آمریکا مذاکرات مستقیم ارمنستان و آذربایجان را «یک گام مثبت» خواند
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا از مذاکرات مستقیم وزیران خارجه ارمنستان و آذربایجان استقبال کرد و آن را «گامی مثبت» خواند.
آقای بلینکن در حساب توئیتر خود در این زمینه نوشت: «گفتوگوی مستقیم مطمئنترین راه برای حل اختلافات آذربایجان و ارمنستان است.»
جیحون بایراماف، وزیر خارجه آذربایجان، و آرارات میرزویان، همتای ارمنستانی او، روز شنبه، ۲۵ تیر، در شهر تفلیس، پایتخت گرجستان دیدار و رو در رو گفتوگو کردند.
این گفتوگو که بخشی از میانجیگری اروپا با هدف رسیدن به یک معاهده صلح میان باکو و ایروان است، اولین مذاکرات مستقیم دو کشور پس از جنگ در منطقه قرهباغ در سال ۲۰۲۰ به شمار میرود.
وزارت خارجه ارمنستان در بیانیهای اعلام کرد که دو طرف «درباره طیف گستردهای از موضوعات مربوط به عادیسازی روابط بین دو کشور گفتوگو کردند.»
بر اساس این بیانیه، آقای میرزویان در این دیدار «بر اهمیت حل سیاسی مناقشه قرهباغ به منظور ایجاد صلح پایدار در منطقه» قفقاز تاکید کرد.
همچنین بر اساس بیانیه صادرشده از سوی وزارت خارجه آذربایجان، وزیر خارجه این کشور خواستار «خروج نیروهای مسلح ارمنستان از خاک آذربایجان» شد که اشارهای به مناطقی از قرهباغ است که هنوز تحت کنترل جداییطلبان ارمنی است.
این بیانیه افزود که در این مذاکرات «به اهمیت روشن شدن سرنوشت نزدیک به چهار هزار آذربایجانی مفقود شده اشاره شد» و «وزیران متعهد شدند به گفتوگوی مستقیم آذربایجان و ارمنستان ادامه دهند».
گفتوگوهای آذربایجان و ارمنستان در تفلیس در حالی برگزار شد که هنوز تنش در مرز دو کشور وجود دارد و طرفین یکدیگر را به افزایش تنش متهم میکنند.
پس از اولین جنگ قرهباغ در اوایل دهه ۱۹۹۰ که بیش از ۳۰ هزار کشته برجای گذاشت، ارمنستان و آذربایجان در پاییز سال ۲۰۲۰ نیز بار دیگر در این منطقه به مدت شش هفته درگیر شدند که ۶۵۰۰ نفر کشته بر جای گذاشت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر