زنجیره انسانی جهانی در همبستگی با معترضان؛ دانشجویان در اهواز تظاهرات کردند
تظاهرات و اعتراضات ضدحکومتی معترضان در ایران چهل و سه روز پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، همچنان در شهرهای مختلف ایران ادامه دارد.
همزمان، روز شنبه در دهها شهر جهان تجمعهایی برای ابراز همبستگی با معترضان در ایران ترتیب داده شده است.
این تجمعات از شرق کره زمین و نیوزلند آغاز شده و به مرور در کشورهای دیگر برگزار میشود.
در ایران و در اهواز، اعتراض و اعتصاب در دانشگاه جندی شاپور گزارش شده است:
روز جمعه چه گذشت؟
روز جمعه مراسم چهلم فریدون محمودی، از کشتهشدگان اعتراضات اخیر، در سقز برگزار شد.
در بریموند کرمانشاه نیز مراسم چهلم رضا شهپرنیا، یکی دیگر از کشتهشدگان اعتراضات اخیر، با حضور دهها نفر بر مزار او برگزار شد.
در مراسم چهلم میلاد زارع، از جوانان کشته شده در اعتراضات اخیر در بابل، حاضران شعارهای «این همه سال جنایت مرگ بر این ولایت» و «بسیجی جیرهخور آخرشه خوب بخور» دادند.
چند شهر سیستان و بلوچستان از جمله زاهدان، ایرانشهر، و سراوان همانند جمعههای گذشته صحنه تظاهرات مردمی برای خونخواهی و پاسخگو کردن عاملان کشتار «جمعه خونین» زاهدان بود.
برخی شهروندان از هدف قرار گرفتن معترضان در زاهدان «با تیر جنگی» خبر میدهند:
معترضان در زاهدان با شعارهای «مرگ بر خامنهای» و «آخوند باید گم بشه» به خیابانها رفتند.
ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهند که ماموران حکومتی در سراوان به سوی معترضان گاز اشکآور شلیک میکنند.
ویدیوهای دیگری نیز منتشر شده است که از تیراندازی به معترضان در مهاباد حکایت دارد؛
همچنین در ویدیویی که از تشییع جنازه مسعود احمدزاده، از کشتهشدگان اعتراضات مهاباد، منتشر شده مردم شعار میدهند «شهید نمیمیرد.»
علی کریمی روز جمعه با انتشار توییتی که در آن تصویر یکی از ماموران حکومتی در محاصره مردم نقاط مختلف ایران دیده میشود، و متن نوشته آن شبیه بندهای ترانه «برای» شروین است به رخدادهای اخیر، از جمله شاهچراغ در شیراز و استانهای سیستان و کردستان و خوزستان واکنش نشان داد.
او در این توییت نوشت: «برای شیراز و شاهچراغ، برای زاهدان و سیستان، برای مهاباد و کردستان، برای اهواز و خوزستان، برای آرامش مردم کل ایران.»
این درحالی است که بنا به گزارشها تجمع بزرگی هم پنجشنبه شب در مسجد مکی زاهدان و در حمایت از مولوی عبدالحمید، امام جمعه این شهر برگزار شد. مولوی عبدالحمید در این نشست خود را یک شهروند ساده ایرانی معرفی کرد و گفت: «من یک طلبه و یک فرد عادی در این جامعه هستم. آن چه ما میگوییم به عنوان شهروند ایرانی است. ما شهروند هستیم و هر شهروند حق حرف دارد.»
در تارنمای رسمی امام جمعه زاهدان همچنین به دیدار و حمایت سران طوایف شهرستانهای راسک، سرباز و گلشن اشاره شده است و این تارنما آورده است که «مطالبات مولانا عبدالحمید مطالبات ملی و خواسته بسیاری از شیعیان است.» در این تارنما همچنین ضمن اشاره به حادثه جمعه خونین زاهدان، حمله به شاهچراغ نیز مورد نکوهش قرار داده شده است و آمده است: «جنایت محکوم است چه در شاهچراغ شیراز باشد چه در مصلای زاهدان.»
شامگاه پنجشنبه نیز در بسیاری از شهرها از جمله تهران، اصفهان، سنندج، مشهد، جیرفت، بندر انزلی، رشت، مهاباد، بهبهان، بروجرد قزوین، لاهیجان و اراک جو امنیتی شدید برقرار بود. در تصاویر منتشر شده در رسانههای اجتماعی صدای شلیک پیاپی گلوله شنیده میشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر