تنش آمریکا و چین بر سر تایوان؛ دو رزمناو آمریکایی از تنگه تایوان میگذرند
نخستین بار پس از دیدار مناقشهبرانگیز رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از جزیره تایوان، که به تنش میان آمریکا و چین دامن زد، دو کشتی جنگی نیروی دریایی آمریکا بامداد یکشنبه ششم شهریور از راه آبهای بینالمللی به تنگه تایوان رسیدهاند و در حال عبور از آن هستند.
نیروی دریایی آمریکا با تأیید این خبر اعلام کرد عملیات عبور رزمناورهای چانسلورزویل و آنتیتم از یک کریدور در تنگه تایوان بین هشت تا دوازده ساعت طول میکشد و آمریکا آگاه است که ارتش چین به دقت آنها را رصد میکند.
نیروی دریایی آمریکا افزوده است که این عملیات نشانگر «تعهد» این کشور به آزادی دریانوردی و باز بودن اقیانوسهای هند و آرام است.
عبور کشتیهای جنگی آمریکا و کشورهای همپیمان آن مانند بریتانیا و کانادا از تنگه چین در سالهای گذشته نیز با خشم چین روبهرو شده بود, اما از زمان سفر چهار هفته پیش نانسی پلوسی به تایوان، تنش میان آمریکا و چین تشدید شده است.
چین دیدار رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از جزیره تایوان را که بهرغم هشدارهای شدید پکن انجام شد، مداخله در امور داخلی نامید زیرا تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند نه یک کشور مستقل.
با این حال، در پایان سفر خانم پلوسی نیز یک هیئت دیگر از قانونگذاران آمریکایی به تایوان رفتند و ارتش چین با انجام تمرینات بیشترِ دریایی در نزدیکی تایوان به آن سفر واکنش نشان داد.
سناتور مارشا بلکبرن، عضو کمیته خدمات نیروهای مسلح در مجلس سنا، نیز آخر هفته گذشته با نادیده گرفتن فشارهای چین به تایوان سفر کرد.
دولت جو بایدن تأکید کرده است که سفر اعضای کنگره به تایوان امری عادی است که نباید به تنش بین واشینگتن و پکن منجر شود, اما چین همواره هشدار داده که ممکن است به کاربرد زور برای به دست گرفتن کنترل تایوان اقدام کند.
پکن با هر اقدامی از جانب کشورها که بهمنزله به رسمیت شناختن استقلال تایوان یا مشروعیت بخشیدن به آن باشد، قاطعانه مخالفت میکند. در همین راستا، وزارت خارجه چین نیز ۲۷ مرداد درباره گسترش روابط تجاری و اقتصادی ایالات متحده و تایوان به واشینگتن هشدار داد.
تایوان قبل از الحاق این جزیره به امپراتوری ژاپن در سال ۱۸۹۵ بخشی از خاک چین بوده اما نظام جمهوری خلق چین که در سال ۱۹۴۹ تأسیس شد، هیچگاه بر تایوان حکومت نکرده است.
تایوان با تأکید بر این موضوع تاریخی و سیاسی میگوید ۲۳ میلیون مردم ساکن این جزیره باید خودشان آینده خود را رقم بزنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر