سه‌شنبه، شهریور ۰۹، ۱۴۰۰

شکست مفتضحانه امریکا و ناتوپس از 20 سال مبارزه با یک مشت پابرهنه بیابانی تروریست طالبان با خروج آخرین سرباز آمریکا ی پوشالی از افغانستان اعلام پیروزی کرد؛ «تشکیل دولت جدید در روز جمعه»

 

شکست مفتضحانه امریکا و ناتوپس از 20 سال مبارزه با یک مشت پابرهنه بیابانی تروریست طالبان با خروج آخرین سرباز آمریکا ی پوشالی از افغانستان اعلام پیروزی کرد؛ «تشکیل دولت جدید در روز جمعه»


شادی نیروهای طالبان در قندهار پس از خروج آخرین سرباز آمریکا از افغانستان

یک روز پس از خروج آخرین نیروهای نظامی ایالات متحده از افغانستان و پایان جنگی ۲۰ ساله که با قدرت گرفتن دوباره طالبان همراه بود، اعضای این گروه سراسر روز سه‌شنبه ۹ شهریور با شلیک‌های هوایی به جشن پرداختند.

ویدیویی که منتشر شده است، نشان می‌دهد نیروهای طالبان در پی برخاستن آخرین هواپیمای نیروی هوایی آمریکا از فرودگاه کابل، وارد این فرودگاه می‌شوند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، در نشستی خبری که متعاقب خروج آمریکایی‌ها در فرودگاه برگزار شد، گفت: «امروز روزی تاریخی و اکنون نیز لحظه‌ای تاریخی است. ما به این لحظات افتخار می‌کنیم که توانستیم کشورمان را از دست یک قدرت بزرگ آزاد کنیم».

خبرگزاری روسی اسپوتنیک نیز به نقل از یک منبع مطلع بدون انتشار نام او گزارش داد که طالبان روز جمعه این هفته اقدام به تشکیل دولت جدید می‌کند، اما هنوز ترکیب آن مشخص نیست.

طالبان از مردم افغانستان خواسته‌اند که پس از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور، به زندگی عادی خود ادامه دهند و تاکید کرده‌اند که هیچ فرد یا گروهی مزاحم آن‌ها نخواهد شد. با این حال گزارش‌های بسیاری حاکی از خشونت طالبان و انتقام‌گیری آن‌هاست.

سابقه سخت‌گیری‌های شدید این گروه در رابطه با زنان نیز که معتقدند شریعت اسلامی را باید حاکم بر قوانین عمومی کرد، بسیاری را نگران ساخته است. این شرایط باعث شده که در حدود سه هفته اخیر هزاران افغان از کشور خود بگریزند.

شورای امنیت سازمان ملل تقریبا همزمان با خروج آخرین نظامیان آمریکا از افغانستان قطعنامه‌ای را تصویب کرد که از طالبان می‌خواهد به کسانی که در پی خروج از افغانستان هستند، اجازه دهد تا در امنیت این کشور را ترک کنند.

این قطعنامه اهمیت اجازه کمک‌رسانی به مردم افغانستان، رعایت حقوق بشر، دستیابی به یک توافق سیاسی با گروه‌های دیگر و مبارزه با تروریسم تاکید می‌کند.

با این حال چین و روسیه به آن رای ممتنع دادند. وزیر خارجه چین به تازگی گفته است که جهان باید «به شکلی مثبت» طالبان را راهنمایی کند.

روز سه‌شنبه همچنین وزارت خارجه هند اعلام کرد که سفیر این کشور در قطر با یکی از رهبران طالبان مذاکره کرده است. این نخستین مذاکره رسمی با طالبان از زمان به قدرت رسیدن دوباره آن‌ها در افغانستان محسوب می‌شود.

بر اساس اطلاعیه وزارت خارجه هند، دیدار دیپاک میتال سفیر هند در قطر، با عباس ستانکزی، رئیس دفتر سیاسی طالبان در دوحه، به درخواست طالبان انجام شده است و طرفین در جریان آن درباره امنیت شهروندان هند که در افغانستان به‌سرمی‌برند گفت‌وگو کردند.

این اطلاعیه می‌گوید که آقای میتال همچنین نگرانی خود را درباره استفاده گروه‌های شبه‌نظامی ضد هند از خاک افغانستان برای حمله به هند به اطلاع ستانکزی رسانده و نماینده طالبان به او اطمینان داده که این مسائل به شیوه‌ای مثبت حل خواهد شد.

هند به دلیل روابط طالبان با پاکستان، همواره نگران به قدرت رسیدن این گروه در افغانستان بوده است.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری رویترز، رادیو آزادی افغانستان و رادیو فردا/س.ن/ک.ر

مدیرعامل بهشت زهرا: بیش از ۴۱ هزار قربانی کرونا در این گورستان دفن شده‌اند

 

مدیرعامل بهشت زهرا: بیش از ۴۱ هزار قربانی کرونا در این گورستان دفن شده‌اند


از میان کل جانباختگان کرونا که در بهشت زهرا پذیرش شده‌اند، ۲۴ هزار و ۸۳۱ نفر مرد و ۱۶ هزار و ۷۵۳ نفر زن بوده‌اند.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا روز سه‌شنبه ۹ شهریور اعلام کرد که تاکنون ۴۱ هزار و ۵۹۱ قربانی ویروس کرونا در این گورستان دفن شده‌اند.

سعید خال در هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد که از ابتدای اسفند سال ۱۳۹۸ سازمان بهشت زهرا درگیر بحران بی سابقه‌ای در طول ۵۰ سال گذشته شد که تاکنون تجربه آن وجود نداشت.

به گفته او، «حتی در طول سال‌های دفاع مقدس، سیل تهران، زلزله بم و رودبار چنین اعداد و ارقامی در متوفیان دیده نشده بود».

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا عنوان کرد که تا شب گذشته (دوشنبه، ۸ شهریور) ۴۱ هزار و ۵۹۱ نفر متوفیان کرونایی در سایت بهشت زهرا پذیرش شده‌اند، به این ترتیب ۴۰ درصد جانباختگان کرونایی کل کشور در سازمان بهشت زهرا و ۶۰ درصد در سایر آرامستان های کشور پذیرش شده‌اند.

براساس این گزارش، از میان کل جانباختگان کرونا که در بهشت زهرا پذیرش شده‌اند، ۲۴ هزار و ۸۳۱ نفر مرد و ۱۶ هزار و ۷۵۳ نفر زن بوده‌اند.

خیز تازه شیوع کرونا در ایران در حالی شدت گرفته که واکسیناسیون در کشور تنها در روزهای اخیر تا حدی شتاب پیدا کرده است، به طوری که تاکنون ۸ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۹۷۰ هر دو دُز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

مجموع دُزهای واکسن تزریق شده در کشور نیز به رقم ۲۷ میلیون و ۵۰۱ هزار و ۵۸۶ مورد رسیده است.

با این حال ناتوانی ستاد فرمان اجرایی امام در تولید انبوه واکسن مؤثر و ممنوعیت واردات واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی از سوی رهبر جمهوری اسلامی، سبب شد که آمار مرگ‌ومیر ناشی از کرونا طی یک ماه اخیر به‌شدت افزایش پیدا کند.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا، ظرفیت این سازمان برای تدفین اموات به صورت روزانه در شرایط عادی را بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ نفر عنوان کرده که به گفته او، در زمان بحران تا حدود ۲۴۰ نفر این ظرفیت قابل افزایش بود؛ اما در بحران کرونا تا ۲.۵ برابر این ظرفیت با فشار مضاعف و چند شیفته کار کردن پرسنل افزایش پیدا کرد.

او ۱۶ تیرماه گفته بود که کارکنان بهشت‌زهرا به صورت دو و سه شیفت کاری فعالیت خود را ادامه می‌دهند.

آقای خال روز سه‌شنبه از ابتلای ۲۲۵ نفر از پرسنل بهشت‌زهرا به کرونا خبر داده و گفته است که ۶۰۰ نفر از پرسنل این سازمان واکسن دریافت کردند و با توجه به بودجه‌ای که معاونت مالی شهرداری تهران در نظر گرفته است، «مرکز تطهیر ایزوله» در سازمان بهشت زهرا در دستور احداث قرار گرفته و تاکنون حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

فرمانده سابق قرارگاه خاتم‌الانبیا وعده ساخت «یک میلیون مسکن» دولت رئیسی را رد کرد

 

فرمانده سابق قرارگاه خاتم‌الانبیا وعده ساخت «یک میلیون مسکن» دولت رئیسی را رد کرد

سعید محمد از چهره‌های اصولگراست که نامزد انتخابات ۱۴۰۰ ریاست‌جمهوری بود ولی صلاحیت او رد شد.

فرمانده پیشین قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء اظهارات اخیر وزیر راه‌وشهرسازی را که مدعی شده بود «دولت ابراهیم رئیسی توانایی ساخت یک میلیون مسکن در سال را دارد» رد کرد.

سعید محمد که از چهره‌های اصولگراست، روز سه‌شنبه ۹ شهریور گفت: برمبنای آمار، اگر حجم ساخت یک میلیون مسکن در سال را برابر ۱۰۰ میلیون متر مربع در نظر بگیریم، برای ساخت آن به حداقل ۵۰۰ هزار میلیارد تومان پول نیاز است که پنج برابر بودجه عمرانی کشور است.

او گفت تزریق چنین عددی تورم وحشتناک ۳۰ تا ۴۰ درصد بیش از نرخ تورم بالای کنونی را در پی دارد، به‌علاوه این‌که چنین پولی اصلا در دسترس نیست.

رستم قاسمی روز هفتم شهریور درباره برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم گفت: توان مهندسی، فنی و شرکت‌هایی که عملا بتوانند یک میلیون مسکن را بسازند، در کشور وجود دارد.

اظهارات وی برای ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکن در دولت‌های قبلی نیز تکرار شده بود و خصوصا طرح «مسکن مهر» که در زمان ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد برای اقشار کم‌درآمد آغاز شد، موفقیتی در پی نداشت و انتقادهای زیادی برانگیخت.

همچنین قیمت مسکن طی هشت سال دولت حسن روحانی بیش از هشت برابر شده است.

آقای محمد گفته است حدود پنج‌ونیم میلیون واحد کسری مسکن داریم، چرا که سال‌هاست مسکن تولید نشده لذا قیمت بالا رفته است.

فرمانده پیشین قرارگاه خاتم‌الانبیا اظهار داشت: طی چند سال اخیر سالانه پروانه ۲۰۰-۳۰۰ هزار واحد مسکن اخذ شده که همه از سوی مردم بوده و هیچ طرح حمایتی از سوی دولت مطرح نشده است.

محمود محمودزاده معاون وزیر راه دولت حسن روحانی تیرماه امسال گفته بود در ایران ۸.۵ میلیون «خانوار»، یعنی یک سوم جمعیت کشور مستاجر هستند.

دهنکجی ترکیه به ابر قدرت توخالی و پوشالی جهان امریکا با واردات گاز از ایران ۲.۵ برابر شده است

 

دهنکجی ترکیه به ابر قدرت توخالی و پوشالی جهان امریکا با  واردات گاز از ایران ۲.۵ برابر شده است

ترکیه بهار پارسال واردات گاز از ایران را به خاطر انفجار خط لوله در منطقه مرزی توسط گروه «پ‌کاکا» متوقف کرده بود.

ترکیه در شش ماه ابتدایی ۲۰۲۱ حدود پنج میلیارد متر مکعب گاز از ایران وارد کرده است، در حالی که این رقم در دور مشابه پارسال کمی بیش از دو میلیارد متر مکعب بود.

مرکز آمار ترکیه در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود که روز سه‌شنبه ۹ شهریور منتشر شد، از ۲.۵ برابر شدن واردات گاز ایران در نیمه ابتدایی سال جاری میلادی خبر داده است.

بر اساس این آمار، ترکیه در شش ماه ابتدایی ۲۰۲۱ حدود پنج میلیارد متر مکعب گاز از ایران وارد کرده است، در حالی که این رقم در دور مشابه پارسال کمی بیش از دو میلیارد متر مکعب بود.

ترکیه بهار پارسال واردات گاز از ایران را به خاطر انفجار خط لوله در منطقه مرزی توسط گروه «پ‌کاکا» متوقف کرد، اما آمارهای شش ماهه ابتدایی امسال نشان می‌دهد خرید گاز ترکیه از ایران طی این دوره بسیار بالاتر از دور مشابه سال‌های قبل از ۲۰۲۰ است.

برای نمونه واردات گاز ترکیه از ایران در نیمه ابتدایی سال ۲۰۱۹ تنها ۳.۷ میلیارد متر مکعب و در دور مشابه سال ۲۰۱۸ حدود ۴.۷ میلیارد متر مکعب بود.

همچنین آمارهای رسمی ترکیه نشان می‌دهد که کل واردات این کشور (اعم از کالاهای غیرنفتی و گاز) از ایران طی نیمه ابتدایی سال جاری میلادی به ۱.۱۸ میلیارد دلار رسیده که حدود ۱۵۰ درصد بیشتر از دور مشابه سال ۲۰۲۰ است؛ به عبارتی کل صادرات ایران به ترکیه ۲.۵ برابر دور مشابه پارسال شده است.

ترکیه نیز در این مدت صادرات خود به ایران را ۵۰ درصد افزایش داده و به ۱.۲۷ میلیارد دلار رسانده است. بدین ترتیب، تراز تجاری دو کشور از سال ۲۰۱۹ تاکنون هنوز به نفع ترکیه است.

جمهوری‌خواهان بی خاصیت و خالی بند از خروج «عجولانه» آمریکا از افغانستان و باقی‌گذاشتن شهروندان انتقاد کردند

 

جمهوری‌خواهان بی خاصیت و خالی بند از خروج «عجولانه» آمریکا از افغانستان و باقی‌گذاشتن شهروندان انتقاد کردند

House Minority Leader Kevin McCarthy, R-Calif., is joined by fellow Republicans, some who are military veterans, as he…
کوین مک‌کارتی در جلسه روز دوشنبه در مورد خروج نیروهای نظامی آمریکایی از افغانستان

کوین مک‌کارتی رهبر اقلیت جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان ساعتی پس از اعلام خبر خروج کامل نیروهای نظامی آمریکایی از افغانستان در کنار گروهی از نمایندگان جمهوری‌خواه که در افغانستان خدمت کرده‌اند اعلام کرد دولت جو بایدن باید پاسخگو باشد. او گفت «هنوز صدها آمریکایی در افغانستان باقی‌مانده‌اند.» آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت کمتر از ۲۰۰ آمریکایی و بیشتر «نزدیک به ۱۰۰ آمریکایی» که خواهان خروج از افغانستان هستند، در آن کشورند.

کوین مک‌کارتی، نماینده جمهوری‌خواه ایالت کالیفرنیا در این جلسه که شامگاه دوشنبه هشتم شهریور برگزار شد گفت مایک گالاگر، طرحی را هفته پیش برای اطمینان از خروج کامل تمامی آمریکایی‌ها از افغانستان مطرح کرد که رای نیاورد. آقای مک‌کارتی گفت مایک گالاگر این طرح را به روز کرده و ما خواهان آن هستیم که دوباره طرح شود و رای بیاورد.

آقای مک‌کارتی افزود بر این اساس، دولت باید جواب دهد چه تجهیزات نظامی پشت سر باقی گذاشتند و برنامه آن‌ها برای خروج آمریکایی‌ها در سلامت و امنیت چیست تا همه بتوانند در این راستا کار کنند.

مایکل والتس، نماینده جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا گفت: «من همین امروز صبح با دو شهروند آمریکایی در تماس بودم که با کودکانشان خارج از گیت فرودگاه کابل بودند و باید این خبر بد را به آن‌ها می‌دادم که دیگر گیت‌ها بسته شده و حالا ما مشغول فعالیت برای خارج کردن قاچاقی آن‌ها از راه‌های دیگر هستیم.»

او افزود: «یک کهنه‌سرباز نیروی دریایی به نام مارک فرریکس، در افغانستان و در یک سال و نیم گذشته گروگان گرفته شده است. آیا او هم آزاد شده است؟» و در ادامه گفت: «تروریست‌ها فقط زبان زور و اهرم فشار را می‌فهمند.» او گفت هر زمان که طالبان امتیاز بخواهد می‌تواند برود در خیابان و شهروندان آمریکایی را گروگان بگیرد.

جیم بنکس، نماینده جمهوری‌خواه ایالت ایندیانا که خود در افغانستان خدمت کرده گفت: تجهیزات و تسلیحات آمریکایی به ارزش ۸۵ میلیارد دلار در اختیار نیروهای نظامی و پلیس افغانستان نماند و در اختیار «دشمن ما» قرار گرفت.

او گفت «به دلیل سوءمدیریت» و «خروج عجولانه» تمامی این تجهیزات به دست طالبان افتاد. او گفت دولت بایدن این را می‌دانست که طالبان اوضاع را در دست می‌گیرد «ولی به مردم آمریکا دروغ گفتند.»

دن کرانشاو، دیگر نماینده جمهوری‌خواه ایالت تگزاس که در افغانستان خدمت کرده و یک چشم خود را هم از دست داده در این نشست گفت: «امیدوارم هیچ‌کس این تیتر را نزند که ما طولانی‌ترین جنگ آمریکا را پایان دادیم. ما جنگی را پایان نداده، در جنگی شکست نخوردیم. کاری که کردیم، از دست دادن یک مکان استراتژیک در آن نبرد بود و حالا بسیار دشوار خواهد بود تا مکان امنی برای تروریست‌ها را گرفته یا از [دسترسی به] آن جلوگیری کنیم.»

او گفت «دیگر چشم و گوشی در آن‌جا روی زمین نداریم و میهن‌مان در ۲۰ سال گذشته در مقابل بیشترین ریسک قرار دارد.»

دیگر نمایندگان جمهوری‌خواه هم در این جلسه سخنرانی کرده و از خروج نظامی ایالات متحده از افغانستان شماری انتقاد مطرح کردند. 

کنت مک‌کنزی، فرمانده سنتکام روز دوشنبه هشتم شهریور و با حضور در کنفرانس خبری در پنتاگون اعلام کرد تمامی نیروهای نظامی آمریکایی از افغانستان خارج شدند و عملیات خارج کردن شهروندان آمریکایی و شهروندان آسیب‌پذیر افغانستان هم به پایان رسیده است.

جو بایدن سبک مغز متقلب سخیف وترسویی که ملت افغانستان را قربانی کرداین مردک شل مغزابروی امریکارا برد و ملت امریکارا بدل به یک ملت سخیف کرد : حضور ۲۰ ساله نظامی آمریکا در افغانستان پایان یافت



جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده در کاخ سفید، عکس از آرشیو

جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده ساعتی پس از اعلام خروج کامل نیروهای نظامی آمریکایی از افغانستان و با صدور بیانیه‌ای، از فرماندهان و نیروهای نظامی تقدیر و تشکر کرد و گفت روز سه‌شنبه درباره تصمیمش برای تمدید نکردن ماموریت نظامی آمریکا در افغانستان، سخنرانی خطاب به مردم خواهد داشت.

در این بیانیه که شامگاه دوشنبه هشتم شهریور منتشر شد،‌ آقای بایدن گفت: «از وزیر خارجه آمریکا خواسته‌ام به هدایت هماهنگی با شرکای بین‌المللی ادامه دهد تا مطمئن شویم هر آمریکایی، شریک افغانستانی و شهروندان خارجی که می‌خواهند کشور را ترک کنند، بتوانند خارج شوند.»

او گفت در ۱۷ روز گذشته نیروهای آمریکایی بزرگترین عملیات خروج هوایی در تاریخ آمریکا را انجام دادند و بیش از ۱۲۰هزار شهروند آمریکایی، شهروند کشورهای متحد و متحدان افغان آمریکا را خارج ساختند و «حالا، حضور ۲۰ ساله نظامی ما در افغانستان پایان یافت.»

رئیس جمهوری آمریکا گفت روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای صادر کرد که یک «پیام روشن» از انتظارات جامعه جهانی به طالبان می‌فرستد که باید به طور ویژه، آزادی سفر را رعایت کنند. او گفت طالبان نسبت به عبور ایمن تعهد داده است و دنیا آنها را در خصوص تعهداتشان مسئول می‌داند.

جو بایدن گفت: «فعلا از تمامی شهروندان آمریکا می‌خواهم امشب قدردان و نیایشگر برای سه چیز باشند. اول، برای نیروها و دیپلمات‌های ما که این عملیات را با توجه به خطر بسیار بالا، انجام دادند... دوم، شبکه‌ای از داوطلب‌هایی که کمک کردند افرادی که نیاز به خروج دارند،‌ شناسایی شوند...و سوم، همه کسانی که از الان و در آینده از متحدان افغانستانی در خانه‌های جدیدشان در سرتاسر جهان و ایالات متحده استقبال می‌کنند.»

آقای بایدن در پایان این بیانیه نام سیزده نیروی آمریکایی را که در عملیات خروج از افغانستان و در حمله «داعش خراسان» کشته شدند، اعلام کرده است.

کنت مک‌کنزی، فرمانده سنتکام پیشتر در روز دوشنبه هشتم شهریور و با حضور در کنفرانس خبری در پنتاگون اعلام کرد تمامی نیروهای نظامی آمریکایی از افغانستان خارج شدند. 

کرونا در ایران؛ کاهش ساعت کار «بسیاری از مراکز تزریق واکسن» و «خطر انتشار» گونه لامبادا

 

کرونا در ایران؛ کاهش ساعت کار «بسیاری از مراکز تزریق واکسن» و «خطر انتشار» گونه لامبادا

A health worker, left, waits to vaccinate people against Covid-۱۹ as a man waits his turn at a vaccination center in Iran Mall…
مرکز واکسیناسیون در ایران مال‌، تهران - آرشیو

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ایران روز سه شنبه ۹ شهریور اعلام کرد ۶۴۳ نفر در یک شبانه روز گذشته در این کشور بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند و به این ترتیب تعداد رسمی قربانیان کرونا در ایران ۱۰۷ هزار و ۷۹۴ نفر رسید.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در شبانه روز گذشته ۳۱ هزار و ۳۱۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا در ایران شناسایی و ۴ هزار و ۶۸۵ نفر از آنها بستری شدند.

آمار رسمی مرگ و میرهای روزانه در ایران در حالی است که برخی کارشناسان تردیدهایی در مورد درستی آمارهای مربوط به بیماری کرونا در ایران مطرح کرده‌اند و اعداد و ارقام واقعی را بیشتر از آمار اعلام شده می‌دانند.

در این میان بسیاری از گزارش‌ها نشان می‌دهد مراکز درمانی در بیشتر نقاط ایران «مملو از بیماران» مبتلا به کرونا هستند.

شکراله سلمان‌زاده، رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان می‌گوید: «کماکان در قله پیک اخیر ویروس دلتا هستیم و متاسفانه همچنان بیمارستان‌ها مملو از بیمار هستند.»

مقامات دولت ابراهیم رئیسی در ایران در روزهای اخیر مدعی اقدامات تازه برای مهار کرونا شده‌اند، اما به گفته آقای سلمان زاده، «اقدامی برای کنترل بیماری، قطع زنجیره انتقال و کمک به کاهش ورودی بیمارستان‌ها انجام نمی‌شود.»

بالا بودن آمار مرگ ومیرهای ناشی از کرونا در ایران در شرایطی است که برنامه واکسیناسیون عمومی دولت با انتقادهای فراوانی روبرو بوده است.

خبرگزاری ایسنا روز سه شنبه در گزارشی از «سرگردانی گروه‌های اعلام شده جهت واکسیناسیون در اغلب استان‌ها» خبر داد و نوشت: «ساعت کار بسیاری از مراکز تزریق واکسن در بسیاری از استان ها کاهش یافته و راس ساعت ۱۴ تعطیل می‌شوند.»

به گزارش ایسنا، مسعود یونسیان، اپیدمیولوژیست، با تاکید بر ضرورت واکسیناسیون سریع و گستره هشدار داده است: «در حالی که سویه (گونه) دلتای این ویروس در کشور فراگیر شده و آمار مبتلایان و قربانیان سیر صعودی دارد، خطر انتشار سویه لامبدا هم جدی است.»

پیشتر، علیرضا زالی، فرمانده عملیات ستاد مقابله با کرونا در استان تهران گفته بود در این استان «آمادگی لازم برای راه اندازی مراکز واکسیناسیون و افزایش شیفت‌های کاری برای سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون وجود دارد.» اما به گفته زالی، «نگرانی در حوزه زنجیره تامین واکسن وجود دارد که واردات واکسن دچار خدشه نشود.» 

با این حال علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت ایران روز سه شنبه وعده داد «از هفته آینده» هر هفته «۵ میلیون دز وارد کشور خواهد شد.»

مقامات وزارت بهداشت ایران روز دوشنبه هشتم شهریور اعلام کردند با تزریق ۷۶۵ هزار و ۱۳۴ دز واکسن کرونا در یک شبانه روز پیش از این تاریخ، «رکورد تزریق روزانه واکسن در کشور شکسته» شده است. 

مقامات می‌گویند همه گروه‌ها را برای تزریق واکسن مدنظر قرار داده‌اند، با این حال معلوم نیست با توجه به اینکه واکسیناسیون در ایران با ارایه کد ملی انجام می‌شود تکلیف کسانی که فاقد اوراق هویتی هستند چه خواهد شد.

کارتن خواب ها در ایران از جمله کسانی هستند که اغلب فاقد کد ملی هستند. مالک حسینی، یک مقام شهرداری تهران در این زمینه به روزنامه ایران که در تهران چاپ می‌شود گفته است: «چندین بار با وزارت بهداشت، رئیس ستاد کرونای شهر تهران، شهردار وقت مکاتبه کرده و درخواست داده‌ایم. اما تقریباً هیچ اقدامی از سوی وزارت بهداشت برای این گروه در معرض خطر صورت نگرفته است.»

در حال حاضر ۳۰۶ شهر ایران از نظر خطر ابتلا به کرونا در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

سخنگوی قوه قضائیه فاسداتهام وکلای بازداشتی معترض به مدیریت کرونا را «اخلال در نظم» اعلام کرد

 

سخنگوی قوه قضائیه فاسداتهام وکلای بازداشتی معترض به مدیریت کرونا را «اخلال در نظم» اعلام کرد

ذبیح الله خداییان، سخنگوی جدید قوه قضائیه جمهوری اسلامی

سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران اتهام وکلای معترض به مدیریت کرونا را «اخلال در نظم» و برخی جرایم علیه امنیت ملی اعلام کرد.

ذبیح الله خداییان روز سه‌شنبه ۹ شهریور در نخستین کنفرانس خبری خود به‌عنوان سخنگوی قوه قضائیه گفت در پرونده‌ای که از طرف دادسرای تهران تشکیل شده است، ۹ نفر به مرجع قضایی معرفی شدند که چهار نفر همان روز اول آزاد شدند.

به گفته وی، پنج نفر با قرار تامین بازداشت شدند و دو نفر از آن‌ها تا کنون با پذیرش قرار تامین آزاد شده‌اند.

مصطفی نیلی، آرش کیخسروی، محمدرضا فقیهی، مریم فراافراز، لیلا حیدری وکلای دادگستری و مهدی محمودیان فعال سیاسی، روز ۲۳ مرداد در پی برگزاری جلسه‌ای به‌منظور شکايت از برخی مسئولان در موضوع کرونا بازداشت شدند.

تاکنون خانم‌ها حیدری و فراافراز و آقای فقیهی آزاد شده‌اند، اما سایر بازداشت‌شدگان هنوز در زندان هستند.

عفو بین‌الملل و ده‌ها نهاد حقوق بشری، وکلا و فعالان سیاسی و مدنی خواهان آزادی بدون قید و شرط این افراد شده و دستگیری خودسرانه این وکلا را محکوم کرده‌اند.

واکسن کرونا مدرنا «دو برابر» فایزر پادتن تولید می‌کند

 

واکسن کرونا مدرنا «دو برابر» فایزر پادتن تولید می‌کند

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که واکسن کرونای مدرنا دو برابر نوع مشابه فایزر پادتن تولید می‌کند و ایمنی بدن را در مقابل این ویروس افزایش می‌دهد.

نتیجه تحقیقاتی که در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است، نشان می‌دهد پادتن تولید شده بعد از دو دُز واکسن مدرنا به طور متوسط ۲۸۸۱ واحد بر میلی‌لیتر بوده، در حالی که برای واکسن فایزر این رقم ۱۱۰۸ واحد بر میلی‌لیتر است.

این تحقیقات روی ۲۵۰۰ کارمند یک بیمارستان بزرگ در بلژیک انجام شده است. هیچ‌کدام از این افراد سابقه ابتلا به ویروس کرونا نداشتند.

این تحقیقات ارزیابی می‌کند که علت دو برابر بودن پادتن تولید شده بعد از تزریق واکسن مدرنا نسبت به فایزر می‌تواند دو علت داشته باشد: مواد فعال تشکیل دهنده واکسن مدرنا حدود صد میکروگرم است، اما این رقم برای واکسن تولیدی مشترک شرکت‌های فایزر-‌بیواِن‌تک حدود ۳۰ میکروگرم است.

همچنین فاصله تزریق دُز اول و دوم واکسن مدرنا طولانی‌تر و حدود چهار هفته است، در حالی که این رقم برای واکسن فایزر سه هفته است.

این تحقیقات که از ژانویه تا ژوئیه سال جاری انجام شده است، در ادامه می‌گوید مدرنا دو برابر واکسن فایزر در بدن انسان مقاومت در برابر ویروس کرونا تولید می‌کند و ریسک آلودگی و مرگ‌ومیر را کاهش می‌دهد.

نتایج آزمایش خون کارمندان بیمارستان بلژیکی در «سیستم بهداشتی کلینیک مایو» در آمریکا مطالعه شده است.

سازمان غذا و داروی آمریکا اول شهریورماه مجوز کامل استفاده از واکسن تولیدی مشترک فایزر- بیواِن‌تک را صادر کرد، اما هنوز واکسن مدرنا با مجوز اضطراری این سازمان مورد استفاده قرار می‌‎گیرد.

مجله انجمن پزشکی آمریکا می‌گوید میزان کارایی هر دو واکسن تولید شده بالای ۹۰ درصد است، اما ایمنی مزاجی واکسن مدرنا بسیار بالاتر از فایزر است.

بیش از «۱۰۰ هزار» نفر از پرستاران ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند

 

بیش از «۱۰۰ هزار» نفر از پرستاران ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند

تعداد پرستاران در ایران بسیار کمتر از حد نیاز است و حقوق آنان نیز در سطحی نیست که زندگی‌شان را تامین کند.

رئیس هیات مدیره نظام پرستاری ایران ابتلای بیش از صد هزار نفر از پرستاران به ویروس کرونا از آغاز شیوع این بیماری در کشور را تایید کرده است.

آرمین زارعیان به خبرگزاری فارس گفته است ۳۰ هزار نفر از این پرستاران در تهران مشغول به کار بودند.

او همچنین از ابتلای حدود ۳۰ پرستار به سویه دلتای کرونا خبر داده و گفته است همه پرستارانی که به سویه دلتای کرونا مبتلا شده‌اند واکسن دریافت کرده بودند.

آقای زارعیان همچنین با اشاره به آمار بالای مرگ‌ومیر و ابتلا به سویه دلتای ویروس کرونا تاکید کرده که خدمت‌رسانی ۲۴ ساعته به بیماران، پرستاران را فرسوده کرده و افسردگی روحی نیز آنان را تهدید می‌کند.

به گفته مسئولین نظام پرستاری و کارشناسان، تعداد پرستاران در ایران بسیار کمتر از حد نیاز است و حقوق آنان نیز در سطحی نیست که زندگی‌شان را تامین کند. ضمن این‌که بسیاری از آن‌ها ترجیح می‌دهند به خارج از کشور مهاجرت کنند.

صدور قرار منع تعقیب برای یک مشت قاتل وفاسدی که «مقصرین و عاملین اصلی» سرنگونی هواپیمای اوکراینی بودنند

 

صدور قرار منع تعقیب برای یک مشت قاتل وفاسدی که «مقصرین و عاملین اصلی» سرنگونی هواپیمای اوکراینی بودنند


انجمن خانواده‌های جان‌باختگان پرواز پی‌اس ۷۵۲ روز سه شنبه هشتم شهریور ماه با انتشار بیانیه‌ای با اشاره به صدور قرار منع تعقیب برای «مقصرین و عاملین اصلی» سرنگونی این پرواز، اعلام کرد که تنها «یک دادگاه بی‌طرف بین‌المللی» صلاحیت رسیدگی به این «کشتار دسته‌جمعی» را داراست.

براساس ابلاغیه دادسرای نظامی تهران که ۶۰۰ روز بعد از سرنگونی هواپیما در اختیار خانواده‌های شاکی در ایران قرار گرفته برای شورای عالی امنیت ملی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شبکه‌ یکپارچه‌ پدافند، سیستم پدافند غیرعامل، نیروی هوافضای سپاه، سازمان هواپیمایی کشوری «قرار منع تعقیب» صادر شده است.

برای حسین سلامی (فرمانده‌ کل سپاه) ، امیرعلی حاجی‌زاده (فرمانده‌ نیروی هوافضای سپاه پاسداران) و علی عابدزاده (رئیس وقت سازمان هواپیمایی) نیز از سوی دادسرای نظامی تهران قرار منع تعقیب صادر شده و ده نفر به «جرایم مشارکت در قتل غیرعمد ۱۷۷ نفر، بی‌مبالاتی، اهمال، سهل‌انگاری و عدم رعایت نظامات خدمتی»، «شایسته‌ کیفر» دانسته شده‌اند.

خانواده‌های جانباختگان پرواز ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین ۲۶ اردیبهشت ماه با تجمع در مقابل سازمان قضایی نیروهای مسلح خواستار اعلام جرم علیه سه مقام بلندپایه امنیتی و نظامی ایران شده و پیرو شکایت قبلی خود علیه امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده هوافضای سپاه، این بار شکایتی علیه علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، حسین سلامی فرمانده‌ کل سپاه پاسداران و محمدحسین باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در دادسرا ثبت کرده بودند.

انجمن خانواده‌های جان‌باختگان پرواز پی‌اس ۷۵۲ در بیانیه خود اعلام کرده است که «قوه قضاییه‌ جمهوری اسلامی که تحت فرمان رهبر این حکومت فعالیت می‌کند، مقصرین و عاملین اصلی را از جمله شورای عالی امنیت ملی به جرم باز گذاشتن آسمان و استفاده از افراد بی‌گناه به عنوان سپر انسانی، سپاه پاسداران و مقامات عالیرتبه‌ آن به جرم شلیک دست کم دو موشک به سوی هواپیمای مسافربری، مقامات دولتی به جرم همدستی در پنهان کردن جنایت و علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی که فرمانده‌ کل قوای نظامی‌ست، از دم تبرئه کرده و تقصیر فقط به گردن چند افسر دون‌پایه افتاده است.»

 

بیانیه انجمن: قرار منع تعقیب برای جنایتکاران اصلی بعد از آن‌که ۶۰۰ روز از کشتار دسته‌جمعی #PS752 می‌گذرد، ابلاغیه‌ای از سوی دادسرای نظامی تهران صادر و در اختیار خانواده‌های شاکی در ایران قرار داده شده است. #دادخواهی #محاکمه_خامنه‌ای

ps752justice.com

 

غلامعباس ترکی، دادستان سابق نظامی استان تهران، ۱۷ فروردین ماه از صدور کیفرخواست برای «۱۰ نفر از مسئولانی» خبر داده بود که در سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی «دخیل» بودند.

براساس ابلاغیه دادسرای نظامی تهران، سروان پاسدار مهدی خسروی (فرمانده‌ی تور ام وان)، ستوان‌یکم پاسدار میثم خیرالهی (اپراتور)، ستوان‌سوم پاسدار سید احمد میری (اپراتور)، ستوان‌یکم پاسدار محمدمجید اسلام‌دوست، سروان پاسدار سجاد محمدی، سرگرد پاسدار حامد مبهوت، سرگرد آجا سیدمحمدجواد احمدی، سرهنگ آجا ستاد مصطفی فراتی، سرتیپ دوم پاسدار ابراهیم صفایی‌کیا و سرتیپ پاسدار علی‌اکبر صیدون ده نفری هستند که در این پرونده متهم شناخته شده‌اند.

بیانیه انجمن خانواده‌های جان‌باختگان پرواز پی‌اس ۷۵۲ می گوید که «طبق گزارش تیم تحقیقات کانادا بالاترین مقامات حکومت جمهوری اسلامی در این جنایت دست داشته‌اند و شایسته‌ مجازاتند. حکومتی که در این بیست ماه جز دروغ و فریب، توضیح دیگری درباره‌ جنایتش ارائه نداده است و حقیقت، قربانی بزرگ این فریبکاری و این دادگاه نمایشی‌ست. به کار بردن کلماتی چون “قتل غیرعمد” و “اهمال” خود گواه است درحالی‌که تمام شواهد بر قتل عمد عزیزان ما صحه می‌گذارد.»

هواپیمای مسافربری اوکراینی بامداد ۱۸ دی سال ۹۸ به فاصله کوتاهی پس از پرواز از فرودگاه بین‌المللی تهران در پی شلیک دو موشک توسط پدافند سپاه پاسداران سرنگون شد و تمامی ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند.

جمهوری اسلامی ایران تا سه روز ساقط کردن این پرواز را انکار کرد، اما بعد از انتشار شواهد و اسنادی توسط آمریکا، استرالیا، کانادا و بریتانیا، نهایتا تحت فشار بین‌المللی پذیرفت که هواپیما توسط موشک‌های سامانه دفاعی سپاه ساقط شده، اما مدعی شد این حادثه به خاطر «خطای انسانی» اتفاق افتاده است.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز گفته در جلسه شورای عالی امنیت ملی از وی خواسته بودند با انتشار توئیت، اصابت موشک به هواپیما را تکذیب کند.

انجمن خانواده‌های جان‌باختگان پرواز پی‌اس ۷۵۲ در بیانیه خود اعلام کرده که «واضح بود و اکنون از گذشته واضح‌تر است منظور جمهوری اسلامی از برگزاری دادگاه شفاف برای قاتلین عزیزان ما چیست. منتظریم تا دولت‌های کانادا، اوکراین، بریتانیا و سوئد به این ابلاغیه و به این روند دادرسی واکنش لازم را نشان دهند.»

۱۳ خرداد ماه سه کشور کانادا، بریتانیا، سوئد و اوکراین با تشکیل گروهی به رهبری کانادا با انتشار بیانیه مشترکی، ضمن فراخواندن ایران برای آغاز مذاکرات رسمی پیرامون پرداخت غرامت به بازماندگان قربانیان هواپیمای اوکرایی اعلام کردند که جمهوری اسلامی باید مسئولیت حقوقی خود در این‌باره را به انجام برساند.

این کشورها در بیانیه مشترک خود تاکید کردند که دو موشکی که ایران به سوی هواپیمای مسافربری شلیک کرده و همچنین «اهمال‌کاری‌های» آن در تهیه گزارش مربوطه، «به مثابه نقض قوانین بین‌المللی» است.

در واکنش به انتشار این بیانیه، منوچهر مرادی، سفیر ایران در اوکراین روز جمعه، ۱۴ خرداد اعلام کرد که «ایران چنین گروهی را به‌عنوان طرف مذاکره به رسمیت نمی‌شناسد».

سرنگونی پرواز ۷۵۲ساعاتی پس از حمله موشکی ایران به پایگاه نیروهای آمریکایی در عراق رخ داد، حملاتی که واکنشی به کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، در حمله پهپادی ایالات متحده بود.

تاکنون گزارش‌های متعددی از اقدام نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی برای ارعاب خانواده‌های جان‌باختگان پرواز ۷۵۲ منتشر شده است. سازمان اطلاعات و امنیت کانادا اعلام کرده که از آزار و ارعاب خانواده‌ها و بستگان قربانیان در کانادا «گزارش‌های معتبری» در دست است.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر هم ۶ خرداد ماه اعلام کرد که از زمان سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی توسط سپاه پاسداران در دی‌ماه ۹۸ تاکنون، خانواده‌های جان‌باختگان این پرواز به شکل سازمان‌دهی‌شده هدف آزار و اذیت مقامات حکومت ایران قرار گرفته‌اند.

امیرعبداللهیان: ایران رویکرد اتلاف وقت در مذاکرات وین را نمی‌پذیرد

 

امیرعبداللهیان: ایران رویکرد اتلاف وقت در مذاکرات وین را نمی‌پذیرد


وزیر خارجه جدید ایران در گفت‌وگویی تلویزیونی به تشریح سیاست دولت سیزدهم جمهوری اسلامی در قبال مذاکرات هسته‌ای وین پرداخت و تاکید کرد که تهران رویکرد اتلاف وقت را نمی‌پذیرد.

حسین امیرعبداللهیان شامگاه دوشنبه ۸ شهریور با حضور در برنامه گفت‌وگوی خبری شبکه دوم ایران اظهار داشت که مذاکرات وین «باید دستاورد ملموسی داشته باشد» و مجلس و دولت جمهوری اسلامی در این مذاکرات «به دنبال کسب حقوق حداکثری ملت ایران هستند».

وی سپس گفت: «انتظار داریم طرف مقابل ما اتلاف وقت نکند زیرا کسی آن را نمی‌پذیرد.»

آخرین دیدار نشست کمیسیون مشترک برجام روز ۳۰ خرداد ماه انجام شد و از آن زمان تاریخی برای مذاکرات آتی اعلام نشده است.

جمعه گذشته، ۵ شهریور، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگویی تلفنی با آقای امیر عبداللهیان بر اهمیت ازسرگیری فوری مذاکرات هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی تاکید کرده بود. وزیر خارجه ایران نیز در پاسخ گفته بود که تهران خود را متعهد به گفت‌وگو و تعامل سازنده در چارچوب «دیپلماسی متوازن» می‌داند، اما برای ایران تنها مذاکره‌ای که نتایج ملموس و عملی داشته باشد، قابل قبول است.

آمریکا پیش از این ابراز نگرانی کرده بود که دولت جدید ایران با موضعی تندتر به مذاکرات وین بازگردد که در این صورت پر کردن شکاف‌ها دشوار خواهد بود.

حسین امیر عبداللهیان در بخش دیگری از اظهارات روز دوشنبه خود به کنفرانس بین‌المللی بغداد اشاره کرد که خود در آن حضور داشت.

وی عنوان کرد که در این کنفرانس امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، دو بار از او برای سفر به فرانسه دعوت کرد تا در جریان این سفر احتمالی گفت‌وگوهای میان تهران و پاریس در زمینه‌های مختلف ادامه یابد.

وزیر خارجه ایران همچنین به دیدار با همتای عربستانی خود در حاشیه این کنفرانس اشاره کرد و گفت که طرف عربستانی ضمن تبریک بابت انتصاب او به این سمت گفته است که « با استقرار دولت جدید ارتباطات خود را با ایران آغاز خواهیم کرد».

ایران و عربستان سعودی در ماه‌های اخیر با وساطت عراق مذاکراتی را برای حل اختلافات آغاز کرده‌اند.

روابط دو کشور پس از حملهٔ شماری از نیروهای طرفدار رهبر جمهوری اسلامی به اماکن دیپلماتیک عربستان در تهران و مشهد در دی ۹۴ قطع شد. از سویی جنگ داخلی‌ در سوریه و یمن و افزایش رقابت‌های منطقه‌ای نیز به تنش‌ها میان دو کشور دامن زده است.

عالیه مطلب‌زاده به زندان اوین بازگشت

 

عالیه مطلب‌زاده به زندان اوین بازگشت


Alieh Motalebzadeh

صدرا عبدالهی، همسر عالیه مطلب‌زاده، عکاس و نائب رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات از بازگشت او به زندان اوین خبر داد. آقای عبدالهی در توئیتر خود نوشته است که همسرش روز دوشنبه، ۸ شهریور برای گذراندن ادامه حبس خود به زندان اوین بازگشته است.

 

 #عالیه_مطلب_زاده زندانی سیاسی و نایب رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، که ۲۹ تیر ماه به دلیل شیوع #ویروس_کرونا در بند زنان سیاسی زندان اوین مبتلا به کرونا شده و در مرخصی به سر می برد، احضار و روز دوشنبه برای گذراندن ادامه حبس خود به #زندان_اوین بازگشت.

فرانسه خواستار تأمین امنیت فرودگاه بین‌المللی کابل شد

 

فرانسه خواستار تأمین امنیت فرودگاه بین‌المللی کابل شد


روز سه شنبه با خروج آخرین هواپیمای آمریکایی از باند فرودگاه بین‌المللی کابل، این فرودگاه به طور کامل به کنترل طالبان در آمد.

وزیر خارجه فرانسه می‌گوید طالبان برای اداره فرودگاه بین‌المللی کابل، در حال گفت‌وگو با قطر و ترکیه است، و تأکید کرده که طالبان باید امنیت فرودگاه کابل را به سرعت تأمین کند تا کسانی که مایل به ترک افغانستان هستند، بتوانند از پروازهای مسافری استفاده کنند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه در قطعنامه‌ای از طالبان خواست به کسانی که در پی خروج از افغانستان هستند، اجازه دهد تا در امنیت این کشور را ترک کنند.

گرچه این قطعنامه شامل پیشنهاد فرانسه برای «ایجاد منطقه امن در کابل» نیست، اما ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه تأکید کرده که خواست قطعنامه برای تأمین امنیت فرودگاه کابل اجرا شود.

آقای لودریان گفته است که گفت‌وگوهایی برای اداره فرودگاه کابل با قطر و ترکیه در جریان است و ما باید خواستار آن باشیم که دسترسی امن به این فرودگاه تأمین شود.

قطعنامه شورای امنیت تأکید کرده است که طالبان به تعهدات خود در زمینه خروج آزادانه مردم از افغانستان پایبند باشد و خروج «امن، ایمن، و منظم» شهروندان افغان و اتباع دیگر کشورها از افغانستان را تأمین کند.

این قطعنامه با ۱۳ رأی موافق به تصویب رسید و تنها چین و روسیه به آن رأی ممتنع دادند. در قطعنامه شورای امنیت همچنین بر گردش کمک‌های بشردوستانه، تقویت حقوق بشر و مقابله با تروریسم تأکید شده است.

روز سه شنبه با خروج آخرین هواپیمای آمریکایی از باند فرودگاه بین‌المللی کابل، این فرودگاه به طور کامل به کنترل طالبان در آمد.

گزارش آسوشیتدپرس از کابل حاکی است که پس از خروج آخرین هواپیمای آمریکایی، خودروهای حامل طالبان در امتداد باند فرودگاه بین‌المللی حامد کرزی در ضلع شمالی، و نیز بخش نظامی فرودگاه در تردد بودند.

این گزارش یادآور شده که از زمان تسلط طالبان بر افغانستان و تصرف کابل در ۱۵ اوت، فرودگاه کابل دستخوش هرج و مرج و شاهد صحنه‌هایی مرگبار بود. در این مدت هزاران شهروند افغان برای خروج از کشور به فرودگاه هجوم آورند و برخی از آنها پس از آویختن به هواپیمای باری نظامی آمریکایی و سقوط از ارتفاع، جان خود را از دست دادند.

هفته گذشته نیز حمله انتحاری داعش در ورودی فرودگاه کابل به کشته شدن دست‌کم ۱۶۹ شهروند افغان و ۱۳ سرباز آمریکایی انجامید.

کرونا در ایران؛ کمبود واکسن، اکسیژن، دارو و تجهیزات بیمارستانی در استان‌های مختلف

 

کرونا در ایران؛ کمبود واکسن، اکسیژن، دارو و تجهیزات بیمارستانی در استان‌های مختلف


گزارش‌ها از ایران از کمبود واکسن، اکسیژن، دارو و تجهیزات بیمارستانی در استان‌های مختلف ایران خبر می‌دهند.

خبرگزاری تسنیم گزارش داده که حداقل ۸ استان با مشکل تامین اکسیژن مواجه هستند؛ به‌طوری‌که در گیلان، اصفهان، خراسان شمالی، همدان، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه و قم کمبود اکسیژن به مرحله حاد رسیده و گاهی نیاز بیماران با کمک‌ خیران و برخی نهادها تأمین می‌شود و شهر اصفهان نیز امروز و فردا با توجه به کمبود واکسن در مراکز تجمیعی هیچ تزریقی انجام نمی‌شود.

ولی‌الله حیاتی، فرمانده قرارگاه نظارتی و عملیاتی ستاد مقابله با کرونا در خوزستان هم روز سه شنبه ۹ شهریور ماه از وضعیت بحرانی در این استان خبر داده و گفته است که همچنان میزان مراجعه بیماران مبتلا به کرونا به بیمارستان‌های خوزستان و موارد بستری بسیار بالا است.

به گفته او وضعیت خوزستان بسیار شکننده است. در بیمارستان گلستان اهواز حتی تخت‌های مراقبت‌های ویژه قلب در اختیار بیماران مبتلا به کرونا قرار گرفته و هیچ ظرفیت دیگری باقی نمانده است.

همزمان نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونای تهران از کاهش ذخیره واکسن در تهران خبر داده است.

او میزان دسترسی به واکسن را بسیار تعیین کننده خوانده و به خبرگزاری ایلنا گفته است که ذخیره واکسن‌ها در معاونت های بهداشتی تاحدودی رو به اتمام است و در صورتی که واکسن مورد نیاز تامین نشود در روزهای آینده برخی از مراکز برای انجام فرآیند واکسیناسیون با مشکل مواجه می‌شوند.

دولت ایران در هفته‌های اخیر با افزایش واردات واکسن، سرعت واکسیناسیون را افزایش داده است ولی ناتوانی ستاد فرمان اجرایی امام در تولید انبوه واکسن مؤثر و ممنوعیت واردات واکسن‌های غربی به ایران سبب شد که آمار مرگ‌ومیر ناشی از کرونا طی یک ماه اخیر به‌شدت افزایش پیدا کند.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در دی‌ماه ۱۳۹۹ واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی را ممنوع کرد و خواستار تولید واکسن داخلی شد، اما با بالا گرفتن بحران، او ۲۰ مرداد امسال، کرونا را مسئله «اول و فوری» کشور خواند و خواستار تأمین واکسن «به هر شکل ممکن» شد.

آمارهای رسمی وزارت بهداشت نشان می‌دهد که فقط در مردادماه بیش از ۱۴ هزار نفر به‌دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند، هرچند آمارهای غیررسمی سه تا چهار برابر این رقم است.

بر اساس اعلام مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت، مجموع واکسن های تزریق شده کرونا در کشور به ۲۷ میلیون و ۵۰۱ هزار و ۵۸۶ دُز رسیده است.

تاکنون ۱۸ میلیون و ۷۸۹ هزار و ۶۱۶ نفر دُز اول واکسن کرونا، و ۸ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۹۷۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند.

در چنین شرایطی خبرگزاری تسنیم گزارش داده که مقایسه آمارهای ۴۸ ساعت گذشته که از طریق وزارت بهداشت منتشر شده نشان می‌دهد احتمال شکل‌گیری پیک ششم کرونا خیلی زودتر از آنچه پیش بینی شده قوت گرفته و ممکن است هفته آینده شاهد آغاز یک پیک تازه در دوران همه‌گیری کرونا کشور باشیم.

این خبرگزاری به رشد ۳۶.۶ درصدی تعداد موارد شناسایی شده و ۷۲.۱۹ درصدی موارد بستری در ۳۱ روز گذشته اشاره کرده و نوشته است که در بخش بستری بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه شاهد رشد ۴۶.۴۷ درصدی بوده و به دنبال آن تعداد موارد فوتی با جهشی ۱۴۷.۷ درصدی روبرو شده است.

وزارت بهداشت روز سه‌شنبه از مرگ بیش از ۶۴۳ نفر و ابتلای بیش از ۳۱ هزار و ۳۱۹ نفر دیگر به کرونا خبر داده که از این تعداد ۴ هزار و ۶۸۵ نفر بستری شدند که در شرایط شدید بیماری قرار دارند.

به این ترتیب مجموع بیماران کرونا در ایران به ۴ میلیون و ۹۹۲ هزار و ۶۳ نفر رسیده است.

براساس همین گزارش در حال حاضر ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

کمیسیون اصل ۹۰ طویله ولایت قاتل و دزد و دروغگوی پلید و خبیث مجلس قدیم ایران از حسن روحانی شیاد و کلاش و جنایتکار و فاسد شکایت کرده است

 

کمیسیون اصل ۹۰ طویله ولایت قاتل و دزد و دروغگوی پلید و خبیث مجلس قدیم ایران از حسن روحانی شیاد و کلاش و جنایتکار و فاسد شکایت کرده است

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از شکایت این کمیسیون از حسن روحانی، رئیس‌جمهور سابق به قوه قضائیه خبر داده است.

نصرالله پژمان‌فر به خبرگزاری تسنیم گفته است که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به دلیل «ترک فعل» از حسن روحانی شکایت کرده است.

به گفته او «موضوع بورس» و همچنین «مداخلات ارزی از سوی برخی افراد در دولت گذشته و به ویژه آقای روحانی» دو پرونده‌ای هستند که به قوه قضائیه ارجاع داده شده‌اند و پرونده دیگری درباره «بحث مسکن» هم در روزهای آتی به دستگاه قضایی ارجاع داده خواهد شد.

در این سه پرونده کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از حسن روحانی شکایت کرده است.

حسن روحانی بعد از اتمام دوران ریاست‌جمهوری‌ سمتی حقوقی ندارد. او در آخرین شب ریاست‌جمهوری خود در صدا و سیما اعلام کرد که به کارهای علمی و فرهنگی بازخواهد گشت. اعتمادآنلاین گزارش داده که یک‌ماهی از رفتن حسن روحانی گذشته و هیچ خبری از او نیست؛ حتی از سوی رهبر جمهوری اسلامی نیز حکمی برای عضویتش در مجمع تشخیص مصلحت نظام صادر نشده است.

به گفته اعتمادآنلاین این شایعه وجود دارد که حسن روحانی یکی از گزینه‌های ریاست بر مجمع تشخیص مصلحت نظام است؛ اما آخرین حضور او در مجمع به حدود پنج ماه قبل از فوت اکبر هاشمی‌رفسنجانی در دی ماه ۹۵ برمی‌گردد.

کرونا در ایران؛ سیاستگذاری فاجعه‌بار نظام در آیینه آمار

 

کرونا در ایران؛ سیاستگذاری فاجعه‌بار نظام در آیینه آمار

کرونا در ایران علاوه بر پیامدهای مخرب در عرصه‌های محتلف، مطابق آمار رسمی، روزانه صدها قربانی می‌گیرد. علی افشاری این وضعیت را بیش از همه محصول فقدان توجه کانون‌های اصلی تصمیم‌گیری جمهوری اسلامی به سلامت مردم می‌داند.

وضعیت فاجعه‌بار بحران زیستی کرونا در ایران ادامه دارد و طبق ارزیابی‌های کارشناسی هنوز پیک موج پنجم کووید-۱۹ در ایران فرانرسیده است. تقریبا تمامی نقاط این کشور وضعیت قرمز و تیره دارند. این فاجعه انسانی با پیامدهای مخرب اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی در وهله نخست محصول فقدان توجه کانون‌های اصلی تصمیم‌گیری نظام به سلامت و جان مردم به عنوان اولویت اصلی و سپس سیاستگذاری غلط است.

ابتدا تصور می‌شد که اشتباه بودن سیاستگذاری محصول عواملی چون "سهل‌انگاری"، "خطا در تشخیص"، "محدودیت در دسترسی به  کیت‌های تشخیص کرونا"، "فقدان ساختار تصمیم‌گیری یکپارچه و چابک"، "بحران مزمن ساختار مدیریت بحران"، "تقدیرگرایی"، "فقدان زیرساخت بازدارنده در برابر همه‌گیری" یا "امتناع هدفمند از قرنطینه‌سازی کامل" بوده و در نتیجه بحران زیستی کرونا بیش از اندازه و در ایران گسترش و شتاب یافت. اما در جریان "مخالفت خامنه‌ای با ورود واکسن‌های تولید آمریکا و انگلستان"، "سرمایه‌گذاری بر روی تولید واکسن داخلی و برنامه‌ریزی تخیلی در استفاده از آن به عنوان منبع اصلی واکسیناسیون داخلی"، "پنهانکاری و دستکاری آمارهای مربوطه" و "امید بستن به «ایمنی گله‌ای» برای مهار همه‌گیری کووید-۱۹" درستی فرضیه‌ای قوت پیدا کرد که نظام ملاحظات ایدئولوژیک را بر مسائل انسانی و سلامت مردم برتری داده و دغدغه کشته‌شدن افراد جامعه به‌خصوص سالمندان را ندارد و در پی انداختن مسئولیت بر دوش تحریم‌های آمریکا است.

ولی به محض اینکه ادعاهای بنیاد برکت وابسته به "ستاد اجرایی فرمان امام" در تامین نیازهای واکسیناسیون داخلی در انتهای فصل بهار عملی نشد، دولت روسیه نیز نتوانست تعهدات خود در ارسال واکسن‌های ‌"اسپوتینک وی" را عملی سازد و سایه شوم تابستانی مرگبار بر کشور حاکم شد به‌گونه‌ای که نرخ مرگ روزانه مطابق آمار رسمی رکوردهای جدیدی را ثبت کرد، مسئولان به دست و پا افتاده و به دنبال واردات واکسن کووید-۱۹ افتادند. همچنین منع استفاده از واکسن‌های فایزر، مادرنا وآسترازنکا از سوی خامنه‌ای نیز به آن دسته از واکسن‌ها تقلیل یافت که در خاک آمریکا تولید شده باشد! بدین ترتیب با توجه به کمبود واکسن در بازارهای جهانی و تقاضای زیاد پنجره فرصت برای تامین بهنگام واکسن مورد نظر بسته شد و بخش‌هایی از مردم در تور مرگ جمعی ناشی از رفتار هیولاگونه جمهوری اسلامی ایران اعم از دولت روحانی و نهاد ولایت فقیه گرفتار شدند که شوربختانه هنوز ادامه دارد. تراژدی کنونی محصول "بی‌تدبیری"، "انگیزه‌های سودجویانه"، "مناسبات مافیایی" و "رواج فساد لجام گسیخته برخاسته از اراده جریان‌های ذی‌نفع در تصمیم‌گیری‌های حیاتی و مهم" است.

تا پایان شنبه نوزده شهریور بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نزدیک ۱۹ میلیون نفر از شهروندان ایرانی دوز اول و تقریبا هفت و نیم میلیون نفر دوز دوم واکسن کووید-۱۹ را دریافت کردند. اگر جمعیت بزرگسال کشور یعنی بالای ۱۸ سال در نظر گرفته شود فعلا یک‌سوم جمعیت هدف دوز اول واکسن را دریافت کرده و ۱۳ درصد  نیز به صورت کامل واکسینه شده است. اگر روزانه امکان تزریق پانصد هزار دوز واکسن به شکل میانگین و پایدار وجود داشته باشد که در وضعیت کنونی برآوری خوشبینانه است، باز برای اینکه هفتاد درصد جمعیت بزرگسال کشور واکسینه کامل شوند به هشت ماه زمان نیاز است! از آنجا که بازه زمانی بازدهی واکسنهای یادشده محدود است ونیاز به تزریق بوستر هم وجود دارد لذا تقاضا برای واکسن بیشتر شده و مدت زمان دستیابی به ایمنی کامل طولانی‌تر می‌گردد. در مدت زمان پیش‌رو به دلیل کم بودن آمار افراد واکسینه شده، چرخه انتقال ویروس کرونا استمرار یافته و امکان ایجاد گونه جدید ویروس کرونا در داخل و یا ورود آن از خارج نیز وجود دارد که آینده بحران زیستی در ایران را نامعلوم و نگران‌کننده می‌کند. عامل دیگری که وضعیت را بغرنجتر کرده‌ است ابتلا و فوت افردی است که دوز اول و یا دوم واکسن کووید-۱۹ را دریافت کردند؛ طبق آمار مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات ایران از هر ۱۰۰۰ نفری که واکسن دریافت کردند ۷ نفر بعد از دریافت دوز دوم واکسن بستری شده یا فوت کردند! که رقمی تکان‌دهنده است.

در حال حاضر میزان بالای مرگ‌ومیر که به نحو چشمگیری از آمارهای رسمی بیشتر است و تغییر دسته‌بندی سنی فوت‌شدگان که شامل جوانان و میان‌سالان نیز شده است، شوک روانی سنگینی به خانواده‌ها وارد کرده  که در پیوند با وضعیت فلاکتبار اقتصادی نوعی افسردگی جمعی شدید بر جامعه حاکم شده است. اکنون دیگر "رفاه"، "کرامت انسانی" و "تامین نیازهای اولیه زندگی" فقط مطالبات بخش‌های مهمی از مردم نیستند بلکه آنها از حاکمیت حفظ جان و عبور از این روزهای وحشتناک را انتظار دارند که شاهد از دست‌دادن عزیزان و بستگان نزدیکشان نباشند.

البته ویروس مهلک کرونا در همه جای دنیا تلفات انسانی ایجاد کرده و در ایجاد  وضعیت بسیار تیره و رعب‌آور ایران نیز فقط حکومت مقصر نیست و بخش‌هایی از مردم نیز به دلیل بی‌اعتنایی به پروتکل‌ها و ادامه ترددها و سفرهای غیرضروری نیز در خور نکوهش هستند. اما عوامل اصلی "فقدان دغدغه حل مشکل در نظام"، "در بحران بودن «مدیریت بحران»"، "عدم وجود برنامه جامع و موثر واکسیناسیون" و "خوشبینی افراطی و متوهمانه به واکسن‌های تولیدی داخلی" هستند.

در ادامه برای اینکه مدیریت فاجعه‌بار و مرگبار نظام در بحران زیستی کرونا بیشتر روشن شود، وضعیت ایران در سطح جهانی و منطقه‌ای با کشورهای دیگر مقایسه می‌گردد. در این مقایسه، آمارهای رسمی و غیر رسمی ایران با داده‌های منتشر شده در وب‌سایت worldometers.info تا روز ۳۰ اوت ۲۰۲۱ تطبیق داده می‌شود.

ایران در حال حاضر با فاصله کمی بعد از کشور آرژانتین رتبه نهم را بر اساس آمار مطلق شمار ابتلا به کووید-۱۹ به خود اختصاص داده است که با توجه به برتری زیاد نرخ روزانه ایران در مقایسه با آرژانتین در ظرف هفته جاری پیشبینی می‌شود که آن را پشت سر گذاشته و در رتبه هشتم قرار بگیرد. ایران بر اساس آمار نسبی یعنی نسبت مبتلایان به کل جمعیت رتبه شصت و پنجم را دارد. در شمار فوتی‌ها بر اساس  آمار مطلق و نسبی رتبه ایران در دنیا به ترتیب سیزدهم و چهل و ششم است. اما این سنجه قابل قبول در آمار نسبی وقتی ارقام غیررسمی که به واقعیت نزدیک است در نظر گرفته شوند تغییر وضعیت پیدا می‌کند. مشکل آمار غیررسمی این است که اطمینان وجود ندارد که همه کشورهای دنیا نیز آمار دقیق و قابل اتکایی را منتشر کنند. همچنین راستی‌آزمایی برآوردهای غیررسمی نیز دشواراست. اما تقریبا با ضریب اطمینان بالا می‌توان گفت فاصله آمارهای رسمی ایران با واقعی زیاد است.

روزنامه جوان، نزدیک‌ به سپاه پاسداران به‌ نقل از دکتر کوروش هلاکوئی نائینی، استاد اپیدمولوژی دانشگاه تهران گزارش داده آمار جان‌باختگان کرونا درایران «هفت برابر آمار رسمی» است. برآوردهای دیگری نیز مطرح شده است. در همان ابتدای شیوع ویروس کرونا در ایران یکی از کارشناسان سازمان بهداشت جهانی بعد از بازدید اعلام کرد نسبت آمار واقعی به ارقام اعلامی پنج به یک است. دکتر ایرج حریری از مقامات وزارت بهداشت آمار واقعی را دو تا سه برابر ارقام اعلام شده می‌داند. دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران نیز پیشتر بر پنهانکاری و لاپوشانی آمار مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ تصریح کرده بود. حال اگر نرخ آمار واقعی در ابتلا را سه برابر و فوتی را چهار برابر رسمی فرض شود آنگاه رتبه ابتلای ایران در هر دو آمار مطلق و نسبی چهارم خواهد شد. باید توجه داشت که در این حالت کشورهایی که از ایران بالاتر هستند فقط جزیره‌های بسیار کوچک هستند؛ از این رو در بین کشورهای بزرگ، متوسط و کوچک  دنیا به لحاظ وسعت و میزان جمعیت رتبه نخست از آن ایران خواهد شد. بر اساس تخمین‌های غیررسمی رقم افراد جان‌باخته بیش از چهارصد هزار نفر می‌شود که تقریبا برابر یک سال فوتیهای کشوردر شرایط عادی است. در این صورت طبق آمار فوتی‌های مطلق و نسبی جایگاه ایران در دنیا از لحاظ شدت وخامت به ترتیب چهارم و دوم می‌شود.

این تفاوت عظیم در رتبه‌ها بین آمار رسمی و غیر رسمی به خوبی دلیل و چرایی پنهانکاری را توضیح می‌دهد. علاوه بر بررسی جهانی مقایسه با کشورهای همسایه که ویژگی‌های معادل و شباهت‌های بیشتری دارند برای تبیین عملکرد فاجعه‌بار نظام در بحران زیستی کرونا مفید است.

به نظر نگارنده آمار فوتی نسبی که با تقسیم شمار کل فوتی ها به کل جمعیت حساب می‌شود، شاخص اصلی در ارزیابی است چون ماندگارترین پیامد منفی کووید-۱۹ مرگ افراد و نتیجه آن در کاهش سرمایه انسانی جامعه است. این اتفاق باعث افسردگی جمعی می‌شود که بازسازی و ترمیم آن فرایند زمان‌بری است. همچنین برای مقایسه آمار نسبی مناسب‌تر از مطلق است.

 ایران (۱۳/ ۰ درصد) به لحاظ شاخص آمار نسبی فوتی‌ها حتی بر اساس گزارش‌های رسمی بعد از ارمنستان (۱۶/ ۰ درصد) در بین کشورهایی که مرز زمینی و یا دریایی با کشور دارند، بدترین وضعیت را دارد. این وضعیت با تعداد تخت‌های بیمارستانی موجود همبستگی ریاضی بالایی دارد. ایران در میان کشورهای فوق به لحاظ شاخص تعداد تخت بیمارستانی به کل جمعیت فقط ازعراق، افغانستان و پاکستان وضعیت بهتری دارد.

مقایسه فوق نشان داد که دلیل پنهانکاری و دستکاری در آمارهای مربوط به همه‌گیری کووید-۱۹ تلاش برای اختفای عملکرد فاجعه‌بار نظام است که مردم را به سمت ضیافت هولناک مرگ سوق داده‌ است. ایران در میان همسایگان که شرایط نسبتا مشابهی دارند حتی با ملاحظه آمار رسمی وضعیت تیره‌ و غیرقابل قبولی دارد. از این رو مسئولان ارشد حکومت در جان باختن کثیری از شهروندان ایرانی مسئولیت حقوقی و اخلاقی داشته و روزی باید پاسخگوی اعمال جنایتکارانه خود باشند.

* مطالب منتشر شده در صفحه "دیدگاه" الزاما بازتاب‌دهنده نظر دویچه‌وله فارسی نیست.

سعید نمکی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران در اسفند ۹۹ گفت:« دنیایی که برای فروپاشی جمهوری اسلامی ایران در این تلنگر سنگین کرونا، آماده بود امروز در حیرت است که چگونه توانستیم با لطف خدا، هم بیماری را مهار کنیم و هم دارو و تجهیزات مناسب تولید کنیم و هم توانستیم برای ساخت واکسن در پنج تا شش پلتفرم، گام‌های موثری برداریم.»

گالری عکس؛ ویروسی که دروغ‌ها و ضعف‌ها را برملا می‌کند

آلودگی زیست محیطی در حیات وحش قمیشلو؛ مقامات ایران چهل سال است که رسیدگی نمی‌کنند


This photo provided by the U.S. Environmental Protection Agency shows oil-contaminated vegetation and trees on the south side…
آرشیو

بیش از دو هزار تن ضایعات نفتی در محوطه پالایشگاه اصفهان و حدود ۲۰۰ هزار تن خاک آغشته به مازوت در محدوده پناهگاه حیات وحش «قمیشلو» که چهل سال پیش در گودال «چاله سیاه» تخلیه شده، همچنان به حال خود رها مانده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، هر چند بنا بر طرحی قرار بود ضایعات نفتی شرکت پالایش نفت جمع‌آوری شود و برای ساخت سیمان در کارخانه اردستان استفاده شود، اما این طرح از دو سال پیش تاکنون با توقف مواجه شده است.

به نوشته مهر برای اجرای «طرح تولید سیمان از خاک‌های آلوده و ضایعات نفتی پالایشگاه اصفهان» که دو سال است متوقف شده، هشت سال کار و هزینه صرف شده است، شش سال تحقیق و دو سال اجرای پایلوت.

به گفته مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان اصفهان، «حجم پسماندهای بلاتکلیف نفتی سیاه‌چاهله قطعا آلودگی آب‌های زیرزمینی، آلودگی هوا، و آلودگی‌های خاک» را در پی خواهد داشت.

رحمان دانیالی، مدیر کل سابق حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان این که «هزاران تن خاک آلوده بلاتکلیف مانده»، ادعا کرده است که «نمی‌خواهند پسماند ساماندهی پیدا کند» زیرا «برای عده‌ای نان دارد». کارشناسان محیط زیست می‌گویند وضعیت حیات وحش ایران بحرانی است و حکومت نیز به این وضعیت رسیدگی نمی‌کند.

قوه قضائیه فاسد و پلید و خبیث از «تعقیب قضایی و بازپرسی شش نفر» در ارتباط با فیلم‌های اوین خبر داد

 

قوه قضائیه فاسد و پلید و خبیث از «تعقیب قضایی و بازپرسی شش نفر» در ارتباط با فیلم‌های اوین خبر داد


بر اساس فیلم منتشر شده از سوی گروه «عدالت علی»، در این‌جا یکی از زندانبان زندان اوین یک زندانی را ضرب‌وجرح می‌کند.

خبرگزاری رسمی قوه قضائیه روز دوشنبه اعلام کرد که در ارتباط با فیلم‌های منتشر شده از بدرفتاری زندانبانان اوین با زندانیان «شش نفر» تحت تعقیب قضایی و بازپرسی قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری میزان می‌گوید که «دو نفر از این افراد بازداشت و باقی با قرار مناسب آزاد شده‌اند».

یک گروه سایبری موسوم به «عدالت علی» ۳۱ مرداد ویدئوهایی را در اختیار رادیو فردا و برخی دیگر رسانه‌ها قرار داد که حاوی اتفاقاتی در زندان اوین است.

این فیلم‌ها که نخستین بار توسط رادیو فردا منتشر شدند حاوی بدرفتاری با زندانیان، قاچاق مواد مخدر به درون زندان، درگیر شدن ماموران با یکدیگر و همچنین اقدام به خودکشی زندانیان است. گروه «عدالت علی» می‌گوید که این تصاویر را با هک کردن دوربین‌های امنیتی زندان اوین به‌دست آورده است.

خبرگزاری میزان در گزارش روز دوشنبه خود افزوده است، «نسبت به بعضی از تخلفات که در فیلم‌ها مشهود است قبلا در همان مقطع زمانی رسیدگی صورت گرفته و افراد تنبیه و یا از سمت خود عزل و یا اخراج شده‌اند».

محمدمهدی حاج‌محمدی، رئیس سازمان زندان‌های ایران، هم روز سوم شهریور مدعی شده بود که «پرسنل بی‌تفاوتِ سازمان در فیلم های منتشره، به هیات تخلفات اداری معرفی و از خدمت معلق شدند و پرونده‌هایی هم به دادسرای نظامی ارجاع شد».

خبرگزاری میزان از تشکیل کمیته‌ای چهار نفره از سوی دادستان کل کشور و استقرار این کمیته در زندان اوین خبر داده و گفته که «بر اساس گزارش دادستانی کل کشور و همچنین مرکز حفاظت و اطلاعات کل قوه قضائیه مشخص شد از ناحیه بعضی از ماموران زندان تخلفاتی صورت گرفته که بلافاصله دستور داده شد هر چه سریع‌تر متخلفان تحت تعقیب قرار گرفته و حسب مورد به تخلف آ‌ن‌ها رسیدگی شود».

گزارش خبرگزاری رسمی قوه قضائیه از برخورد با «خاطیان» در حالی است که پیشتر محمد مصدق، معاون اول قوه قضائیه، در روز هفتم شهریور مدعی شده بود خیلی از تصاویری که شکنجه،‌ بدرفتاری و کتک زدن زندانیان در زندان اوین را نشان می‌دهد «مونتاژ است و اصلا ربطی به زندان ندارند».

او گفته بود: «برخی از جاهای دیگر این‌ها را گرفته‌اند» و «اصلا ربطی به قوه قضاییه ندارد».

انتشار فیلم‌های هک شده انتقادهای شدیدی از عملکرد قوه قضائیه برانگیخته است و غلامحسین محسنی اژه‌ای از دادستان کل خواست تا «به فوریت» این موضوع را بررسی کند و گزارش دهد.

دادستان کل کشور در گزارش خود با اشاره به بازدید سرزده رئیس قوه قضائیه از سه زندان اوین، رجایی‌شهر و ایلام و همچنین برخی دستورهای او در خصوص وضعیت زندانیان عنوان کرده که «علت احتمالی انتشار این تصاویر در بازه زمانی حاضر، خدشه بر روند اصلاحی و تحولی اخیر است».

روز هفتم شهریور، حسن شجاعی، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، که همراه با دیگر اعضای این کمیسیون از زندان اوین بازدید کرده بود گفت که تخلف در زندان اوین محرز است و باید با خاطیان آن برخورد شود.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با بیان این‌که «برخی از ترک فعل‌ها» هم متوجه برخی از مسئولین سازمان امور زندان‌ها و مدیران میانی است، گفته که «جمع‌بندی کمیسیون این است که باید با این مسئولین هم برخورد شود و باید یا استعفاء دهند یا برکنار شوند».

زندان اوین معروف‌ترین زندان ایران است که در بندهای مختلف آن زندانیان سیاسی نگه داشته می‌شوند و گزارش‌های متعددی درباره شکنجه زندانیان در این زندان منتشر شده است.

برخی از بندهای این زندان نیز تحت نظر نهادهای امنیتی نظیر سازمان اطلاعات سپاه پاسداران است که هیچ نظارتی روی آن‌ها وجود ندارد.

اتحادیه اروپا فروردین امسال زندان اوین را به همراه زندان مرکزی تهران بزرگ (زندان فشافویه) و زندان رجایی‌شهر به اتهام نقض حقوق بشر و سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرد.

شورای امنیت بی خاصیت از طالبان خواست که به مردم اجازه خروج از افغانستان را بدهد

 

شورای امنیت بی خاصیت از طالبان خواست که به مردم اجازه خروج از افغانستان را بدهد


شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۸ شهریور با تصویب قطعنامه‌ای از طالبان خواست که به کسانی که در پی خروج از افغانستان هستند، اجازه دهد تا در امنیت این کشور را ترک کنند.

این قطعنامه اما شامل پیشنهاد رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر ایجاد یک منطقه امن در کابل نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، قطعنامه مورد اشاره با ۱۳ رای موافق به تصویب رسید در حالی که چین و روسیه به آن رای ممتنع دادند. این قطعنامه همچنین بر اهمیت اجازه کمک‌رسانی به مردم افغانستان، رعایت حقوق بشر، دستیابی به یک توافق سیاسی با گروه‌های دیگر و مبارزه با تروریسم تاکید می‌کند.

ایالات متحده روز دوشنبه آخرین نیروهای نظامی خود را از افغانستان خارج ساخت تا به جنگی که ۲۰ سال قبل در پی حملات ۱۱ سپتامبر آغاز شده بود، پایان دهد. نیروهای مخالف طالبان که آن زمان با پشتیبانی ایالات متحده حکومت طالبان را برانداخته بودند، اکنون شاهد بازگشت طالبان به قدرت هستند.

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، روز یکشنبه گفته بود که فرانسه و دیگر کشورها در حال کار بر روی قطعنامه‌ای هستند که یک منطقه امن در کابل به وجود می‌آورد و مسیر امنی را برای کسانی که سعی دارند از افغانستان خارج شوند، ایجاد می‌کند.

با این حال قطعنامه روز دوشنبه به این موارد اشاره ندارد و به جای آن می‌گوید که «انتظار می‌رود» طالبان به تعهدات خود در رابطه با خروج امن افغان‌ها و خارجی‌ها از افغانستان عمل کند.

این قطعنامه همچنین مشخص نمی‌کند که چه تمهیداتی برای اجرای آن وجود دارد و چگونه طالبان را در صورت عدم رعایت تعهدات خود مجازات می‌کند.

روز پنج‌شنبه یک انفجار انتحاری در مقابل دروازه‌های فرودگاه کابل که گروه موسوم به حکومت اسلامی مسئولیت آن را بر عهده گرفت، به کشته شدن چندین افغان و سیزده نیروی آمریکایی انجامید.

دوشنبه، شهریور ۰۸، ۱۴۰۰

مرکز آمار ایران: قیمت کالاهای وارداتی در بهار امسال بیش از «شش برابر» شد

 

مرکز آمار ایران: قیمت کالاهای وارداتی در بهار امسال بیش از «شش برابر» شد


نه تنها قیمت کالاهای وارداتی ایران بر پایه ریال شش برابر شده، بلکه بر اساس دلار آمریکا نیز حدود ۵۳ درصد رشد داشته است.

در گزارش مرکز آمار آمده که بیشترین رشد قیمت بر اساس ریال در کالاهای وارداتی مربوط به دستگاه‌های اپتیک و عکاسی، ماشین‌آلات، لوازم مکانیکی و برقی و محصولات صنایع شیمیایی بوده است.

مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش فصلی خود می‌گوید افزایش قیمت کالاهای وارداتی بر اساس ریال، در بهار امسال نسبت به فصل مشابه سال ۹۹، حدود ۵۰۶ درصد رشد داشته است؛ به عبارتی بیش از شش برابر شده است.

در گزارش روز دوشنبه هشتم شهریور این مرکز آمده است که بیشترین رشد قیمت بر اساس ریال در کالاهای وارداتی مربوط به دستگاه‌های اپتیک و عکاسی، ماشین‌آلات و لوازم مکانیکی و برقی، همچنین محصولات صنایع شیمیایی بوده است.

این گزارش توضیح نمی‌دهد چرا قیمت کالاهای وارداتی طی یک سال شش برابر شده، اما بخشی از این رشد چشمگیر مربوط به جهش نرخ ارز بوده است. نرخ دلار در ابتدای بهار پارسال حدود ۱۶ هزار تومان بود، اما در بهار امسال به ۲۵ هزار تومان رسید.

همچنین مهدی میراشرفی رئیس گمرک ایران ۲۸ اردیبهشت امسال گفته بود تحریم‌ها باعث شده است هزینه ترانزیت کالاهای وارداتی ۲۰ درصد افزایش یابد.

از سوی دیگر، دولت ایران اختصاص ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی برای بسیاری از کالاها را متوقف کرده است؛ موضوعی که به جهش قیمت کالاهای وارداتی بر اساس ریال منجر شده است.

از طرفی آمارهای رسمی چین نشان می‌دهد که این کشور در بهار سال جاری مستقیما از ایران نفت وارد نکرده است. این در حالی است که آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد ایران در بهار امسال روزانه ۶۵۰ هزار بشکه صادرات نفت داشته است.

خبرگزاری‌های رویترز و بلومبرگ قبلا گزارش داده بودند که بخش عمده نفت ایران توسط واسطه‌های خارجی و تحت عنوان نفت امارات، عمان، عراق، مالزی و اندونزی به چین می‌رسد. این واسطه‌ها، در ازای دریافت نفت ایران، کالاهای مورد نیاز جمهوری اسلامی را خریداری کرده و تحویل می‌دهند. بدین ترتیب، واسطه‌ها می‌توانند یکی از عوامل رشد قیمت‌ها باشند.

گزارش اخیر خزانه‌داری کل کشور نیز نشان می‌دهد در بهار امسال تنها سه درصد بودجه نفتی محقق شده است.

با توجه به دو برابر شدن قیمت نفت در بازارهای جهانی و همچنین دو برابر شدن حجم صادرات نفت ایران نسبت به بهار پارسال، انتظار می‌رفت بودجه نفتی در سه ماهه ابتدایی سال حداقل ۴۰ درصد تحقق یابد، اما تحقق سه درصدی نشان می‌دهد که در ازای بخش عمده‌ای از نفت صادراتی ایران، ارزی وارد کشور نشده و احتمالا نفت با کالا تهاتر شده است.

نکته مهم در گزارش جدید مرکز آمار این است که نه تنها قیمت کالاهای وارداتی ایران بر پایه ریال شش برابر شده، بلکه بر اساس دلار آمریکا نیز حدود ۵۳ درصد رشد داشته است.

این در حالی است که تورم در کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران از چین تا امارات و اروپا حدود سه درصد است و بایستی نهایتا به همین میزان قیمت کالاهای وارداتی ایران بر اساس دلار آمریکا افزایش می‌یافت، اما ۵۳ درصد افزایش یافته است.

این امر نشان می‌دهد حتی بر اساس ارز دلار، هزینه عملیاتی واردات کالا به کشور رشد چشمگیری داشته است.