چهارشنبه، مهر ۰۶، ۱۴۰۱

رئيس خانه آزادی در گفت‌وگو با صدای آمریکا: حمله حکومت ایران به معترضان غیرقابل قبول است

رئيس خانه آزادی در گفت‌وگو با صدای آمریکا: حمله حکومت ایران به معترضان غیرقابل قبول است


مایکل آبراموویتز، رئيس خانه آزادی (فریدام هاوس) عکس از آرشیو

مایکل آبراموویتز رئيس خانه آزادی یا فریدام هاوس (Freedom House) در گفت‌وگویی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا گفت:«تمامی دولت‌های جهان و جوامع دموکراتیک، باید از نقض صریح حقوق بشر در ایران و سرکوب خشونت‌بار معترضان و زنان ایران، سخن بگویند.»

آقای آبراموویتز در این گفت‌وگو که روز سه‌شنبه پنجم مهر ماه انجام شد گفت: «سرکوب وحشیانه اعتراض‌ها در ایران از سوی حکومت، غیرقابل قبول است و حمله‌ای بیرحمانه به حقوق بشر و ارزش‌های دموکراتیک است.»

او افزود: «ما عمیقا نگران کاری هستیم که دولت ایران می‌کند و باید گفت این اعتراض‌ها، نشانه‌ای از خشم مردم ایران از دهه‌ها سرکوب از سوی رژیم است و یادآور ملامت‌هایی است که زنان ایرانی هر روز با آن روبرو می‌شوند.»

سازمان حقوق بشری «خانه آزادی» (فریدم هاوس) با انتشار بیانیه‌ای، ضمن محکوم کردن کشته شدن مهسا امینی و سرکوب معترضان در ایران، خواستار پاسخگو کردن جمهوری اسلامی شد.

رئيس خانه آزادی در ادامه همچنین گفت:«دولت‌های جهان باید اعلام کنند در سایه این سرکوب‌های خشونت‌بار، نمی‌توان مانند سابق با حکومت ایران رفتار کرد.»

مایکل آبراموویتز گفت: «مهم‌ترین کاری که دولت‌ها و افراد می‌توانند انجام دهند، این است که حرف بزنند و به وضوح بگویند نمی‌شود مانند قبل با رژیم ایران رفتار کرد. این یک رژیم نامشروع است و نماینده خواسته‌های مردم نیست و به نظرم بسیار مهم است که مردم جوامع آزاد و دموکراسی‌ها قاطعانه سخن گفته و آن را محکوم کنند.»

او همچنین افزود: «تاکتیک‌های دیگری هم از جمله تحریم و دیگر موارد وجود دارد ولی به نظرم به وضوح بايد نظام‌های دموکراسی و دولت‌های جهان بگویند که رفتار رژیم ایران غیرقابل قبول است.»

در بیانیه خانه آزادی آمده فعالان اجتماعی، دانشجویان و دیگر مردم از هر طبقه‌ای خواستار آزادی و عدالت شده‌اند، ولی سرکوب گسترده‌ دولتی علیه این اعتراض‌ها نشان می‌دهد که تضمینی در این مورد وجود ندارد.

مرگ مهسا امینی، یک دختر کرد - به هنگام بازداشت توسط گشت ارشاد در تهران - زمینه‌ساز تظاهراتی گسترده در سراسر ایران شده است که در آن معترضان خشمشان را نسبت به سرکوب آزادی‌های اساسی نشان داده‌اند. بسیاری از زنان معترض روسری‌هایشان را از سر برداشته و آتش زده‌اند.

مقامات برای متفرق کردن معترضان از روش‌های خشن استفاده کرده و دسترسی به اینترنت و خدمات تلفن همراه را محدود کرده‌اند. تا ۴ مهر ماه، دست کم ۴۱ نفر از تظاهر کنندگان کشته و دست کم ۱۲۰۰ نفر دستگیر شده‌اند.

 


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر