سه‌شنبه، تیر ۲۱، ۱۴۰۱

فرانسه: پنجره احیای برجام در حال بسته شدن است؛ ایران از تاکتیک‌های تاخیری استفاده می‌کند

 

فرانسه: پنجره احیای برجام در حال بسته شدن است؛ ایران از تاکتیک‌های تاخیری استفاده می‌کند


کاترین کولونا، وزیر خارجه جدید فرانسه

وزیر خارجه جدید فرانسه روز سه‌شنبه ۲۱ تیرماه گفت بیشتر از چند هفته فرصت باقی نمانده است که پنجره احیای برجام بسته شود.

کاترین کولونا که در جمع قانونگذاران فرانسه سخنرانی می‌کرد، اظهار داشت که وضعیت دیگر قابل دفاع نیست و ایران را متهم کرد که از تاکتیک‌های تاخیری استفاده می‌کند، در مذاکرات دوحه به قبل از مواضع توافق شده بازگشت، ضمن این‌که به پیشرفت در برنامه خود برای غنی‌سازی اورانیوم ادامه می‌دهد.

او گفت: «هنوز پنجره‌ای از فرصت برای ایران وجود دارد تا تصمیم بگیرد توافقی را که کار می‌کرد، بپذیرد اما زمان در حال سپری شدن است».

خانم کولونا هشدار داد که اگر ایران بر سر موضع فعلی خود بایستد، در آستانه تبدیل شدن به یک کشور دارای تسلیحات هسته‌ای قرار خواهد گرفت.

وزیر خارجه فرانسه با بیان این‌که «زمان در حال سپری شدن است و ایران باید این نکته را در نظر بگیرد»، افزود: انتخابات میان دوره‌ای آمریکا دستیابی به توافق را دشوارتر خواهد کرد.

به گفته وی، «پنجره فرصت ظرف چند هفته بسته خواهد شد. هیچ توافق بهتری از آنچه که اکنون روی میز است وجود ندارد».

خانم کولونا در حالی از چند هفته برای بسته شدن پنجره احیای برجام سخن گفته است که سلف او، ژان لو دریان، بهمن‌ماه پارسال گفته بود که فقط چند روز بیشتر شاید فرصت وجود نداشته باشد.

هفته گذشته، رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، گفت که تهران در جریان مذاکرات دوحه قطر درخواست‌های جدیدی را مطرح کرد که بی‌ارتباط با برجام بود.

بر اساس توافق هسته‌ای تیرماه سال ۱۳۹۴، ایران پذیرفت که بسیاری از فعالیت‌های هسته‌ایش را تعلیق کند و در مقابل تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران برداشته شد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده، در اردیبهشت سال ۹۸ از این توافق خارج شد و تحریم‌های شدیدی علیه ایران وضع کرد. تهران از یک‌سال بعد به تدریج فعالیت‌های هسته‌ای خود را از سرگرفت، پروتکل الحاقی را متوقف کرد و سطح غنی‌سازی اورانیوم را تا ۶۰ درصد افزایش داد.

با روی کار آمدن دولت جو بایدن در آمریکا، مذاکرات برای احیای برجام از سر گرفته شد ولی هنوز طرفین به توافقی دست نیافته‌اند.

در حالی که کشورهای غربی، ایران را به طرح درخواست‌های «فرابرجامی» متهم می‌کنند، مقام‌های جمهوری اسلامی ایران می‌گویند که برجام باید نفع اقتصادی برای تهران داشته باشد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر