خیز دوباره کرونا در ایران؛ غربالگری حجاج پیش از بازگشت و جریمه برای واکسننزدهها
با اوجگیری دوباره تعداد مبتلایان، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از غربالگری حجاج قبل از بازگشت خبر داد و پلیس راهور ایران نیز اعلام کرد برای افرادی که دو دوز واکسن را تزریق نکردهاند جریمه مالی در نظر گرفته شده است.
محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر روز چهارشنبه، با اعلام افزایش آمار ابتلا به کرونا در ایران گفت: «با برنامهریزیهای لازم از سوی وزارت بهداشت و سازمان حج و زیارت و با توجه به تاریخ بازگشت حجاج، غربالگری سندرمیک و تست تشخیص سریع برای مسافران در دستور کار قرار گرفته است.»
به گفته گویا، چنانچه فردی نتیجه تستش مثبت باشد سریعاً اقدامات لازم از سوی وزارت بهداشت به مرحله اجرا خواهد رسید.
تیمور حسینی، جانشین پلیس راهور انتظامی ایران، نیز ۲۲ تیرماه با افزایش آمار مبتلایان به کرونا، در خصوص اجرای برخی قوانین و محدودیتهای کرونایی گفت که تردد در جادهها برای افرادی که دو دوز واکسن کرونا را تزریق کردهاند بلامانع است، اما افرادی که دو دوز واکسن را تزریق نکرده باشند در صورت انجام سفر در جادههای بین شهری به میزان یک میلیون تومان جریمه خواهند شد.
بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت و درمان در روز سه شنبه ۲۱ تیرماه، بیش از ۳ هزار بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۴۰۶ نفر از آنها بستری شدند. در حالیکه این رقم هفته قبل از آن هزار و ۴۱۴ نفر اعلام شده بود. گفته شده در شبانهروز منتهی به سهشنبه ۲۱ تیر، هفت تن دیگر در اثر ابتلا به ویروس کرونا در ایران جان باختند.
پیشتر عباس شیراوژن، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اعلام افزایش موارد ابتلا به کرونا، استفاده از ماسک در فضاهای باز و سرپوشیده را در شهرهای قرمز و نارنجی الزامی دانست. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از مردم خواست که تزریق نوبت یادآور واکسن را جدی بگیرند و در هنگام سفر به کشورهای همسایه از ترکیه تا امارات به دلیل افزایش موارد ابتلا، مراقبتهای بهداشتی را در نظر بگیرند.
در نقشه رنگبندی جدید شیوع کرونا، در حال حاضر ۴ شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند. شمار شهرهای زرد (نسبتاً پرخطر ) از ۹۱ به ۱۰۵ شهر افزایش و تعداد شهرهای آبی (عادی) نیز ۳۴۳ شهر کاهش پیدا کرده کرده است.
ئالان توفیقی، پزشک و تحلیلگر مسائل ایران در گفتگو با صدای آمریکا میگوید، بخشی از رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی و عدم استفاده از ماسک و همچنین برگزاری مراسم مذهبی «عامدانه» و از سیاستهای خاص حکومت در جهت تبلیغات و به منظور نشان دادن عملکرد مثبت وزارت بهداشت است.
در حالی که آمار تزریق دز سوم در کشور هنوز به ۲۸ میلیون نفر نرسیده است، وزارت بهداشت ایران مجوز تزریق دز چهارم به همه افراد را نیز صادر کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر