جمعه، مهر ۰۸، ۱۴۰۱

جمعی از طلاب و مدرسین حوزه‌های علمیۀ قم، مشهد و تهران: خامنه‌ای «معزول است»

 

جمعی از طلاب و مدرسین حوزه‌های علمیۀ قم، مشهد و تهران: خامنه‌ای «معزول است»

جمعی از طلاب و مدرسین حوزه‌های علمیۀ قم، مشهد و تهران در بیانیه‌ای که در سایت زیتون منتشر شده، اعلام کرده‌اند که خامنه‌ای «معزول» است.

این بیانیه که روز جمعه ۸ مهرماه منتشر شده می‌افزاید کسانی که در سرکوب اعتراضات و جرح و قتل مردم شرکت می‌کنند «طبق شریعت محمدی»، محکوم به «احکام قصاص و دیات هستند».

در این بیانیه شدید‌اللحن با تاکید بر این‌که «هیچ یک از صاحب‌منصبان تأثیرگذار و افراد دارای تریبون، مجتهد نیستند و تحصیلات حوزوی درخوری ندارند» آمده است: «نفر اول حکومت، یعنی آقای علی خامنه‌ای، به هیچ‌وجه مجتهد محسوب نمی‌شود، تا چه رسد به مرجع تقلید. مراجع تقلید و فضلای حوزه، هیچ‌گاه او را، نه در عنفوان جوانی و نه در حال حاضر، به عنوان یک شخص فاضل و ممحض در علوم حوزوی نمی‌شناختند و نمی‌شناسند».

امضاء‌کنندگان همچنین گفته‌اند: «بر فرض پذیرش ولایت فقیه در امور عامه، آقای خامنه‌ای از ابتدا ولایتی نداشته است و بر فرض پذیرش ولایت ابتدائی او، با توجه به جنایات و تقصیرات متعددی که در طول حکومتش مستند به اوست و تکبر و تفرعن و استبداد رأی و طغیانی که در او موج می‌زند و مشهود همگان است، از ولایت منعزل (عزل شده)‌ است و احکام صادره از او و منصوبانش – از جمله رئیس قوۀ قضائیه و قضات محاکم – نامشروع و فاقد نفوذ است و رجوع به ایشان، مصداق رجوع به طاغوت.»

این بیانیه در پایان به مقامات جمهوری اسلامی توصیه کرده است که «اگر به مشروعیت و مقبولیت خود اعتماد دارید، به تجمعات اعتراضی مجوز دهید و زمینه را برای برگزاری همه‌پرسی مهیا کنید. در غیر این صورت، به حقارت، بزدلی، عدم مشروعیت و نامقبولیت خود اقرار کرده‌اید.»

تحریم رئیس بانک مرکزی روسیه و مقامات موثر در الحاق دو منطقه اوکراین به خاک روسیه

 

تحریم رئیس بانک مرکزی روسیه و مقامات موثر در الحاق دو منطقه اوکراین به خاک روسیه


الویرا نابیولینا، رئیس بانک مرکزی روسیه، هنگام سخنرانی در مجمع اقتصاد جهانی در سنت پیترزبورگ، روسیه

رئیس بانک مرکزی و مقامات بلندپایه حکومت روسیه با حکم رئيس جمهوری آمریکا، تحت تحریم‌های همه جانبه قرار گرفتند.

ساعتی بعد از امضای سند استقلال دو منطقه ژاپوروژیا و خرسون اوکراین و الحاق آنها به قلمرو روسیه توسط ولادیمیر پوتین، روز جمعه ۸ مهر، وزارت دارایی آمریکا مقاماتی را که در اشغال این دو منطقه و برگزاری همه‌پرسی ساختگی استقلال دست داشتند،‌ به همراه بستگان و سازمان‌های تابعه آنها، مورد تحریم قرار داد.

الویرا نابیولینا، رئیس بانک مرکزی روسیه، بلندپایه‌ترین مقام حکومت روسیه است که در ارتباط با حکم استقلال دو منطقه شرقی اوکراین، تحریم می‌شود. ده‌ها شرکت، نهاد، و سازمان که به گفته مقامات واشنگتن در مراحل الحاق رسمی این دو منطقه از خاک اوکراین به روسیه، مسئولیت داشتند، نیز در فهرست تحریم‌شدگان جای گرفتند.

علاوه بر آنها، ۱۴ شرکت تدارکات ارتش از جمله دو شرکت بین‌المللی نیز که به گفته وزارت دارایی آمریکا در زنجیره‌ تامین نیروهای مسلح روسیه نقش ایفا می‌کنند، تحریم شدند.

در میان نهادها و موسسات تحریم شده، ۵۷ شرکت و سازمان روسی در جزیره کریمه قرار دارند که وزارت دارایی آمریکا تشخیص داد به جنگ روسیه در اوکراین کمک می‌کتند.

وزارت دارایی آمریکا در بیانیه خود کشورهای دیگر را از همکاری با جنگ روسیه در اوکراین برحذر داشت. در حال حاضر، کنترل‌های صادراتی آمریکا در مورد روسیه، نهادهای تامین‌کننده نیازهای صنعتی نیروهای مسلح روسیه و بلاروس در کشورهای ثالث را نیز در برمی‌گیرد.

حمایت‌های جهانی از معترضان در ایران؛ مخالفان آماده تظاهرات در ده‌ها شهر جهان شده‌اند

 

حمایت‌های جهانی از معترضان در ایران؛ مخالفان آماده تظاهرات در ده‌ها شهر جهان شده‌اند


آلمان.

اعتراض‌های سراسری در ایران روز جمعه هشتم مهرماه در حالی وارد چهاردهمین روز پیاپی شد که حمایت‌های جهانی از خواسته‌های معترضان کماکان ادامه دارد.

در این میان به‌نظر می‌رسد مخالفان در خارج از ایران خود را برای برپایی تظاهرات علیه جمهوری اسلامی در ده‌ها شهر جهان در روز شنبه آماده کرده‌اند. به طوری‌که حامد اسماعیلیون و خانواده‌های قربانیان پرواز اوکراین تظاهرات در بیش از ۷۰ شهر جهان را برای روز شنبه برنامه‌ریزی کرده‌اند.

اسماعیلیون در حساب توئیتری خود و در اینستاگرام نوشته است: «از سوی انجمن خانواده‌های پرواز به تمام فعالان خارج از کشور پیشنهاد می‌کنیم ضمن حفظ روزهای برنامه‌ریزی‌شده، برای روز شنبه، اول اکتبر، به این راهپیمایی بپیوندند.»

شاهزاده رضا پهلوی با ابراز همبستگی با انجمن خانواده‌های قربانیان پرواز پی اس ۷۵۲ از ایرانیان مقیم خارج خواسته است تا در تظاهرات روز شنبه در شهرهای خود شرکت کنند. شاهزاده رضا پهلوی در توییتر نوشت: «ایرانیان با شرکت در تظاهرات روز شنبه می‌توانند به هم‌میهنانشان در داخل ایران کمک کنند.»

وی افزود: «با شرکت در این راهپیمایی بزرگ به جهان یادآوری می کنیم که قلب انقلاب ایران می‌تپد و ایرانیان تنها زمانی که این رژیم ساقط شود آرام خواهند گرفت.»

ایران از دو هفته پیش در اواخر شهریور، شاهد اعتراضات سراسری مردم است. بهانه آغاز این دور از اعتراضات گسترده کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد بود.

رابرت مالی این مرتیکه روان پریش و زبان نفهم خرفت وحامی اخوندهای تروریست روانی : میان «حمایت از معترضان» و «تلاش برای احیای برجام» تناقضی وجود ندارداین مرتیکه نفهم نمی فهمد ان همه پول ملت را به حکومت تروریست دادن یعنی سرکوب بیشتر مردم و تروریست های جان را افزون می کند نمی فهمد

 

رابرت مالی این مرتیکه روان پریش و زبان نفهم خرفت وحامی اخوندهای تروریست روانی : میان «حمایت از معترضان» و «تلاش برای احیای برجام» تناقضی وجود ندارداین مرتیکه نفهم نمی فهمد ان همه پول ملت را به حکومت تروریست دادن یعنی سرکوب بیشتر مردم و تروریست های جان را افزون می کند نمی فهمد


رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران (آرشیو)

فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران می‌گوید تناقضی میان حمایت از معترضان ایرانی و تلاش برای احیای برجام وجود ندارد.

رابرت مالی روز چهارشنبه در مصاحبه‌ای با رادیو «د وُرلد» زنان و مردان «شجاع» ایرانی را ستود و افزود که دولت بایدن ضمن محکوم کردن اقدام جمهوری اسلامی در سرکوب اعتراضات مردم ایران، به حمایت از آنها ادامه خواهد داد.

آقای مالی با اشاره به تحریم پلیس امنیت اخلاقی توسط ایالات متحده افزود، واشنگتن همچنین گام‌هایی با هدف تسهیل ارتباطات ایرانیان با یکدیگر و با دنیای بیرون برداشته است.

او درباره سیاست دولت بایدن در قبال جمهوری اسلامی گفت هدف دولت کنونی «افزایش بی‌ثباتی» و «تغییر رژیم» در ایران نیست؛ بلکه حمایت از تظاهرکنندگان ایرانی به دلیل اعتقاد ایالات متحده به حق مردم برای برخورداری از آزادی‌های بنیادین‌شان است.

آقای مالی در پاسخ به پرسشی پیرامون چرایی تداوم تلاش‌های دولت بایدن برای احیای برجام به‌رغم سرکوب معترضان ایرانی توسط جمهوری اسلامی گفت تلاش کاخ سفید برای احیای برجام در راستای منافع ملی آمریکا و جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است. او از منتقدان احیای برجام پرسید راه‌حل جایگزین آنها برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای چیست. وی در ادامه پاسخش ضمن تاکید بر اهمیت دیپلماسی در رویارویی با دولت ایران گفت از طریق دیپلماسی همچنین می‌توان آزادی چهار شهروند آمریکایی «به ناحق» زندانی‌شده توسط جمهوری اسلامی را عملی کرد.

  • وضعیت مذاکرات احیای برجام

رابرت مالی در ارتباط با مذاکرات احیای برجام گفت «تا حدود یک ماه پیش» فکر می‌کردیم به توافق نزدیک هستیم اما ایرانی‌ها بنا به دلایلی که باید از خودشان پرسید، موضوع لزوم پایان تحقیقات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره بقایای اورانیوم یافت‌شده در سایت‌های هسته‌ای اعلام‌نشده خود را دوباره پیش کشیدند.

به گفته او، جمهوری اسلامی از آمریکا و اتحادیه اروپا خواسته به آژانس فشار بیاورند تا تحقیقات خود در این باره را مختومه کنند، اما به دلیل بی‌ربط بودن این تحقیقات به مذاکرات احیای برجام، واشنگتن و بروکسل آن را هرگز انجام نخواهند داد بلکه فشار خود بر ایران به منظور حصول اطمینان از عدم دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای را حفظ خواهند کرد.

رابرت مالی درباره درخواست مقامات ایرانی مبنی بر ضمانتی برای جلوگیری از خروج دولت‌های بعدی آمریکا از توافق، آن چنان که دولت ترامپ در سال ٢٠١٨ دست به چنین اقدامی زد، گفت که از یک سال و نیم پیش و «از همان دقیقه نخست آغاز مذاکرات احیای برجام» به ایران گفته‌ شده است که طبق نظام سیاسی آمریکا روسای جمهوری بعدی چنین اختیاری دارند و دولت بایدن در این زمینه نمی‌تواند هیچ ضمانتی به جمهوری اسلامی بدهد.

او در بخش دیگری از سخنانش گفت تا این لحظه به نظر نمی‌رسد که جمهوری اسلامی تصمیم به ساختن بمب هسته‌ای گرفته باشد، اما دولت بایدن سیاست خود را با توجه به رفتار جمهوری اسلامی و نه نیت این رژیم تنظیم می‌کند و هرگز به ایران اجازه نمی‌دهد به سلاح هسته‌ای دست یابد.

رابرت مالی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به آمادگی دولت بایدن برای مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی گفت در بهار گذشته و نیز ماه اوت توافق آماده نهایی‌شدن بود، اما ایران بار نخست موضوع حذف سپاه از فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را مطرح کرد و پس از عقب‌نشینی از آن خواسته اکنون موضوع لزوم پایان یافتن نظارت‌های پادمانی آژانس را پیش کشیده است. به گفته او، ایران باید مشخص کند آیا واقعا به دنبال احیای برجام است یا نه و اگر پاسخ منفی باشد، آمریکا راه‌های دیگر برای رسیدگی به فعالیت‌های هسته‌ای ایران را بررسی خواهد کرد.

تیراندازی مرگبار به معترضان در زاهدان؛ شاهزاده رضا پهلوی: سرعت «سرنگونی‌ رژیم» شدت می‌یابد

تیراندازی مرگبار به معترضان در زاهدان؛ شاهزاده رضا پهلوی: سرعت «سرنگونی‌ رژیم» شدت می‌یابد


دو جوان معترض بلوچ که در زاهدان در تیراندازی نزدیک به نماز جمعه اهل سنت کشته شدند

اعتراض‌های سراسری در ایران که این بار با کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد شعله‌ور شده است، روز جمعه هشتم مهرماه وارد چهاردهمین روز پیاپی شد و در چند شهر ادامه یافت. این اعتراض‌ها در زاهدان توسط ماموران جمهوری اسلامی به خاک وخون کشیده شد.

خبرگزاری فارس کشته‌شدن دست‌کم دو معترض در زاهدان را تایید کرد و نوشت ده‌ها نفر در تیراندازی نزدیکی نماز جمعه اهل سنت رخ داد زخمی شدند.

این خبرگزاری وابسته به سپاه تیراندازی را به افراد «ناشناس» نسبت داده است.

 فیلم‌ها و عکس‌هایی به دست صدای آمریکا رسیده که حاکی از تیراندازی مستقیم به سوی معترضان در #زاهدان است به طوری که دست‌کم چندین نفر زخمی و یا کشته شده‌اند.گویا قرار بود پس از نماز جمعه یک راهپیمایی اعتراضی صورت بگیرد اما درحالی که هنوز عده‌ای در مسجد بوده‌اند تیراندازی‌ها شروع شد


 

هر چند که حساب توییتری «۱۵۰۰ تصویر» تعداد کشته‌شدگان در زاهدان را حداقل ۳۶ نفر اعلام کرده است.

به نوشته خبرگزاری ایرنا، برخی از نمازگزاران بعد از نمازجمعه زاهدان در خیابان‌های این شهر اعتراض کردند.

کمپین «فعالان بلوچ» می‌گوید روز جمعه، در پی فراخوان برای اعتراض به «قتل حکومتی مهسا امینی» و «تجاوز به دختر ۱۵ ساله بلوچ توسط سرهنگ ابراهیم کوچکزایی فرمانده انتطامی چابهار» در زاهدان تظاهرات برگزار شد.

شاهزاده رضا پهلوی در واکنش به این خبر در توئیتی نوشت: «رژیم وامانده جمهوری اسلامی در #جمعه_خونین_زاهدان، هم‌میهنان بلوچ ما را به قتل رسانده است. این جنایت‌ها تنها سرعت سرنگونی‌ این رژیم را شدت خواهد بخشید. ملت متحد ایران، انقلاب ملی خود را تا رسیدن به یک ایران سکولار، آزاد و آباد ادامه خواهد داد.»

 رژیم وامانده جمهوری اسلامی در #جمعه_خونین_زاهدان، هم‌میهنان بلوچ ما را به قتل رسانده است. این جنایت‌ها تنها سرعت سرنگونی‌ این رژیم را شدت خواهد بخشید. ملت متحد ایران، انقلاب ملی خود را تا رسیدن به یک ایران سکولار، آزاد و آباد ادامه خواهد داد.علی کریمی، ملی‌پوش سابق فوتبال ایران هم تیراندازی مرگبار زاهدان را تسلیت گفته است. او به دلیل حمایت مستمر از معترضان مورد خشم حکومت قرار گرفته است و برخی مقامات و هواداران حکومت.خواهان برخورد قضایی با او و مصادره اموالش شده‌اند.

 

برای تسلیت به زاهدان و هموطنانم در سیستان و بلوچستان #مهسا_امینی #حسین_ماهینی

وزارت اطلاعات از دستگیری ٩ تبعه خارجی خبر داد؛ بازداشت بیش از ۲۵۰ نفر

 

وزارت اطلاعات از دستگیری ٩ تبعه خارجی خبر داد؛ بازداشت بیش از ۲۵۰ نفر


اعتراضات مهر ۱۴۰۱

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای از بازداشت بیش از ۲۵۰ نفر در ارتباط با تظاهرات جاری از جمله ٩ تبعه خارجی خبر داد.

در این بیانیه اعتراضات سراسری به دنبال کشته‌شدن مهسا امینی، دختر ٢٢ ساله سقزی در بازداشت گشت ارشاد، را «اغتشاشات» خوانده و مدعی شده که «عوامل سازمان‌های جاسوسی بیگانه» و آمریکا و بریتانیا و عربستان سعودی در این تظاهرات نقش داشته‌اند.

این خبر در دست تکمیل است.

از بی خاصیتی و مماشات و باج دادن به اخوندها بایدن روان پریش زبان نفهم پیرخرفت ایران، در میانه حمله به مناطق کردنشین عراق، آمریکا را تهدید کرد

 

از بی خاصیتی و مماشات و باج دادن به اخوندها بایدن روان پریش زبان نفهم پیرخرفت ایران، در میانه حمله به مناطق کردنشین عراق، آمریکا را تهدید کرد


حمله دو روز پیش سپاه

در حالی که حملات پیاپی سپاه پاسداران به مناطق کردنشین عراق روز جمعه، هشتم مهر، وارد هفتمین روز خود در این دور از عملیات انتقام‌جویانه از سازمان‌های مسلح کرد ایرانی شده، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به آمریکا «هشدار» داد که «اگر نسبت به پهپادهای ایران اقدامی کند، ایران پاسخ خواهد داد».

محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، گفت ایران هر گونه واکنش آمریکا به پهپادهای ایرانی را «اقدامی خصمانه» تلقی کرده و حق پاسخ به آن را برای خود محفوظ می‌داند.

جمهوری اسلامی ایران از بامداد اول مهر، در حالی که اعتراضات مردمی در ده‌ها شهر و مناطق ایران از جمله در استان کردستان در اعتراض به کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت نیروهای انتظامی ادامه داشت، حملات موشکی و پهپادی به مقر احزاب کرد مستقر در شمال عراق را آغاز کرده و آن را در سراسر هفته گذشته دنبال کرده است.

حملات سپاه پس از آن آغاز شد که یک روز پیش از آن شهر اُشنویه در استان آذربایجان غربی برای ساعاتی طولانی از کنترل نیروهای امنیتی خارج شد و نظامیان مستقر در این شهر در حالت تدافعی قرار گرفتند.

آغاز حملات راکتی سپاه در روز اول مهر به مناطقی در خاک اقلیم عراق که فاصله چندانی با اشنویه ندارد، نیروهای امنیتی مستقر در این بخش از آذربایجان غربی را نیز دوباره راهی خیابان‌ها کرد که ساکت کردن نسبی خیزش کردهای محل را در پی داشت، هرچند که اعتراضات در سایر شهرهای کردنشین مانند سنندج تا شامگاه هفتم مهر ادامه یافته است.

سخت‌ترین حمله موشکی سپاه روز پنج‌شنبه، ششم مهر، رخ داد که در جریان آن ۱۳ تن کشته و شمار دیگری زخمی شدند. یکی از کشته‌ها یک کرد ایرانی است که تابعیت آمریکا را نیز دارد.

در حمله روز پنج‌شنبه، محمود رسول، گزارشگر رادیوفردا در اقلیم کردستان عراق، نیز در حالی که مشغول مصاحبه با یک کادر از سازمان‌های کردی بود، زخمی شد و به بیمارستان انتقال یافت.

حال جسمانی محمود رسول که در گذشته نیز در حمله داعش در اقلیم کردستان یک چشم خود را از دست داده، پس از بستری بودن در بیمارستان فعلا بهبود یافته است.

گزارشگر بخش فارسی تلویزیون صدای آمریکا، که او نیز در حال گرفتن مصاحبه در محل بود، در حمله روز ششم مهر به خاک افتاد، ولی در همان حال در برابر دوربین افتاده به زمین، گزارش خود را ادامه داد.

صداوسیمای جمهوری اسلامی در دو روز گذشته تصاویر و فیلم‌هایی را که پهپادهای دیگر سپاه از زمان حمله اخیر گرفته بودند، پخش و گزارشگر اعزامی صداوسیما نزد نیروهای سپاهی تاکید کرد که حملات جمهوری اسلامی تا «پاکسازی کامل» اقلیم کرد از «تجزیه‌طلبان مسلح» ایرانی ادامه خواهد یافت.

دولت آمریکا با تایید کشته شدن یک شهروند خود در حملات اخیر سپاه اعلام کرده که یک فروند پهپاد ایرانی را سرنگون کرده است.

محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، روز هشتم مهر گفت: «ادعای آمریکایی‌ها درباره انهدام پهپاد رزمی ایران، ثابت می‌کند که آمریکا با تروریست‌ها و تجزیه‌طلبان همدست است».

آقای باقری همچنین خطاب به آمریکا گفت که ایران «تنها با تروریست‌ها در حال برخورد سخت نظامی است و هیچ اقدامی در این مقطع علیه آمریکایی‌ها ندارد، ولی انتقام هر حرکت احتمالی آمریکا، برای نیروهای مسلح ایران محفوظ است و به جای خود مناسب با آن برخورد خواهیم کرد».

نیروی زمینی سپاه نیز روز هشتم مهر در بیانیه‌ای با این ادعا که حزب «کومله» درنظر داشته عملیات خرابکارانه در یکی از تاسیسات هسته‌ای ایران انجام دهد، افزود که «برخورد شدید و قاطع با گروه‌های تجزیه‌طلب» در دستور کار سپاه خواهد بود تا اهداف عملیات تامین شود.

جمهوری اسلامی سازمان‌های کرد ایرانی را که اکثر آن‌ها در اقلیم عراق نیز دفتر و پایگاه دارند، «تجزیه‌طلب» می‌نامد. آنها خود را ضد انقلاب و مخالف سیاسی حکومت ایران می‌دانند.

نیروی زمینی سپاه در بیانیه روز جمعه این را نیز گفته که اخطارهای پیشین جمهوری اسلامی ایران به مقامات اقلیم کردستان عراق برای «جمع کردن» مقر سازمان‌های ایرانی کردی «نتیجه‌ای نداشته است».

عراق در روزهای گذشته سفیر ایران را احضار کرده و نسبت به حملات روزهای گذشته سپاه توضیح خواسته است.

در این میان، خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، روز جمعه خبر داد که «سرتیپ محمد ریکر، فرمانده نیروهای پیشمرگه در کرکوک، هدف حمله ناشناس قرار گرفته است».

بر اساس این گزارش، حمله به خانه این فرد نظامی ارشد نیروهای پیشمرگه در سلیمانیه صورت گرفت، که تسنیم، راکت یا پهپاد را عامل آن دانست.

ناظران امور خاورمیانه معتقدند، در حالی که تمامی اقدامات جمهوری اسلامی ایران در ۱۴ روز اخیر اعتراضات مردم خشمگین ایران را خاموش نکرده، ایجاد یک بحران نظامی چه علیه منطقه اقلیم کرد عراق و چه با آمریکا، به حکومت اسلامی برای کاربرد زور بیشتر جهت غلبه کامل بر موج اعتراضات مردمی بهانه خوبی خواهد داد.

تصویری از مرد مجروحی که گفته می‌شود نیروهای امنیتی در جریان اعتراضات زاهدان به او شلیک کرده‌اند

 تصویری از مرد مجروحی که گفته می‌شود نیروهای امنیتی در جریان اعتراضات زاهدان به او شلیک کرده‌اند

تصویری از مرد مجروحی که گفته می‌شود نیروهای امنیتی در جریان اعتراضات زاهدان به او شلیک کرده‌اند

در پی بازداشت حسین ماهینی به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، وریا غفوری نیز از بازیکن سابق تیم فوتبال پرسپولیس حمایت کرد.

کاپیتان پیشین تیم استقلال خواستار آزادی فوری حسین ماهینی شده و گفته است: «انسانی که درد مردمش را درد خودش بداند مجرم نیست!!! شریف است.»

وریا غفوری همچنین تاکید کرده است که «طبق اصل ۲۷ قانون اساسی مردم حق اعتراض دارند».

رسانه‌های ایران روز پنجشنبه هفتم مهر گزارش دادند که حسین ماهینی به اتهام «تشویق به اغتشاش و همصدایی با دشمن» در اعتراضات به جان باختن مهسا امینی، بازداشت شده است.

 

انسانی که درد مردمش را درد خودش بداند مجرم نیست!!!شریف است. طبق اصل ۲۷ قانون اساسی مردم حق اعتراض دارند. حسین ماهینی را آزاد کنید. #مهسا_امینی #اعتراضات_سراسری #OpIran

گزارش زنده | اعتراض‌های سراسری؛ دستکم دو نفر در زاهدان کشته و «ده‌ها نفر» زخمی شدند

 

گزارش زنده | اعتراض‌های سراسری؛ دستکم دو نفر در زاهدان کشته و «ده‌ها نفر» زخمی شدند


حمایت جهانی از اعتراض‌ها به جمهوری اسلامی. آلمان

اعتراض‌های سراسری در ایران که این بار با کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد شعله‌ور شده است، روز جمعه هشتم مهرماه وارد چهاردهمین روز پیاپی شد و معترضان در اهواز با شعار «زن، زندگی، آزادی» به خیابان آمدند. علاوه بر این گزارش‌ها حاکی از تجمع معترضان در اردبیل و تیراندازی مرگبار ماموران امنیتی به «معترضان نمازگزار مسجد مکی» در زاهدان است به طوری‌که دستکم دو نفر کشته و «ده‌ها نفر» زخمی شده‌اند.

پاسخ حکومت به اعتراض‌ها تاکنون استفاده از زور، خشونت عریان، قطعی اینترنت، و تهدید و بازداشت شماری از معترضان از جمله هنرمندان و ورزشکاران بوده است.

اگرچه تاکنون ده‌ها نفر از معترضان توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی کشته شده‌اند ولی تصاویر و ویدیوها نشان می‌دهد شامگاه پنجشنبه خیایان‌های شهرهای بزرگی مثل تهران، مشهد، قم، رشت، و سنندج صحنه حضور دوباره زنان و مردانی بود که همچون روزها و شب‌های پیش از این خواسته‌هایشان فراتر از پایان حجاب اجباری است و تمام ارکان حکومت از جمله ولایت فقیه و «اصل نظام» را نشانه گرفته است.

در این میان حمایت‌های جهانی از معترضان و انتقاد از به‌کارگیری زور و خشونت توسط حکومت ایران ادامه دارد و در تازه‌ترین مورد، مشاور امنیت ملی آمریکا تاکید کرده که واشنگتن از «معترضان شجاع» حمایت می‌کند.

  • چهاردهمین روز اعتراض‌ها و شلیک گاز اشک‌آور

معترضان در اهواز روز جمعه به خیابان آمدند و علاوه بر شعار «زن، زندگی، آزادی» فریاد «نترسید، نترسید ما همه با هم هستیم» سردادند. در مقابل، ماموران با شلیک گاز اشک‌آور سعی در متفرق کردن معترضان داشتند.


 در اردبیل نیز گزارش‌هایی از تجمع معترضان منتشر شده ولی فیلم یا ویدیویی در این باره هنوز در دسترس نیست. اما در زاهدان، بر اساس گزارش‌ها ماموران به سوی معترضان که شعار «مرگ بر خامنه‌ای» سر داده بودند، شلیک کردند.

 همچنین گفته می‌شود دست‌کم چند نفر در زاهدان کشته یا مجروح شده‌اند. خبرگزاری فارس کشته‌شدن دستکم دو معترض در زاهدان را تایید کرد و نوشت ده‌ها نفر در تیراندازی نزدیکی نماز جمعه اهل سنت رخ داد زخمی شدند.

این خبرگزاری وابسته به سپاه تیراندازی را به افراد «ناشناس» نسبت داده است.

 

فیلم‌ها و عکس‌هایی به دست صدای آمریکا رسیده که حاکی از تیراندازی مستقیم به سوی معترضان در #زاهدان است به طوری که دست‌کم چندین نفر زخمی و یا کشته شده‌اند.گویا قرار بود پس از نماز جمعه یک راهپیمایی اعتراضی صورت بگیرد اما درحالی که هنوز عده‌ای در مسجد بوده‌اند تیراندازی‌ها شروع شد

در این میان در بیانیه‌ای که به «جمعی از طلاب و مدرسین حوزه‌های علمیه قم، مشهد و تهران» منسوب شده، بر «حق اعتراض و دفاع مشروع مردم ایران در مقابل سرکوبگران» تاکید شده است. امضاکنندگان این بیانیه، که نام‌شان افشا نشده است، همچنین گفته‌اند که «علی خامنه‌‌ای مجتهد و مرجع تقلید نیست.»

شامگاه پنجشنبه نیز اعتراض‌ها در چند شهر ادامه یافت و به‌رغم آن که حکومت در شبکه اینترنت اختلال ایجاد کرده، تصاویر آن در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

در مشهد، معترضان شعار دادند: «می‌کشیم، می‌کشیم، هر آن که خواهرم کشت.»


 

 در رشت هم در حالی که معترضان شعار «زن، زندگی، آزادی» سر دادند، یک شهروند خبرنگار از تعطیلی مغازه‌ها به نشانه اعتصاب خبر سخن گفت.

  • امکان «تغییر رژیم» وجود دارد؟

نسرین ستوده، حقوقدان ایرانی و فعال حقوق بشر، به این پرسش پاسخ مثبت داده است و می‌گوید اعتراضات و اعتصابات اخیر نشان می‌دهد «امکان تغییر رژیم کاملا وجود دارد.»

خانم ستوده که زندانی سیاسی است، از مدتی پیش در مرخصی درمانی به سر می‌برد. او در گفتگو نشریه تایم گفت: «آن‌چه مردم می‌خواهند تغییر رژیم است و بازگشتی هم به گذشته دیگر در کار نیست. آنچه ما از اعتراضات و اعتصاباتی که آغاز شده است می‌فهمیم، این است که امکان تغییر رژیم کاملا وجود دارد.»

او گفت که حتی اگر خواسته‌های مردم برآورده نشود هم زنان معترض دیگر به حجاب اجباری تن نخواهند داد.

کارکنان خبرگزاری وابسته به سپاه به معترضان پیوستند؟

روز جمعه خبری با عنوان «ما کارکنان خبرگزاری فارس به جمع هموطنانمان می‌پیوندیم» برای دقایقی در این خبرگزاری وابسته به سپاه منتشر و سپس حذف شد. به نظر می‌رسد این اقدام از سوی هکرها صورت گرفته باشد.

 خبری با عنوان «ما کارکنان خبرگزاری فارس به جمع هموطنانمان می‌پیوندیم» برای دقایقی در این خبرگزاری وابسته به سپاه منتشر و حذف شد. به نظر می‌رسد این اقدام از سوی هکرها صورت گرفته باشد. در متن آمده بود: «به خیابان‌ها بیایید دست در دست هم تا خورشید سعادت بار دیگر بر ایران طلوع کند»


 

حمایت‌های بی‌وقفه داخلی و جهانی از معترضان

در حالی که مقامات حکومت همچون همیشه کوشیده‌اند اعتراض‌ها را بی‌اعتبار، سطحی و زودگذر جلوه دهند، حمایت‌های داخلی و خارجی از خواسته‌های معترضان که اکنون از برچیده شدن گشت ارشاد فراتر رفته ادامه دارد.

در روزهای گذشته نهادهای امنیتی تعدادی از حامیان معترضان را احضار، تهدید و بازداشت کرده‌اند. با این‌حال، چنین رویکردی به حاکمیت کمک نکرده و به دنبال هر اقدام حکومت، موج دیگری از حمایت‌ها شکل گرفته است.

در تازه‌ترین نمونه، وریا غفوری و دو بازیکن سابق فوتبال از حسین ماهینی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال و کاپیتان سابق پرسپولیس، که روز پنجشنبه بازداشت شد، حمایت کرده‌اند.

وریا غفوری، بازیکن تیم فولاد خوزستان و کاپیتان سابق استقلال تهران روز جمعه در یک استوری اینستاگرامی در مورد بازداشت بازیکن سابق پرسپولیس نوشت: انسانی که درد مردمش را درد خودش بداند مجرم نیست، شریف است. وریا غفوری نوشته است طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی «مردم حق اعتراض دارند، حسین ماهینی را آزاد کنید.»

بر اساس گزارش‌ها، مهدی مهدوی‌کیا و مهرداد پولادی در شبکه‌های اجتماعی از حسین ماهینی حمایت کرده‌اند و مهرداد پولادی گفته است: «با شرف که باشی بی‌شرف‌ها تو را تحمل نمی‌کنند.»با شرف که باشی بی‌شرف ها تو را تحمل نمیکنند... #حسین_ماهینی #مهسا_امینی

علیرضا بیرانوند، دروازه‌بان تیم ملی هم در واکنش به اعتصابات_سراسری ایران گفته است: «حق مردم نیست که اینقدر اذیت شوند.» او با اشاره به تاخیر ملی‌پوشان در موضع گیری گفت «در اردوی تیم ملی بودیم، یک مقدار فشار هم بود و نمی‌توانستیم به خاطر قانون تیم ملی واکنشی نشان دهیم.» علیرضا بیرانوند، دروازه بان تیم ملی در واکنش به #اعتصابات_سراسری ایران گفت «حق مردم نیست که اینقدر اذیت شوند.» او با اشاره به تاخیر ملی‌پوشان در موضع گیری گفت «در اردوی تیم ملی بودیم، یک مقدار فشار هم بود و نمی‌توانستیم به خاطر قانون تیم ملی واکنشی نشان دهیم.» #مهسا_امینی


 

در خارج از ایران هم معترضان همچنان مورد حمایت افراد و شخصیت‌های سرشناس سیاسی، هنری، مدنی و ورزشی هستند.

ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا، در تازه‌ترین واکنش به اعتراضات_سراسری و سرکوب معترضان گفت: «به شجاعت زنان ایران درود می‌فرستیم.» پیشتر نخست وزیر کانادا نیز ضمن اعلان تحریم‌های تازه، از اعتراض مسالمت آمیز مردم ایران حمایت کرد و از جمهوری اسلامی خواست تا سرکوب مردم را متوقف کند.

شارلیز ترون، بازیگر سرشناس هالیوود، نیز در اینستاگرام خود ضمن اعلام همراهی با زنان ایران نوشت: هیچ زنی نباید به دلیل پوشش خود از زندان یا مرگ بترسد.» او همچنین با اشاره به سرکوب معترضان گفت: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم مقاومت و شجاعت زنان دیده یا شنیده نشود.»

 شارلیز ترون، بازیگر هالیوود در اینستاگرام خود ضمن اعلام همراهی با زنان ایران نوشت: هیچ زنی نباید به خاطر پوشش خود از زندان یا مرگ بترسد. او همچنین با اشاره به سرکوب معترضان گفت: ما نمی‌توانیم اجازه دهیم مقاومت و شجاعت زنان دیده یا شنیده نشود #مهسا_امینی #اعتراضات_سراسری

در واشنگتن نیز، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در توییتی با اشاره به گفتگویش با مسیح علی‌نژاد و همسر او نوشت: «ایالات متحده از معترضان شجاعی که برای عدالت تلاش می‌کنند حمایت می‌کند.»

او ضمن محکوم کردن سرکوب وحشیانه و خشونت آمیز تظاهرات ایرانیان توسط نیروهای جمهوری اسلامی افزود: «ما همچنان به حمایت از ایرانی - آمریکایی‌ها همچون مسیح علینژاد که توسط جمهوری اسلامی مورد تهدید قرار گرفته‌اند، ادامه خواهیم داد.»

  • مقابله شدید با معترضان

سازمان عفو بین‌الملل بامداد جمعه اعلام کرد به رونوشتی از یک سند رسمی دست یافته که نشان می‌دهد سی‌ام شهریور، ستاد کل نیروهای مسلح طی دستوری به فرماندهان نیروهای مسلح در تمام استان‌ها آنها را ملزم به «مقابله شدید» با معترضان کرده است.

عفو بین‌الملل در این بیانیه می‌نویسد: «‌با افشای این دستور دلیل تشدید استفاده از گلوله جنگی علیه معترضان در سراسر کشور که منجر به کشته شدن ده‌ها نفر تنها در شامگاه سی‌ام شهریور شد، بیشتر روشن می‌‌شود.»

سازمان حقوق بشر ایران نیز می‌گوید براساس آماری که به دست آورده، دست‌کم ۸۳ نفر تاکنون توسط حکومت ایران در اعتصابات_سراسری کشته شده‌اند. مازندران و گیلان به ترتیب با ۲۶ و ۱۱ کشته، بالاترین آمار را دارند. فیلم‌های زیادی از شلیک مستقیم ماموران به سوی معترضان منتشر شده است.

  • شنبه، اعتراض در ده‌ها کشور

شنبه، نهم مهرماه، اعتراض‌ها در صورتی که ادامه یابد، وارد سومین هفته خود خواهد شد. در این میان به‌نظر می‌رسد مخالفان در خارج از ایران خود را برای برپایی تظاهرات علیه جمهوری اسلامی در ده‌ها شهر آماده کرده‌اند. به طوری‌که حامد اسماعیلیون و خانواده‌های قربانیان پرواز اوکراین تظاهرات در بیش از ۷۰ شهر جهان را برای روز شنبه برنامه‌ریزی کرده‌اند.

اسماعیلیون در حساب توییتری خود و در اینستاگرام نوشته است: «از سوی انجمن خانواده‌های پرواز به تمام فعالان خارج از کشور پیشنهاد می‌کنیم ضمن حفظ روزهای برنامه‌ریزی‌شده، برای روز شنبه، اول اکتبر، به این راهپیمایی بپیوندند.»

شاهزاده رضا پهلوی با ابراز همبستگی با انجمن خانواده‌های قربانیان پرواز پی اس ۷۵۲ از ایرانیان مقیم خارج خواسته است تا در تظاهرات روز شنبه در شهرهای خود شرکت کنند. شاهزاده رضا پهلوی در توییتر نوشت: «ایرانیان با شرکت در تظاهرات روز شنبه می‌توانند به هم‌میهنانشان در داخل ایران کمک کنند.»

وی افزود: «با شرکت در این راهپیمایی بزرگ به جهان یادآوری می کنیم که قلب انقلاب ایران می‌تپد و ایرانیان تنها زمانی که این رژیم ساقط شود آرام خواهند گرفت.»

  • دختری که از سقز به تهران سفر کرد

ایران از دو هفته پیش در اواخر شهریور، شاهد اعتراضات سراسری مردم است. بهانه آغاز این دور از اعتراضات گسترده کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد بود.

خانم امینی که به همراه خانواده از سقز به تهران سفر کرده بود، توسط پلیس امنیت بازداشت شد و ساعاتی بعد پیکر بی‌جان او به بیمارستان منتقل شد. بیمارستان هم مدتی بعد اعلام کرد او به دلیل مرگ مغزی جان باخته است.

در حالی که مقامات ایران نقش در مرگ او را رد می‌کنند، خانواده امینی تاکید دارند او قبل از بازداشت پلیس سالم بود. روز چهارشنبه ۶ شهریور گروه هکری عدالت علی سندی را افشاکرد که در آن ادعا شده سر مهسا امینی هنگام بازداشت به دلیل مقاومت به جدول برخورد کرده است.

روز چهارشنبه صالح نیکبخت و گروهی از وکلا اعلام کردند که خانواده مهسا امینی از «عاملان دستگیری» دخترشان از زمان رسیدن او به پلیس امنیت اخلاقی و سپس جریان تحقیقات و صحبت کردن با او، به «دادسرای جنایی تهران» شکایت کرده‌اند.

از روز دفن پیکر مهسا امینی، ابتدا سقز و سنندج و بعد شهرهای زیادی در ایران شاهد اعتراض بود. معترضان خواستار براندازی جمهوری اسلامی شده‌اند.

گزارش زنده | روز چهاردهم اعتراض‌ها؛ ماموران با معترضان در اهواز، اردبیل، و زاهدان مقابله کردند

 

گزارش زنده | روز چهاردهم اعتراض‌ها؛ ماموران با معترضان در اهواز، اردبیل، و زاهدان مقابله کردند


حمایت جهانی از اعتراض‌ها به جمهوری اسلامی. آلمان

اعتراض‌های سراسری در ایران که این بار با کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد شعله‌ور شده است، روز جمعه هشتم مهرماه وارد چهاردهمین روز پیاپی شد و معترضان در اهواز با شعار «زن، زندگی، آزادی» به خیابان آمدند. علاوه بر این گزارش‌ها حاکی از تجمع معترضان در اردبیل و تیراندازی مرگبار ماموران امنیتی به معترضان در زاهدان است.

پاسخ حکومت به اعتراض‌ها تاکنون استفاده از زور، خشونت عریان، قطعی اینترنت، و تهدید و بازداشت شماری از معترضان از جمله هنرمندان و ورزشکاران بوده است.

اگرچه تاکنون ده‌ها نفر از معترضان توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی کشته شده‌اند ولی تصاویر و ویدیوها نشان می‌دهد شامگاه پنجشنبه خیایان‌های شهرهای بزرگی مثل تهران، مشهد، قم، رشت، و سنندج صحنه حضور دوباره زنان و مردانی بود که همچون روزها و شب‌های پیش از این خواسته‌هایشان فراتر از پایان حجاب اجباری است و تمام ارکان حکومت از جمله ولایت فقیه و «اصل نظام» را نشانه گرفته است.

در این میان حمایت‌های جهانی از معترضان و انتقاد از به‌کارگیری زور و خشونت توسط حکومت ایران ادامه دارد و در تازه‌ترین مورد، مشاور امنیت ملی آمریکا تاکید کرده که واشنگتن از «معترضان شجاع» حمایت می‌کند.

  • چهاردهمین روز اعتراض‌ها و شلیک گاز اشک‌آور

معترضان در اهواز روز جمعه به خیابان آمدند و علاوه بر شعار «زن، زندگی، آزادی» فریاد «نترسید، نترسید ما همه با هم هستیم» سردادند. در مقابل، ماموران با شلیک گاز اشک‌آور سعی در متفرق کردن معترضان داشتند.


 در اردبیل نیز گزارش‌هایی از تجمع معترضان منتشر شده ولی فیلم یا ویدیویی در این باره هنوز در دسترس نیست. اما در زاهدان، بر اساس گزارش‌ها ماموران به سوی معترضان که شعار «مرگ بر خامنه‌ای» سر داده بودند، شلیک کردند


 همچنین گفته می‌شود دست‌کم چند نفر در زاهدان کشته یا مجروح شده‌اند. خبرگزاری فارس کشته‌شدن دستکم دو معترض در زاهدان را تایید کرد و نوشت ده‌ها نفر در تیراندازی نزدیکی نماز جمعه اهل سنت رخ داد زخمی شدند.

این خبرگزاری وابسته به سپاه تیراندازی را به افراد «ناشناس» نسبت داده است.

فیلم‌ها و عکس‌هایی به دست صدای آمریکا رسیده که حاکی از تیراندازی مستقیم به سوی معترضان در #زاهدان است به طوری که دست‌کم چندین نفر زخمی و یا کشته شده‌اند.گویا قرار بود پس از نماز جمعه یک راهپیمایی اعتراضی صورت بگیرد اما درحالی که هنوز عده‌ای در مسجد بوده‌اند تیراندازی‌ها شروع شد

در این میان در بیانیه‌ای که به «جمعی از طلاب و مدرسین حوزه‌های علمیه قم، مشهد و تهران» منسوب شده، بر «حق اعتراض و دفاع مشروع مردم ایران در مقابل سرکوبگران» تاکید شده است. امضاکنندگان این بیانیه، که نام‌شان افشا نشده است، همچنین گفته‌اند که «علی خامنه‌‌ای مجتهد و مرجع تقلید نیست.»

شامگاه پنجشنبه نیز اعتراض‌ها در چند شهر ادامه یافت و به‌رغم آن که حکومت در شبکه اینترنت اختلال ایجاد کرده، تصاویر آن در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

در مشهد، معترضان شعار دادند: «می‌کشیم، می‌کشیم، هر آن که خواهرم کشت.»


 در رشت هم در حالی که معترضان شعار «زن، زندگی، آزادی» سر دادند، یک شهروند خبرنگار از تعطیلی مغازه‌ها به نشانه اعتصاب خبر سخن گفت.

خبری با عنوان «ما کارکنان خبرگزاری فارس به جمع هموطنانمان می‌پیوندیم» برای دقایقی در این خبرگزاری وابسته به سپاه منتشر و حذف شد. به نظر می‌رسد این اقدام از سوی هکرها صورت گرفته باشد. در متن آمده بود: «به خیابان‌ها بیایید دست در دست هم تا خورشید سعادت بار دیگر بر ایران طلوع کند»

حمایت‌های بی‌وقفه داخلی و جهانی از معترضان

در حالی که مقامات حکومت همچون همیشه کوشیده‌اند اعتراض‌ها را بی‌اعتبار، سطحی و زودگذر جلوه دهند، حمایت‌های داخلی و خارجی از خواسته‌های معترضان که اکنون از برچیده شدن گشت ارشاد فراتر رفته ادامه دارد.

در روزهای گذشته نهادهای امنیتی تعدادی از حامیان معترضان را احضار، تهدید و بازداشت کرده‌اند. با این‌حال، چنین رویکردی به حاکمیت کمک نکرده و به دنبال هر اقدام حکومت، موج دیگری از حمایت‌ها شکل گرفته است.

در تازه‌ترین نمونه، وریا غفوری و دو بازیکن سابق فوتبال از حسین ماهینی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال و کاپیتان سابق پرسپولیس، که روز پنجشنبه بازداشت شد، حمایت کرده‌اند.

وریا غفوری، بازیکن تیم فولاد خوزستان و کاپیتان سابق استقلال تهران روز جمعه در یک استوری اینستاگرامی در مورد بازداشت بازیکن سابق پرسپولیس نوشت: انسانی که درد مردمش را درد خودش بداند مجرم نیست، شریف است. وریا غفوری نوشته است طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی «مردم حق اعتراض دارند، حسین ماهینی را آزاد کنید.»

بر اساس گزارش‌ها، مهدی مهدوی‌کیا و مهرداد پولادی در شبکه‌های اجتماعی از حسین ماهینی حمایت کرده‌اند و مهرداد پولادی گفته است: «با شرف که باشی بی‌شرف‌ها تو را تحمل نمی‌کنند.»با شرف که باشی بی‌شرف ها تو را تحمل نمیکنند... #حسین_ماهینی #مهسا_امینی

علیرضا بیرانوند، دروازه‌بان تیم ملی هم در واکنش به اعتصابات_سراسری ایران گفته است: «حق مردم نیست که اینقدر اذیت شوند.» او با اشاره به تاخیر ملی‌پوشان در موضع گیری گفت «در اردوی تیم ملی بودیم، یک مقدار فشار هم بود و نمی‌توانستیم به خاطر قانون تیم ملی واکنشی نشان دهیم.»

 علیرضا بیرانوند، دروازه بان تیم ملی در واکنش به #اعتصابات_سراسری ایران گفت «حق مردم نیست که اینقدر اذیت شوند.» او با اشاره به تاخیر ملی‌پوشان در موضع گیری گفت «در اردوی تیم ملی بودیم، یک مقدار فشار هم بود و نمی‌توانستیم به خاطر قانون تیم ملی واکنشی نشان دهیم.» #مهسا_امینی

در خارج از ایران هم معترضان همچنان مورد حمایت افراد و شخصیت‌های سرشناس سیاسی، هنری، مدنی و ورزشی هستند.

ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا، در تازه‌ترین واکنش به اعتراضات_سراسری و سرکوب معترضان گفت: «به شجاعت زنان ایران درود می‌فرستیم.» پیشتر نخست وزیر کانادا نیز ضمن اعلان تحریم‌های تازه، از اعتراض مسالمت آمیز مردم ایران حمایت کرد و از جمهوری اسلامی خواست تا سرکوب مردم را متوقف کند.

شارلیز ترون، بازیگر سرشناس هالیوود، نیز در اینستاگرام خود ضمن اعلام همراهی با زنان ایران نوشت: هیچ زنی نباید به دلیل پوشش خود از زندان یا مرگ بترسد.» او همچنین با اشاره به سرکوب معترضان گفت: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم مقاومت و شجاعت زنان دیده یا شنیده نشود.»

حکم دادگاه آبان: جمهوری اسلامی «بدون شک مرتکب جنایت علیه بشریت» شده است

 

حکم دادگاه آبان: جمهوری اسلامی «بدون شک مرتکب جنایت علیه بشریت» شده است


دادگاه مردمی آبان (آرشیو)

دادگاه بین‌المللی آبان روز جمعه با صدور حکم نهایی خود، اعلام کرد که دولت و نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران «بدون شک» مرتکب «جنایات علیه بشریت» شده‌اند.

هیئت قضات دادگاه بین‌المللی آبان (تریبونال آبان) که در سال ۱۴۰۰ در دو مرحله برای بررسی اقدامات حکومت ایران در مقابله حکومت با معترضان در آبان ۹۸ تشکیل شده بود، روز جمعه ۸ مهر ۱۴۰۱ حکم نهایی خود را صادر کرد.

بر اساس حکم صادره، جمهوری اسلامی در رابطه با موارد نقض حقوق بشر از جمله «آزادی اجتماع؛ حق حیات؛ حق آزادی و امنیت شخص؛ حق قرار نگرفتن در معرض ناپدیدسازی اجباری؛ حق قرار نگرفتن تحت شکنجه و سایر رفتارها یا مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز از جمله خشونت جنسی و تجاوز جنسی؛ حق دسترسی به عدالت؛ حق کرامت، از جمله کرامت درگذشتگان» مسئول است.

هیأت قضات این دادگاه همچنین بر اساس مجموعه یافته‌های به دست آمده «به اتفاق آرا» نتیجه گرفته است که «بدون شک» دولت و نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران «به منظور سرکوب اعتراضات و سرپوش گذاشتن بر جنایات انجام شده، با طراحی و اجرای نقشه‌ای دست به ارتکاب جنایات علیه بشریت از جمله قتل، حبس، ناپدیدسازی اجباری، شکنجه و خشونت جنسی زده‌اند.»

همچنین اکثریت قریب به اتفاق قضات این هیات به این نتیجه رسیده‌اند که «این نقشه جنایتکارانه شامل جنایت علیه بشریتِ آزار و اذیت بوده است» و معترضان و تماشاچیان هدف قرار گرفته‌اند و حقوق‌شان به شدت محدود یا سلب شده است.

قضات این دادگاه همچنین با اشاره به فهرست ۱۶۰ نفره‌ای که دادستانی به عنوان «عاملان جنایات علیه بشریت در آبان ۹۸ در ایران» چنین نتیجه گرفته‌اند که ۱۳ نفر از این افراد «به احتمال زیاد در برنامه‌ریزی و اجرای نقشه جنایتکارانه برای ارتکاب جنایات علیه بشریت ... نقش قابل‌توجهی داشته‌اند» و به همین دلیل دارای مسئولیت کیفری هستند. علی خامنه‌ای، حسن روحانی، علی شمخانی، ابراهیم رئیسی، حسین سلامی، عبدالرضا رحمانی فضلی، و لیلا واثقی از جمله این ۱۳ نفر هستند.

در این حکم به جمهوری اسلامی ایران توصیه‌ شده است که در رابطه با «موارد نقض حقوق بشر و جنایت علیه بشریت» در جریان اعتراضات آبان ۹۸ «تحقیقات مستقل، بی‌طرفانه، شفاف، و منطبق بر استانداردهای بین‌المللی» انجام دهد و با استناد به نتایج دادگاه آبان «علیه کلیه افرادی که منطقاً مظنون به نقض حقوق بشر در جریان اعتراضات هستند» اقامه دعوی کند.

هیئت قضات این دادگاه در توصیه‌های جداگانه‌ای از جامعه بین‌المللی خواسته است که «مسئولان تخلفات و جنایات مرتبط با اعتراضات آبان ۹۸ را تحت تحریم‌های فردی هدفمند قرار دهند» تا «به پاسخگوسازی مجرمان و جبران خسارت قربانیان کمک کند‌.»

در این حکم همچنین از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته شده است که «این وضعیت را همراه با قطعنامه شورا که تحت فصل هفتم منشور ملل متحد به تصویب رسیده است به دیوان کیفری بین‌المللی ارجاع دهد.»

دادگاه بین‌المللی مردمی آبان به ابتکار سه سازمان «عدالت برای ایران»، «حقوق بشر ایران» و سازمان بین‌المللی «با هم علیه اعدام» در پاسخ به مطالبه خانواده‌های قربانیان و بازماندگان سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ تشکیل شد. بخش فارسی صدای آمریکا با حضور در محل برگزاری این دادگاه در لندن هر دو دور آن را به طور کامل پوشش داد.

اعتراضات آبان ۹۸ از روز جمعه ۲۴ آبان با انتشار خبر ناگهانی افزایش قیمت بنزین در شهرهای مختلف ایران آغاز و با سرکوب شدید نیروهای امنیتی مواجه شد. شعارهای معترضان متوجه رهبر جمهوری اسلامی و اصل حکومت شد. سازمان عفو بین الملل اعلام کرد که بیش از ۳۰۰ نفر در آن اعتراضات کشته شدند.

مقامات ایران همچنین ضمن بازداشت تعداد زیادی از معترضان، بسیاری را به زندان‌ها طولانی‌مدت و یا اعدام محکوم کردند.

درخواست گروه مدافع حقوق زنان از فیفا: ایران از جام جهانی قطر اخراج شود

 

درخواست گروه مدافع حقوق زنان از فیفا: ایران از جام جهانی قطر اخراج شود


تصویری از ممانعت از ورود هواداران زن باشگاه استقلال به ورزشگاه آزادی (آرشیو)

یک گروه مدافع حقوق زنان به نام «ورزشگاه‌ها را باز کنید» روز پنجشنبه با ارسال نامه‌ای به رئیس فیفا خواستار کنار گذاشته شدن ایران از مرحله نهایی بازی‌های جام جهانی در قطر شد.

این گروه در نامه خود به جیانی اینفانتینو گفته است به‌رغم فشارهای فیفا، مقامات ایران هنوز به زنان اجازه ورود به ورزشگاه‌ها را نمی‌دهند.

در این نامه آمده است: «فدراسیون فوتبال ایران نه تنها شڕیک جنایات رژیم است، بلکه خود تهدیدی مستقیم علیه امنیت هواداران زن - در ایران و هر جای دنیا که تیم ملی ما بازی کند - است.»

این گروه با اشاره به اقدام جمهوری اسلامی در «شکنجه و کشتن» مردم ایران، از فیفا خواسته که طبق مواد ٣ و ۴ اساس‌نامه‌اش، که هرگونه تبعیض بر اساس جنسیت، نژاد و مذهب را ممنوع کرده است، ایران را فورا از بازی‌های جام جهانی ٢٠٢٢ قطر اخراج کند.

در سال ٢٠١٨، فدراسیون فوتبال ایران تحت فشار اینفانتینو به گروه کوچکی از زنان اجازه داد برای تماشای بازی پرسپولیس در فینال جام باشگاه‌های آسیا به ورزشگاه آزادی وارد شوند.

اما از آن زمان پیشرفت بسیار اندکی در این زمینه حاصل شده و تماشاگران زن، به جز چند مورد آن هم به تعداد بسیار محدود، هنوز اجازه ندارند وارد ورزشگاه‌ها شوند.

ایران در بازی‌های جام جهانی قطر به همراه انگلیس، آمریکا، و ولز در گروه ششم قرار دارد.


بازداشت حسین ماهینی، ملی‌پوش پیشین فوتبال ایران، پس از حمایت از اعتراضات مردمی

 

بازداشت حسین ماهینی، ملی‌پوش پیشین فوتبال ایران، پس از حمایت از اعتراضات مردمی


حسین ماهینی، ملی‌پوش پیشین فوتبال ایران

حسین ماهینی، ملی‌پوش سابق فوتبال ایران، با حمله نیروهای امنیتی به خانه‌اش بازداشت شد.

به گزارش ایرنا، این بازیکن پیشین تیم پرسپولیس و تیم ملی از چهره‌های سرشناس مدافع اعتراضات مردم در پی کشته شدن مهسا امینی تحت بازداشت فرماندهی انتظامی بود.

علی کریمی در حمایت از ماهینی، در توییتی عکسی به همراه قلب‌های سه‌رنگ به نشان پرچم ایران منتشر کرد.

 

حسین جان  #با_شرف #مهساامینی

دور اعتراضات که پس از کشته شدن تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده، حدود دو هفته است که ادامه دارد.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا، منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

جناب سناتور برجسته آمریکایی آزار زنان و معترضان توسط حکومت ایران را محکوم به کار مردم می ایدایا رژیم دست از جنایت بر می دارد نه کاری بس بیشتر از محکومتی باید کرد

جناب سناتور برجسته آمریکایی آزار زنان و معترضان توسط حکومت ایران را محکوم به کار مردم می ایدایا رژیم دست از جنایت بر می دارد نه کاری بس بیشتر از محکومتی باید کرد


سناتور جیم ریش از اعضای برجسته «کمیته روابط خارجی سنای آمریکا»
سناتور جیم ریش از اعضای برجسته «کمیته روابط خارجی سنای آمریکا» به جمع کریس کونز، لنکفورد، و دیگر همکارانش پیوست که با ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌ای حکومت ایران را به‌دلیل آزار و اذیت سیستماتیک زنان و معترضان مسالمت‌جو، محکوم می‌کنند.

این سناتور جمهوری‌خواه روز پنج‌شنبه با امضای پیش‌نویس این قطعنامه مرگ مهسا امینی را محکوم کرد و از دولت ایران خواست که به آزار و اذیت سیستماتیک زنان، پایان دهد.

پیش از این سناتورهایی دیگر «کریس کونز» و «جیمز لنکفورد» نیز این پیش‌نویس را امضا کرده بودند.

در این قطعنامه از شجاعت مردم ایران در اعتراض به مرگ مهسا امینی، با وجود سرکوب خشونت‌آمیز دولت ایران، تجلیل شده است.

در بخشی از این قطعنامه آمده‌ است که «قتل مهسا امینی یادآور باورهای ظالمانه رژیم ایران و نقض فاحش حقوق اساسی انسانی زنان بود و مردم ایران که شجاعانه به مرگ او اعتراض می‌کنند، در پی رسیدن به یک ایران آزاد و آرام هستند.»

ریش می‌گوید که پیگیری کورکورانه دولت بایدن، برای توافق هسته‌ای تازه با ایران، فقط به تقویت رژیم ایران کمک می‌کند و دولت آمریکا باید رویه خود را تغییر داده و ایران را به‌ دلیل نقض حقوق بشر، پاسخگو کند.

سناتور جیمز ریش افزوده‌ است که به‌ عنوان رئیس مشترک گروه حقوق بشر، از هزاران معترض شجاع که جان خود را برای دفاع از حقوق بشر در ایران، از جمله حقوق بشر زنان ایرانی به خطر می‌اندازند، تمجید می‌کند.

او در ادامه می‌گوید که واکنش عمومی به «کشته‌شدن مهسا امینی به دست پلیس امنیت اخلاقی ایران» به‌وضوح نشان می‌دهد که سرکوب حکومت ایران با خواسته‌های مردم این کشور هم‌خوانی ندارد.

جیم ریش گفته‌ است که قطعنامه صادر شده، نشانه‌ای روشن است از این‌که ایالات متحده، مدافع حقوق زنان و معترضان مسالمت‌جو در ایران است.

این سناتور جمهوری‌خواه تاکید کرده‌ است: «تعهد ما به حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی‌های دموکراتیک، در قلب ارزش‌ها و سیاست خارجی‌مان قرار دارد.»

سناتور لنکفورد نیز گفته‌ است:«ما در کنار مردم شجاع ایران هستیم که در حال حاضر با ایمانی که به هدف‌شان دارند، جان خود را برای دفاع از آزادی و حق زندگی، به خطر می‌اندازند.»

لنکفورد می‌گوید که سنای آمریکا باید پیامی را با صدای بلند و واضح به این مضمون ارسال کند که ما از حقوق اولیه بشری همه مردم در سراسر جهان، از جمله مردم ستمدیده در ایران که تحت یک رژیم سرکوبگر زندگی می‌کنند، حمایت می‌کنیم.

 

اعتراضات خیابانی ادامه دارد؛ عفو بین‌الملل: ستاد جانی و حرامزاده ومادرقهوه بی شرف و بی وجدان انجبی کل نیروهای مسلح دستور سرکوب خشونت‌بار اعتراضات را داده است

اعتراضات خیابانی ادامه دارد؛ عفو بین‌الملل: ستاد جانی و حرامزاده ومادرقهوه بی شرف و بی وجدان انجبی کل نیروهای مسلح دستور سرکوب خشونت‌بار اعتراضات را داده است


در ادامه اعتراضات در ایران و با وجود قطع اینترنت توسط حکومت ، معدود تصاویر منتشر شده در فضای مجازی نشان می‌دهد، معترضان در شهرهای قم، مشهد، رشت، سنندج، و تهران به اعتراضات شبانگاهی پنج‌شنبه پیوستند.

برخی تصاویر از قم بیانگر حضور گسترده جوانان در خیابان و درگیری آنها با نیروهای امنیتی است و در برخی لحظات از فیلم صدای شلیک به گوش می‌رسد.

در مشهد، مردم معترض شعار می‌دهند: «می‌کشیم، می‌کشیم، هر آن که خواهرم کشت.»

 

و در رشت در حالیکه معترضان شعار «زن، زندگی، آزادی» می‌دهند شهروند خبرنگار از تعطیلی مغازه‌ها به نشانه اعتصاب خبر می‌دهد.


 همچنین تصاویر دریافتی از کرج نشان دهنده دیوارنویسی شعار «مرگ بر خامنه‌ای» بر روی دیوار زندان رجایی‌شهر است.

 


و در شمال تهران پارک‌وی در حالیکه یک زن بدون پوشش سر ،‌نوشته «زن زندگی آزادی» را بر روی سر گرفته از طرف خودروهای عبوری تشویق و تحسین می‌شود.

همزمان سازمان عفو بین‌الملل بامداد جمعه اعلام کرد به رونوشتی از یک سند رسمی دست یافته که نشان می‌دهد سی‌ام شهریور، ستاد کل نیروهای مسلح طی دستوری به فرماندهان نیروهای مسلح در تمام استان‌ها آنها را ملزم به «مقابله شدید» با معترضان کرده است.
عفو بین‌الملل در این بیانیه می‌نویسد: «‌با افشای این دستور دلیل تشدید استفاده از گلوله جنگی علیه معترضان در سراسر کشور که منجر به کشته شدن ده‌ها نفر تنها در شامگاه سی‌ام شهریور شد، بیشتر روشن می‌‌شود.»

عفو بین‌الملل، همچنین به سند دیگری دست یافته است که در آن اول مهرماه، فرمانده نیروهای مسلح استان مازندران به نیروهای امنیتی دستور داده که «با بی‌رحمی و تا مرز کشتن با هرگونه اغتشاش توسط اغتشاش گران و آشوبگران مقابله کنند.»

شواهد به دست آمده توسط عفو بین‌الملل در مورد استفاده گسترده از ابزار مرگبار علیه معترضان، نگرانی های جدی را برانگیخته است که نیروهای امنیتی، یا قصد کشتن معترضان را داشتند، یا با اطمینان می‌دانستند که مرگ پیامد استفاده آنها از سلاح گرم در شرایط مربوطه خواهد بود، با این حال بر رفتار خود پافشاری می‌کردند.

در این بیانیه آمده است: «در هر صورت، طبق قوانین بین‌المللی، قتل‌های ناشی از استفاده غیرقانونی از سلاح‌های گرم تصادفی تلقی نمی‌شوند، بلکه عمدی هستند و اعدام‌های فراقانونی محسوب می‌شوند.»

روز پنجشنبه موج سرکوب و دستگیری‌ها نیز در ایران فزونی گرفت.

در این روز خبرگزاری‌های وابسته به حکومت از دستگیری حسین ماهینی بازیکن سابق تیم ملی فوتبال و کاپیتان تیم پرسپولیس خبر دادند. او از ابتدای اعتراضات در توییتر و اینستاگرام با مردم همراهی کرد.


مونا برزویی شاعر و ترانه‌سرا نیز دستگیر شد. او در ابتدای جنبش با خوانش ترانه‌ای نسبت به کشته‌شدن مهسا امینی و سیاست‌های حاکمیت انتقاد کرده‌ بود.

همچنین خبر رسید دنیا راد، از دست‌اندرکاران حوزه سینما که عکسی بدون روسری و مانتو از خود در یک قهوه‌خانه جنوب تهران منتشر کرده بود، بازداشت شد.

این بازداشت‌ها در حالی رخ می‌دهد که مقامات جمهوری اسلامی در چند روز گذشته مدعی شدند برای شنیدن انتقادها گوش شنوا دارند اما اکنون در برابر آنچه آن‌را اغتشاش می‌نامند با جدیت برخورد می‌کنند.

در آمریکا سناتور جیم ریش از اعضای برجسته «کمیته روابط خارجی سنای آمریکا» به جمع کریس کونز، لنکفورد، و دیگر همکارانش پیوست که با ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌ای حکومت ایران را به‌دلیل آزار و اذیت سیستماتیک زنان و معترضان مسالمت‌جو، محکوم می‌کنند. در این قطعنامه از شجاعت مردم ایران در اعتراض به مرگ مهسا امینی، با وجود سرکوب خشونت‌آمیز دولت ایران، تجلیل شده است.


مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم در توییتی با اشاره به گفتگویش با مسیح علی‌نژاد و همسر او نوشت: «ایالات متحده از معترضان شجاعی که برای عدالت تلاش می‌کنند حمایت می‌کند.» وی ضمن محکوم کردن سرکوب وحشیانه و خشونت آمیز تظاهرات ایرانیان توسط نیروهای جمهوری اسلامی افزود:« ما همچنان به حمایت از ایرانی - آمریکایی‌ها همچون مسیح علینژاد که توسط جمهوری اسلامی مورد تهدید قرار گرفته‌اند، ادامه خواهیم داد.»

از سوی دیگر شاهزاده رضا پهلوی با ابراز همبستگی با انجمن خانواده‌های قربانیان پرواز پی اس ۷۵۲ از ایرانیان مقیم خارج خواست تا در تظاهرات روز شنبه در شهرهای خود شرکت کنند. شاهزاده رضا پهلوی در توییتر نوشت: « ایرانیان با شرکت در تظاهرات روز شنبه می‌توانند به هم‌میهنانشان در داخل ایران کمک کنند.» وی افزود: «با شرکت در این راهپیمایی بزرگ به جهان یادآوری می کنیم که قلب انقلاب ایران می‌تپد و ایرانیان تنها زمانی که این رژیم ساقط شود آرام خواهند گرفت.»

 

 


 تظاهرات بزرگ روز شنبه در بیش از ۷۰ شهر جهان به ابتکار حامد اسماعیلیون و خانواده‌های قربانیان پرواز اوکراین برنامه‌ریزی شده است.

اسماعیلیون، در این فراخوان در حساب توییتری خود و در اینستاگرام نوشت: «از سوی انجمن خانواده‌های پرواز به تمام فعالان خارج از کشور پیشنهاد می‌کنیم ضمن حفظ روزهای برنامه‌ریزی‌شده، برای روز شنبه، اول اکتبر، به این راهپیمایی بپیوندند.»

و ابراهیم تاتلیس، خواننده سرشناس ترکیه با انتشار پیامی در اینستاگرام و با نوشتن هشتگ مهسا امینی، از جنبش زنان و اعتراضات سراسری در ایران حمایت کرد.

تاتلیس نوشت: «برای بیان عذابی که روحم می کشد و رنجی که در قلبم است، هیچ کلمه‌ای وجود ندارد.» او ادامه داد: «امروز حمایت ها از مهسا امینی و از زنانی که برای آزادی شان مبارزه می کنند بسیار گسترده است. خدا حامی تمام زنان است.»

و باز در ترکیه هانده ینر خواننده مشهور ترک، در جریان برگزاری کنسرتش با نمایش تصاویری از مهسا امینی و بریدن موهای خود، از جنبش اعتراضی زنان ایران حمایت کرد. او با بغضی که در حین خواندن شکست، به یاد مهسا ترانه‌ای را اجرا کرد.

اسلاوی ژیژک، فیلسوف، منتقد فرهنگی و فعال سیاسی اسلوونیایی گفت: «آنچه امروز در ایران جریان دارد ، جنبشی است که مبارزاتی متفاوت را در وحدتی ارگانیک ترکیب می‌کند.»

آقای ژیژک افزود: «‌ این جنبشِ اصیل ایرانی که میلیون‌ها نفر از زنان و مردان را به حرکت واداشته است برخلافِ آنچه اغلب در فمینیسمِ غربی مشاهده می‌شود هیچ خصلتِ مردستیزانه یا مذکرهراسانه ندارد بلکه زنان و مردان در کنار یکدیگر در آن مشارکت می‌کنند و علیه دشمنِ مشترک یعنی بنیاد‌گرایی مذهبی که از جانب وحشتِ دولتی حمایت می‌شود متحد می‌شوند.» او تصریح کرد:‌«ما در غرب هیچ حقی نداریم ایران را به عنوان کشوری در نظر بگیریم که باید عقب‌ماندگی خودش را از غرب جبران کند بلکه باید از ایرانی‌ها بیاموزیم.»

اکانت رسمی ویکی‌پدیا نیز در توییتر نوشت: تاکنون ۸۸۸ هزار نفر از صفحه انگلیسی مهسا امینی در این سایت دیدن کرده و حدود ۲۰۰ نفر داوطلب نیز در ویرایش این صفحه مشارکت کرده‌اند.تعداد هشتگ مهسا امینی در توییتر هم از ۱۵۰ میلیون فراتر رفت.

مردم اسرائیل هم در حمایت از مبارزات مردم ایران هشتگ مهسا امینی را بر روی دیوارهای شهر اورشلیم حک کردند.