شنبه، تیر ۱۱، ۱۴۰۱

حذف تدریجی لبنیات از سفره ایرانیان خطر بیماری نسل بعد را تهدید می‌کند

 

حذف تدریجی لبنیات از سفره ایرانیان خطر بیماری نسل بعد را تهدید می‌کند


کاهش مصرف لبنیات در ایران

بعد از گرانی گوشت و مرغ و حذف آن از سفره بسیاری از مردم ایران حالا با گران شدن لبنیات این محصول پر اهمیت نیز از سبد غذایی دهک‌های پایین جامعه حذف شده‌ است.

سخنگوی انجمن صنایع لبنی می‌گوید براساس برآوردهای اولیه پس از حذف یارانه‌ها و افزایش قیمت، مصرف لبنیات در ایران ۲۰ درصد کاهش یافته‌ است. محمدرضا بنی‌طبا از دولت خواست برای کمک به اقشار فقیر جامعه و جلوگیری از کاهش مصرف شیر و ماست و پنیر و کره به مردم کوپن بدهد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت زمستان گذشته گفته‌ بود: «مطالعات وزارت بهداشت، انستیتو تحقیقات تغذیه و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نشان می‌دهد، میزان مصرف شیر و لبنیات در ایران به صورت کلی پایین‌تر از مقدار توصیه‌ شده است و کمتر از ۲۰ درصد ایرانیان در برنامه غذایی روزانه خود حداقل دو واحد شیر و لبنیات مصرف می‌کنند.»

عبداللهی با اشاره به مطالعات انجام شده توسط وزارت بهداشت و انستیتو تحقیقات تغذیه در سال ۹۹ افزود:«نتایج این مطالعه نشان داد که ۳۰ درصد ایرانیان در سال ۹۸ مصرف شیر را به شدت کاهش داده یا به طور کامل حذف کرده‌اند.» همچنین براساس آن مطالعه، حدود ۲۶ درصد ایرانیان، ماست را تا حد زیادی از سفره خود کنار گذاشته‌اند و پنیر نیز از سفره ۲۰ درصد ایرانیان حذف شده‌ است.

حال با توجه به این که این مطالعه در ابتدای سال ۹۹ انجام شده و در چند ماه گذشته نیز قیمت شیر و لبنیات به شکل محسوسی افزایش یافته‌ است، می‌توان گفت امروزه بیش از یک سوم ایرانیان، یا مصرف شیر و لبنیات را به حداقل رسانده یا آن را به طور کامل از سفره خود حذف کرده‌اند.

مقامات وزارت بهداشت درباره تبعات ناشی از کاهش مصرف شیر و لبنیات در ایران می‌گویند:« با حذف این گروه غذایی مهم از سفره بسیاری از مردم، ایرانیان رفته رفته با تبعات ناشی از کمبود کلسیم از جمله سوء تغذیه در کودکان و نوجوانان، اختلال در رشد، کوتاهی قد و پوکی استخوان مواجه خواهند شد.

دو ماه قبل هم پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفته‌بود:«سرانه مصرف مواد خوراکی و مایحتاج اساسی در دهک‌های پایین جامعه به شدت کاهش و گرسنگی در این جمع افزایش یافته است.»

همزمان زینب واعظ مهدوی، پژوهشگر حوزه اقتصاد سلامت نیز گفته‌ بود:‌«میزان مصرف نان در ایران افزایش پیدا کرده که این نشان دهنده اجبار مردم به سمت جایگزینی سیری شکمی با سیری سلولی و دریافت کمترین کالری در برنامه غذایی است.»

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر