جمعه، تیر ۳۱، ۱۴۰۱

دیده‌بان حقوق بشر روسيه را به ارتکاب «جنايات جنگی» در جنوب اوکراين متهم کرد

 

دیده‌بان حقوق بشر روسيه را به ارتکاب «جنايات جنگی» در جنوب اوکراين متهم کرد


نیروهای روسیه در خرسون

دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی که روز جمعه ۳۱ تیر منتشر شد روسیه را به بازداشت غیرقانونی، اعمال شکنجه و ناپدید کردن اجباری شهروندان اوکراینی در استان‌های جنوبی خرسون و زاپوریژیا که در آغاز تهاجم نظامی به تصرف روسیه درآمد، متهم کرد.

این نهاد افزود که این موارد از خشونت و آزارهایی که توسط نیروهای روسیه در مورد شهروندان و سربازان اسیر اعمال شده مصادیق جنایات جنگی است.

یولیا گوربونوا، از مسئولین بخش اروپای شرقی دیده‌بان حقوق بشر گفت: «نیروهای روسیه مناطق اشغالی در جنوب اوکراین را به جهنم ترس و بی‌قانونی بدل کرده‌اند. شکنجه و آزار و بازداشت غیرقانونی غیرنظامیان از جمله مصادیق جنایات جنگی است و حکومت روسیه باید بلادرنگ این اقدامات را متوقف کرده و درک کند که به این خاطر مورد پیگرد قرار خواهد گرفت.»

دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید برای جمع‌آوری اسناد و تهیه این گزارش با ۷۱ نفر از ساکنان شهرهای مختلف در استان‌های خرسون و زاپوریژیا مصاحبه کرده و شواهد مستندی در مورد ۴۲ مورد از بازداشت غیرقانونی غیرنظامیان، شکنجه بسیاری از آنها و مفقود شدن برخی از زندانیان جمع آوری کرده است.

به گفته این نهاد، پرسنل گارد ملی اوکراین که اسرای جنگی محسوب می‌شوند شکنجه شده و دو نفر از آنها در زمان اسارت کشته شده‌اند.

شاهدان به دیده‌بان حقوق بشر گفتند که نیروهای روسیه برای شکنجه زندانیان از روش‌هایی نظیر ضرب و شتم شدید و گاه با چوب بیسبال و شوک الکتریکی استفاده می‌کنند که به جراحات شدیدی از جمله شکستگی دنده‌ها و سایر استخوان‌ها، آسيب استخوان جمجمه و پاره شدن رگ‌های چشم منجر می‌شود.

بسیاری از این افراد پس از آزادی یک دوره طولانی در بیمارستان بستری شده و برخی از آنها هنوز به زحمت راه می‌روند.

در تمامی این موارد منهای یک زندانی، ارتش روسیه هیچ اطلاعاتی در مورد محل بازداشت این افراد در اختیار خانواده‌های آنها قرار نداده است.

تامیلا تاشوا، نماینده ویژه رییس جمهوری اوکراین در امور ناحیه کریمه به دیده‌بان حقوق بشر گفت، ناظران حقوق بشر دولت اوکراین ارزیابی می‌کنند که از زمان شروع تهاجم نظامی روسیه حداقل ۶۰۰ نفر ناپدید شده‌اند.

براساس موازین بین المللی حقوق بشر بازداشت غیرقانونی و خودسرانه، ناپدید کردن اجباری و شکنجه و بدرفتاری با زندانیان می‌تواند مصداق جنایت جنگی تلقی شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر