درخواست از صدا و سیما روان پریش و زبان نفهم و خرفت و عقب افتاده برای برخورد با شبکه نمایش خانگی؛ کیهان: نظارت ساترا ضعیف است
همزمان با افزایش فشارها در زمینه حجاب و پوشش، بعضی از نهادهای وابسته به بدنه نظام، تولیدات شبکه خانگی را نشانه رفتهاند و مدعی شدهاند که این شبکه در گسترش آنچه که «بدحجابی» مینامند نقش داشته است.
در واکنش به این انتقادها رئیس «ساترا» نهاد ناظر به تولید محتویات در شبکه خانگی از عزم جدید برای «برخورد و تعلیق پلتفرمهای شبکه نمایش خانگی» خبر داده شده است. «ساترا» که مخفف سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی است خود زیرمجموعه سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی است.
رئیس ساترا به تازگی نامهای خطاب به رئیس سازمان صدا و سیما نوشته و از رویکردهای جدیدی خبر داده است. در نامه سعید مقیسه به پیمان جبلی که وبسایت «خبرآنلاین» بخشهایی از آن را منتشر کرده و یکی از بیسابقهترین نمونهها از مصوبات منتشر شده برای «خروج رقبای جدید از میدان رقابت با رسانه ملی» محسوب میشود، از بیش از «۲۰ نهاد» برای انجام «اقدامات بازدارنده» علیه دیگر پلتفرمها، درخواست همکاری و برخورد شده است.
اقداماتی که از «ترغیب نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای انجام مصاحبه» شروع میشود و به «نامهنگاری به معاونت علمی ریاست جمهوری» برای «عدم حمایت مالی» میرسد و در نهایت اعلام میکند که «علیه هر سازمانی که همراهی نکرد، اقدام رسانهای کنید.»
از سوی دیگر، روزنامه «کیهان» چاپ تهران، در شماره روز شنبه بیست و پنجم تیرماه خود نوشت با اشاره به شیوه تاسیس «ساترا» و «اتصال به دستور نهادهای کلان و بزرگان نظام»، نوشت: اگر مسئولین سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر، «زندگی خود را تعطیل کنند و شبانهروزی به حل مسائل پلتفرمها و محصولات شبکه نمایش خانگی بپردازند» تازه شاید بخشی از «شانیت آن اتصال» رعایت شده باشد.
کیهان که زیر نظر نماینده مستقیم آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی اداره میشود، در ادامه مطلب امروز خود با عنوان «ساترا؛ خسته و بیبرنامه»، آورده است: وضعیت ناتوانی «مدیران» فعلی ساترا به جایی رسیده که «سریالهای یاغی، جادوگر، نوبت لیلی، شهرک کلیلهودمنه و قسمتهای آخر جیران» بدون مجوز ساترا ساخته شدهاند.
این روزنامه که با بودجه عمومی اداره میشود، در بخشی دیگر از انتقاد خود به «ساترا»، آورده است: ساترا سعی دارد «کم کاری در ضعف نظارتی» خود را با «فشار پسینی» جبران کند و برخی تولیدات را «وادار کند تا مجوز بگیرند!»
فشارها به شبکه خانگی تنها محدود به کیهان نیست. بسیاری از رسانههای اصولگرا نیز بارها به این شبکه حمله کردهاند. سال گذشته نیز باشگاه خبرنگاران جوان با انتشار گزارشی مفصل این شبکه را گسترش اباحهگری متهم کرد. در این گزارش آمده است که «آرایش غلیظ، رفتارهای اروتیک و پوشش ناهنجار و غیر عرف از فاکتورهای استفاده شده» در بعضی سریالها به عنوان برگ برنده نسبت به فضای تلویزیونی مورد استفاده قرار میگیرد. «این سریالها با وارد کردن زنان تنها از جذابیت بصری آنها استفاده میکنند.»
نهاد ناظر بر تولیدات شبکه خانگی، ساترا، در شهریورماه ۹۴ به دستور رئیس وقت سازمان صداوسیما و بر اساس بخشی از ابلاغیه آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی به رئیسجمهور و رییس وقت مرکز ملی فضای مجازی، ایجاد شد و در ابتدا، صرفا وظیفه نظارت بر تلویزیونهای تعاملی (IPTV) را بر عهده داشت اما کم کم این اختیارات گسترده شد و نهایتا به دایره خدمات دهندههای محتوا در فضای مجازی (VOD) نیز رسید.
ویاودی یا VOD مخفف «Video-On-Demand» و بستری اینترنتی است که به کاربران خود امکان دسترسی به مجموعهای گسترده از فیلم، سریال، موسیقی و...را بنا بر موضوع هر مجموعه ارائه کننده خدمات با استفاده از یک نرمافزار یا دستگاه جانبی ذخیرهسازی (ستاپ باکس) به صورت رایگان و غیر رایگان میدهد.
سعید مقیسه یازدهم تیرماه نیز گفته بود که «خط اصلی ممیزی» این مجموعه برای «VODها و فضای مجازی فراگیر»، همان رویه موجود برای «شبکههای سراسری سیماست» و تاکید کرده بود که «خطوط قرمز به ویژه خطوط اخلاقی و دینی و فرهنگی در فضای مجازی از خطوط قرمز در شبکههای صداوسیما بازتر نیست.»
کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در بهمنماه ۱۴۰۰ با تعیین سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی به عنوان «نهاد ناظر» بر «تولید آثار حرفهای در فضای مجازی»، جایگاه این رسانه حاکمیتی برای نظارت بر محتوای تولیدی غیر دولتی اینترنتی را «تثبیت کرد و افزایش داد.»
هر چند شهریورماه سال گذشته پس از اعتراض «۲۶ صنف سینمای ایران» به «محدودیتهای جدید» تلویزیون حکومتی بر شبکه نمایش خانگی، دو صنف «انجمن مدرسان سینما» و «انجمن مدیران سالنهای سینما» هم به جمع دیگر صنوف معترض پیوستند اما نهایتا با توافق وزارت ارشاد دولت رئیسی با صداوسیمای جمهوری اسلامی و مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، «نظارت و سیاستگذاری» در این بخش از فضای مجازی «بطور کامل» به نهادهای تحت نظر مستقیم آیتالله خامنهای «واگذار شد.»
شبکه تولیدات خانگی از مهمترین رقبای صدا و سیما در تولید آثار فارسیزبان داخل کشور به شمار میرود و بسیاری از هنرپیشگانی که از صدا و سیما روی برگرداندهاند با این شبکه که در مواردی مستقلتر از صدا و سیما عمل میکند، همکاری دارند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر