شرکت ماهوارهای: روسیه سامانه دفاع موشکی اس ۳۰۰ را از سوریه خارج کرده است
یک شرکت تصاویر ماهوارهای اسرائیلی روز جمعه، چهارم شهریور، عکسهایی را منتشر کرد که نشان میدهد سامانه دفاع موشکی روسی اس ۳۰۰ که در منطقه نظامی مهم مصیاف سوریه مستقر بود، برداشته شده است.
این شرکت گفته است که روسیه این سامانه را به دلیل نیازهای جنگی خود با توجه به درگیری در اوکراین به کشورش برگردانده است.
این گزارش در حالی منتشر شده که پس از مدتی سکوت نسبی، حملاتی در دو شب پیاپی علیه منطقه مصیاف در سوریه رخ داده که به نیروی هوایی اسرائیل نسبت داده شده است.
به گفته شرکت اسرائیلی ایمجست، تصاویر ماهوارهای حاکی است که سامانه دفاعی اس ۳۰۰ پس از خارج شدن از منطقه مصیاف به عرشه یک کشتی در بندر سوری طرطوس در ساحل دریای مدیترانه منتقل شد تا به روسیه برگردانده شود.
Israeli satellite images: Russia removes advanced S-300 air defense battery from Syria; move may be triggered by Russian shortage of military gear in #Ukraine war
این کشتی بعدا در مسیر دریای مدیترانه به سوی دریای سیاه ردگیری شد. شرکت اسرائیلی گفته است که مقصد کشتی، بندر روسی نووُسیبیرسک در ساحل دریای سیاه بود و احتمالا روز چهارم شهریور در این بندر لنگر انداخت.
به گفته شرکت اسرائیلی، روسیه برای تقویت توان نظامی خود که در جنگ شش ماهه در اوکراین تضعیف شده، سامانه دفاعی از سوریه را برگردانده است.
روسیه و سوریه هنوز به این گزارش واکنش نشان ندادهاند.
حملات متعددی که در طول سالهای گذشته علیه اهداف نظامی سوری در منطقه مصیاف صورت گرفته، به اسرائیل نسبت داده شده است. مصیاف در استان حماه، یک مرکز مهم تحقیقات نظامی ارتش و صنایع دفاعی سوریه است.
وزیر دفاع اسرائیل بهار امسال تایید کرد که در یک حمله کشورش به مصیاف، روسیه از این سامانه علیه جنگندههای اسرائیل استفاده کرد، اما این ضد حمله آسیبی در پی نداشت.
تا پیش از عملی شدن تصمیم روسیه به استقرار سامانههای دفاع هوایی اس ۳۰۰ در سوریه، اسرائیل سالها به مسکو فشار آورده بود که از این کار منصرف شود. بنیامین نتانیاهو بارها با سفر به مسکو در این زمینه با ولادیمیر پوتین گفتوگو کرده بود.
استقرار سامانههای دفاع هوایی روسی در سوریه اسرائیل را از بمباران سوریه با عنوان «تقابل با تثبیت نظامی ایران و متحدانش» بازنداشت، هرچند که بر اساس برخی گزارشهای رسانههای اسرائیل، در دورههای زمانی خاصی اسرائیل را از گسترش عملیات هوایی بازداشت.
همزمان جنگندههایی که گفته میشود اسرائیلی بودند، بامداد چهارم شهریور و پنجم شهریور، در دو شب پیاپی، خاک سوریه را بمباران کردند.
عملیات منتسب به اسرائیل در سوریه در حالی از سرگرفته شده که آمریکا نیز در روزهای گذشته پیاپی حملاتی در سوریه انجام داده که هدف آن، آسیب زدن به گروههای متحد ایران بوده است.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز سوم شهریور در نامه به کنگره، حمله به مواضع شبهنظامیان مورد حمایت ایران در سوریه را گامی در راستای محافظت و دفاع از نیروهای آمریکایی در منطقه توصیف کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر