالی زیان اقتصادی سنگینی به کسبه زده است. در بازار تبریز نیز کرکره‌ها تا یک هفته دیگر بالا نخواهند رفت.

 توقف کسب و کار در بازار تهران وارد پنجمین هفته می‌شود. قاسم نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف تهران از تمدید تعطیلی بازار تهران برای یک هفته دیگر خبر داد و گفت: «صاحبان گروه بزرگی از اصناف و مشاغل از شنبه ١١ تا جمعه ١٧ اردیبهشت همچنان اجازه فعالیت ندارند.»

به دلیل محدودیت های کرونایی در شهرهایی که وضعیت قرمز و نارنجی دارند، تنها اصناف گروه یک امکان فعالیت دارند؛ گروهی که شامل سوپرمارکت‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، خواربارفروشی‌ها، فروشگاه‌های لوازم یدکی و خشکشوئی‌ها می‌شود.

رئیس اتاق اصناف تهران به مسئله ورشکستگی اصناف در گروه‌های دیگر شغلی اشاره کرده و به خبرگزاری ایسنا  گفته است: «بسته بودن واحدهای صنفی و در عین حال فعالیت بانک‌ها و سازمان امور مالیاتی با توجه به شرایط اقتصادی سخت کنونی، منطقی به نظر نمی‌رسد و بارها این موضوع را به استاندار تهران و ستاد ملی کرونا اعلام کرده‌ایم.»

ادامه تعطیلی بازار تبریز

شهر تبریز همچنان در وضعیت کرونایی قرمز قرار دارد. بهروز مهدوی، فرماندار تبریز گفته است که بازار این شهر نیز یک هفته دیگر تعطیل خواهد ماند و محدودیت‌های شدید کرونایی در تبریز تمدید شده‌اند.

فرماندار تبریز هم به مشکل اقتصادی کسبه اشاره کرده و گفته است: «با این‌که می‌دانیم تعطیلی‌ها به اقتصاد بازاریان و اصناف ضربات شدید وارد کرده ولی چاره ای جز این کار وجود ندارد.»

در شهر تبریز هم فعالیت‌های گروه دو، سه و چهار اجازه فعالیت ندارند. گروه دو شامل اصنافی نظیر طلا فروشی، پوشاک، بنگاه‌های املاک می‌شود و گروه سه دانشگاه‌ها، مدارس، حوزه‌های‌علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و سایر آموزشگاه‌ها، کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی را در برمی‌گیرد.

گروه چهار شامل فعالیت‌هایی مانند برگزاری مراسم‌های اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش‌ها، باشگاه‌های ورزشی برای ورزش‌هایی مانند کشتی و کاراته و جودو، مدارس شبانه‌روزی، قهوه‌خانه‌ها و چایخانه‌ها، باغ وحش،  و مراکز تفریحی دیگر می‌شود.

طبق دستورالعمل‌ها، فعالیت اغذیه فروشی‌ها، رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها فقط به صورت بیرون‌بر مجاز است.

آمار رسمی کرونا؛ سخنگوی ستاد: اگر کسی می‌خواهد زودتر واکسن بزند، به خارج برود

 

آمار رسمی کرونا؛ سخنگوی ستاد: اگر کسی می‌خواهد زودتر واکسن بزند، به خارج برود

سخنگوی ستاد کرونا با رد هرگونه فروش واکسن و تغییر در اولویت واکسیناسیون در ایران گفت که اگر کسی می‌خواهد زودتر واکسن بزند، می‌تواند به خارج از کشور برود.

در همین حال آمار رسمی حکایت از آن دارد که در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۴۰۰ نفر دیگر در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی روز جمعه، ۱۰ اردیبهشت، دولت را مسئول واکسیناسیون ٨٣ میلیون ایرانی معرفی کرد و گفت که بخش خصوصی واکسن را وارد می‌کند و واکسن‌ها ذیل سند ملی واکسیناسیون کرونا تزریق می‌شوند و «تغییر اولویت با پول و واکسنِ فروشی نداریم».

آقای رئیسی درباره برخورد با مدیرانی که خارج از اولویت، اقدام به تزریق واکسن کرده‌اند هم گفت: «دزد، دزد است. می‌خواهد مدیر، مسئول یا شهردار باشد، این فرد در هرجا مسئول باشد دزدی می‌کند یا رشوه می‌دهد، به نظر من باید آن کسی که این دزد را منصوب کرده است اخراج کرد.»

در هفته‌های اخیر گزارش‌های متعددی از واکسیناسیون خارج از نوبت برخی مدیران به‌ویژه در شهرداری مناطق مختلف کشور و و تعدادی مراکز درمانی منتشر شده است.

بنا بر آخرین اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت ایران تا ۱۰ اردیبهشت، ۸۵۸ هزار و ۲۹۶ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۲۰۹ هزار و ۸۲۷ نفر نیز دُز دوم را در ایران تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به یک میلیون و ۶۸ هزار و ۱۲۳ دُز رسیده است.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت ایران در روز جمعه، طی ۲۴ ساعت گذشته، ۴۰۷ نفر در کشور بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده و بیش از ۱۹ هزار بیمار جدید شناسایی شده‌اند.

به این ترتیب آمار کل جان‌باختگان در کشور به ۷۱ هزار و ۷۵۸ نفر و شمار کل مبتلایان به دو میلیون و ۴۹۹ هزار و ۷۷ نفر رسید.

وزارت بهداشت ایران در حالی روزانه آمار مربوط به ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را اعلام می‌کند که سازمان نظام پزشکی ایران آمار واقعی را سه تا چهار برابر این آمار برآورد کرده است.

برکناری رئیس یک بیمارستان در تهران به علت «تخلف در توزیع واکسن کرونا»

 

برکناری رئیس یک بیمارستان در تهران به علت «تخلف در توزیع واکسن کرونا»


رئیس بیمارستان مدرس تهران به علت آن چه «تخلف در توزیع واکسن کرونا» عنوان شده، از سِمت خود برکنار شد.

خبرگزاری صدا و سیما روز جمعه، ۱۰ اردیبهشت، ضمن اعلام این خبر آورده است که تخلفات مربوط به توزیع واکسن کرونا در بیمارستان ۱۵ خرداد هم در حال بررسی است.

منظور از تخلف در توزیع واکسن کرونا، تزریق خارج از نوبت واکسن به افرادی است که در اولویت‌بندی ستاد کرونا برای دریافت واکسن قرار ندارند.

پیشتر خبرگزاری میزان در ۱۸ اسفند ۹۹ در گزارشی اعلام کرده بود که بستگان برخی از مسئولان بیمارستان‌ها در فاز یک واکسیناسیون، بدون نوبت واکسن دریافت کرده‌اند.

در این گزارش با اشاره به سهمیه مشخص هر بیمارستان از واکسن برای کادر درمان، آمده بود ‌زمانی که اعضای کادر درمان یک بیمارستان در هنگام تزریق حضور نداشتند، مسئولان سهمیه آن افراد را به اشخاص دیگری از جمله اقوام و آشنایان خود تزریق کرده‌اند.

حسین کرمانپور، مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در همان زمان در واکنش به این خبر از احتمال درستی این موضوع خبر داده و گفته بود که چون این واکسن‌ها یخ‌زده هستند، هنگامی که از این حالت درمی‌آیند اگر تزریق نشوند، باید دور ریخته شوند و احتمالا این کار برای جلوگیری از هدر رفتن واکسن انجام شده است.

آقای کرمانپور البته در ادامه عدم حضور به‌موقع کادر درمان برای دریافت واکسن را ناشی از «سوء مدیریت» عنوان کرده و گفته بود که اگر با وجود اطلاع‌رسانی فرد در زمان خاص برای تزریق واکسن حضور نداشته باشد یا نخواهد واکسن بزند، مقصر خودش است.

در هفته‌های گذشته گزارش‌های متعددی از تزریق خارج از نوبت واکسن کرونا توسط برخی مدیران به‌ویژه درخصوص استفاده از واکسن سهمیه پاکبان‌ها از سوی برخی مدیران شهرداری در مناطق مختلف کشور منتشر شده است.

عبدالرضا فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان هم ۴ اردیبهشت، خبر تزریق واکسن خارج از نوبت معاون درمان این دانشگاه به همسرش را تائید کرده بود.

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد کرونا هم روز جمعه درباره برخورد با مدیرانی که خارج از اولویت، اقدام به تزریق واکسن کرده‌اند هم گفت: «دزد، دزد است. می‌خواهد مدیر، مسئول یا شهردار باشد، این فرد در هر جا مسئول باشد دزدی می‌کند یا رشوه می‌دهد، به نظر من باید آن کسی که این دزد را منصوب کرده، اخراج کرد.»

بنا بر آخرین اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت ایران تا ۱۰ اردیبهشت، ۸۵۸ هزار و ۲۹۶ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۲۰۹ هزار و ۸۲۷ نفر نیز دُز دوم را در ایران تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به یک میلیون و ۶۸ هزار و ۱۲۳ دُز رسیده است.

در ماه‌های گذشته انتقادهای گسترده‌ای از روند کُند خرید واکسن کرونا و واکسیناسیون آن در کشور شده بود.

هشدار اخوند تندرو در مورد «طراحی فتنه اکبر» برای انتخابات ۱۴۰۰

 

هشدار اخوند تندرو در مورد «طراحی فتنه اکبر» برای انتخابات ۱۴۰۰


مهدی طائب، فرمانده قرارگاه عمار، تشکل منبری‌های افراطی و مداحان تندرو و لباس‌شخصی‌های طرفدار رهبر

مهدی طائب،‌ فرمانده قرارگاه عمار و نزدیک به مجتبی خامنه‌ای، فرزند رهبر جمهوری اسلامی، روز جمعه، ۱۰ اردیبهشت، ادعا کرد که «دشمن... فتنه‌ای عجیب را برای انتخابات ۱۴۰۰ تدارک دیده است».

انتشار سخنرانی آقای طائب در خبرگزاری تسنیم همزمان است با انتشار خبرهایی از رد صلاحیت گسترده نامزدهای انتخابات شوراها و همین طور انتشار فایل صوتی وزیر خارجه در دولت حسن روحانی.

در حالی که کمتر از دو ماه به برگزاری سه انتخابات مهم در کشور مانده، مهدی طائب، از منتقدان دولت آقای روحانی، در این سخنرانی با اشاره به عبارت «فتنه اکبر» منسوب به علی خامنه‌ای ادعا می‌کند که «تمام آمریکایی‌ها نشستند و طراحی آتش برای انتخابات ۱۴۰۰ داشتند.»

اطرافیان و حامیان آیت‌الله خامنه‌ای از واژه «فتنه» برای اشاره به اعتراضات گسترده پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ استفاده می‌کنند که نتیجه آن به نفع محمود احمدی‌نژاد اعلام شد و ماه‌ها حکومت را با مشکلات فراوان روبه‌رو ساخت.

مهدی طائب در ادامه سخنرانی خود بدون نام بردن از محمدجواد ظریف به محتوای فایل صوتی مصاحبه او با سعید لیلاز اشاره می‌کند و وزیر خارجه را متهم می‌کند که به آمریکایی‌ها نزدیک است و «دست در دست» جان کری، ‌وزیر خارجه سابق آمریکا، دارد.

او می‌گوید: «آقای وزیر امور خارجه، دنیا و امام‌ زمان را حل می‌کنیم به شرطی که دست از دست کِری دربیاوری. حاج قاسم دست در دست کِری نگذاشت....»

او ادامه می‌دهد: «تمام این فسیل‌های امنیتی، تمام آمریکایی‌ها نشستند و طراحی آتش برای انتخابات ۱۴۰۰ داشتند. حرفی که منتشر شد از عمق دلی بود که بیرون ریخت. او گفت حاج قاسم مانع این بود که تحریم را برداریم.»

محمدجواد ظریف در مصاحبه خود انتقادات بی‌سابقه‌ای را از تسلط نظامیان بر سیاست خارجی ایران مطرح کرده و می‌گوید که برخی از این سیاست‌ها از جمله سیاست‌های مربوط به سوریه ناشی از «اراده روسیه» بوده است.

به گفته او، حکومت ایران «میدان» یعنی عرصه فعالیت سپاه پاسداران را بر «دیپلماسی» ترجیح داده و قاسم سلیمانی، فرمانده «میدان» نظام، را به وارد کردن آسیب به دیپلماسی دولت روحانی متهم کرد.

آقای ظریف همچنین قاسم سلیمانی را متهم کرد که در مسیر تلاش‌های دولت روسیه برای «نابود کردن» دستاوردهای برجام دولت روحانی با مسکو همراه بوده است.

انتشار این فایل صوتی که «محرمانه» بود تاکنون به برکناری حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی، و همچنین ممنوع‌الخروجی ۱۵ نفر انجامیده است.

با این حال با توجه به اظهار نظر تند فرمانده قرارگاه راهبردی عمار به نظر می‌رسد که این قضیه برای آنها تمام‌شده نیست و محمدجواد ظریف هنوز نمی‌تواند خود را از ترکش انتشار این فایل صوتی در امان بداند.

در همین حال اظهار نظر مهدی طائب در مورد انتخابات ۱۴۰۰ و ادعای طراحی یک نقشه یا به قول او «فتنه اکبر» برای نفوذ در حکومت همزمان است با اخبار رد صلاحیت گسترده نامزدهای شوراها، حتی نامزدهایی که هم‌اکنون خود عضو شوراهای شهر هستند.

علاوه بر تهران و اصفهان، روز جمعه سخنگوی شورای شهر شیراز از رد صلاحیت اصلاح‌طلبان در انتخابات شورای این شهر خبر داد. این افراد بر اساس بند ج ماده ۳۰ قانون انتخابات شوراهای اسلامی کشور مبنی بر «عدم اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه» رد صلاحیت شده‌اند.

پس از انتخابات سال ۸۸ و اعتراضات گسترده به نتیجه آن، کاربرد واژه «فتنه» همچون اسم رمز توسط حامیان رهبر جمهوری اسلامی در ماه‌های پیش از هر انتخابات باب شد.

در سال ۹۴،‌ در ماه‌های پیش از انتخابات مجلس خبرگان رهبری، نیز عده‌ای از روحانیون اصولگرا و تندرو بارها در مورد وقوع «فتنه‌ای دیگر» هشدار دادند. در آن سال اکبر هاشمی رفسنجانی و حسن خمینی، هر دو نزدیک به اصلاح‌طلبان، برای مجلس خبرگان نامزد شده بودند.

پس از تهران و اصفهان، اصلاح‌طلبان در شیراز هم رد صلاحیت شدند

 

پس از تهران و اصفهان، اصلاح‌طلبان در شیراز هم رد صلاحیت شدند

عکس مربوط به یکی از جلسات شورای شهر شیراز است

سخنگوی شورای شهر شیراز روز جمعه، ۱۰ اردیبهشت، از رد صلاحیت گسترده اصلاح‌طلبان در انتخابات شورای این شهر خبر داد.

سعید نظری به خبرگزاری ایلنا گفت که از ۹ نفر اعضای فعلی شورا که برای انتخابات ثبت نام کرده‌اند، هفت نفر رد صلاحیت شده‌اند.

به گفته آقای نظری، این افراد بر اساس بند ج ماده ۳۰ قانون انتخابات شوراهای اسلامی کشور مبنی بر «عدم اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه» رد صلاحیت شده‌اند.

عبدالرزاق موسوی، رئیس شورای شهر شیراز، هم روز پنج‌شنبه با انتقاد از رد صلاحیت گسترده اعضای اصلاح‌طلب شوراهای شهر گفته بود که این اقدام بدون اعلام دلایل و مستندات قانونی صورت گرفته است.

عضو هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان اصفهان هم روز پنج‌شنبه از رد صلاحیت ۱۱ عضو فعلی شورای شهر اصفهان خبر داده بود.

در روزهای گذشته رسانه‌های داخلی ایران از رد صلاحیت ده عضو فعلی شورای شهر تهران خبر داده بودند.

بر اساس این گزارش‌ها تنها صلاحیت دو عضو فعلی این شورا از سوی هیئت‌های اجرایی تایید شده است.

محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران در این باره به خبرگزاری ایلنا گفته بود: «عدم التزام به اسلام، قانون اساسی، ولایت فقیه و همچنین سوء شهرت از جمله دلایل رد صلاحیت ها بوده است.»

محمدجواد حق‌شناس، دیگر عضو شورای شهر تهران هم که نامش در فهرست رد صلاحیت شدگان است، گفته بود: «این اقدامات نشان از رویکرد حذفی دارد و این پیام را می‌دهد که رد صلاحیت‌کنندگان اساسا با مقوله انتخابات آزاد و رویکرد افزایش مشارکت، آشنایی و قرابتی ندارند.»

انتخابات ششمین دوره شوراهای شهر و روستا در ایران روز ۲۸ خردادماه همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد.

مرگ زودرس «سالانه ۴۰ هزار نفر» در ایران به دلیل آلودگی هوا

 

مرگ زودرس «سالانه ۴۰ هزار نفر» در ایران به دلیل آلودگی هوا

رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه تهران از مرگ زودرس سالانه ۴۰ هزار نفر در ایران به دلیل آلودگی هوا خبر داد.

محمدصادق حسنوند روز جمعه، ۱۰ اردیبهشت، به خبرگزاری ایسنا گفت که بر اساس یافته‌های جدید میانگین سالانه غلظت مهم‌ترین آلاینده هوا در ایران تقریبا سه برابر استاندارد موجود و حدود شش برابر استاندارد جدیدی است که سازمان جهانی بهداشت قرار است تابستان ۲۰۲۱ منتشر کند.

آقای حسنوند با انتقاد از نبود بازبینی در خصوص استاندارد کیفیت هوا در ایران گفت که طی یک دهه گذشته ایران تنها کشوری بوده که نه تنها مقادیر استاندارد ملی کیفیت هوا را کاهش نداده، بلکه با توجه به عدم دستیابی به کیفیت هوای مطلوب، حتی مقادیر استاندارد را افزایش داده است.

در سال‌های گذشته آلودگی هوا به ویژه در ماه‌های سرد سال به یکی از چالش‌های ایران تبدیل شده است.

در دی‌ماه ۹۹ شاخص آلودگی در برخی از شهرهای ایران از جمله تهران و اصفهان از وضعیت قرمز گذشت و در برخی مناطق به وضعیت بنفش به‌ معنای بسیار ناسالم رسید.

بسیاری از کارشناسان و حتی مسئولان دلیل بحرانی شدن آلودگی هوا را در آن زمان استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها اعلام کرده بودند.

به گفته رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوا، تعداد موارد پیک ساعاتی غلظت دی‌اکسید گوگرد در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ در تهران و شهرهای دیگر کشور، افزایش چشمگیری داشته است، اما اطلاعات موثقی درباره این که کدام صنایع از مازوت یا سوخت با گوگرد بالا استفاده کردند، وجود ندارد.

آمار رسمی کرونا؛ سخنگوی ستاد: اگر کسی می‌خواهد زودتر واکسن بزند، به خارج برود

 

آمار رسمی کرونا؛ سخنگوی ستاد: اگر کسی می‌خواهد زودتر واکسن بزند، به خارج برود

سخنگوی ستاد کرونا با رد هرگونه فروش واکسن و تغییر در اولویت واکسیناسیون در ایران گفت که اگر کسی می‌خواهد زودتر واکسن بزند، می‌تواند به خارج از کشور برود.

در همین حال آمار رسمی حکایت از آن دارد که در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۴۰۰ نفر دیگر در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی روز جمعه، ۱۰ اردیبهشت، دولت را مسئول واکسیناسیون ٨٣ میلیون ایرانی معرفی کرد و گفت که بخش خصوصی واکسن را وارد می‌کند و واکسن‌ها ذیل سند ملی واکسیناسیون کرونا تزریق می‌شوند و «تغییر اولویت با پول و واکسنِ فروشی نداریم».

آقای رئیسی درباره برخورد با مدیرانی که خارج از اولویت، اقدام به تزریق واکسن کرده‌اند هم گفت: «دزد، دزد است. می‌خواهد مدیر، مسئول یا شهردار باشد، این فرد در هرجا مسئول باشد دزدی می‌کند یا رشوه می‌دهد، به نظر من باید آن کسی که این دزد را منصوب کرده است اخراج کرد.»

در هفته‌های اخیر گزارش‌های متعددی از واکسیناسیون خارج از نوبت برخی مدیران به‌ویژه در شهرداری مناطق مختلف کشور و و تعدادی مراکز درمانی منتشر شده است.

بنا بر آخرین اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت ایران تا ۱۰ اردیبهشت، ۸۵۸ هزار و ۲۹۶ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۲۰۹ هزار و ۸۲۷ نفر نیز دُز دوم را در ایران تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به یک میلیون و ۶۸ هزار و ۱۲۳ دُز رسیده است.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت ایران در روز جمعه، طی ۲۴ ساعت گذشته، ۴۰۷ نفر در کشور بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده و بیش از ۱۹ هزار بیمار جدید شناسایی شده‌اند.

به این ترتیب آمار کل جان‌باختگان در کشور به ۷۱ هزار و ۷۵۸ نفر و شمار کل مبتلایان به دو میلیون و ۴۹۹ هزار و ۷۷ نفر رسید.

وزارت بهداشت ایران در حالی روزانه آمار مربوط به ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را اعلام می‌کند که سازمان نظام پزشکی ایران آمار واقعی را سه تا چهار برابر این آمار برآورد کرده است.

پافشاری خبرگزاری دولت بر مسئله «دستکاری در بودجه» در عین عذرخواهی

 

پافشاری خبرگزاری دولت بر مسئله «دستکاری در بودجه» در عین عذرخواهی


خبرگزاری دولتی ایرنا روز پنج‌شنبه، ۹ اردیبهشت، در عین حذف جداول مربوط به جزئیات اسناد «دستکاری» در بودجه سال ۱۴۰۰، و عذرخواهی از مخاطبان، همزمان این پرسش را مطرح کرد که چرا یکصد نماینده هنوز به این موضوع اعتراض دارند.

در حالی که انتشار این جدول در خبرگزاری دولتی ایرنا جنجال‌های بسیاری را در فضای سیاسی ایران ایجاد کرده، این خبرگزاری روز پنج‌شنبه ادعا کرد که خبرنگاری که این جداول را تهیه کرده، در «نگارش عناوین» آنها «بی‌دقتی» به خرج داده است.

ایرنا اضافه کرد که این جداول در عین حال، نه به «تائید مسئولان ارشد خبری» این خبرگزاری رسیده است و نه به تائید «سازمان برنامه و بودجه یا معاونت امور مجلس ریاست جمهوری».

خبرگزاری وابسته به دولت به همین دلیل از مخاطبان ایرنا عذرخواهی کرده و مطلب را از کلیه خروجی‌های خبرگزاری حذف کرده است.

با این حال ایرنا در همین گزارش تاکید می‌کند: «اصل پرسش نمایندگان و افکار عمومی در باره ماهیت تغییرات همچنان به قوت خود باقی است و مجلس هنوز توضیح نداده که اگر این جداول حاصل مصوبات کمیسیون تلفیق و آرای صحن علنی است، چرا بیش از یکصد نماینده به آن اعتراض دارند؟»

ایرنا همچنین می‌پرسد که چرا مجلس «به ابهامات مطرح شده مبنی بر تغییرات در جداول که از سوی دولت و نمایندگان مجلس مطرح شده است، هیچ پاسخ روشنی ارائه نمی‌دهد؟»

جنجال بر سر این جداول پس از آن بالا گرفت که خبرگزاری ایرنا جزئیات دستکاری «بی‌سابقه» کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۰ مجلس در اعداد و ارقام تصویبی مجلس برای بودجه سال جدید را منتشر کرد که بدون اطلاع دولت و حتی بسیاری از نمایندگان مجلس انجام شده است.

بر اساس گزارش این خبرگزاری، در حالی که کمیسیون تلفیق، بودجه برخی نهادهای دولتی را به‌طور کلی حذف کرده و برای نمونه، اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی سازمان برنامه و بودجه برای اصلاح ساختار بودجه نیز در این دستکاری‌ها خط خورده، اعتبارات سازمان بسیج دوبرابر شده است.

با این حال خبرگزاری رسمی مجلس شورای اسلامی، خانه ملت، در واکنش، جدول منتشرشده در خبرگزاری ایرنا را «جعلی» خوانده و این اتهام را مطرح کرد که جدول با هدف «اتهام‌زنی» به مجلس منتشر شده است.

پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس مدعی شده بود که این جدول در حقیقت، «اعداد و ارقام لایحه دولت است که از آن به عنوان ابلاغ شده به دولت یاد شده است.»

خبرگزاری‌های دیگری نظیر مهر نیز جداول منتشرشده از سوی ایرنا را «دروغ و جعل» نامیده بودند.

این در حالی است که احمد توکلی، نماینده پیشین مجلس و مدیر سازمان دیدبان شفافیت، روز پنج‌شنبه دستکاری در بودجه سال ۱۴۰۰ را تلویحا تایید کرده و دست زدن به این اقدام در جهت «منافع فردی» یا «منافع اشخاص حقیقی و حقوقی خاص» را «خیانت» دانسته است.

نخستین ‌بار علی خضریان، نماینده مجلس، در توئیتی که ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ خطاب به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس و الیاس نادران، رئیس کمیسیون تلفیق منتشر شد، درباره «دستکاری» در بودجه سال جاری هشدار داد.

وی در این توئیت نوشته بود: «متاسفانه بررسی جداول بودجه ۱۴۰۰ حاکی از تغییرات گسترده ارقام و اعداد پس از رای‌گیری لایحه بودجه در صحن مجلس با اطلاع و تایید جنابتان می‌باشد.»

آقای خضریان افزوده بود: «لذا با توجه به رانت ایجاد شده برای عده‌ای خاص و تذکرات متعدد نمایندگان پیرامون این موضوع که شنیده نشد، با هدف جلوگیری یک رانت بزرگ که منجر به ذبح قانون‌گرایی در نظام بودجه‌ریزی کشور خواهد شد، این تخلف را پیگیری خواهم کرد.»

در همین حال، یکصد نماینده هم در ارتباط با این دستکاری‌ها در بودجه، نامه‌ای به رئیس مجلس نوشته‌اند و با «گسترده» خواندن میزان تغییرات ارقام، این اقدام آقای قالیباف را «رکوردی جدید در عدم تمکین به قانون آیین‌نامه و ایجاد رانت برای چند نفر» عنوان کردند.

مشخص نیست چرا خبرگزاری ایرنا به حذف این مطلب دست زده و در عین حال به شکل غیرمستقیم بر درستی آن تاکید کرده است.

سازمان اطلاعات سوئد: ایران به دنبال فناوری هسته‌ای سوئدی است

 

سازمان اطلاعات سوئد: ایران به دنبال فناوری هسته‌ای سوئدی است


تصویری از یکی از آزمایش‌های موشکی سپاه پاسداران که در ژانویه سال ۲۰۲۱ از سوی خبرگزاری سپاه منتشر شده بود

سازمان اطلاعات سوئد در گزارش اطلاعاتی سالانه خود مربوط به سال ۲۰۲۰ افشا کرد که جمهوری اسلامی از راه «جاسوسی صنعتی» به دنبال «فناوری سوئدی» برای استفاده در برنامه «تسلیحاتی» اتمی خود است.

روزنامه اسرائیلی جروزالم پست روز پنج‌شنبه، نهم اردیبهشت، در گزارشی خبر داد که به این سند دست یافته است.

آن‌ طور که این روزنامه گزارش کرده، ایران و روسیه و چین، بر اساس گزارش نهادهای اطلاعاتی سوئد، «بزرگ‌ترین تهدید» برای این کشور به شمار می‌روند.

جمهوری اسلامی در این گزارش به «جاسوسی امنیتی» از صنایع و محصولات سوئدی متهم شده است که می‌توانند در تولید تسلیحات هسته‌ای مورد استفاده قرار بگیرند.

آن‌ طور که جروزالم پست نوشته، «ایران در حال سرمایه‌گذاری سنگین در این زمینه است و از برخی منابع خود در داخل سوئد بدین منظور استفاده می‌کند.»

در این گزارش همچنین آمده که جمهوری اسلامی به دنبال «تقویت وضعیت اقتصادی، سیاسی و حفظ برتری نظامی خود است.»

در این گزارش ۸۸ صفحه‌ای همچنین آمده كه تهران پناهندگان و مخالفان جمهوری اسلامی در این کشور را نیز تحت نظر دارد.

جمعیت قابل توجهی از مهاجران و پناهندگان جمهوری اسلامی در سوئد زندگی می‌کنند و در حال حاضر، حمید نوری، دادیار سابق در قوه قضائیه جمهوری اسلامی نیز در این کشور در بازداشت به سر می‌برد. او به دست داشتن در اعدام‌های دسته‌جمعی سال ۱۳۶۷ متهم است.

جمع‌آوری اطلاعات از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی سوئد و تلاش برای جذب نیرو از میان جامعه تحقیقاتی سوئد، از دیگر اتهامات جمهوری اسلامی از سوی آژانس اطلاعات این کشور است.

این اطلاعات پس از آن افشا می‌شود که بر اساس اسنادی امنیتی که هفته گذشته در آلمان منتشر شد، «ایران تلاش خود برای دستیابی به سلاح‌های کشتار جمعی در طول سال ۲۰۲۰ را متوقف نکرده است.»

این روزنامه اسرائیلی نوشته، اسنادی که سوئد و آلمان به تازگی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران منتشر کرده‌اند، ممکن است «مشکلاتی» را در احیای دوباره برجام و پیوستن دوباره آمریکا به این توافق ایجاد کند.

جزوزالم پست در عین حال نوشته ایران در حالی به «جاسوسی» از سوئد مشغول است که دولت سوئد پیش از این تلاش کرده بود مانع تحریم ایران از سوی اتحادیه اروپا شود تا مشکلی برای قرارداد شرکت مخابراتی اریکسون با ایران ایجاد نشود.

اسرائیل یکی از مخالفان سرسخت بازگشت آمریکا به توافق برجام است و پیش از به قدرت رسیدن جو بایدن در آمریکا نیز نگرانی‌های خود در این زمینه را اعلام کرده بود.

روز گذشته نیز یک منبع مطلع به رویترز گفته بود آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در واشینگتن با یوسی کوهن، رئیس سازمان جاسوسی اسرائیل، و گیلعاد اردان، سفیر این کشور در ایالات متحده دیدار کرده و کوهن در این دیدار «از فعالیت‌های هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرده است».

الی کوهن، وزیر اطلاعات اسرائیل معتقد است در صورتی که آمریکا و دیگر کشورهای با ایران به یک توافق بد هسته‌ای دست یابند، منطقه به سمت جنگ و درگیری نظامی کشانده خواهد شد.

روسیه در واکنش به فایل سخنان ظریف: ملاک ما مواضع رسمی ایران است

 

روسیه در واکنش به فایل سخنان ظریف: ملاک ما مواضع رسمی ایران است

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به فایل صوتی مصاحبه محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران که به رسانه‌ها درز کرده است، گفت که ملاک مسکو مواضع رسمی جمهوری اسلامی است.

ماریا زاخارووا روز پنج‌شنبه در نشست مطبوعاتی خود اظهار داشت که تهران بارها به صورت رسمی از عملکرد روسیه در برنامه هسته‌ای ایران قدردانی کرده و خواهان ادامه همکاری‌ها با مسکو شده است.

خانم زاخارووا می‌گوید تفسیر فایل صوتی درز کرده به رسانه‌ها در میانه مذاکرات هسته‌ای «تنها به کارها آسیب می‌زند».

وی همچنین گفت مسکو خوب می‌داند چه کسانی دوست دارند با توسل به فایل صوتی به منافع روسیه و روابط قدیمی این کشور با ایران صدمه بزنند.

وی تاکید کرد که روسیه منافع یا شرکای خود را معامله نمی‌کند و بر اساس اعمال آنها قضاوت می‌کند، نه اظهارات «نسنجیده و غیرقابل قبول».

در فایل صوتی مصاحبه، آقای ظریف انتقادات بی‌سابقه‌ای را از تسلط نظامیان بر سیاست خارجی ایران مطرح کرده و می‌گوید که برخی از این سیاست‌ها از جمله سیاست‌های مربوط به سوریه ناشی از «اراده روسیه» بوده است.

آقای ظریف همچنین قاسم سلیمانی فرمانده پیشین سپاه قدس را متهم کرد که در مسیر تلاش‌های دولت روسیه برای «نابود کردن» دستاوردهای برجام دولت روحانی با مسکو همراه بوده است.

خطیب‌زاده: ایران از تغییر لحن عربستان استقبال می‌کند

 

خطیب‌زاده: ایران از تغییر لحن عربستان استقبال می‌کند


سعید خطیب‌زاده گفته است، ایران عربستان می‌توانند، با پشت سر گذاشتن اختلافات، وارد فصل تازه‌ای از تعامل شوند.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پنجشنبه در پاسخ به پرسشی در خصوص اظهارات اخیر محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان گفته است که تهران از «تغییر لحن» ریاض استقبال می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته است، «جمهوری اسلامی ایران با ارائه پیشنهادها و طرح‌هایی برای گفتگو و همکاری در منطقه خلیج فارس از جمله پویش صلح هرمز (ابتکار امید) پیشگام مسیر مودت و همکاری منطقه‌ای بوده و و از تغییر لحن عربستان سعودی استقبال می‌کند.»

ولیعهد عربستان در پاسخ به پرسشی در خصوص احتمال برقراری روابط بین ریاض و تهران، گفته بود که ایران یک کشور همسایه است، «همه ما امیدواریم که رابطه خوب و متمایزی با ایران برقرار کنیم.»

محمد بن سلمان این اظهارات را پس از آن مطرح کرد که منابع مطلع گفته بودند مقامات ارشد جمهوری اسلامی و عربستان سعودی، شش سال پس از قطع روابط دیپلماتیک بین دو کشور، اوایل ماه آوریل در بغداد مذاکرات «مستقیم» انجام دادند.

سعید خطیب‌زاده همچنین گفته است: «با دیدگاه های سازنده و روش گفت‌وگو محور، این دو کشور» «می‌توانند با پشت سر گذاشتن اختلافات، وارد فصل تازه‌ای از تعامل و همکاری برای نیل به صلح و ثبات و توسعه منطقه‌ای شوند.»

به دنبال اعدام شیخ نمر النمر از روحانیان شیعه توسط حکومت عربستان در سال ۲۰۱۶، سفارت عربستان در تهران توسط «معترضان» به آتش کشیده شد.

ساعاتی پیش از آن، نیز «نیروهای بسیجی یا جوانان اصولگرا » به ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در مشهد، حمله کرده بودند و ضمن پایین کشیدن پرچم عربستان سعودی، خسارات و آسیب‌هایی به اموال آن وارد آوردند.

به دنبال این حملات روابط سیاسی و دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی به طور کامل قطع شد.

محمد سلمان در سالٰ‌های گذشته جمهوری اسلامی را به دامن زدن به ناامنی در منطقه متهم کرده بود.

خبرگزاری فرانسه می‌گوید، مذاکرات بین ایران و عربستان در بغداد با حمایت مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق به طور مخفی برگزار شد، اما روزنامه فایننشال تایمز ۲۹ فروردین به نقل از «سه مقام آگاه » برگزاری این مذاکرات را علنی کرد.

یک مقام عراقی نیز در گفت وگو با خبرگزاری فرانسه برگزاری این مذاکرات را تایید کرد. یک دیپلمات غربی نیز گفته است که از تلاش‌ها برای ایجاد روابط بهتر و کاهش تنش در منطقه مطلع شده است.

خبرگزاری دولتی عربستان برگزاری این مذاکرات در بغداد را تکذیب کرد. اما ایران بدون تایید این مذکرات گفته است، همیشه از گفت وگو با عربستان استقبال می‌کند.

عربستان و ایران در یک دهه گذشته در دو سوی درگیری‌ها در منطقه خاورمیانه بوده‌اند. در سوریه، ایران از حکومت بشار اسد حمایت کرده است و عربستان سعودی از مخالفان آن حمایت می‌کرد.

در جنگ یمن نیز ایران از شبه نظامیان حوثی‌ حمایت می‌کند و عربستان به حمایت از دولت قانونی یمن از مارس ۲۰۱۵ با همکاری یک ائتلاف نظامی به رهبر عربستان وارد جنگ با حوثی‌ها شده است.

اعلام رای فدراسیون جهانی جودو ؛ محرومیت جودو ایران تا سال ۱۴۰۲

 

اعلام رای فدراسیون جهانی جودو ؛ محرومیت جودو ایران تا سال ۱۴۰۲


فدراسیون جهانی جودو در سال ۲۰۱۹ ایران را به دلیل «دخالت سیاست در ورزش، نقض مکرر مقررات بین‌المللی و اعمال تصمیمات نژادپرستانه» در عدم انجام مبارزه با ورزشکاران اسرائیلی، از هرگونه فعالیت بین‌المللی محروم کرد.

با اعلام کمیته انضباطی فدراسیون جهانی جودو، فدراسیون جودوی جمهوری اسلامی ایران تا شهریور ۱۴۰۲ از هرگونه فعالیت بین‌المللی محروم است.

کمیته انضباطی فدراسیون جهانی جودو، برای جمهوری اسلامی ایران محرومیت ۴ ساله را در نظر گرفته است. با احتساب ۲۰ ماهی که ایران محروم بود، ۲۸ ماه دیگر از این محرومیت باقی مانده است.

پیشتر رئیس فدراسیون جودوی ایران مدعی شده بود بهترین اتفاق سال ۹۹ موفقیت ایران در دیوان داوری ورزش بوده است.

آرش میراسماعیلی گفته بود: «زحمات زیادی کشیده شد و توانستیم برای اولین بار در یک پرونده در دیپلماسی ورزش، این را رقم بزنیم و تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.»

فدراسیون جهانی جودو، عنوان اصلی پایگاه خبری خود را به حکم محرومیت ایران اختصاص داده و با اشاره به تلاش برای باخت عمدی و رویارو نشدن با رقیب اسرائیلی، بر مشارکت نهادینه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش جمهوری اسلامی ایران، در عدم انجام مبارزه تاکید کرده است.

«نقض مکرر و شدید» اساسنامه فدراسیون جهانی و اصول بنیادین منشور المپیک از سوی جمهوری اسلامی ایران، باعث شده تا برای یک دوره چهار ساله که معادل فاصله بین دو دوره المپیک است، با محرومیت مواجه شود.

فدراسیون جهانی جودو در سال ۲۰۱۹ ایران را به دلیل «دخالت سیاست در ورزش، نقض مکرر مقررات بین‌المللی و اعمال تصمیمات نژادپرستانه» در عدم انجام مبارزه با ورزشکاران اسرائیلی، از هرگونه فعالیت بین‌المللی محروم کرد.

سعید ملایی از ستارگان ورزش ایران نیز پس از مسابقات جهانی با عدم بازگشت به ایران، از دولت آلمان درخواست پناهندگی کرد که با این درخواست موافقت شد.

او اینک طی قراردادی که با دولت مغولستان منعقد کرده، با لباس و پرچم این کشور در رقابت‌ها حاضر می‌شود.

ایران به دیوان حکمیت ورزش در سوئیس شکایت کرد. دادگاه تایید کرد که ایران با ارتکاب «تخلفات شدید»، مقررات بین‌المللی را نقض کرده و IJF باید محرومیت‌هایی «مطابق با مقررات» را در قبال نقض قوانینش اعمال کند.

چون تعلیق نامحدود جزو قوانین فدراسیون جهانی نیست، این ارگان باید محرومیتی زمانمند را برای ایران اعمال می‌کرد.

اما جمهوری اسلامی ایران، این مسئله را به معنای رفع تعلیق قلمداد کرد. در بیانیه تبریک فدراسیون جودوی ایران آمده بود: «مراتب قدردانی خود را از عملکرد شایسته تیم حقوقی، حمایت‌های وزیر ورزش، مساعدت‌های رئیس کمیته المپیک و همراهی معاون وزارت در مسیر تحقق این‌ پیروزی بزرگ حقوقی ورزشی اعلام می‌داریم».

امیر ساعد وکیل این فدراسیون هم ضمن انتشار مطلبی با عنوان «تبریک برای پیروزی بزرگ حقوقی»، به فارس نیوز گفت: «با قطعیت می‌گویم فدراسیون جهانی و ایران قرار نیست مقابل هم باشند. با رایی که صادر شده قرار نیست فدراسیون جهانی این اختلافات را ادامه دهد».

طی مدت زمان حکم دیوان حکمیت تا حکم کمیته انضباطی فدراسیون جهانی، ایران فرصت حضور در قهرمانی آسیا را پیدا کرد.

نمایندگان ایران موفقیتی در این مسابقات کسب نکردند و مسابقات را بدون مدال به پایان رساندند. ضمن اینکه امین کامیابی در برابر سعید ملایی شکست خورد. ملایی با ایستادن روی سکوی سوم، تک مدال تیم ملی مغولستان را به خود اختصاص داد.

حالا در حکم صادره فدراسیون جهانی جودو تاکید شده است که IJF به دفاع از ارزش‌های بنیادین انسانی و حقوق همه اعضای خود ادامه می‌دهد و تعهدش را بر مقابله با هرگونه تبعیض در جودو اعلام می‌دارد.

در حالی که تا پیش از اعلام حکم، مسئولین پرتعدادی در ورزش ایران ضمن اصرار بر «موفقیت حقوقی»، بر نقش‌ آفرینی خود در تحقق این موضوع تاکید می‌کردند.

تقی‌زاده معاون وزارت ورزش به خبرگزاری ایرنا گفته بود: «به عنوان معاون حقوقی و پارلمانی، سهمی را ایفا کردم تا فدراسیون جودو با سرافرازی از این امتحان بسیار سخت بیرون بیایید. این دیپلماسی ورزشی را در روابط بین‌الملل تبریک می‌گویم»

علینژاد معاون وزیر ورزش هم گفته بود: «از ابتدا درگیر این پرونده بودم. زمانی که در کمیته المپیک بودم اصرار داشتم که به دادگاه حکمیت شکایت کنیم. خوشبختانه اقدامات خوبی صورت گرفت و در نهایت به رفع تعلیق جودو ختم شد».

حالا در نخستین واکنش به حکم محرومیت، میراسماعیلی به خبرگزاری ایسنا گفته: «رای صادره ضالمانه است و ناعادلانه. پیش شرط فدراسیون جهانی، خط قرمز نظام جمهوری اسلامی بود. طبیعتاً دفاع از ارزش‌ها برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است».

دیدار مقام‌های اسرائیلی با بلینکن؛ «ابراز نگرانی رئیس موساد» درباره برنامه اتمی ایران

 

دیدار مقام‌های اسرائیلی با بلینکن؛ «ابراز نگرانی رئیس موساد» درباره برنامه اتمی ایران


آنتونی بلینکن

یک منبع مطلع به رویترز گفته است، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ۹ اردیبهشت در واشینگتن با یوسی کوهن، رئیس سازمان جاسوسی اسرائیل، و گیلعاد اردان، سفیر این کشور در ایالات متحده دیدار کرده است.

طبق این گزارش، یوسی کوهن در این دیدار «نسبت به فعالیت‌های هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرده است».

یک هیئت بلند پایه اسرائیلی به واشینگتن سفر کرده است تا بر «مخالفت خود با بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام تاکید کند.»

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز سه‌شنبه با اعضای این هیئت از جمله مئیر بن‌شبات، مشاور امنیت ملی دولت اسرائیل، در واشینگتن دیدار و درباره یران گفت‌وگو کرد.


یک منبع مطلع که خواست نامش فاش نشود به رویترز گفته است، مئیر بن‌شبات در این دیدار بر «آزادی عمل» اسرائیل علیه ایران در صورت لزوم تاکید کرد.

این در حالی است که الی کوهن، وزیر اطلاعات اسرائیل در مصاحبه رویترز در همین روز تاکید کرد، در صورتی که آمریکا و دیگر کشورهای با ایران به یک توافق بد هسته‌ای دست یابند، منطقه به سمت جنگ و درگیری نظامی کشانده خواهد شد.

الی کوهن با تکرار موضع اسرائیل در خصوص ملزم ندانستن خود به دیپلماسی، گفت: یک توافق بد منطقه را به سمت جنگ سوق می‌دهد.

رویترز می‌گوید، مذاکرات روز پنجشنبه وزیر خارجه آمریکا با رئیس موساد و سفیر اسرائیل در واشینگتن، در واقع بخشی از آخرین تلاش‌های دولت اسرائیل برای انتقال نارضایتی خود در قبال برنامه هسته‌ای ایران به مقام‌های آمریکایی است .

این منبع مطلع همچنین به رویترز گفته است، در نشست روز پنجشنبه مقام‌های اسرائیلی نگرانی عمیق خود را از مساله هسته‌ای ایران و دیگر فعالیت‌های جمهوری اسلامی بیان کردند.

گیلعاد اردان در همین روز گفت که اسرائیل «با تاسف» به این «اطمینان» رسیده که بازگشت آمریکا به برجام و رفع بخش عمده‎‌ای از تحریم‌ها علیه ایران، که یک «کشور افراطی» است امری «حتمی است».

همچنین منابع ارشد اسرائیلی پس دیدار هیئت این کشور با جیک سالیوان به رسانه‌های کشورشان گفتند که ماحصل این نشست «این تفاهم بود که با یکدیگر بر سر ایران تفاهم نداریم».

گیلعاد اردان، سفیر اسرائیل در واشینگتن در گفت‌وگو با رسانه وای‌نت در تل‌آویو گفت، ارزیابی اسرائیل این است که «توافق میان آمریکا و ایران در چند هفته آینده امضا خواهد شد».

آقای اردان اضافه کرد که مقامات آمریکا به آگاهی اسرائیل رسانده‌اند که در روند مذاکرات غیرمستقیم با ایران، به مشکل برخورده‌اند، اما اسرائیل «با تاسف» به این ارزیابی رسیده که دو طرف آمریکایی و ایرانی در چند هفته آینده به توافق خواهند رسید.

همزمان با اقدامات مقام های اسرائیلی، دور سوم مذاکرات کمیسیون مشترک برجام برای احیای این توافق با حضور نمایندگان اعضای برجام شامل ایران، بریتانیا، فرانسه، آلمان، چین و روسیه در وین پایتخت اتریش در حال برگزاری است. آمریکا در این مذاکرات به طور غیر مستقیم حضور دارد.

نحوه بازگشت ایران و آمریکا به تعهدات خود در چارچوب برجام محور اصلی این مذاکرات است. دولت جو بایدن ابراز تمایل کرده است که به برجام بازگردد، اما واشینگتن پیشتر چنین اقدامی را به اجرای کامل برجام توسط ایران مشروط کرده بود. در مقابل، مقام‌های ایران بازگشت به برجام را به لغو یکجا تحریم‌های آمریکا مشروط کردند.

پنجشنبه، اردیبهشت ۰۹، ۱۴۰۰

جنجال انتشار اظهارات ضخیم ماله کش ؛ ۱۵ نفر ممنوع‌الخروج شدند

 

جنجال انتشار اظهارات ضخیم ماله کش ؛ ۱۵ نفر ممنوع‌الخروج شدند


انتشار فایل صوتی گفت‌وگوی محمدجواد ظریف با سعید لیلاز فضای سیاسی ایران را به شدت متاثر از خود کرده است

خبرگزاری ایسنا از ممنوع‌الخروجی بیش از ۱۵ نفر در ارتباط با انتشار فایل مصاحبه محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه خبر داده است.

این خبرگزاری به نقل از یک منبع مطلع در قوه قضاییه، از ۱۵ نفری که ممنوع‌الخروج شده‌اند با عنوان عوامل مرتبط با مصاحبه اخیر محمد جواد ظریف یاد کرده و نوشته است که آنها در پرونده انتشار صوت اظهارات ظریف از سوی دستگاه قضایی ممنوع‌الخروج شدند.

شنیده‌های رادیو فردا از منابع موثق حاکی است که سعید لیلاز روزنامه‌نگار نزدیک به دولت، حسام‌الدین آشنا رئیس مستعفی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و دیاکو حسینی تحلیلگر ارشد این مرکز جزو افراد ممنوع‌الخروج هستند.

انتشار فایل صوتی گفت‌وگوی محمدجواد ظریف با سعید لیلاز بازتاب گسترده‌ای در عرصه سیاست ایران داشت و خبرگزاری ایرنا روز پنج‌شنبه، ۹ اردیبهشت، نوشت که حسام الدین آشنا پس از انتشار این فایل و جنجال‌هایی که بر سر آن در فضای سیاسی ایران ایجاد شد، از سمت ریاست مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری«استعفا» کرده است.

خبرگزاری تسنیم نیز امروز به نقل از حاجی دلیگانی، نماینده شاهین‌شهر در مجلس از شکایت تعدادی از نمایندگان از حسن روحانی و محمد جواد ظریف به قوه قضائیه خبر داده است.

وزارت خارجه ایران این گفت‌وگو را که زیر نظر «مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری» انجام شده «محرمانه» خوانده و سخنگوی دولت نیز مدعی شده که فایل صوتی این گفت‌وگو «سرقت شده» و وزارت اطلاعات پیگیر این رخداد است.

محمدجواد ظریف در این گفت‌وگو انتقادات بی‌سابقه‌ای را از تسلط نظامیان بر سیاست خارجی ایران مطرح می‌کند و می‌گوید که برخی از این سیاست‌ها از جمله سیاست‌های مربوط به سوریه ناشی از «اراده روسیه» بوده است.

او گفته که حکومت ایران «میدان» یعنی عرصه فعالیت سپاه پاسداران را بر «دیپلماسی» ترجیح داده و قاسم سلیمانی، فرمانده «میدان» نظام، را به وارد کردن آسیب به دیپلماسی دولت روحانی متهم کرد.

آقای ظریف همچنین قاسم سلیمانی را متهم کرد که در مسیر تلاش‌های دولت روسیه برای «نابود کردن» دستاوردهای برجام دولت روحانی با مسکو همراه بوده است.

وی با این حال در متنی که روز چهارشنبه، هشتم اردیبهشت، در اینستاگرام منتشر کرد عنوان کرد که گفته‌های او درباره دیپلماسی و میدان یک «بحث نظری در خصوص ارتباط دو بال قدرت خارجی جمهوری اسلامی ایران» بوده، اما به «بهانه‌ای برای دوگانه‌سازی میان نظامیان سرافراز و دیپلمات‌های غیور» تقلیل داده شده است.

حسن روحانی نیز هدف از انتشار این فایل را «ضربه زدن» به مذاکرات اتمی ایران با کشورهای ۴+۱ دانست.

وی گفت که «بنا بوده این فایل صوتی محرمانه باشد و بعدا [تنها] بخشی از آن منتشر شود».

به گفته او، وزارت اطلاعات «باید تمام توان خود را به کار گیرد و بفهمد چگونه سرقت شده است».

کرونا در ایران؛ نقض قرنطینه توسط ۴۸ هزار نفر، ابتلای چند تبعه هندی در بوشهر

 

کرونا در ایران؛ نقض قرنطینه توسط ۴۸ هزار نفر، ابتلای چند تبعه هندی در بوشهر


معاون وزیر بهداشت ایران می‌گوید که در ۱۵ ماه گذشته ۴۸ هزار نفر مبتلا به کرونا در کشور شرایط قرنطینه را نادیده گرفته و آزادانه در سطح جامعه تردد داشته یا سر کار خود حاضر شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علیرضا رئیسی دلیل این نقض گسترده قرنطینه را نبود «امکانات اقتصادی کافی» برای اعمال «قرنطینه کامل» در کشور عنوان کرده و گفته است که گروهی از اقشار جامعه اگر یک روز سر کار خود حاضر نشوند برای تأمین معاش خانواده درگیر مسائلی خواهند بود که در نهایت تصمیم به بی‌تفاوتی درباره پروتکل‌های بهداشتی می‌گیرند تا بتوانند معیشت خود و خانواده را تأمین کنند.

آقای رئیسی پیشتر نیز گفته بود که در نوزوز امسال بیش از ۱۵ هزار نفر با وجود تست کرونای مثبت سفر کرده بودند.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت ایران در روز پنج‌شنبه، ۹ اردیبهشت طی ۲۴ ساعت گذشته، ۳۸۵ نفر در کشور بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده و نزدیک به ۲۰ هزار بیمار جدید شناسایی شده‌اند.

به این ترتیب آمار کل جان‌باختگان در کشور، به ۷۱ هزار و ۳۵۱ نفر و شمار کل مبتلایان به نزدیک دو میلیون و ۴۸۰ هزار نفر رسید.

وزارت بهداشت ایران در حالی روزانه آمار مربوط به ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را اعلام می‌کند که سازمان نظام پزشکی ایران آمار واقعی را سه تا چهار برابر این آمار برآورد کرده است.

گونه جهش‌یافته هند «در ایران»

در روزهای گذشته همزمان با تشدید بحران کرونا در هند، نگرانی‌ها از ورود گونه جدید این ویروس به ایران و وخیم‌تر شدن وضعیت کنونی کرونا در کشور افزایش یافته است.

سازمان هواپیمایی کشور‌ چهارم اردیبهشت از لغو تمامی پروازها به هند و پاکستان و از این کشورها به ایران تا اطلاع ثانوی خبر داد.

اما معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس روز پنج‌شنبه، نهم اردیبهشت، گفته است که گزارش‌هایی به دست نمایندگان مجلس رسیده مبنی بر این که لغو کامل پروازها در ارتباط با این دو کشور به طور کامل اتفاق نیفتاده است.

آقای سعیدی در ادامه همچنین از ابتلای چند تبعه هندی به کرونا در استان بوشهر خبر و درباره ترددها از مرزهای زمینی استان سیستان و بلوچستان هشدار داده است.

در همین حال با توجه به فعالیت ملوان‌های هندی و پاکستانی در محدوده آب‌های قشم، مهدی مرادپور، فرمانده پایگاه دریابانی این شهرستان از تشکیل یک قرارگاه با هدف پیشگیری و مقابله با کرونای هندی در این جزیره خبر داده است.

تاکنون وزارت بهداشت ایران گزارشی از ابتلا به ویروس کرونای جدید موسوم به «هندی» منتشر نکرده است، اما کیانوش جهانپور، رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت ایران، پنجم اردیبهشت ماه گفته بود که «باید منتظر ورود آن باشیم».

ویروس کرونای هندی که خاستگاه آن کشور هند است، بنا بر گفته متخصصان هندی از میزان سرایت‌پذیری و کشندگی بیشتری در مقایسه با گونه‌های قبلی برخوردار است.

رد صلاحیت گسترده داوطلبان نامزدی در شوراها در ایران

 

رد صلاحیت گسترده داوطلبان نامزدی در شوراها در ایران


اصلاح‌طلبان در انتخابات گذشته شوراهای اسلامی شهر و روستا توانستند در قالب «لیست امید» تمام کرسی‌های شورای مهم پایتخت را از آن خود کنند

عضو هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان اصفهان از رد صلاحیت ۱۱ عضو فعلی شورای شهر اصفهان خبر داده است.

به گفته رحمت‌الله فیروزی، صلاحیت ۱۱ نفر از اعضای فعلی شورای شهر اصفهان در هیئت‌های نظارت شهرستان رد شده است، اما پرونده این افراد در هیئت عالی نظارت بر انتخابات استان بررسی مجدد خواهد شد.

همزمان گزارش رسانه‌های داخلی ایران از رد صلاحیت ده عضو فعلی شورای شهر تهران حکایت دارد. بر اساس همین گزارش ها تنها صلاحیت دو عضو فعلی این شورا از سوی هیئت‌های اجرایی تایید شده است.

محمدجواد حق‌شناس، افشین حبیب‌زاده، محمد سالاری، زهرا صدراعظم نوری، زهرا نژادبهرام، الهام فخاری، بشیر نظری، آرش حسینی میلانی، علی اعطا و سید محمود میرلوحی اعضای فعلی شورای شهر تهران هستند که رد صلاحیت شده‌اند.

از این میان تنها صلاحیت مجید فراهانی و محمد علیخانی دو عضو دیگر شورا تایید شده است.

محسن هاشمی رفسنجانی، مرتضی الویری، احمد مسجد جامعی، شهربانو امانی، بهاره آروین، ابراهیم امینی، حسن رسولی، ناهید خداکرمی و حسن خلیل آبادی برای انتخابات ششم شورای شهر تهران ثبت نام نکرده‌اند.

محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران درباره دلایل رد صلاحیت اعضای شورا به خبرگزاری ایلنا گفته است: «عدم التزام به اسلام، قانون اساسی، ولایت فقیه و همچنین سوء شهرت از جمله دلایل رد صلاحیت ها بوده و کسی که یک میلیون و ۵۰۰ هزار رای آورده است را به دلیل سوء شهرت رد کرده اند، در حقیقت باید گفت این ادعاها نچسب است.»

همشهری آنلاین هم از رد صلاحیت گسترده داوطلبان اصلاح طلب برای شورای شهر خبر داده و نوشته است که گستردگی موج رد صلاحیت‌ها چنان است که تعداد احراز صلاحیت‌شده‌ها به انگشتان دو دست هم نمی‌رسد.

خبر رد صلاحیت گسترده چنان برنامه اصلاح‌طلبان برای تهیه فهرست در انتخابات ششمین دوره شورای شهر را تحت‌ تأثیر قرار داده است که تنها روزنه امیدشان فرصت چهار روزه اعتراض به نتایج اعلام‌شده و ایجاد تغییر اساسی در شمار داوطلبان‌شان است.

بر اساس همین گزارش چهره‌های شناخته‌شده اصلاح‌طلب نیز از رد صلاحیت‌ها در امان نمانده‌اند و تعدادی از نمایندگان ادوار گذشته مجلس همراه شمار زیادی از جوانان اصلاح‌طلب ابتدا از سوی هیئت‌‌های اجرایی و حالا از سوی هیئت‌‌های نظارت استان‌ها رد صلاحیت شده‌اند.

رد صلاحیت‌شدگان از هشتم تا ۱۲ اردیبهشت فرصت دارند تا به رد صلاحیت خود اعتراض کنند.

بر اساس گزارش همشهری آنلاین، سازوکار تجدیدنظر در رد صلاحیت‌ها داوطلبان را گرفتار فرایندی فرسایشی خواهد کرد که عملا تا مدت زمان کوتاهی به برگزاری انتخابات به طول می‌انجامد و حتی درصورت تأیید صلاحیت هم فرصت مناسب برای فعالیت‌های انتخاباتی را از نامزدها سلب می‌کند.

محمدجواد حق‌شناس، عضو شورای شهر تهران که نامش در فهرست رد صلاحیت شدگان است گفته است: این اقدامات نشان از رویکرد حذفی دارد؛ وقتی ۱۰ نفر از ۱۲ ثبت‌نام‌کننده رد صلاحیت می‌شوند در کنار جوانانی که عمدتا از جناح اصلاحات بوده‌اند، این پیام را می‌دهد که رد صلاحیت‌کنندگان اساسا با مقوله انتخابات آزاد و رویکرد افزایش مشارکت، آشنایی و قرابتی ندارند.

انتخابات ششمین دوره شوراهای شهر و روستا در ایران روز ۲۸ خردادماه همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد.

«در پی شکایت» از سلول انفرادی، عالیه مطلب‌زاده از تماس تلفنی محروم شد

 

«در پی شکایت» از سلول انفرادی، عالیه مطلب‌زاده از تماس تلفنی محروم شد

عالیه مطلب‌زاده، عکاس و فعال حقوق زنان

عالیه مطلب‌زاده، عکاس و فعال حقوق زنان که به همراه ۱۶ زندانی سیاسی و عقیدتی دیگر به حبس در سلول انفرادی اعتراض کرده بود، از حق تماس تلفنی با خانواده‌اش محروم شده است.

۱۷ زندانی سیاسی و عقیدتی زندان‌های اوین و رجایی‌شهر روز اول اردیبهشت ماه با ثبت دادخواستی رسمی در دفاتر بندهای این زندان‌ها نسبت به حبس در «سلول انفرادی» شکایت کردند.

این زندانیان که در میان آن‌ها نام‌ عالیه مطلب‌زاده، کیوان صمیمی، فرهاد میثمی، آرش صادقی، سعید اقبالی و رضا محمدحسینی به چشم می‌خورد با ذکر ایام حبس خود، خواهان مجازات عاملان و آمران و صادرکنندگان بازداشت و نگهداری‌شان در سلول‌ انفرادی شده‌اند.

عالیه مطلب‌زاده که از بیستم مهرماه ۹۹ در میانه بحران شیوع ویروس کرونا در زندان‌های ایران، برای تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شد، بر اساس گزارش خبرگزاری هرانا، پس از انتشار خبر ثبت شکایتش از حق تماس تلفنی محروم شده است.

خانم مطلب‌زاده، نایب ‌رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات ایران و از اعضای کمپین یک میلیون امضا است که در سال ۹۶ توسط دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.

فرزانه انصاری‌فر، خواهر قربانی سرکوب آبان‌ماه، به دادگاه انقلاب احضار شد

 

فرزانه انصاری‌فر، خواهر قربانی سرکوب آبان‌ماه، به دادگاه انقلاب احضار شد

فرزانه انصاری‌فر

فرزانه انصاری‌فر، خواهر فرزاد انصاری‌فر، سرامیک‌کار ۲۷ ساله اهل بهبهان که در جریان اعتراضات آبان ۹۸ بر اثر اصابت گلوله به سرش کشته شد، به شعبه ۳ دادسرای انقلاب بهبهان احضار شده است.

یک منبع آگاه روز پنج‌شنبه به رادیوفردا گفت که خانم انصاری‌فر به اتهام توهین به رهبری، مشارکت در اخلال در نظم و آسایش عمومی و برهم زدن امنیت کشور و همچنین اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی و خارجی به شعبه سوم دادسرای عمومی و انقلاب شهر بهبهان احضار شده است.

فرزانه انصاری‌فر در تیرماه ۱۳۹۹ در جریان اعتراض‌های مردم بهبهان به نابسامانی‌های اقتصادی و سرکوب سیاسی بازداشت و با قرار وثیقه آزاد شده بود.

فرزاد انصاری‌فر در بحبوحه اعتراضات روز ۲۵ آبان ۹۸ در بهبهان بر اثر اصابت گلوله به سرش کشته شد. پرونده شکایت خانواده او برای معرفی آمران و عاملان قتل فرزندشان، همچون دیگر خانواده‌های جان‌باختگان آبان تاکنون بی‌نتیجه مانده است.

امین انصاری‌فر، پدر فرزاد که خود از جانبازان جنگ ایران و عراق و از باز‌ماندگان عملیات کربلای ۴ است، در گفت‌وگو با رادیوفردا گفته بود که فرزاد حدود ساعت یک بعدازظهر، پس از تعطیلی کارش، در نزدیکی خانه از پشت سر تیر خورد.