سه‌شنبه، شهریور ۰۹، ۱۴۰۰

امیرعبداللهیان: ایران رویکرد اتلاف وقت در مذاکرات وین را نمی‌پذیرد

 

امیرعبداللهیان: ایران رویکرد اتلاف وقت در مذاکرات وین را نمی‌پذیرد


وزیر خارجه جدید ایران در گفت‌وگویی تلویزیونی به تشریح سیاست دولت سیزدهم جمهوری اسلامی در قبال مذاکرات هسته‌ای وین پرداخت و تاکید کرد که تهران رویکرد اتلاف وقت را نمی‌پذیرد.

حسین امیرعبداللهیان شامگاه دوشنبه ۸ شهریور با حضور در برنامه گفت‌وگوی خبری شبکه دوم ایران اظهار داشت که مذاکرات وین «باید دستاورد ملموسی داشته باشد» و مجلس و دولت جمهوری اسلامی در این مذاکرات «به دنبال کسب حقوق حداکثری ملت ایران هستند».

وی سپس گفت: «انتظار داریم طرف مقابل ما اتلاف وقت نکند زیرا کسی آن را نمی‌پذیرد.»

آخرین دیدار نشست کمیسیون مشترک برجام روز ۳۰ خرداد ماه انجام شد و از آن زمان تاریخی برای مذاکرات آتی اعلام نشده است.

جمعه گذشته، ۵ شهریور، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگویی تلفنی با آقای امیر عبداللهیان بر اهمیت ازسرگیری فوری مذاکرات هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی تاکید کرده بود. وزیر خارجه ایران نیز در پاسخ گفته بود که تهران خود را متعهد به گفت‌وگو و تعامل سازنده در چارچوب «دیپلماسی متوازن» می‌داند، اما برای ایران تنها مذاکره‌ای که نتایج ملموس و عملی داشته باشد، قابل قبول است.

آمریکا پیش از این ابراز نگرانی کرده بود که دولت جدید ایران با موضعی تندتر به مذاکرات وین بازگردد که در این صورت پر کردن شکاف‌ها دشوار خواهد بود.

حسین امیر عبداللهیان در بخش دیگری از اظهارات روز دوشنبه خود به کنفرانس بین‌المللی بغداد اشاره کرد که خود در آن حضور داشت.

وی عنوان کرد که در این کنفرانس امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، دو بار از او برای سفر به فرانسه دعوت کرد تا در جریان این سفر احتمالی گفت‌وگوهای میان تهران و پاریس در زمینه‌های مختلف ادامه یابد.

وزیر خارجه ایران همچنین به دیدار با همتای عربستانی خود در حاشیه این کنفرانس اشاره کرد و گفت که طرف عربستانی ضمن تبریک بابت انتصاب او به این سمت گفته است که « با استقرار دولت جدید ارتباطات خود را با ایران آغاز خواهیم کرد».

ایران و عربستان سعودی در ماه‌های اخیر با وساطت عراق مذاکراتی را برای حل اختلافات آغاز کرده‌اند.

روابط دو کشور پس از حملهٔ شماری از نیروهای طرفدار رهبر جمهوری اسلامی به اماکن دیپلماتیک عربستان در تهران و مشهد در دی ۹۴ قطع شد. از سویی جنگ داخلی‌ در سوریه و یمن و افزایش رقابت‌های منطقه‌ای نیز به تنش‌ها میان دو کشور دامن زده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر