امضای توافقنامه انتقال برق از عربستان سعودی به عراق
در حالی که موضوع انتقال انرژی از ایران به عراق در سالهای گذشته یکی از موارد اختلافات تهران و بغداد بوده، مقامهای عراقی و سعودی یک توافقنامه اتصال برق میان دو کشور را امضا کردند.
مصطفی الکاظمی روز جمعه، ۲۴ تیر، برای شرکت در نشست شورای همکاری خلیج فارس وارد جده شد و با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی دیدار کرد.
به گزارش رسانههای سعودی و عراقی، در جریان این دیدار توافقنامه اتصال برق میان دو کشور به دست وزیر انرژی سعودی و وزیر برق عراق امضا شد.
به موجب این توافق، یک خط برق به طول ۴۳۵ کیلومتر، منطقه عَرعَر در شمال عربستان سعودی را به منطقه الیوسفیه در جنوب بغداد متصل میکند.
این خط اتصال برق، در فاز اول هزار مگاوات برق با ولتاژ ۴۰۰ کیلووات را از عربستان سعودی به عراق منتقل خواهد کرد.
احمد موسی العبادی، سخنگوی وزارت برق عراق، به خبرگزاری رسمی این کشور گفت این توافق بر اساس تلاشهای این وزارتخانه برای تنوع بخشیدن به منابع انرژی و اطمینان از ایجاد پروژههای اتصال برق با کشورهای همسایه است.
او افزود که خطوط برق عراق به خطوط برق کشورهای ترکیه و اردن متصل شده و درباره موضوع ارتباط این خطوط با کشورهای خلیج فارس و عربستان سعودی گفتوگو شده بود.
سال گذشته و در پی مشکلات صادارت برق ایران به عراق که بخش عمده آن به دلیل تحریمها علیه جمهوری اسلامی، به نحوه پرداخت پول برق باز میگردد، مقامات بغداد اعلام کردند که در حال مذاکره با عربستان سعودی برای خرید برق هستند.
پیشتر عدم پرداخت بدهی عراق در مقاطعی منجر به قطع ارسال برق و گاز از سوی ایران به عراق و حتی شکلگیری اعتراضات خشونتآمیز در برخی از شهرهای این کشور شده است.
در اواخر خرداد، جواد اوجی وزیر نفت جمهوری اسلامی اعلام کرد که ایران طلب خود از عراق بابت صادرات گاز را «وصول کرده است».
بر اساس آمار سال گذشته، عراق حدود یک سوم از نیاز خود به برق را با خرید برق و گاز از ایران تامین میکند.
این در حالی است که بنا بر ارزیابی کارشناسان، زیرساختهای انتقال برق در عراق به دلیل فرسودگی حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد از انرژی در گردش را هدر میدهند.
علاوه بر خرید برق از کشورهای همسایه، بغداد در نظر دارد برای کاهش وابستگی خود به برق وارداتی تا سال ۲۰۳۰ هشت راکتور هستهای بسازد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر