مصطفی تاجزاده سخیف و مزدور رژیم ، معاون سابق وزیر کشور، رسما نامزد انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ شد
یک معاون سابق وزیر کشور ایران و از چهرههای شاخص اصلاحطلبان روز یکشنبه پنجم اردیبهشت به طور رسمی نامزد انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ شد.
مصطفی تاجزاده در بیانیهای که به همین منظور در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد، گفته که «برای تغییر و برای اصلاحات ساختاری، رویکردی و رفتاری» نامزد انتخابات شده است و اهداف خود را «استقرار دمکراسی در ایران، صلح در منطقه و تعامل با جهان» اعلام کرد.
او دفاع از «حقوق محرومان، بهویژه کارگران و معلمان و همهی حقوقبگیران ثابت»، «رفع تمام اشکال تبعیض از زنان»، «تنشزدایی و عادیسازی روابط با آمریکا و گسترش مناسبات با همهی کشورها از چین و روسیه تا اروپا و هند»، «لغو همه تحریمها»، «توانمندی نهادهای مدنی» و گردش آزاد اطلاعات و آزادی فضای مجازی» را از دیگر دلایل نامزدی خود در انتخابات امسال بر شمرده است.
آقای تاجزاده شاخصترین چهره جناح اصلاحطلب در نظام جمهوری اسلامی است که تاکنون برای انتخابات ریاستجمهوری اعلام آمادگی کرده است. این جناح در ماههای گذشته «جبهه اصلاحات ایران» را تشکیل داد تا به عنوان نهادی برای حصول اجماع میان اصلاحطلبان با هدف «حضور حداکثری در انتخابات خردادماه ۱۴۰۰» فعالیت کند.
هنوز مشخص نیست که آیا مصطفی تاجزاده خواهد توانست اجماع این جبهه را در مورد معرفی خود به عنوان نامزد اصلی اصلاحطلبان جلب کند.
از سوی دیگر، معلوم نیست او که در سال ۸۸ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی بازداشت و سالها زندانی بود و از سوی جریان اصولگرا فردی تندرو در جناح اصلاحطلب شناخته میشود بتواند از سد تایید شورای نگهبان بگذرد که دبیر آن احمد جنتی است، روحانی کهنسالی که شکایت آقای تاجزاده از وی به اتهام «ابطال آرای برخی صندوقهای رای» تهران در انتخابات مجلس ششم هنوز به جایی نرسیده است.
این معاون سابق وزیر کشور در دولت محمد خاتمی در بخش دیگری از بیانیه خود گفته که «میآیم تا با تشکیل دولتی کارآمد، جوان و فراگیر توسعه کشور سرعت گیرد، معیشت مردم بهبود یابد و حقوق و کرامت همه ایرانیان با هر گرایشی و از هر قشر و قوم و دین و مذهبی تامین شود و امید و لبخند و نشاط، حرف اول را بزند».
آقای تاجزاده گفته که در این انتخابات «صدای بیصدایان خواهم بود».
در حالی که کمتر از دو ماه به برگزاری انتخابات باقی مانده است ولی فضای سیاسی ایران یکی از سردترین دوران انتخاباتی خود را ظرف چهار دهه گذشته سپری میکند. مشخص نبودن نامزدهای اصلی، شیوع گسترده کرونا، سرکوبهای خونین دی ۹۶ و آبان ۹۸ و رقابتی و سالم نبودن انتخابات از جمله مواردی است که روی انتخابات ۲۸ خرداد امسال سایه انداخته است.
پیشتر اعلام شد که حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی، قرار است به نمایندگی از اصلاحطلبان نامزد انتخابات ریاستجمهوری شود ولی برادر او، یاسر خمینی، روز ۲۳ فروردین اعلام کرد علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، با این امر مخالفت کرده و حسن خمینی نیز از تصمیم خود عقبنشینی کرده است.
برخی از چهرههای شاخص در جناح اصلاحطلب، از جمله فائزه هاشمی، شرکت در انتخابات را تحریم کردهاند.
در حال حاضر، طیفهای اصولگرا نامزدهای متعددی بویژه از میان نظامیان معرفی کردهاند و افراد مستقلی چون علی مطهری، نماینده سابق مجلس، نیز وارد صحنه انتخابات شدهاند.
حسین دهقان، وزیر دفاع سابق و مشاور نظامی رهبر جمهوری اسلامی و مصطفی
کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری نیز به طور رسمی برای شرکت در این دوره از
انتخابات، اعلام نامزدی کردهاند.
از محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه و
سعید محمد، فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا، به عنوان دیگر نامزدهای احتمالی
نام برده میشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر