دوشنبه، آبان ۰۹، ۱۴۰۱

اظهارنظر مجدد رابرت مالی درباره توییتش: اشتباه بود و پذیرفتم

 

اظهارنظر مجدد رابرت مالی درباره توییتش: اشتباه بود و پذیرفتم


رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران. (آرشیو)

رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، روز دوشنبه بار دیگر اشتباه بودن توییت اخیرش درباره اعتراضات سراسری ایرانیان را پذیرفت.

او با انتشار توییتی در روز ٢٢ اکتبر عنوان کرده بود معترضان در ایران و شهرهای جهان از دولت جمهوری اسلامی می‌خواهند به کرامت و حقوق انسانی‌شان احترام بگذارد.

این توییت رابرت مالی بلافاصله با اعتراض شدید برخی چهره‌های سرشناس همچون نازنین بنیادی، بازیگر ایرانی-بریتانیایی و فعال حقوق بشر، و امین سوفیا مهر، پژوهشگر و کارشناس امور ایران، قرار گرفت که برداشت آقای مالی را اشتباه توصیف کردند و هدف معترضان را سرنگونی جمهوری اسلامی و نه اصلاح آن دانستند.

فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه با بنیاد کارنگی در ارتباط با توییت بحث‌برانگیزش گفت: «اشتباه بود، و [این] اشتباه را پذیرفتم. این چیزی نیست که من باید انجام بدهم، به‌ویژه بدین‌خاطر که به عنوان تقلیل‌دهنده مطالبات معترضان قلمداد شد.»

او افزود: «به ما بستگی ندارد، به من بستگی ندارد، که مطالبه مردم ایران در خیابان‌ها را مشخص کنم... آنها خودشان در زمینه بیان خواسته‌ها و آرزوهایشان بسیار خوب عمل می‌کنند.» به گفته او، آنچه دولت بایدن باید انجام دهد، اقداماتی عملی در حمایت از معترضان و پاسخگو کردن سرکوبگران آنها است.»

او در روزهای گذشته نیز در مصاحبه‌ای با کانال فرانسه ۲۴ گفته بود یک روز پس از انتشار توییت مزبور آن را «تصحیح» کرده و افزوده بود این به دولت آمریکا بستگی ندارد که بر روی آرزوهای مردم ایران برچسبی بزند بلکه تنها ایرانی‌ها و معترضان ایرانی می‌توانند آرزوهای خود را تعیین کنند و کاری که آمریکا می‌تواند انجام دهد، حمایت از آنها و از حقوق بنیادین آنها و تحریم و شرمسار کردن کسانی است که در سرکوب بی‌رحمانه اعتراضات دست دارند.

  • برجام

رابرت مالی در رابطه با سیاست دولت بایدن پیرامون برنامه هسته‌ای ایران گفت کاخ سفید با توسل به هر ابزاری، از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای جلوگیری می‌کند.

او با «مرجح» خواندن دیپلماسی برای مقابله با جاه‌طلبی‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی گفت حتی اسرائیلی‌ها نیز بر این باورند دیپلماسی، پایدارترین راه‌حل رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران است.

رابرت مالی افزود چنانچه دیپلماسی، تحریم، و فشار، کارساز نباشد، گزینه نظامی به عنوان آخرین ابزار برای رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران بررسی خواهد شد.

  • مقابله با دیگر فعالیت‌های ایران

رابرت مالی درباره فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده جمهوری اسلامی در منطقه، تولید پهپاد و موشک‌های بالستیک، مداخله‌هایش در امور سایر کشورها، و حملاتش به کشورهای همسایه گفت آمریکا و متحدانش از طرق مختلف همچون تقویت همسایگان ایران و وضع تحریم‌های بیشتر با دولت ایران مقابله می‌کنند.

  • زندانیان دوتابعیتی

رابرت مالی گفت اولویت دولت بایدن بازگرداندن ایمن و هرچه سریع‌تر هر سه زندانی باقیمانده ایرانی-آمریکایی در ایران یعنی عماد شرقی، سیامک نمازی، و مراد طاهباز به آمریکا است. به گفته او، دولت ایران از زندانیان دوتابعیتی به عنوان اهرم فشاری برای به دست آوردن امتیازات سیاسی استفاده می‌کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر