دوشنبه، آبان ۰۹، ۱۴۰۱

اظهارنظر مجدد رابرت مالی درباره توییتش: اشتباه بود و پذیرفتم

 

اظهارنظر مجدد رابرت مالی درباره توییتش: اشتباه بود و پذیرفتم


رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران. (آرشیو)

رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، روز دوشنبه بار دیگر اشتباه بودن توییت اخیرش درباره اعتراضات سراسری ایرانیان را پذیرفت.

او با انتشار توییتی در روز ٢٢ اکتبر عنوان کرده بود معترضان در ایران و شهرهای جهان از دولت جمهوری اسلامی می‌خواهند به کرامت و حقوق انسانی‌شان احترام بگذارد.

این توییت رابرت مالی بلافاصله با اعتراض شدید برخی چهره‌های سرشناس همچون نازنین بنیادی، بازیگر ایرانی-بریتانیایی و فعال حقوق بشر، و امین سوفیا مهر، پژوهشگر و کارشناس امور ایران، قرار گرفت که برداشت آقای مالی را اشتباه توصیف کردند و هدف معترضان را سرنگونی جمهوری اسلامی و نه اصلاح آن دانستند.

فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه با بنیاد کارنگی در ارتباط با توییت بحث‌برانگیزش گفت: «اشتباه بود، و [این] اشتباه را پذیرفتم. این چیزی نیست که من باید انجام بدهم، به‌ویژه بدین‌خاطر که به عنوان تقلیل‌دهنده مطالبات معترضان قلمداد شد.»

او افزود: «به ما بستگی ندارد، به من بستگی ندارد، که مطالبه مردم ایران در خیابان‌ها را مشخص کنم... آنها خودشان در زمینه بیان خواسته‌ها و آرزوهایشان بسیار خوب عمل می‌کنند.» به گفته او، آنچه دولت بایدن باید انجام دهد، اقداماتی عملی در حمایت از معترضان و پاسخگو کردن سرکوبگران آنها است.»

او در روزهای گذشته نیز در مصاحبه‌ای با کانال فرانسه ۲۴ گفته بود یک روز پس از انتشار توییت مزبور آن را «تصحیح» کرده و افزوده بود این به دولت آمریکا بستگی ندارد که بر روی آرزوهای مردم ایران برچسبی بزند بلکه تنها ایرانی‌ها و معترضان ایرانی می‌توانند آرزوهای خود را تعیین کنند و کاری که آمریکا می‌تواند انجام دهد، حمایت از آنها و از حقوق بنیادین آنها و تحریم و شرمسار کردن کسانی است که در سرکوب بی‌رحمانه اعتراضات دست دارند.

  • برجام

رابرت مالی در رابطه با سیاست دولت بایدن پیرامون برنامه هسته‌ای ایران گفت کاخ سفید با توسل به هر ابزاری، از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای جلوگیری می‌کند.

او با «مرجح» خواندن دیپلماسی برای مقابله با جاه‌طلبی‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی گفت حتی اسرائیلی‌ها نیز بر این باورند دیپلماسی، پایدارترین راه‌حل رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران است.

رابرت مالی افزود چنانچه دیپلماسی، تحریم، و فشار، کارساز نباشد، گزینه نظامی به عنوان آخرین ابزار برای رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران بررسی خواهد شد.

  • مقابله با دیگر فعالیت‌های ایران

رابرت مالی درباره فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده جمهوری اسلامی در منطقه، تولید پهپاد و موشک‌های بالستیک، مداخله‌هایش در امور سایر کشورها، و حملاتش به کشورهای همسایه گفت آمریکا و متحدانش از طرق مختلف همچون تقویت همسایگان ایران و وضع تحریم‌های بیشتر با دولت ایران مقابله می‌کنند.

  • زندانیان دوتابعیتی

رابرت مالی گفت اولویت دولت بایدن بازگرداندن ایمن و هرچه سریع‌تر هر سه زندانی باقیمانده ایرانی-آمریکایی در ایران یعنی عماد شرقی، سیامک نمازی، و مراد طاهباز به آمریکا است. به گفته او، دولت ایران از زندانیان دوتابعیتی به عنوان اهرم فشاری برای به دست آوردن امتیازات سیاسی استفاده می‌کند.

پدر نوجوان کشته‌شده در اعتراضات: «کومار در راه آزادی و وطن شهید شد»

 

پدر نوجوان کشته‌شده در اعتراضات: «کومار در راه آزادی و وطن شهید شد»


کومار درافتاده، نوجوان کشته شده در اعتراضات پیرانشهر

مراسم خاک‌سپاری کومار درافتاده، نوجوان ۱۶ ساله اهل پیرانشهر در استان آذربایجان غربی که در جریان اعتراضات این شهر کشته شد، برگزار شد.

آژانس خبری کردپا ویدئویی از مراسم خاک‌سپاری این نوجوان در روز دوشنبه ۹ آبان منتشر کرده که در آن پدرش به زبان کردی می‌گوید: «خوشبختم که در راه آزادی و وطن شهید شده است.»

آقای درافتاده می‌گوید: «از دیشب جگرم تکه تکه شده است، اما فدای این خاک و آزادی شد. به خدا همه ما را خواهند کشت. به خدا بی‌گناه بود. به هیچ کس رحم نخواهند کرد.»

 سخنان پدر کومار درافتاده در مراسم خاکسپاری فرزندش: این پسرم ٢٥ مرداد به دنیا آمد اسمش را کومار گذاشتم، خوشبختم که در راه آزادی و وطن شهید شده است، خوشبختم که شهید شد، از دیشب جگرم تکه تکه شده اما فدای این خاک و آزادی شد، به خدا همه ما را خواهند کشت، به خدا بیگناه بود، 

 

بنا بر گزارش منابع خبری، کومار درافتاده در جریان اعتراضات روز شنبه در «کمربندی کهنه‌خانه» پیرانشهر با شلیک مستقیم مأموران حکومتی مجروح شد و شامگاه یک‌شنبه ۸ آبان در بیمارستان خمینی این شهر جان باخت.

یک شاهد عینی به «هه‌نگاو» گفته است، «در محلی که کومار درافتاده هدف گلوله قرار گرفته هیچ‌گونه اعتراضی نبوده و دو سمند سبز و سفید بدون پلاک پس از توقف با اسلحه ته‌پر و از فاصله سه متری به سوی کومار تیراندازی کرده‌اند که به‌شدت مجروح شده است.»

شاهد عینی همچنین گفته است که «دو نوجوان دیگر همراه کومار بوده‌اند که یکی از آنها نیز توسط نیروهای حکومتی ربوده شده و سرنوشتش نامعلوم است.»

آخرین پست اینستاگرامی این نوجوان کشته‌شده در اعتراضات، در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته که گفته بود: «ما مردم خاورمیانه هستیم، بعضی‌ھامان در جنگ كشته می‌شويم، بعضی در زندان، بعضی در جاده، بعضی در دريا، حتی بلندترين كوه‌ها هم انتقام تنهايی‌شان را از ما می‌گيرند، چرا كه ما شغل‌مان مردن است.»

آخرین پست اینستاگرام کومار درافتاده
آخرین پست اینستاگرام کومار درافتاده

دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت نیروی انتظامی آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

بنا بر گزارش‌های منابع حقوق بشری، از ۲۶ شهریور تا هفتم آبان، دست‌کم ۲۸۳ تن در جریان اعتراضات جان باخته‌اند که ۴۴ تن از آنان زیر ۱۸ سال بوده‌اند.

عکس های سردار سپاهی که برای یک تارموی خانم ها انهارا مورد ضرب و شتم قرارداده و انهارا می کشند

عکس های سردار سپاهی که برای یک تارموی خانم ها انهارا مورد ضرب و شتم قرارداده و انهارا می کشند
 

 

 

این حرامزاده که یکی از سران سپاهی ایست که در داخل ایران خانم هارا برای یک تارمو دستگیر و بعد می کشند ولی زندگی خودشان را بدینگونه می کنند اینها به قول حافط که می گوید زاهدان اینگونه در مهبرمنبر می کنند چون به خلوت می روند ان کار دیگر می کنند این نشان از این دارد که این حیوانات اصلا هیچ اعتقادی به انچه می گویند ندارند و تنها برای ریاکاری و مکاری و حیلگری بر مردم داخل فشار می اورند به عنوان دین این نشان دهنده این است که هیچگونه اعتقادی به اسلام هم ندارند اینها ننگ ایران و ایرانی هستند این هیولا چون پول داره این خانم با او زندگی می کند البته این عکس ها در بیرون از خانه گرفته شده ضمن اینکه همه سپاهی ها وقتی به خارج می روند همینگونه رفتار می کنند همنگونه که فرزندان اینها بدینگونه زندگی می کنند این روش های حجاب و منکرات و گشت ارشاد تنها برای مردم ایران است وهیچ اعتقادی به دین و اسلام ندارند 

کانادا بار دیگر جمهوری اسلامی را بر سر نقض حقوق‌بشر تحریم کرد

 

کانادا بار دیگر جمهوری اسلامی را بر سر نقض حقوق‌بشر تحریم کرد


تظاهرات همبستگی ایرانیان مقیم کانادا علیه جمهوری اسلامی. آرشیو

وزارت امور خارجه کانادا روز دوشنبه تحریم‌های جدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد. این چهارمین بسته تحریمی است که کانادا در واکنش به گزارش‌های نقض حقوق بشر در ایران اعمال می‌کند.

بر اساس این بیانیه، تحریم های تازه چهار فرد و دو نهاد از جمله مقامات ارشد و نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی را هدف قرار می دهد. کانادا آنها را به مشارکت در سرکوب و دستگیری معترضان غیرمسلح متهم کرد.

به گزارش رویترز ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا، در بیانیه‌ای گفت: «مردم ایران، از جمله زنان و جوانان، جان خود را به خطر می‌اندازند (و اعتراض می‌کنند)، زیرا رژیمی که انسانیت آن‌ها را سرکوب و نقض کرده است، بیش از حد تحمل کرده‌اند.»

جولی گفت: «کانادا به حمایت از مردم ایران ادامه خواهد داد زیرا آنها شجاعانه خواستار آینده‌ای بهتر هستند.»

کانادا مجموعه‌ای از تحریم‌ها را علیه جمهوری اسلامی ایران به دلیل نقض حقوق بشر، از جمله مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، اعمال کرده است.

واشنگتن‌پست: روسیه منزوی روابط با ایران و عربستان را تقویت می‌کند

 

واشنگتن‌پست: روسیه منزوی روابط با ایران و عربستان را تقویت می‌کند


بخشی از یک پهپاد ساقط شده در نزدیکی تأسیسات ذخیره سوخت اوکراین در خارکف، که دولت اوکراین باور دارد متعلق به پهپاد انتحاری شاهد-۱۳۶ ساخت ایران است . آرشیو

روزنامه واشنگتن‌پست در مقاله‌ای نوشته است میکروفونی که هفته گذشته در برنامه تلویزیونی «طرفدار کرملین» سهوا باز مانده بود، تأییدی است بر این ادعا که پهپادهایی که مسکو از آنها برای کشتن اوکراینی‌ها و تخریب زیرساخت‌های اوکراین استفاده می‌کند، توسط ایران ساخته و تامین می‌شود.

به نوشته واشنگتن پست، روسلان پوخوف، کارشناس نظامی و فردی که به وزرات دفاع روسیه نزدیک است بی‌شک خبر نداشت برنامه به طور زنده پخش می‌شود، و با صدای آهسته به مجریان تلویزیون «آربی‌سی» روسیه گفت:«همه می‌دانیم که پهپادها ایرانی هستند. اما دولت به آن اذعان نکرده است.» این اعتراف ناخواسته، نادرست بودن تکذیب‌های مکرر مسکو و تهران را نشان می‌دهد.

واشنگتن پست می‌نویسد تکذیب‌های علنی روسیه و ایران، به ‌رغم شواهد فراوان، زمینه‌های مشترک رو به گسترش بین دو کشور را نشان می‌دهد که بیش از همیشه با دیدگاه‌های ضدغربی رهبرانشان، پذیرش تئوری‌های توطئه و تمایل به استفاده از خشونت برای دستیابی به اهداف منطقه‌ای و اقتصادی آنها پیوند خورده است. ایران و روسیه هر دو تحت تحریم غرب هستند؛ دولتشان شهروندان را وحشیانه سرکوب می‌کند، و در رسانه‌های داخلی و خارجی رسما دروغ‌ می‌گویند.

نویسنده مقاله واشنگتن پست ادامه می‌دهد که کرملین که در جنگ اوکراین شکست‌های شدیدی را متحمل شده، برای به دست آوردن پهپاد و موشک‌ به ایران روی آورده، و از سوی دیگر، تلاش دارد تا روابط با عربستان سعودی، رقیب سرسخت ایران، را محکم‌تر کند تا بتواند قیمت نفت را بالا نگه دارد.

فروش تسلیحات ایران به روسیه اولین مداخله نظامی جمهوری اسلامی در جنگ اروپا است که خطرات نامشخصی را برای آمریکا، اسرائیل، ترکیه و دیگران به همراه دارد.

هنری رم، تحلیلگر ایران در موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک می‌گوید: «این فصل کاملاً جدیدی در روابط ایران و روسیه است. این اقدامی کاملاً قاطع از سوی ایرانی‌ها است که به شدت خود را به جنگ در خاک اروپا تحمیل کنند.» رم گفت: «پیوستن به کشوری مانند روسیه، که حتی در بهترین سناریو برای روسیه در چارچوب این جنگ، روسیه را عمیقاً ضعیف و آسیب دیده خواهد گذاشت، مطمئناً یک پیشنهاد مخاطره آمیز است».

جنگ روسیه علیه اوکراین نظم ژئوپلیتیکی را به گونه‌ای تغییر داده که از زمان فروپاشی دیوار برلین دیده نشده است. با تهدیدهای مداوم حمله هسته ای، اتهامات متقابل در مورد برنامه های استفاده از بمب کثیف و شواهد فزاینده مبنی بر ارتکاب جنایات جنگی روسیه، ترس از یک جنگ جهانی جدید هرگز بیشتر از این نبوده است.

اما جنگ پوتین در اوکراین به آشفتگی اقتصادی جهانی، به ویژه در بخش انرژی، دامن زده و مشکلات سیاسی ایجاد کرده که کرملین را ملزم می‌کند تا با دقت در رقابت‌های منطقه‌ای ظریف مانور دهد. روابط واشنگتن با عربستان سعودی به دلیل تصمیم ماه جاری این کشور برای همکاری با روسیه بر سر کاهش تولید نفت و بالا نگه داشتن قیمت‌ها تیره شده است و بایدن نسبت به «عواقب آنچه با روسیه انجام داده‌‌اند» هشدار داده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، می‌تواند از قدرت نفتی کشورش، در کنار عربستان سعودی و کشورهای خلیج فارس، برای آسیب رساندن به دشمنان غربی خود استفاده کند.

پوتین روز پنجشنبه در یک سخنرانی گفت که محمد بن سلمان ولیعهد سعودی صرفاً به دنبال منافع ملی کشور خود است. پوتین گفت: «من شخصاً ولیعهد را به خوبی می شناسم. او می‌خواهد بازارهای انرژی را متعادل کند. برای بازارهای بین‌المللی انرژی، مهمترین مساله قابلیت پیش‌بینی و ثبات است و ولیعهد برای آن تلاش می‌کند.»

اوکراین خواهان حذف ایران از جام‌ جهانی قطر شد

 

اوکراین خواهان حذف ایران از جام‌ جهانی قطر شد


جام جهانی ٢٠٢٢ قطر

فدراسیون فوتبال اوکراین روز دوشنبه رسما از فدراسیون بین‌المللی فوتبال، فیفا، درخواست کرد ایران را از جام جهانی قطر حذف کند.

جمهوری اسلامی ایران متهم به نقض مواد ٣ و ۴ اساسنامه فیفا از طریق تحویل سلاح به روسیه در تهاجم پوتین به اوکراین است.

در بیانیه فدراسیون فوتبال اوکراین همچنین از سرکوب نظام‌مند معترضان ایرانی از سوی دولت جمهوری اسلامی به عنوان مصداق نقض اصول و هنجارهای فیفا یاد شده است.

دوشنبه هفته گذشته نیز باشگاه شاختار دونتسک اوکراین خواستار حذف تیم ملی ایران از جام جهانی و جایگزینی آن با تیم ملی اوکراین شده بود.

ایران در گروه «بی» جام جهانی قطر با تیم‌های آمریکا، انگلستان، و ولز هم‌گروه است.

نرخ دلار در بازار آزاد ایران بار دیگر رکورد شکست

نرخ دلار در بازار آزاد ایران بار دیگر رکورد شکست

نرخ دلار در روز دوشنبه نسبت به روز قبل، حدود ۲۳۰ تومان افزایش یافت

نرخ دلار در بازار آزاد ایران در روز دوشنبه ۹ آبان‌ به ۳۳ هزار و۳۴۰ تومان افزایش یافت که حتی از رکورد تاریخی قبلی نرخ دلار در ۱۱ مهر امسال ۹۰ تومان بیشتر است.

نرخ دلار در روز دوشنبه نسبت به روز قبل، حدود ۲۳۰ تومان افزایش نشان می‌دهد.

متوسط نرخ ارز از ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان در سال گذشته خورشیدی به ۳۰ هزار و ۱۱۷ تومان در پنج ماه گذشته رسیده و طی دو ماه گذشته نیز بالای ۳۲ هزار تومان بوده است.

قیمت انواع سکه نیز در روز دوشنبه شاهد رشد چشمگیری بود. قیمت سکه بهار آزادی با رشدی بالای یک درصد، از ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فراتر رفت و نرخ سکه امامی نیز با رشدی ۱.۷ درصدی نسبت به روز یکشنبه به ۱۵ میلیون و ۲۷۷ هزار تومان رسید.

مقام‌های جمهوری اسلامی هنوز توضیح نداده‌اند که به رغم ادعای گمرک ایران مبنی بر رشد صادرات نفتی و غیرنفتی کشور در هفت ماهه امسال و رشد ۲۲ درصدی صادرات گاز، چرا نرخ ارز روند صعودی دارد.

کارنامه اقتصادی دولت رئیسی قاتل و بی سواد و روان پریش و زبان نفهم خرفت : رشد اقتصادی طی یک‌سال نصف شده است

 

کارنامه اقتصادی دولت رئیسی قاتل و بی سواد و روان پریش و زبان نفهم خرفت : رشد اقتصادی طی یک‌سال نصف شده است


ابراهیم رئیسی.

پایگاه داده‌‌های باز ایران می‌گوید گزارش اخیر مرکز آمار ایران تصویری وارونه از ادعاهای مقام‌های دولت ابراهیم رئیسی مبنی بر رشد و رونق اقتصادی کشور طی دوره زمامداری وی ارائه می‌دهد.

به گزارش پایگاه داده‌‌های باز ایران، کاهش رشد اقتصادی، کاهش شدید رشد بخش نفت، رکود بخش ساختمان، و تداوم رشد منفی بخش کشاورزی از مهم‌ترین نشانه‌های ناکامی اقتصادی دولت سیزدهم است.

کاهش رشد اقتصادی

در ادامه بررسی‌های پایگاه داده‌‌های باز ایران آمده است: طبق آمارهای مرکز آمار ایران که ٢١ شهریور منتشر شده است، رشد اقتصادی دولت ابراهیم رئیسی در بهار سال جاری نسبت به بهار سال ۱۴۰۰ روندی نزولی داشته و حدود ۴۵ درصد کاهش یافته است.

تغییرات نرخ رشد اقتصادی در یک سال گذشته
تغییرات نرخ رشد اقتصادی در یک سال گذشته

کاهش شدید رشد بخش نفت

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ رشد اقتصادی بخش نفت از ٢٧ درصد در بهار ۱۴۰۰ به حدود یک درصد در بهار ۱۴۰١ کاهش یافته است. کاهش بسیار شدید رشد اقتصادی بخش نفت به رغم افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی است. ابراهیم رئیسی مدت کوتاهی پیش از انتشار گزارش مرکز آمار مدعی شده بود صادرات نفت افزایش یافته و دولت وی خود را در محدوده ایجادشده توسط تحریم‌کنندگان قرار نداده است.

تغییرات نرخ رشد اقتصادی بخش نفت در یک سال گذشته
تغییرات نرخ رشد اقتصادی بخش نفت در یک سال گذشته

رکود شدید بخش ساختمان

رشد اقتصادی بخش ساختمان ایران در بهار ۱۴۰١ حدود منفی چهار درصد بود که با توجه به رشد بیش از ۱۵ درصدی این بخش در مدت مشابه سال قبل، می‌توان گفت در دوره ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی بالغ بر ١٩ درصد کاهش یافته است.

تغییرات نرخ رشد اقتصادی بخش ساختمان در یک سال گذشته
تغییرات نرخ رشد اقتصادی بخش ساختمان در یک سال گذشته

تداوم رشد منفی بخش کشاورزی

بخش کشاورزی ایران با ثبت رشدی منفی برای پنجمین فصل متوالی، بحرانی‌ترین بخش اقتصاد ایران بود و رشد آن در بهار ۱۴۰١ حدود منفی یک درصد اعلام شد.

تغییرات نرخ رشد اقتصادی بخش کشاورزی در یک سال گذشته
تغییرات نرخ رشد اقتصادی بخش کشاورزی در یک سال گذشته

ناکامی اقتصادی دولت ابراهیم رئیسی در حالی است که نه تنها مذاکرات احیای برجام به نتیجه‌ای نرسیده است، بلکه سرکوب شدید اعتراضات ضدحکومتی ایرانیان در پی کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، دولت‌های غربی را بر آن داشته دایره تحریم‌های خود علیه اشخاص بلندپایه و نهادهای دولت ایران گسترش دهند و موفقیت مذاکرات در آینده‌ای نزدیک را بعید بدانند.

در یک درگیری در ایرانشهر، یک مأمور کشته و سه مأمور زخمی شدند

 

در یک درگیری در ایرانشهر، یک مأمور کشته و سه مأمور زخمی شدند

احمد طاهری، فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان، از کشته شدن یک مأمور پلیس و زخمی شدن سه مأمور دیگر در یک درگیری در این استان خبر داد.

او روز دوشنبه نهم آبان اعلام کرد که این درگیری میان مأموران یگان تکاوری ۱۱۲عمار ایرانشهر با یک گروه مسلح در محورهای مواصلاتی در حوالی روستای خیرآباد از توابع شهرستان ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان روی داد.

او این گروه را یک «گروه تروریستی» خواند و افزود که در این درگیری یکی از اعضای این گروه نیز کشته شده است.

فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان نام مأمور کشته شده را محسن رضایی اعلام کرد و گفت که او در انفجار خودروی یگان تکاوری کشته شده‌است.

طاهری جزئیات بیشتری از افرادی که با نیروهای انتظامی درگیر شده‌اند ارائه نکرد اما گفت که «تلاش برای دستگیری دیگر عاملان» ادامه دارد.

مقام‌های جمهوری اسلامی بارها از درگیری نیروهای خود با گروه‌های مسلح مخالف جمهوری اسلامی در مناطق مرزی به ویژه در استان‌های کردستان و سیستان و بلوچستان خبر داده‌اند.

اما درگیری اخیر در حالی رخ می‌دهد که نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی به سرکوب اعتراضات مردمی از جمله در استان سیستان و بلوچستان پرداخته‌اند.

در همین حال روز دوشنبه احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت که «نوع عملکرد نیروی انتظامی در سیستان و بلوچستان هزینه به کشور تحمیل کرد و بی‌اعتمادی را به وجود آورد.»

او خبر داد که «الان شکایاتی از عملکرد مأموران نیروی انتظامی در یک ماه گذشته» وجود دارد که این شکایات از جمله مربوط به «خسارتی» است که نیروهای انتظامی «به اموال مردم» در این مدت وارد کرده‌اند.

آقای بیگی تأکید کرد که در این زمینه «اسناد و مدارک و تصاویر و مستندات در اختیار است.»

جام جهانی قطر؛ «حتی یک تماشاگر خارجی بلیتی برای اقامت در ایران نخریده است»

 

جام جهانی قطر؛ «حتی یک تماشاگر خارجی بلیتی برای اقامت در ایران نخریده است»

بازی‌های جام جهانی فوتبال از ۲۹ آبان تا ۲۷ آذر امسال برگزار می‌شود

روزنامه «اطلاعات» روز دوشنبه ۹ آبان در گزارشی با عنوان «فرصت از دست رفته»، نوشت در حالی که کمتر از ۲۰ روز به شروع بزرگترین رویداد ورزشی، فرهنگی و اقتصادی جهان در کنار مرزهای جنوبی ایران باقی مانده، حتی یک تماشاگر خارجی بلیتی برای اقامت در ایران نخریده است.

این گزارش می‌افزاید به گواه آمار رسمی حتی یک بنگاه اقتصادی در داخل کشور هم سفارش جدیدی برای کالا یا خدمات تولیدی خود دریافت نکرده تا به مسافران جام جهانی قطر عرضه کند.

عدم تمایل تماشاگران بازی‌های جام جهانی فوتبال قطر برای رزرو هتل در ایران در حالی است که گزارش‌ها حاکی از رزرو گسترده هتل‌های امارات و حتی عربستان برای تماشاگرانی است که به‌دلیل نبود هتل و اقامتگاه کافی در قطر، تصمیم به اقامت در یک کشور همسایه آن گرفته‌اند.

روزنامه «اطلاعات» می‌نویسد بدون شک تا پایان دوره برگزاری مسابقات فوتبال قطر هم نباید منتظر تحول ویژه‌ای در این حوزه باشیم و باید بپذیریم که فرصت هم سفرگی با برخورداران اقتصادی این رویداد جهانی را از دست داده‌ایم.

این گزارش همچنین می‌گوید آن چنان چهره «تدافعی و غیرجذابی» از خود برای مسافران خارجی به نمایش گذاشته‌ایم که انگیزه‌ای برای سفر به ایران باقی نمی‌گذارد.

روزنامه اطلاعات در ادامه به قطع اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در ایران اشاره کرده و نوشته است: بدیهی است با چنین چشم‌انداز مدیریتی، هیچ گردشگر یا سرمایه‌گذاری رغبت سفر به ایران را نخواهد داشت.

ناتوانی جمهوری اسلامی در بهره‌برداری از منافع اقتصادی جام جهانی فوتبال در قطر در حالی است که ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری ایران اسفند پارسال در گفت‌وگوی تلفنی با امیر قطر گفته بود: «ایران آمادگی دارد در جهت برگزاری هرچه بهتر و باشکوه‌تر بازی‌های جام جهانی، در جزیره کیش و سایر جزایر نزدیک به قطر هرگونه مساعدت و کمک مورد نیاز را ارائه کند».

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی نیز ماه گذشته در سفر به قطر اعلام کرد پایانه مسافری بین‌المللی دریایی بندر بوشهر به منظور پشتیبانی از جام جهانی ۲۰۲۲ فوتبال آماده شده است.

بازی‌های جام جهانی فوتبال از ۲۹ آبان تا ۲۷ آذر امسال برگزار می‌شود.

وکیل «برکنارشده» سرفصل دفاعیاتش از محمد قبادلو را منتشر کرد

 

وکیل «برکنارشده» سرفصل دفاعیاتش از محمد قبادلو را منتشر کرد


محمد قبادلو، تصویر برگرفته از اینستاگرام مادرش

امیر رئیسیان، یکی از وکلای مدافع محمد قبادلو که از سوی قوه قضاییه از این پرونده کنار گذاشته شده، در رشته توییتی سرفصل دفاعیات خود را منتشر کرد.

روز شنبه هفتم آبان نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات شش شهروند بازداشت‌شده در اعتراضات سراسری به نام‌های «محمد قبادلو، محمد بروغنی، سامان صیدی، ابوالفضل مهری حسین حاجی‌لو، محسن رضازاده قراقلو، و سعید شیرازی» در دادگاه عمومی و انقلاب تهران برگزار شد.

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، گزارش داد که در این جلسه سه تن از آنها به «محاربه» و دو تن به «افساد فی الارض» متهم شدند.

آقای رئیسیان با انتشار بخش‌هایی از این گزارش، درباره جلسه رسیدگی به پرونده شماری از معترضان، نوشته است: «برای این که دادگاه علنی کمی معنا داشته باشد، برای این که وقتی یک جوان ۲۲ ساله بدون وکیل و حتی بدون اجازه حضور خانواده محاکمه می‌شود، لااقل دفاعش را مردم بدانند، سرفصل دفاعیات مربوط به محمد قبادلو در پرونده قتل مرحوم فرید کرم‌پور را علنی در این رشته توییت منتشر می‌کنم.»

این وکیل دادگستری تأکید کرده است که «از آغاز تحقیقات مقدماتی وکیل» در این پرونده «حضور نداشته» و «هیچ گزارش کارشناسی» درباره «خسارت‌های مادی و فیزیکی» مورد اشاره «به موتورها وجود ندارد.»

او با تأکید بر این که «محدودیت تبصره ماده ۴۸ » مرتبط با وکلای مورد تأیید قوه قضاییه، تنها «در دادسرا معنا دارد»، پرسیده است: «چرا ما وکلای متهم در مرحله دادگاه اجازه دفاع پیدا نکردیم؟ آیا برای کسی که وکیل دارد وکیل تسخیری تعیین می‌شود؟»

این وکیل دادگستری، با انتشار مستنداتی، گفته است که شاید «از ابتدا تا انتهای پرونده»، «نتیجه تحقیقات مقدماتی دادسرا پیشاپیش مشخص است.»

او، با اشاره به مفاد قانون و تناقض روند پرونده با آن، تأکید کرد «هیچ تصویری از محل وقوع جرم، وضعیت تصادف، وضعیت جسد مقتول و وضعیت جسمانی و فیزیکی در زمان وقوع حادثه و حتی در زمان بستری شدن در بیمارستان و همچنین در زمان معاینات پزشکی قانونی در پرونده موجود نبود.»

امیر رئیسیان با انتشار مستندات موجود، افزود: «در یک تصادف، پیکان با یگان ویژه موتوری برخورد کرده و بر اساس گزارش‌های اولیه، شش نفر مجروح شده‌اند و هیچ اشاره‌ای به آسیب به سر یکی از نیروها نشده، ولی مرحوم در اثر ضربه مغزی و شکستگی استخوان آهیانه سر فوت کرده است.»

به گفته او، «در معاینه جسد توسط پزشکی قانونی، به استثنای همین شکستگی استخوان سر که به دنبال اصابت جسم سخت بوده است و منجر به له‌شدگی بافت مغز و فوت شده است، جراحت دیگری مشاهده نشده و کمی عجیب است که در یک تصادف، مصدوم فقط از قسمت بالای سر آسیب ببیند و جراحت دیگری نباشد.»

این وکیل دادگستری همچنین تأکید کرد که «یگان ویژه همیشه با کلاه ایمنی هستند.»

او همچنین با ارائه مستنداتی تأکید کرد که «پزشک زندان تهران بزرگ و سرپرست آن دو مرتبه به بازپرس نامه داده‌اند که وضعیت» متهم «مخاطره‌آمیز» است، اما «پزشکی قانونی فقط بر اساس اظهارات متهم تأیید کرده که سلامت روان دارد.

 

۱-برای اینکه «دادگاهِ علنی» کمی معنا داشته باشد، برای اینکه وقتی یک جوان ۲۲ ساله بدون وکیل و حتی بدون اجازه حضور خانواده، محاکمه میشود، لااقل دفاعش را مردم بدانند، سرفصل دفاعیات مربوط به #محمد_قبادلو در پرونده قتل مرحوم #فرید_کرم‌پور را «علنی» در این رشته توییت منتشر میکنم

مادر محمد قبادلو، یکی از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری اخیر، با انتشار ویدئویی از مردم کمک خواست و گفت که «پسرش فقط ۲۲ سال سن دارد اما وکلای او را عزل کرده‌اند و در اولین جلسه‌ی دادگاه به پسرش حکم اعدام داده‌اند و می‌خواهند به‌زودی این حکم را اجرا کنند.»
 

دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور در پی کشته شدن مهسا امینی، جوان ۲۲ ساله اهل سقز در بازداشت گشت ارشاد، آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

بنا بر آخرین گزارش‌های منابع حقوق بشری، در جریان این اعتراضات تاکنون بیش از ۱۴ هزار نفر بازداشت شده‌اند که هویت اغلب آنها و جزئیات این بازداشت‌ها هنوز روشن نیست.

 

صدور کیفرخواست برای ۱۰۰۰ معترض دستگیرشده در اعتراضات تهران البته اگر عمرتان به انجا برسد

 

صدور کیفرخواست برای ۱۰۰۰ معترض دستگیرشده در اعتراضات تهران البته اگر عمرتان به انجا برسد


علی القاصی مهر، رئیس کل دادگستری استان تهران، اعلام کرد تاکنون حدود هزار کیفرخواست برای معترضان دستگیر شده در اعتراضات تهران صادر شده است.

القاصی مهر روز دوشنبه نهم آبان، با «آشوبگر» و «اغتشاشگر» خواندن این معترضان، افزود دادگاه آنان در هفته جاری «به صورت علنی» در دادگاه انقلاب برگزار می‌شود.

او گفت تعدادی از این افراد نیز «دارای اتهامات سنگینی از جمله ضرب و جرح یا به شهادت رساندن ماموران حافظ امنیت، به آتش کشیدن اموال عمومی و تعرض به نوامیس مردم» هستند.

هفته گذشته نیز، علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران گفته بود برای ۳۱۵ متهم به‌دلیل دست داشتن در آنچه که «آشوب‌های اخیر» در پایتخت خواند، کیفرخواست و صدور قرار مجرمیت صادره شده است.

او افزود که چهار نفر از این معترضان به «محاربه» متهم شده‌اند. بر اساس قانون مجازات اسلامی، حکم افرادی که به «محاربه» محکوم می‌شوند اعدام است.

این کیفرخواست‌ها در حالی صادر می‌شود که روند قضایی برای این بازداشت‌شدگان شفاف نیست و از وضعیت فراهم کردن حق وکیل برای آنان نیز خبری در دست نیست.

علاوه بر تهران، خبرگزاری قوه قضاییه اعلام کرده که تاکنون کیفرخواست «۲۵ پرونده در کرمان، ۸۹ پرونده در استان سمنان، ۱۱۹ نفر در استان زنجان، ۱۰۵ پرونده در استان خوزستان، ۵۵ نفر در استان قزوین، ۱۱۰ نفر در استان کردستان و ۲۰۱ متهم در استان البرز» در ارتباط با اعتراضات سراسری جاری در ایران صادر شده است.

جمهوری اسلامی هنوز آمار دقیق کل بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر را اعلام نکرده اما سازمان‌های حقوق بشری این آمار را هزاران نفر دانسته‌اند.

صدراعظم آلمان: شوکه شدم که مردم ایران برای تظاهرات مسالمت‌آمیز کشته می‌شوند

 

صدراعظم آلمان: شوکه شدم که مردم ایران برای تظاهرات مسالمت‌آمیز کشته می‌شوند


اولاف شولتز می‌گوید در کنار مردم ایران می‌ایستیم

صدراعظم آلمان روز یکشنبه ۹ آبان گفت شوکه شده است که مردم ایران برای انجام تظاهرات مسالمت‌آمیز کشته می‌شوند.

اولاف شولتز در توئیتی نوشت اتحادیه اروپا تحریم‌های بیشتری علیه جمهوری اسلامی ایران به‌دلیل سرکوب «شدید» معترضان را بررسی خواهد کرد.

او اظهار داشت: «ما خشونت بیش از حد نیروهای امنیتی را محکوم کرده و در کنار مردم ایران می‌ایستیم. تحریم‌های اتحادیه اروپا مهم هستند. ما گام‌های بیشتری در این زمینه برخواهیم داشت».

اعتراضات ایران در واکنش به مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد ولی اکنون پس از گذشت ۴۵ روز ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار داده است.

به گزارش سازمان‌ حقوق بشر ایران، از ابتدای اعتراضات تاکنون دستکم ۲۵۳ نفر از جمله ۳۴ کودک و ۱۹ زن به ضرب گلوله نیروهای امنیتی و انتظامی کشته شده‌اند.

مقام‌های جمهوری اسلامی کشته شدن معترضان را رد کرده و مدعی هستند که آن‌ها در تصادفات رانندگی، سقوط از ارتفاع یا خودکشی جان خود را از دست داده‌اند.

اتحادیه اروپا روز ۲۵ مهر تحریم‌هایی علیه پلیس «امنیت اخلاقی» و ۱۱ مقام جمهوری اسلامی از جمله وزیر ارتباطات و فناوری وضع کرد.

آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، روز یکشنبه گفت که کشورش و اتحادیه اروپا در حال بررسی معرفی سپاه پاسداران به عنوان سازمانی تروریستی هستند.

او اظهار داشت: «هفته گذشته روشن کردم که ما بسته دیگری از تحریم‌ها را به اجرا خواهیم گذاشت، و این‌که بررسی کنیم چطور می‌توانیم سپاه پاسداران را به عنوان سازمانی تروریستی معرفی کنیم».

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه در واکنش به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا برای قرار دادن نام سپاه در فهرست یاد شده گفت که سپاه پاسداران «نهاد نظامی رسمی ایران است و انجام چنین اقداماتی غیر قانونی است».

ناصر کنعانی تهدید کرد که در صورت قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا، «منافع دو جانبه» آنان با جمهوری اسلامی ایران «قربانی مصالحه سیاسی زودگذر و تصمیمات سیاسی» خواهد شد.

سپاه پاسداران در حال حاضر در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده قرار دارد و کانادا نیز اخیرا ورود ۱۰ هزار نیروی این تشکیلات نظامی به خاک خود را ممنوع کرده است.

زنده تحصن و تجمعات دانشجویی؛ همکلاسی‌های سارینا مراسم چهلم برگزار کردند

 

زنده تحصن و تجمعات دانشجویی؛ همکلاسی‌های سارینا مراسم چهلم برگزار کردند

بخشی از نوشته‌های سارینا در تلگرام و گفته‌هایش در ویدئوهای یوتیوب‌ او بر روی تخته‌سیاه

زنده تحصن و تجمعات دانشجویی؛ همکلاسی‌های سارینا مراسم چهلم برگزار کردند

 

صدراعظم آلمان: شوکه شدم که مردم ایران برای تظاهرات مسالمت‌آمیز کشته می‌شوند

صدراعظم آلمان روز یکشنبه گفت شوکه شده است که مردم ایران برای انجام تظاهرات مسالمت‌آمیز کشته می‌شوند.

اولاف شولتز در توئیتی نوشت اتحادیه اروپا تحریم‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران را به‌دلیل سرکوب «شدید» معترضان بررسی خواهد کرد.

او اظهار داشت: «ما خشونت بیش از حد نیروهای امنیتی را محکوم کرده و در کنار مردم ایران می‌ایستیم. تحریم‌های اتحادیه اروپا مهم هستند. ما گام‌های بیشتری در این زمینه برخواهیم داشت».

اعتراضات ایران در واکنش به مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد ولی اکنون پس از گذشت ۴۵ روز ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار داده است.

به گزارش سازمان‌ حقوق بشر ایران، از ابتدای اعتراضات تاکنون دستکم ۲۵۳ نفر از جمله ۳۴ کودک و ۱۹ زن به ضرب گلوله نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی کشته شده‌اند.

زنده | تحصن در دانشگاه‌ها؛ دایی توماج صالحی: او هر لحظه ممکن است کشته شود

 

زنده | تحصن در دانشگاه‌ها؛ دایی توماج صالحی: او هر لحظه ممکن است کشته شود


تحصن دانشجویان دانشگاه شریف، دوشنبه ۹ آبان ۱۴۰۱

در پی اخراج موقت شماری از دانشجویان معترض در برخی دانشگاه‌های کشور، گروهی دیگر از دانشجوها ضمن تحصن اعلام کردند در صورت تعلیق همکلاسی‌هایشان دانشگاه را تعطیل خواهند کرد.

اقبال اقبالی، دایی توماج صالحی رپر معترضی که روز یک‌شنبه بازداشت شد، دوشنبه ۹ آبان در پیامی خطاب به «ایرانیان آزادی‌خواه، سازمان ملل متحد، جاوید رحمان، اتحادیه اروپا و مردم جهان» با ذکر جزئیاتی اعلام کرد جان توماج صالحی در خطر است.

آقای اقبالی در این پیام با بیان این که توماج صالحی در گردبیشه در استان چهارمحال و بختیاری بازداشت شده، تأکید کرد که «تنها جرم او سخن راست گفتن است» و اعلام کرد که بر اساس «اطلاعات موثق» در حال حاضر «تحت وحشیانه‌ترین شکنجه‌ها قرار دارد.»

دایی توماج صالحی با تأکید بر این که «سرشکنجه‌گر توماج، پاسدار حمید نگارستانی (معروف به حمید نگار) است»، گفت که این فرد «پاسدار ۴۱ ثارالله کرمان بود که به اصفهان منتقل شد» و «اکنون به شکنجه‌های جنون‌آمیز توماج صالحی ادامه داده و هر لحظه امکان کشته شدن توماج » وجود دارد.

  • اعتراضات دانشجویی

اعتراضات و تحصن‌های دانشجویی روز دوشنبه ۹ آبان، دست‌کم در در دانشگاه‌های شریف، امیرکبیر، بهشتی، الزهرا، شیراز، زند شیراز، علوم پزشکی تبریز، بوشهر، خیام مشهد، علوم پزشکی زنجان، بین‌المللی قزوین، دانشگاه آزاد در غرب تهران، آزاد سنندج، آزاد تهران واحد جنوب، و صنعتی شاهرود برقرار است.

شماری از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در پی «اخراج و تعلیق بیش از ۲۰» تن از هم‌دانشگاهی‌هایشان اعتصاب کردند و «تقریبا کل کلاس‌ها و بخش‌های بیمارستان» تعطیل شد.

دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، تحصن دانشجویان، دوشنبه ۹ آبان ۱۴۰۱
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، تحصن دانشجویان، دوشنبه ۹ آبان ۱۴۰۱

حساب توییتری وحید آنلاین همچنین نامه استعفای علیرضا جعفری، معاون آموزشی دانشکده دندان‌پزشکی بوشهر را منتشر کرده که نوشته «قدرت توانایی انجام وظایف خود در قبال دانشجویان دانشکده که به عنوان امانت به دست ما سپرده شده اند را ندارم.»

دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، نامه استعفای معاون آموزشی دانشکده دندانپزشکی، دوشنبه ۹ آبان ۱۴۰۱
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، نامه استعفای معاون آموزشی دانشکده دندانپزشکی، دوشنبه ۹ آبان ۱۴۰۱

بعد از ظهر دوشنبه ۹ آبان ۱۴۰۱ نیروهای سرکوبگر وارد دانشگاه آزاد #سنندج شدند و بعد از ورود تمامی درهای دانشگاه را بستند. از داخل دانشگاه صدای تیراندازی می‌آید، مردم به سمت دانشگاه در حال دویدن هستند تا به دانشجویان کمک کنند اما هیچ راهی برای ورود وجود ندارد.

در دانشگاه آزاد تهران، واحد جنوب نیز دانشجویان متحصن شعار می‌دهند «دانشجو داد بزن، حقتو فریاد بزن»

 


 

دانشجویان در تحصنی در دانشگاه بهشتی تهران شعار «آزادی آزادی آزادی» می‌دهند.


در دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی‌تکنیک) تهران، دانشجویان تحصن کرده‌اند و شعار می‌دهند.
 
 بر اساس گزارش‌های شهروندی، بعدازظهر دوشنبه نیروهای حکومتی با ورود به دانشگاه آزاد سنندج، ورودی‌های دانشگاه را بسته‌اند و از داخل صدای تیراندازی می‌آید. مردم در حال حرکت به سمت دانشگاه هستند تا به دانشجویان کمک کنند، اما نمی‌توانند به دانشگاه وارد شوند.
 
 
دقایقی پیش (بعدظهر دوشنبه ۹ آبان ۱۴۰۱) نیروهای سرکوبگر وارد دانشگاه آزاد #سنندج شدند و بعد از ورود تمامی درهای دانشگاه را بستند. از داخل دانشگاه صدای تیراندازی می‌آید، مردم به سمت دانشگاه در حال دویدن هستند تا به دانشجویان کمک کنند اما هیچ راهی برای ورود وجود ندارد. #مهسا_امینی
 

در دانشگاه بین‌المللی قزوین، شمار قابل توجهی از دانشجویان شعار «مرگ بر دیکتاتور» می‌دهند.

 حکم اعدام برای یک معترض ۲۲ ساله

مادر محمد قبادلو، جوان ۲۲ ساله بازداشت‌شده در اعتراضات سراسری، با انتشار ویدئویی از مردم کمک خواست.

او با بیان این که گفت که «وکلای او را عزل کرده‌اند و در اولین جلسه دادگاه به پسرش حکم اعدام داده‌اند، تأکید کرد که «می‌خواهند به‌زودی این حکم را اجرا کنند.»

 


 

  • ادامه اعتصاب‌ها

یک ویدئوی رسیده به بخش فارسی صدای آمریکا از اشنویه در استان آذربایجان غربی، حاکی از این است که «شهر تعطیل است» و اعتصاب کسبه و مردم ادامه دارد.


 

آخرین آمار قربانیان سرکوب اعتراضات

شمار جان‌باختگان اعتراضات در ایران که پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شده و سرکوب گسترده توسط نیروهای امنیتی را به همراه داشته، به ۲۸۳ نفر رسید.

از ۲۶ شهریور تا ۷ آبان دست‌کم ۴۴ کودک به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شده‌اند؛ تاکنون ۱۴۰۵۲ نفر از معترضان دستگیر شده‌اند و فقط هویت ۱۰۷۷ نفر از آنها روشن شده است.

  • کشته شدن یک مامور حکومتی

فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان اعلام کرد یک مأمور یگان تکاوری ۱۱۲ عمار ایرانشهر به نام محسن رضایی هنگام گشت‌زنی در اطراف روستای خیرآباد حین درگیری با افرادی که آنها را «گروهک تروریستی» نامید، کشته شد.

به گفته احمد طاهری فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان، در این درگیری یکی از افراد طرف مقابل نیز کشته شده است.

این در حالی است که ​برخی کاربران در فضای مجازی او را به «آزار و اذیت شهروندان» از طریق «برپایی ایست بازرسی» و «باج‌گیری »متهم کرده‌اند.

  • اعتراضات سراسری

دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «شاه‌چراغ رکس دیگه است، اینم یه نیرنگ دیگه است»، «همونی که چلاقه، قاتل شاه‌چراغه»، «می‌کشم، هر آنکه خواهرم کشت»، «هر یه نفر کشته شه، هزار نفر پشتشه»، «زاهدان، چشم و چراغ ایران»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

* صدای آمریکا در حال حاضر نمی‌تواند صحت همه ویدیوها و گزارش‌ها را به طور مستقل تأیید کند.

آلمان خشونت نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی علیه معترضان را محکوم کرد

 

آلمان خشونت نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی علیه معترضان را محکوم کرد


تظاهرات ضدحکومتی ایرانیان در برلین، آلمان. شنبه ٣٠ مهر ۱۴۰۱

یک سخنگوی دولت آلمان می‌گوید که کشورش سرکوب خشونت‌آمیز معترضان و سرکوب خبرنگاران توسط نیروهای حکومتی را «به شدیدترین لحن» محکوم می‌کند.

این سخنگو روز دوشنبه با تاکید بر استقبال آلمان از تحریم‌های بیشتر اتحادیه اروپا علیه جمهوری، گفت که برلین در حال بررسی اقدامات بیشتر است.

آنالینا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، نیز روز یکشنبه گفت که کشورش و اتحادیه اروپا در حال بررسی افزودن سپاه پاسداران به فهرست سازمان‌های تروریستی هستند.

او در گفت‌وگویی با یک خبرگزاری آلمانی با اشاره به سخنان اخیر خود مبنی بر وضع بسته تحریمی دیگری علیه جمهوری اسلامی افزود: «چگونگی طبقه‌بندی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی را بررسی می‌کنیم.»

در مقابل ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، اظهارات مقامات کشور آلمان در ارتباط با تحریم سپاه پاسداران را در راستای «اقدامات غیرسازنده و غیرمسئولانه» کشورهای غربی در رابطه با ایران و اقدامی «کاملا غیرقانونی» توصیف کرد.

قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل سرکوب و فساد ساختاری در جمهوری اسلامی، در فهرست گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی، یکی از خواسته‌های ایرانیان معترضی است که در هفته‌های اخیر، در پشتیبانی از اعتراضات سراسری در ایران، در نقاط مختلف دنیا تجمع کرده و مطالبات خود را اعلام کرده‌اند.

با گذشت بیش از شش هفته از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد جمهوری اسلامی، مسئولان دولت ایران همچنان از قبول هرگونه مسئولیتی در این باره خودداری می‌کنند و همانند گذشته بدون ارائه هیچ مدرکی، اعتراضات سراسری ایرانیان را به قدرت‌های غربی نسبت می‌دهند.

در مقابل، کشورهای غربی نیز به طور فزاینده‌ای دایره تحریم‌های خود علیه اشخاص بلندپایه و نهادهای جمهوری اسلامی را گسترده‌تر می‌کنند.

زنده تحصن و تجمعات دانشجویی؛ همکلاسی‌های سارینا مراسم چهلم برگزار کردند

 

زنده تحصن و تجمعات دانشجویی؛ همکلاسی‌های سارینا مراسم چهلم برگزار کردند

دانشگاه امیرکبیر تهران. امروز دوشنبه

زنده تحصن و تجمعات دانشجویی؛ همکلاسی‌های سارینا مراسم چهلم برگزار کردند

 فیروز نادری، مشاور مدیریت ناسا و مدیرکل پیشین اکتشافات منظومه خورشیدی ناسا، در پیامی ضمن پشتیبانی از توماج صالحی، خواننده معترض رپ که بازداشت شده، خطاب به جمهوری اسلامی نوشت: «هشتاد میلیون نفر را که نمی‌توانید دستگیر کنید.»

 

انچه توماج صاحی گفته ومیگوید حرف ملت ایران هست. هشتاد ملیون نفر را که نمیتوانید دستگیر کنید. دیر نیست برای کسانی که برای این حکومت کار میکنند پشت به نظام کرده وبه ملت بپیوندند. درساخت فردای این نظام شریک باشید. #انقلاب۱۴۰۱
 
 

 

استمداد مادر قبادلو، معترض بازداشتی، برای جلوگیری از اعدام پسر ۲۲ ساله‌اش

 

استمداد مادر قبادلو، معترض بازداشتی، برای جلوگیری از اعدام پسر ۲۲ ساله‌اش


محمد قبادلو ۲۲ ساله است

‏مادر محمد قبادلو، از معترضان بازداشت‌شده در اعتراضات سراسری، روز دوشنبه ۹ آبان با انتشار ویدئویی از محکومیت به اعدام پسرش در تنها جلسه برگزارشده دادگاه بدون حضور وکلای پرونده و خانواده خبر داد.

ویدئوی استمداد مادر این معترض دو روز پس از آن منتشر شد که خبرگزاری قوه قضاییه از برگزاری جلسه محاکمه شش شهروند معترض از جمله محمد قبادلو، در روز شنبه ۷ آبان، خبر داده بود.

مادر محمد در پیام خود می‌گوید پسر ۲۲ ساله‌اش را در یک جلسه بدون حضور خانواده و وکیلش محاکمه و «به اعدام محکوم کرده‌اند و می‌خواهند با همین سرعت هم او را اعدام کنند».

 مادر محمد قبادلو، از مردم کمک می‌خواهد و می‌گوید پسرش فقط ۲۲ سال سن دارد اما وکلای او را عزل کرده‌اند و در اولین جلسه‌ی دادگاه به پسرش حکم اعدام داده‌اند و میخواهند به زودی این حکم را اجرا کنند. دادگاه محمد و چند نفر دیگر دو روز پیش تحت نام دادگاه اغتشاشگران اخیر برگزار شد.

 

قوه قضاییه اتهام چند شهروند بازداشت‌شده را «محاربه» و «افساد فی الارض» اعلام کرده و ادعا می‌کند که محمد قبادلو «از طریق زیر گرفتن مأموران با خودرو سواری پیکان» در رباط کریم عامل «قتل یک مأمور به نام وحید کرم‌پور حسنوند و مجروح شدن ۵ مأمور پلیس شده» است.

این در حالی است گه امیر رئیسیان، وکیل محمد قبادلو، دیروز با انتشار رشته‌توئیتی مستند، ضمن انتقاد از برگزاری دادگاه «علنی» بدون حضور وکلا و خانواده، برخی ایرادهای حقوقی و قانونی ذکرشده در دفاعیات موکلش را منتشر کرد.

این وکیل دادگستری در رد اتهام موکل خود، علاوه بر برخی مدارک پزشکی مربوط به مأمور فوت‌شده، ویدئویی را از سخنرانی مراسم رسمی تشییع وی منتشر کرده که در آن، روایت قتل این مأمور با آن‌چه در پرونده محمد قبادلو ذکر شده است، تناقض دارد.

آقای رئیسیان همچنین با انتشار تصویر یک نامه قضایی که در آن بر «رسیدگی به قید فوریت» و پیگیری برای «تسریع در صدور حکم بدوی و تجدیدنظر» در این پرونده تأکید شده، نوشته است شاید دلیل این همه شتاب در محاکمه بدون حضور وکیل «این مکاتبه باشد که تکلیف را از ابتدا تا انتهای پرونده مشخص کرده» و «به‌منزله این است که نتیجه تحقیقات مقدماتی دادسرا پیشاپیش مشخص است».

۵- از مستندات بیمارستانی مرحوم، جز برگه به تاریخ ۵مهر، که نشان میداد ایشان در تاریخ ۴مهر در بیمارستان ولیعصر تهران پذیرش شده است مستندی در پرونده نبود و ساعت پذیرش در بیمارستان ولیعصر ۲۴:۳۰ نوشته شده بود و احتمال انتقال از بیمارستان دیگر در این ساعت ضعیف است.
 
 
۱۰- در کنار این ایرادات موضوعی که خانواده را نگران و هر انسانی را متعجب میکند این است که وقتی محدودیت تبصره ماده ۴۸(وکلای مورد تایید قوه قضاییه) فقط در دادسرا معنا دارد چرا ما وکلای متهم در مرحله دادگاه اجازه دفاع پیدا نکردیم؟ آیا برای کسی که وکیل دارد وکیل تسخیری تعیین میشود؟

 

در جریان برگزاری جلسه شش شهروند معترض که به ریاست قاضی صلواتی در دادگاه عمومی و انقلاب تهران برگزار شد، علاوه بر محمد قبادلو، سامان صیدی به «محاربه و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»، محمد بروغنی به «محاربه»، ابوالفضل مهری حسین حاجی‌لو به «مقابله با حکومت اسلامی»، محسن رضازاده قراقلو به «محاربه» و اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»، و سعید شیرازی به «افساد فی الارض» متهم شدند.

قوه قضاییه در حالی برگزاری این محاکمه را «علنی» خواند که به اعضای خانواده و همچنین وکلای این متهمان اجازه حضور در جلسه را نداد.

اتهامات مطرح‌شده از جمله اتهاماتی است که می‌تواند منجر به صدور احکام سنگین و یا اعدام شود. قوه قضاییه جمهوری اسلامی در اعتراضات سراسری گذشته از جمله آبان ۹۸ نیز شماری از معترضان را با چنین اتهاماتی محاکمه کرده است.

محاکمه این شش شهروند در حالی صورت گرفته که هم‌زمان خبرگزاری قوه قضاییه اعلام کرده است تاکنون کیفرخواست «۲۵ پرونده در کرمان، ۸۹ پرونده در استان سمنان، ۱۱۹ نفر در استان زنجان، ۱۰۵ پرونده در استان خوزستان، ۵۵ نفر در استان قزوین، ۱۱۰ نفر در استان کردستان، ۳۱۵ نفر در استان تهران و ۲۰۱ متهم در استان البرز» در ارتباط با اعتراضات سراسری جاری در ایران صادر شده است.

علی‌رغم بازداشت هزاران نفر طی نزدیک به ۵۰ روز گذشته در جریان سرکوب اعتراضات سراسری، این اعتراض‌ها تا شامگاه دیشب نیز به‌طور پیوسته در نقاط مختلف کشور ادامه داشته است.

در یک درگیری در ایرانشهر، یک مأمور کشته و سه مأمور زخمی شدند

 

در یک درگیری در ایرانشهر، یک مأمور کشته و سه مأمور زخمی شدند

احمد طاهری، فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان، از کشته شدن یک مأمور پلیس و زخمی شدن سه مأمور دیگر در یک درگیری در این استان خبر داد.

او روز دوشنبه نهم آبان اعلام کرد که این درگیری میان مأموران یگان تکاوری ۱۱۲عمار ایرانشهر با یک گروه مسلح در محورهای مواصلاتی در حوالی روستای خیرآباد از توابع شهرستان ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان روی داد.

او این گروه را یک «گروه تروریستی» خواند و افزود که در این درگیری یکی از اعضای این گروه نیز کشته شده است.

فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان نام مأمور کشته شده را محسن رضایی اعلام کرد و گفت که او در انفجار خودروی یگان تکاوری کشته شده‌است.

طاهری جزئیات بیشتری از افرادی که با نیروهای انتظامی درگیر شده‌اند ارائه نکرد اما گفت که «تلاش برای دستگیری دیگر عاملان» ادامه دارد.

مقام‌های جمهوری اسلامی بارها از درگیری نیروهای خود با گروه‌های مسلح مخالف جمهوری اسلامی در مناطق مرزی به ویژه در استان‌های کردستان و سیستان و بلوچستان خبر داده‌اند.

اما درگیری اخیر در حالی رخ می‌دهد که نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی به سرکوب اعتراضات مردمی از جمله در استان سیستان و بلوچستان پرداخته‌اند.

در همین حال روز دوشنبه احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت که «نوع عملکرد نیروی انتظامی در سیستان و بلوچستان هزینه به کشور تحمیل کرد و بی‌اعتمادی را به وجود آورد.»

او خبر داد که «الان شکایاتی از عملکرد مأموران نیروی انتظامی در یک ماه گذشته» وجود دارد که این شکایات از جمله مربوط به «خسارتی» است که نیروهای انتظامی «به اموال مردم» در این مدت وارد کرده‌اند.

آقای بیگی تأکید کرد که در این زمینه «اسناد و مدارک و تصاویر و مستندات در اختیار است.»

تحصن دانشجویان دانشگاه‌های کشور در اعتراض به سرکوب‌های گسترده

 

تحصن دانشجویان دانشگاه‌های کشور در اعتراض به سرکوب‌های گسترده


دانشجویان همزمان با اعتراضات سراسری ایران، اقدام به برگزاری تحصن‌های اعتراضی کرده‌اد

جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های مختلف ایران از صبح امروز در اعتراض به آنچه «سرکوب‌های گسترده» اعلام داشته‌اند، دست به اعتراض و تحصن در محیط‌های آموزشی یا مقابل آنها زده‌اند.

این تجمعات در پی آن شکل گرفت که روزهای گذشته خبرهایی از ممنوعیت ورود یا ممنوعیت تحصیل برخی از دانشجوبان معترض ماه اخیر منتشر و از ورد برخی از آنها به محل‌های تحصیل یا خوابگاه خود توسط حراست دانشگاه‌ها جلوگیری شد.

در همین ارتباط، مدیریت دانشگاه علامه‌ طباطبایی تهران که در روزهای گذشته شاهد برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز دانشجویان معترض بوده، با ارسال پیامک‌هایی به برخی از آنها، اعلام کرده بود به دلیل «رفتارهای خلاف مقررات»، به مدت «یکماه» از خوابگاه و دانشگاه «اخراج» می‌شوند.

 

مدیریت دانشگاه علامه‌ طباطبایی در #تهران با ارسال پیامک‌هایی به دانشجویان معترض به آنها اعلام کرده است به دلیل «رفتارهای خلاف مقررات» به مدت یکماه از خوابگاه و دانشگاه اخراج می‌شوند.
 

بر اساس اعلام شوراهای صنفی دانشجویان کشور در کانال اطلاع‌رسامی خود، بسیاری از دانشگاه‌های کشور از جمله علامه طباطبایی، بهشتی، الزهرا، دانشگاه آزاد تهران واحدهای جنوب و غرب، صنعتی شریف، امیرکبیر و خواجه نصیر دانشجویان تحصن کرده‌اند.

شدت سرکوب و برخورد با تجمع‌های دانشجویی در روزهای گذشته تا آنجا بود که روابط عمومی دانشگاه آزاد واحد ‎تهران شمال درباره درگیری نیروهای امنیتی و گروه‌های موسوم به «لباس شخصی» با دانشجویان معترض، اعلام داشت که تجمع روز یکشنبه هشتم آبان‌ماه «یادبود کشته‌شدگان ‎شاهچراغ» بوده و تاکید کرد: برخی افراد با «چوب و چماق» به مراسم دانشجویان حمله کردند و «صحن دانشگاه بهم ریخت.» 

 روابط عمومی دانشگاه آزاد #تهران شمال تجمع روز یکشنبه را یادبود کشته‌شدگان #شاهچراغ دانست و اعلام کرد: برخی افراد با چوب و چماق به مراسم دانشجویان حمله کردند و صحن دانشگاه بهم ریخت. یکی از شاهدان عینی می‌گوید در دست برخی از حمله‌کنندگان چاقو هم بوده است.


 

 

دفتر مولانا عبدالحمید بیانیه شورای تأمین را رد کرد

 

دفتر مولانا عبدالحمید بیانیه شورای تأمین را رد کرد

مولانا عبدالحمید، امام‌جمعهٔ اهل سنت زاهدان

دفتر امام‌جمعهٔ اهل سنت زاهدان روز یک‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای، مندرجات بیانیهٔ شورای تأمین استان سیستان‌وبلوچستان در مورد حادثه خونین زاهدان را خلاف واقع اعلام کرد.

در بیانیه مولانا عبدالحمید آمده است که «در بیانیهٔ شورای تأمین استان سیستان‌وبلوچستان سعی شده است صحنه‌های اصلی و واقعی تغییر داده شوند؛ از جمله اینکه گفته شده ۱۵۰ نفر به کلانتری حمله کرده‌اند و عده‌ای از آنان مسلح بوده‌اند که قصد تسخیر کلانتری را داشته‌اند. در حالی که شاهدان عینی و مستند زنده بیان می‌دارند تیراندازی از کلانتری در حالی شروع شده که کسی نزدیک کلانتری حضور نداشته است. این تیراندازی عده‌ای را به سوی کلانتری می‌کشاند که به شعار دادن و پرتاب سنگ اقدام می‌کنند.»

این بیانیه اضافه می‌کند که «مستند خود کلانتری یک سلاح کلت کمری و یک اسلحه ساچمه‌ای را نشان می‌دهد و وجود سلاحی دیگر در دست کسی از مردم ثابت نیست. آیا معقول است یک کلانتری را که پر از مأموران مسلح و تجهیزات نظامی است با ابزار فوق تصرف کنند؟! اگر افراد مسلح بودند چرا حتی یک نفر از مأموران مستقر در کلانتری در صحنهٔ درگیری مصلا و کلانتری کشته نشده است؟»

دفتر امام‌جمعهٔ اهل سنت زاهدان افزوده است: «در مورد اتوبوسی که به دیوار کلانتری کوبیده شده است، شاهد موجود است که یکی از مأموران کلانتری راننده اتوبوس را از پشت فرمان بیرون کرده و خودش پشت فرمان می‌نشیند تا اتوبوس را در مقابل درب کلانتری برای حفاظت آن پارک کند، اما چون رانندگی بلد نبوده یا دستپاچه شده‌است، دو بار اتوبوس را عقب و جلو می‌برد و به دیوار کلانتری می‌کوبد و نهایتاً اتوبوس را رها می‌کند و از محل می‌گریزد؛ لذا تلاش برای تسخیر کلانتری توسط افراد در هیچ عقل و منطقی نمی‌گنجد.»

این بیانیه همچنین می‌افزاید در حالی که «در این صحنه از طرف مسجد یک تیر هم شلیک نشده است؛ ... سرهنگ هاشمی با نیروهای قوی پیاده و سوار از فلکهٔ خیام به سمت مسجد حمله می‌کنند و هر کسی را می‌بینند به او شلیک می‌کنند. ساختمان مسجد، حوزه و منزل شخصی حضرت شیخ‌الاسلام زیر رگبار شدید گلوله قرار می‌گیرد.»

بیانیه دفتر مولانا عبدالحمید سپس اضافه می‌کند: «بهتر است شورای تأمین به جای تغییر دادن صحنه‌ها، اصل واقعیت و جریان را شفاف و روشن بیان کند تا تسلی خاطر بازماندگان این حادثه جان‌گداز باشد.... قدمی را که شورای تأمین در جهت عزل برخی از مسئولان انتظامی برداشته گرچه مثبت است، اما کافی نیست.»

رویدادهای جمعه خونین زاهدان با تجمع جمعی از مردم این شهر در روز جمعه هشتم مهر ماه در اعتراض به موضوع «تجاوز یک سرهنگ نیروی انتظامی به یک دختر بلوچ» در چابهار آغاز شد. اما گزارش‌ها حاکی است که این تجمع تیراندازی نیروهای امنیتی مواجه و به شدت سرکوب شد.

بر اساس برخی گزارش‌ها، نیروهای امنیتی با شلیک مستقیم بیش از ۹۰ نفر از معترضان بعد از نماز جمعه را کشته‌اند.

شورای تامین استان سیستان و بلوچستان با اشاره به درگیری‌های روی داده در هشتم مهرماه در زاهدان، «جمعه خونین»، ضمن پذیرش «قصور برخی از ماموران» از «عزل رئیس وقت کلانتری ۱۶ و فرمانده انتظامی شهرستان زاهدان» خبر داده است.