انتقال ده ها طیاره نظامی افغانستان به ازبیکستان

یک مرکز تحقیقی امریکا روز پنجشنبه ۲۶ آگست (چهارم سنبله) گزارش داد که بیش از ۴۵ طیارهٔ قوای هوایی افغانستان هفتهٔ گذشته به خارج از آن کشور انتقال داده شدند تا از دسترسی این طیاره ها به دست گروه طالبان جلوگیری شود.
مرکز مطالعات استراتیژیک و بین المللی یا CSIS بر استناد تصاویر ماهواره ای گزارش داده است که ده ها طیارهٔ نظامی افغانستان در توقفگاه (Tarmac) میدان هوایی بین المللی ترمز در ازبیکستان مشاهده شده است. این تصویر ماهواه ای به تاریخ ۱۶ آگست ۲۰۲۱ میلادی گرفته شده است.
بر اساس گزارش CSIS، طیاره های که در این تصویر مشاهده می شوند، شامل طیاره های A-۲۰۹ سوپر توکانو، C-۲۰۸، Mi-۲۵، و هلیکوپتر UM-۶۰ می شوند.
خبرگزاری اسوشیتد پرس گزارش داده است که پس از عبور از سرحد ازبیکستان، این طیاره ها شاید مجبور به نشست در میدان هوایی ترمز شدند.
بر اساس برخی گزارش ها، این طیاره ها سربازان افغان را انتقال داده اند که در صدد پناهندگی استند.
مرکزی تحقیقی CSIS گزارش داده است که تصویر ماهواه ای که به تاریخ ۲۱ آگست از میدان هوایی ترمز برداشته شده است، این طیاره ها در این میدان هوایی مشاهده نمی شوند و احتمالا قوای هوایی افغانستان موقتا به آنجا نقل مکان داده شدند و سپس به مکان دیگری انتقال یافته اند.
در همین حال، دو مقام حکومت پیشین افغانستان به صدای امریکا تایید کرده اند که قبل از سقوط کابل به دست گروه طالبان به تاریخ ۱۵ آگست ۲۰۲۱، دست کم هشت هلیکوپتر قوای هوایی افغانستان به ولایت پنجشیر انتقال یافته است، ولایتی که شماری از نظامیان پیشین به شمول کوماندو ها، خیزش های مردمی و مجاهدین سابق در حالت آماده باش جنگ بر ضد گروه طالبان استند و رهبری آنرا احمد مسعود، پسر احمد شاه مسعود، فرمانده فقید ضد طالبان،بر عهده دارد.
احمد مسعود با اشاره به مقاومت پدرش در برابر طالبان بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ میلادی گفته است که راه پدرش را دنبال میکند.
احمد مسعود در مقالهای که در روزنامۀ امریکایی واشنگتن پست نشر شده گفته است که طالبان تنها مشکل مردم افغانستان نیست. به گفته وی، تسلط طالبان بر افغانستان سبب خواهد شد تا این کشور به "پایگاه اصلی دهشت افگنی اسلام افراطی" مبدل شود و طرح حملات بر دموکراسیهای جهان بار دیگر در افغانستان ریخته خواهد شد.
احمد مسعود که خود را در این مقاله "رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان" معرفی کرده است، همچنان ادعا کرده که میلیونها افغان به "ارزشهای غرب باور" دارند.
به گفتۀ آقای مسعود، افغانها برای ایجاد یک "جامعه باز" مبارزه طولانی کردند تا در آن دختران بتوانند داکتر شوند، رسانهها آزادانه گزارش دهند و جوانان به موسیقی گوش دهند و پایکوبی کنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر