تایید تلویحی اِعمال سانسور در فیلم تبلیغاتی همتی
در پی خودداری صداوسیما از پخش فیلم تبلیغاتی یک نامزد، باشگاه خبرنگاران جوان روز چهارشنبه تلویحا تایید کرد که کمیسیون بررسی تبلیغات نامزدها خواستار «اصلاح» و سانسور فیلم تبلیغاتی عبدالناصر همتی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری، بوده است.
این خبرگزاری حکومتی روز چهارشنبه، ۱۲ خردادماه، به نقل از یک منبع آگاه نوشت: «همه برنامه تلویزیونی نامزدها که به صورت ضبطی است در کمیسیون بررسی تبلیغات نامزدها بازبینی میشود. فیلم آقای همتی هم در روز ۱۰ خرداد به کمیسیون تحویل داده شده بود. صبح روز بعد موارد اصلاحی به نماینده آقای همتی اعلام شد.»
به گفته این منبع، «فیلم اصلاحشده آقای همتی ۲۰ دقیقه قبل از پخش به دست کمیسیون رسیده که عملا پخش آن بدون بررسی موارد اعمالی غیرممکن بوده است».
کمیسیون بررسی تبلیغات نامزدها پنج عضو دارد و ریاست آن با وزیر کشور است، ۲ نماینده از وزارت کشور، نماینده دادستان، نماینده سازمان صداوسیما و یک عضو شورای نظارت بر صداوسیما اعضای ۵ نفره این شورا را تشکیل میدهند. نماینده شورای نگهبان هم به عنوان ناظر بدون حق رای در این کمیسیون حضور دارد.
ماجرای پخش نشدن مستند آقای همتی چه بود؟ یک منبع آگاه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان: همه برنامه تلویزیونی نامزدها که به صورت ضبطی است در کمیسیون بررسی تبلیغات نامزدها بازبینی می شود./
عبدالناصر همتی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران، روز سهشنبه، ۱۱ خرداد، تلویزیون حکومتی جمهوری اسلامی را متهم کرده بود که فیلم تبلیغاتیاش را سانسور کرده است.
به گفته آقای همتی، چند زن جوان «بیواسطه حرفهای خود را در این فیلم مستند زده بودند» که صداوسیما خواستار «حذف» این بخشها از فیلم شد، اما او گفته که «مخالف سانسور است» و از این رو فیلم تبلیغاتی وی پخش نشد.
او همچنین در توییتر خود نوشت:«دوستان اصرار دارند که بنده مستند تبلیغاتی خود را در فضای مجازی پخش کنم؛ پخش مستند از طریق صداوسیما حق قانونی بنده و مردم ایران است و در تعامل با صداوسیما بر احقاق آن پافشاری میکنم. بنا نیست، حق را تنها داد بزنیم و بگوییم نشد، تلاش میکنم حق اجرا شود.»
این فیلم تبلیغاتی بعدا در شبکه یوتیوب منتشر شد.
آقای همتی خود از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۷۳ در صدا و سیمای جمهوری اسلامی در پستهای مدیریتی و نظارتی مشغول بهکار بود. او ۹ سال مدیریت کل خبر این رسانه حکومتی و پنج سال معاونت سیاسی سازمان صداوسیما را در کارنامه دارد.
با رد صلاحیت چهرههای شاخص اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری، عبدالناصر همتی، مدیرکل سابق بانک مرکزی، تلاش میکند آرای خاموش طرفداران گروههای اصلاحطلب را از آن خود کند اما تاکنون موفقیتی در اقناع احزاب این جریان سیاسی نداشته است.
این دوره از انتخابات ریاست جمهوری ایران به روال ۴۳ سال گذشته با رد صلاحیت گسترده منتقدان جمهوری اسلامی همراه بود. اما شورای نگهبان این بار نامزدهای اصلی اصلاحطلبان از جمله اسحاق جهانگیری، معاون رئیس جمهوری، و مصطفی تاجزاده معاون سابق وزیر کشور را رد صلاحیت کرد.
در این دوره علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی، که از چهرههای شاخص اصولگرایان است نیز رد صلاحیت شد.
طی دهههای گذشته، هیچ نامزدی غیر از چهرههای سیاسی درونحکومتی وابسته به اصولگرایان یا اصلاحطلبان مجال ورود به انتخابات را نیافته بود. اما این بار رد صلاحیتها در میان چهرههای فعلی و پیشین حکومتی نیز ابعادی بیسابقه یافته است.
سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران روز ۲۸ خرداد برگزار میشود.
کاهش بیاعتمادی به صندوقهای رای و حکومت جمهوری اسلامی، گسترش فقر و نارضایتی گسترده مردم از وضعیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، تداوم برخوردهای امنیتی، سرکوب گسترده و خونین اعتراضات مردمی به ویژه در آبان ۹۸، پنهانکاری درباره سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی به دست سپاه، سوءمدیریت همهگیری کرونا و رد صلاحیت گسترده نامزدها از جمله دلایلی است که برای کاهش اقبال مردم و دفاع از تحریم انتخابات مطرح شده است.
این دوره از انتخابات در شرایطی برگزار میشود که رشته اعتراضات اخیر سراسری در ایران، کلیت نظام جمهوری اسلامی را هدف گرفته و در آنها شعارهایی علیه هر دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا سر داده شده است.
بسیاری از گروهها و چهرههای منتقد و مخالف جمهوری اسلامی که در دورههای قبل طرفدار مشارکت بودند این بار خواستار تحریم گسترده این دوره از انتخابات شدهاند، از جمله نهضت آزادی که میگوید نهاد انتخابات در ایران به «مفهومی انتصابی و نمایشی» تبدیل شده و «امکان مشارکت در چنین انتخاباتی را نخواهد داشت».
همچنین سه تشکل سیاسی خارج از کشور شامل اتحاد جمهوریخواهان ایران، حزب چپ ایران (فدائیان خلق) و همبستگی جمهوریخواهان ایران نیز با انتشار بیانیهای مشترک، انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ را تحریم کردهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر