پنجشنبه، تیر ۲۳، ۱۴۰۱

هشدار دبیرکل حزب‌الله لبنان درباره بهره‌برداری از میادین نفت و گاز در دریای مدیترانه

 

هشدار دبیرکل حزب‌الله لبنان درباره بهره‌برداری از میادین نفت و گاز در دریای مدیترانه


سخنرانی تلویزیونی حسن نصرالله (عکس از آرشیو)

حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، روز چهارشنبه ۲۲ تیرماه هشدار داد که اگر لبنان نتواند از حقوق خود در دریای مدیترانه استفاده کند، «هیچ‌کس» دیگر نیز اجازه نخواهد داشت که از میدان‌های نفت و گاز دریایی بهره‌برداری کند.

حسن نصرالله در یک سخنرانی تلویزیونی اظهار داشت: «اگر شما حقوقی را که دولت ما درخواست می‌کند، به ما ندهید... پس می‌توانیم میز را بر سر همه برگردانیم.»

دبیرکل حزب‌الله گفت: «اگر می‌خواهید به فرمولی برسید که این کشور (لبنان) از حق خود برای بهره‌برداری (از این میادین) محروم شود، هیچ‌کس دیگر اجازه استخراج گاز یا نفت را نخواهد داشت و هیچ‌کس نمی‌تواند گاز یا نفت بفروشد.»

مذاکرات لبنان و اسرائیل با میانجی‌گری آمریکا بر سر میادین گازی مورد مناقشه در شرق مدیترانه تاکنون به طور رسمی به نتیجه‌ای منجر نشده است.

اسرائیل عملیات خود را برای بهره‌برداری از حوزه «کاریش» با اعزام یک کشتی عظیم با اسکله استخراج گاز آغاز کرده است.

حزب‌الله لبنان ۱۱ تیر سال جاری سه فروند پهپاد را به فراز حوزه سکوی «کاریش» در نزدیکی آب‌های لبنان فرستاد. ارتش اسرائیل هم اعلام کرد که هر سه این پهپادها را منهدم کرده است.

دبیرکل حزب الله لبنان همچنین در این سخنرانی تصریح کرده است که برای «نخستین بار» سه پهپاد به منطقه فرستاده شد تا به آنها که در این منطقه و بر عرشه کشتی «فعالیت دارند» ، پیام داده شود که «این منطقه ناامن است».

حسن نصرالله در ادامه به ظرفیت حزب الله لبنان برای حملات بیشتر نظامی از طریق زمین، هوا و دریا اشاره کرده و گفته است این گروه می‌تواند «تعداد زیادی» پهپادهای تسلیحاتی را به طور همزمان مستقر کند.

دبیرکل حزب الله در ادامه تهدید کرده است که این گروه «کاریش» و فراتر از آن را زیر نظر دارد.

سخنرانی حسن نصرالله در روز چهارشنبه مصادف با شانزدهمین سال آغاز جنگ بین اسرائیل و لبنان در سال ۲۰۰۶ بود.

حزب‌الله پیشتر گفته بود حوزه گازی که اسرائیل با نام «کاریش» (به معنی کوسه) قصد تسریع برنامه‌ریزی در آن جهت استخراج گاز را دارد، «منطقه مورد مناقشه» میان اسرائیل و لبنان است و از این رو اسرائیل تا روشن شدن سرنوشت این منطقه نباید به اقدامی برای بهره بردن از این منبع دست بزند.

نجیب میقاتی، نخست ‌وزیر و عبدالله بوحبیب، وزیر خارجه لبنان، در دیداری در روز ۱۴ تیر اقدام حزب‌الله را به عنوان عملکردی که از ظرفیت به خطر انداختن جدی منافع ملی لبنان برخوردار است، نکوهش کرده و از این جنبش خواستند از دست زدن به اقداماتی که تنها یک کشور باید آن را انجام دهد، خودداری کند.

به گزارش یدیعوت آخرونوت، بنی گانتز ۱۵ تیر نیز در یک نشست خبری گفته بود که پهپادهای اعزامی حزب‌الله ساخت ایران بودند. با این حال، او توضیح بیشتری در این باره نداد.

حزب‌الله از دو دهه پیش، از جمله با کمک جمهوری اسلامی ایران، در یک روند تدریجی و پیگیر، یگان هوایی خود را نیز تقویت کرده و ارزیابی می‌شود که شمار نامعلومی پهپاد، از جمله از انواع مهاجر ۴، ابابیل ۲ و ۳، شاهد ۱۲۹ و یاسر دارد.

همزمان با تحرکات حزب‌الله بر سر حوزه دریایی یادشده، مذاکرات دریایی اسرائیل و لبنان با وساطت عاموس هوخشتاین، یک دیپلمات دولت آمریکا، در جریان است.

آقای هوخشتاین به تازگی مواضع لبنان را به طرف اسرائیلی ابلاغ کرده اما ظاهرا اسرائیل به خاطر تحولات سیاسی اخیر داخلی خود و تغییر نخست ‌وزیر، هنوز در مورد نظرات دولت لبنان اظهارنظر نکرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر