جمعه، شهریور ۰۵، ۱۴۰۰

بایدن متقلب و سخیف و ریاکار و حامی تروریسم در دیدار با نخست وزیر اسرائیل: ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت

 

بایدن متقلب و سخیف و ریاکار و حامی تروریسم در دیدار با نخست وزیر اسرائیل: ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت


جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، روز جمعه ۵ شهریور در دیدار با نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید تاکید کرد که ایران «هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت».

این نخستین دیدار آقای بایدن با نخست وزیر جدید اسرائیل است که به گفته او، به موضوعاتی چون «امنیت اسرائیل و تهدید ایران» اختصاص یافت.

جو بایدن به آقای بنت اطمینان داد که اگر دیپلماسی در بازدارندگی از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای موثر نباشد، واشینگتن دست به اقدامات دیگری خواهد زد.

وی همچنین وعده داد که واشینگتن سامانه دفاع راکتی گنبد آهنین ارتش اسرائیل را دوباره به راکت‎‌های مورد نیاز مجهز خواهد کرد.

نفتالی بنت نیز در این دیدار با رئیس جمهور آمریکا اظهار داشت که «ایران صادر کننده تروریسم و ناقض شماره یک حقوق بشر در دنیا است» و «درست در همین حال که ما با هم صحبت می‌کنیم، ایرانی‌ها سانتریفیوژهای خود را در نطنز می‌چرخانند».

نخست وزیر اسرائیل به «طرحی که برای مهار ایران برای مذاکره به همراه آورده» اشاره کرد و افزود که هدف از این طرح متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران و ممانعت از گسترش حضور آن در منطقه است.

آقای بنت تصریح کرد که اسرائیل برای تامین امنیت خود هرگز از آمریکا درخواست اعزام نیرو نخواهد کرد و امنیت خود را به منابع خارجی گروه نخواهد زد و خود مراقب سرنوشت خویش است اما از آمریکا به خاطر کمک‌های تجهیزاتی سپاسگزاری می‌کند.

دیدار رهبران آمریکا و اسرائیل در شرایطی انجام شده که آقای بایدن به دلیل انفجارهای مهیب عصر پنج‌شنبه در کابل، در موقعیت سیاسی دشواری در صحنه داخلی آمریکا قرار گرفته و به سختی درگیر امور مرتبط به افغانستان است.

برخی رسانه‌های اسرائیل گفته بودند که نفتالی بنت از جو بایدن می‌خواهد با توجه به وضعیت ایجاد شده در افغانستان پس از خارج کردن نظامیان آمریکا، طرح بیرون بردن سربازان آمریکایی از عراق و سوریه را کنار بگذارد. اما در دقایق حضور جو بایدن و نفتالی بنت در برابر دوربین‌ها، به این موضوع اشاره نشد.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، هدف اصلی آقای بنت از این سفر شنیدن این سخن از زبان جو بایدن بود که واشینگتن از بازگشت به برجام برای همیشه صرفنظر می‌کند. اما آقای بایدن با اظهارات خود در برابر نفتالی بنت، نشان داد که هنوز بختی برای موفقیت دیپلماسی در برابر ایران قائل است.

آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، این هفته در تل‌آویو گفته بود که به ارتش فرمان داده تا تدارکات جهت تحقق برنامه‌های تهیه شده برای بمباران سایت‌های هسته‌ای ایران را «تسریع کنند».

بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، این هفته در دیدار با سفیران خارجی مقیم اسرائیل، گفت که ایران «تنها دو ماه تا تکمیل همه توانایی‌های لازم برای تولید بمب اتمی فاصله دارد». او نیز تاکید کرد که کشورش برای «خنثی کردن» این تهدید دست به اقداماتی خواهد زد.

با این حال، به نظر می‌رسد که اظهارات ژنرال کوخاوی و بنی گانتز، هشداری تلویحی به دولت بایدن بود که اگر درخواست نفتالی بنت را برای عدم احیای برجام قبول نکند، اسرائیل حملات علیه ایران را آغاز خواهد کرد.

سران اسرائیل در یک دهه اخیر بارها از این نوع هشدارهای تلویحی به آمریکا داده‌اند اما بر اساس برخی گزارش‌ها، در صحنه عمل به اقداماتی مانند منفجر کردن سایت‌های اتمی و ترور دانشمندان هسته‌ای و گام‌هایی از این دست بسنده کرده‌اند.

نفتالی بنت این هفته به نیویورک تایمز گفته بود که اسرائیل دست خود را در ادامه اقدامات در برابر ایران، فارغ از هر سیاستی که آمریکا در پیش بگیرد، باز می‌بیند.

به نوشته نیویورک تایمز، قرار بود در سفر نفتالی بنت احتمال بازگرداندن اشتراک اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا به سطح پیشین مطرح شود.

بر اساس گزارش این روزنامه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر پیشین اسرائیل، با «بی‌اعتمادی» به جو بایدن، بلافاصله بعد از استقرار آقای بایدن در کاخ سفید، سطح همکاری میان موساد و سی‌آی‌ای را کاهش داد و نگران بود که این همکاری، به درز عملیات محرمانه اسرائیلی علیه ایران منجر شود.

آخرین دیدار یک رئیس جمهوری آمریکا با نخست وزیر اسرائیل در زمان دونالد ترامپ با بنیامین نتانیاهو صورت گرفته بود. بنیامین نتانیاهو نشان داده بود که از روی کار آمدن جو بایدن چندان خشنود نیست و او را ادامه دهنده راه باراک اوباما می‌داند.

آقای بایدن در پایان دیدار با نفتالی بنت گفت که دولت او در تعهداتش در قبال اسرائیل، راه باراک اوباما را دنبال می‌کند.

رئیس جمهور آمریکا در دیدار روز جمعه، این وعده را نیز به اسرائیلیان داد که دولت او تلاش خواهد کرد تا درخواست دیرینه اسرائیل برای معاف کردن شهروندانش از لزوم گرفتن روادید سفر به آمریکا را بررسی کند، اما قول قطعی در این زمینه نداد.

هیچ یک از دولت‌های پیشین آمریکا، از جمله دونالد ترامپ، که نزدیک‌ترین مناسبات با اسرائیل را داشت، این درخواست را نپذیرفته بودند.

آمریکا بر خلاف ۳۹ کشورِ عمدتا اروپایی، برای دادن روادید سفر برای اسرائیلی‌ها، مخصوصا جوانان، سخت‌گیری کرده و ظاهرا نگران است که بسیاری از جوانان این کشور، نه برای سفر، بلکه برای زندگی و کار به آمریکا بروند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر