کرونا در ایران؛ کمبود واکسن، اکسیژن، دارو و تجهیزات بیمارستانی در استانهای مختلف
![](https://gdb.rferl.org/cef93285-8b80-46d7-b138-27388421799d_w1023_r1_s.jpg)
گزارشها از ایران از کمبود واکسن، اکسیژن، دارو و تجهیزات بیمارستانی در استانهای مختلف ایران خبر میدهند.
خبرگزاری تسنیم گزارش داده که حداقل ۸ استان با مشکل تامین اکسیژن مواجه هستند؛ بهطوریکه در گیلان، اصفهان، خراسان شمالی، همدان، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه و قم کمبود اکسیژن به مرحله حاد رسیده و گاهی نیاز بیماران با کمک خیران و برخی نهادها تأمین میشود و شهر اصفهان نیز امروز و فردا با توجه به کمبود واکسن در مراکز تجمیعی هیچ تزریقی انجام نمیشود.
ولیالله حیاتی، فرمانده قرارگاه نظارتی و عملیاتی ستاد مقابله با کرونا در خوزستان هم روز سه شنبه ۹ شهریور ماه از وضعیت بحرانی در این استان خبر داده و گفته است که همچنان میزان مراجعه بیماران مبتلا به کرونا به بیمارستانهای خوزستان و موارد بستری بسیار بالا است.
به گفته او وضعیت خوزستان بسیار شکننده است. در بیمارستان گلستان اهواز حتی تختهای مراقبتهای ویژه قلب در اختیار بیماران مبتلا به کرونا قرار گرفته و هیچ ظرفیت دیگری باقی نمانده است.
همزمان نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونای تهران از کاهش ذخیره واکسن در تهران خبر داده است.
او میزان دسترسی به واکسن را بسیار تعیین کننده خوانده و به خبرگزاری ایلنا گفته است که ذخیره واکسنها در معاونت های بهداشتی تاحدودی رو به اتمام است و در صورتی که واکسن مورد نیاز تامین نشود در روزهای آینده برخی از مراکز برای انجام فرآیند واکسیناسیون با مشکل مواجه میشوند.
دولت ایران در هفتههای اخیر با افزایش واردات واکسن، سرعت واکسیناسیون را افزایش داده است ولی ناتوانی ستاد فرمان اجرایی امام در تولید انبوه واکسن مؤثر و ممنوعیت واردات واکسنهای غربی به ایران سبب شد که آمار مرگومیر ناشی از کرونا طی یک ماه اخیر بهشدت افزایش پیدا کند.
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در دیماه ۱۳۹۹ واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی را ممنوع کرد و خواستار تولید واکسن داخلی شد، اما با بالا گرفتن بحران، او ۲۰ مرداد امسال، کرونا را مسئله «اول و فوری» کشور خواند و خواستار تأمین واکسن «به هر شکل ممکن» شد.
آمارهای رسمی وزارت بهداشت نشان میدهد که فقط در مردادماه بیش از ۱۴ هزار نفر بهدلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند، هرچند آمارهای غیررسمی سه تا چهار برابر این رقم است.
بر اساس اعلام مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت، مجموع واکسن های تزریق شده کرونا در کشور به ۲۷ میلیون و ۵۰۱ هزار و ۵۸۶ دُز رسیده است.
تاکنون ۱۸ میلیون و ۷۸۹ هزار و ۶۱۶ نفر دُز اول واکسن کرونا، و ۸ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۹۷۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند.
در چنین شرایطی خبرگزاری تسنیم گزارش داده که مقایسه آمارهای ۴۸ ساعت گذشته که از طریق وزارت بهداشت منتشر شده نشان میدهد احتمال شکلگیری پیک ششم کرونا خیلی زودتر از آنچه پیش بینی شده قوت گرفته و ممکن است هفته آینده شاهد آغاز یک پیک تازه در دوران همهگیری کرونا کشور باشیم.
این خبرگزاری به رشد ۳۶.۶ درصدی تعداد موارد شناسایی شده و ۷۲.۱۹ درصدی موارد بستری در ۳۱ روز گذشته اشاره کرده و نوشته است که در بخش بستری بیماران در بخش مراقبتهای ویژه شاهد رشد ۴۶.۴۷ درصدی بوده و به دنبال آن تعداد موارد فوتی با جهشی ۱۴۷.۷ درصدی روبرو شده است.
وزارت بهداشت روز سهشنبه از مرگ بیش از ۶۴۳ نفر و ابتلای بیش از ۳۱ هزار و ۳۱۹ نفر دیگر به کرونا خبر داده که از این تعداد ۴ هزار و ۶۸۵ نفر بستری شدند که در شرایط شدید بیماری قرار دارند.
به این ترتیب مجموع بیماران کرونا در ایران به ۴ میلیون و ۹۹۲ هزار و ۶۳ نفر رسیده است.
براساس همین گزارش در حال حاضر ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر